#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2013 13:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πεπονήδες» και «Βασάκηδες» εναντίον «Πάκηδων»!Τα ρουσφέτια του παρελθόντος «πληρώνουν» σήμερα τα ΑΕΙ. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα καλούνται να δώσουν κατάλογο με τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σε ορισμένα ιδρύματα έχει ήδη κηρυχθεί «πόλεμος». Συγκεκριμένα στο ΕΜΠ, το οποίο πρέπει να «συνεισφέρει» με 500 υπαλλήλους, οι «Πεπονήδες» μαλώνουν με τους «Βασάκηδες» και όλοι μαζί με τους «Πάκηδες»! Με τα υποκοριστικά αυτά διακρίνουν τους διοικητικούς υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν στο ίδρυμα αθρόα και χωρίς διαφανή κριτήρια, επί συγκεκριμένων υπουργών Προεδρίας: του Αναστάσιου Πεπονή, της Βάσως Παπανδρέου και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το ίδρυμα ζούσε την εποχή της μεγάλης οικονομικής ευημερίας, των ερευνητικών κονδυλίων που διεκδικούσε και ελάμβανε, των πακέτων του ΚΠΣ. Τότε εισήλθε στο ίδρυμα σημαντικός αριθμός ερευνητών, που μονιμοποιήθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι. Σήμερα ουδείς μπορεί να αξιολογήσει την ακαδημαϊκή επάρκειά τους. Οι «Πεπονήδες» μαλώνουν με τους «Βασάκηδες» και όλοι μαζί με τους «Πάκηδες»!

Τα ονόματα, όπως εξήγησε μιλώντας χθες στην «Κ» έμπειρος καθηγητής του ΕΜΠ, αφορούν διοικητικούς υπαλλήλους, που τους διακρίνουν με κριτήριο το όνομα του υπουργού Προεδρίας που προώθησε το νομικό πλαίσιο με το οποίο μονιμοποιήθηκαν την προηγούμενη 20ετία στο ίδρυμα. Δηλαδή, υπάρχουν εκείνοι που μονιμοποιήθηκαν με βάση Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε επί υπουργίας Αναστάσιου Πεπονή (1993-1994), εκείνοι που ευνοήθηκαν από το Προεδρικό Διάταγμα επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου (1999-2001) και εκείνοι – οι περισσότεροι όλων– που μονιμοποιήθηκαν με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 που ψηφίστηκε επί υπουργίας του Προκόπη Παυλόπουλου. Ουσιαστικά, τα μαχαίρια βγήκαν στο ΕΜΠ, καθώς μέχρι την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν επιλεγεί οι 1.765 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, και εξ αυτών στο ΕΜΠ αναλογούν περί τους 500.

Ετσι σήμερα το ίδρυμα καλείται να διαχειριστεί αμαρτήματα του πρόσφατου παρελθόντος, δηλαδή τις αθρόες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που έγιναν χωρίς διαφανή κριτήρια. Μάλιστα, οι κόντρες είναι πολυεπίπεδες, αφού οι πρυτανικές διοικήσεις του ΕΜΠ δείχνουν αμήχανες ως προς την παρουσίαση και την αντιμετώπιση του θέματος. Και αυτό διότι η πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν τελευταίοι ήταν από το 2005 μέχρι το 2009, δηλαδή επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι πρυτανικές διοικήσεις του ΕΜΠ από το 2004 και μετά είναι φίλα προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 το ίδρυμα ζούσε την εποχή της μεγάλης οικονομικής ευημερίας, των ερευνητικών κονδυλίων που διεκδικούσε και έπαιρνε, των πακέτων του ΚΠΣ. Τότε, χωρίς ανοιχτές διαδικασίες πρόσληψης, εισήλθε στο ίδρυμα σημαντικός αριθμός ερευνητικού προσωπικού. Πού βρίσκονται σήμερα; Μονιμοποιήθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/09/2013_518336

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 12/09/2013 13:09:53

  Οι πολιτικοί πότε θα την πληρώσουν;

 2. Eva avatar
  Eva 12/09/2013 13:32:05

  Το ερευνητικό προσωπικό ως...μόνιμοι διοικητικοί.
  Λαμπρά!
  Αυτή την ανώτατη παιδεία καλείτε να προστατεύσουν τα παιδάκια
  απο την κατάρρευση?
  Τα προεδρικά διατάγματα όταν επρόκειτο για αθρόες άδικες προσλήψεις
  στην πλάτη του φορολογούμενου ήταν καλώς καμωμένα, .... έτσι?
  Ενώ τα πδ για διαθεσιμότητα είναι κακά.

 3. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 12/09/2013 13:38:23

  Αυτούς όλους θα τους απολύσει ο Κυριάκος;
  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  Ο Κυριάκος πότε δούλεψε στη ζωή του;
  Ο ανηψιός του ο Μπακογιάννης Junior (νυν ΔΗΜΑΡΧΟΣ Καρπενησίου παρακαλώ) πότε δούλεψε στη ζωή του;
  Η Ντόρα πότε δούλεψε στη ζωή της;

  Οι ΑΕΡΓΟΙ Μητσοτάκηδες τί δουλειά έχουν στην Ελλάδα;

  • lordofthelastdays avatar
   lordofthelastdays @ Τί να λέμε; 12/09/2013 13:54:18

   Δυστυχώς για εσένα έχει δουλέψει 10 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εσύ έχεις δουλέψει;

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ lordofthelastdays 12/09/2013 14:50:24

    Δούλεψε 1 χρόνο στη Μανχάταν Τσέιζ, 2 χρόνια στη ΜcKinsey, 2 χρόνια στην Alpha bank και 4 χρόνια στην κρατική Εθνική...
    Δηλαδή έχει δουλέψει συνολικά 5 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (όποια κριτήρια θέλω βάζω: δικαίωμά μου είναι, φορολογούμενος είμαι). καθώς απ'ότι φαίνεται έκανε και αυτός τη θητεία του (4 χρονάκι) στην κρατικοδίαιτη Εθνική...ξέρεις: το γνωστό παρκάρισμα του υιού για να γεμίσει το βιογερφικό του μέχρι να μπει τη Βουλή...
    Και γιατί το λέω αυτό;
    Γιατί εσένα τα δικά σου παιδιά, με 5 χρόνια συνολικά εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα θα έφταναν να γίνουν Υπουργοί; Γιατί με 4 χρόνια εμπειρίας στο Δημόσιο...δεν σε προσλαμβάνει κανείς επιχειρηματίας.

    ΥΓ. όσο για μένα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ. Η κρίση δεν με έχει επηρεάσει. Τα δικά σου παιδιά κοίτα. Και ναι έχω δουλέψει περισσότερο από τον Κυριάκο...

    • παρατηρητης avatar
     παρατηρητης @ Τί να λέμε; 13/09/2013 01:28:00

     Αρχικα δεν δουλεψε ποτε ο Κυριάκος μετα ναι μεν αλλα 5+4. Ριξτε καμμια ματιά στο βιογραφικό του. δεν ειναι τυχαιες οι σπουδες του ουτε και τα μεταπτυχιακα του και μαλιστα σε πανεπιστημια που δεν περναγε το μεσον. Αληθεια ποσα χρονια εχει εργαστει ο Αλεξης που θελει να γινει πρωθυπουργος?

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ παρατηρητης 13/09/2013 07:38:19

      Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ και για τον Alex...αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ALEX...ο Κυριάκος θα τους απολύσει...με τα μόλις 4 χρόνια "σκληρής" δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα...

     • περαστικος avatar
      περαστικος @ Τί να λέμε; 13/09/2013 15:58:28

      οκ ο Αλεξης θα τους επαναπροσλαβει. απο που θα βρει λεφτα να τους πληρωνει? μηπως βλεπουμε τα δενδρα και χανουμε το δασος?

     • παρατηρητης avatar
      παρατηρητης @ Τί να λέμε; 13/09/2013 18:44:13

      Τα 5 χρόνια στο δημόσιο δεν τα υπολογίζουμε; Προφανώς θα πείτε λούφαρε. Μα δημόσιους υπάλληλους διώχνει μήπως κάτι ξέρει; Οσο για το μέσον που έβαλε γνωρίζετε κανένα που μπήκε στο δημόσιο χωρίς μέσον; Οσο για τον Αλεξ δεν κατάλαβα κατάλληλος για πρωθυπουργός ειναι όποιος δεν απολύει δημόσιους υπάλληλους;

   • Νιλος avatar
    Νιλος @ lordofthelastdays 12/09/2013 15:49:19

    Θα αναφέρεσαι στην διευθυντική θέση που κατέλαβε σε θηγατρική εταιρία της Εθνικής Τρ. Η θέση του απονεμήθηκε επί κυβερνήσεως Σιμίτη με το που γύρισε από το μεταπτυχιακό του;;; Να μας πεί ο συμπαθής Κυριάκος που έστειλε το βιογραφικό του, σε ποιά δημόσια αναρτημένη αγγελία βρήκε την κενή θέση, ποιές διδικασίες επιλογής πέρασε με επιτυχία κλπ. έτσι για να μάθουν και οι χιλιάδες πτυχιούχοι άνεργοι, το μυστικό της επιτυχίας του.......

    • GO avatar
     GO @ Νιλος 12/09/2013 23:04:11

     Ανατρέξτε σε σχετική ειδησεογραφία της εποχής:
     Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Διοικητή της Ε.Τ.Ε, Θεόδωρο Καρατζά.

   • NB avatar
    NB @ lordofthelastdays 12/09/2013 16:53:45

    Αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, venture capital branch της Εθνικής Τράπεζας, Λονδίνο. Περίπου 100 υπάλληλοι, οι μισοί ξένοι, οι άλλοι μισοί έλληνες (καμμία ελληνίδα). Ξαφνικά φυτευτός έρχεται ώς επικεφαλής του branch γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας της Ελλάδας. Την άλλη μέρα οι εφημερίδες του Λαμπράκη χαιρετίζουν την "δικομματική" αυτή τοποθέτηση ως δείγμα της αξίας του ανδρός.
    Και κάπως έτσι ξεκίνησε την σύντομη καριέρα του στον "ιδιωτικό τομέα" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Eva avatar
   Eva @ Τί να λέμε; 12/09/2013 15:13:58

   Εγώ θα προτιμούσα τον Παυλόπουλο

  • Δεσποινα avatar
   Δεσποινα @ Τί να λέμε; 12/09/2013 16:14:04

   Δουλεψαν στην siemens

 4. avalona avatar
  avalona 12/09/2013 13:50:46

  Πόσοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων προσελήφθησαν επειδή είναι συγγενείς (παιδιά, αδέλφια, ανήψια, σύσυγοι, κολλητοί κ.λ.π.) καθηγητών και λοιπών διοικούντων? Ο νεποτισμός στα Πανεπιστήμια δεν έχει όρια. Όσοι 'δικοί' μας δεν έγιναν καθηγητές διορίσθηκαν σε διοικητικές θέσεις.
  Τελικά υπάρχει κανείς που να μπήκε στα Πανεπιστήμια με τον ίσιο δρόμο?

  • Eva avatar
   Eva @ avalona 12/09/2013 20:37:20

   Γι αυτό όλοι έξω.
   Και χάρη είναι η διαθεσιμότητα.

 5. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 12/09/2013 13:56:13

  Πρωτον η ερευνα στο ΕΜΠ δεν εχει σταματησει, ισα ισα που τα εσοδα αυξανονται συνεχεια μεσα στην κριση.
  Δευτερον αμφιβαλλω οτι οι υπαλληλοι αυτοι προερχονται απο μονιμοποιησεις ερευνητων. Οι ερευνητες πηραν τα πτυχια τους και εφυγαν.

 6. aris. aold avatar
  aris. aold 12/09/2013 14:30:32

  Αγαπητέ να τον προσεχεται από τα ρεύματα μετά από τέτοια κούραση και ταλαιπωρία.

 7. GJ avatar
  GJ 12/09/2013 14:37:24

  Δεν θα εβαζα το χέρι μου στη φωτια για αυτο που είπατε. Καποιοι ναι, αυτοι που ειχαν τα κοτσια και το τολμησαν!!! Καποιοι αλλοι, εκατσαν στην ασφάλεια του "μηνας μπαινει-μηνας βγαινει μισθος πεφτει". Αν δεν δουμε ακομματιστα την αληθεια, δεν προκειται να βγαλουμε ακρη ΠΟΤΕ...

 8. Νεύτων avatar
  Νεύτων 12/09/2013 15:04:12

  Προσέξτε μία πολύ ουσιαστική λεπτομέρεια:
  κάποιοι βεβαίωναν ότι όλοι αυτοί εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ποιοι βεβαίωναν; Μα φυσικά οι καθηγητές οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την εποπτεία αυτών των ανθρώπων σε ερευνητικά προγράμματα που ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Το ότι ένας καθηγητής είχε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ για μία διετία, ή τετραετία (όπως περιγραφότανε στη σύμβαση), δεν σήμαινε ότι αυτό ήταν μία πάγια και διαρκή ανάγκη. Κανένας καθηγητής δεν είναι ποτέ σίγουρος αν θα μπορέσει να ξαναπάρει ερευνητικό πρόγραμμα, δεδομένου ότι όλα αυτά είναι ανταγωνιστικά προγράμματα. Και έτσι, βεβαίωναν ΨΕΥΔΩΣ ότι εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αυτοί οι άνθρωποι!

  Ως Έλληνας φορολογούμενος, που έχει υποστεί ΚΑΙ μειώσεις μισθών ΚΑΙ αύξηση της φορολογίας ΑΠΑΙΤΩ πλέον να μάθω ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΑΝ για αυτούς τους ανθρώπους. Που έβαλαν υπογραφή! Για να μπορέσουν να έχουν κάποιους ψηφοφόρους ακόμη όταν θα θέλανε να κατέλθουν στις εκλογές οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ (με το τότε σύστημα εκλογών Πρυτάνεων και Κοσμητόρων).
  Πραγματικά αηδιάζω με όλους αυτούς. Και δεν φταίνε μόνο οι Πρυτάνεις ή οι διοικήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι φταίνε όλοι αυτοί που έγραψαν ένα χαρτί και εισηγήθηκαν ψευδώς για τις "πάγιες και διαρκείς ανάγκες". Και φυσικά, μετά λύπης μου θα πω ότι δε φταίει κανένας Πεπονής, καμμία Βάσω, κανένας Πάκης!

  Είναι τόσο σάπιο το σύστημα που φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε καθηγητές ΑΕΙ να κλαίγονται για τις αναδρομικές περικοπές στους μισθούς τους και να μην αναρωτιούνται πόσο συνέδραμαν και αυτοί σε αυτήν την κατάντια τους!

  Λίγοι άνθρωποι...

  Πρέπει να απαντήσει άμεσα η Κυβέρνηση, για να φανεί από που ξεκίνησε το κακό:
  1) Ποιοι βεβαίωναν υπογράφοντας; (με ονόματα και διευθύνσεις)
  2) Για τι είδους συμβάσεις και με τι αντικείμενο βεβαίωσαν;
  3) Τι λένε όλοι αυτοί ΣΗΜΕΡΑ που κάποτε βεβαίωναν; Μήπως κάποιοι από αυτούς είναι και όψιμοι "γλείφτες" του Αντώνη Σαμαρά; Ευαγγελιζόμενοι την ανάγκη για κάθαρση στο Δημόσιο; Όντες όψιμοι μνημονιακοί;
  4) Ποιοι θα πληρώσουν και πώς για τα δύο κακά που έκαναν; Και στην Πατρίδα αλλά και σε αυτούς τους ανθρώπους που κυριολεκτικά εκμεταλλεύτηκαν μία αδύναμη θέση που είχαν τότε;
  5) Το ΑΣΕΠ εξέτασε προσεκτικά μία-μία όλες τις περιπτώσεις προκειμένου να διαπιστώσει ότι ΟΝΤΩΣ η υφή του έργου που περιγράφεται στις συμβάσεις αποτελεί πάγια και διαρκή ανάγκη;
  6) Ποιες ήταν οι εισηγήσεις των Πρυτάνεων; Απέρριψαν έστω και μία αίτηση μονιμοποίησης; Γιατί τώρα σιωπούν;

  Σιχαίνομαι να ασχολούμαι με αυτή την απίστευτη γλίτσα εκείνης της εποχής. Και είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει εντολή να δωθούν όλες αυτές οι απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό! Κι ας ανήκουν κάποιοι από αυτούς στο τότε σύστημα της χρυσής πενταετίας.
  Για να μπαίνει ο καθένας στη θέση του! Φτάνει πια!

  • katalytikos avatar
   katalytikos @ Νεύτων 12/09/2013 16:48:29

   ¨..ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΑΝ..¨
   Απάντηση:
   Όλοι αυτοί που ήταν και είναι υψηλόβαθμα στελέχη (Γραμματείς, πρόεδροι, σύμβουλοι, κλπ) στην εκάστοτε εξουσία, οι οποίοι μάλιστα λύνουν και δένουν πως θα μοιρασθούν τα ¨προγράμματα¨του ΕΣΠΑ σε εταιρείες συμφερόντων τους!!!
   Πολλοί μάλιστα έχουν μετατρέψει την έδρα που κατέχουν σε Α.Ε και χέστ.... για το αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου!!!!
   Ειδικά τα τέκνα της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είναι experts στο είδος τους!!!

 9. xmkm avatar
  xmkm 12/09/2013 15:52:23

  εγω εκεινες τις εποχες θυμαμαι να υπογραφονται αναδρομικα εικονικες συμβασεις με μηδενικο οικονομικο αντικειμενο ώστε να "μπουνε' μεσα στο νομο. Ορισμένες ήταν συμβασεις αμα την αποφοιτηση ... απο το Λυκειο.

  Αν τα ψαξουν θα βρουν καποιες τετοιες περιπτωσεις. δεν θελουν ομως να τα ψαξουν.

 10. Nik avatar
  Nik 12/09/2013 18:32:14

  Κάτι μου λέει ότι το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με 35000 και βάλε φοιτητές μάλλον δεν έχει 500 διοικητικούς υπαλλήλους. Το ΕΜΠ πόσους φοιτητές έχει και χρειάζεται 500;

  Πέφτει δούλεμα, έτσι!

  • asxetos avatar
   asxetos @ Nik 16/09/2013 00:40:29

   Σύμφωνα με το http://en.wikipedia.org/wiki/University_College_London το UCL έχει περίπου 24000 φοιτητές (13400 προπτυχιακούς και 11275 μεταπτυχιακούς) και 10097 διοικητικό προσωπικό.

   Η αλήθεια είναι ότι το παραπανίσιο διοικητικό προσωπικό χρειάζεται κυρίως στην υποστήριξη μεταπτυχιακών/ερευνητικών σπουδών. Όσο καλύτερο είναι ένα πανεπιστήμιο, τόσο περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους ανά φοιτητή έχει.

 11. δημης avatar
  δημης 12/09/2013 21:26:55

  ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ -ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΔΗΛ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 12. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 13/09/2013 07:55:59

  Και επειδή ο Κυριάκος ετοιμάζεται να απολύσει κοσμάκη, να του θυμίσω αυτό:
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=1092391
  Για δείτε αυτό το site:
  http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/

  Και για να μην πουν κάποιοι πως δεν γνώριζαν τη συγκεκριμένη νομοθεσία, φρόντισαν να σας/μας τη μεταφράσουν στην Ελλληνική γλώσσα: (!!!!!!!!!!!!!!!!)
  http://www.justice.gov/ criminal/fraud/fcpa/docs/fcpa- greek.pdf

  Το οποίο site παραπέμπει αλφαβητικά σε αυτές τις υποθέσεις:
  http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/cases/a.html

  Στο γράμμα «S» βρείτε τις υποθέσεις της Siemens (Αμερικανική Κυβέρνηση εναντίον της Siemens):
  U.S. v. Siemens Aktiengesellschaft: Docket No. 08-CR-367-RJL
  U.S. v. Siemens S.A. (Argentina): Docket No. 08-CR-368-RJL
  U.S. v. Siemens Bangladesh Limited: Docket No. 08-CR-369-RJL
  U.S. v. Siemens S.A. (Venezuela): Docket No. 08-CR-370-RJL

  Λέτε να το αφήσουν έτσι;;;;;

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ....ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.
  ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...

 13. Salonikios avatar
  Salonikios 13/09/2013 23:27:32

  Συγγενικός τηλεφωνικός κατάλογος ΑΠΘ

  http://www.tcom.auth.gr/isdn/asp2/letter.asp?letter=%C1

  • Γνώστης avatar
   Γνώστης @ Salonikios 14/09/2013 00:57:45

   Μεγάλος διαγωνισμός!
   Βρείτε πιο επώνυμο εμφανίζεται πιο συχνά και κερδίστε τηλέφωνο iPhone από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

   http://www.tcom.auth.gr/isdn/TelephoneDirectory/Findalpha.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.