08/06/2010 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περικοπές στην Ελευθεροτυπία και Γενική Συνέλευση

Σε διαδικασία γενικής συνέλευσης βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καθώς αυτήν την ώρα ο διευθυντής των δύο φύλλων Β. Παναγόπουλος αναγγέλλει πρόγραμμα περικοπών δαπανών στην εφημερίδα (απομάκρυνση συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, περικοπές ενθέτων κ.λ.π.).

Η εκτίμηση είναι πως η εταιρεία μετά τη λήψη του δανείου θα προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο καθώς ο αριθμός των εργαζομένων (1.023 στον όμιλο, 916 στην εταιρεία) θεωρείται υψηλός.  Ήδη από την εφημερίδα έχουν αποχωρήσει πρόσφατα 28 ante portas συνταξιοδότησης καθώς μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι αποζημιώσεις θα έχουν περικοπεί κατά 25%.

Όπως προκύπτει από τη λογιστική κατάσταση της εταιρείας επί των παγίων στοιχείων της εταιρείας υπάρχουν εμπράγματα βάρη αξίας 22,5 εκατ. ευρώ  για τη λήψη του προηγούμενου δανείου, το οποίο στο τέλος του 3μήνου έφτανα τα 18 εκατ. ευρώ.  Στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση του δανείου των 25 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς.

Ενημέρωση 18.10

Αποφάσεις της ιδιοκτησίας της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. για άμεσες “περικοπές” εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της “Ελευθεροτυπίας”, Βαγγέλης Παναγόπουλος ήτοι: υποχρεωτική αποχώρηση όσων έχουν συμπληρώσει “πλήρες δικαίωμα σύνταξης”, μείωση κατά 50% των αμοιβών για την εργασία τις Κυριακές και απολύσεις αγνώστου αριθμού εργαζομένων με «μπλοκάκι» (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών).

Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τα “μέτρα” και να προχωρήσει σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων και των όποιων σχεδίων έχει η επιχείρηση. Για το σκοπό αυτό η Συνέλευση καλεί αύριο τους εργαζόμενους στις 16:00 προκειμένου να συνεχιστεί η συνέλευση με παρόντες όλων των ειδικοτήτων, στην “Ελευθεροτυπία” για να προχωρήσουν σε πιο συγκεκριμένες αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 08/06/2010 17:28:00

  Άντε να τελειώνουμε σιγά σιγά με τον καθεστωτικό τύπο. Μήνες περιμέναμε για να απολαύσουμε το βασανιστικό τους τέλος (μια που τα οικονομικά στοιχεία έδειχναν ότι πλησίαζε). Αρκετά βασάνισε την πατρίδα μας και τον λαό μας ο οχετός της κατευθυνόμενης νταβατζίδικης εμετίλας.

  • Και μή χειρότερα avatar
   Και μή χειρότερα @ Γιάννης Χριστόπουλος 08/06/2010 20:13:28

   Πρωτείνω να μας κάνεις εσυ ενημερωση απο τώρα και στο μέλλον !!!!

   • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος @ Και μή χειρότερα 08/06/2010 21:12:21

    Δεν θα ήταν κακή ιδέα αυτό, σίγουρα θα ήταν αντικειμενική και ανελέητη η δική μου ενημέρωση. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, ρούφα τα κατευθυνόμενα ψέματα των υπό κατάρρευση νταβατζήδων κατευθείαν στον μετωπιαίο λοβό σου.

   • Και μή χειρότερα avatar
    Και μή χειρότερα @ Και μή χειρότερα 09/06/2010 00:42:16

    "ρούφα τα κατευθυνόμενα ψέματα των υπό κατάρρευση νταβατζήδων κατευθείαν στον μετωπιαίο λοβό σου."

    Μπράβο εμετική αντικειμενικότητα!!!
    Ευχαριστώ δεν θα πάρω ...χίλιες φορές οι νταβατζήδες

   • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος @ Και μή χειρότερα 09/06/2010 01:09:11

    χαχα οκ no problem!

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 17:33:15

  Kαι ο κ. Ψυχάρης, ακόμα αναζητά εκείνο το ...ευτελές δάνειο των 100 εκατομμυριων!

 3. ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
  ποσα απιδια βανει ο σακος 08/06/2010 18:18:02

  Ωχ..
  το βλέπω η "επιχείρηση ενημέρωση" να γίνει outsourced σε μπλογκς και ιστοσελίδες. για να βγεί φτηνότερη και αποτελεσματικότερη η επιρροή των πάλαι ποτέ καθεστωτικών μέσων του γνωστού κατεστημένου.
  Υποψιάζομαι οτι η "ναυαρχίδα της ενημέρωσης" δεν λιγοστεύει αλλά πολλαπλασιάζεται. Σαν τα καρκινικά κύτταρα που έχουν ξεμείνει απο φαί θα μετακινηθούν με πιο ευέλικτα σχήματα και στα υπόλοιπα μέσα της ενημέρωσης.
  Δεν θεωρούσε το συγκρότημα οτι είχε πρόβλημα οικονομικό απο χρόνια? Γιατί τώρα ολα στο παρά 5 πριν απο ...τις "κοινωνικές εκρήξεις"

 4. διμλεο avatar
  διμλεο 08/06/2010 20:43:28

  Ναι εαν δεν ηταν και η Ελευθεροτυπια να δουμε απο που θα ειχατε μαθει για το σκανδαλο Ζιμενς...και τοσα αλλα που εχουν βγει εδω και χρονια.Ε οχι και καθεστωτικη η Ελευθεροτυπια.Φαινεται κατι πιτσιρικαδες που μεγαλωσαν με αταρι εχουν μαθει δυο λεξεις και τις κοτσαρουν οπου βρουν..

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ διμλεο 08/06/2010 21:25:45

   @ διμλεο, δυστυχώς δεν είχα ποτέ ατάρι (ούτε και πατάρι) και ναι, υπήρξα κάποτε πιτσιρικάς. Σε επίπεδο καθαρής πολιτικής, υπήρχαν άλλες εφημερίδες και συγκροτήματα που στήριζαν πιο αυθεντικά το καθεστώς, δεν θα διαφωνήσω στο προφανές. Σε γενικότερο όμως επίπεδο, κοινωνικό και ιδεολογικό, η συγκεκριμένη υπό λυτρωτική κατάρρευση εφημερίδα πάντα τρομοκρατούσε τις πατριωτικές φωνές, προβόκαρε την αγάπη για την πατρίδα, "ποινικοποιούσε" κάθε εκδήλωση, άρθρο, σχόλιο ή παράταξη που δεν ήταν έτοιμη να αποκηρύξει τα εθνικά ιδανικά (όπως τα νιώθει ο καθένας, λιγότερο ή περισσότερο έντονα), νομιμοποιούσε τον ρόλο του αριστεριστή μπαμπούλα στα πανεπιστήμια και τα πεζοδρόμια, μέχρι και την εγχώρια άθλια τρομοκρατία της αγράμματης παντόφλας προσπαθούσε να "εξηγήσει" (εξαγνίσει) με κοινωνιολογικούς και ψυχολογικούς όρους, παραλείποντας θρασύτατα να επισημάνει το προφανές του αντικοινωνικού, αντιλαϊκού και δολοφονικού της χαρακτήρα. Αλλά ΠΑΝΤΑ έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλους και για όλα.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Γιάννης Χριστόπουλος 08/06/2010 22:39:35

    @Γιάννης Χριστόπουλος
    Η "Ε" έκανε όλα αυτά αλλά έδωσε και βήμα σε άλλους, όπως στον Στάθη ή στον Σταματόπουλο, να αναπτύξουν διαφορετικές απόψεις. Υπήρξε ανεξάρτητο βήμα.

    Μην βιάζεσαι να χαρείς. Ιδίως όταν έρχεται ενημέρωση πλήρως ελεγχόμενη από επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Το προστάδιο για να γίνει η Αμερική η χώρα των αφασικών, απολιτικών ηλιθίων (που είναι σήμερα κατά συντριπτική πλειοψηφία) ήταν ο ασφυκτικός έλεγχος του mainstream τύπου.

    Το δε διαδίκτυο απέχει ακόμα από το να πάρει τα σκήπτρα της ΕΓΚΥΡΗΣ ενημέρωσης από τις εφημερίδες.
    Και δεν είναι σίγουρο ότι αυτό τελικά θα γίνει και ποια θα είναι η εξέλιξη όσον αφορά την ποιότητα της ενημέρωσης.

   • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος @ Γιάννης Χριστόπουλος 08/06/2010 23:02:16

    "Ιδίως όταν έρχεται ενημέρωση πλήρως ελεγχόμενη από επιχειρηματικά συμφέροντα." Γιατί μέχρι τώρα τι ήταν;;; Πως κατέρρευσε η δημοκρατία, πως γελοιοποιήθηκε το Σύνταγμα, πως διαλύθηκε η κοινωνία, πως καταληστεύθηκαν τα πάντα, πως πτώχευσε η χώρα;;; Αν όχι με την "ευγενική" διαχρονική συνδρομή των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και των "καθώς πρέπει" αφεντικών τους με τις τεράστιες κοιλιές και τα δύσμορφα πρόσωπα;;;
    Ο Στάθης (τον οποίο διαβάζω ευχαρίστως) και ο κάθε Στάθης, αποτελούσαν απλώς το όμορφο απενοχοποιητικό άλλοθι. Τώρα που θα ξεμείνουν (λόγω στάσης πληρωμών και λουκέτων) και απ' αυτά τα όμορφα άλλοθι, να δω πως θα σώζουν την παρτίδα τα αφεντικά του συστήματος-καθεστώτος.

 5. διμλεο avatar
  διμλεο 09/06/2010 20:31:32

  Ηθελες να πεις τρομοκρατουσε τους εθνικιστες και τους πατριδοκαπηλους η Ελευθεροτυπια..Α ναι σωστα εκανε.Μην ξεχνας ομως οτι στις ταξεις της υπαρχουν και αριστεροι εθνικοφρονες τυπου Τριαντη και Σταθη.Με τους οποιους διαφωνω καθετα αλλα δεν με επηρεαζει απο το να πιστευω οτι η Ε ειναι μια πολυ καλη εφημεριδα.Επαναλαμβανω πως μπορει να ειναι καθεστωτικη μια εφημεριδα που εβγαλε το σκανδαλο Κοσκωτα,τον Κοκκαλη με την Σταζι και την Ζιμενς.εσυ οταν λες καθστωτικη εννοεις οτι δεν ειναι εθνικοφρων και φασισουζα.Ενταξει το λιμανι σου τοτε ειναι στις ταξεις του....αντικαθεστωτικου Αντωνακη του καλαματιανου...Οπα ρε <>.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.