#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/08/2010 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πατριωτισμός εναντίον “Τέταρτου Δρόμου”Τώρα που η κρίση ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, αλλά και αναδεικνύει το μέγεθος καθενός, ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι ίδιοι είναι, ή τα ίδια λένε, τα ίδια πιστεύουν.

Δεν είναι όλοι ίδιοι όμως και δεν λένε τα ίδια.

Ας δούμε για παράδειγμα τις δηλώσεις του Παπανδρέου και Σαμαρά για την παγκοσμιοποίηση ..

Για να μην ξεχνιόμαστε : "Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση..."

Αυτό είχε δηλώσει ο Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας ,από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist (George Papandreou - April 29, 2010 Economist Conference).

Το τι είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός (πριν 2 ημέρες) για την παγκοσμιοποίηση μπορείτε να το διαβάσατε στο άρθρο:

Γ.Α.Παπανδρέου; "Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης ..."

Δείτε τώρα τι δήλωσε ο Α. Σαμαράς στο έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ (7/11/09)

Για τη μεσαία τάξη, που μόνον όταν είναι ακμαία και δημιουργική μπορεί να εξασφαλίζει αυτή τη διάχυση ευκαιριών προς τα κάτω και ευημερίας στην υπόλοιπη οικονομία. Και για την αγάπη για την πατρίδα, που είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στη λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στη λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα.

Κι ακόμα πρέπει να παραμερίσουμε φθαρμένα στερεότυπα. Που μας ταλαιπώρησαν πολύ τα τελευταία χρόνια και που επικαλούνται την παγκοσμιοποίηση, για να παρουσιάσουν τον εφιάλτη του George Orwell , ως πανανθρώπινο ιδανικό. Όπου καταργείται η αυτοδιάθεση των λαών, καταργούνται τα εθνικά κράτη και ισοπεδώνονται οι πολιτισμοί.

Και ενώ μιλάμε για τα Ηνωμένα Έθνη ως πηγή διεθνούς νομιμότητας, κάποιοι έχουν βαλθεί, κι είναι πάρα πολλοί αυτοί στην Ευρώπη και παντού, να αποδομήσουν τα έθνη. Όμως άλλο πράγμα η συνεργασία των λαών, άλλο πράγμα η κοινή τους ανάπτυξη και η πολιτική τους σύγκλιση, και άλλο πράγμα, τελείως διαφορετικό, η ισοπέδωση της πολιτικής τους πολιτιστικής προσωπικότητας. Αυτή η ισοπέδωση βρήκε κάποια στιγμή οπαδούς σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Τώρα πιστεύω δεν ελκύει πια κανέναν.

Στη ζωή μου, φίλες και φίλοι, είχα την τύχη, είχα την τιμή να γνωρίζω από κοντά μεγάλες προσωπικότητες, από τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Αντρέα Λεντάκη. Κι απ’ τον Francois Mitterrand μέχρι τη Margaret Thatcher . Τι κοινό είχαν όλες αυτές οι τόσο διαφορετικές προσωπικότητες; Την αγάπη για την δική τους την πατρίδα. Πρώτος εγώ πριν λίγους μήνες, όταν βρισκόμουν ως Υπουργός Πολιτισμού στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, είπα ότι ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Αλλά θέλω και τα παιδιά μας να νιώθουν υπερήφανα για την οικουμενικότητα της Ελλάδας και του πολιτισμού μας. Αν πάψουμε να νιώθουμε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας, δεν θα γίνουμε πιο κοσμοπολίτες. Δεν θα γίνουμε παρά μόνο περιθωριακοί στον διεθνή στίβο.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_8981.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 14/08/2010 22:51:06

  Τόσοι και τόσοι πολιτικοί στην Πάρο ... μόνο ο Ραγκούσης "επιστρατεύτηκε", να παραστεί στην αποψινή λειτουργία στην Εκαντοταπυλιανή για την Κοίμηση της Παναγιάς;

  Συμβολική η παραβολή του Ασώτου, που ανέφερε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος;

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 14/08/2010 22:55:03

  @Ανάρτηση

  Είναι ή δεν είναι ίδιοι όλοι; Ιδού η απορία.
  Χμμμ!

  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι είναι αρκετό να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε μια στα 4 χρόνια και μετά κανέναν έλεγχο από μας;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι δεν πρέπει να λογοδοτούν στον λαό και ψήφισαν ΟΛΟΙ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι δεν χρειάζονται το απλό μέλος στις οργανώσεις βάσεις να αποφασίζει και να στέλνει τις αποφάσεις του στην κορυφή;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ στο να μην κάνουν δημοψηφίσματα;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ στο ότι δεν θέλουν εμάς, τον "κυρίαρχο λαό" μές τα ποδάρια τους;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ στο ότι συνήθιζαν να "χαράσσουν πολιτική", οικονομική, εθνική, κλπ, εν αγνοία μας;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ στο να διορίζουν την ηγεσία της δικαιοσύνης;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ στο να ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ τράπεζες και εφοπλιστές;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι καλώς έχει το 25% συντελεστής φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι πάντα ο λαός καλείται να πληρώνει τα σπασμένα;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι, αφού μπήκαμε τώρα στο μνημόνιο, δεν μπορούμε να "σουτάρουμε" το ΔΝΤ;
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ στο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να ξοφλήσουμε τα δάνεια του 1890; (καλά διαβάσατε, 188888888888888888890)
  -Συμφωνούν ΟΛΟΙ με τη συνθήκη της Λισαβώνας που την ψήφισαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ;
  -να συνεχίσω; έχει νόημα; ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

  Σε τι διαφωνούν δεν καταλαβαίνω.
  Α, ναι. Διαφωνούν στα λόγια.

  ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

  Στα λόγια να βρισκόμαστε δηλαδή.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ο κόσμος ξύπνησε κύριοι. Ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνετ. Και σε λίγο δεν θα σας ζητήσει μόνο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (που θα πάει, θα το καταλάβει). Αλλά θα σας ζητήσει και λογαριασμό.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 14/08/2010 23:01:16

   Κιαν έχουν κάνα πρόβλημα τι να κάνουν με τα εθνικά θέματα, γιατί εκεί θα μας πουν ότι έχουν τις μεγάλες τους διαφωνίες, τους έχω μια εύκολη λύση στο πρόβλημά τους: Τραβήξτε ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και ρωτήστε μας. Κι εμείς ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. Ωστε νάστε σίγουροι ότι συμφωνούμε κι εμείς, και δεν θα κάνετε πάλι του κεφαλιού σας.

   Και, δόξα τω θεώ, δεν λείψαν οι πατριώτες από τον λαό. Θα πάρουμε την σωστότερη απόφαση. Απο τους κομματικούς πάντως είμαι σίγουρος ότι εμείς ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

   Κάντε μια δοκιμή.
   Δημοκρατία δεν λέτε ότι έχουμε;

   Θραξ Αναρμόδιος

 3. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 14/08/2010 23:28:50

  Αυριο θα λειτουργήσει η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από 88 χρόνια.
  Υποχρεωση όλων μας νοητικά, να είμαστε κει.
  Το γεγονός δεν πρέπει, να οικιοποιηθεί και καπηλευτεί από τους Καρατζαφέρη, Ψωμιάδη που θα παρευρίσκονται...και να κατασυκοφαντηθεί έτσι, μια μεγάλη στιγμή για τον απανταχού Ελληνισμό.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/08/2010 23:56:40

  H Γέννηση της λέξης Γενοκτονία, στο παράδειγμα του Αρμενικού και του Εβραϊκού λαού

  από το ιστολόγιο Ν.Α.Παπανδρέου, [Κουρδιστό Πορτοκάλι]

  Στις 14 Μαρτίου 1921, στην περιοχή Σαρλότενμπεργκ του Βερολίνου, ένας εικοσιτετράχρονος έβαλε το πιστόλι του στον κρόταφο ενός άντρα και τράβηξε τη σκανδάλη φωνάζοντας: «Εκδικούμαι το θάνατο της οικογένειάς μου!» Ο Σογκομόν Τελιριάν είχε μόλις σκοτώσει τον Ταλάτ Πάσα, πρώην υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κύριο αρχιτέκτονα του σχεδίου εξόντωσης εκατομμυρίων Αρμενίων.

  Κατά την περίοδο της σφαγής το καλοκαίρι του 1915, ο τότε Αμερικανός πρέσβης Μόργκενταου έκρουσε πολλές φορές τον κώδωνα κινδύνου, ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση μια δυναμική παρέμβαση, για να σταματήσει το «συστηματικό σχέδιο εξόντωσης του αρμενικού λαού». Οι Τούρκοι είπαν ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά τους.

  Πράγματι, εκτός από μια δήλωση, οι Αμερικανοί και οι Σύμμαχοι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τους Τούρκους. Μερικά χρόνια αργότερα όμως, οι Άγγλοι, παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις των Αμερικανών, σύστησαν ένα δικαστήριο για τους «εγκληματίες πολέμου», όπως τους ονόμασαν τότε. Μετά από πίεση των Άγγλων, το 1919 ο Σουλτάνος μάζεψε διάφορους εκτελεστές, κρέμασε το νομάρχη Κεμάλ Μπέη και καταδίκασε τον αρχηγό της αστυνομίας σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση. Είχαν σκοπό να συστήσουν και ένα διεθνές δικαστήριο στο Μούδρο της Λήμνου, αλλά ο Ατατούρκ έπιασε μερικούς Άγγλους στρατιώτες και τους αντάλλαξε με τους Τούρκους εγκληματίες πολέμου που ήταν στις αγγλικές φυλακές, και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

  Τη δίκη του Τελιριάν στο Βερολίνο την παρακολουθούσε από μακριά ένας Πολωνοεβραίος ονόματι Λέμκιν, πρωτοετής φοιτητής στην Νομική Σχολή του Λβοβ. Προς μεγάλη του έκπληξη, έμαθε ότι δεν υπήρχε νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούσε να είχε συλληφθεί ο Τούρκος εγκληματίας, διότι, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, δεν υπήρχε νόμος ο οποίος απαγορεύει σε ένα κράτος να εξοντώνει τους πολίτες του. Ο Αρμένιος κρίθηκε δικαιολογημένα «παράφρων» και αφέθηκε ελεύθερος.

  Μετά από αυτό, ο Πολωνοεβραίος Λέμκιν έκανε σκοπό της ζωής τη δημιουργία μιας διεθνούς νομοθεσίας που θα απαγόρευε τη μαζική σφαγή πολιτών από το ίδιο τους το κράτος. Αρχικά κανένας δεν πήρε στα σοβαρά το μικροκαμωμένο, ενοχλητικό φοιτητή από την Πολωνία. «Τι μπορούμε να κάνουμε», του έλεγαν, «όταν σφάζονται λαοί τόσο μακριά μας; Πώς θα βοηθήσει ένας νόμος;»

  Ο Λέμκιν μελέτησε όλων τις σφαγές της Ιστορίας,
  ξεκινώντας με την καταστροφή της Μήλου από τους Αθηναίους.

  Τη δεκαετία του τριάντα συγκέντρωσε όλους τους νόμους που υιοθετούσε ο Χίτλερ και αφορούσαν τους Εβραίους. Διαισθανόμενος τι επεδίωκε ο Χίτλερ, προσπάθησε να προειδοποιήσει τους Εβραίους γύρω του, ξεκινώντας φυσικά από την οικογένειά του. Ο πατέρας του απάντησε: «Γιατί να ασχοληθεί μ’ εμένα ο Χίτλερ, έναν απλό φούρναρη στην Πολωνία;» Ο ίδιος όμως, σίγουρος για το τι θα ακολουθούσε, προέτρεψε την οικογένειά του να φύγει. Δεν τον άκουσαν. Εξαιρετικά απογοητευμένος, έφυγε μόνος του για την Αμερική. Ως το 1944 εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σαράντα εννέα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του. Το έγκλημα όμως ακόμα δεν είχε ονομασία.

  Ο Λέμκιν πίστευε στη δύναμη των λέξεων πάνω απ’ όλα. Πώς έπρεπε να ονομαστούν οι πράξεις των Γερμανών; Αποεθνοποίηση; Γερμανοποίηση; Πώς να οριστεί η προσπάθεια εξόντωσης μίας και μόνο μερίδας του λαού βάσει της θρησκείας ή της εθνότητας; Μαζική σφαγή; Και αν δεν είναι σφαγή, αλλά καίνε μόνο τα χωριά και διώχνουν τον κόσμο; Ο Λέμκιν, λάτρης της γλώσσας (μιλούσε δώδεκα) ήθελε να εφεύρει μια λέξη που θα ήταν μικρή, καθαρή, κομψή και θα μπορούσε να την προφέρει κανείς χωρίς δυσκολία. Ήθελε μια λέξη που θα εμπεριείχε μια ηθική στάση και θα τρόμαζε, προκαλώντας την άμεση καταδίκη. Μια λέξη «νέα, φρέσκια, συγκεκριμένη», που θα σηματοδοτούσε ένα έγκλημα. Τελικά επινόησε τη λέξη που στα αγγλικά έχει ρίζες σε δύο ευρωπαϊκές γλώσσες, δηλαδή στην ελληνική και τη λατινική: genocide - γενοκτονία.

  Η πρώτη επίσημη χρήση της λέξης έγινε από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης το 1946. Χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του Λέμκιν ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας στις 9 Δεκεμβρίου 1948.

  Όλη μέρα έψαχναν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να βρουν τον εμπνευστή της Συνθήκης αλλά δεν τον έβρισκαν πουθενά. Τελικά, οι δημοσιογράφοι τον βρήκαν μετά από ώρες - μόνο του μέσα στη μεγάλη αίθουσα του ΟΗΕ, να κλαίει σαν να έσπαγε η καρδιά του. Δεν είχε κανέναν με τον οποίο μπορούσε να μοιραστεί ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα. «Η Συνθήκη είναι ο επιτάφιος για τη μητέρα μου», τους είπε. Μπήκε στο νοσοκομείο και παραλίγο να πεθάνει. Υπέφερε, έγραψε στα απομνημονεύματά του, από γενοκτονίτιδα, «εξάντληση από το έργο της Συνθήκης».

  Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Οι χώρες έπρεπε να επικυρώσουν τη Συνθήκη. Η Ελλάδα υπέγραψε στις 19 Δεκεμβρίου του 1949 και η Συνθήκη κυρώθηκε από τη Βουλή το 1954. Μένει ένα μέρος (για το διεθνές δικαστήριο) να επικυρωθεί από το επίσημο κράτος.

  Ο Λέμκιν πέθανε το 1959 (μόνο εφτά άνθρωποι πήγαν στην κηδεία του), χωρίς να δει τη Συνθήκη να επικυρώνεται από τη δεύτερη πατρίδα του, την Αμερική. Στην Αμερική επικυρώθηκε μόνο το 1986, χάρις στις ακούραστες προσπάθειες του φιλέλληνα γερουσιαστή Ουίλιαμ Πρόξμαϊρ, που έκανε τρεις χιλιάδες ομιλίες μέχρι να πείσει τη Γερουσία. Από τη Συνθήκη αφαιρέθηκε η παράγραφος για το διεθνές δικαστήριο, με τη λογική ότι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν να δικάζονται από ξένα δικαστήρια. Η τελευταία πράξη του Κλίντον (τον Ιανουάριο του 2001) ήταν να υπογράψει και τη διεθνή συνθήκη για τα δικαστήρια. Ο Μπους, όταν ανέλαβε την προεδρία της Αμερικής, ακύρωσε την εντολή του Κλίντον.

 5. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 15/08/2010 00:21:21

  ...Ο Λέμκιν μελέτησε όλων τις σφαγές της Ιστορίας,
  ξεκινώντας με την καταστροφή της Μήλου από τους Αθηναίους...

  Για την Κροστάνδη βρήκε τίποτα;
  Για την Ουκρανία του '32;
  Για το Ντέιρ Γιασίν;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κοντη Λιζα 15/08/2010 00:24:16

   Αυτό κέντρισε την προσοχή του φαίνεται...

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Κοντη Λιζα 15/08/2010 00:36:41

   Φίλες -και φίλοι, καλησπέρα και χρόνια πολλά για αύριο.

   Αλλενάκι μου η Κοντή Λίζα επισημαίνει τον κοινό τόπο όλων αυτών των γεγονότων... Προσωπικά έχω βαρεθεί να διαβάζω για τους φοίνικες -που δεν έχουν αφήσει κανένα μνημείο πολιτισμού και για τους Εβραίους από τους αρχαότερους λαούς και μπλα μπλα μπλα μπλά και δώστου πάλι μπλα μπλα μπλα και τσουπ έκει σε μια παραγραφούλα να αναδύεται η αιώνια κόμπλα τους με το Ελληνικό Πνεύμα.... -επί του προκειμένου η σφαγή της Μήλου βεβαίως βεβαίως που αποδεικνύει περίτρανα πως αυτοί οι κωλοΈλληνες δεν ήτανε βρε παιδί μου και τίποτες φοβερό, είχανε δηλαδή και κάποια στοιχεία επιτέλους από εμάς τα χαμερπή ανθρωπίδια που σέρνουμε τα σαρκία μας αργά αργά βαρειά βαρειά ανά τους αιώνες.....
   Προσφάτως η γνωστή φιλοεβραική Καθημερινή έδινε προσφορές βιβλιαράκια με τους αρχαίους λαούς. Και η κακομοίρα για έναν μόνον λαό δεν είχε υλικό για να φτιάξει ένα μικρούλη βιβλιαράκι... μάντεψε ποιόν.... (Σε φιλώ)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Β.Κ.Σ. 15/08/2010 00:42:16

    Μα, τι είναι Ηλιου Φαεινότερον;

    Μια προτασούλα δύο σειρών στο κέντρο του κειμένου...

    Σε φιλώ και εγώ.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/08/2010 00:29:55

  Αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν ΚΑΙ οι δικές μας γενοκτονίες.

  Τη Γενοκτονία της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και των 400 χρόνων τουρκικής υποδούλωσης, τη Γενοκτονία της Σμύρνης - κατά ορισμένους συνωστισμός, τη Γενοκτονία των Ποντίων η οποία ακόμα να αναγνωρισθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως τέτοια... και την οποία θυμίζει ο Εορτασμός στην Παναγία τη Σουμελά αύριο και τη Γενοκτονία του 41-44.

  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ!

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/08/2010 00:45:57

  Το αφιερώνω στο ΧΕΛΙΔΟΝΙ που έγραψε παραπάνω να είμαστε νοητικά αύριο δίπλα στην Παναγιά.
  Και θα σας εκμυστηρευθώ ότι λίγη ώρα πριν το δω γραμμένο από το ΧΕΛΙΔΟΝΙ σκεφτόμουν να προτεινω να προσευχηθούμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ όλοι μαζί για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ.
  ______________________________________________________________________________

  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
  Το πόσταρε εδώ ο Ιθαγενής.
  Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον “εκσυγχρονισμό”.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
  Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

  Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε “εκπαίδευση”; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

  Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”;
  Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.

  Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

  Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Iρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

  Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο’ που παριστάνει τον εργολάβο.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.

  Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις “άγιες οικογένειες” του τόπου.

  Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ’ έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.

  Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

  Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.

  Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν.

  Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

  Θυμηθήτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά….

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ αλλενάκι 15/08/2010 09:09:29

   Αλλενάκι μου μαύρισες την ψυχή ,χρονιάρα μέρα .
   Αψογη πάντως

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΓΙΩΡΓΟΣ 15/08/2010 13:57:38

    ΓΙΩΡΓΟ: μαύρισε η ψυχή σου γιατί είχα σκοτεινιάσει εγώ πιο πριν και οι σχολιαστές που σχολίασαν στο συγκεκριμένο.
    Αυτό λέγεται επικοινωνία.

 8. Dimi avatar
  Dimi 15/08/2010 01:39:49

  Οσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να χαρώ με τη λειτουργία της Παναγιάς Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από 88 χρόνια. Oι λόγοι; H ανησυχία μου γιά το σκληρό παζάρι του πορθητή με τον νεοταξίτη φουσκωτό. Τι ανταλλάγματα να του έδωσε ερήμην μας; Τι ξεπούλησε; Τι εκχώρησε; Tι υποθήκευσε χωρίς επιστροφή; Αυτά τα 22 Εθνικά Μνημόσυνα, «Μνημόνια Κατανόησης» τα βάφτισαν. Οπως:

  «Στον τομέα της Εκπαίδευσης,της Ερευνας και της Τεχνολογίας η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε με τον Υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και μεταξύ των αρμόδιων για τη συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας -ΤUBITAK.

  Επίσης η κα Διαμαντοπούλου υπέγραψε με την ομόλογό της κυρία Νιμέτ Τσουμπουκτσού: Κοινή Διακήρυξη για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης.»
  (Eδώ, ήρθε κι έδεσε το γλυκό της εκπαίδευσης)..

  «Σε ό,τι αφορά τις Εξωτερικές Σχέσεις ο επουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέγραψε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών Δ. Δρούτσα:

  .. Το Πρωτόκολλο για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χώρων.

  .. Την Κοινή Δήλωση για την Αρση των Περιορισμών που ισχύουν στους Μεθοριακούς σταθμούς Καστανέων-Παζαρκουλέ.

  Και Κοινή Διακήρυξη «Για την Κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους Κατόχους Τουρκικών Ειδικών Διαβατηρίων».

  Τι θέλουν άραγε, να μας πουν οι ποιητές;;

 9. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 15/08/2010 08:21:36

  "Οσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να χαρώ με τη λειτουργία της Παναγιάς Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από 88 χρόνια. Oι λόγοι; H ανησυχία μου γιά το σκληρό παζάρι του πορθητή με τον νεοταξίτη φουσκωτό. Τι ανταλλάγματα να του έδωσε ερήμην μας; Τι ξεπούλησε; Τι εκχώρησε; Tι υποθήκευσε χωρίς επιστροφή; Αυτά τα 22 Εθνικά Μνημόσυνα, «Μνημόνια Κατανόησης» τα βάφτισαν. Οπως:"

  Όποιος νομίζει οτι οι λειτουργίες στη Τραπεζούντα είναι αποτέλεσμα δικής μας Ελλαδικής διεκδίκησης είναι πολύ γελασμένος!
  Ας είναι καλα οι ντόπιοι της Τραπεζούντας που οι Ελλαδίτες έχουν ξεχάσει καν οιτ υπάρχουν!
  Ούτε τον Πατριάρχη φοβούνται λόγο της Ελλάδας αλλά λόγο του κρυπτοχριστιανού στοιχείου.
  Εμάς τη γενιά των τελευταίων 40 ετών δε μας φοβήθηκε ποτέ κανείς. Είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων σε ποιότητα που έχει περάσει σε αυτό το τόπο ως Έλληνες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ολντ Τραφορντ 15/08/2010 10:59:07

   Aκριβως.Οι πυλες της Παναγιας Σουμελα ανοιξαν απο το Ρωσοποντιο βουλευτη του κυβερνωντος κομματος του Πουτιν Ιβαν Σαββιδη.
   Το τουρκικο κρατος φυσικα και δεν θα εδινε καμμια σημασια σε παρομοια ελληνικα αιτηματα.Αλλο ομως ειναι οταν το ζητει παραγων της Ρωσιας.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ολντ Τραφορντ 15/08/2010 12:15:34

   λόγο του κρυπτοχριστιανού στοιχείου.

   Δεν υπάρχει κρυπτοχριστιανικό στοιχείο. Αν υπήρχε θα είχαμε πετύχει ένα μετανάστη έστω για δείγμα στην Ευρώπη. Δε βρήκαμε όμως.
   Και για να είμαι σαφέστερος. Οι Βορειοηπειρώτες όπου και να πάνε συγχρωτίζονται με Έλληνες, οι Πόντιοι το ίδιο.

   Οι Τούρκοι της Θράκης συγχρωτίζονται με Τούρκους. Ήξερα έναν μετανάστη στην Ευρώπη, μου συστήθηκε ως Έλληνας δε μίλαγε γρι Ελληνικά, μιλούσε Τούρκικα και τα είχε με Τουρκάλα.

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 15/08/2010 10:36:59

  Η πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση του Παπανδρέου είναι η φρασούλα στην πρόσφατη συνέντευξη του "Ο τέταρτος δρόμος βασίζεται σε υπεύθυνους δημοκρατικούς θεσμούς που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα" Περί αυτού η τελευταία (14.8) ανάρτηση στο http://firiki2010.wordpress.com/

 11. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 16/08/2010 09:13:31

  τον ειδαμε τον πατριωτισμο καποιων: κλεβουμε μαζι με τους παπαδες το κρατος -εχουμε ινδους στις πισίνες μας-τα στελνουμε ολα σε οφ σορ και κοροιδευουμε τους κουτοφραγκους με παραποιημένα στοιχεια.....και οταν μας πιανουν παμε για μπανια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.