23/07/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πειθαρχική δίωξη για τα «δώρα» της Πειραιώς στο Δελλατόλα

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ βρίσκεται ο Αντώνης Δελλατόλας. Χθες, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προχώρησε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, λόγω της συμμετοχής του στην πολυπληθή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων (όχι αθλητικών συντακτών) που παρακολούθησαν το Μουντιάλ, «καλεσμένοι» της Τράπεζας Πειραιώς σε υπερπολυτελές 10ήμερο ταξίδι 600.000 ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το antinews στις 2 Ιουνίου («Πολυτελής ψυχαγωγία δημοσιογράφων σε καιρό κρίσης», http://www.antinews.gr/?p=48256), προκαλώντας την παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Ο Δελλατόλας είναι ο πρώτος στον οποίο ασκήθηκε δίωξη και ακολουθούν και οι υπόλοιποι που παραβίασαν το Καταστατικό και τον Κώδικα της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, παρότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε προειδοποιήσει σχετικά με το «δώρο» από την Τράπεζα Πειραιώς.

ΚατηγορητήριοΣύμφωνα με το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, ο Δελλατόλας βαρύνεται ως προς την αποδοχή της «προσφοράς» της Τράπεζας Πειραιώς για τη μετάβαση στη Ν. Αφρική (Μουντιάλ), όπου η κάλυψη των προσωπικών δαπανών του υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ.

Επίσης, εγκαλείται για εξυβριστικό και απειλητικό για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που τυχόν θα επέκριναν την αποδοχή της εν λόγω «προσφοράς», σχόλιό του στο «Ποντίκι»: «Θα λείψω για μια εβδομάδα στη Νότια Αφρική, συμμετέχοντας σε μια ομάδα καλεσμένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, της οποίας μέγας χορηγός είναι η συγκεκριμένη τράπεζα. Οποιο λαθραίο λαμόγιο, εκβιαστάκος, τυχοδιώκτης, υποκριτής συνάδελφος τραβάει κανένα ζόρι και θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες, εδώ είμαστε να απαντήσουμε σε όλα! Και πάντα επωνύμως"!».

Τι στάση κράτησαν σχετικά με την πρόταση εξαγοράς;Στο υπερπολυτελές ταξίδι-δώρο της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχαν

διευθυντές εφημερίδων, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί συντάκτες, σχεδόν από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δύο εβδομάδες μετά την επάνοδό τους στην Ελλάδα ο πρόεδρος της συγκεκριμένης τράπεζας προέβη στην ανακοίνωση πως προτίθεται να εξαγοράσει την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πλειονότητα των ΜΜΕ τάχθηκε λίαν θετικά στην πρότασή του, εγκωμιάζοντας τον επιχειρηματία. Σε αρκετά ΜΜΕ, μάλιστα, το εν λόγω θέμα κάλυψαν και καλύπτουν οι δημοσιογράφοι που αποδέχθηκαν το «δώρο» του για το Μουντιάλ. Τυχαίο; Δε νομίζω…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 23/07/2010 09:49:06

  Μά, δωράκια (ἀπὸ καφέδες Jacobs καὶ μαγιονέζες Kraft ἕως κινητὰ τηλέφωνα παίρνουν ὡς δῶρα ΟΛΟΙ οἱ μεγαλοδημοσιογράφοι. Εἶναι πάγια πολιτικὴ ὅλων τῶν πολυεθνικῶν καὶ ὄχι μόνο ἑταιρειῶν.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 23/07/2010 10:02:21

  Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Δελατόλλας, έχει ήδη χάσει τον ύπνο του, είναι σε κατάσταση πανικού και οδεύει γονυπετής προς το Ναό της Μεγαλόχαρης εκπλιπαρώντας τη χάρη της...

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Κώστας Ροδινός 23/07/2010 14:50:56

   ...μόνο να θυμηθεί, ότι η "χάρη της" είναι στην Τήνο κι ουχί στα Χανιά!

 3. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 23/07/2010 10:02:39

  ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΟΙΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ...ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ..ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 8 ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΝΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΙ.ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΠΟΙΚΙΛΩΝΥΜΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΤΟ..ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/07/2010 10:23:24

  Μετά σου λένε οι δημοσιογράφοι από τα κανάλια με αφορμή τη δολοφονία Γκιόλια, "δεν θα μας φιμώσουν" κλπ. Σιγά μη χρειάζεται να τους δολοφονήσει κανείς για να τους φιμώσει. Ένα ταξιδάκι, ένα καλάθι με κρασιά, μια δημόσια χειραψία στο "Βαρούλκο" να τους δώσει ο μεγαλοεργολάβος ή ο βουλευτής, κατουριούνται πάνω τους οι Έλληνες δημοσιογράφοι, οι όντως γυμνοσάλιαγκες.

 5. lpap avatar
  lpap 23/07/2010 10:29:23

  Να προσέχει η ΕΣΗΕΑ μη σκιστεί το..καλσόν!!! Δουλευόμαστε κανονικά. Χρόνιες πρακτικές γιατί μας ξενίζουν τώρα; Όλοι ξέρουν!! Τη συναλλαγή, τη διαπλοκή, το προσωπικό βόλεμα. Τυχαίνει να χω φιλική σχέση με δημοσιογράφο, όχι επιπέδου Δελατόλλα, και έχει κάνει ατελείωτες κρουαζιέρες αναψυχής, πάμπολλα δωράκια και φράγκα; Πάρα πολλά. Και ξεκινήσαμε στη ζωή μαζί! Ένα σωρό επενδύσεις στη δουλειά μου εγώ, αυτή απλά μια μικρή δημοσιογράφος!! Μια απλή πένα! Σκεφτείτε παραπάνω τι γίνεται!! Ουφ βαρέθηκα σε αυτή τη χώρα!! Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια! Αι σιχτίρ πια!

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ lpap 23/07/2010 14:50:49

   Συγνώμη για το...θάρρος, αλλά μήπως η φίλη σου ανοίγει και πιο εύκολα τα πόδια...;

   • lpap avatar
    lpap @ Μάρκος 23/07/2010 16:12:59

    Έλα τώρα!!1Υπερβολές ανδρικού μυαλού!! Δεν είναι μόνο άσπρο-μαύρο. Υπάρχει και γκρίζο!! Δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει σε αυτό τον τομέα. Δεν το νομίζω πάντως, αφού με ρωτάς! Και στην οικοδομή μου μένει μια άλλη δημοσιογράφος, Θεσσαλονίκης, με φορολογική δήλωση που τρελαίνομαι!!! Ήταν υπερεκτιμημένη ράτσα οι..δημοσιογράφοι!! Ήταν..ελπίζω.και κάνανε περιουσίες σε ελάχιστο χρόνο!!

 6. Γιωργης avatar
  Γιωργης 23/07/2010 10:30:36

  πωωω πωωωωω
  τον εξοντωσανε

 7. ataktos avatar
  ataktos 23/07/2010 11:36:37

  Παρακαλω ποιος ειναι ο ..."κυριος"

 8. jj avatar
  jj 23/07/2010 11:52:20

  Την εξουσία που έχουν οι δημοσιογράφοι τη δίνουμε εμείς, όπως ακριβώς και με τους πολιτικούς ... Στους πολιτικούς η εξουσία μετράει με βάση τις ψήφους και στους άλλους με βάση την ακροαματικότητα στην TV. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ... δεν τη χρειάζεστε !!! Εμείς έχουμε σταματήσει - αφαιρώντας μόνιμα το καλώδιο της κεραίας - να βλέπουμε τηλεόραση εδώ και τρία έτη ... μόνο DVD και διάβασμα ...

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/07/2010 12:00:32

  Ολους κ ολες οσοι παιζουν στα μεσημεριαναδικα που τους κερνανε να πηγαινουν στα διαφορα μπουζουκομαγαζα για μοστρα, θα τους παρουν το διπλωμα??? Που εχουν χορηγους κρεμες κ αντηλικακα κλπ... χαχαα

  ΠΠ

 10. armageddon avatar
  armageddon 23/07/2010 12:56:46

  ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

 11. Orestios avatar
  Orestios 23/07/2010 13:32:30

  Και να ήταν μόνο αυτός!

 12. Κικη avatar
  Κικη 23/07/2010 13:48:28

  Ο Δελλατολας ανεξαρτητως ταξιδιου επρεπε να εχει διαγραφει απο την ΕΣΗΕΑ γιατι ειναι εκδοτης αλλωστε το λεει και το καταστατικο της Ενωσης.επισης ο Χατζηνικαλαου για τον ιδιο λογο Τριανταφυλλοπουλος γιαυτο και για αλλα πολλα και σειρα αλλων οι οποιοι εχουν αυτη την στιγμη διπλη ιδιωτητα.Για τα δωρα οπου παλι σαφως αναφερει το καταστατικο και η δεοντολογια της ενωσης,ειναι λογος διαγραφης.Ωρα Παναγιωταρεα,με το Ιδρυμα Ωναση δωρο τα ταξιδια στην Ν Υ για ψωνια συμετειχαν Σταη ,Ζαχαρεα, και αλλοι ,υα ψωνια χορηγια του Ιδρυματος.Παμε Τσιμεντα ΑΓΕΤ παλαιοτερα με τον Λουβαρη που επαιρνε δημοσιογραφους και τους εκανε βολτες στην υφηλιο.Λατσης ταξιδια στην Ν Υ με τα εξοδα και χαρτζιλικι πληρωμενα.Παμε Ζημενς το τελευταιο Τσιμας ,χριστοφορακος και δεν εχει διαγραφει ακομα.Υπουργειο Εξωτερικων τα μυστικα κονδυλια ποιοι τα παιρνουν ,και αυτοι οσους γνωριζουμε δεν εχουν διαγραφει ακομα.Το κακο ειναι οτι χανεις μονο την ταυτοτητα σου οταν διαγραφεσε,ως μελος της ΕΣΗΕΑ,δεν σου αφερουν το δικαιωμα εργασιας,οποτε ολους αυτους και να τους διαγραψουν οι εκδοτες τους και οι καναλαρχες τους κρατανε και στο χερι.Α και ο Κωνστας πηγε στην Ν Αφρικη με την Πειραιως,γιατι να δει οτι παρα το μνημονιο καλα περναμε.Αυτος ηθελε ο απιστευτος διαγραφη και στερηση εμφανισης παντου, ειναι δε τοσο καλος γλειφτης που οταν δεν βγαινει στο Αλτερ τον φωναζουν στην ΝΕΤ,μπα και χασουμε ενημερωση και τρομοκρατια για το αν ειμαστε καλα παιδια ,και αν θα θυμωσει η τροικα.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Κικη 23/07/2010 13:53:38

   πολύ δύσκολη εξίσωση έβαλες στον "κύριο πρόεδρο" ..αυτός βλέπεις... όλο τρέχει

 13. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 23/07/2010 14:16:16

  @ΓΙΩΡΓΟΣ at 10:02: Φιλτατε, πιστευω οτι θελεις οπωσδηποτε να εχει ευρυτερη και μεγαλυτερη απηχηση το ωραιο το σχολιό σου. Για να γινει ομως αυτο πρεπει να το διαβασουν και οι πολιτες που δεν εχουν προσβαση στο Ιnternet και η μοναδικη πηγη "ενημερωσής" τους ειναι το χαζοκουτι, μεσω του οποιου διοχετευεται η προπαγανδα του συστηματος με τα "παπαγαλακια" του, που παριστανουν τους "δημοσιογραφους". Ο μονος τροπος για να διαβασουν το σχολιό σου οσο ειναι δυνατον περισσοτεροι πολιτες ειναι να το μετατρεψεις σε προκηρυξη και να τη μοιρασεις χερι με χερι σε συγγενεις, φιλους και γνωστους. Αν θελεις μπορεις να προσθεσεις και το σχολιο του JJ at 11:52, να βαλεις και εναν τιτλο, λογου χαρη, "Ξυπνηστε Ελληνες", να γραψεις οτι τα σχολια αυτα δημοσιευθηκαν στο Antinews στις 23 Ιουλιου και να ζητας απο οσους παρουν την προκηρυξή σου να κανει ο καθενας οσα αντιτυπα μπορει και να τα μοιρασει με τον ιδιο τροπο. Ειναι ευκολο και απαιτει σχεδον μηδαμηνη δαπανη, αλλα η απηχηση ειναι τεραστια - το "συστημα" εχει εφαρμοσθει και εχει αποδειχθει οτι προκηρυξεις σαν αυτες φτανουν σε ελαχιστο χρονο και στις πλεον απομακρυσμενες περιοχες της χωρας.

 14. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 23/07/2010 14:39:54

  Οι δημοσιογράφοι των γνωστών ΜΜΕ, στην πλειονότητά τους ανήκουν στους γνήσιους εκφραστές του «συστήματος» που κουμαντάρει τον κόσμο!
  Από ονειροπόλοι και ανατρεπτικοί στα νιάτα τους, μεταλλάσσονται πολύ γρήγορα σε υπερασπιστές των «ανθρωπιστικών» πολέμων, των σχεδίων τύπου Ανάν, των «μονόδρομων» μνημονίων και των εξαγορών της κρατικής περιουσίας έναντι πινακίου φακής, έχοντας δείξει ο καθένας το κασέ του!
  Ο καθείς έχει την τιμή του, λέει ο θυμόσοφος λαός και άλλοι ικανοποιούνται με το ταξιδάκι τους και άλλοι με τον τιγκαρισμένο με μαύρο μετρητό σάκο!
  Το μόνο που φαίνεται να αντιστέκεται ακόμα είναι το διαδίκτυο με την ανωνυμία του, πραγματική όαση για όσους σκέφτονται και αρνούνται το προμαγειρεμένο φαγητό με βασικό συστατικό το κουτόχορτο.
  Έτσι και καταφέρουν να το «νομιμοποιήσουν» οι έντρομοι από τη δυναμική του καθεστωτικοί, δεν ξέρω πόσες πυλωτές ακόμα θα γίνουν μάρτυρες φόνων και πόσοι «επώνυμοι» blogers θα μπορέσουν να αντισταθούν στους εκβιασμούς της εξουσίας αλλά και στις «σειρήνες» της.
  Άλλωστε την αδέσμευτη γραφή των επωνύμων ήδη τη γευόμαστε!

 15. Μάρκος avatar
  Μάρκος 23/07/2010 14:53:30

  Γιατί δεν μας λέτε όμως ποιοι ήταν αυτοί οι "Δημοσιογράφοι"; Δεν πρέπει, στους καιρούς που ζούμε, να ξέρουμε ποιοι μας δουλεύουν κανονικά ενώ καλοπερνούν;

 16. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 24/07/2010 02:18:24

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΙΠΕΛΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ .ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΟΔΗΝΗΡΗ ΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ [ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ].ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.