#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2010 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί αποχής...

Κατ΄εξαίρεση της πολιτικής του Antinews δημοσιεύουμε άρθρο του Νίκου Ναούμη, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον Βασίλη Κικίλια για δυο λόγους: είναι απο τους φανατικότερους αναγνώστες μας, αλλά δεν βλέπει κατά 100%. Δεν μπορεί λοιπόν να κάνει τα χιλιόμετρα των συνυποψηφίων του και πρέπει να τον βοηθήσουμε εμείς.Αγαπητοί συμπολίτες!

Είναι απόλυτα κατανοητή η διάθεση πολλών συμπολιτών μας για αποχή από τις εκλογές. Οι πολίτες, συναισθανόμενοι τη γενικότερη απαξίωση της πολιτικής ζωής και την αδυναμία πολλών ανθρώπων που ασχολούνται μ’ αυτήν, να σηκώσουν στους ώμους τους τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου, αντιλαμβάνονται την προσφυγή στις κάλπες ως χαμένο χρόνο. Τούτο όμως είναι επικίνδυνο για τον τόπο, επικίνδυνο για την ίδια μας την αξιοπρέπεια, επικίνδυνο για την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Διότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από την ψήφο μας για να βγει από το δρόμο της καταστροφής και της απαξίωσης, την αξιοπρέπειά μας διεκδικούμε πλέον με την ψήφο μας, αυτή που κάποιοι μας αρνήθηκαν, την ελπίδα μας αναζητούμε, αυτή που κάποιοι την ξεπούλησαν τόσο εύκολα, εξαπατώντας μας κιόλας για να εξασφαλίσουν την ψήφο μας. Ως πολίτες, έλεγε ο Περικλής, οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά. Διότι στη δημοκρατία αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο όπλο όλων μας απέναντι στην αυθαιρεσία και την αλαζονεία της εξουσίας. Είναι λοιπόν η ψήφος η δύναμή μας, το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία, η φωνή μας που πρέπει να κραυγάσει «ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ»!

Αγαπητοί συμπολίτες, αυτές οι εκλογές έχουν ιδιάζουσα σημασία. Η πολιτική του Μνημονίου που επιβλήθηκε ως μονόδρομος προς την έξοδο της χώρας από την κρίση, ήδη δημιούργησε και αναμένεται να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στην ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας. Μείωση κονδυλίων, προβληματικές αρμοδιότητες, ανισομερείς κατανομές δαπανών είναι ορισμένα από τα προβλήματα, τα οποία σε συνάρτηση με τις υποβαθμισμένες γειτονιές, τα διογκωμένα προβλήματα εγκληματικότητας και την αποδεδειγμένη αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να διαχειριστεί βασικά προβλήματα της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει και να φέρει εις πέρας το έργο που θα της ανατεθεί. Η Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της, οι πολίτες που διεκδικούν την ψήφο για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν αντιδρούμε στο μονόδρομο του Μνημονίου από λαϊκισμό ή συμφεροντολογική αντιπολιτευτική τακτική. Αντιδρούμε, διότι δεν πιστεύουμε σε μονόδρομους. Δεν πιστεύουμε σε «Μεσσίες» και θεοποιημένους εκπροσώπους της όποιας «Ανωτέρας» οικονομικής δύναμης. Δεν πιστεύουμε σε «δόγματα» οικονομικά που αγιοποιούν την εξαθλίωση των πολιτών. Δεν πιστεύουμε στους δήθεν αγγελιοφόρους της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, που στην αρχή ευαγγελίζονταν το θαύμα των χρημάτων που υφίστανται και πολλαπλασιάζονται ως δια μαγείας με το περίφημο μότο «τα λεφτά υπάρχουν», ενώ τώρα υπόσχονται τη θαυματοποιό επέμβαση μιας έξωθεν κι άνωθεν δυνάμεως. Αν δεν γνώριζαν τι συνέβαινε, ήσαν αδαείς και δεν έπρεπε να διεκδικήσουν την εξουσία. Αν γνώριζαν κι έλεγαν ψέματα, είναι κίνδυνος για τον τόπο! Δήλωσαν δηλαδή τότε αμαθείς, τώρα δηλώνουν και ανίκανοι να βρουν λύση στα προβλήματα του τόπου και των πολιτών και καταφεύγουν σε καταστρεπτικές λύσεις! Αλίμονο αν τέτοιοι άνθρωποι διεκδικήσουν και καταλάβουν θώκους στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Αγαπητοί συμπολίτες, αυτές οι εκλογές είναι η δική μας ευκαιρία να αντιδράσουμε σ’ αυτήν την κυβέρνηση που αποτελεί κίνδυνο για τον τόπο! Να αντισταθούμε! Να διαμαρτυρηθούμε! Διότι αντίκρισαν την εξουσία ως αυτοσκοπό και τους πολίτες μόνο σαν ενοχλητικές παρουσίες, απαραίτητες μόνο για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Διότι έχουν αγιοποιήσει τόσο πολύ τα μέσα για να πετύχουν τον όποιο σκοπό τους, ανίκανοι να καταλάβουν ότι δίπλα τους υπάρχουν κι άλλοι που τους εμπιστεύτηκαν και τους πρόδωσαν. Αντιστεκόμαστε! Διότι μας έκαναν να πιστέψουμε στα λόγια τους, όταν αυτοί οι ίδιοι δεν πίστευαν σ’ αυτά. Διαμαρτυρόμαστε, διότι εν ονόματί μας κάποιοι πλούτισαν, κάποιοι άλλοι εξουσίασαν, όλοι όμως έκαναν πως δεν μας γνώριζαν, όταν τους ζητήσαμε να μας βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές μας. Διαμαρτυρόμαστε, διότι η ζωή όλων μας έχει βαλτώσει, την ίδια ώρα που η ζωή κάποιων άλλων που βάλθηκαν να μας πείσουν ότι μας υπηρετούν έχει υψωθεί στα ουράνια κι αντί να τείνουν χέρι για να μας σηκώσουν, μας πατάνε με τη ψευτοσοσιαλιστική μπότα τους στο κεφάλι για να βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο και το χαίρονται κιόλας. Διαμαρτυρόμαστε, διότι κάποιοι μας πέταξαν στα μούτρα τα αποφάγια τους, για να πείσουν τους εαυτούς τους και τους θεούς τους ότι είναι φιλεύσπλαχνοι. Διότι κάποιοι εξακολουθούν να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Διότι κάποιοι από αυτούς δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, κι όμως οδηγούν ολόκληρο λαό πίσω τους. Είναι τυφλοί και πατάνε στις λάσπες, βαπτίζουν όμως την τύφλα τους ταπεινότητα και τις λάσπες χλοοτάπητα.  Διαμαρτυρόμαστε, διότι έκαναν την ιδεολογία τους τέχνασμα για να εξαπατούν τους αδαείς και την όποια θρησκεία τους προϊόν για να την πουλάνε στους αφελείς, ενώ εκμεταλλεύτηκαν την αγάπη μας για την πατρίδα μας για να κερδίσουν θώκους και καρέκλες κι όταν τις κέρδισαν μας αποκάλεσαν αναχρονιστικούς ή ηλίθιους, επειδή συνεχίσαμε, παρόλα αυτά, ν’ αγαπάμε την πατρίδα μας!

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, αγαπητοί συμπολίτες. Και το σημαντικότερο: Η αποχή από τις εκλογές, όχι μόνο θα αποτελέσει δικαιολογία γι’ αυτούς που μας εξαπάτησαν να συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά θα μας καταστήσει όλους ηθικούς αυτουργούς στα συνεχιζόμενα εγκλήματα κατά της πατρίδας μας. Ίσως να εκπλήσσεστε κάποιοι που αναφέρομαι στην πατρίδα μας. Πολλοί ίσως θα αναρωτηθούν «τι σχέση έχουν οι τοπικές εκλογές με την πατρίδα»… Κι όμως έχουν! Όταν αγαπάς τον τόπο σου, αυτό το μικρόκοσμο στον οποίο κατοικείς, τότε μόνο θα αγαπήσεις και την πατρίδα σου. Κι όταν ξεπουλάς τα οράματα που έχεις για τη γειτονιά σου, το δήμο σου, την περιφέρειά σου, άσχετα αν είσαι δημοτικός σύμβουλος, περιφερειακός σύμβουλος, δήμαρχος ή περιφερειάρχης, τότε σίγουρα θα ξεπουλήσεις με την ίδια ευκολία και την πατρίδα σου! Ας μην αφήσουμε άλλο αυτούς που ξεπουλάνε την πατρίδα μας να διεκδικούν θώκους και αξιώματα στις γειτονιές που παίζουν τα παιδιά μας, που περπατούν οι γονείς μας, που ζούμε όλοι μας!

Αγαπητοί συμπολίτες, τώρα είναι η δική μας ώρα, να δώσουμε τη δική μας απάντηση! Να αποφασίσουμε εμείς για μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τις γειτονιές μας, τα σπίτια μας! Ας μην πουλήσουμε την ψήφο μας!

Ναούμης Νικόλαος

Πολιτικός επιστήμονας

Υπ. Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής-τομέας Πειραιά

ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

www.naoumis-nikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 25/10/2010 14:22:16

  Ατυχως, στην Ελλάδα παρακάμφθηκε η πολιτική λειτουργία και ισχύει το ποιός τυφλός δεν θέλει το φως του ! ))

 2. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 25/10/2010 15:00:22

  Στις 7 Νοεμβριου βυθιζουμε τη νεοφιλελευθερη αρμαδα του Γ.Παπανδρεου.

 3. vassilis avatar
  vassilis 25/10/2010 15:56:53

  Η συμμετοχη στα κοινα προυποθετει λαικες συνελευσεις και δημοψηφισματα για τα ουσιωδη που με τη σειρα του προυποθετει αλλαγη του πολιτειακου συστηματος.Η προσκληση καθε 4 χρονια για να ψηφισουμε ενα απο τα 5 πολιτικα κομματα μμε μια πολιτικη δεν αποτελει συμμετοχη στα κοινα αλλα συμμετοχη στη διαφθορα.Επειδη και οι αντιπαλοι πολιτικοι χωροι διαρηγνυουν τα ιματια τους για να μην απεχουμε των εκλογων δεν ευσταθει το επιχειρημα οτι η αποχη πριμοδοτει το ΠΑΣΟΚ.Η αποχη στερει την νομιμοποιηση σ'αυτους που υποθηκευουν τη χωρα και τους Ελληνες.

 4. victoria avatar
  victoria 25/10/2010 16:05:11

  "Διαμαρτυρόμαστε, διότι η ζωή όλων μας έχει βαλτώσει, την ίδια ώρα που η ζωή κάποιων άλλων που βάλθηκαν να μας πείσουν ότι μας υπηρετούν έχει υψωθεί στα ουράνια κι αντί να τείνουν χέρι για να μας σηκώσουν, μας πατάνε με τη ψευτοσοσιαλιστική μπότα τους στο κεφάλι για να βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο και το χαίρονται κιόλας."

  Μπράβο κ.Ναούμη

 5. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 25/10/2010 18:44:53

  Συγχαρητήρια στο Νίκο για την αξιέπαινη προσπάθεια του. Αξίζει τη στήριξη μας!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.