07/01/2009 04:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί φυσικού αερίου και εμπάργκο

[youtube Hgq4w4dqKsU&feature=related]
__________________________________________________________________________________________________
Στο έργο επιστημονικής φαντασίας, στην Bartetown, την πόλη που γεννήθηκε από το τίποτα, ανθεί το εμπόριο, στην μέση της ερήμου. Το εμπόριο ανθεί γιατί ο «κακός» Master Blaster παράγει συνθετικό αέριο από κοπριές ζώων, βαθιά, κάτω από την επιφάνεια της γης. Όταν όμως διαφωνεί με την αφεντικίνα της Bartertown (την αειθαλή Tina Turner) κλείνει την στρόφιγγα του αερίου μέχρι να του δηλώσει η Tina υποταγή.

- Dammit, I told no more embargos!

- Who... run Bartertown?

- Master Blaster runs Barter Town

- Lift embargo

Οι Ρώσοι έκλεισαν την στρόφιγγα σε κάποιον με τον οποίο κοντράρονται, και η Ελλάδα έχει αποθέματα αερίου για 15-20 μέρες. Αλλά μην ανησυχείτε, αν δεν έχει ανοίξει η στρόφιγγα, θα κόψουν πρώτα την ηλεκτροπαραγωγή και τις βιομηχανίες.http://www.ophioussa.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 07/01/2009 05:27:08

  Υπομονή συνιστούσαν παλιά στο χωριό μου,
  έτσι και γω λέω γρήγορα (χθες)
  Δεντροφυτεύεις!! παντού !!! Πάρνηθα ,Πτολεμαιδα , κλπ όπου καθίσει το μάτι σας .

 2. ataktos avatar
  ataktos 07/01/2009 06:17:54

  παλιός μου διευθυντής κ. Χρήστος έλεγε μια ωραία φράσει
  « Όποιος δεν σκέπτεται ,συσκέφτεται»

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 07/01/2009 07:28:34

  Αφού το άρθρο 194 παρ.1@2 της Συνθήκης της Λισαβόνας δεν εγγυείαται την "ενεργειακή ασφάλεια και αλληλεγγύη" μεταξύ κρατόν Ε.Ε. ,που επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη απάντηση αρμοδίου επιτρόπου (δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα σχόλια ) ο μελλοντικά κερδισμένος(!!!) σε αυτό το παιχνίδι φαίνεται να είναι το πυρηνικό (!!!)λόμπυ που θα εμφανιστή ως σωτήρας της κατάστασης(αχ Ακρόπολη που θα γίνεις πάλι χρήσιμη ).

 4. Orestios avatar
  Orestios 07/01/2009 07:35:43

  @ #3
  Ωραία συνθήκη αυτή!

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 07/01/2009 07:56:42

  Archeopteryx- τώρα πιστεύω ότι πρέπει να σε έπεισα για τον «ιστορικό» ρόλο του σπυράκια….
  Παντος την Χρυσή Ολυμπιάδα την έκανε ….

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2009 08:03:37

  Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ούτε φτηνή ούτε χωρίς ρίσκα. Επιτηρείται αυστηρά, έχει διαχειριστικά θέματα (στα οποία εμείς οι Έλληνες είμαστε χάλια), αλλά η ρημάδα παράγει ρεύμα, βρεξει, χιονίσει, φυσήξει, δεν φυσήξει...

  Παλαιότερα σενάρια είχαν την Ρωσία σε ρόλο τόσο κατασκευαστή μονάδων όσο και παροχής ρεύματος, παροχής «καυσίμου» και ανάληψης του τελειωμένου καύσιμου. Με την Ρωσία έτσι και έτσι, οι Γάλλοι και δευτερευόντως οι Άγγλοι και οι Ανατολική Ευρώπη, αναπόφευκτα θα κτίζουν.

  Να μου το θυμηθείτε: Θα είναι και κομμάτι του Νέου New Deal στις ΗΠΑ. Στο προηγούμενο είχε υδροηλεκτρικά.

  Για όσους φοβούνται ενστικτωδδώς, καλά κάνουν και φοβούνται, ωστόσο η τεχνολογία ασφαλούς λειτουργίας υπάρχει (η ανθρώπινη πειθαρχία είναι κάτι άλλο). Ικανοποιητική τεχνολογία επεξεργασίας του τελειωμένου καυσίμου δεν υπάρχει, τρόποι εναποθήκευσης υπάρχουν.

  Για όσους ονειρεύονται οικονομία υδρογόνου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι πολλή πυρηνική «κάπου».

  Α... και δεν παράγει CO2, για όσους μένουν ξάγρυπνοι από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Παράγει άλλα φασούλια (που όμως εμπίπτουν στην «αυστηρή πειθαρχία»).

  Στην Ευρώπη φτιάχνουν τέτοια «καζάνια» οι Γάλλοι και η Ζήμενς(!). Στην Αμερική, η φιλενάδα της Ζήμενς, η General Electric.

  Στην Ελλάδα η χωροθέτηση είναι τό πρόβλημα, και η ανεπάρκεια δικτύου σε μέρη που δεν είναι πολύ σεισμικά, όπως η ...Κομοτηνή. Όσον αφορά την αποδοχή (από τους μηντιάρχες), τόσο η μίζα όσο και η μοιρασιά της είναι προβληματικές. Άλλο ανεμογεννήτριες και άλλο αυτό.

  Οι ΑΕΠ είναι καλός προθάλαμος δημοσίων σχέσεων: «Ορίστε βάλαμε ΑΕΠ αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν και παράγουν ...λιγότερο ρεύμα από όσο κατανάλωσαν για να φτιαχτούν»

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2009 08:05:05

  καλημέρα άτακτε!

 8. thanos avatar
  thanos 07/01/2009 09:02:39

  4@Orestios Says:
  January 7th, 2009 at 7:35 am

  Εχεις δικαιο, αυτο το κακο ΠΑΣΟΚ δεν ζητησε τη γνωμη σου.

 9. KaryID avatar
  KaryID 07/01/2009 09:34:46

  @Άτακτε, τι εννοείς για την Ακρόπολη;
  Από τα λίγα που γνωρίζω για το θέμα η πυρηνική είναι η πιο καθαρή και η τεχνολογία της έχει αναπτυχθεί και ίσως η Ελλάδα είχε λύσει το πρόβλημά της αν αποφάσιζε για πυρηνική ενέργεια. Όπως έχουν κάνει όλες οι γύρω χώρες. Όμως το πρόβλημα είναι η σεισμικότητα, αλλά και το μέγα θέμα της απόθεσης των αποβλήτων σε όλο τον κόσμο. Αν θα επικρατούσε παντού η πυρηνική ενέργεια ο πλανήτης θα γινόταν πολύ γρήγορα μια απέραντη πυρηνική χωματερή.
  Πρόσφατα πάντως έβλεπα ένα πολύ "αποτρεπτικό" ντοκιμαντέρ για το "συμβάν" (έτσι αποκαλούνται αυτές οι καταστροφές όταν γίνονται σε εργοστάσια) του Τσερνομπίλ.

 10. ataktos avatar
  ataktos 07/01/2009 09:54:42

  factorx- dokonaj transformacji moich mysli bo pekne w nowym roku .

 11. tony avatar
  tony 07/01/2009 10:42:33

  Ισως τελικά να πρέπει να μάθουμε νά ζούμε με λιγότερη ενέργεια.Το ενεργειακό είναι φοβερά πολυσύνθετο πρόβλημα οχι τεχνολογικό αλλά καθαρά πολιτικό.Και ναι συμφονώ η ενέργεια που προέρχεται από την καύση του άνθρακα πρέπει νά ακριβαίνει.Ολες οι καύσεις και οι σχάσεις έχουν τρομερές παρενέργειες στο περιβάλλον,θέλοντας και μη κάποια στιγμή θα τις εγκαταλείψουμε.Δυστυχώς όμως όλο το πολιτικό μας σύστημα βασίζεται σέ καύσεις και σχάσεις,οπότε αναγκαστικά και αυτό θα πρέπει να το εγκαταλείψουμε.Τό παγκόσμιο πολιτικό σύστημα σαν τελευταία του αντίδραση θά κάνει πολλές σχάσεις πυρομαχικών,ειναι το τελευταίο τους καταφύγιο.Οι άνθρωποι θά σκοτώνονται για να πουλιούνται οι σφαίρες.Δυστυχώς.

 12. salmonellas avatar
  salmonellas 07/01/2009 10:45:52

  Να πεοετοιμαζεστε για περισσοτερες ομοιοτητες στις κοινωνιες που ερχονται με την ταινια Mad Max την οποια θεωρω ως προφητικη. Ελλειψεις σε βασικα αγαθα και βια, οι δυο οψεις του αυτου νομισματος. Ηδη παρατηρουνται ελλειψεις στη διεθνη αγορα λογω απροθυμιας των τραπεζων να συναλλαγουν μεταξυ τους, και ηδη ειδαμε τις πρωτες εκδηλωσεις βιας. Η εξαφανιση της μεσαιας ταξης στην Ευρωπη και στην Αμερικη δεν θα γινει χωρις οδυνες και δραματα. Οσο το χρηματοπισωτικο ζητημα νοσει, εν μεσω διαδοχικων κρισεων του καπιταλισμου, τοσο θα επιταχυνονται οι εξελιξεις. Εξαλλου οταν τυπωνουν αβερτα χρηματα στην Αμερικη χωρις αντιστοιχια σε καποια χρυση βαση, τι περιμενεετε να γινει? Ειναι θεμα χρονου η απαξιωση του δολλαριου, και απο εκει hyperinflation και βεβαια Barter Towns.

 13. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 07/01/2009 12:13:34

  Ο Ατακτος, σαν πρόσωπο που ασχολείται επαγγελματικά με το θέμα, σωστά εντοπίζει ότι μόνο η δενδροφύτευση είναι αυτή που θα μπορέσει σε λίγο να προσφέρει καύσεις, όταν το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της στρόφιγγας πραγματοποιηθεί. Προκύπτει όμως ένα πρόβλημα, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, αναφορικά με την παρεχόμενη θέρμανση, γιατί οι πυρκαγιές δασών οργανώνοται μόνο τη θερινή περίοδο.
  Πριν μας επιβάλλουν την πείνα, θα μας επιβάλλουν την ψύχρα και την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος. Η παγκόσμια κυβέρνηση θα έλθει για να λύσει προβλήματα και να αποκαταστήσει την τάξη. Πριν όμως λυθούν τα προβλήματα, είναι αναγκαίο αυτά να κατασκευαστούν. Και πριν τη νέα τάξη θα απαιτηθεί το νέο χάος. "Νέο" γιατί προφανώς θα έχει πρωτοφανείς διαστάσεις.
  Η συνταγή της CIA "δημιούργησε ένα πρόβλημα και μετά πείσε τους ότι είσαι αυτός που έχει τη λύση στο χέρι" είναι το σλόγκαν της υπερεξουσίας.
  Ή στη γλώσσα του Όργουελ: "Η σκλαβιά είναι ελευθερία, η άγνοια είναι γνώση".

 14. Αurora avatar
  Αurora 07/01/2009 12:53:11

  Botiglia

  Ηδη η επιβολη ελλειψης ηλεκτρικου ρευματος απο την επιχειρηση της δυστυχιας και κοινωνικης εξαθλιωσης στην Ελλαδα της γνωστης μας ΔΕΗ θεωρειται προ πολλου τετελεσμενο γεγονος.

  Αυτος ειναι κι ο λογος, που ο τοπος σου δε σε κραταει πολυ, οταν ξυπνας και δεν σου παρεχει το βρωμοσυστημα το δικαιωμα να φτιαξεις εστω και ενα καφε, μια σουπα σε ολοημερη βαση και με ταριφα τριπλασια αυτης της πολιτισμενης ηπειρου μας στην οποια εννοειται πως εχουμε συγκλησει.

 15. tony avatar
  tony 07/01/2009 15:40:55

  Η παγκόσμια κυβέρνηση θα έλθει για να λύσει προβλήματα και να αποκαταστήσει την τάξη.
  Μέχρι εκεί το κατανοώ.Τό πως θα κινηθεί μετά η παγκόσμια κυβέρνηση και το τι θα γίνει παρακάτω είναι εντελώς απρόβλεπτο.Είτε έτσι είτε αλλιώς σήμερα υπάρχει η ανάγκη για μια παγκόσμια δημοκρατία που θά προκύψει από μια παγκόσμια δικτατορία που θα σταθεί όσο σταθεί.Οι εθνικές κυβερνήσεις σε κάθε περίπτωση είναι ξεπερασμένες από την εποχή.Ενας παγκόσμιος μηχανισμός υπερεξουσίας ουτε πέντε χρόνια δεν στέκεται,οπότε δεν υπάρχει φόβος από την παγκόσμια δικτατορία.Τό μόνο επικίνδυνο θά ήταν να παρέμενε η κατάσταση όπως είχε.Γιά αυτόν ακριβώς τον λόγο όλα αυτά τά γεγονότα πρέπει νά τά δούμε με καλό μάτι.Ο θεός ΑΡΗΣ είναι ένας καλός θεός όσο και οι υπόλοιποι.

 16. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 07/01/2009 16:26:53

  @tony
  Μήπως μπορείς να μας δώσεις μερικά στοιχεία για την παγκόσμια κυβέρνηση, πως και από ποιους αυτή προοθείται; Γιατί κατά τη γνώμη σου είναι αρόβλεπτο πως αυτή θα κινηθεί; Πως θα προκύψει μια παγκόσμια δημοκρατία από μια παγκόσμια δικτατορία; Πότε στο παρελθόν γεννήθηκε περιστερα από φίδι;

 17. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 07/01/2009 16:43:18

  Archeopteryx απ ότι βλέπεις δεν είναι μόνο ο ΚΚ για καλαμπούρι αλλά και οι «επαγγελματίες μας « (αν με δει το πρωτοπαλίκαρο Ριζος αν με φάει δεν θα χορτάσει )

  Ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
  Ημερομηνία Καταχώρησης : 2009-01-07 16:25:00  Οι εξελίξεις στο Φυσικό Αέριο δικαιώνουν τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


  Οι εξελίξεις στο φυσικό Αέριο δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους Έλληνες Καταναλωτές και εντείνουν την ανασφάλεια για την ασφαλή τροφοδοσία της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια.

  Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έγκαιρα τόνισε κατ ΄επανάληψη την τεράστια σημασία του Μίγματος Καυσίμου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  Οι θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικυρωποιήθηκαν στην ημερίδα του Δεκεμβρίου 2008 και κάνουν επιτακτική την ανάγκη να επιταχυνθούν τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται :
  1. Η επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας .
  2. Η ασφαλής τροφοδοσία των Ελλήνων καταναλωτών.
  3. Η μέγιστη δυνατή αυτάρκεια με την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
  4. Οι χαμηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος .
  5. Σεβασμό στο περιβάλλον.
  Σημειώνουμε δε ότι η παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας από φυσικό αέριο ανέρχεται σε 2.858 ΜW (32% της εγκατεστημένης ισχύος των θερμικών εργοστασίων ) και η μη ομαλή τροφοδοσία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

  Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τη ΔΕΗ, το ΥΠΑΝ και την Κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επαρκή και ασφαλή τροφοδοσία της χώρας μας.
  Γραφείο Τύπου
  Αθήνα, 7/1/2009

 18. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 07/01/2009 16:46:32

  Δεν σας βάζω τον «Σπάρτακο» μην σαλτάρετε από βλ…

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2009 21:37:57

  Οι συνδικαλιστές δεν είναι άσχετοι... Ωστόσο, άτακτε, η πρόσφατη συμπεριφορά τους μήπως εξυπηρετεί τον κύριο Ευ Μυτ;

 20. Ataktqs avatar
  Ataktqs 07/01/2009 23:27:10

  Yes

 21. tony avatar
  tony 08/01/2009 01:19:07

  @15
  Προωθείται εδώ και αιώνες από ύποπτα σκοτεινά κέντρα.Παγκόσμιο κεφάλαιο σιωνιστές,εκκλησία,Αγιο όρος και από ότι κακό έχει να δείξει αυτός ο πλανήτης.Όσο βρίσκεται στό σκοτάδι είναι ελεγχόμενη και προβλέψιμη,όταν όμως βγει στο φως τότε τό πράμα είναι διαφορετικό.Και ο τιτανικός στο εργαστήριο ήταν αβύθιστος,η θάλασσα όμως είχε άλλη γνώμη.Και οι μηχανές του Γκέμπελς έδειχναν αήττητες η Κρήτη όμως είχε άλλη γνώμη.Η παγκόσμια δικτατορία ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΕΙ εδώ και 200 χρόνια πολύτιμους πόρους από τον πλανήτη,αλλά δεν θά αντέξει ουτε πέντε χρόνια στήν αλήθεια επειδή παραβλέπει τό γεγονός οτι ο ανθρώπινος εγκέφαλος
  εξελίσεται.Η παράνοια ζει στο σκοτάδι πολλά χρόνια στο φώς λίγο.
  Η για να εκφραστώ καλύτερα.
  Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους ανθρώπους πολύ καιρό.Η μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς ανθρώπους λίγο καιρό.
  Η στη γλώσσα μου.
  Και πατάτα τό σύστημα,και παγκόσμιο και πολλά χρόνια?
  Οσο για την γέννηση.
  Αφου θα φάμε την πατάτα,και θα υποφέρουμε μετά θα βάλουμε μυαλό και θα φτιάξουμε ένα καλό.
  Απλά είναι τά πράγματα στη ζωή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.