#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2010 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί συναίνεσης και επικοινωνιακών προβλημάτων της ΡηγίλληςΑν διαβάσει κανείς σήμερα όλες τις εφημερίδες θα σχηματίσει την εντύπωση ότι με κάποια κριτική ως προς την «καθυστέρηση» στην εφαρμογή των μέτρων,  Α. Σαμαράς πρόσφερε ουσιαστικά στην κυβέρνηση συναίνεση:

ΕΘΝΟΣ: Στη δραματική έκκληση του Γ. Παπανδρέου, ο νέος αρχηγός της ΝΔ δίνει απλόχερα τη στήριξή του, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να πάρει και πιο σκληρά μέτρα αρκεί να βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΝΕΑ: Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας. «Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεκολλήστε επιτέλους... Καθυστερείτε πολύ, χάνετε χρόνο και αξιοπιστία με συνέπεια τα ελλείμματα να μεγαλώνουν... Αν πάρετε μέτρα επώδυνα αλλά σωστά εμείς θα σας στηρίξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δραματική έκκληση για κοινή συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του ελληνικού λαού, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και βρήκε την κατ' αρχήν συναίνεση, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας αλλά και τα εν γένει οικονομικά μέτρα, τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τον ΛΑΟΣ. Το επικριτικό σχόλιο των αρχηγών και των δύο κομμάτων εστιάστηκε κυρίως στην καθυστέρηση της λήψης και εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων.

Καθημερινή: Συναίνεση εν αναμονή μέτρων. Πεδίο συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων διεφάνη κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση χθες στη Βουλή, παρότι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την εισοδηματική και φορολογική πολιτική δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. …. ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, παρότι άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, την κάλεσε «να ξεκολλήσει και να πάρει επώδυνα μέτρα, γιατί τα χρειάζεται η χώρα».

Από όσα καταλάβαμε όμως εμείς ο Σαμαράς έθεσε μια σειρά από προϋποθέσεις για την επίτευξη της συναίνεσης, όπως η απόσυρση των νομοσχεδίων για τον εκλογικό νόμο, την τοπική αυτοδιοίκηση και την ψήφο των μεταναστών, το οποίο μάλιστα «διχάζει το λαό».

Και το είπε καθαρά: «Η συναίνεση μπροστά στην κρίση είναι χρέος όλων μας, αλλά είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Αν τη θέλετε, θα την έχετε από μας. Αλλά πρέπει να δείξετε ότι τη θέλετε. Αν δεν τη θέλετε, τότε το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας, όχι στα δικά μας. Και θα συμπαρασύρει εσάς».

Εξάλλου δεν μίλησε γενικώς και αορίστως για «επώδυνα μέτρα» που θα στηρίξει, αλλά για «σωστά μέτρα», τα οποία πρέπει να συνδυασθούν απαραίτητα με αυξημένες εισφορές κοινοτικών κονδυλίων για έργα του ΕΣΠΑ, με αντισταθμιστικές πολιτικές τόνωσης της ζήτησης μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, με παρεμβάσεις που αλλάζουν τη διάρθρωση των αγορών, καταπολεμούν τις στρεβλώσεις, περιορίζουν τα καρτέλ, χαμηλώνουν το εξωγενές κόστος των επιχειρήσεων και απελευθερώνουν την παραγωγικότητα της οικονομίας, με ανάσες στην οικονομική δραστηριότητα απ’ όπου είναι δυνατό… (http://www.antinews.gr/?p=32997).

Οπότε τίθεται ένα ερώτημα: Ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε σωστά , ή το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά δεν μπορεί να περάσει και να εξηγήσει τις απόψεις του στο δεδομένα εχθρικό περιβάλλον των ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 02/02/2010 15:17:56

  Δεν ξέρω εγώ πάντως βρήκα σωστά αυτά που είπε, θα μπορούσε να μπει σε μια λαϊκιστική ρητορεία αλλά ο Αντώνης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

  Κάπως δεν έκανε αναφορά στην ρεμούλα, και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους.

  Υ.Γ. πάρτε και μια Μπατζέλο...
  http://www.youtube.com/watch?v=nNXnFmuETS0

 2. Hase avatar
  Hase 02/02/2010 15:23:36

  Σωστα ο Σαμαρας θα θεσει ορους δεν ειναι δυνατον να δεχτει το απαραδεκτο νομοσχεδιο για τις Ελληνοποιησεις και για τον Καλλικρατη.
  Η σωστη πολιτικη δεν ειναι μονο να παιρνεις αλλα και να δινεις. Αυτο πρεπει να το καταλαβουν και οι του ΠΑΣΟΚ που μεχρι πριν τρεις μηνες εκαναν αντιπολιτευση μονο για την αντιπολιτευση.

 3. ndvoice avatar
  ndvoice 02/02/2010 15:28:03

  Υπάρχει και η τρίτη εκδοχή.
  Να υπάρχει συναίνεση κορυφής, χωρίς να "χυθεί αίμα" από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Δηλαδή να τα πληρώσει όλα ο λαός, αλλά να μην πειραχτεί το πολιτικό σύστημα.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ ndvoice 02/02/2010 16:26:56

   Ξέρεις καμιά μαγική λύση να μην τα πληρώσει ο λαός; το αν θα την πληρώσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο είναι μεγάλη κουβέντα και θέμα αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνητικών στελεχών πάντως το Γιωργάκη φαίνεται να τον συμπαθούν προς το παρόν, όλο αγάπες και φιλοφρονήσεις είναι από τότε που βγήκε οπότε βγάλε συμπέρασμα.

 4. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 02/02/2010 16:34:26

  Εμφανίζεται έλλειμμα επικοινωνίας από τη Ρηγίλλης ή μου φαίνεται;Επειδή έτυχε να παρακολουθήσω τη συζήτηση της Βουλής,θα συμφωνήσω με τη θέση του Κύριου άρθρου.Οι φυλλάδες(και ασφαλώς δεν εξαιρώ απ'αυτές την Καθημερινή)τη δουλειά τους κάνουν και γνωστοί στις ρούγες και τα στενά ,οι ιδοκτήτες τους ,που τρίβουν χαρούμενοι τις πατσοκοιλιές τους και λένε: "Ο.Κ.,εμείς φάγαμε τον άμπακο, αλλά ας ξαναπληρώσουν τα κορόιδα".Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τι κάνει; Κοιμάται;Σήμερα το πρωί οδηγώντας,άκουσα τον National GiGi( εθνικός τζιτζιφιόγκος ,ντέ)Χατζηλαλάκη,να εξηγεί σε μας τους ιθαγενείς,ότι ο Σαμαράς καλά έκανε και προσέφερε τη συναίνεσή του,ότι έτσι έπρεπε να κάνει, διότι άλλωστε(π ρ ο σ έ ξ τ ε το αυτό),δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά(sic)επειδή έπρεπε να καλύψει και την απελθούσα κυβέρνηση!!!!!Αγιο είχα και δεν έπεσα σε καμιά κολώνα μόλις τ'άκουσα.Πως είπατε;;;;Αν σχολίασε καθόλου τι θ'άκανε στην αντίστοιχη περίπτωση το γωγουλίνι κι αν θα συναινούσε;;;;;Οοοοοοοοχι,φίλοι μου δεν είπε τίποτα τέτοιο!Προφανώς δεν θα το σκέφθηκε το τσαμένο! Ομως ,γιά να σοβαρευθούμε.Ο Σαμαράς μου θύμισε συνετό και γενναίο Βορειοευρωπαίο ηγέτη.Εδειξε την υπευθυνότητα που οι στιγμές απαιτούν,έβαλε όμως τα πράγματα και στη σωστή τους θέση:Συναίνεση θ'άχετε,άν δ ε ί ξ ε τ ε ότι πραγματικά την θέλετε και την εννοείτε.Χρειάζεται να το ξαναγράψω;;;;;Το χιούμορ κι ο σαρκασμός θα μας σώσουν.Πάρτε με τις λεμονόκουπες,όλες αυτές τις καραβαμμένες πόρνες,που μας βγάζουν χυδαιστί τη σάπια γλωσσίτσα τους.Που μοιράζουν σε μας τους ιθαγενείς, χάντρες,καθρεφτάκια και χτενάκια.Προσωπικά,όπου βρεθώ κι όπου σταθώ,μόλις το φέρει η κουβέντα,αυτό κάνω.Ειρωνεύομαι,χλευάζω και σαρκάζω, τους Λαλακο-τραγκο-καμπουρακο-εισαγγελατο-οικονομείς.Παρ'όλο που η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, έλεγε :μην ασχολείσαι παιδί μου με τους χωρικούς,γιατί τουτουνών,βρωμάει ο...στόμας τους!!!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Σπάρτακος 02/02/2010 16:38:11

   Πάντα έτσι δεν ήταν οι φυλλάδες γιατί απορούμε; απορώ.

 5. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 02/02/2010 16:57:29

  Πρὸς τὸν συγγραφέα τοῦ ἄρθρου:

  Πόθεν συνάγετε ότι η ακριβής διατύπωση Σαμαρά την οποίαν αναφέρετε, συκγκεριμένα, ότι:

  «Η συναίνεση μπροστά στην κρίση είναι χρέος όλων μας, αλλά είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Αν τη θέλετε, θα την έχετε από μας. Αλλά πρέπει να δείξετε ότι τη θέλετε. Αν δεν τη θέλετε, τότε το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας, όχι στα δικά μας. Και θα συμπαρασύρει εσάς.


  σημαίνει ότι

  ο Σαμαράς έθεσε μια σειρά από προϋποθέσεις για την επίτευξη της συναίνεσης, όπως η απόσυρση των νομοσχεδίων για τον εκλογικό νόμο, την τοπική αυτοδιοίκηση και την ψήφο των μεταναστών, το οποίο μάλιστα «διχάζει το λαό».

  ὄπως λέτε;

 6. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 02/02/2010 18:25:41

  Μα, Φάκτορα, αυτό έδωσαν προς τα έξω τα ευνουχισμένα ΜΜΕ. Αυτή την εικόνα θέλαν να περάσουν. Ο,τι και να κάνει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης, αυτοί θα περάσουν αυτό που συμφέρει το Γιωργάκη. Τέρμα.
  Ημουν χρόνια στα πράγματα του Τύπου κι έχω δεί κυβερνήσεις να περνούν και να φεύγουν. Η ασυλία όμως που τυγχάνει το ΠΑΣΟΚ από τους νταβατζήδες της ενημέρωσης είναι παροιμιώδης. Ακόμη και να κραύγαζε ο Σαμαράς στη Βουλή και να έλεγε ότι συναινώ αλλά κάτω τα χέρια από το λαό, αυτοί θα έγραφαν το πρώτο μισό της πρότασης, δηλ. ότι συναινεί και καθόλου το δεύτερο. Ετσι λοιπόν Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ, ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΊΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΔΟΧΗ. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια......

 7. sotos avatar
  sotos 02/02/2010 18:44:02

  Μαλλον μας δουλευουνε διακομματικα!
  Ας συμπαρασταθουμε 4-5 Φλεβαρη στην απεργια των εφοριακων: Ουτε μια αποδειξη, ουτε ενα τιμολογια αυτες τις μερες!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ sotos 02/02/2010 18:45:38

   Χαχαχαχα! Καλό!

 8. Orestios avatar
  Orestios 02/02/2010 18:44:30

  Εδώ μιλούσαν για επιτυχία του GAP στο Νταβός(!!!!) και ακόμη τους διαβάζετε? Ή για την "δραματική" ομιλία του στη Βουλή. Η χυδαιότητα περισσεύει στις μέρες μας.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/02/2010 18:46:43

  Ενταξει αλλα υπαρχουν και δεξιες εφημεριδες.Λιγες αλλα υπαρχουν.Μονο ο Ριζος κατι γραφει για αποστασεις Σαμαρα.Οι υπολοιπες ή δε γραφυν τιποτα ή προβαλλουν και αυτες τη συναινεση ως να ειναι ανευ ορων.
  Καλα κανατε και το αναφερετε το θεμα αλλα ειναι διαχρονικη η υστερηση της ΝΔ στην επικοινωνια.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 03/02/2010 01:39:17

   συγνώμη ψυχραιμία, αλλά εσένα περίμενα να διαβάσω σε αυτό ακριβώς το θέμα τί θα έγραφες! και ευχαριστώ δεν θα πάρω! δηλαδή φταίνε τα πουλημένα και διεφθαρμένα ΜΜΕ που δεν παίζουν τη ΝΔ; μόνον; και η ΝΔ τί έχει κάει γι΄ αυτό; δεν φταίει καθόλου;! όταν ως πιο στιβαρή της πένα αναφέρεις -και ορθώς- τον Ρίζο (!!). Όχι αγαπητέ μου ψυχραιμία, οι νεοδημοκράτες έπαψαν να ασχολούνται με τα κοινά, προφανώς χορτάτοι οι περισσότεροι το 81. ε, αυτό πληρώνεται στη ζωή!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ψυχραιμια 03/02/2010 08:13:12

   Συγνώμη, αλλά κάνεις λάθος. Ο Ρίζος χαϊδεύει τ΄αφτιά του Γιωργάκη και πάντως είναι εναντίον Σαμαρά. Μέχρις στιγμής μόνον ο νέος Ελεύθερος Τύπος γράφει καθαρά εναντίον του Γιωργάκη.

 10. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 02/02/2010 19:06:34

  Ο λόγος του Σαμαρά ήταν ξεκάθαρος και το νόημα ήταν εύκολα κατανοητό από όσους τον άκουσαν ή τον διάβασαν.
  Απλά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι τόσο πουλημένα που έδειξαν αυτό που ήθελαν.
  Ο Σαμαράς κάθε μέρα φανερώνει την ανωτερότητα του σε σχέση με τον ΓΑΠ και αυτό είναι κακό.Έχουν να παίρνουν ακόμη από τον ΓΑΠ και δεν πρέπει να τον ξεφτιλίσουν από τώρα.Αλλά θα έρθει κι αυτού η ώρα και,όπως είπε και ο Αντώνης,θα είναι πολύ πιο σύντομα απ'ότι μερικοί περιμένουν.

 11. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 03/02/2010 08:16:22

  Toυλάχιστον η παρατήρηση που έκανε ο Σαμαράς σχετικά με τις αυξήσεις στα καύσιμα ήταν πολύ θετική.

 12. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 03/02/2010 09:25:35

  Ο Σαμαράς καλά κάνει και δηλώνει συναίνεση ως προς τα μέτρα ανόρθωσης της οικονομίας, αν αυτά φυσικά συμβάλλουν στην ανόρθωση. Αλλά, στο λαθρονομοσχέδιο θα πρέπει να υψώσει περισσότερο τους τόνους.

  Υποψιάζομαι όμως ότι το ιδεοληπτικό και αδαέστατο GAP αρχίζει να παίρνει κάποια μυνήματα, αν όχι αυτό (δύσκολα αντιλαμβάνονται τα χρυσόψαρα, ακόμα και αν είναι μεγάλα κόι...), τουλάχιστον η μεταμοντέρνα κλίκα που κυβερνάει.
  Κάποιες ενδείξεις:
  Η αριστεροφιλελεύθερη "Καθημερινή" του Αλαφούζου γνωρίζουμε ότι είχε πάρει εργολαβία την υποστήριξη του λαθρονομοσχεδίου, με προεξάρχοντα τον Τάκη Καμπύλη και τους κολλητούς του από τις ΜΚΟ, Νίκο Αλιβιζάτο και Δημήτρη Χριστόπουλο (τους πραγματικούς συντάκτες του λαθρονομοσχεδίου δηλ., μαζί με τον άλλο κολλητό του από το ΚΕΜΟ, τον Ανδρέα Τάκη, νυν Ειδικό Γραμματέα του τέως Δημάρχου Παρκιάς κ. Ραγκούση). Εντούτοις, την περασμένη Κυριακή η "Κ" άρχιζε να μπάζει νερά ως προς το μεταναστευτικό. Ήδη, δημοσιεύει δημοσκόπηση που δείχνει ότι η συντριπτικη πλειοψηφία των Ελλήνων ΔΕΝ θέλει άλλους μετανάστες (90+%). Βέβαια, η δημοσκόπηση είναι παραγγελιά του Αλαφούζου, οπότε μπορεί κανείς να πει πολλά, δηλ. ότι το πραγματικό ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και βέβαια, προβάλλουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης που τους συμφέρουν. Για παράδειγμα, το ποσοστό αυτό το διέσπασαν στα δύο, για να βολευτούν, με τα εξής ερωτήματα: 1. Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον αριθμό μεταναστών που μπορεί να δεχτεί; 2. Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια του αριθμού μεταναστών που μπορεί να δεχτει;
  Ουσιαστικά, τα δύο ερωτήματα ταυτίζονται, αλλά αυτοί τα παρουσίασαν χώρια για να μην σοκάρει το αποτέλεσμα αν το ερώτημα ήταν ένα! Αλλά και μόνο το ότι η "Κ", ναυαρχίδα του πολιτικού μεταμοντερνισμού δημοσιεύει τέτοια δημοσκόπηση, κάτι δείχνει.

  Ακόμα: Τα άρθρα που δημοσίευσε η "Κ", μεταξύ αυτών ένα δύσκολο αλλά πολύ ισορροπημένο, του αξιόλογου και πολύ καταρτισμένου ιστορικού Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ήταν αρκετά επικριτικά έναντι της "με το ζόρι" πολυπολιτισμικότητας που προσπαθεί να μας επιβάλει η μεταμοντέρνα αριστεροφιλελεύθερη κλίκα που μας κυβερνά.

  Επιπλέον, ο ψευτο-συναισθηματικός Τάκης Καμπύλης άρχισε να χάνει τη μαχητικότητά του έναντι του λαθρονομοσχεδίου, αφού φαίνεται πήρε αρκετά μηνύματα η εφημερίδα.
  Βέβαια, ο Καμπύλης, επειδή είναι καθαρόαιμος αριστερός και παλιά καραβάνα στον χώρο (ΚΚΕ εσ. και δεν συμμαζεύεται), και σχέδιο έχει και ιδέες δεν αλλάζει. Απλά, ξέρει να ελίσσεται, σε αντίθεση με τους σταλινικούς εξαδέλφους του που είναι "κούτσουρα" (παρωπίδες έχουν αμφότεροι, βέβαια). Στη συνέντευξη με τη Γιαννάκου προσπάθησε να την εμφανίσει ότι επί της ουσίας θα συμφωνούσε με το λαθρονομοσχέδιο (η μεγάλη του καούρα). Ο τίτλος όμως ήταν "Δεν έπρεπε να συνδεθεί η ιθαγένεια με τις εκλογές".

  Δηλαδή, ο πονηρός δήθεν "εναλλακτικός" δημοσιογράφος περνάει από την υποστήριξη 100% (τουλάχιστον) στο λαθρονομοσχέδιο στο 80%. Τώρα αυτό έχει δύο εξηγήσεις:
  Είτε του είπαν από την εφημερίδα "χαμήλωσε τους τόνους, θα πέσει η κυκλοφορία μας, μας έχουν ζαλίσει στα e-mail".
  Είτε αποφάσισε η παρεούλα του να αλλάξει γραμμή, να χαμηλώσει τους τόνους, γιατί είδε ότι με τα φασιστικά "συνταγματικά τόξα" του Νίκου Αλιβιζάτου το αντίθετο αποτέλεσμα επιτυγχάνουν. Οπότε, το πάνε με το μαλακό. Βέβαια, τα φιδάκια δεν γίνονται ποτέ βατραχάκια, γι' αυτό και δεν πιστεύω ότι έχουν αναθεωρήσει τίποτα επί της ουσίας. Είναι δογματικοί και ιδεοληπτικοί. Απλά, επιλέγουν την καλύτερη στιγμή.
  Ίδωμεν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.