28/08/2008 18:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περίεργη υπόθεση κατασκοπίας

Περίεργη υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδας εξελίχθηκε στην Θράκη, με πρωταγωνιστές δύο Βούλγαρους στρατιωτικούς, (έναν άνδρα και μία γυναίκα) και έναν ακόμα Βούλγαρο πολίτη. Όπως γράφει το site του Περιοδικού “FANTOMAS” www.fantomas.gr οι Βούλγαροι είχαν φωτογραφίσει, δεκάδες ελληνικά στρατόπεδα και άλλες ελληνικές «μονάδες», στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Το πρωί παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη (αυτόφωρη διαδικασία) στην πόλη της Ορεστιάδας, και καταδικάστηκαν σε 15μηνη φυλάκιση για κατασκοπία.Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ επισήμως τηρούνται χαμηλοί τόνοι. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι πρόκειται για υπόθεση σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων από στρατιωτικούς γειτονικής χώρας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η πληροφορία αν επιβεβαιωθεί, που φέρει τους δύο Βούλγαρους να υπηρετούν σε στρατιωτική βάση της γειτονικής χώρας στην οποία εδρεύει επισήμως και αμερικανική στρατιωτική αποστολή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Basil avatar
  Basil 28/08/2008 19:09:50

  5 δυνητικά μέτωπα; (κύπρος, αιγαίο, θράκη, κοιλάδα αξιού, τσαμουριά). Πότε αρχίζει η επιστράτευση;

 2. Nick avatar
  Nick 28/08/2008 19:18:37

  Όταν τελειώσει η Εγνατία Οδός.

 3. Xase avatar
  Xase 28/08/2008 21:38:13

  καλα ρε παιδια, ιντερνετ δεν εχουν να μπουν στο Google earth;; Ξοδευουν και φιλμμ οι ανθρωποι.

 4. Basil avatar
  Basil 28/08/2008 22:15:01

  Επομένως Νίκο αύριο μεθαύριο...

 5. Nick avatar
  Nick 28/08/2008 22:25:34

  Τέλος 2008 τελειώνει η Εγνατία Οδός. Κοινώς, σύντομα.

 6. ahab avatar
  ahab 28/08/2008 23:23:10

  Νάτα μας ,
  αρχίζει να ξεδιπλώνεται το σχέδιο Β' των Αμερικανών με την χρήση/ανάμιξη του άσσου στο μανίκι που λέγεται Βουλγαρία.
  Τώρα δικαιολογείται επίσης το θράσος και η προκλητικότητα του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού των Σκοπίων .

  Απο Σαμουήλ τέλη 9ου αιώνα ξεκινά η διαμάχη με την Βούλγαρο-σλαβική φυλή. Αυτή η κολώνια κρατάει αιώνες.

  1893 ιδρύεται απο τους Βουλγάρους στην Θεσσαλονίκη το VMRO ρίχνοντας το σύνθημα " η Μακεδονία στούς Μακεδόνες" με σκοπό αρχικώς την αυτονόμηση και εν συνεχεία την ενσωμάτωση στην Βουλγαρία (αρχεία Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών) .

  Αρχές Νοε. 1912 οι Σέρβοι προλαβαίνουν και εισέρχονται στο Μοναστήρι και η γραμμή επαφής μεταξύ του Ελληνικού και Σερβικού στρατού απετέλεσε πλέον τα σύνορα των δύο κρατών. Μέχρι τότε η Σερβία δεν είχε καμμία απαίτηση για τα εδάφη αυτά, αναγνωρίζοντας οτι δεν υπήρχαν Σερβικοί πληθυσμοί.

  1941 εισβολή Γερμανών στην Γιουγκοσλαβία ... γράφει ο Θ.Παπαμανώλης Βελιγράδι ....."μόλις οι Σερβικαί αρχαί κατελύθησαν εκ της Γερμανικής εισβολής οι Βούλγαροι της Νοτίου Σερβίας απέβαλαν πάραυτα το Σερβικόν προσωπείον και επέδειξαν την ειδεχθή βουλγαρική των μορφή και ηπόρει ο γράφων πού ευρέθησαν εντός ελαχίστων ωρών τόσαι δεκάδες χιλιάδες βουλγαρικών σημαιών "

  Κατά την διάρκεια Γερμανικής κατοχής η περιοχή Σκοπίων περιήλθε στη Βουλγαρία σαν βουλγαρικό έδαφος που δείχνει τρόπο σκέψης γι'αυτά τα εδάφη .

  Είναι γνωστό ότι οι σλάβοι που βρίσκονται στα Σκόπια έχουν βουλγαρική συνείδηση αλλά αποφεύγουν τα συνθήματα ενώσεως και να κάνουν φιλο-βουλγαρική πολιτική θεωρώντας οτι προσφέρεται σαν πιο ρεαλιστικό το περί ανεξάρτητης Μακεδονίας για την εν συνεχεία προσάρτηση και δημιουργία μιας Βουλγαρικής ομοσπονδίας .... η και τουρκοβουλγαρικής παίζοντας το Μακεδονία-Θράκη.

 7. aionios avatar
  aionios 31/08/2008 03:23:28

  Είναι περίεργη υπόθεση γιατί υπάρχει μεγάλη επικοινωνία με τους Βούλγαρους στην περιοχή ακόμα και σε στρατιωτικό επίπεδο.
  Έχουν επισκεφθεί Βούλγαροι στρατιωτικοί ακόμα και τα ίδια τα στρατόπεδα της Πλάτης και παλαιότερα της Χελιδόνας.
  Έχουν οργανωθεί μέχρι και τραπέζια μεταξύ αντιπροσωπειών στα φυλάκια Φράγματος και
  30(Ορμένιο).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.