#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2012 22:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περικοπές σε εφάπαξ προανήγγειλε ο υπουργός ΕργασίαςΤα μαντάτα δυστυχώς δεν είναι και πολύ καλά. Η ανακοίνωση της μείωσης του εφάπαξ κατά 22,6%, που έρχεται μετά από προηγούμενο κούρεμα 10%-20% πέρυσι, δεν είναι καλό μέτρο και έρχεται σε αντίθεση με τη λαϊκή εντολή για ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο.

Διότι μπορεί τους δημοσίους υπαλλήλους να τους έχουμε στοχοποιήσει πολλές φορές, όμως, δε μπορεί να πληρώνουν τόσο βαρύ κόστος με το να χάνουν το μισό τους εφάπαξ, για το οποίο μάλιστα έχουν πληρώσει και εισφορές.

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση της νέας περικοπής του εφάπαξ στο  Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων θα αρχίσει άμεσα σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση.

Και θα είναι το σήμα για να περικοπεί το εφάπαξ παντού, αποστερώντας από χιλιάδες ανθρώπους ένα σημαντικό ποσό.

Η μείωση μάλιστα πιθανόν να έχει αναδρομική ισχύει και να αφορά και όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις οι οποίες  βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» τις περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός «δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλουν κανονικά τις συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλισμένων τους».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας της υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το κράτος, της «κατευθυνόμενης» εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο, αλλά και της πολιτικής επιλογή για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.

Πράγματι, η κατάρρευση των Ταμείων έχει ως βασική αιτία την καταλήστευση των αποθεματικών από το κούρεμα. Χωρίς τα Ταμεία να ευθύνονται για την κρίση, πληρώνουν με το αίμα των συνταξιούχων και των εργαζόμενων.

Δεν υπήρχαν δηλαδή άλλα… ισοδύναμα μέτρα; Ας πιάσουν την εισφοροδιαφυγή

εκείνων που δεν πληρώνουν από σύστημα, εκμεταλλευόμενοι το χάος. Τότε θα αυξάνονταν τα έσοδα στα ταμεία και δε θα χρειάζονταν περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ.

Δυστυχώς, αυτά τα μέτρα δεν είναι καθόλου καλοί οιωνοί και η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, δε συμφώνησαν οι δύο πλευρές σε κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο ότι πρέπει να αυξηθεί και να ισχύσει ξανά η μετενέργεια.

Η ΓΣΕΕ λέει ότι πρέπει να πάει στα 739 ευρώ, οι έμποροι στα 701 ευρώ, όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει η τρόικα όπως πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ApoTel avatar
  ApoTel 19/07/2012 22:46:58

  Να μειώσουν τα ειδικά μισθολόγια των Προοδευτικών των ΑΕΙ που προστατεύει η ΔΕΙΜΑΡ, πελατεία τους, και των δικαστικών, αλλά που να το τολμήσει αφού είναι συνδεδεμένοι με τους μισθούς των βουλευτών.
  Αν την μάχη που κάνανε για τα μισθολόγια αυτιά την κάνανε για τους μισθούς του απλού κόσμου δεν θα είμασταν εδώ

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ ApoTel 20/07/2012 08:04:41

   Ο καθεις γραφει οτι του κατεβει και παραπληροφορει!!!
   οι μισθοι των πανεπιστημιακων δεν ειναι συνδεδεμενοι με κανενος μισθους!!!

 2. Βασίλης avatar
  Βασίλης 19/07/2012 23:09:14

  Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό; Από τη στιγμή που έχει εξαγγελθεί η μείωση κατά 100.000 του Δ. τομέα μέσω συνταξιοδοτήσεων κι επίσης λόγω της απόλυτης αύξησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης το τελευταίο διάστημα είναι λογικό κι επόμενο να προσπαθήσουν αυτές οι συνταξιοδοτήσεις να τους έρθουν όσο πιο φτηνά γίνεται (εξ' ού και το πλαφόν των 1.400 ευρώ στις συντάξεις!). Φοβερή φάκα! Φυσικά, τέτοιο συνολικό εγχείρημα με μείωση του εφάπαξ και πλαφόν στα ποσά δεν στήνεται μέσα σε ένα μήνα. Ήταν ήδη έτοιμο και αποφασισμένο πριν τις εκλογές, έτσι λέει η λογική.

 3. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 19/07/2012 23:59:05

  Σιγά τα κροκοδείλια δάκρυα!!!
  Αφού ξεσκίσατε τους Δ.Υ επί 2 χρόνια, τους έχετε φορτώσει όλες τις αμαρτίες των πολιτικών της μεταπολίτευσης και έχετε στρέψει την κοινωνία εναντίον τους (κάποιοι ευφάνταστοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι στοιχίζουν κατά μ.ο 60 χιλ. € το χρόνο ενώ ήταν 23 χιλ.πριν το ενιαίο μισθολόγιο και τώρα μετά βίας 18), τώρα τάχα μου για ξεκάρφωμα λέμε και κανένα καλό λόγο. Ενώ μέχρι πρόσφατα κουρεύτηκαν τα αποθεματικά που δια νόμου επενδύονταν σε συγκεκριμένα ΄΄προϊόντα΄΄ και πριν 3-4 χρόνια συγκεκριμένα άτομα (διορισμένα από την κυβέρνηση και όχι εκλεγμένα από τους Δ.Υ - με συμβολική συμμετοχή εργαζομένων στο Δ.Σ) επένδυσαν στα γνωστά ''Δομημένα'' , τώρα έρχεται ο εντολοδόχος Βρούτσης να κάνει το εύκολο. Κάτι πρόλαβε να καταλάβει ο Νικολόπουλος και την έκανε με μικρά πηδηματάκια. Πονηρός ο Πατρινός.
  Τέτοια διοίκηση Υπουργείου ξέρει να κάνει και ο 85χρονος αγρότης πατέρας μου.
  Ήταν ανάγκη να κάνουμε εκλογές για να βάλουμε αυτά τα τζιμάνια να κυβερνήσουν; Τι χειρότερο θα έκανε η κυβέρνηση του Παπαδήμιου σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση;
  Τέλος και επειδή ως γνωστόν ΄΄αρχή άνδρα δείκνυσι ΄΄, να ξέρουν όλοι ότι κινούνται στη ζώνη του λυκόφωτος. Σε άλλες εποχές κάποιοι είχαν την πολυτέλεια να αποτύχουν και να φύγουν αξιοπρεπώς, τώρα θα τους φύγουν σηκωτούς.
  Μαγκιά δεν είναι να εφαρμόζεις τη λύση του κατακτητή- δανειστή, αλλά να μπορείς πράγματι με ισοδύναμη πρόταση και να τον πείσεις και να την εφαρμόσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι η αντιπρόταση; Το ισοδύναμο; Δεν ξέρουν ότι είναι παράνομη η μη απόδοση καταβληθέντων χρημάτων ; Αλλά στα αρ.......α τους. Αυτοί θα είναι στο Υπουργείο όταν μετά από δέκα - δεκαπέντε χρόνια τελεσιδικήσουν οι προσφυγές; Η μήπως θα ζουν και πολλοί από τους συνταξιούχους Δ.Υ για να τα πάρουν; Άλλωστε και έτσι να γίνει (να δικαιωθούν γρήγορα δηλαδή) , βγάζουμε μία ρύθμιση στο γόνατο και τους τα δίνουμε σε 200 τριμηνιαίες ισόποσες δόσεις.

 4. nikolas avatar
  nikolas 20/07/2012 00:29:17

  Απλά μαθηματικά δεν μπορείς να παίρνεις πίσω περισσότερα απ' οτι δίνεις. Και να δουλεύανε τρομάρα τους.............

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ nikolas 20/07/2012 00:40:02

   Συμφωνώ και εγώ με αυτήν την αμιγώς λογιστικη λογική.Αλλά πρέπει,έτσι είναι το δίκαιο,να πάψουν οι κρατησεις απο τούδε και στο εξής για όλον τον Δημ.Τομέα

   • nikolas avatar
    nikolas @ Iωάννης34 20/07/2012 14:10:43

    Βεβαίως και να σταματήσουν οι κρατήσεις να παραμείνουν μόνο αυτές για τις συντάξεις και για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άσχετο αλλά πολύ καλός μου φίλος εργαζόμενος στο δημόσιο, κρατά ακόμα μανιάτικο οτι αυξηθήκαν απο 7,5 σε 8 οι ώρες απαχόλησης!

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ nikolas 20/07/2012 10:12:51

   Η κατασυκοφαντηση απο το καθεστως ΓΑΠ περι τεμπελιδων και μη αποδοτικων υπαλληλων βρισκει επιτελους ανταποκριση τοσο στους σημερινους κυβερνοντες οσο και στους υποστηριχτες τους.

   • nikolas avatar
    nikolas @ Φιλιππος 20/07/2012 14:12:49

    Έχω υποβάλλει όλα τα χαρτιά για μια οικοδομική άδεια στην αρμόδια πολεοδομία εδώ και τέσσερις μήνες. Ακόμα περιμένω να τελειώσουν το ξύσιμο και τη γκρίνια οτι δεν έχουν κόσμο πίνοντας καφέ και καπνίζοντας στα γραφεία!

 5. tnt avatar
  tnt 20/07/2012 00:35:06

  με αυτη τη λογικη νικολα να παιρνουν και οι βουλευτες και οι παρατρεχαμενοι τους το μισο μισθο...αφου ουτε αυτοι δουλευουν

  • nikolas avatar
   nikolas @ tnt 20/07/2012 14:08:16

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Υπάρχει ένα πρόβλημα στη κλασσική φυσική που αν κάνεις μια παραδοχή, παράγεις ενέργεια από το μηδέν! Αυτό δεν ισχύει σε κανέναν τομέα της ζωής μας. Αν μπορούσαμε να παράγουμε από το μηδέν θα είχαμε λύσει όλα τα προβλήματά μας.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/07/2012 09:03:47

  Απο την στιγμη που η αποφαση για απολυση 150.000 ΔΥ απο το χρεωκοπημενο Δημοσιο ακυρωθηκε η επομενη λογικη κινηση ειναι να μειωθουν τα δημα ολακερη και τον σκυλο χορτατο δεν γινεται οσια εξοδα που οι μισθοι των τιγκα αργομισθων ΔΥ αποτελουν σημαντικο ποσοστο!Και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο δεν γινεται!Ο ιδιωτικος τομεας πληρωνει την κριση και με περικοπες μισθων και συνταξεων και με ανεργια στο επιδομα των 380 € /μηνα για 1,5 εκατ ανεργους !Οι ΔΥ να μαθουν οτι και μισθο και εφαπαξ ολοκληρο με πληρη απασχοληση τους χωρις απολυσεις ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !Οι απολυσεις η μειωση των αποδοχων τους αυτη ειναι η λυση τα αλλα ειναι για φτηνη καταναλωση σε μια χρεωκοπημενη Ελλαδα του ρουσφετιου και της λαμογιας που διακρινει το Δημοσιο !

 7. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 20/07/2012 09:12:27

  Ξέρει κανείς απο την Κυβέρνηση, ακριβώς πόσοι και ποιοί είναι όλοι οι εκατοντάδες ΑΓΝΩΣΤΟΙ ...φορείς και οργανισμοί του "ευρύτερου Δημόσιου τομέα", πόσοι είναι κατά συνέπεια οι τοποθετημένοι σ αυτούς διευθυντές πρόερδοι γραμματείς και φαρισαίοι, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, άνευ αντικειμένου εργασίας? Πότε ιδρύθηκαν, από ποιούς υπουργούς, τι έργο έχουν παράξει, πόσα δις μας έχουν στοιχίσει συνολικά?
  Ονόματα κύριοι! Ονόματα και διευθύνσεις...

  Ρωτάω, διότι κάτι άκουσα για κλείσιμο του ΙΓΜΕ

  • nikolas avatar
   nikolas @ Ἀντρέας 20/07/2012 14:16:27

   Για το ΙΓΜΕ έχει ακουστεί από εποχής ΓΑΠ και Πάγκαλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.