#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/02/2010 21:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί δικομματισμού και εξεταστικών επιτροπώνΕίχε έλθει λέει στη Αθήνα ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και μεταξύ των άλλων παρέθεσε γεύμα στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Χρυσά μαχαιροπήρουνα, ασημένια πιάτα, πλατινένια κηροπήγια και γκαρσόνια με ρεντιγκότες να σερβίρουν την σεβαστή ομήγυρη

Κάποια στιγμή ο Ανδρέας Παπανδρέου βλέπει τον Κώστα Μητσοτάκη να βουτάει ένα χρυσό κουταλάκι και να το βάζει στην τσέπη.

Αγανακτισμένος σηκώνεται όρθιος, ζητάει τον λόγο και αρχίζει: «Μεγαλειότατε, κυρίες και κύριοι, πήρα το λόγο για να σας παρουσιάσω ένα θαύμα. Το βλέπετε αυτό το χρυσό κουταλάκι; Θα το βάλω τώρα στην τσέπη μου και αυτόματα θα βρεθεί στην τσέπη του ...Μητσοτάκη».

Πήρε δηλαδή το κουταλάκι και ταυτόχρονα εξέθεσε τον αιώνιο αντίπαλο του.

(Φυσικά, λέγεται και αντιστρόφως)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΔ avatar
  ΙΔ 23/02/2010 22:07:45

  Δεν γνωρίζω που το παs.Πρέπει όμωs να ομολογήσω ότι έχειs έμπνευση.Και μάλον από αυτήν την σκηνή θα βγήκε η περιβόητη φράση των πολιτικών όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση οτι η κυβέρνηση ξεπουλάει και τα ασημικά.

 2. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 23/02/2010 23:50:14

  Το θέμα με τις εξεταστικές δεν είναι οι "αιώνιοι αντίπαλοι" και το ποιός θα εκθέσει ποιόν αλλά οι αιώνιοι σύμμαχοι που "μεταξύ κατεργαρέων" , ο ένας κουκουλώνει τα σκατά του αλλουνού και πάει λέγοντας.....

  Καθώς επίσης και η εντύπωση (η δική μου αλλά νομίζω και όλων )ότι κάθε φορά που γίνεται εξεταστική πιο πολύ μετράει το τί θα μας προσφέρει σαν μηχανή κουκουλώματος ,αλλά και πόσο κομματικά προσοδοφόρα είναι για να την υποστηρίξουμε ,ή οχι.....χωρίς στην ουσία να μας νοιάζουν τα δίκια και τα άδικα......

  Αν κάποτε κάποιος μπεί φυλακή μετά από εξεταστική το ξανασυζητάμε........

 3. Arnaoutis avatar
  Arnaoutis 24/02/2010 00:22:42

  -Ασφαλισμένοι του ΤΑΠΕ (Εθνική Ασφαλιστική) και του ΤΑΥΣΟ (Αγροτική Ασφαλιστική), με 25χρόνια εργασίας και 45ο ή 50ο έτος ηλικίας, συνταξιοδοτούνται, στην περίπτωση απόλυσης ή κατάργησης «προσωποπαγούς θέσης».
  Έτσι, όταν χρειάζεται να γίνει μια εξυπηρέτηση προς «φίλιες δυνάμεις», με απόφαση των οικείων διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων «καταργούνται» οι θέσεις δια της... μετονομασίας των. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο λογαριασμός των εξυπηρετήσεων μεταβιβάζεται στους φορολογούμενους(τα ταμεία έχουν μεταφερθεί στο ΙΚΑ), οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν, μέσω προϋπολογισμού, τα ρουσφέτια και τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις….»
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=26.06.2007,id=9812004


  «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.)
  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  Για ΤΑΠΕ και ΤΑΥΣΟ , συνταξιοδότηση με απόλυση

  Αθήνα 19/2/2010

  Συνάδελφοι,
  Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της
  Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ.
  Κουτρουμάνη.
  Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, διευκρινίστηκε από τον
  κ. Υφυπουργό ότι οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 143 παρ. 8
  του ν. 3655/2008, (νόμος Πετραλιά) και ισχύουν για τα δύο ειδικά ταμεία του
  χώρου μας, το ΤΑΠΕ (Εθνική Ασφαλιστική) και το ΤΑΥΣΟ (Αγροτική
  Ασφαλιστική), παραμένουν ως έχουν.
  Συγκεκριμένα, το καθεστώς δικαιώματος συνταξιοδότησης σε
  περίπτωση απόλυσης εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις
  απαιτούμενες από τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων προϋποθέσεις (25
  χρόνια εργασίας και 45ο ή 50ο έτος ηλικίας), διατηρείται ως έχει (μέχρι
  31/12/2010), σύμφωνα με την κατηγορηματική δήλωση του αρμόδιου
  Υφυπουργού.
  Στο αίτημά μας για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας και πέραν
  της 31/12/2010, λόγω των οικονομικών ωφελειών που θα προκύψουν στα
  Ταμεία από την συνέχιση της καταβολής των εισφορών των εργαζομένων,
  μας δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
  Ζητήσαμε επίσης να μπορεί να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και
  πέραν της 31/12/2010, οποιοσδήποτε εργαζόμενος μέχρι τότε έχει
  συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. -ηλαδή όποιος εργαζόμενος
  μέχρι την ημερομηνία αυτή είχε 25 χρόνια εργασίας και ήταν 45 ή 50 ετών
  (ανάλογα την περίπτωση) και απολυθεί μετά την 31/12/2010 (π.χ. το 2012)
  τότε να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι
  έχει βάση το αίτημά μας αυτό και θα εξεταστεί σοβαρά.
  Για το
  Εκτελεστικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος O Γεν. Γραμματέας
  Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης


  The town mouse and the country mouse.

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 24/02/2010 11:04:43

  Καμμιά Ιφιγένεια δεν θα φουσκώσει τα πανιά της χώρας μας. Ούτε ένας Καραμανλής στο θυσιαστήριο (που μάλλον είχε ελλιπή εποπτεία λόγω απειρίας), ούτε ένας Αλογό (δεν είναι ο μόνος "μέγας οικονομολόγος" στον κόσμο που πίστευε σε ανορθολογικές ανοησίες περι "ισορροπίας των αγορών" και "συνεχούς ανάπτυξης"), ούτε Πάκης (ο τρίτος της τετρ-τρόικας μόνο για την ανοχή του ΚΚΕ φρόντιζε), ούτε βέβαια ο Ζάν-Ζάκ (τα "επικοινωνιακά" μόνον ξώφαλτση σχέση έχουν με αυτό που συζητούμε). Ούτε ο Σημίτης (έκανε τότε αυτό που έκαναν και οι Ιρλανδοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί και άλλοι, βραχυπρόθεσμα σωστό, μακροπρόθεσμα λάθος). Ούτε κανείς προηγούμενος.
  Καλή προετοιμασία και συντήρηση του στόλου, εντελώς νέα σχέδια πορείας, καλά συγκροτημένο επιτελείο του Ναυαρχείου, σύνεση, υπομονή, ανοιχτά μάτια και μυαλό, διαρκής προσοχή στο μετεωρολογικό δελτίο, οι ναύτες στο κατάστρωμα και στα κατάρτια, οι πλοίαρχοι στις γέφυρες, καλές σχέσεις και επικοινωνίες με τους συμμαχικούς στόλους (άν λοιδωρούν, μη χάσουμε ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση)...
  Κε Παπανδρέου, τα "θυσιαστήρια" είναι μόνον ψυχολογικό τρύκ για εσωτερική κατανάλωση. Κε Σαμαρά, κε Καραμανλή και λοιποί, δώστε το δικό σας "ημερολόγιο του στόλου" στο νέο Ναυαρχείο και κάντε το δημόσιο, ρίξτε το στην κρίση των πολιτών. Διαβάζοντάς το, όλοι θα γίνουν, θα γίνουμε, σοφότεροι.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Sic transit gloria mundi 24/02/2010 11:24:31

   STGM Ναι αλλά οι φωνές του κόσμου και είναι πολλοί αυτοί , λένε εντάξει βάρα με για το καλό της πατρίδος αλλά να επιστρεψουν κάποιοι τα λεφτά που έφαγαν ή να μπουν κάποιοι φυλακή για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
   Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε ότι τα λεφτά θα επιστρέψουν κάποιοι ούτε ότι θα μπουν φυλακή αλλά είναι άλλο πράγμα να ακολουθείς μιά οικονομική πολιτική επειδή πιστεύεις ότι είναι η σωστή και να ναυαγήσεις και άλλο να κλείνεις προκλητικά τη βουλή "αθωώνοντας" όλους αυτούς που και λεφτά κονόμησαν και το κράτος έκλεψαν.
   Οι εξεταστικές είναι για την απόδοση ευθυνών και όχι για ψυχολογικό τρυκ εσωτερικής κατανάλωσης.
   Εκτός και αν δεχτούμε ότι το χάρισμα στον Πρυνιωτάκη μερικών δις είναι αποτέλεσμα λανθασμένης οικονομικής πολιτικής την ίδια ώρα που φιλοδοξούμε να μαζέψουμε 1 από την μείωση των μισθών στο Δημόσιο...
   Κάνω λάθος?

  • socrates avatar
   socrates @ Sic transit gloria mundi 24/02/2010 13:16:23

   Ας επιστρέψουν πρώτα οι πράσινοι τα 100 δισ ευρώ (35 τρισεκατομμύρια δρχ) των Ελλήνων πολιτών και των συνταξιοδοτικών ταμείων που κλάπηκαν από το Χρηματιστήριο και ας έλθουν και τα ψίχουλα των γαλάζιων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.