20/02/2008 23:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί συνταγματικής ονομασίας

Γιατί οι ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, αλλά και όλες οι άλλες 200 χώρες της υφηλίου, δεν μας αναγνωρίζουν με το συνταγματικό μας όνομα όπως «κόπτονται» να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με το κλεμμένο συνταγματικό τους όνομα;- Αυτό τα σκέφτηκε ποτέ κανείς να το θέσει; Γιατί ΟΛΟΙ ονομάζουν τη χώρα μας Greece και τους κατοίκους της (εμάς δηλαδή) Greek (Γραικούς);;; Γιατί δεν μας λένε Ελλάς και Έλληνες; Γιατί οι ανατολικοί λαοί (οι Τούρκοι π.χ.) λένε Γιουνανιστάν και Γιουνάν και όχι το συνταγματικό μας όνομα;;; Χάθηκε λοιπόν ο κόσμος, ιδίως στην περίπτωση των Σκοπίων, να απαιτήσουν ονομασία διαφορετική (π.χ. Βαρδαρία ή Δαρδανία, όπως λεγόταν η περιοχή σε άλλες εποχές), όταν γνωρίζουν μάλιστα ότι το «Μακεδονία» δεν τους αφορά ιστορικά (οι Σλάβοι ήρθαν στα μέρη μας τον 70ο αι. μ.Χ.). Όχι ότι το «Βόρεια Μακεδονία» θα μας πείραζε, αλλά όχι και αυτό το γελοίο… «Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Ή το άλλο το ύποπτο: «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας». Θα πρέπει να βρεθεί μια ονομασία (για όλους) που θα περιέχει δύο λέξεις: Το Μακεδονία (αφού κόπτονται τόσο) και το γεωγραφικό (καλύτερα) προσδιορισμό (π.χ. Βόρεια, Άνω).Το πολύ να δεχτούμε το "Νέα Μακεδονία" νέτο-σκέτο! Ή στη σλάβικη "Νόβα Μακεδόνιγια", όπως η μεγαλύτερη εφημερίδα του κρατιδίου...(Αναδημοσίευση απο το thessaly-press.blogspot.com)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ant avatar
    ant 21/02/2008 02:04:23

    Σωστό. Θα πρότεινα να κάνουμε την κίνηση-ματ και να απαιτήσουμε να μετονομαστεί ολόκληρη η Ελλάδα "Μacedonia" ή "Greece featuring Macedonia" ποιος θα μπορέσει να μας το αρνηθεί;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.