22/09/2008 03:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί «αριστερού πατριωτισμού»

Επειδή για το ζήτημα του της στάσης της Αριστεράς απέναντι στα πολύ επίκαιρα για μια ακόμα φορά σήμερα Εθνικά Ζητήματα γίνεται μεγάλη κουβέντα κι εδώ, διαβάστε την άποψη του resalto και φυσικά την συζητάμε: Ακολουθεί μια ευρεία περίληψή της:

Η ενσωμάτωση της παραδοσιακής αριστεράς στις ιδεολογίες της Νέας Εποχής, δηλαδή η εγκατάλειψη των επαναστατικών αριστερών παραδόσεων, έδωσε χώρο για νέες πατριδοκαπηλίες: ξέθαψε τους βρικόλακες της «εθνικοφροσύνης»!!!
Έρχονται σήμερα όλα τα απομεινάρια των μεταξικών, χουντικών και ιστορικών ακροδεξιών παρακρατικών να πλιατσικολογήσουν δημαγωγικά εκ νέου πάνω στον πατριωτισμό και επιχειρούν να «θάψουν» την αριστερή επαναστατική παράδοση με το στίγμα του αντιπατριωτισμού. Οι ιστορικοί δωσίλογοι κατηγορούν για δωσιλογισμό εκείνους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα όσο κανένας άλλος. Ένα από τα δόλια τεχνάσματα αυτής της νέας «εθνικόφρονης» πατριδοκαπηλίας του ΛΑ.Ο.Σ και των ακροδεξιών παρακρατικών που στεγάζει είναι το παρακάτω σόφισμα: «Πατριωτική αριστερά: Μύθος ή πραγματικότητα»!!!
Για οικονομία χώρου θα προβούμε σε κάποιες συνοπτικές παρατηρήσεις.
Πρώτη. Η ίδια η έννοια «πατριωτική αριστερά» είναι ένα σόφισμα απάτης. Συνθέτει ένα κοινωνικό αίσθημα και συναίσθημα (μια μορφή δηλαδή της λαϊκής συνείδησης) που είναι ο «πατριωτισμός» με μια ιδεολογία που είναι η «αριστερά», δηλαδή μια κοσμοθεωρία και πρακτική. Ο «πατριωτισμός» δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Όταν λειτουργεί σαν ιδεολογία αυτό είναι ο εθνικισμός του καπιταλισμού και των εξουσιών του. Μια καπιταλιστική ιδεολογία που καπηλεύεται τα πατριωτικά αισθήματα των λαϊκών μαζών. Μια τέτοια καπηλεία επιχειρείται σήμερα από τα «παιδιά» και τους «εγγονούς» των δωσίλογων εθνικοφρόνων...

Δεύτερη. Η Αριστερά εξ' ορισμού είναι εθνική και ταυτόχρονα διεθνική. Η Αριστερά, ως θεωρία και πρακτική, αλλά και ως ιστορία στηρίζεται στις αγωνιστικές παραδόσεις των λαών και στις κατακτήσεις αυτών των αγώνων. Όλα τα αριστερά κινήματα δεν αποκόπηκαν ΠΟΤΕ από το πατριωτικό αίσθημα και την πατριωτική λαϊκή συνείδηση, γι' αυτό και υπήρξαν μαζικά και καταλυτικά κινήματα. Αν περιφρονούσαν τα πατριωτικά αισθήματα των λαών δεν θα μπορούσαν ΠΟΤΕ να γίνουν αγωνιστικά κινήματα. ...
Τρίτη παρατήρηση. Η ιστορία της αριστεράς είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Οι πρωτοπόροι σε κάθε δυνάστη της πατρίδας ήταν οι αριστεροί αγωνιστές. Το ΕΑΜ, ο Άρης Βελουχιώτης και πολλοί άλλοι Αριστεροί αγωνιστές ήταν αυτοί που έσωσαν την Ελλάδα από τη φασιστική επέλαση και έχυσαν ποταμούς αίματος. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί «πατεράδες» και «παππούδες» των σημερινών νέων «εθνικοφρόνων» και «πατριδοκάπηλων» ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, τους ιμπεριαλιστές που τους ακολούθησαν και τα δικτατορικά καθεστώτα.,,

Τελευταία παρατήρηση. Τέλος, ακόμα και το πιο νεοταξικό, σήμερα, «αριστερό» κόμμα, Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τις αφετηρίες του και τα σύμβολά του στην πατριωτική παράδοση και στην ελληνική σημαία. ...

Η μετάλλαξη της καθεστωτικής αριστεράς δεν αναιρεί τους αυθεντικά πατριωτικούς αγώνες της αριστεράς, την ιστορία της και τις παραδόσεις της.
Πρέπει να είσαι δόλιος προβοκάτορας, όπως είναι τα ακροδεξιά υποπροϊόντα, για να ταυτίζεις τη σημερινή καθεστωτική και μεταλλαγμένη «αριστερά» με την ΙΣΤΟΡΙΑ των αριστερών κινημάτων και τις παραδόσεις του...

(όλο το σχετικό δημοσίευμα εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2666)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. isnogood avatar
  isnogood 22/09/2008 09:01:28

  Δηλαδή συγνώμη, αλλά έχω να κάνω μια ερώτηση:
  Οι αριστεροί που οδήγησαν την χώρα μου στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ του εμφυλίου, όταν ήθελαν με το ΖΟΡΙ να την κάνουν σαν την Αλβανία του Χότζα, την Γιουγκο του Τίτο και την Βουλγαρία του Ζίφκωφ, τι σόι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ είχαν;
  Όταν ήθελαν να ΧΑΡΙΣΟΥΝ τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πότε στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και πότε στη ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, επίσης τι σόι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ είχαν;
  Φαντάζεστε που θα πηγαίναμε όλοι ΕΜΕΙΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ μετανάστες μετά το 89, αν είχαν επικρατήσει εκείνοι οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;
  Στο ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ!

 2. Lavredis avatar
  Lavredis 22/09/2008 09:30:36

  Δυστυχώς η σύγκρουση εθνομηδενισμού-πατριωτισμού ταλανίζει την χώρα από το 22 και μετά. Η κουβέντα τεράστια.

  Μια εξαίρετη, πλήρης και διαφωτιστική ανάλυση του "γιατί και πώς" στο δοκίμιο του Γ. Καραμπελιά "χιλιαεννιακοσιαεικοσιδύο" από τις εναλλακτικές εκδόσεις. Αξίζει πραγματικά να το διαβάσει κανείς ειδικά σήμερα.

  Το κακό (και νεότευκτο) είναι ότι σήμερα η "καθεστωτική" αριστερά (εκτός από το μισό ΚΚΕ) και η κυβερνώσα κεντροδεξιά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) συμφωνούν με την εκμηδένιση του πατριωτικού συναισθήματος και την εκχώρηση της κυριαρχίας, αλλά και της ιδιοπροσωπίας που μας έχει απομείνει, στα πολυπολιτισμικά και πολυεθνικά αυτοκρατορικά κέντρα.

  Τα άλλα είναι παρελκυστικά και οι συμπατριώτες πέφτουν στην λούμπα να συζητάνε για τα παλιά, ενώ έχουμε απλωμένο φρέσκο τραχανά.

 3. ataktos avatar
  ataktos 22/09/2008 10:18:50

  Lavredis-- συμφωνώ σε όλα μαζί σου .Έτσι κάπως είναι, η ιστορία είναι μόνο των νικητών ((βλέπε ΓΑΠ –συντηρητικοί –σήμερα νεοφιλελεύθεροι )διότι αυτοί και μόνοι τους την γράφουν και διαδίδουν πάνε μετά να σε καταλάβει το παιδί σου το εγγονάκι σου η ο κάθε πικραμένος εξουσιαστής και υποστηρικτής .Με την παράλληλη πληροφόρηση διδάσκετε η ιστορία μας αλλά ποια δυναμική και αξιοπιστία μπορεί να έχει μόνο παρά… αλλά βλέπεις εμείς είμαστε ""δημοκρατικό πολίτευμα"" μας λένε και όχι Ελλαδισταν

 4. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 22/09/2008 10:42:50

  Ανanonymous – κάνε προτάσεις εσύ και βάνε για συζήτηση τι σε έχει τσούξει και την απόρριψης τόσο εύκολα με την λέξει « φαίνετε προβοκατόρικο» και "Υπερβολές, πικρίες και εμπάθειες που δεν βοηθούν στην ενότητα του λαού που τόσο έχουμε ανάγκη στα δύσκολα" είσαι εξουσιαστής ?

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 22/09/2008 10:47:08

  αριστερα = πατριωτικη

 6. Horatio avatar
  Horatio 22/09/2008 10:49:48

  Οι κομμουνιστές πολέμησαν με αυταπάρνηση κατά τον Β'ΠΠ, όχι από "πατριωτισμό", αλλά από ιδεολογία.
  Αν η Γερμανία ήταν κομμουνιστική, να μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ θα καθόταν στα αυγά του και θα χαιρετούσε τα προελαύνοιντα γερμανικά τανκς με κόκκινα γαρύφαλλα.
  Χθες έκανα ζάπινγκ και πέτυχα την Παπαρήγα να επαίρεται που το ΚΚΕ είχε εναντιωθεί στην "ιμπεριαλιστική" Μικρασιατική Εκστρατεία, και ανταριάστηκα.
  Άσε που μετά μου ήρθε φλασιά πώς η "πατριωτική" αριστερά ήθελε να δώσει τη Μακεδονία στον Τίτο και δαγκώθηκα. Στην ουσία, η Αλέκα είναι η συμβολική νονά των Σκοπίων!
  Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο μέσος αριστερός δεν μπορεί να είναι και πατριώτης.
  Αλλά ο φίλος μέσος αριστερός θα πρέπει να παραδεχτεί ότι το ΚΚΕ ή το ΚΚΕ light (ΣΥΡΙΖΑ) του φέρονται σαν σε χρησιμοποιημένο προφυλακτικό. Μόνο με την πλύση εγκεφάλου που υφίστανται τα μέλη των παραθρησκευτικών οργανώσεων μπορούν να συγκριθούν τα όσα τραβάνε οι αριστεροί από τα κόμματά τους.
  Και φυσικά, δεν δαιμονοποιούμε κανένα.
  Τι κι αν το κέντρο και η δεξιά είχαν παλιότερα πατριωτικό λόγο; Αυτοί δεν ξεπούλησαν τη Βόρεια Ήπειρο, την Κύπρο, το Αιγαίο, τον ελληνισμό τής Τουρκίας;
  Τουλάχιστον τα κόμματα της αριστεράς έχουν το θάρρος και βγαίνουν και λένε ότι η σημαία δεν σημαίνει τίποτα γι'αυτούς, είναι ένα απλό πανί - ο Αλαβάνος το είπε, νομίζω.
  Η αλήθεια είναι ότι κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν είναι πατριωτικός, όπως και κανένας πολιτικός δεν είναι ευσεβής Χριστιανός - απλά υποκρίνονται.
  Ο Έλληνας, για να διαφυλάξει τις πατριωτικές του αξίες, θα πρέπει να στραφεί προς ένα νέο πολιτικό κίνημα που θα είναι πατριωτικό, αντιπαγκοσμιοποιητικό, οικονομικά εθνικό και κοινωνικά φιλελεύθερο. Τέτοιο κίνημα δεν υπάρχει προς το παρόν.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 22/09/2008 11:02:27

  Προς τον Admin:

  Είναι κακό να μην δημοσιεύεις ένα σχόλιο που βοηθά στην αφύπνιση και στην εθνική συμφιλίωση.

  Αλλά πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ είναι αυτό που θα πάθεις εσύ και όλα τα παπαγαλάκια της πλάκας που απομυζάτε την Ελλάδα.

  Λίγες είναι οι μέρες σας , το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι Έλληνες σιγά σιγά, ο ένας μετά τον άλλο ενημερώνονται για την ύπαρξη ενός κόμματος που έχει λύσεις στα πρόβλήματα που τεχνιέντως εμφανίζονται ως άλυτα, ώστε να παίζετε εσείς μπαρμπούτι στην πλάτη των ανθρώπων.

  Όσο εμείς θα περιμένουμε να καταρρεύσει η παράγκα σας, εσείς καλύτερα να βγάλετε εισιτήρια. Για μακριά, πολύ μακριά.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/09/2008 11:08:42

  Η αριστερά υπήρξε πατριωτική στα σημεία εκείνα που τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος συνέκλιναν με αυτά της Σοβιετικής Ενωσης.
  Φυσικά και πολέμησαν τους Γερμανούς αφού είχαν επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση.Προηγουμένως είχαν κανει αντιπολεμική προπαγάνδα για τη Μικρά Ασία επειδή ο Κεμάλ ήταν σύμμαχος του Λένιν και στη συνέχεια τάχθηκαν υπέρ της αποκοπής της Μακεδονίας από την Ελλάδα.
  Ξανάγιναν πατριώτες στο Κυπριακό γιατί ο αντίπαλος ήταν η Αγγλία και η μετακεμαλική ΝΑΤΟική πλέον Τουρκία.
  Σήμερα το μεν ΚΚΕ κινείται με την κεκτημένη ταχύητητα του αντιαμερικανισμού οποτε έχει πατριωτικές θέσεις σε πολλά θέματα που διαφέρουν τα ελληνικά συμφέροντα από τα αμερικανικά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "ευρωπαική αριστερά" και άρα αντιεθνικιστικός.

 9. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 22/09/2008 11:16:01

  ψυχραιμια-esei pes mas pou ise sto aristero PASOK iparhi sta hartia i sto mialo sou

 10. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 22/09/2008 11:40:37

  Στην εργολαβία της ωραιοποιήσεως της αριστεράς και εσύ, όπως και πολλοί κατόπιν εντολών από τα αφεντικά σας.
  Καλή προσπάθεια. Θα αμοιφθείς.
  Ευτυχώς που υπάρχει και η ιστορία.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/09/2008 11:50:43

  @ Δημοσθένης.
  Πολιτικά βρίσκομαι στο χώρο του παλιού κέντρου.
  Επειδή αυτό το κόμμα δεν υπάρχει πια αναγκαστικά άλλοτε ψηφίζω ΝΔ και άλλοτε ΠΑΣΟΚ ανάλογα με ποιον βλέπω κάθε φορά καλύτερο και πολλές φορές φυσικά πέφτω έξω.

 12. ataktos avatar
  ataktos 22/09/2008 11:58:44

  Ανώνυμος -Ευτυχώς η Αριστερά δεν έχει αφεντικά οι περισσότεροι έχουν πεθάνει εγώ παντός έχω αφεντικό έναν φίλο και σύντροφο Νικο τον λενε ,αλλά αυτός ποτέ δεν μου έχει εξομολογηθεί ότι είναι αριστερός είναι άνθρωπος .

 13. ataktos avatar
  ataktos 22/09/2008 12:33:15

  Anonymous –έχεις δίκαιο και βλέπεις μπροστά ως Χριστιανός Ορθόδοξος και κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι σε μια ιδανική κοινωνία ,αλλά τότε δεν χρειαζόταν η αλλαγές ούτε θα ζούσαμε της κρίσεις ,οικονομικές ,κοινωνικές ,χρηματιστηριακές κλπ έχουμε μια πραγματικότητα όπως και βιώματα έτσι και εγώ μου λες να ξεχάσω την δράση παρακράτους 1997 -2006 που μου άφησε μόνιμη αναπηρία 50% στην υγεία μου .Αυτοί οι άνθρωποι ζουν δίπλα μου πλουσιοπάροχα με μεγαλύτερες απολαβές από εμένα και τα άνεργα μορφωμένα παιδία διότι είναι άνεργα και δίχως προοπτική, ανασφάλιστα .Να κλείσω τα μάτια μου λες ,να μην συμμετέχω στο διάλογο εδώ .Τι μου μένει να κρεμαστώ .έλεος .Θυμάσαι το 1974 ο ΚΚ άφησε την δικαιοσύνη ελεύθερη από τα χουντικά απόβλητα σήμερα τα χάλια μας δεν προέρχονται από και εκεί .

 14. ataktos avatar
  ataktos 22/09/2008 12:57:04

  Και μην ξεχάσω τον πατέρα μου 82 ετών με αναπηρία 67% όχι όμως μόνιμα ,κάθε χρόνο πάνω κάθε χρόνο κάτω η αναπηρία, πως γίνεται εξήγησε τον . Είναι του εμφυλίου πολέμου δεν έλαβε αναγνώριση ούτε ελεημοσύνη από καμία κομματική η κρατική νομενκλατούρα . Τότε 1947 νόμιμα επιστρατευμένος από την Ιερά Επιστασία του Αγ. Όρους και επιτρέπεται σε κράτος δίκαιου ο Χριστοδουλάκης ,το Εκλεκτικό Συμβούλιο (Ολομέλεια ) να τον κοροϊδεύουν .Έχουμε αρχές η κοροϊδεύουν μόνιμα και τον λαό μας .Πάντως οι «καμενη» το 1989 φάκελοι ακόμα στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν και βασιλεύουν

 15. ιακωβος avatar
  ιακωβος 22/09/2008 13:35:53

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

  18.09.2008 Ειδήσεις
  Για νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα κάνει λόγο το ΚΚΕ
  “Να αντιδράσουν από κοινού οι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι”

  Την αντίδρασή της στα νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα της Ε.Ε., που προβλέπουν ακόμη και τη δακτυλοσκόπηση από 6χρονα παιδιά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΚΕ, που αναφερόμενοι στους Έλληνες και τους μετανάστες εργαζόμενους, τονίζει τα εξής:
  “Αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε τις πατρίδες σας, γιατί «κάποιοι» έσπειραν σε αυτές το θάνατο, την κατοχή και τη φτώχεια.
  Είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους. Είναι ο ιμπεριαλισμός, ο παγκόσμιος καπιταλισμός που στηρίζεται στην πιο άγρια και απάνθρωπη εκμετάλλευση των λαών. Είναι αυτοί που έκαναν επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, που ανεβάζουν ή στηρίζουν κυβερνήσεις που εξυπηρετούνται τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. Είναι αυτοί που πυροδοτούν φονικές εμφύλιες συρράξεις στη Σομαλία, το Σουδάν και αλλού. Οι ίδιοι ένοχοι είχαν προηγουμένως επέμβει και διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία. Αυτοί που συσσωρεύουν πλούτο, ληστεύοντας τον πλούτο και την εργατική δύναμη των χωρών σας. Οι οικονομικοί μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες που γλιτώνουν από τις συμπληγάδες της χώρας τους αντιμετωπίζουν τις συμπληγάδες των αντιμεταναστευτικών και αντιδραστικών νόμων της ΕΕ.
  Το ΚΚΕ αναδεικνύει τις ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και παλεύει μαζί σας για την απλούστευση των διαδικασιών νομιμοποίησή σας.
  Επίσης, καλεί τους μετανάστες και τους Έλληνες εργάτες να είναι έτοιμοι από κοινού να σηκώσουν κύμα αντίδρασης όταν σε λίγες ημέρες θα ψηφίζονται και στη χώρα μας οι αντιμεταναστευτικές οδηγίες για τη φυλάκιση μέχρι και 18 μήνες των παράνομων μεταναστών, την έκδοση βίζας με βιομετρικά στοιχεία, δακτυλοσκόπηση ακόμη και στα παιδιά των 6 χρόνων. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και τα παιδιά των μεταναστών είναι από την κούνια τρομοκράτες.
  Το ΚΚΕ σας καλεί να παλέψουμε μαζί για να:
  Σας δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψετε σε κράτος – μέλος της ΕΕ της επιλογής σας.
  Καταργηθεί η νομοθεσία της ΕΕ που πλήττει το δικαίωμα στο άσυλο και την ανθρωπιστική προστασία.
  Νομιμοποιηθούν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την ΕΕ. Να έχουν ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση με τους Έλληνες”.

 16. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/09/2008 13:57:30

  Έχετε πάρει χαμπάρι τι σημαινει Βελουχιώτης που δεν ήταν τίποτε άλλο εκτός από έναν αδύστακτο, ψυχανώμαλο,(πούστη) αιμοσταγή ΔΟΛΟΦΟΝΟ (Πηγαδα Μελιγαλά, Φαινεός κλπ), αυτός είναι το πρότυπο του Πατριώτη να τον χαίρεστε.

 17. leon avatar
  leon 22/09/2008 14:52:40

  Ασε μας ρε Νικο...Ελεος πια...

 18. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 22/09/2008 15:02:05

  Γιώργο – δεν περίμενα στην ηλικία μου να μου φορέσεις γυαλιά ,αφού κανένας γιατρός δεν μου τα συστήνει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε διαβάσω άλλο .Γ αυτό κάποιος δικός σου τον καθάρισε μπαμπεσίκα Έλεος τεκνό μας πρέπει να είσαι και νεος χειρουργός όπως η Νατάσσα η ιστορικός π.χ. καθηγητής θεολογίας εμφύλιος πόλεμος δεν σου περνά από το χέρι να γράψεις .Ιστορία μας δεν είναι και αυτή .Στραγάλια έσπαγαν η άνθρωποι μας στο Ελλαδισταν υπάρχει στον ΧΧ αιώνα στην Ευρώπη άλλος τέτοιος πόλεμος η ήταν ο τελευταίος

 19. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 22/09/2008 15:20:28

  Γιώργο - Στο blog της χρυσής αυγής μαζεύουν υπογραφές για την αποφυλάκιση των Ιωαννίδη-Μακαρέζου. Επειδή χρειάζονται άλλη μία, είναι κρίμα να χρονοτριβείς.

 20. isnogood avatar
  isnogood 22/09/2008 15:38:05

  Επειδή έκανα μια μικρή έρευνα σχετικά με το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, σας την ποστάρω...για ανάγνωση.

  ΤΟ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

  ‘ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων, αλλά και η άμβλυνση του εθνικού φρονήματος, ξεκινά από μικρά και ασήμαντα πράγματα’

  'Μην ανησυχείτε κύριε, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες'
  Αυτή ήταν η μόνιμη κουβέντα που έβγαινε από τα χείλη της κυρίας, της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΞ, στην οποία τηλεφώνησα για να μάθω τι ενέργειες έχουν γίνει από την Ελληνική πλευρά, για να καταγγείλλει στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς την ΠΛΑΣΟΓΡΑΦΗΣΗ του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ από τον εδώ υπεύθυνό της Μ.Κ.Ο. ‘Ευρωπαϊκό Γραφείο Για τις Λιγότερο Ομιλούμενες Γλώσσες’ Παρίση Αθανάσιο, το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τους λοιπούς –ελάχιστους ευτυχώς- υποστηρικτές του στο κράτος των Αθηνών.
  Η εν λόγω κυρία ακουγόταν ευγενική και ήξερε ακριβώς τι της έλεγα.
  Είχε όμως μια υποβόσκουσα ΕΠΑΡΣΗ, όσον αφορά την αντιμετώπιση των Σκοπιανών προκλήσεων: να ξέρετε ότι οι ξένοι φίλοι μας, γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία και το τι ακριβώς συμβαίνει με τα Σκόπια!
  -Μα αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο!!!
  Επειδή λοιπόν στη χώρα αυτή, την Ελλάδα μας, όλα λειτουργούν με τον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, φυσικό είναι και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ να κάνουν το ίδιο.
  Δηλαδή να μην ανησυχώ ως πολίτης, όταν ο πατέρας της σημερινής υπουργού των Εξωτερικών, ήθελε να δώσει με 'φραντσάιζινγκ' το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς;
  Να μην ανησυχώ όταν ο κύριος Πάγκαλος, πρώην υπουργός των Εξωτερικών, έκανε γνωστό στον ελληνικό λαό, ότι η ΠΡΩΤΗ γλώσσα που χρησιμοποιούν στο ΥΠΕΞ – με Γιώργο Παπανδρέου υπουργό!- είναι τα ...ΑΓΓΛΙΚΑ;
  Πως να ξεχωρίσω εγώ ο απλός Έλληνας πολίτης, ποιος εκπροσωπεί τα Ελληνικά Εθνικά Συμφέροντα και ποιος ΟΧΙ;
  Το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ λοιπόν, είναι ένα αναγνωστικό - ο Θεός να το κάνει- προχειρογραμμένο, με ανύπαρκτο φιλολογικό και γραμματικό υπόβαθρο, το οποίο υπήρξε προϊόν συμφωνίας μεταξύ δυο ΚΡΑΤΩΝ, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
  Το μακρινό καλοκαίρι του 1924, στο χωριό ΒΑΘΥΤΟΠΟΣ του νομού ΔΡΑΜΑΣ, Έλληνες στρατιώτες επιτέθηκαν εναντίων 17 ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΩΝ υποψηφίων ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και τους σκότωσαν.
  Η Ελλάδα και η Βουλγαρία, είχαν υπογράψει τη συνθήκη του Νεϊγύ τον Νοέμβριο του 1919, η οποία αφορούσε την ΑΜΟΙΒΑΙΑ μετανάστευση των εκατέρωθεν ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ.
  Η συνθήκη του Νεϊγύ βρισκόταν σε ισχύ όταν έγινε το περιστατικό στη Δράμα.
  Κατά την ισχύ της συνθήκης, Σλαβόφωνοι Βουλγαρικής συνείδησης που έμεναν στο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης, μετανάστευσαν στην Βουλγαρία.
  Στην Ελλάδα έμειναν Σλαβόφωνοι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ συνείδησης και κάποιοι ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ.
  Η Βουλγαρία κατάγγειλε την Ελλάδα στην Κοινωνία Των Εθνών και η Ελλάδα πιεσμένη από το πρόσφατο γεγονός, ήρθε σε διαπραγμάτευση με την Βουλγαρία και υπέγραψε το περίφημο πλέον Πρωτόκολλο Πολίτη-Καλφώφ, με το οποίο αναγνώριζε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα.
  Το Πρωτόκολλο υπογράφτηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1924 και απορρίφθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο έπειτα από ψηφοφορία στις 2 Φεβρουαρίου 1925.
  Στην ουσία δηλαδή είχε υποθετική ισχύ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ!
  Η Ελλάδα όμως, είχε τη θέληση να εφαρμόσει και τις υποχρεώσεις της από την συνθήκη των ΣΕΒΡΩΝ γι αυτό και προχώρησε σε μια σειρά εκπαιδευτικών μέτρων για τις γλωσσικές μειονότητες, ένα από τα οποία ήταν και η σύνταξη ενός ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟΥ (abecedar).
  Συγγραφείς του αλφαβηταρίου ήταν οι Γεώργιος Σαγιαξής, Παπαζαχαρίου και Ιωσήφ Λαζάρου, φιλόλογοι, βλαχόφωνοι στην καταγωγή, οι οποίοι γνώριζαν την τοπική –Βουλγαρικής καταγωγής- σλαβική διάλεκτο που μιλιόταν στην Μακεδονία.
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η διάλεκτος ήταν ΜΟΝΟ προφορική και οι περισσότεροι δίγλωσσοι κάτοικοι της Μακεδονίας χρησιμοποιούσαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα στη γραφή τους και όχι την ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ.
  Οι Τούρκοι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έστελναν τις εντολές τους στα σχολεία, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, διότι ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα στα Βαλκάνια.
  Η Βουλγαρία ανέκαθεν είχε το δόγμα ότι η ΣΛΑΒΟΦΩΝΙΑ είναι ένδειξη Βουλγαρικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
  Η Ελλάδα είχε την ειλικρινή πρόθεση να σεβαστεί τα γλωσσικά δικαιώματα των Ελληνικής συνείδησης σλαβόφωνων πολιτών της, αλλά η διπλωματική ‘γκάφα’ του Πρωτοκόλλου Πολίτη-Καλφώφ, δεν έπρεπε να επαναληφθεί στην συγγραφή του ΑΜΠΕΤΣΝΤΑΡ.
  Έτσι οι συγγραφείς του αναγνωστικού, δεν χρησιμοποίησαν την ΚΥΡΙΛΛΙΚΗ γραφή αλλά το ΛΑΤΙΝΙΚΟ αλφάβητο – που χρησιμοποιούσαν οι πρώην επαρχίες της Αυστροουγγαρίας και αργότερα προσαρτημένες στο Σερβικό βασίλειο, Κροατία και Σλοβενία- με σκοπό να διαφέρει η ΝΕΑ αυτή γραπτή γλώσσα από την ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ και να κατευναστούν έτσι και οι ανησυχίες των τότε συμμάχων ΣΕΡΒΩΝ για την αναγνώριση Βουλγαρικών μειονοτήτων από την Ελλάδα στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας
  Με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό κράτος, έβγαζε τον Βουλγαρικό χαρακτήρα των δίγλωσσων κατοίκων της Μακεδονίας από πάνω τους!
  (Χαρακτήρα που είχε επιβάλει εντελώς ΑΣΤΟΧΑ και ΑΔΙΚΑ το Πρωτόκολλο)
  Φυσικά, αυτό δεν ήταν κάποιος πολιτικός ελιγμός από την μεριά της Ελλάδας, αλλά μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, η οποία πηγάζει από το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σλαβόφωνων της Ελληνικής Μακεδονίας που αισθάνονταν ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, είχαν μεταναστεύσει με την συνθήκη του ΝΕΙΓΥ!
  Με την παρουσίαση του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ από την ελληνική κυβέρνηση, στην Βουλγαρία είχαμε μεγάλες αντιδράσεις.
  Το επίσημο Βουλγαρικό κράτος διαμαρτυρήθηκε στην ΚτΕ για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Ελλήνων, οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν την Βουλγαρική-Κυριλλική γραφή στο βιβλίο και πανεπιστημιακοί Βούλγαροι καθηγητές έγραψαν στις εφημερίδες ότι η ‘χρήση Λατινικού αλφαβήτου αποτελεί ΥΒΡΙ για τους Βουλγαρομακεδόνες και ότι θα υποβιβαστεί το πολιτιστικό τους επίπεδο σε ημιβάρβαρη κατάσταση’!
  (Μάλλον τον μεταλλαγμένο από την κομμουνιστική ΤΙΤΟΙΚΗ προπαγάνδα Γκρουέφσκι και την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ παρέα του VMRO θα είχε στο μυαλό του όταν τα έγραφε αυτά ο καθηγητής Sismanov)
  Στα τέλη του Ιανουαρίου του 1926, το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ στάλθηκε δοκιμαστικά σε σχολεία της περιοχής ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.
  Την 1η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Αμύνταιο με την συμμετοχή ελληνόφωνων και ΣΛΑΒΟΦΩΝΩΝ, κακοποιήθηκαν λίγοι δάσκαλοι και τα βιβλία ρίχτηκαν στην φωτιά.
  Εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο κοινοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ και του ζητήθηκε να μεταβιβαστεί στην Κ.τ.Ε. το οποίο καταδίκαζε το ‘ανοσιούργημα της κυβέρνησης για την εισαγωγή του ανεπιθυμήτου γλωσσικού ιδιώματος που προσβάλει την εθνική φιλοτιμίαν και την ελληνική συνείδηση’
  Έχουν ενδιαφέρον οι Έλληνες που αποτελούσαν την επιτροπή αγώνα και υπέγραφαν το ψήφισμα: Χατζημήτσεφ, Χατζητρύφωνος, Τράικου και Πέτρου Δίνε.
  Μετά από αυτά τα γεγονότα, το βιβλίο αποσύρθηκε.
  Με την δικτατορία Πάγκαλου το καλοκαίρι του 1926, ονομάστηκαν οι σλαβόφωνοι ‘σερβική μειονότητα’ και το θέμα με τους Βούλγαρους έκλεισε εκεί.
  Η περιπέτεια όμως του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ δεν σταμάτησε …
  Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η χρήση στην Ελλάδα των λέξεων ‘Μακεδονικός’, ‘Μακεδόνας’ κτλ, πάντα είχαν καθαρά ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ προσδιορισμό.
  Τα ίδιο ακριβώς ισχύει και στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
  Η μεγάλη πλειοψηφία των σλαβόφωνων που είχαν απομείνει στην Ελλάδα μετά τη συνθήκη του ΝΕΥΓΙ, ήταν κυρίως ελληνικής συνείδησης.
  Τον Μάιο του 1925, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων John Cambell έγραφε στην Κ.τ.Ε. για τους σλαβόφωνους της Δ.Μακεδονίας ότι ήταν ‘ολοκληρωτικά ΕΛΛΗΝΕΣ στα αισθήματα, μολονότι μιλούσαν ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ.
  Οι βουλγαρόφωνοι αυτοί, είχαν βοηθήσει την Ελλάδα στο παρελθόν και γίνονταν δεκτοί ως έξοχοι καλλιεργητές και ως Έλληνες για κάθε πρακτικό σκοπό εκτός από τη γλώσσα’
  Την εποχή του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, η διαμάχη για το ποιος θα είχε το πάνω χέρι στην ευρύτερη περιοχή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, γίνονταν μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ και ΣΕΡΒΩΝ.
  Οι Βούλγαροι τότε, δημιούργησαν την VMRO, μια οργάνωση που μιλούσε για αυτονόμηση πρώτα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και αργότερα προέβλεπε την προσάρτησή της στην Βουλγαρία.
  Στην πορεία του χρόνου, η οργάνωση αυτή μεταλλάχθηκε πολλές φορές: πότε ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, έπειτα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, στη συνέχεια χωρισμένη σε Βουλγαρική και Γιουγκοσλαβική, η οποία τελευταία και δημιούργησε με την γνωστή ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΗ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ λεγόμενη ‘εθνότητα’ των …ΦΥΡΟΜΙΑΝΣ!
  Στην τερατογέννηση αυτή όμως, βοήθησαν και κάποιοι Έλληνες Κομμουνιστές που διέφυγαν ηττημένοι μετά την ΤΡΑΓΩΔΙΑ του εμφυλίου στην Ελλάδα.
  Συμμετείχαν σε διάφορους ‘ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ’ οργανισμούς του ΤΙΤΟ και προπαγάνδιζαν τη νέα ΦΥΡΟΜΙΤΙΚΗ γλώσσα, για να υπονομεύσουν την πρώην πατρίδα τους που έμεινε στα χέρια του… ‘εχθρού’, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ – ο διοικητής της 8ης μεραρχίας του Δ.Σ.-στο ημερολόγιό του που εκδόθηκε από τον άλλο καπετάνιο σύντροφό του Παπαιωάννου.
  Οι ΦΥΡΟΜΙΑΝΣ λοιπόν σήμερα, μεταλλάχθηκαν από Ναζιστές και έπειτα κομμουνιστές, σε …νεοφιλελεύθερους!
  Και το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ από μια έντιμη φιλολογική προσπάθεια εκ μέρους της Ελλάδας, μετατράπηκε σε πολιτικό όργανο στα χέρια μιας ομάδας ανθρώπων που πάσχουν από ‘ΜΟΝΙΜΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ’.
  Έτσι βρέθηκαν και στην πατρίδα μας άνθρωποι, που επιχείρησαν και ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΩΜΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ και το παρουσίασαν μάλιστα με φοβερό θράσος στην Βαρσοβία στις 9 Οκτωβρίου του 2006, στην διάσκεψη για τις μειονότητες του ΟΑΣΕ!
  Έδωσαν μάλιστα αντίγραφα του ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ στον εκπρόσωπο της Ελλάδας κύριο Μάνεση και στην Υπουργό των Εξωτερικών μας κυρίας Ντόρα Μπακογιάννη!
  Κανείς τους δεν πρόσεξε, ότι στο πρώτο μέρος του νέου αυτού βιβλίου βρίσκονταν το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ βιβλίο της Ελληνικής κυβέρνησης του 1925 –που ήταν ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ αφού προέκυψε από υποχρεώσεις της χώρας μας από ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ- και στο δεύτερο μέρος του νέου δήθεν ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, βρίσκονταν το ΦΥΡΟΜΙΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει με εκείνο του πραγματικού ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ;
  Και έδωσε έτσι έδαφος η ΑΝΙΚΑΝΗ ΗΓΕΣΙΑ του Ελληνικού ΥΠΕΞ, στον κάθε κύριο Βοσκόπουλο ή παπατσαρκνιά, στον κάθε Παρίση και στον κάθε διαταραγμένο φυλετικά ΦΥΡΟΜΙΤΗ τύπου ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ, να μιλά για το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ σαν το ‘αλφαβητάρι της ΜΗΤΡΙΚΗΣ του γλώσσας’;
  Να γράφει ο κύριος Βοσκόπουλος, ‘ότι ήταν σύμφωνο με τα φωνητικά ακούσματα της γλώσσας που μιλιόταν στην περιοχή Φλώρινας-Μοναστηρίου (Μπίτολα)’ την ώρα που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι υπάρχουν σημαντικές ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεταξύ των δύο ντοπιολαλιών και το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές με το αλφάβητο των ΦΥΡΟΜΙΑΝΣ αφού βασίζεται στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟ;
  Δεν παρατήρησε ΚΑΜΙΑ υπηρεσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ, ότι το αλφάβητο των ΦΥΡΟΜΙΑΝΣ – που δημιούργησε ο ΤΙΤΟ το 1944- που κόλλησε η Μ.Κ.Ο. ‘Ευρωπαϊκό γραφείο για τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες’ - Πάλι ΣΟΡΟΣ …φωνάζει το πράγμα- στο δεύτερο μέρος στο ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, ΔΕΝ υπήρχε το 1925, χρονολογία που εκδόθηκε το κανονικό βιβλίο;
  Τι ενέργειες έκανε το ελληνικό ΥΠΕΞ προς την Ε.Ε. τον ΟΑΣΕ και άλλους οργανισμούς, για να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ την ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ από μια Μ.Κ.Ο. και την χρησιμοποίησή του για να υποστηριχθεί η ΔΗΘΕΝ αναγνώριση από την Ελλάδα ΦΥΡΟΜΙΑΝΣ στην Ελληνική Μακεδονία;
  Γιατί δεν έψαξε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, αν έχει ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ Η ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ή ακόμη και ΔΙΕΘΝΟΥΣ, αφού πρόκειται για αποτέλεσμα – το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ-συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, από μια Μ.Κ.Ο.;
  (Σε μια ΜΚΟ με παρακλάδια σε πολλές χώρες, που ΜΕΛΗ της –υποθετικά πάντα- μπορεί να είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων κτλ)
  Για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση, επειδή στην Ελλάδα λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα –δεν είμαστε νεοναζιστική μπανανία του VMRO ευτυχώς- ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα να εκδώσει το οποιοδήποτε βιβλίο.
  Η κάθε εκδοτική εταιρεία ΜΠΑΤΑΒΙΑ, έχει το δικαίωμα να εκδώσει το οποιοδήποτε ΦΥΡΟΜΙΤΙΚΟ λεξικό ή οποιοδήποτε άρθρο ή σύγγραμμα, δεν έχει όμως το δικαίωμα να ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ένα βιβλίο, να το ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ και να το μετατρέπει σε ευτελές ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ εναντίων της πατρίδας μου.
  Και εδώ υπάρχουν τουλάχιστον ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ από την πλευρά του ΥΠΕΞ.
  Τις ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ –αν υπάρχουν- ΑΣ ΤΙΣ ΨΑΞΟΥΝ ΑΥΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…

  Α.Κ.

  ΠΗΓΕΣ
  Πρωτόκολλο Πολίτη-Καλφώφ 29 Σεπτεμβρίου 1924
  Άρθρα Αλεξάνδρας Ιωαννίδου και Ιάκωβου Δ.Μιχαηλίδη (Γλώσσες, Αλφαβήτα και Εθνική ιδεολογία, εκδόσεις Κριτική)
  Δημητρακόπουλος ‘ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’ 1991 ΙΜΧΑ
  ABECEDAR 1925 και ABECEDAR εκδόσεων Μπατάβια 2006
  www.eblul.org, MSCs Greece

 21. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 22/09/2008 16:01:00

  Anonymous- Εμένα απόλυτος πολιτικά με κάλυψε η δήλωση του αείμνηστου Γρ. Φαρακου . όταν βλέπω εδώ κάποιους να αναμοχλεύουν τα σκ.. που έφαγαν η προγονοί μας και εμείς εν μέρει καλά περάσαμε , λέω ότι πρέπει να γραφεί και η ιστορία μας για τα εγγόνια μας και δισέγγονα να μην τα μοιράζουν όπως έστω εμάς και πρόσφατα για να βολεύονται τα «σαΐνια μας « .Είμαστε στην Ε.Ε. να δούμε το μέλλον μας ασφαλή ,δεν επιτρέπεται σήμερα τα παιδία μας να είναι ανασφάλιστα και δίχως προοπτική .Γ αυτό πάλεψαν οι λαοί της Ευρώπης στους δυο παγκόσμιους πολέμους με τα τεράστια θύματα Φάγαμε 3 ΚΠΣ είδαμε χαΐρι ????

 22. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 22/09/2008 16:29:00

  Για το ότι η εγκαθίδρυση της Αριστεράς στην Ελλάδα (βλ. ΕΑΜ) αλλά και σε όλη την Ευρώπη συνδέθηκε με το πατριωτικό-αντιφασιστικό κίνημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Από κει και πέρα, η εποχή του αντιφασιστικού πατριωτισμού έχει περάσει προ πολλού, και όποιος ψάχνει ακόμα εκεί την ταυτότητά του απλώς καπηλεύεται την ιστορία (βλ. Ανδρέας Παπανδρέου).

  Από κει και πέρα, όσοι διαβάζουν το παρόν με το ασπρόμαυρο δίπολο νεοταξικοί-παλαιοταξικοί, ας κάθονται να ορίζουν τι είναι αριστερά κατά το δοκούν και να μας τοποθετούν σε όποια πλευρά του διπόλου θέλουν - δε μας αφορά. Ορθώς ειπώθηκε ότι ο πατριωτισμός δεν είναι ιδεολογία και αποδεικνύεται στην πράξη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ταυτίζεται με την επίσημη, κρατική αντίληψη περί «εθνικού συμφέροντος».

 23. Lavredis avatar
  Lavredis 22/09/2008 17:49:47

  Έγραψε πιο πάνω ο horatios:
  Τουλάχιστον τα κόμματα της αριστεράς έχουν το θάρρος και βγαίνουν και λένε ότι η σημαία δεν σημαίνει τίποτα γι’αυτούς, είναι ένα απλό πανί - ο Αλαβάνος το είπε, νομίζω.
  Ο Αλαβάνος το λέει τακτικά, το είπε όμως και ο Βαρβιτσιώτης (υιός)...

  Και ναι ο αντεθνικός κατά περιόδους ρόλος του ΚΚΕ (Μακεδονικό, Μ. Ασία) πρέπει να οδηγήσει το ΚΚΕ σε αυτοκριτική κάποια στιγμή (δεν το βλέπω) αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι την φετινή για παράδειγμα 25η Μαρτίου, όλες οι μεγάλες αστικές εφημερίδες δεν έγραψαν ούτε σχόλιο, η Αυγή ήταν αφιερωμένη στους "μύθους" (κρυφό σχολειό κλπ) για να υποστηρίξει την δράκα των Soroυπαλλήλων Ρεπουσαίων και Λιάκων, αλλά ο Ριζοσπάστης μόνος είχε πρωτοσέλιδο το μήνυμα της ΚΕ του κόμματος για το επαναστατικό και πατριωτικό νόημα του 1821!!!!

  Δεν μου λέτε ρε παιδιά όμως γιατί μπάφιασα ν' ακούω τα ίδια και τα ίδια.

  Όσοι είεθε δεξιοί εκφράζεσθε από τον αντιπατριωτισμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

  Όσοι είσθε αριστεροί αντίστοιχα από τον εθνομηδενισμό (αν όχι ανθελληνισμό) του ΣΥΡΙΖΑ;

  Με άλλα λόγια δεξιός=ΝΔ και αριστερός=ΣΥΡΙΖΑ;

  Προφανώς ΟΧΙ! Αλλιώς πώς υπάρχουμε σαν λαός ακόμα;

  ΥΓ. Όπως η δεξιά έχει πολλά πρόσωπα και η αριστερά δικαιούται να έχει...

 24. miaouth avatar
  miaouth 22/09/2008 17:59:19

  Άς προσγειωθούμε λίγο (στην Ουτοπία, στο μόνο τόπο όπου υπάρχει το καλόν και το αληθές):
  Για την ιστορική μπολσεβικογενή αριστερά (κατά μείζονα λόγο την Ελληνική):
  Ιδεολογία = Ψευδής συνείδηση (Αντόνιο Γκράμσι)
  Απόλυτη κυριαρχία των ιδεολογημάτων = απόλυτη κυριαρχία της ψευδούς συνείδησης.
  Για τον πατριωτισμό και την πατρίδα:
  Πατρίδα είναι τα παιδικά κι εφηβικά μας χρόνια (Ίταλο Καλβίνο).
  Ούτε Λένιν, ούτε Βελουχιώτης, ούτε αυτά που αποκαλούνται σήμερα στην Ελλάδα "αριστεροσύνη" καί "πατριωτισμός" (ενώ συντρίβουν τους φτωχούς ανθρώπους, βρωμίζουν και ερημοποιούν την πατρίδα). μακριά από μας οι θανατόφιλοι.
  Αντ' αυτών προτιμώ τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, τον Ότο Μπαόυερ, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον Γκάντι και τον Ιησού.
  Αυτοί δεν έκαναν κακό ούτε σε μυρμήγκι, δεν άφησαν βρωμιές ούτε στην κουζίνα τους, υπηρέτησαν τη ΖΩΗ.

 25. pilios gousis avatar
  pilios gousis 22/09/2008 22:14:20

  α) Εθνικοί Αγώνες 1910-1959 Σέργιος Γυαλίστρας

  «Ο συμμοριτοπολεμος , εν συγκρισει προς τους αλλους απελευθερωτικους αγωνες μας, διέπεται από πλείστας ιδιομορφίας..Από απόψεως εκτελέσεως ήρξατο εκ μέρους ξενοκινήτων συμμοριτων εκδηλούμενος υπό την ειδεχθεστέραν μορφήν της ανθρωπίνης θηριωδίας, δια δολοφονιών, ατομικών ή ομαδικών, με τα απλούστερα φονικά μέσα, τα «κονσερβοκούτια» ..Διήλθε δια του σταδίου του κλεφτοπολέμου όστις διδασκεται εις τα πολεμικάς Ακαδημίας ,,,( Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον ΕΣΤΙΑΣ 1963, Σελίς 266)


  β) Εφημερίς Εστία 26/02/2008


  Η Τραγωδία των Ομήρων

  Οι συνομιλίες της συνθηκολογήσεως των στασιαστών του Δεκεμβριανού κινήματος κατέληξαν στην συμφωνία της Βαρκιζης, όπως απεκλήθη, διότι έγιναν στη γνωστή βίλα του Π.Κανελοπουλου στο ομώνυμο παραθαλάσσιο προάστιο πριν 63 χρόνια, την 12ην Φεβρουαρίου 1945. Βεβαίως τα θέματα που κατ'εξοχήν επειγοντο να διευθετήσουν οι κομμουνιστές ήσαν οι όροι της αμνηστίας των ηγετών των και η εκ νέου συμμετοχή των στην κυβερνησι..Ο Θ.Παπακωνσταντίνου στο τεκμηριωμένο ιστορικό έργο του «Η Ανατομία της Επαναστάσεως» εαυτών εξιστορεί τα εξής. «..Επήρε πολλά και έδωσε ελάχιστα το ΚΚΕ κατά την αναγκαστικήν εκείνην συναλλαγήν.Του εδόθησαν, υπό την αιγίδα της συμμάχου Μ.Βρεταννίας, όλα όσα εζήτησεν, πλην της γενικής αμνηστίας: Ελευθερία προπαγάνδας του κομμουνισμού, άρσις του στρατιωτικού νόμου, ατιμωρησία των ηγετών της επαναστάσεως (η οποία εχαρακτηρίσθη πολιτικόν αδίκημα)...Δεν χρειάζονται εικασίαι και αναλύσεις δια να αντιληφθή κανείς τι εσήμαινε δια το ΚΚΕ η συμφωνία της Βάρκιζας. Το διεκήρυξεν επανειλημμένως έκτοτε κατά τρόπον κυνικόν και είς όλους τους τόνους η κομμουνιστκή ηγεσία. ''Εκδήλωση σύμπτυξης και ανακατάταξης των δυνάμεων ' την χαρακτηρίζει εις την 12ην ολομέλειαν (1 Ιουλίου 1945) ο Ζαχαριάδης...Ακόμη ωμότερος το 1948-1949.''Για μας η συμφωνία της Βάρκιζας αποτελούσε μία υποχώρηση που θα μας επέτρεπε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας για να ξαπολήσουμε μια καινούργια επίθεση''….» (Σελίς 188,183) .Το αυτό επιβεβαιώνει στην Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, σελίς 98, ο Σπ. Β. Μαρκεζίνης. «.. Ούτε ο Αντιβασιλεύς ούτε η Κυβέρνηση, πλην του Σοφιανόπουλου, είχαν αντιληφθή τί συνέβη στην Βάρκιζα.Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν ενδιαφέρετο για μια πραγματική συνθήκη ειρήνης, αλλά για μια ανακωχή, που θα επέτρεπε την προετοιμασία του τρίτου γύρου..»

  Όμως, το πρώτο θέμα που ετέθη εκ μέρους του Προέδρου της επιτροπής ( Ι.Σοφιανοπουλου) στην εισηγητική του ομιλία κατά την διάσκεψιν της Βαρκιζης, ήτο η απελευθέρωσις των ομήρων, που είχαν απαχθεί από τους αντάρτες του ΚΚΕ/ΕΛΑΣ/ΕΑΜ κατόπιν της διαταγής που εξέδωσε η κεντρική επιτροπή του ΕΛΑΣ, ολίγον προ της αναχωρήσεως των κομμουνιστών εκ της περιμέτρου των Αθηνών. « Η απόδοσις των Ομήρων» λέγει ο Ι.Σοφιανόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής « τους οποίους κατά χιλιάδας συνέλαβε και απήγαγεν ο ΕΛΑΣ είναι ζήτημα τιμής διά την Κυβέρνησι και ανθρωπισμού δια τους στασιαστάς, οι οποίοι θα έπρεπε να είχον υπ'όψιν των, ότι αθώοι πολίται δεν είναι δυνατόν να απαγάγωνται ως αγέλη , πότε εις τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και πότε εις τα βουνά και εις τα χαράδρας μέσα εις μιαν κόλασιν πείνης ταλαιπωρίας κακουχιών βασάνων και θανατικών εκτελέσεων μολονότι εις ουδέν έπταισαν, εκτός εάν ως πταίσμα θεωρηθή ότι είχον αντίθετα πολιτικά φρονήματα προς τους στασιαστάς,...» Να ενθυμίσωμεν ότι ο Ι.Σοφιανόπουλος ήτο φιλοαριστερός πολιτικός ο οποίος το 1936 συμμετείχε στο Λαϊκό Μέτωπο του ΚΚΕ ενώ είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου τύπου του Ελευθερίου Βενιζέλου και συνεπώς οι λόγοι του δυσκόλως θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν ακόμη και από τους σημερινούς «προοδευτικούς» του ΚΚΕ.

  Αναντιρρήτως η απαγωγή των ομήρων υπήρξε το αποκορύφωμα της κομμουνιστικής ανανδρίας.Χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, γέροι, γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδιά, εσύροντο κατα φάλλαγγες απελπισμένοι έως θανάτου..Κατά την εξαντλητικήν πορείαν προχωρούσαν μέσα στα χιόνια και τις λάσπες, πολλοί αν όχι οι περισσότεροι ανυπόδητοι, άλλοι χωρίς χειμερινά ενδύματα που είχαν αφαιρεθεί απο τούς βασανιστές τους, πεινασμένοι και φοβισμένοι μέσα το διαπεραστικό δεκεμβριανό κρύο. Όπου σταματούσαν ο εξευτελισμός της ανθρωπίνης υποστάσεως τους περίμενε .Μεταξύ των ομήρων διακεκριμένοι καθηγητές και επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Η Κα Λέλα Μεταξά, σύζυγος του Εθνικού Κυβερνήτου, Ιωάννη Μεταξά, ο βιομήχανος Γ.Ησαίας, ο δικηγόρος Κορωναίος, οι καθηγηταί Κ.Παπαιωάννου (Φυσικομαθητικής) και Δ.Χονδρός (Φυσικός) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αρχιμουσικός της Λυρικής Λεωνίδας Ζώρας ο πρύτανις του ΕΜΠ Ι. Θεοφανοπούλος, ο εισαγγελεύς Κουτρουμπούσης, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ευλόγιος Κουρίλας, ( που συνέγραψε το συγκλονιστικό πόνημα –μαρτυρία «Δεκεμβριανή Τραγωδία των Ομήρων») και αμέτρητοι άλλοι., που δεν γαλήνεψαν ποτέ. Παντοτινά αγνοούμενοι, σε αγνωστους τάφους.

  Πλεον χαρακτηριστική είναι η περίπτωσις της πολυπληθεστέρας φάλαγγος των ομήρων πού απεκλήθη ειρωνικώς από τους Ελασίτας «6η φάλαγγα επίλεκτων προσωπικοτήτων» διότι απετελείτο απο καθηγητάς πανεπιστημίου και πολυτεχνείου, πρώην στρατηγούς, διαννοουμένους και ανωτέρους υπαλλήλους κατά το πλείστον ηλικιωμένων και ασθενικών.Οι περισσότεροι με κατεστραμμένα υποδήματα ή ξυπόλυτοι, ράκη οικτρά ανθρωπίνης εμφανίσεως, πέρασαν την τρομερή χαράδρα της Κάζας (Κιθαιρών) με τα χιόνια, μαζί με άλλους που είχαν προηγηθή μέχρι τα απαίσια Κρόρα, κόμβο συγκεντρώσεως των νέων ομήρων, για να συνεχίζουν οι νέες ομάδες καθημερινώς προς Λειβαδιά. . Ανάμεσα των 13 προσωπικότητες οι Σπ.Τρικούπης πρώην πρόεδρος της Βουλής , Στέλιος Κορυζής πολιτικός μηχανικός αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, Ιωάννης Θεοφανόπουλος πρύτανις του ΕΜΠ, οι στρατηγοί Κατσιγιαννάκης και Ιλιάκης πρώην γενικός διοικητής Κρήτης, ο αεροπαγίτης Γ Κερασιώτης, ο διευθυντής φυλάκων Θ.Παπαευσταθίου, ο μεταλειολόγος Γ.Δημουλίτσας, ο προέδρος της κοινότητος Εκάλης Αποστολίδης, ο διευθυντής ταμείου Νομικών Σ.Σταυρόπουλος στρατηγός Κορτζάς, ο Ανδρούλης και ο Δ. Ρώτας οι οποίοι, όταν η φάλαγξ επλησίασε εις την Λειβαδιά και πλησίον της Αράχωβης, ωδηγήθησαν εις την θέσιν Άγιος Τρύφωνας απεγυμνώθησαν των ενδυμάτων των και εξετελέσθησαν δια τυφεκισμού.O μετέπειτα καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Θεοφανοπουλος, υιός του εκτελεσθέντος πρυτάνεως παρέστη στην εκταφή των πτωμάτων τα οποία ευρέθησαν απογυμνωμένα.

  Επί του προκειμένου όμως υπάρχει και η έκθεσις Σερ Ουώλτερ Σιτρίν, της Επιτροπής Ερεύνης Εργατικών Ενώσεων, η οποία ήρχετο δήθεν δια να ενημερωθεί επί των ζητημάτων των Ελληνικών Εργατικών Ενώσεων. Αλλά δεν υπήρχεν αμφιβολία ότι θα ανεζήτει περιπτώσεις ολισθημάτων των Βρεταννών στην Ελλάδα. Αντί τούτων όμως ιδού τι επιβεβαίωσε (άρθρα 42, 43 της εκθέσεως): «42.Είχομεν δύο ευκαιρίας κατά την διάρκειαν της επισκεψέως μας να συναντηθώμεν με ομήρους , μόλις απελευθερωθέντας απο τον ΕΛΑΣ. Με την πρώτην ομάδα συνηντήθημεν εις τα Αθήνας. Η κατάστασις αυτών των ανθρώπων ήτο αξιοθρήνητος .Κανείς απο αυτούς δεν είχεν υποδήματα και ήσαν πολύ ελαφρά ενδεδυμένοι ή έφερον παλαιά ράκη ενδυμάτων.Όλοι διηγούντο φρικτάς ιστορίας κακομεταχειρίσεως της οποίας έτυχον απο τους φρουρούς του ΕΛΑΣ...

  43. Εις την Λειβαδιάν είδομεν μίαν άλλην ομάδα ομήρων , οι οποίοι μόλις είχον έλθει απο τα βουνά. Απετελείτο από γέροντας , γυναίκας και κορίτσια.Η κατάστασις των ήτο ανυπολόγιστα τραγική. Υπεχρεώθησαν να βαδίσωσι απο τας Αθήνας εις τα βουνά 150 μίλια πεζοί, τελείως ανυπόδητοι επι των χιόνων και ενδεδυμένοι ελαφρά. Όσοι δεν ηδύνατο να βαδίσωσι τους κακομετεχειρίζοντο σκληρά και άλλους τους εξετέλουν καθ οδόν...Από όλους είχαν αφαιρέσει τα υποδήματα και τον βαρύ ρουχισμόν με μια σαδιστικήν διάθεσιν οι ελασίτες ... Αντελήφθημεν επιτοπίως ερευνώντες την αλήθειαν , οτι ο ΕΛΑΣ είχε διαπράξει σωρείαν εγκλημάτων»

  Το προαφερθεν βιβλίο του Μητροπολίτου Ευλογίου Κουρίλα συνομήρου των επιλέκτων, που διεσώθη της ομηρίας δραπετεύων, εξεδόθη το 1945. Στον πρόλογο του γράφει μεταξύ άλλων τα εξής

  «..Και μετά την κατατρόπωσιν αυτών και την γενικήν αποδοκιμασίαν δια τα φρικώδη εγκλήματα και των αγρίων σφαγών δεν αισχύνονται,...αλλά επιτίθενται εναντίον της αστικής τάξεως , εναντίον του καθεστωτος..Απεναντι τούτων τι κάμνει το αντίπαλον στρατόπεδον?...καθευδει υπό μανδραγόρα και πάντες μοιρολατρικώς οικτίρομε την κατάστασιν αλλά ουδέν πράττομεν.. Αλλά καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν. ..αναγκάζομαι ενταύθα να παρενείρω τινα αυτών... ινα αποδείξω πόσον ρευστός ειναι ο χαρακτήρ των Ελλήνων και πόση κατάπτωσις παρατηρείται εις εν τέταρτον μόνον του αιώνος , σύμπτωμα ουχί ευοίωνον δια το μέλλον της φυλής..»

 26. pilios gousis avatar
  pilios gousis 22/09/2008 22:25:08

  Η πραγματικότητα


  «...Η Ελένη τον κοίταξε ( τον Κάτη) για μια στιγμή σιωπηλή , ύστερα είπε ήρεμα αλλά πεντακάθαρα.'' Μια κόρη μου την στρατολογήσανε αλλά την έστειλαν πίσω Μία άλλη μου κόρη θερίζει στάρι για το Δημοκρατικό σταρτό.Τί θα έλεγα όμως στον άντρα μου άν σας έδινα τον μοναχογιό μου ? Έστειλα τα παιδιά μου εκεί που ο πατέρας τους μπορεί να τα ζήση, γιατί εγώ δεν μπορούσα πια να τα θρέψω. Δεν έβλαψα κανένα μήτε ευχήθηκα να πάθει κανείς κακό. Ήθελα μόνο τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα.»


  Στις 28 Αυγούστου 1948 η Ελένη Γκατζογιάννη σαρανταενός ετών με την γυναικαδέλφη της Αλέξω πενήνταέξι ετών τουφεκίσθησαν από τους κομμουνιστές από το ανταρτοδικείο, με την κατηγορία ότι ''κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της'' για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.


  « Ανάμεσα στους καταδίκους ήσαν και πέντε χωριανοί του Λιά:Τρεις άντρες και δύο γυναίκες ...Η θεία μου η Αλέξω Γκατζογιάννη πενήντα έξι χρονών νεότερη με καστανά μαλλιά γαλανά μάτια .. ήταν η μάνα μου Ελένη Γκατζογιάννη σαράνταενός χρονών....Σε μερικά λεπτά ακούστηκε μια ομοβροντία από τουφεκιές , κατόπιν σκόρπιες πιστολιές καθώς αποτελείωναν κάθε θύμα με μιά σφαίρα στο κεφάλι.Οταν οι αντάρτες ξαναπέρασαν από τον ίδιο δρόμο ήσαν μόνοι.Είχαν παρατήσει τα θύματά τους στη ρεματιά όπου έπεσαν, τα κουφάρια σκεπασμένα με κοτρόνια.»

  Περιγράφει ο ίδιος ο Γκατζογιάννης στο βιβλίο του, «Ελένη» Δ' Εκδοσις Ελληνική Ευρωεκδοτική, σελίς 13,14

  Γιατί, ενώ οι ημέτεροι στασιαστές, με σημαία το αιμοσταγές ερυθρό σφυροδρέπανο, ηττήθησαν και απαριθμούντες εκ των υστέρων τα φρικώδη έργα των αλλά και την προοπτική του εγκληματικού εγχειρήματος των, που ευτυχώς για μας απέτυχε, ενώ όπου επεκράτησε, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε εκατομμύρια θύματα σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ψυχιατρεία και αρχιπέλαγος «Γκουλάγκ», σήμερα στην Ελλάδα επικρατεί, ακούγεται στερεοφωνικά, απόλυτα η χαλκευμένη, η κατασκευασμένη, η ανιστόρητη άποψις της κομμουνιστικής εκδοχής?


  Γιατί, ενώ οι βασανισμένοι και σκλαβωμένοι λαοί από το 1945, των τέως ανατολικών χωρών επιτέλους ελευθερώθησαν από το σιδηρούν παραπέτασμα της σοβιετικής κρατικής κομμουνιστικής τυραννίας που κατέρρευσε το 1991, η Ελλάδα, που τότε (το 1949) γλύτωσε μαχομένη, σήμερα ειρηνικώς, έχει αλωθεί και ουσιαστικώς έχει παραδοθεί αμαχητί στην αριστερή παρανόηση?


  Τα αίτια και οι μέθοδοι έχουν καταγραφεί:


  Μια πρώτη διαπίστωση γίνεται από τον φιλόσοφο, καθηγητή Πανεπιστημίου Ακαδημαϊκό τέως Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κ.Τσάτσο στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο '' Λογοδοσία Μιάς Ζωής''. …Εκείνο όμως που ιδιαίτερα με θλίβει,» γράφει ο Κ.Τσάτσος, «είναι η έλλειψη αμυντικής διάθεσης όλων των άλλων Ελλήνων. Μπρός στα μάτια μας παραχαράσσεται η Ιστορία του τόπου μας, αποσιωπάται η αλήθεια και όλοι οι πολιτικοί και διανοούμενοι , άνθρωποι που ζήσανε αυτά τα δραματικά γεγονότα, δεν απαντούν στην πρόκληση. Οι περισσότερες αφηγήσεις που δημοσιεύθηκαν πηγάζουν από την κομμουνιστική πλευρά» « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» Κ.Τσάτσου (Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφο και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) Οι εκδόσεις φίλων 2ος τόμος , σελίς 614  Ο Νίκος Γκατζογιάννης καταγράφει την δική του άποψι.

  «..Μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974 και την συμπλήρωση της τριακονταετούς παραγραφής όλων των εγκλημάτων που διεπράχθησαν στα χρόνια του πολέμου, έφτασε πλημμυρίδα από εξόριστους Έλληνες κομμουνιστές, που άρχισαν να προπαγανδίζουν την δική τους εκδοχή για τον πόλεμο, αναδεικνύοντας τους κομμουνιστές καπετάνιους του αντάρτικου σε λαϊκούς ήρωες. Όταν εγκαταστάθηκα στη Ελλάδα, έβλεπα μπροστά μου καθημερινά την επιτυχία του κόμματος στην κατάχτηση της συμπαθείας των Ελλήνων που είχαν γεννηθεί μετά τον πόλεμο. Φοιτητές με νεανικά πρόσωπα μου χτυπούσαν την πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο για να μου δώσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια και να με προσκαλέσουν στα ατελείωτα φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας. Αν τους ρωτούσες για το παιδομάζωμα τις εκτελέσεις πολιτών και τις θηριωδίες των ανταρτών χαμογελούσαν και κουνούσαν το κεφάλι μπρός στην «αμάθεια» μου: Τέτοια πράγματα δεν είχαν συμβή ποτέ , μου εξηγούσαν υπομονετικά....Για να σβήσουν αυτές τις θηριωδίες από την συνείδηση των Ελλήνων, οι κομμουνιστές , ευθύς μόλις νομιμοποιήθησαν,εξαπέλυσαν μια ευρύτατη εκστρατεία να σταματήσουν όλα τα επίσημα μνημόσυνα για όσος σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, για τα θύματα , στα οποία ήσαν και η μάνα μου. »


  Ενώ ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου είναι ακόμη πιο κατηγορηματικός και σαφής. Στο βιβλίο του, «Η Μεγάλη Περιπέτεια», αποκαλύπτει.


  « …Σταμάτησε εγκληματικώς κάθε ιδεολογικό αγώνα εναντίον της άκρας αριστεράς. Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης, που έχει αφοπλισθή ιδεολογικώς γιατί μόνο εδώ το παράλυτο κράτος παρέδωσε το λαό και ειδικότερα την νεολαία στην παραπλανητική κομμουνιστική προπαγάνδα. Ο 'αντικομμουνισμός' στην Ελλάδα θεωρείται έγκλημα, ενώ ο κομμουνισμός έχει εξασφαλίσει ασύδοτος όλα τα μέσα διαδόσεως του χάρις στο Καραμανλή....Αφάνταστα δειλός και άνανδρος ο Καραμανλης όπως και ο Παπανδρέου, επέλεξαν ως γοριλλεςτου, τους κομμουνιστές, στους οποίους παρεχώρησε τα πάντα χωρίς όρους φαναταζομενος ότι θα τους έκανε υπηρέτες του..»


  Αναφερόμενος βέβαια στον Κωνσταντίνο Καραμανλή θείο του σημερινού Πρωθυπουργού και την πολιτική του κατά την μεταπολίτευσι και την αποκατάστασι, όχι τόσο της δημοκρατίας όσο των κοινοβουλευτικών ανδρών και της δυναστείας των γνωστών πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα. Προσόντα η αμέτρητη μετριότης και η «βαρειά» κληρονομιά


  Ενώ για την ολοκληρωτική άλωσι των Μέσων Ενημερώσεως αλλά και των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες από τους στρατευμένους στην κομμουνιστική αριστερό Θ. Παπακωνσταντινου έχει περιγράψει με σαφήνεια το φαινόμενο. «.. Εγκαταλείφθηκε απροστάτευτος ο ιδεολογικός τομευς για να μην ενοχλείται ο κομμουνισμός ο οποίος όμως επιδόθηκε σε λυσσώδη προπαγάνδα της δικής του ''ιδεολογίας''» γράφει ο Θ. Παπακωνσταντινου, διανοούμενος , κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος τροτσκιστής στα νιάτα του και επεξηγεί. « Στρατολογηθήσαν ως σύμμαχοι κάθε είδους κομμουνισται με τη ετικέτα του ''προοδευτικού'' εισέδυσαν ως αφεντικά στον κρατικό μηχανισμό γενικώς και ιδιαιτέρως στην εκπαίδευσι και τα μέσα ενημερώσεως και επεδώθησαν ανενοχλητοι σε εξοργιστικάς παραχαράξεις ολοκλήρου της ελληνικής ιστορίας. Επαναπατρίσθησαν χιλιάδες κομμουνιστικά στελέχη , εκπαιδευμένα για ολας τας μορφας ανατρεπτικού αγώνος , με εξειδικευμενας ικανότητας, που υπερβαίνουν στον καθένα τας ικανότητας 1000 στελεχών του αστικού κόμματος...»


  Έτσι φτάσαμε εδώ, και έπεται και η συνεχεία...
  Σημειώσεις:


  Ο Νίκος Γκατζογιάννης είναι ο μοναχογιός , το μοναδικό αγόρι της Ελένης και Χρήστου Γκατζογιάννη, που γλύτωσε το παιδομάζωμα αλλά το ακριβοπλήρωσε με την δολοφονία της μάνας του.Οι αδελφές του Όλγα, Αλέξω (Κάντα), Γλυκερία και Φωτεινή όλες πήγαν στην Αμερική όπου με ο πατέρας τους ο Χρήστος Γκατζογιαννης τις πάντρεψε όλες με Έλληνες μετανάστες.Γνωστος από το βιβλίο του, που εξιστορεί την καταδίκη και εκτέλεση της μητέρας του Ελένης, επειδή δεν παρέδωσε τον γιό της κατά το παιδομάζωμα στους αντάρτες.Γυρίστηκε και ταινία η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω 'δημοκρατικών' απειλών , βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.

  Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ''Ελένη'' του Νίκου Γκατζογιάννη,απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης

 27. pilios gousis avatar
  pilios gousis 22/09/2008 22:30:18

  1. Τι συνεβη στον Χορτιατη.


  Οι «γεννναιοι» μαχητες του ΕΛΑΣ συνελαβαν τον αοπλο Συνταγματαρχη του γερμανικου στρατου που καθημερινως χλωριωνε το νερο στο Υδραγωγειο, του Χορτιατη, για να ειναι το νερο ποσιμο.

  Αποτελεσμα.149 ΟΜΗΡΟΙ εκτελεσθησαν ως αντιποινα.


  Ο Κος Χριστόδουλος Μεγγούλης αεροπόρος σε επιστολή του διορθώνει τον παραποιούντα την ιστορική αλήθεια Δήμαρχο Χορτιάτη κον Γεράνη, αλλα και τα επιλεκτικής ευαισθησίας Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων που αγνόησαν το γεγονός και μετέφεραν την μισή αλήθεια, δηλαδή μονον των αντιποίνων, χωρίς όμως να αναφέρουν και τα αίτια που τα προκάλεσαν.

  Την καταγραφουμε προς ενημερωσιν των «πονουντων»και «διψουντων» την αντικειμενικη ενημερωσι, που μας παραπεμπουν σε ιστοσελιδες με τα ολοκαυτωματα των Ελληνων που πληρωσαν τις ανανδρες εγκληματικες, όχι στρατιωτικες ενεργειες του ΚΚΕ /ΕΛΑΣ.Που ένα σκοπο ειχαν.Την βιαια στρατολογησι φοβισμενων κατοικων στις συμμοριες τους.


  «Είπε ο κος Δήμαρχος του Χορτιάτη» αφηγείται γράφων ο κος Μεγούλης,

  «ότι οι Γερμανοί έκαυσαν τον Χορτιάτη και εξετέλεσαν 149 κατοίκους επειδή οι αντάρτες εφόνευσαν ένα γερμανό στρατώτη.Ουδέν ανακριβέστερον.Ο στρατιώτης αυτός ητο Αντισυνταγματάρχης του Γερμανικού στρατού ο οποίος κάθε Παρασκευή μετέβαινε άοπλος μαζί με τον βοηθό του εις το Υδραγωγείο του Χορτιάτη απο το οποίον υδρεύετο τότε η Θεσσαλονίκη και προέβαινε σε χλωρίωση του υδατος δια την αποφυγή επιδημιών τουτέστιν έκαμνε μια καθαρώς ανθρωπιστική και ευεργετική δια τον πληθυσμό πράξιν.Τον εν λόγω Αντισυνταγματάρχη και τον βοηθό του συνέλαβε ο 'ηρωικός' ΕΛΑΣ ο οποίος εξετέλεσε χωρις να ενδιαφερθή για τι συνέπειες , που ηταν σε όλους γνωστές, δηλαδή οτι για κάθε εκτελούμενο αιχμάλωτο η όμηρο γερμανό θα εφονεύοντο 50 έλληνες. Αποτέλεσμα της ακατανοήτου αυτής πράξεως των «γενναίων» ελασιτών ητο η πυρπόλησις του Χορτιάτη και η εκτέλεσις 149 αθώων πολιτών.Αυτή ητο η Εθνικη Αντίσταση του ΕΛΑΣ.»

  Και διερωτάται ο Κος Μεγγουλης, χωρίς όμως να τυγχάνει απαντήσεως,

  «Δεν θα έπρεπε ο Προεδρος της Δημοκρατίας περαν της υπομνήσεως του ολοκαυτώματος να στηλιτεύσει τις καταστρεπτικές ενέργειες των ανταρτών που σε τίποτα δεν βοήθησαν η μη μόνο να προστεθούν αθωα θύματα χωρίς να κερδίσουμε απο την δολοφονικη αντίστασιν?»


  Το ιδιο ρωταμε κι εμεις? Αυτη ηταν η «ηρωικη»αντιστασι του ΕΛΑΣ/ΚΚΕ??


  2. Απο το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα

  ( αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)

  αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)

  ( περισσότερα στην διεύθυνσι www.vrahokipos.net/subs/stinas/texts/eam_elas_opla.htm)

  «...Αλλά οι ''πολεμικές επιχειρήσεις'' για το ''διώξιμο του κατακτητή'' εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ''πολεμική επιχείρηση'' αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες ''πολεμικές επιχειρήσεις'', ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής.... τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ' όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ. Στις 27 Απρίλη 1944, σκοτώνουν στους Μολάους έναν γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του. Οι γερμανοί για αντίποινα εκτελούν 200 ομήρους και ένα στρατιωτικό απόσπασμα παίρνει εντολή να σκοτώνει όσους συναντά στο δρόμο από τους Μολάους στη Σπάρτη...»


  Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο '21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις... Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής....Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη....Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών. Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι' αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν..».»

 28. pilios gousis avatar
  pilios gousis 22/09/2008 22:37:25

  « Κι όταν μιλάμε για λαϊκούς αγώνες, δεν υπάρχει αγώνας τα τελευταία 90 χρόνια που να απουσιάζει το ΚΚΕ, δεν υπάρχει λαϊκή κατάκτηση που να μη στηρίζεται στην πρωτοπόρα θεωρία, την πρωτοπόρα δράση του. Αυτή που είναι οδηγός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σήμερα…. Ειδικά φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ. Γιορτάζει το δίκιο του λαού, το δίκιο του εργάτη,»


  Ας δουμε λοιπον μερικους από τους «λαικους αγωνες» και «πρωτοπορες θεωριες» του ΚΚΕ, που θα πρεπει να γνωριζουν οσοι συμμετεχουν σ αυτές τις γιορτες λατρευτικου μισους. Τις «καλες» γιορτες που δεν «αναμοχλευουν» τα παθη όπως οι αναφορες στα κομμουνιστικα εγκληματα…


  Παραθετουμε ανευ σχολιων μερικες απο τις αναρίθμητες «ηρωικες» κομμουνιστικες επιδιωξεις και τα προς «εκπληρωσιν» καθηκοντα του ΚΚΕ , οπως το ιδιο εχει δημοσιοποιησει, αφ'εαυτων επεξηγηματικα της ανθελληνικης και προδοτικης δρασεως του ΚΚ εν Ελλαδι, ολα αυτα τα χρονια..Που ολες αυτές τις ομολογημενες από το ιδιο το ΚΚΕ ανθελληνικες επιδιωξεις, το κατεστημενο της σιωπης και της παραπληροφορησης, οι « ιστορικοι και εκπαιδευτικοι» των Μεσων Ενημερωσεως στα Νυχτερινα Δελτια Αποψεων αλλα και οι «σεβασμιοι» πολιτικοι μας τις εχουν πεταξει στην μαυρη τρυπα της επιλεκτικης ληθης. Προτεινουμε στο ΚΚΕ να τις συμπεριλαβει στους πινακες με τα εκθεματα της 90χρονης πορειας του..

  3ο Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)

  «..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»


  Ριζοσπαστης 10/12/1924
  Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

  Ριζοσπαστης 29/01/1925

  «..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»


  Ριζοσπάστης, 12/07/1935

  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»


  4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)

  «..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)  5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)

  «..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).


  6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)

  «.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 7ος, σελ. 18)

  Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.
  «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»
  Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων

  «Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ... Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος .(για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός».

 29. miaouth avatar
  miaouth 22/09/2008 23:34:04

  @ pilios gousis
  Τα ίδια και χειρότερα κάνανε και οι αντίπαλοί τους βέβαια.
  Θανατόφιλοι οι μέν, θανατοκράτες οι δέ.
  Άθεοι οι μέν, θεομπαίχτες οι δέ. Διάολος και Βεελζεβούλ.

 30. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 23/09/2008 01:46:25

  ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ:

  "Θανατόφιλοι οι μέν, θανατοκράτες οι δέ.
  Άθεοι οι μέν, θεομπαίχτες οι δέ.
  Διάολος και Βεελζεβούλ".

  ("Έγραψες", miaouth!)

 31. miaouth avatar
  miaouth 23/09/2008 16:08:05

  Γέροντα, thanks

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.