28/08/2010 10:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περαίωση εξπρές με δέλεαρ το κάψιμο των βιβλίων !

Το νέο εύρημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να πείσει πάνω από 300.000 επαγγελματίες να μπουν σε μία νέα περαίωση παλαιών χρήσεων, παραπέμπει σε όρους φορολογικής αμνηστίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το βασικό κίνητρο, που δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τη μαζική συμμετοχή των υπόχρεων, είναι ότι όσοι θα πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους θα μπορούν να καταστρέψουν τα βιβλία για τις χρήσεις που περαιώνουν. Κάτι ανάλογο εφαρμόζει για όσους φέρουν στην Ελλάδα καταθέσεις που διατηρούν στο εξωτερικό. Νομιμοποιήθηκε ο επαναπατρισμός κεφαλαίων με προμήθεια 5% υπέρ του Δημοσίου.

Είναι σαφές όμως ότι με τέτοιου είδους ρυθμίσεις αντί να εμπεδώνεται ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Δημοσίου και πολιτών κυριαρχεί η λογική της προκρούστειας κλίνης που πάντα λειτουργεί υπέρ των ασυνεπών φορολογουμένων και σε βάρος όσων πληρώνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, όπως είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Μόλις την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής στέλνοντας βίντεο με το ανάλογο μήνυμα. Πώς θα αισθάνονταν άραγε οι συνεπείς φορολογούμενοι εάν θα έβλεπαν ένα βίντεο με λογιστικά βιβλία στην πυρά και βασικό σύνθημα «Μπες στην περαίωση και κάψτα»;

Η φορολογική συνείδηση δεν είναι μόνο δείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι βασικό συστατικό κάθε προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης. Εάν υπονομεύεται διαρκώς το αίσθημα του φορολογικού δικαίου, τότε πολύ δύσκολα θα πεισθούν οι πολίτες ότι καλώς πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί όλοι το πράττουν ανάλογα με τα εισοδήματά τους…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σέλαδος avatar
  Σέλαδος 28/08/2010 11:25:53

  Και καλά , τα έντυπα θα τα κάψουν-ή λένε ότι θα τα κάψουν- τα ηλεκτρονικά δεδομένα που βρίσκονται στις επιχειρήσεις και στις άλλες Δημόσιες υπηρεσίες από την υποχρέωση υποβολής τους ηλεκτρονικά, τι θα τα κάνουν; διαγραφή;
  Σοβαρότης υπό το 0 (μηδέν)

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ Σέλαδος 28/08/2010 12:03:48

   Σωστός.....

   Θα έλεγα σοβαρότης πολύ κάτω απο το μηδέν, σχεδόν το Απόλυτο Μηδέν.

 2. Paranoia avatar
  Paranoia 28/08/2010 12:17:59

  Ακόμα δεν ξεχνάω που παλαιότερα (προ κρίσεως) είχα σαν μακάκας "περαιώσει" και μετά από 2 χρόνια με κλειστή την επιχείρηση και με μηδενικούς ΦΠΑ μου ζητούσαν να ξαναπεραιώσω ή να μου κάνουν έλεγχο...

  Σκέψου τώρα τι θα γίνεται.

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/08/2010 13:32:54

  Είπα να σβήσω τα παλιά
  να κλείσω τα τεφτέρια
  και σαν δυο φίλοι καρδιακοί
  να δώσουμε τα χέρια

  Πάνω στην κρύα σου καρδιά
  χωρίς καιρό να χάσω
  έριξα πάλι μια ζαριά
  κι έφερα δύο κι άσσο

  Όπου φυσάει ο βοριάς
  σε παίρνει και σε πάει
  είσαι γυναίκα μιας βραδιάς
  ψεύτικα που αγαπάει

 4. foroμπήχτης avatar
  foroμπήχτης 28/08/2010 18:42:20

  όποιος περαιώσει αν έχει σωστά βιβλία είναι κορόιδο.
  Μην ακούτε τους λογιστές, αν σας πουν να περαιώσετε το κάνουν για να ξεμπερδεύονυν αυτοί. Αν σας πει ο λογιστής να περαιώσετε χωρίς να έχετε κανει καμια παρανομία, αλλάξτε λογιστή

  • Aris avatar
   Aris @ foroμπήχτης 28/08/2010 22:36:07

   Αν είσαι όμως μικροβιοτέχνης μπορείς να αντέξεις έλεγχο για 1-2 μήνες μέσα στο χώρο εργασίας (οι μισθοί τρέχουν), δεν σου τρυπούν βιβλία πως θα κόψεις τιμολόγια ?

   Σε έναν συνάδελφο δεν του βρήκε μεγάλες παραβάσεις αλλά τον πήγε δικαστικός για πολλές μικρές και όχι όλες μαζί έτσι εκείνος πλήρωνε δικηγόρο για κάθε μια ξεχωριστά και ενώ κέρδιζε τις υποθέσεις το ποσό που πλήρωσε ήταν πολλαπλάσιο της περαίωσης.

   Δεν είναι τόσο άπλα τα πράγματα όταν δίνουμε συμβουλές πρέπει να ξέρουμε την περίπτωση φίλαυτο δεν υπάρχουν παραγωγικές επιχειρήσεις και όσες έχουν απομείνει δρουν μονοπωλιακά η ολιγοπωλιακά.

 5. kouklos avatar
  kouklos 28/08/2010 23:44:26

  ΑΧ ... ΑΧ...ΑΧ...ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΠΕΤΙ ΟΡΓΩΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ .
  ΕΔΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ,ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ,ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΔΥΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ (ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΡΜΕΓΑΝΕ ).
  ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΟΥ ?
  ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙ -ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .
  ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΔΕΛΕΣ.
  ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΗΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ...
  ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΑΣ...ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

 6. deldio avatar
  deldio 29/08/2010 10:38:16

  Θα τα κάφω, τα ρημάδια τα βιβλία και θα βγω στην ανεργία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.