10/02/2008 02:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πείτε μας τι πίνετε

«Πολιτική απόφαση με σαφήνεια στους στόχους, ώστε να γίνεται ξεκάθαρη η αντίθεση στο δικομματισμό και η προοπτική για τις ευρύτερες ανακατατάξεις, που θα καταστήσουν δυνατή μια διακυβέρνηση με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά, είναι ο στόχος του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΝ». (Ελευθεροτυπία 9/2/2008)


Στην αρχή σκεφτήκαμε να απαντήσουμε πολιτικά. Να πούμε αν στις σημερινές συνθήκες μπορεί να θεωρούνται εφικτοί οι στόχοι μιας πραγματικής αριστερής διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης που θα την απαιτεί βεβαίως το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι βλέπει κάτι ανάλογο. Προς το παρόν. Στα πλαίσια της αστικής διακυβέρνησης και της κρίσης του σημερινού πολιτικού συστήματος (δικομματικού) από τις δημοσκοπήσεις (χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι τις εμπιστευόμαστε) καταγράφεται μια μικρή αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ε και λοιπόν; Έτσι απλά θα σκεφτεί κάθε αριστερός που ξέρει ότι τις ανατροπές δεν τις προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τις επιβάλλει η κοινωνία, το κίνημα. Υπάρχουν σήμερα αυτές οι συγκεκριμένες συνθήκες; Όχι δεν υπάρχουν. Μήπως θα τις πυροδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Από την εποχή του 3% , τις εκλογές του 5% και μέχρι σήμερα με την αύξηση στο 8 ή και στο 10% ενδεχομένως μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχουν μεταβληθεί οι αντικειμενικές συνθήκες με όρους κινήματος;
Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι το ζητούμενο...

«Σιγά σιγά το γήπεδο άδειαζε, οι νεολαίοι «τραβούσαν» απέναντι στο μπόουλινγκ και στο cine, οι μεγαλύτεροι για ταβέρνες και μεγάλες πίστες, έχοντας δώσει το τελευταίο μεγάλο χειροκρότημα στην κοπέλα που παρουσίαζε στη νοηματική γλώσσα τις ομιλίες» (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 10/2/2008)

Η απογείωση του lifestyle και του marketing (επιεικώς). Δεν ήθελαν να αφήσουν στο σκοτάδι τους κωφάλαλους αφού όλη η υπόλοιπη κοινωνία "άκουγε" με αγωνία τις προτάσεις της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ....

www.anentaxtoi@blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Freedom avatar
  Freedom 10/02/2008 14:51:39

  Δεν καταλαβαίνω γιατί πάμε να τα ξεφτιλίσουμε όλα...
  Εντάξει, μπορεί και να είναι ουτοπικά όλα αυτά. Αλλά εμένα μου αρέσει να ακούω ανθρώπους καθαρούς που έχουν όνειρα να κάνουν κάτι καλό σ'αυτή τη χώρα. Θα μου πεις 'πώς ξέρω ότι είναι καθαροί'. Ε δεν το ξέρω, αλλά μέχρι να ακουστεί κάτι και γι'αυτούς είναι αθώοι... Δηλαδή εσένα θα σε ευχαριστούσε να άκουγες ένα ηττοπαθές ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει για το πώς θα εξακολουθήσει τα επόμενα 20 χρόνια να παίρνει ένα 3% για να μπαίνει στη βουλή? Τα μεγάλα επιτεύγματα ιστορικά έγιναν από αυτούς που είχαν όνειρα που οι άλλοι θεωρούσαν απραγματοποίητα. Και δε λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει σίγουρα κάτι, αλλά η προσπάθεια δεν είναι κακή εξαρχής... Θεωρώ όλα τα σχόλια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κακόβουλα από αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα! Και ναι, εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια οι αντικειμενικές συνθήκες είναι οι καλύτερες. Δυστυχώς ούτε εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη ότι ο δικομματισμός κατέρρευσε, αλλά μου αρέσει που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τα πάνω του έστω και προσωρινά. Πρέπει να τρομάξουν κάποιοι μπας και αλλάξει τίποτα.
  Και δεν καταλαβαίνω ούτε το σχόλιο για τους 'νεολαίους'. Στην Ελλάδα του 2008 ζούνε τα παιδιά. Πού ήθελες να πάνε? Να συγκεντρωθούνε σε κανένα στέκι για να διαβάσουνε Μαρξ???
  Τελοσπάντων, κλείνω λέγοντας ότι δεν ελπίζω και πολλά, απλώς τα σχόλια τέτοιου στυλ τα βρίσκω επιεικώς κακόβουλα. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα, είστε ελεύθερος να το κάνετε. Το να ισοπεδώνετε όμως τα πάντα με το υφάκι του σοφού γέρου ότι του πιτσιρικά του Τσίπρα πήραν τα μυαλά του αέρα και η Ελλάδα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, μόνο καχύποπτη μπορούν να με κάνουν. Θα ήθελα πολύ ν'ακούσω εσείς τι έχετε να προτείνετε. Καραμανλή? Ντόρα? Γιωργάκη? Βενιζέλο? Μήπως αυτοί που δεν είναι ουτοπιστές αλλά πραγματιστές πρόκειται ποτέ να αλλάξουν ουσιαστικά κάτι? Χαχα... Καλό. Το άλλο με το Τοτό το έχεις ακούσει?

 2. misima avatar
  misima 10/02/2008 15:40:30

  Μπραβο Freedom!Συμφωνώ μαζί σου.Παρόλο που δεν θα ψηφίσω Συνασπισμό.Κάποιοι φαίνεται ότι δεν κατανοούν πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο!Ναι μπορεί οι συνθήκες να μην ευνοούν σήμερα αλλά θα ρθουν κάποια στιγμή , που πολύ πιθανόν άλλες γενειές να το ξαναπιάσουν το θέμα απ΄την αρχή.Βλέπεις ακόμα και η ίδια Αριστερά σήμερα είνα ακόμα εγκλωβησμένη στο ένοχο παρελθόν της! Αλλά φτάνει πία! Μπροστά σ'αυτή τη σαπίλα που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά,ψήφος στην Αριστερά,είναι γιά μένα προσωπικά (κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν)ψήφος διαμαρτυρίας!Ακόμα και αν δε συμφωνώ με όλα όσα λέει η Αριστερά,ακόμα κι αν σε κάποιους φαίνονται ουτοπικά αυτά που πρεσβεύει η Αριστερά και αναρωτιούνται τι πίνουν και δεν μας δίνουν,έ προτιμώ να μαι μ΄αυτούς,παρά με τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος που όλα αύτα τα χρόνια υποστηρίζαμε σαν λαός,ελπίζοντας όλοι μας σε καλύτερες μέρες γιατί μας έβαλαν στην ΕΟΚ.Τώρα μας λυώνουν κάτω από τη μπότα της ακρίβειας,της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (δούλευε δηλαδή μέχρι να πεθάνεις),του μισθού των 700 ευρώ το μήνα (άντε να ζήσεις έτσι και να χεις και νοίκι),της ανασφάλειας για το μέλλον.Κάπου τελευταία δίαβασα ότι δημοσιεύτηκε έρευνα του Υπουργείου Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας που λέει ότι έτσι και συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ολόκρηρη η Ευρώπη θα χει μεταπηδήσει σε 30 χρόνια ιδεολογικά προς το Μαρξισμό! ΑΙΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΥΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!( έ καλά, μη κάνετε έτσι,ένα αστειάκι κάναμε!)Καλό απόγευμα!

 3. anonymos avatar
  anonymos 10/02/2008 15:47:31

  Πες μου ποιός σε στηρίζει κλπ...

  Ποιός στηρίζει Τσίπρα? ΝΕΤ, (Ρουσσόπουλος), ΔΟΛ (NEA - φανατικά, Βήμα, Mega).

 4. Freedom avatar
  Freedom 10/02/2008 16:04:06

  Ναι, τον Τσίπρα τον στηρίζουν όλοι, ενώ τα κομματόσκυλα της Ν.Δ. και του Πασοκ τα έχουν παραπεταμένα τα καημένα... Δεν ξέρεις τι στενοχώρια μ'έπιασε τώρα που το θυμήθηκα...
  Και ούτε εγώ ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ, για να εξηγούμαι. Αλλά δεν μπορώ να ακούω και αηδίες!
  Επειδή στηρίζουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει το σκάνδαλο της Siemens γαργάρα όλα τα ΜΜΕ εδώ και τόσα χρόνια! Ναι, καλά το σκέφτηκες...

 5. anonymos@gmail.com avatar
  anonymos@gmail.com 10/02/2008 19:24:25

  Η θεωρία μου είναι ότι όποιον στηρίζει ο ΔΟλ και ο Ρουσσόπουλος (εντάξει και άλλοι, αλλά προς το παρόν αυτοί καθορίζουν την πολιτική ατζέντα) α) ο στηριχθείς θα τους το αποπληρώσει, β) γρήγορα θα τον κάνουν σαν τα μούτρα τους, γ) αν προσπαθήσει να απεμπλακεί / ανεξαρτητοποιηθεί τον καταστρέφουν δια της πάσης φύσεως απαξιώσεως.

  Μέχρι στιγμής η θεωρία επιβεβαιώνεται. Π.χ. Βενιζέλος, Ντόρα, Γιαννίτσης, Διαμαντοπούλου, Κωνσταντόπουλος και αντίθετα ΓΑΠ, Σαμαράς. Να αναφέρω και άλλους?

  Σημειώνω ότι δεν αναφέρομαι στην αξία των πολιτικών αυτών. Μπορεί να είναι άξιοι ή όχι. Αναφέρομαι μόνο στην εξέλιξη που έχουν λόγω αυτών που τους στηρίζουν.

 6. Freedom avatar
  Freedom 10/02/2008 19:36:52

  Αν είναι έτσι όπως τα λες και αν τον κάνουν σαν τα μούτρα τους, θα είμαι από τις πρώτες που θα εναντιωθούν στον κάθε Τσίπρα. Απλώς εγώ λέω ότι δεν ωφελεί σε τίποτα να γκρινιάζουμε σαν γεροντοκόρες για το καθετί εκ των προτέρων. Και ούτε λέω ότι θεωρώ τον Τσίπρα πιο άξιο από τον Κουβέλη.
  Αλλά τον Τσίπρα τον ψήφισε το 70% από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστέυω ότι όλοι αυτοί είναι βαλτοί από τον Ρουσσόπουλο... Τώρα για το αν είναι ή όχι σωστή επιλογή ας αφήσουμε καλύτερα το χρόνο να το δείξει κι ας μη βιαζόμαστε να προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις...

 7. giorgis avatar
  giorgis 11/02/2008 02:27:19

  Τώρα που ο Αρναούτογλου είναι στα πολύ κάτω του, γιατί δε δίνουν στον Αλέξη και το πρωινατζίδικο; Να μοιράζει και τζάμπα πετρέλαιο στις νοικοκυρές και τους συνταξιούχους.

 8. alexandra avatar
  alexandra 11/02/2008 18:19:02

  Φαίνεται δεν ειναι καλός για υπάλληλος του Μέγκα, ξέρουν αυτοί καλλίτερα

 9. Titos Christodoulou avatar
  Titos Christodoulou 12/02/2008 19:13:48

  "Kalos o Tsipras, alla kollao sto oti ton ypostirizei toso emfatika i Panagiotarea..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.