#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2012 11:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πατριωτικό Ευρωπαϊκό Μετώπο για την σωτηρία της Ελλάδας εξήγγειλε ο ΣαμαράςΣτην ομιλία του στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει Οικουμενική μόνο αν συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δίνουμε και ανοχή αν υπάρξει σχήμα με 120 βουλευτές” πρόσθεσε

Εμείς, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει Κυβέρνηση και ανθεκτική κυβέρνηση, είπε και πρόσθεσε:

Και να συμμετέχει - ή τουλάχιστον να αποδέχεται με ψήφο ανοχής - και ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί άλλο «αναλαμβάνω πολιτικές ευθύνες» και άλλο «διαμαρτύρομαι ανέξοδα». 

Στο χέρι του είναι να αποφασίσει τι θέλει. Αλλά κόμμα εξουσίας, χωρίς ευθύνες εξουσίας, δεν έχει υπάρξει ποτέ ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ…

Από την επομένη των εκλογών, που πήραμε τη πρώτη διερευνητική εντολή,  δώσαμε δύο εναλλακτικές λύσεις:

Πρώτον, αφού δεν βγαίνει κυβέρνηση από κανένα κόμμα κι από κανένα συνδυασμό δύο κομμάτων, τότε μπορεί να προκύψει μόνο Οικουμενική Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Όπου εμείς συμμετέχουμε και τη στηρίζουμε θέτοντας δύο μόνο προϋποθέσεις:

Να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Δηλαδή να αποκλειστούν κάθε είδους πρωτοβουλίες που ισοδυναμούν με άμεση απομόνωση της χώρας και εξαναγκασμό της σε έξοδο από το ευρώ. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα στην Ευρώπη, είναι «αυτοκτονία» να απομονωθούμε στην Ευρώπη.

Δεύτερον, να προχωρήσουμε σε επαναδιαπραγμάτευση για τροποποιήσεις του Μνημονίου. Ώστε να σταματήσει η ύφεση και να αρχίσει η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα πιάσουμε τους στόχους του Προγράμματος.

Αυτή η πρόταση είναι ακόμα στο τραπέζι και μπορεί να γίνει αποδεκτή

Τον όρο παραμονής στο ευρώ τον αποδέχονται, υποτίθεται, τέσσερα κόμματα. Ενώ τον όρο της επαναδιαπραγμάτευσης για τροποποίηση της Οικονομικής πολιτικής, το συζητάνε πλέον πολλοί πέρα από μας.

Αν, παρ’ όλα αυτά, η πρότασή μας δεν γίνει δεκτή, τότε προτείναμε και εναλλακτική πρόταση: Να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας από τα άλλα  κόμματα, στην οποία εμείς δεν θα συμμετέχουμε, αλλά θα της δώσουμε την «ανοχή» μας. Δηλαδή, θα απόσχουμε από την ψηφοφορία για την έγκριση των προγραμματικών δηλώσεών της, ώστε να μπορέσουν να περάσουν, εφ’ όσον βέβαια συγκεντρωθούν οι 120 ψήφοι των παρόντων που απαιτεί το Σύνταγμα.

Ο μόνος όρος που θέτουμε εδώ, είναι να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Αυτές τις δύο προτάσεις επανέλαβα και σήμερα στον κ. Βενιζέλο. Και προφανώς η πρόταση Κουβέλη αγγίζει τη δική μας βασική πρόταση και στα τρία σκέλη: και διότι δέχεται κι εκείνος τον όρο διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας, και διότι προτάσσει, όπως κι εμείς την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά και διότι επιμένει να αναλάβει  τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς σε αυτό υπάρχει ήδη μια βασική συμφωνία .

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τα προβλήματα  της χώρας και αρνείται να αναλάβει αντίστοιχες ευθύνες.

Αντίθετα, προετοιμάζεται για εκλογές που θα προκαλέσει ο ίδιος.

Και όταν, βέβαια, πήρε τη διερευνητική εντολή ο κ. Τσίπρας ξόδεψε περισσότερο χρόνο να συνομιλεί με ομάδες της… εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και με συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά να αναζητά λύσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς!

Τον ενδιάφερε πολύ περισσότερο να ψάξει για εκλογικούς «πελάτες» εν όψει εκλογών που θα προκαλέσει, παρά να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Να θυμάται, ωστόσο, ότι για κάθε καινούργιο ψηφοφόρο που κερδίζει θα χάνει δύο! Γιατί τέτοιες ώρες, τόση αλαζονεία και τέτοιος καιροσκοπισμός τελικά απωθούν τους πάντες. 

Η χαλαρή ψήφος στρέφεται στα μικρά κόμματα, όταν είναι ακριβώς αυτό: μικρά! Όταν κανείς δεν φοβάται ότι μπορούν να κυβερνήσουν…

Όταν πάψουν να είναι «μικρά» κι αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες διακυβέρνησης, τόσο μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλες οι θέσεις τους. Κι αν δει κανείς τι «μπουμπούκια» υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σας βεβαιώνω ότι πολλοί που τον ψήφισαν θα φύγουν τρέχοντας. Και να είστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί όλες αυτές τις περίεργες θέσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αν μετά απ’ όλα αυτά που έγιναν προκύψουν επαναληπτικές εκλογές, τότε η ψήφος δεν θα είναι πια «χαλαρή». Και πολλά από τα εκλογικά κέρδη τους θα εξανεμιστούν.Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επανέφερε την πρόταση του για την συγκρότηση μετώπου εναντίον του αριστερού αντι-ευρωπαϊκού μετώπου που συγκροτείται ήδη. Αυτή την φορά όμως διεύρυνε τους στόχους του μετώπου που θα συγκροτήσει η ΝΔ και μίλησε για ευρύτερο "Ευρωπαϊκό Μέτωπο στην Ελλάδα" και όχι μόνο "κεντροδεξιό":

Βέβαιο, πάντως,  είναι ότι ετοιμάζουν εκλογικό μέτωπο αυτή τη στιγμή, είπε. Ένα αριστερό-αντί-ευρωπαϊκό εκλογικό μέτωπο.

Να ξέρουν, όμως, ότι θα πέσουν πάνω σε ένα πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέτωπο: Το Ευρωπαϊκό μέτωπο στην Ελλάδα! Που περιλαμβάνει όσους θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, αλλά όχι ως «πειραματόζωο» της ατέλειωτης ύφεσης - ανεργίας, λουκέτων και παράλυσης - αλλά ως χώρα που θα βγει από τα προβλήματά της με Ανάπτυξη.

Το μέτωπο αυτό θα συγκροτηθεί γύρω μας από απλούς ψηφοφόρους, που είτε δεν ψήφισαν, είτε πήγαν και ψήφισαν χαλαρά μικρότερα κόμματα, είτε ψήφισαν ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα μικρότερα κόμματα, αριστερά και μη.

Αλλά που σήμερα αντιλαμβάνονται ότι οι επόμενες εκλογές, αν γίνουν, θα είναι για να κυβερνηθεί ο τόπος! Και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Που δυστυχώς πλησιάζουν…

Το Ευρωπαϊκό μέτωπο θα συγκροτηθεί ακόμα από προσκλητήριο, που κάνουμε και από πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για να υπάρξει και ενότητα σε όλη την κεντροδεξιά κλίμακα: Στη βάση, στα μεσαία κλιμάκια και στην κορυφή!

Δεν μπαίνω σε ονοματολογία ακόμα. Εδώ χρειάζεται προσοχή, σύνεση και σοβαρότητα.

Αν γίνουν εκλογές, το δίλημμα θα είναι καθαρό:

Ανάμεσα στο Αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο της Αριστεράς, που βγάζει την Ελλάδα από την Ευρώπη, τη θέλει ξέφραγο αμπέλι στους λαθρομετανάστες και της επιφυλάσσει μοίρα διεθνούς απομόνωσης.

Κι από την άλλη πλευρά, το μεγάλο Ευρωπαϊκό μέτωπο, που θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, αλλά και παλεύει για μιαν Ευρώπη της Ανάπτυξης, με ισχυρές συμμαχίες και με μεγάλες πρωτοβουλίες προάσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Και κάτι τελευταίο: το Ευρωπαϊκό μέτωπο έχει στο επίκεντρο τα εθνικά συμφέροντα και την υπεράσπισή τους. Κι εκεί έχουμε τεράστια απόσταση από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που πότε θέλει να αγκαλιάσει και να δώσει άσυλο σε 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, αγνοώντας την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, πότε διακηρύσσει ότι… «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», πότε ότι τα Σκόπια πρέπει να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας μας.

Και το λέω αυτό γιατί το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο, πολύ κρίσιμο σε όλα τα εθνικά μας θέματα.  

Πως θα γίνει η συσπείρωση της Μεγάλης Κεντροδεξιάς

Ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε επίσης ότι η συσπείρωση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης θα γίνει κυρίως στην βάση και όχι με συγκόλληση φέουδων στην κορυφή.

Η συσπείρωση, βέβαια,  της Κεντροδεξιάς δεν θα γίνει χωρίς αρχές. Δεν θα είναι «συγκόλληση». Θα είναι ενότητα για να παίξουμε το ρόλο μας ως εγγυητές σταθερότητας και ευρωπαϊκής πορείας του τόπου.Θα είναι ενότητα για να νικήσουμε οριστικά το λαϊκισμό και να ανοίξουμε το δρόμο μιας νέας Μεταπολίτευσης.

Η Παράταξή μας δεν θα ενωθεί με «φέουδα», ούτε θα υπάρξει ως ομοσπονδία από φέουδα. Θα ξεπεράσει το παρελθόν της και θα υπάρξει ως η μεγάλη Κεντροδεξιά, που διευρύνει τα όριά της προς όλες τις κατευθύνσεις, απευθύνεται σε όλους, αξιοποιεί όλους, συνθέτει απόψεις, αθροίζει δυνάμεις, πολλαπλασιάζει επιρροή.

Με βάση τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Και με στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των Αριστερών ιδεών στην Ελλάδα, ώστε να βρει ξανά η χώρα μας και ο λαός μας τις ιδέες που του ταιριάζουν καλύτερα. Τις ιδέες και τις αξίες που μπορούν να απελευθερώσουν τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει ο Έλληνας μέσα του.

Οι Αριστερές ιδέες δοκιμάστηκαν διεθνώς. Παντού κατέρρευσαν! Στην Ελλάδα επικράτησαν και οδήγησαν στο σημείο μηδέν.

Και τώρα, όχι μόνο δεν δίνουν διέξοδο στην κρίση, αλλά οδηγούν σε εθνική απομόνωση, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρώπη.

Καιρός να δοκιμαστούν τα φιλελεύθερα ιδανικά, της ανταγωνιστικότητας, της αξιοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής, της Πατρίδας και της Δημοκρατίας που δίνει ευκαιρίας σε όλους.

Η Ελληνική κοινωνία αυτό έχει ανάγκη από μας.

Ο Ελληνικός λαός αυτό περιμένει από μας. Αποτιμώντας εξάλλου το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι παρότι η παράταξη αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, το αποτέλεσμα δεν την ικανοποιεί, ενώ σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση, γνώρισε αληθινή συντριβή».

Επιτέθηκε επίσης στην εκδοτική διαπλοκή που ζητούσε να ψηφίσει ο κόσμος μικρά κόμματα:

Επί δυόμιση χρόνια, η δική μας παράταξη χάλασε τα σχέδια πολλών και χτυπήθηκε από πολλές πλευρές. Όταν είπαμε “όχι” στο Μνημόνιο, το Μάιο του 2010, μας χτύπησαν ως τάχα «ανεύθυνους». Ανεύθυνους εμάς που το διαβάσαμε και προβλέψαμε μία-μία τις συνέπειές του. Και υπεύθυνους εκείνους που δεν το είχαν καν διαβάσει και έφτασαν τη χώρα στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.  

Τότε, πια δεν υπήρχε επιλογή. Η απίστευτη ζημιά του Μνημονίου είχε συντελεστεί.  Και στηρίξαμε μεταβατική κυβέρνηση για να κοπεί το χρέος, να μειωθούν τα επιτόκια και να μεταφερθεί η αποπληρωμή του υπολοίπου χρέους για 30 χρόνια. Η Ελλάδα απέφυγε προς στιγμήν τα χειρότερα και κέρδισε χρόνο.

Μετά απ’ αυτό, διάφοροι παράγοντες που προηγουμένως μας αποκαλούσαν «ανεύθυνους» γιατί δεν αποδεχόμασταν το Μνημόνιο, το γύρισαν, λέγοντας  ότι… τραυματίσαμε την παράταξη αποδεχόμενοι τη δανειακή σύμβαση! Και τις παραμονές των εκλογών ζητούσαν από τον κόσμο να ψηφίσει μικρά κόμματα, για να «τιμωρήσει» τα μεγάλα!

Όλοι αυτοί που, επί δύο χρόνια, ζητούσαν δήθεν «υπευθυνότητα», τώρα ζητούσαν ψήφο στα μικρά κόμματα, από τα οποία τα περισσότερα είχαν θέσεις απόλυτης ανευθυνότητας. Που οδηγούν μόνο στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

Στάθηκε ακόμη στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αλλά και του «νεοπαγούς κόμματος που πούλησε λαϊκισμό», όπως είπε εννοώντας προφανώς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στην αποτυχία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ να μπουν στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δικαιώθηκε για όσα έλεγε προεκλογικά. «Ζητούσα ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί η χώρα και μας έλεγαν για κυβερνήσεις συνεργασίας. Τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα» σημεωσε αναφερερόμενος στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. «Τα περισσότερα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση ενώ το ΠΑΣΟΚ να επιβιώσει» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν κερδίσαμε την ισχυρή εντολή που επιδιώκαμε, αλλά κερδίσαμε ενισχυμένο ρόλο για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας. Η εντολή που πήραμε ως πρώτο κόμμα μας κάνει θεματοφύλακα της σταθερότητας και της διασφάλισης των ευρωπαϊκών μας κατακτήσεων», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ήδη οι Ευρωπαίοι ηγέτες «άρχισαν να συνειδητοποιούν τα σφάλματα που έγιναν».

Στο σημείο αυτό εστίασε στην ανάγκη τροποποίησης της δανειακής συμβασης και του μνημονίου. Ειδικότερα, ανέφερε ότι στο παρελθόν η ΝΔ ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευση, στη συνέχεια ζητούσε τροποποιήσεις και αλλαγές και «σήμερα έρχονται ο ένας μετά τον άλλο οι ευρωπαίοι ηγέτες και ζητούν αλλαγές στην πολιτική της ύφεσης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «επί δυομιση χρόνια μας χτυπούσαν, και μας κατηγορούσαν για ανευθυνους εμάς που διαβάσαμε το Μνημόνιο και προειδοποιήσαμε», και δικαιολόγησε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τονίζοντας ότι ήταν αναγκαία για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Στηρίξαμε τη μεταβατική κυβέρνηση για να πληρωθεί το χρέος, και να μεταφερθεί η αποπληρωμή του για τα επόμενα 30 χρόνια».

Αναφερερόμενος στις αντιδράσεις γι' αυτήν την απόφαση στο εσωτερικό της παράταξης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Μας κατηγόρησαν ότι τραυματίσαμε την παράταξη επειδή αποδεχτήκαμε την δανειακή σύμβαση», αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, και υπενθύμισε ότι από την αρχή η Νέα Δημοκρατία επεδίωξε «την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και μας έλεγαν ότι δεν γίνεται».

«Για πρώτη φορά έθεσα το θέμα της αλλαγής πολιτικών στις επιστολές που έστειλα στους εταίρους» είπε και υπενθύμισε ότι «πολλοί έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται μέχρι που βγήκαν οι δανειστές μας και το παραδέχτηκαν». Σημείωσε δε ότι και τις τέσσερις λέξεις που είναι στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη (ευρωομόλογο, ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση, ισοδύναμα μέτρα) «τις έχει εισαγάγει η Νέα Δημοκρατία».

Πάνος Ζ. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 11:55:59

  Όχι σε οικουμενική χωρίς τον Τσίπρα - μήπως ναί σε κυβέρνηση "ειδικής αποστολής"του φιλοευρωπαικού φάσματος ;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ο Θείος 11/05/2012 11:58:25

   Τώρα παριστάνεις τον χαζό ενώ δεν είσαι.

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ Factorx 12/05/2012 01:13:52

    Προς "Ρηγίλλης":

    Μην βιάζεστε με χαζοχαρούμενες δηλώσεις "αφορισμού" του ΣΥΡΙΖΑ, μην επιτρέπετε σε φθαρμένα και ανθρωποδιωχτικά πρόσωπα της ΝΔ να βγαίνουν στα ΜΜΕ να βρίζουν τον Τσίπρα αλλά όμως ουσιαστικά να κάνουν ζημιά στον Σαμαρά, μην οδηγείτε τους νέους στην αριστερά με τη στάση σας.

    Βλέπετε, ότι ο κόσμος αντιδρά αρνητικά σε κάθε πρόταση που κάνουν οι "μνημονιακοί" και κάθε λόγος εναντίον τους (ασχετα αν έχουν δίκιο ή όχι) τους προσθέτει πόντους.

    Επίσης λάβετε υπόψιν ότι τα αμερικανοπληρωμένα ΜΜΕ, υποστηρίζουν πλέον απροκάλυπτα και ΦΑΝΑΤΙΚΑ τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι ακριβώς η πιο ισχυρή αντιευρωπαϊκή δύναμη στην Ελλάδα. Ενώ ταυτόχρονα, για να πλήξουν τη ΝΔ, προωθούν Μάνους, Ντόρες,...Τζήμερους, κλπ. Ο Σόρος μίλησε, καιρός να καταλάβουμε πως παίζεται το παιχνίδι του. Δεν σωνόμαστε αλλιώς, ούτε ως κόμμα, ούτε ως χώρα...

    Β

   • Tabachaniotika avatar
    Tabachaniotika @ Factorx 12/05/2012 10:00:49

    Αν ο κος Βενιζελος αγαπάει τόσο πολύ την Ελλάδα όσο λέει και αφού θέλει να αναδιοργανώσει το κόμμα του , ας ΜΗΝ λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές ,έτσι βοηθάει την σωτηρία της χώρας και έχει μπροστά του χρόνο για αναδιοργάνωση .
    Πιστευω ότι και ο Λαός θα αναγνωρίσει στο μέλλον την κίνηση αυτή!!

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Ο Θείος 11/05/2012 12:01:03

   Τώρα τί θα κάνουμε; Μήπως να μην πάμε καν στο χωριό να ψηφίσουμε;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ilektro77 11/05/2012 12:09:27

    Το έχω ως πιθανότατο ενδεχόμενο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ilektro77 11/05/2012 12:11:24

    Ψήφισα άλλωστε. Και δεν βλέπω γιατι θ' αλλάξω γνώμη σε 1 μήνα.
    Και άν πάλι κανένα 20 % όσων ψηφίσουν δεν εκπροσωπείται, γιατί να ξαναμπώ στον κόπο;

    • drider avatar
     drider @ Ο Θείος 11/05/2012 14:50:03

     Ανταρσύα ψήφισες; Μπα χλωμό :-)
     Με δεδομένη την αγάπη σου στους Πρασίνους της Γερμανίας, μάλλον κατά μεριά Οικολόγων σε βλέπω (συμπαθητική επιλογή δε λέω)...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ drider 11/05/2012 15:04:39

      Tι σχέση έχουν μεταξύ τους αυτά τα 2 που αναφέρεις, αγαπητέ;
      Προγραμματικά ψηφίζω, όχι ιδεολογικά ή με συμπάθειες. Για κυβερνησιμότητα επίσης - έχουμε πρωθυπουργό και 25 % στη Βάδη - Βυτρεμβέργη.
      Μάκάρι να είχε τέτοιο ποσοστό και στην Ελλάδα, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάμαι την κονιορτοποίηση που βλέπω εδώ μπροστά μου.

     • drider avatar
      drider @ Ο Θείος 11/05/2012 15:19:56

      Δηλαδή πειράζει να σου κάνουμε και κανένα αστείο Θείε; Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα. Προσωπικά είμαι πολύ αισιοδοξος...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ drider 11/05/2012 16:00:46

      Χαίρομαι (φυσικά και για το αστείο) !!!
      Αλλά και ο φόβος, φόβος, η αποτυχία, η απελπισία και η οργή δεν είναι καλοί σύμβουλοι.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ drider 11/05/2012 16:02:35

      Χρειάζεται ταχυδακτυλουργική ικανότητα για να συντεθεί έγκαιρα κάτι λειτουργικό από αυτό το χύμα πράμα (από το νέο άμορφο πολιτικό σκηνικό).

     • drider avatar
      drider @ drider 11/05/2012 16:27:17

      Δες τι είχα σχολιάσει πριν από κανένα χρόνο στα αντινέα:

      h**p://www.antinews.gr/2011/04/11/96104/#comment-682546

      Βέβαια από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά...

 2. ilektro77 avatar
  ilektro77 11/05/2012 11:59:45

  Το ΠΑΣΟΚ που είναι ρε παιδιά, ο Μεντρέκας πότε θα μας ξαναπεί το κορυφαίο "στα τσακίδια"; Μήπως ήρθε και η ώρα του ΤΣΥΡΙΖΑ;
  Αρχηγέ συγχαρητήρια. Προχώρα , υπάρχουν ΚΑΙ άνθρωποι που σε στηρίζουν. Είναι αυτοί που βλέπουν ξεκάθαρα παρά την μεταπολιτευτική ομίχλη.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ ilektro77 11/05/2012 12:35:42

   Εσείς θεωρείτε ότι βλέπετε ξεκάθαρα, αυτός όμως γιατί συμπεριφέρεται ξαφνικά σαν να τυφλώθηκε ;;(από το εκτυφλωτικό φως της πρωθυπουργίας;)
   Γιατί έβαλε ξαφνικά όπισθεν ;;;
   Μήπως γιατί ......τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους @ισινούς ;;;;

   • ilektro77 avatar
    ilektro77 @ Παύλος 11/05/2012 13:17:32

    Καιρός να σοβαρευτούμε λέω εγώ. Καθάρισε το κόμμα, εξαφάνισε ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ, άδειασαν τα πολιτικά και κομματικά γραφεία από βυσματίες και ξεβρακώνει και τον ΤΣΥΡΙΖΑ και συ χτυπιέσαι που δεν είναι επιθετικός και εκφράζεσαι και με @@@@@. Εάν δεν ξεβρωμίσει ο τόπος από τους ψευτοσοσιαλιστές αριστερούς δεν γίνεται δουλεία. Περίμενε και θα δείς.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ilektro77 11/05/2012 13:20:28

     Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα;
     Ξέρω, πάντα έτσι ήταν εδώ και πολλά χρόνια. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Ο Θείος 11/05/2012 13:52:14

      Θειε Ελλας - Ευρωπη - Καραμανλης ή τωρα Σαμαρας οπως οταν ειμαστε νεοι.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
      Ολοι εσεις οι αριστεροι και ταχαμου περιπου και ετσι προοδευτικοι ευρωπαιστες που δεν σας αρεσει ο "εθνικισμος" ή οι παπαδες ή τι αλλο καιρος να το παρετε αποφαση.
      Ελλαδας στην Ευρωπη = Νεα Δημοκρατια.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ψυχραιμια 11/05/2012 14:04:00

      Συμφωνώ απολύτως: Δεν υπάρχει Ευρωπαική Ελλάδα χωρίς τη ΝΔ.
      Αλλά ισχύει εξίσου ότι δεν υπάρχει Ευρωπαική Ελλάδα μόνον με τη ΝΔ. Στην έκτακτη κατάσταση, το φιλοευρωπαικό μέρος του πολιτικού φάσματος πρέπει "χωριστά να βαδίζει, μαζί να χτυπά".
      Δεν πιστεύω σε πολιτική πράξη με γνώμονα μόνον ιδεολογίες, ιδεοληψίες, ιδεολογήματα, "προοδευτισμούς", “εθνικισμούς”, "παπαδες" ή μη παπάδες. Προτιμώ ως γνώμονα τις προγραμματικές συγκλισεις, πρακτικά πράγματα.
      Το ίδιο όμως δεν έκανε και ο (δεξιός) Κ. Καραμανλής το 1974;

     • Εύμηλος avatar
      Εύμηλος @ Ο Θείος 11/05/2012 20:53:51

      Σωστά τα λες Θείος! Έτσι έκανε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 κι έτσι πράττει και θα πράξει κι ο Αντώνης Σαμαράς. Και τούτο πράττων και το άλλο μη αφιέναι. Ασφαλώς ο πολιτικός μας πολιτισμός στην Ελλάδα υστερεί σ' αυτή την κατεύθυνση πάρα πολύ γι' αυτό κι οι κλυδωνισμοί και το βλέμμα πολλών, ιδιαίτερα των παλαιοκομματικών και των διαπλεκομένων, στο Χθες. Η εμπειρία της προγραμματικής συμφωνίας αποτέλεσμα σύνθεσης αξιακής σταθερότητας και πραγματισμού δεν επιδέχεται ιδεοληψίας. Η κυβερνησιμότητα ενός κόμματος ή ακόμη και συνασμισμού τέτοιων κρίνεται από αυτή την ικανότητα. Η μεταπολεμική γερμανική εμπειρία είναι μοναδική σ΄αυτό και υποδειγματική. Αλλά προϋποθετει κράτος δικαίου και κόμματα αρχών κι όχι προσωπαγείς πελατειακές τοπαρχίες. Τις τελευταίες επιβεβαίωσαν οι εκλογές. Θεσμικές πρωτοβουλίες θα συνέβαλαν στον υπερκερασμό τους προοδευτικά.

 3. avanti avatar
  avanti 11/05/2012 12:31:07

  Νομίζω ότι την Δευτέρα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, τα τρία κόμματα μαζί με τον κουβέλη δίνουν 163 βουλευτές, έλεος πιά, η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει δεν το βλέπουν? Ας κάνουν κυβέρνηση και μέχρις ότου τραβήξει. Αν γίνουν πάλι εκλογές θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και ίσως χειρότερα.

  • Bohemian avatar
   Bohemian @ avanti 11/05/2012 13:17:38

   168 θα είναι οι βουλευτές εκπροσώπώντας το 38% των φηφισάντων
   όποιος φοβάται τις εκλογές, δηλαδή τον λαό ας βγει να το πει καθαρά
   δεν μπορεί να ζητούσαμε εκλογές τόσο καιρό και επειδή τώρα τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα να κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλο μας

   • Εύμηλος avatar
    Εύμηλος @ Bohemian 11/05/2012 21:00:17

    Με την ίδια λογική Bohemian θα έπρεπε 35% των εδράνων να μείνουν κενά καθώς τόσοι συμπολίτες απείχαν της ψηφοφορίας κι άρα δεν εκφράζονται.
    Ο κανόνας του παιχνδιού ήταν εξαρχής γνωστός. Όσοι δήλωσαν συμμετοχή τον γνωρίζαν και με τη συμμετοχή τους τον αποδέχτηκαν. Άρα εκ των υστέρων να συζητάμε για ποσοστά, βουλευτές κι αντιστοιχίες είναι άλλα λόγια για να πούμε κάτι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ avanti 11/05/2012 13:55:34

   Είναι εντελώς απίθανο να κάνουν τα 3 μόνον. Δεν είναι πρόβλημα αριθμητικό και "στιγμιαίας φωτογραφίας". Πρέπει να δείς όλο το "Video", με προβολή στο μέλλον. Μιλάμε για σχηματισμό ειδικής κυβέρνησης διαρκούς αναδιαπραγμάτευσης, για σκληρή πορεία 1, 5 - 2 χρόνων, μέχρι να αφεθεί να εξελιχθεί - σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην ΕΕ. Με ανατροπή πολιτικών συσχετισμών και στον "άξονα" και στην "περιφέρεια".
   Χωρίς συμμετοχή του (φιλοευρωπαικού) ΣΥΡΙΖΑ, με τα δεδομένα του τώρα, η διάρκεια δεν εξασφαλίζεται και το ρίσκο εκτοξεύεται.
   Risk aversion είναι η απαίτηση της στιγμής, η καταστροφή μπορεί να γίνει από σύμπτωση λαθών.

   • avanti avatar
    avanti @ Ο Θείος 11/05/2012 14:25:43

    Συγνώμη αλλά βλέπεις την κατάσταση και την αναλύεις από την δική σου οπτική, θεωρώ όμως απίθανο, ότι μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει π.χ. το Πασοκ έχει κατά νου μία σκληρή πορεία και διαπραγμάτευση για περίοδο 2 ετών, αδύνατον. Και βεβαίως λόγω της συνολικής του συμπεριφοράς & " φύσης " κατά την διάρκεια της " ειδικής" κυβέρνησης θα αναγκαστούν οι εταίροι κατά το κοινώς λεγόμενο να τα " σπάσουν ". Σου θυμίζω Θείε ότι για να διασωθεί ο Χρυσοχοϊδης, την τελευταία στιγμή αποφάσισε και πραγματοποίησε το περίφημο στρατόπεδο στην Αμυγδαλέζα .... τα υπόλοιπα επί της οθόνης ...

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 12:42:38

  Κατά Σαμαρά, "η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας και στα τρία σκέλη".
  Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο σεβαστός κατά τα άλλα Μ. Γλέζος, διαφωνεί με τον όρο "απαγκίστρωση"!!! Μήπως και με τον όρο "επανεξέταση" (από κοινού); Κουρδίζουν τα όργανα στην ορχήστρα.

 5. k. avatar
  k. 11/05/2012 12:53:08

  χμ, χοντραίνει το παιχνίδι, για να διούμε..

 6. ilektro77 avatar
  ilektro77 11/05/2012 13:00:37

  Μετά από ένα μήνα θα έχουν όλα ξεκαθαρίσει. Ο Σαμαράς ηγεμόνας της πολιτικής σκηνής με αντίπαλο τον Τατσόπουλο και τον Μπίστη. Ο Βενιζέλος στο 9% και το ΚΚΕ στο 3%.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ilektro77 12/05/2012 14:06:44

   Αυτό μάλλον θα γίνει. Αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Ο Σαμαράς δεν θα είναι ηγεμόνας με σταλινικού τύπου ποσοστά αλλά θα είναι αυτός που θα επικρατήσει και θα γίνει πρωθυπουργός. Θα φτιάξει μια καλή κυβέρνηση και θα κυβερνήσει τη χώρα. Μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα. Μην παρσυρόμαστε από λαϊκίστικά παίγνια ή από τα απονενοημένα φληναφήματα του Σκάϊ και της Καθημερινής που ντε και καλά θέλουν να μας πουν ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας και ότι η εναλλακτική είναι ο υπέργηρος Μάνος.

 7. Κώστας Θεσσαλονίκη avatar
  Κώστας Θεσσαλονίκη 11/05/2012 13:16:15

  Τελικά διαβάζει antinews δεν εξηγείται.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Κώστας Θεσσαλονίκη 11/05/2012 14:53:01

   Ὡραῖο;

 8. Tsol avatar
  Tsol 11/05/2012 13:24:37

  Το όλο εγχείρημα θα έχει επιτυχία μονο αν πρόκειται για πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο για την σωτηρία του ελληνικού λαού και οχι για την σωτηρία των ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοτραπεζιτών. Πάντως ο κόσμος με την ψήφο του έδειξε πως δεν πιστεύει στα λόγια αλλά στις πράξεις. Και οι πράξεις λένε 21% ανεργία, ύφεση, φτώχεια, ανέχεια και δυστυχία.

 9. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 11/05/2012 13:28:53

  ΑΝ, ... λέω ΑΝ ξαναπηγαίναμε σε εκλογές, με σύνθημα "ΟΧΙ στη λιτότητα του Μνημονίου, ΝΑΙ στο ευρώ" όπως ακριβώς λέγαμε το 2010, και όπως ακριβώς εννοούμε και τώρα (με τους όρους επαναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση), ίσως πλαγιοκοπούσαμε την αντιμνημονιακή ψήφο: ο κόσμος θέλει ένα ΟΧΙ για να πιαστεί. Εξάλλου, η ΝΔ είναι η πραγματική αντι-μνημονιακή δύναμη, αφού έχει τη μόνη αξιόπιστη πρόταση αλλαγής της στεγνής λιτότητας.

  • Απορών avatar
   Απορών @ Κόνδωρας 11/05/2012 15:24:16

   Πως θα σας φαινότανε το "ΟΧΙ στη λιτότητα του Μνημονίου, ΝΑΙ στη λιτότητα του Δημοσίου!" (και αυτό το γράφει ένας Δημόσιος Υπάλληλος). Μπορεί να χάνοντας κάποιοι Δ.Υ. από φόβο αλλά φανταστείτε πόσους ανέργους θα κέρδιζε (έστω και με τη λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) αλλά και πόσο εύστοχα θα συμπύκνωνε τη διαφορετική λογική της ΝΔ από ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ.

  • PayneK avatar
   PayneK @ Κόνδωρας 11/05/2012 15:44:47

   Είναι μια πρόταση αυτή,κυρίως γιατί ενέχει τον παράγοντα υπενθύμισης, του πως θέτει ο καθένας την αντιμνημονιακή του κατεύθυνση. Μέσα σε τι πλαίσια γίνεται και γιατί ακριβώς έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας με τους δικούς του (μας) όρους το αντιμνημονιακό πρόταγμα. Η άλλη πρόταση αφού διαφανεί οτι οδηγεί σε αντιευρωπαική κατεύθυνση γιατί να πειστεί ο κόσμος οτι αυτό είναι ίσως θεμιτό να ακολουθηθεί και ποια η λογική του καταπολεμώ την λιτότητα,όταν έχεις τα πρώτα σημάδια μπροστά σου οτι αποτελειώνεις απλά την οικονομία. Ψεύδεται όποιος ισχυριστεί οτι καταπολεμά την λιτότητα έτσι στο όνομα του ψηφοφόρου, ενώ καταπολεμά την οικονομία και μας βυθίζει χωρίς ενδοιασμούς στην λιτότητα..

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κόνδωρας 12/05/2012 14:07:37

   Σωστή επικοινωνιακή παρατήρηση

 10. Γιάννης Ν.Ιωαννίδης avatar
  Γιάννης Ν.Ιωαννίδης 11/05/2012 13:30:26

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!
  Η ιστορία σε καταγράφει στους μεγάλους εθνικούς ηγέτες από σήμερα. Σε ευχαριστούμε που δεν δέχεσαι συγκόλληση σε μία βάση οικονομίστικης λογικής και θέτεις θέμα επιβίωσης της πατρίδας ως κοινωνίας Ελλήνων και όχι ως οικονομικής απλώς οντότητας, και αποφυγής του κινδύνου εκμουσουλμανισμού της, που είναι πλέον ορατός. Σε ευχαριστούμε που για μία ακόμη φορά αναφέρεσαι στην εθνική ταυτότητα του ιστορικού γένους μας, την οποία δεν δέχεσαι να διαπραγματευθείς με τους καιροσκόπους. Δείξε όμως και πάλι, σε παρακαλώ, φανερά την αγάπη από την οποία διακατέχεσαι. Κάνε το πρώτο βήμα αγάπης και αγωνίσου να ξεπεράσεις τις όποιες δικαιολογημένες πικρίες. Δεν χρειάζονται φέουδα, χρειάζονται όμως κάποια πρόσωπα από αυτά που έφυγαν, αν έχουν μετανοήσει για τις λανθασμένες δικές τους επιλογές και θέλουν να συστρατευθούν, κυριολεκτικώς υπέρ πίστεως και πατρίδας. Πρέπει επίσης να θέσεις προ των ευθυνών τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μιντιάρχες και δημοσιογράφους. Θα συνεργασθούν για το ξεμπρόστιασμα του αρχηγού των κουκουλοφόρων και του πράκτορα του Ερτογάν ή θα του αφήσουν ανοικτό το πεδίο της προπαγάνδας, όπως κάνουν τόσα χρόνια;

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/05/2012 13:33:59

  Ολοι ασχολουμεθα με τον Τσιμπρα και τις 15 συνιστωσες του που του εχουν βαλει το πιστολι στον κροταφο και το βυσμα στον @@@@νο και δεν ασχολουμεθα με την αλλη τσιχλοφουσκα των αεροψεκασμενων του Καμμενου μην και τους κακοκαρδισουμε !Αυτοι πρεπει να πουν πρωτοι στο καδρο της εξοδου απο το ευρω και οχι να χαιρουν ασυλιας στην ασημαντοτητα του παραφουσκομενου αρχηγου τους !Αυτοι οι τυποι Ζωηδες ,Μαρκοπουλοι,Μελαδες που εχουν χωθει στην αντιπετωπιση του προβληματος αποβολης μας απο την ευρωζωνη και την στερηση των εσοδων του μνημονιου ?Τι προτεινουν ?Ποιες ειναι οι ευθυνες που αναλαμβανουν ?Τι τους φυλλαμε και δεν τους ξεμπροστιαζουμε ?Τι ζητουν εκλογες ?Να το πουν τωρα .Ζητουν καταγγελια του μνημονιου ?Να το πουν τωρα .Αι στον δαιτανο ξεφτιλες αεροψεκασμενοι !

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Ραβινος 11/05/2012 22:58:36

   Σωστό κι αυτό. Αλλά αυτοί είναι όπως τα λες, σκέτος αέρας, από πού να τους παλέψεις και πώς; Τίποτα δεν πιάνει, μόνο ο Πούτιν αν έβγαινε να τους βάλει χέρι, τι να λέμε τώρα!

 12. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 11/05/2012 13:34:43

  Χμμ πραγματικα πρεπει να διαβαζουνε antinews και οσα λεμε εμεις οι σχολιαστες , ειναι σιγουρο.
  Ειναι ξεκαθαρα -επιτελους- καποια ιδεολογικα στιγματα και η διαθεση και ταση για πληρη συγκρουση με την ιδεολογια της Αριστερας (καιρος ηταν) ωστε να φανει πραγματικα για τι πραγμα μιλαμε.
  Συγκεκριμενες κουβεντες και λεξεις , συγκεκριμενες σταθερες πατριωτικες λεξεις , ευθειες κατηγοριες κατα του Συριζα σχετικα με τα εθνικα θεματα (καιρος ηταν λεμε...) προβολη του ξεκαθαρα εθνικοπατριωτικου λογου , θεληση για δημιουργια ενωμενης κεντροδεξιας ως αντιπαλο δεος και αντιβαρο στην Αριστερα , ευθειες κατηγοριες προς την Αριστερα γενικοτερα κατι που περιμενα επιτελους να ακουστει , οτι οπου δοκιμαστηκε απετυχε και μονο εδω επικρατησε με αποτελεσμα το σημειο μηδεν.

  Τωρα λοιπον εμεις θα κουναμε το δαχτυλο στους Αριστερους και οχι αυτοι σε εμας οπως γινοταν εδω και 35+ χρονια.Ας κατσει ο μεσος Ελληνας λοιπον να σκεφτει τι ακριβως πιστευει οτι θα γινει εαν πχ κυριαρχησει εκτος απο ιδεολογικα ΚΑΙ πολιτικα η Αριστερα.Εγω μπορει να ειμαι υπερβολικος , δεν ξερω , αλλα ηδη δωθηκανε μαθηματα γραφης , αλλοτε με τις καταθεσεις αλλοτε με την εμμονη προς "αριστερη κυβερνηση" θαρρεις και η κυβερνηση δεν πρεπει να εκφραζει ενα μεγαλυτερο συνολο , αλλοτε με την παντελη απουσια των εθνικων θεματων αλλα πληρη παρουσια της αγαπης προς τους λαθρομεταναστες μην αποδεχομενοι με το ζορι και το ετσι θελω το τεραστιο προβλημα που εχει δημιουργηθει , και αλλα τετοια πολλα.

  Και κατι τελευταιο , ας τα βρουνε πρωτα μεταξυ τους στην Αριστερα , διοτι αυτο που παρατηρω αυτην την περιοδο ειναι οτι συνεχιζουν να νομιζουνε οτι αποτελουνε κομματα του 5% μην αποδεχομενοι την ευθυνη τους.
  Και το λεω αυτο διοτι τρωγονται στα καναλια η τρωγονται με εκατερωθεν ανακοινωσεις , στο ερωτημα "ποιος ειναι πιο αντιμνημονιακος" και "ποιος ειναι πιο αριστερος" η "ποιος αλλαξε γραμμη".Ε ημαρτον κυριοι.... Ο μικρο-μεγαλισμος , εχει καποια ορια...

 13. avanti avatar
  avanti 11/05/2012 13:41:20

  Σωστά το γράφεις δουλεία, περί αυτού πρόκειται.
  Πότε τελειώνει ο μεσαίωνας ξέρει κάποιος να μου πει.....................

 14. greatzoglo avatar
  greatzoglo 11/05/2012 13:42:32

  Εαν βγαζουμε τον Ντινοπουλο και τον Γιακουματο στην τηλεοραση, δεν προκειται να κανουμε τιποτα, δεν προκειται να περασουμε τις θεσεις μας στον κοσμο, το αντιθετο , τους παρακολουθησα και δεν σας κρυβω οτι ντραπηκα .
  Ετσι πιστευω οτι διωχνουμε τον κοσμο .
  Πιστευω ειλικρινα οτι εχουμε δικιο και υπαρχουν ανθρωποι στην παραταξη μας που μπορουν να επικοινωνησουν τις θεσεις μας με πολυ αποτελεσματικο τροπο απεναντι στους "αφηνιασμενους" συριζαδες και με σωστα επιχειρηματα.
  Γιατι λοιπον επιμενουμε να βγαζουμε συνεχεια τους ιδιους ανθρωπους?
  Πιστευει αληθεια η ηγεσια οτι γινεται σωστη δουλεια ετσι? Αν ναι, αυτο ειναι πολυ απογοητευτικο......

  • Λόγιος avatar
   Λόγιος @ greatzoglo 11/05/2012 20:35:14

   "...Πιστευω ειλικρινα οτι ... υπαρχουν ανθρωποι στην παραταξη μας που μπορουν να επικοινωνησουν τις θεσεις μας με πολυ αποτελεσματικο τροπο ..."

   Όπως;;;

   • κώος avatar
    κώος @ Λόγιος 12/05/2012 08:17:06

    Τασούλας , λίγες φορές τον εχω ακουσει, τελευταια χθες κ με εντυπωσιασε.

    • Factorx avatar
     Factorx @ κώος 12/05/2012 11:57:41

     Αυτός που του έφυγε η μισή κοινοβουλευτική ομάδα;

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 13:45:15

  "Αριστεροί" versus "δεξιών", την ώρα που πήρε φωτιά το κοινό σπίτι. Πφφφφφφ αδιόρθωτοι μερικοί, λυπάμαι, ο Εμφύλιος τέλειωσε το 1949.

  • Μπροστα και Δεξια avatar
   Μπροστα και Δεξια @ Ο Θείος 11/05/2012 14:06:26

   Εξ αριστερων ερχεται συνεχως αυτη η προκληση.Απο εκει υπαρχει η διατηρηση της.Θες λοιπον εσυ -εαν- παμε σε νεες εκλογες να ακολουθησουμε παλι μια ουδετερη πορεια και να κλεισουμε τα αυτια και τα ματια ?
   Το λενε ξεκαθαρα οτι επιθυμουνε Αριστερη κυβερνηση.
   Δεν θα πρεπει να υπαρξει ξεκαθαρα και το αντιπαλο δεος αυτης της προτασης ?Η παλι θα χαιδευουμε τα αυτια τους ?Δωθηκε η προταση να κυβερνησει ο ΣΥΡΙΖΑ ακομα και σε κυβερνηση μειοψηφιας , ΔΕΝ δεχτηκανε.
   Δεν βλεπεις οτι ακομα και η ηγεσια της ΝΔ θετει ξεκαθαρα αυτο το προβλημα της ηγεμονιας της αριστερας στην κοινωνια ?
   Σε διαφορετικη περιπτωση , τι προτεινεις εσυ που -εαν- παμε σε εκλογες θα δωσει ελπιδες συσπειρωσης και νικης?
   Αρα το αδιορθωτοι δεν επρεπε να το πεις σε εμενα , επρεπε να το πεις σε εκεινους που επιμενουνε σε αυτο και βρισκονται στα αριστερα.
   Εκτος εαν πιστευεις στα σιγουρα οτι εαν παμε σε νεες εκλογες ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειωσει το ποσοστο του , γιατι εγω αντιθετα πιστευω θα το αυξησει αρκετα.Ο κοσμος εχει θυμο και οργη και πανω απο ολα διαθεση για τιμωρια.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Μπροστα και Δεξια 11/05/2012 14:30:20

    Το "αδιορθωτοι" το λέω σε σαφώς αμφίπλευρη κατεύθυνση.
    Επιθυμουν πολυκομματική "Αριστερη κυβερνηση" (καθαρά αριστερή), αλλά είναι αδύνατο. Όχι μόνον αριθμητικά. Κυρίως επειδή δεν συγκλίνει με καμμιά Ευρωπαική πολιτική τάση πολυκομματικής διακυβέρνησης.
    Δεν βλέπω καμμιά "αριστερή" ηγεμονία στην κοινωνία. Είναι έκτακτη περίσταση και η οργή του κόσμου δεν έχει αριστερά χαρακτηριστικά.
    Εκλογές άλλες δεν θέλω. Με τίποτε. Είναι ανόητο. Υπάρχει κατακερματισμός. Για να είναι πάλι το 19 % των πολιτών έξω;
    Ως κατακλείδα: Το (ιδεοληπτικό) αντίπαλο δέος προς την "αριστερά" ή προς την "δεξιά" με αφήνει παγερά αδιάφορο. Μ" ενδιαφέρουν μόνον τα πολιτικά -πρακτικά-προγραμματικά αντίπαλα δέη: Προς τους ευρωσκεπτικιστές ή οπαδούς της δραχμής, προς τους σχεδιαστές της αποτυχημένης πολιτικής για αντιμετώπιση της Ευρωπαικής και Ελληνικής κρίσης (μνημόνια), προς τους οπαδούς της ακινησίας (που θέλουν επιστροφή στην Ελλάδα του 2007).

    • Μπροστα και Δεξια avatar
     Μπροστα και Δεξια @ Ο Θείος 11/05/2012 15:09:56

     Δεν ειναι κυριαρχη η ιδεολογια της αριστερας στην κοινωνια ?Μα θα πω το πιο απλο παραδειγμα , επι ποσα και ποσα χρονια ανεχομασταν τις συνεχεις καταστροφες στα ΑΕΙ/ΤΕΙ απο δηθεν "επαναστατες" που απλως για να περασουνε καλα σπαγανε και καιγανε την δημοσια περιουσια , και εκμεταλευονταν το ασυλο για να κρυβονται μετα χωρις καμια τιμωρια ?
     Σε οποιαδηποτε λογικη χωρα , απο τα πρωτα κιολας χρονια αυτου του θεατρου του παραλογου , θα ειχανε ληφθει καποια μετρα.Εδω επι δεκαετιες , τιποτα.
     Μην πω τωρα για τον ρολο του κρατους στην οικονομια , για το θεμα επιχειρησεων , για το θεμα λιμανιων , απεργιων των λιγων που επηρεαζουνε τους πολλους , αδυναμια πολλες φορες επιβολης του νομου αμεσα (πχ Υπατεια).
     Αυτα ειναι καποια πολυ απλα παραδειγματα.
     Σε γενικες γραμμες δεν διαφωνουμε σε κατι απλως εγω δεν θα δεχτω παλι να κρυψω την επιθυμια μου να δωθει επιτελους μια ευθεια απαντηση προς την Αριστερα.
     Και εσυ φιλο Ευρωπαιος εισαι , και εγω και εσυ δεν θες εκλογες και εγω.

     Ομως εαν εβλεπες πχ μια προσφατη δημοσκοπηση που ελαβε χωρα και τα νουμερα αυτης, εαν εβλεπες οτι ακομα και γη και υδωρ να δινοταν δεν θα κυβερνουσε ο ΣΥΡΙΖΑ τωρα διοτι τον βολευει η αντιπολιτευση (ειπανε ακομα και για κυβερνηση μειοψηφιας), και εαν σε αυτο εβαζες και το γεγονος οτι συνεχως σε ολα τα μηκη και πλατη φωναζουνε για "κυβερνηση Αριστερας" , εγω ειμαι υποχρεωμενος να ρωτησω τι προτεινεις ως απαντηση.
     Πως λοιπον γινεται να σε αφηνει παγερα αδιαφορο οταν καποιος λεει πχ το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του ?Η το Μακεδονικο το υποσκαπτει δεχομενοι οτι μπορουν τα Σκοπια να εχουν αυτη την ονομασια ?
     Η ακομα και η ιδεολογια πισω απο μια οικονομια οπου η μια πλευρα επιθυμει κατι σαν Σοβιετικου τυπου κρατικη οικονομια ενω η αλλη φιλελευθερη με εμφαση στον ιδιωτη ?Ολα αυτα εχουνε να κανουνε με την ιδεολογια και τις ιδεες του καθενα.Εκτος εαν πχ δεν νιωθεις ενοχληση που ακομα και μια Ελληνικη σημαια ειχε φτασει στο σημειο να θεωρειτε ως φασιστικη πρακτικη.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

     Σχετικα με τις εκλογες συμφωνω οτι πρεπει να ειναι το απολυτος τελευταιο σεναριο, αλλωστε εγω σε οσα ειπα παντα αναφερω πως ειναι κατι το οποιο πρεπει να αποφευχθει.Και τονισα οτι θα πρεπει να υπαρξει κυβερνηση συνεργασιας ακριβως γιατι αυτο το αποτελεσμα ηλθε απο τις καλπες.
     Δεν θα δεχτω ομως φιλε Θειε -εαν- βρεθουμε μπροστα στο πολυ δυσκολο σεναριο νεων εκλογων , προσωπικα παντα , να κατεβασω το κεφαλι μου και να κλεισω τα αυτια μου οταν η χωρα μου παει ολοταχως προς Αλβανια του Χοτζα η Κουβα του Φιντελ.Διοτι σκεψου το εξης :
     Οι Ευρωπαιοι εχουνε και αυτοι τα δικα τους εσωτερικα θεματα , καθε ημερα δεχομαστε διαφορους εκβιασμους , δεν ξερω ποσο αντοχη εχουνε ακομα πριν πουνε "δεν πατε στο διαβολο".
     Και τοτε το πιο εφιαλτικο σεναριο θα γινει πραγματικοτητα.Κατι που κερδισαμε μετα απο τεραστιο κοπο και ιδρωτα , τωρα σε μια κριση να χαθει σε μερικους μηνες.
     Τα μεγαλα Εθνη και η σοβαρη πολιτικη σκηνη μιας χωρας , δινει μαθηματα παντοτε οταν ειναι σε κριση.
     Και εγω δεν γνωριζω κανενα αλλο κρατος που με τοση μανια προσπαθει επι χρονια να κρυψει ως δηθεν κατι αρνητικο τον πατριωτισμο του και την προβολη αυτου.
     Ολοι ζουμε εδω , ολοι εχουμε αγωνια για την Ελλαδα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Μπροστα και Δεξια 11/05/2012 15:20:47

      'Αν όλα αυτά τα δύσμορφα που περιγράφεις φίλε μου μπορούσαν να περιγραφούν με τον όρο "αριστερά", προφανώς το πρόβλημα θα ήταν εύκολα επιλύσιμο. Και η αφεντιά μου θα συμμετείχε στην λύση, δηλώνοντας "αντιαριστερή".
      Αλλά δεν είναι τόσο απλά. Τον όρο "νεοελληνικός παραλογισμός" τον βρίσκω αρκετά πιό εύστοχο. Τυχαίο που όλα αυτά δεν τα συναντάς πουθενά αλλού;
      Άχ, το πρόβλημα είναι πολύ πιό δύσκολο και πολύπλοκο.

     • Mπροστα και Δεξια avatar
      Mπροστα και Δεξια @ Ο Θείος 11/05/2012 15:30:53

      Και παλι εν μερη θα συμφωνησω , ομως ποιος ακριβως εκμεταλευεται ολη αυτη την κατασταση ?Ποιος ακριβως δηλωνει εκπροσωπος αυτης της καταστασης ?
      Ποιος ακριβως συντηρει αυτην την κατασταση ?
      Και τελος ποιος ακριβως εχει την ευθυνη για την δημιουργια αυτης της καταστασης ?
      Δεν φταιει παντα ο φουκαρας νεο-Ελληνας , φταινε και τα ερεθισματα που παιρνει απο εκει που τα παιρνει καθως ουδεις προηλθε απο παρθενογενεση.
      Νομιζω θα συμφωνησεις τουλαχιστον με αυτο.

    • franc avatar
     franc @ Ο Θείος 11/05/2012 20:48:25

     Θείε πρέπει μάλλον να αλλάξουμε το σύνταγμα που προβλέπει εκλογές μετά την αποτυχία των διερευνητικών, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα τις υποστούμε. Τι να κάνουμε?

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 11/05/2012 14:08:50

   Είσαι σίγουρος ότι έληξε ποτέ στ' αλήθεια; Ένθεν κακείθεν

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/05/2012 14:16:19

    Στα μυαλά πολλών, όχι (δες και τους ηλίθιους με το δήθεν χιουμοριστικό σύνθημα "Βάρκιζα τέλος").
    Στην πραγματικότητα, είμαι απολύτως σίγουρος.
    Αλλά σε κάθε περίπτωση, τα μυαλά πρέπει να λάβουν υπόψη την πραγματικότητα, όχι το αντίστροφο.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 11/05/2012 14:33:08

     Η πραγματικότητα είναι πάντοτε αμείλικτη. Οι ψευδαισθήσεις δε, λυτρωτικές.
     Όσοι τέλος πάντων ζούνε στο φανταστικό τους κόσμο του 46-49, τους προτείνω να διαβάσουν το βιβλίο του Φόίβου Οικονομίδη, Η επανάσταση στην Ελλάδα, το ΚΚΕ και οι ξένοι φίλοι. Για να δουν πως παιζόταν το παιχνίδι που θέλουν να επαναλάβουν. Ας αντρέξουν επίσης στα αρχεία του State Department για την εποχή που είναι ελεύθερα. Είναι άκρως διαφωτιστικά.

     • tak avatar
      tak @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/05/2012 18:36:57

      Για όσους ξέρουν να διαβάζουν ιστορία, η διάσκεψη της Τεχεράνης (1943) και στη συνέχεια η περιβόητη διάσκαψη της Γιάλτας (1945) και με τα Σοβιετικά στρατεύματα να απέχουν εκατό χιλιόμετρα από το Βερολίνο. είχε κριθεί κάθε ενέργεια της αριστεράς στην Ελλάδα.
      Συνεπώς οποιαδήποτε αντίσταση, εμφύλιος ή οτιδήποτε άλλο, ήταν a priori καταδικασμένα σε αποτυχία. Συνεπώς στα χαμένα το ΚΚΕ αιματοκύλισε τη χώρα και οι Έλληνες πλήρωσαν τόσο ακριβά τις λαθεμένες αποφάσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ.
      Τα πάντα είχαν κριθεί πριν αρχίσουν, συνεπώς ότι έγινε, ήταν εικονική πραγματικότητα με πολύ αίμα, καπνό και δάκρυα. Όσο για τη δόξα, αυτή μάλλον ήταν απούσα και δεν στεφάνωσε κανέναν.

  • kas avatar
   kas @ Ο Θείος 11/05/2012 16:46:09

   όχι Θείο....στο μυαλό των αριστερών....μα όλων σχεδόν

   κάνε μιά γύρα σε red blogs και θα φρικάρεις....η ΧΑ είναι παιδική χορωδία σε αυτά που γράφουν και εννοούν

   ή πολύ αφελής είσαι...ή κάτι άλλο αν νομίζεις ότι δεν εννοούν ακόμα ότι τα όπλα τους είναι "παραπόδα"

   ξύπνα και άσε τα φρου φρου και τα προγράμματα
   δεν είναι εποχή παχαιών αγελάδων μπάρμπα

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ kas 11/05/2012 17:55:24

    Τι προτείνεις;

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Ο Θείος 11/05/2012 23:01:47

   Έτσι λες Θείε; έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι που είδα στο fbook φίλων σύνθημα για το ..Μελιγαλά. Το 2012. Υπάρχουν άνθρωποι κολλημένοι. Άστα να πάνε.

 16. Παύλος avatar
  Παύλος 11/05/2012 13:47:54

  Φίλε ilectro77, με το συμπάθιο, αλλά προφανώς κατά λάθος,σε εξέλαβα για ΣΥΡΙΖόφιλο .
  Για σκέψου το λίγο με αυτή την οπτική γωνία!
  Είναι ποτέ δυνατόν μα απηύθυνα όσα έγραψα σε άλλον πλην του Τσίπρα ;;;;;
  Σου θυμίζω τί με παρέσυρε:Μήπως ήρθε και η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ;
  "Αρχηγέ συγχαρητήρια. Προχώρα , υπάρχουν ΚΑΙ άνθρωποι που σε στηρίζουν. Είναι αυτοί που βλέπουν ξεκάθαρα παρά την μεταπολιτευτική ομίχλη. "

 17. partyman avatar
  partyman 11/05/2012 13:49:03

  διάβασα με πολύ προσοχή (εις διπλούν) την ομιλία του Αντώνη..

  μμμμ.. δεν βλέπω -πρακτικά- να αλλάζει κάτι.. και ταυτόχρονα δεν βλέπω και κάτι ριζοσπαστικό..θα μου πείτε "δηλαδή, τί περίμενες?" δεν ξέρω, αλλά πάνω κάτω το νόημα που (εγώ) βγάζω είναι ότι πρόκειται για μια επανάληψη των προεκλογικών θέσεων με επικεφαλίδα "πατριωτικό ευρωπαικο μέτωπο" αντί για "νέα δημοκρατία-η ελλάδα θα τα καταφέρει"

  εν τέλη, πολύ γενικό, ποιός είναι/θα είναι ο πυρήνας του πατριωτικού μετώπου? ποιές κεντροδεξιές δυνάμεις?

  μου δείχνει περισσότερο σαν μια τρίπλα για να ενσωματώσουν τον Τσίπρα σε μια κυβέρνηση, ώστε να μπεί και αυτός μέσα στο κάδρο του μνημονίου (έστω και απο το παράθυρο) και να επανακτήσουν κάποιες ψήφους..

  Δεν το βλέπω όμως να γίνεται πράξη, γιατί ο Τσίπρας αποδυκνείεται περισσότερο έξυπνος και η δυναμική του αυξάνεται κατακόρυφα, οπότε γιατί να πέσει στην παγίδα αυτή?

  Μου θυμίζει λίγο Νοέμβριο '11, με αυτό τον τρόπο παγίδευσαν τον Σαμαρά και τον έβαλαν στο μνημονιακό μπλόκ με την διαφορά ότι ο Τσίπρας δεν τσιμπάει και συνεχίζει να επενδύει στον λαικισμό και θα δούμε αν αυτό βγάλει σε κάτι θετικό βέβαια.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ partyman 11/05/2012 16:15:21

   ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ" ,ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
   "ΔΕΝ ΞΕΡΩ", ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ?

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ partyman 11/05/2012 16:20:20

   δεν είναι τραγικό να κατηγορείς τον Σαμαρά ότι παίζει ακριβώς τον ρόλο του ΓΑΠ τον Νοέμβρη;

   • partyman avatar
    partyman @ vardarskian 11/05/2012 17:43:42

    θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ παίζει αυτό τον ρόλο.. αλλά πες μου εσύ τι αποτέλεσμα θα φέρει μια συγκυβέρνηση με απλά την προσθήκη του Τσίπρα μέσα..

    τι θα αλλάξει απο την κατάσταση που είχαμε πρότερα των εκλογών??

    όλα όσα μετεκλογικά συμβαίνουν στην ΝΔ, η προσέγγιση που έχουν τα στελέχη στο εκλογικό αποτέλεσμα, οι κινήσεις του Αντώνη, ΔΕΝ μεν πείθουν ότι προσπαθούν να στηρίξουν μια λύση αντιμνημονιακή αλλά απεναντίας συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο όπως προεκλογικά.

    Το οποίο όμως ο λαός το απέρριψε ξ ε κ ά θ α ρ α.

 18. G.K.NEAMAKRI avatar
  G.K.NEAMAKRI 11/05/2012 13:49:38

  Καλά τα λεει ο Σαμαράς, όπως σχεδόν πάντα τα λέει αλλά αυτή τη στιγμή το κλίμα δεν αλλάζει, ούτε με πόλωση, ούτε με ιδεολογικές διαφωνίες Δεξιάς-Αριστεράς, ούτε με συνένωση της Κεντροδεξιάς( όπως κ αν είναι να γίνει αυτή).
  Χρειάζεται ενα σοκ η κοινωνία και κυρίως αυτή τη στιγμή να αποδοθεί ο μέγιστος δυνατός σεβασμός στο λαϊκό αίσθημα.
  Τουτέστιν:
  1. Δεν επιτρέπεται κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα σε βασικό ενεργό ρόλο. Αν τυχόν
  γίνει κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. σε 3 μήνες αυτά τα κόμματα θα συγκεντρώνουν 10 %μαζί. Και ο λόγος είναι ότι η ύφεση και με τις καλύτερες προβλέψεις έχει τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.
  2. Αν τυχόν, δεν συμμετέχει ο Τσίπρας σε κυβέρνηση( όποιον χαρακτηρισμό και αν της δώσουμε), τότε άμεσα εκλογές. Σε αυτές είτε βγαίνει πρώτος ο Τσίπρας και οδηγεί τις εξελίξεις, είτε βγαίνει δεύτερος, κλασικά δεν συνεργάζεται και τότε ναι μπορείς να κάνεις κυβέρνησ εθνικής ανάγκης έχοντας σεβαστεί την επιθυμία του λαού καθώς και τις κρίσιμες περιστάσεις.
  Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί ούτε πολιτικά, ούτε λογικά, ούτε κοινωνικά, να αγνοηθεί αυτή τη στιγμή ο κερδισμένος από τις πρόσφατες εκλογές. Μόνο να χάσεις έχεις, ενώ ο άλλος ανέξοδα εισπράττει.
  Επιτέλους, κάποιος να συμβουλέψει τον Σαμαρά να γίνει πιο "πολιτικός".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ G.K.NEAMAKRI 11/05/2012 14:12:44

   Σωστό.
   Και μια υποσημείωση: Φίλοι ΝΔημοκράτες, θα πρότεινα ταπεινά να μην πολυασχολείστε στη φάση αυτή με το ΠΑΣΟΚ. Είναι ερείπιο, σε αρκετά χειρότερη κατάσταση από το δικό σας κόμμα. Θ' αργήσει πολύ να συνέλθει, άν ποτέ συνέλθει με την τωρινή του μορφή.
   Δείτε το μεταβαλλόμενο πολιτικό φάσμα συνολικά. Προσπαθείστε να διακρίνετε τι θα γίνει οταν καθήσει η σκόνη, πώς θα μορφοποιηθεί το τωρινό χάος. Εκτός από τα συγκυραικά (Μνημόνιο - αντιΜνημόνιο), δείτε διακομματικές αντιθέσεις της μακράς διάρκειας (π.χ. Ευρώπη - αντιΕυρώπη). Σκεφτείτε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις - ίσως - τέλειωσαν και έρχονται αναπότρεπτα τα δύσκολα των συνεργασιών.

 19. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 11/05/2012 13:53:26

  προβαλλει συνεχως τον ορο να διασφαλιστει η παραμονη στις χωρας στο ευρω. η παραμονη της χωρας στο ευρω δεν διασφαλιζεται. 2,5+ τωρα χρονια η ΕΕ και δανειστες παιζουν το ιδιο χαρτι ξανα και ξανα. η κανεις αυτο η σε βγαζω απο το ευρω. αρα οσο κανεις αυτα που θελουν περνεις παραταση και οχι διασφαλιση παραμονης. μολις πας να πεις για αλλο δρομο ξαναβγαζουν το χαρτι εξοδος απο το ευρω και χρεοκοπια. ακουμε η ευρωπη αλλαζει και ξαναλλαζει και εγω τους βλεπω ολους ιδιους. απειλες και μονο απειλες. το προγραμμα, τα μετρα πρεπει να τηρηθουν. δεσμευτηκατε ,υπογραψατε μην μιλατε τωρα. και ενταξη μιλανε για μετρα αναπτυξης στην ευρωποι ολοι οι χαζοεπιτροποι αλλα θεωρητικα. για να λαβουν αποφασεις για την οικονομια και την κριση περασε ενας χρονος και ολα τα μετρα ηταν σε εντελως λαθος κατευθυνση.λιτοτητα λιτοτητα και ακομα και σημερα η γερμανια αντιδρα στην αναπτυξη. ηλπιζα οτι μετα την εκλογη ολλαντ την πτωση της κυβερνησης στην ολλανδια και το αποτελεσμα στις δικες μας εκλογες θα αλλαζαν καπως σταση. δεν το βλεπω. και εμεις ζηταμε ευρωπαικο μετωπο ενω αυτοι μας δειχνουν και ξαναδειχνουν οτι δεν ειμαστε ισοτιμο μελος. γιατι χρωσταμε και πρεπει να ματωσουμε για να μην μιλησουν οι αλλοι. ναι χρωσταμε. δεν ειμαστε οι μονοι.αλλα τα χρωστουμενα τα δικα μας ειναι η ευημερια της γερμανιας. η ολη κατασταση ειναι ξεκαθαρη. ψαχνουν τροπο να μας αναγκασουν να βγουμε απο το ευρω και δυστυχως εμεις ψαχνουμε να το φορτωσουμε σε αλλο κομμα.
  σορρυ δεν ειναι ευρωπη αυτο!!!!

  • franc avatar
   franc @ Ιωαννης Τ 12/05/2012 11:27:26

   Αγαπητέ Ιωάννη Τ, τα σέβη μου.
   Λες την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

 20. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/05/2012 13:58:23

  " Κι αν δει κανείς τι «μπουμπούκια» υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σας βεβαιώνω ότι πολλοί που τον ψήφισαν θα φύγουν τρέχοντας."

  Να γίνουν ΣΗΜΑΙΑ τα ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ. Δεν έχουν εθνικές θέσεις , δεν έχουν τίποτα, ξεβράκωμα εδώ και τώρα.
  Σκόπια, ποια επίσημη θέση τους, Τουρκία, Αιγαίο και ΑΟΖ και φυσικά λάθρο που είναι ικανοί να τους κάνουν όλους Ελληνες για να εξασφαλίσουν και ψήφους. Ο κόσμος άκουσε τα ωραία λεφτά υπάρχουν νο. 2 και τώρα είναι ώρα να ακούσει και τα υπόλοιπα. Συνεχώς χτύπημα εκεί, δεν έχουν καν κοινές θέσεις, δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους γίνεται.

  Και ας βγούνε μπροστά καθαρές και διαβασμένες φωνές. Οντως, με γιακουμάτο και ντινόπουλο όπως λέει φίλος πιο πάνω, δεν πας πουθενά. Ούτε και με άρη που σιχάθηκα να τον βλέπω στο μέγκα κάθε τρεις και λίγο. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν στελέχη που στα συγκεκριμένα θέματα μπορούν να τσαλαπατήσουν τους μπαχαλάκηδες, να τελειώνουμε.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Βούρδουλας 11/05/2012 14:43:46

   Τα '' μπουμπούκια"' να γίνουν σημαία , χωρίς ευγένειες και πολιτική ορθότητα! Από πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να το κάνουν , όχι από τους αντιπαθητικούς. Να δείτε για πότε μαζεύονται οι ψηφοφόροι !

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Diamond Angel 11/05/2012 17:12:15

    Πλάκα πλάκα ο μπουμπούκος είναι ότι πρέπει για τα μπουμπούκια!

    • Mara avatar
     Mara @ Kώστας Θ. 11/05/2012 19:58:59

     ..και πλάκα-πλάκα.... ο Γεωργιάδης ήταν ο μόνος που πήρε παραμάζωμα.... τον Καμμένο.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Mara 11/05/2012 21:29:29

      Κρίμα που δεν τον είδες στη ΝΕΤ, πριν από λίγο ! Τους κονιορτοποίησε !!!!

  • Mπροστα και Δεξια avatar
   Mπροστα και Δεξια @ Βούρδουλας 11/05/2012 15:15:53

   Ειμαι συμφωνος με οσα λες , κατι αναλογο λεω και εγω.Να κουνησουμε εμεις ξεκαθαρα το δαχτυλο στην Αριστερα και να μην δεχτουμε παλι να συνεχιζουνε να μας το κουνανε αυτοι.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Mπροστα και Δεξια 11/05/2012 16:23:11

    αν αναδειχτούν τα μπουμπούκια του ΣΥΡΙΖΑ οι μετανοούντες θα κατευθυνθούν στους Καμμένους. Θέλει πολλή πολλή πολλή προσοχή...

    • Λόγιος avatar
     Λόγιος @ vardarskian 11/05/2012 20:39:11

     Ας πάνε χίλιες φορές στους καμμένους!!! Απ' τον επικίνδυνο να φύγουν ...

     • Εύμηλος avatar
      Εύμηλος @ Λόγιος 11/05/2012 21:27:33

      Αν "Λόγιος" νομίζεις ότι ο Τσίπρας είναι πιο "επικίνδυνος" για την Ελλάδα απ' ότι ο Καμμένος είσαι αδιάβαστος και ιδεοληπτικά τυφλωμένος.
      Οι κατά τα λεγόμενά σου "καμμένοι" είναι δεδομένα αντιευρωπαϊστές.

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ Βούρδουλας 11/05/2012 20:00:56

   :ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

   Εδώ που έχουμε φτάσει, μια πραγματική ανάσα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αφετηρία για διέξοδο, αν συνοδεύετο με προοδευτικά προγράμματα σοσιαλιστικού προσανατολισμού, θα ήταν η σχεδιασμένη διάλυση της ευρωζώνης και η προώθηση των εθνικών νομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη.

   Αυτή η συγκρότηση εθνικών νομισμάτων θα συνοδεύετο πιθανότατα με αναδιάρθρωση χρεών και άνευ όρων διαγραφή τους μέχρι 70-80%, μαζί και εθνικοποίηση των τραπεζών, πράγματα που σίγουρα θα προωθούσαν αφετηριακά και με σωστή προοπτική, κυβερνήσεις αριστερού-προοδευτικού προσανατολισμού.

   Ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, η διάλυση της ευρωζώνης θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση, ενώ θα μπορούσε να ήταν και διέξοδος στα χέρια μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία θα εφάρμοζε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής.

   Αυτονόητο και προφανές είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι έτσι κι αλλιώς επιβεβλημένη, ανεξάρτητα αν επισυμβεί η επιθυμητή γενικότερη διάλυση της ευρωζώνης!

   Παναγιώτης Λαφαζάνης

   Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

   • dim avatar
    dim @ ΝΙΚΟΣ Π 12/05/2012 00:00:32

    Βρείτε που έχει γίνει αυτή η δηλωση, αν υπαρχει ηχητικό ή γραπτό ντοκουμέντο, και δώστε το αύριο να το παίξουν όλα τα κανάλια, τα blogs τα πάντα....

    Ο Λαφαζάνης δεν είναι όποιο κι όποιο στέλεχος του Σύριζα, είναι το Νο3, μη σου πω και Νο2, πίσω από το Τσίπρα.

    Το να το γράφουμε εμεις εδώ δεν έχει νόημα, όσοι διαβάζουν antinews κατα 99% ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε, το θέμα είναι να καταλάβει ο κόσμος τη χθεσινή ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΣΙΠΡΑ, που τώρα άρχισε να μιλάει για παραμονή στο ευρώ και πήρε πίσω και τα περι μονομερής καταγγελίας κλπ.

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ dim 12/05/2012 01:00:40

     Συμφωνώ και επαυξάνω, έχει καταντήσει αστείο να υπάρχουν τέτοια ντοκουμένα, σχολιαστές εδώ μέσα να ανεβάζουν διαμαντάκια και να μην υπάρχει κανένας 'επίσημος' να σαρώνει το σάιτ και να τα μαζεύει, να τα διασταυρώνει και να τα προωθεί για ΑΜΕΣΗ εκμετάλλευση.

     ο λαφαζάνης που είναι και από τους αρχηγικούς, βγαίνει 2-3 φορές κάθε μέρα στην τβ. Υπάρχει τέτοια δήλωση και δεν βγαίνεις απέναντί του να τον ξεσκίσεις ?

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ dim 12/05/2012 05:34:19

     Είναι της πάσι γνωστό από παλιά ότι έχουν ευρωσκεπτικιστική φράξια μέσα στον ΣΥΝ.
     Αλλά είναι μειοψηφική. Η πλειοψηφία είναι "καθαρή".
     Αλλά πόσο θ' αντέξουν έτσι τραβώντας ο ένας από δώ κι ο άλλος από κεί, άγνωστο.
     Το ίδιο περίπου δεν ήταν και στη ΝΔ (όχι όμως τόσο οργανωμένο σε φράξια), ώσπου έφυγε ο Καμμένος;

 21. ο ξένος avatar
  ο ξένος 11/05/2012 13:59:05

  Πολύ καλή, υπεύθυνη και πολιτικά τεκμηριωμένη η ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά. Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι Έλληνες με την ψήφο τους δίνουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να σχηματίσει κυβέρνηση με το μέγιστο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα έναντι των ξένων, κυβέρνηση σωτηρίας -καταρχήν της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά και ενδεχομένως της Ευρώπης και του Ευρώ. Η σωτηρία των κομμάτων ουδόλως ενδιαφέρει τον πολίτη.
  Μια ισχυρή κυβέρνηση (168 βουλευτών) ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μπορεί να διαπραγματευτεί ως εξής: Ναι στις θυσίες, ναι στις περικοπές, ναι στη λιτότητα, όμως σε ορθολογική βάση, με αναπτυξιακά κίνητρα, με προστασία των αδυνάτων, όχι στην πολιτική που οδηγεί στο χάος και την εξαθλίωση. Αν η Ευρώπη δεν συναινέσει, η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση εν αναμονή (ΣΥΡΙΖΑ) για στάχτη και μπούρμπερη! (Αν εκ των προτέρων θεωρείται αδιέξοδη η πολιτική παραμονής στο Ευρώ και δεδομένη η αποτυχία της επόμενης κυβέρνησης, τότε δεν υπάρχει λόγος να το κουράζουμε με τη φιλοευρωπαϊκή πολιτική- μακάρι όμως μια τέτοια κυβέρνηση να πετύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στο κυνήγι του 3%).
  Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η υπεύθυνη στάση, και είναι αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι η ΝΔ, η "κεντροδεξιά", θα μπορέσει να προχωρήσει καλύτερα τις μεταρρυθμίσεις από μόνη της, χωρίς το ΠΑΣΟΚ (ό,τι απέμεινε) και με ολίγη τσόντα από αριστερά(ΔΗΜΑΡ).

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/05/2012 13:59:34

  Η παραταξη και παλι θα παιξει τον ιστορικο της ρολο ειτε χασει ειτε κερδισει.
  Σημερα αρκετοι εχουν μετανοιωσει για τις εκλογες του 1981 οταν ο Ραλλης ειχε προειδοποιησει οτι ο λαος θα το μετανοιωσει με την ανοδο της πασοκρατιας.
  Οι μετανοιες για οσα θα συμβουν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι μεγαλυτερες.
  ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ψυχραιμια 11/05/2012 16:23:12

   ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΡΚΕΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟ.
   Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ
   ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
   Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ .ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΟ
   ΦΟΥΣΚΩΜΑ-ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ
   ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ
   ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ.
   Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΑ η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ
   ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

   • dim avatar
    dim @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 12/05/2012 00:39:32

    Μην υποτιμήσει ποτέ ξανά κανείς τη δύναμη του λαϊκισμου...

    Ο κόσμος ψηφίζει αυτόν που του τάζει...ακόμα και αν αυτά που του τάζει, έχουν έστω και μια μικρή ελπίδα να πραγματοποιηθούν

    Οι μόνοι τρόποι για να νικήσεις τον λαϊκιστή είναι δύο:

    Ο πρώτος τρόπος: Αποδεικνύεις στο κόσμο πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ο άλλος τάζει πράγματα ανέφικτα. Εδώ υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα διότι και οι δύο λαϊκιστές, ο Τσίπρας και ο μεταμφιεσμένος Τσίπρας, έχουν εισάγει την έννοια της μπλόφας, ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν κλπ. κλπ.., οπότε η απόδειξη του αν τα εννοούν ή όχι θα έρθει μόνο μετά, όταν θα έχουν ήδη αναλάβει την εξουσία. Εκτός και αν υπάρξει ρητή, γραπτή και ξεκάθαρη απόφαση της Συνόδου Κορυφής τώρα, άμεσα, ότι οποιαδήποτε μη τήρηση των δεσμέσευων και η όποια κατάργηση ψηφισθέντος νόμου που συνδέεται με τη δανειακή, σημαίνει αυτόματα και διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδος. Αλλα μόνο από επίσημο έγγραφο Συνόδου Κορυφής, γιατι αν είναι απλές δηλώσεις αξιωματούχων, τότε θα λένε, ναι σιγά μπλοφάρουν κλπ. κλπ.

    Ο δεύτερος τρόπος είναι να ενώσεις όλες τις υπεύθυνες φωνές του τόπου, σε όποιον χώρο κι αν ανήκουν, και με την ελπίδα οι υπεύθυνοι πολίτες που διαθέτουν κρίση και ξέρουν πότε κάποιος τους λέει ψέμματα να είναι περισσότεροι από αυτούς που παρασύρονται από τις όμορφες αλλα ψεύτικες υποσχέσεις. Είμαι σίγουρος ότι οι υπευθυνοι πολίτες είναι πολύ πιο πολλοί, αλλά όταν κατεβαίνουν με 10 ψηφοδέλτια, τότε είναι επόμενο, ο ένας που κατεβαίνει και τάζει τα πάντα, να πάρει όχι την απόλυτη αλλά τη σχετική πλειοψηφία στις επόμενες εκλογες.

 23. greatzoglo avatar
  greatzoglo 11/05/2012 14:01:41

  Ευτυχως που στην ιδια εκπομπη υπηρχε και η Πυργιωτη που ειχε καλυτερη παρουσια.Οι πασοκοι αυτες τις μερες κανουν καλυτερα αυτο που πρεπει να κανουν οι δικοι μας δηλαδη να υποστηριζουν τον ευρωπαικο προσανατολισμο της χωρας μας!Εμεις επιμενουμε με τους ιδιους φαιδρους.....
  Εξαιρεση αυτες τις μερες ηταν η παρουσια ενος βουλευτη μας απο την Αιτ/νια(δεν θυμαμαι το ονομα του) , πολυ αξιοπρεπη παρουσια.Ειμαι σιγουρος οτι εχουμε πολλους αξιολογους, βαλτε τους στο γηπεδο να παιξουν, ΤΩΡΑ!!!

 24. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 11/05/2012 14:17:53

  Aν δεν πάμε σε εκλογές όλα τελείωσαν. Και η χώρα και η ΝΔ και ο Σαμαράς. Γιατί τότε θα χτιστεί η παντοκρατορία του ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει την 30ετια Πασόκ να μοιάζει με παράδεισο. Δεν ξέρουμε τι θα πει "ανανεωτική αριστερά". Είναι η εμπροσθοφυλακή της παρακμής και θα μπολιάσει τη χώρα με κ΄βδηλο ψευτοπροοδευτισμό , κρατισμό και ημετεροκρατία. Κοιτάξτε τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα μέλη ΔΕΠ , τις τηλεοράσεις και τους δημοσιογράφους. Οι περισσότεροι με παρελθόν ή ενεργό θητεία στην ανανεωτική αριστερά.

  Αν πάμε σε λυτρωτικές εκλογές, δηλώσεις όπως αυτές του Δραγασάκη( σήμερα στον Real) πρέέπι να γίνουν σημαία:
  "Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους".

  -Πού είναι η ακύρωση του Μνημονίου κ.κ. Τσίπρα/Δραγασάκη;
  - Πού είναι το μορατόριουμ πληρωμών για 3 χρόνια κύριοι;
  - Πού είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους και η μονομερής διαγραφή του;

  Επαναδιαπραγμάτευση ε; Θεομπαίχτες...Αυτά δήλαδή που φωνάζει ο Σαμαράς από το 2010. Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου.
  Εκει στη ΝΔ θα αποφασίσουν να παίξουν το πολιτικό παιγνίδι σαν σοβαροί παίκτες ξεσκεπάζοντας τον λαικισμό του αντιπάλου, κάνοντας πχ σημαία τις δηλώσεις Δραγασάκη ή θα συνεχίσουν να σέρνονται πολιτικά και επικοινωνιακά;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Κώστας ΜΠ 11/05/2012 14:37:51

   Θα έπρεπε να χαίρεστε άν ευτυχώς συγκλίνουν. Για να υπάρξει κυβερνησιμότητα και αναδιαπραγμέτευση.
   Πιστεύετε σοβαρά ότι θα ξαναυπάρξουν μονοκομματικές κυβερνήσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία;
   Τα λέμε εδώ και μέρες για τις διαφορετικές απόψεις εντός ΣΥΝ.

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ Ο Θείος 11/05/2012 14:47:53

    Θα έπρεπε να λυπάστε που σας κοροιδεύουν κατάμουτρα οι λαικιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
    Επαναλαμβάνω:
    - προεκλογικά μιλούσαν για μομομερή καταγγελία του Μνημονίου, διαγραφή χρέους(" επαχθούς") , μορατόριουμ εξωτερικών πληρωμών.
    - σήμερα ο Δραγασάκης ( σύμβουλος στα οικονομικά του Τσίπρα) τα δίεγραψε όλα και προσχώρησε στη επαναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά.

    Ο θρασύτατος Τσίπρας που αποκαλούσε τον Σαμαρά προεκλογικά "πολιτικό απατέωνα" . Ο θεομπαίχτης λαικιστής. Και αντί να τον καταγγείλετε μου λέτε να χαίρομαι; Που κοροιδεύει και δουλεύει ψιλό γαζί τους πονεμένους Έλληνες. Γιατί δεν καταγγέλετε την πρωτοφανή εξαπάτηση; Γιατί την εξωραίζετε;

    Το τι θα γίνει στην επόμενη δεκαετία δεν το ξέρω.
    Αν το ξέρετε εσείς γράψτε το.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Κώστας ΜΠ 11/05/2012 15:11:13

     Ψυχραιμία χρειάζεται αγαπητέ. Όχι καταγγελίες εν θερμώ.
     Αντί να "χρησιμοποιήσουν" εμάς, προτιμώ να "χρησιμοποιήσουμε" οι πολίτες και η χώρα ότι θετικό προκύπτει και από εκέινη την πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ).
     Κανείς δεν μπορεί να κοροιδέψει κανέναν (εκτός άν προσφέρεται για να κοροιδευτεί), παρά μόνον για ελάχιστο χρόνο. Μετά γυρίζει μπούμεραγκ.

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Ο Θείος 11/05/2012 15:26:08

      Ψυχραιμία έχουμε αγαπητέ. Αλλά και θάρρος να πούμε την γνώμη μας. Σας ερωτώ λοιπόν ευθέως -γιατί αποφεύγετε να απαντήσετε-: Οι προεκλογικές εξαγγελίες του Τσίπρα έχουν κάποια σχέση με την τοποθέτηση Δραγασάκη; Αυτά που λέτε παραπάνω περί συνιστωσών είναι άσχετα με το θέμα. Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκλίσεις σε δευτερεύοντα θέματα. Και εν πάσει περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται δια του Πρόεδρου του και δια του υπεύθυνου στα οικονομικά Δραγασάκη. Σας ξαναρωτάω λοιπόν και περιμένω απάντηση: -έχουν σχέση οι προεκογικές εξαγγελίες Τσίπρα με τις δηλώσεις Δραγασάκη; -αν όχι είναι αυτό πολιτικός εμπαιγμός και υφαρπαγή ψήφων με ψέμματα; - γιατί δεν απαντάτε σε αυτά τα ερωτήματα και μετά προσθέστε ό,τι θέλετε για συνιστώσες , για το πόσο θα πρέπει να χαιρόμαστε κλπ;

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Ο Θείος 11/05/2012 15:30:20

    Η διαφορά είναι ότι επαναλαμβάνουν με ελάχιστα παραλλαγμένα λόγια πράγματα για τα οποία η ΝΔ και ο πρόεδρος της κατηγορήθηκαν για προδοσία από τον ελληνικό λαό. Η διαφορά είναι ότι σαν άλλοι Παπανδρέου πήραν τα καλύτερο ποσοστό της ιστορίας τους λέγοντας προεκλογικά τα ακριβώς αντίθετα, και μεις θα πρέπει να χαιρόμαστε και να καλωσορίζουμε την σύγκλιση απόψεων; Λέμε τα ίδια πράγματα και αυτοί αντιμετωπίζονται από πολλούς ως η ελπίδα ενώ η "κακιά (και πάλι) δεξιά" ως αναχρονιστική, ξεπερασμένη και πάνω απ' όλα ένοχη!!!! Τσαλιμάκια κάνει ο Τσιπράκος προσπαθώντας να δρέψει πολιτικά οφέλη φροντίζοντας επιμελώς, τούτες τις ώρες, το επικοινωνιακό - ηγετικό προφίλ του και τίποτα παραπάνω. Τεχνικές ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, σε όλο τους το μεγαλείο. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτοί δεν χρειάζονται "Λαλιώτη"...τον έχουν για πρόεδρο. Άξιοι μαθητές...

   • kas avatar
    kas @ Ο Θείος 11/05/2012 16:50:25

    you fool....ο νέος δικομματισμός αναδύεται ήδη
    πάνω από 55% θα έχουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

    τελικά είσαι εκτός τόπου και χρόνου λέμε μετα λύπης μου

 25. mitsos avatar
  mitsos 11/05/2012 14:19:25

  Ο Σαμαράς γράφει ιστορία, δείχνει υπευθυνότητα, βάζει το συμφερόν της πατρίδας πάνω από το συμφερόν του κομμάτος, εάν δεν το κάνει αυτό τότε σε λιγο δεν θα υπάρχει ούτε πατρίδα ούτε κόμμα ...τουλάχιστον έτσι όπως τα εχουμε συνηθίσει τα τελευταία 40 χρονια μπράβο Αντώνη συνέχισε, το οφείλεις στους ένδοξους προγόνους μας και στις επόμενες γενεές.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ mitsos 11/05/2012 19:06:23

   ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΓΑ η ΓΡΗΓΟΡΑ.

 26. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 11/05/2012 14:24:08

  Εάν αυτός ο ξεκάθαρος και υπεύθυνος πολιτικός λόγος δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός , τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πολύ σωστά ξεκαθάρισε ότι , η ένωση του μετώπου , πρέπει να γίνει κυρίως από τη βάση και όχι συγκόλληση φέουδων στην κορυφή. Εκεί χρειάζεται προσοχή, σύνεση και σοβαρότητα. Σε τελική ανάλυση, όποιος πραγματικά κατανοεί τον κίνδυνο για τη χώρα από την ανευθυνότητα ,την κουτοπονηριά και το λαϊκισμό του Τσίπρα , συστρατεύεται εναντίον του. Ούτε χώρος , ούτε και χρόνος για προσωπικά απωθημένα υπάρχει και ο Α.Σ., πρέπει να φροντίσει να εκθέσει προ των ευθυνών του και προ του κόσμου, τον οποιονδήποτε σκέφεται και ενεργεί έτσι. Χωρίς ευγένειες!

 27. Sam avatar
  Sam 11/05/2012 14:41:11

  Οι Ευρωπαικές δυνάμεις τις χώρας είναι πλέον καταδικασμένες να πετύχουν.
  Με τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα στο επίκεντρο πάνω από όλα.
  Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τελείωσε,δεν είμαι σίγορος όμως για την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πασοκ.
  Και το άσχημο είναι οτι πολλοί ψηφοφόροι της παράταξης αυτήν τη στιγμή έχουν εμποτιστεί απο την ασχημη νοοτροπία πασοκ.
  Αυτό πρέπει να αλλάξει.
  Η ηγεσία πρέπει να βγεί μπροστά και να πείσει οτι πραγματικά πρέπει να μπεί ένα τέλος στην νοοτροπιά πασοκ.
  Όχι άλλα ρουσφέτια.
  Όχι άλλες χάρες σε κομματικούς φίλους.
  Όχι άλλος λαϊκισμός.
  Όχι στην μεγένθυση του κράτους.

 28. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 11/05/2012 14:43:11

  Το Φάντασμα του Δίπολου δεξιά εναντίων αριστεράς ,βρυκολακιάζει πάνω από την Ελλάδα, τούτη την φορά όμως ο κίνδυνος δεν είναι ταξικός ,τώρα πλέον απέναντι στον εθνοκτόνο Διεθνισμό των Κομουνιστών του 1944 ,υπάρχει κάτι χειρότερο ο εθνομηδενισμός της λεγόμενης ρόζ αριστεράς που σε περίπτωση που γίνουν νέες εκλογές και καταγράψει ποσοστά που θα τις επιτρέπουν να σχηματίσει κυβέρνηση ,θα εξασφαλίσει την εξουσία για πολλές δεκαετίες ,για τον εξής απλώς λόγο ,θα Ελληνοποιήσει άμεσα τουλάχιστον ένα εκατομύριο λαθρομετανάστες (είναι στο πρόγραμμά του άλλωστε) και κάθε φορά που θα γίνονται εκλογές θα ξεκινά με μια εκλογική προίκα ,που θα τις δίνει την εξουσία.
  Αυτό προφανώς το αντελήφθει ο Σαμαράς ,για αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυρήξει πατριωτική παναστρατιά και σίγουρα θα υπάρξουν στο μέλλον πολλές εντάσεις και εξαρτημένου του οικονομικού αποτελέσματος δεν αποκλείεται στο μέλλον οι εντάσεις αυτές να πάρουν και πολεμικό χαρακτήρα .
  Ένα είναι το σίγουρο το Πασοκ στο επόμενο χρονικό πολιτικό διάστημα θα χαθεί στις αντιθέσεις του Διπόλου αντιερωπαική κεντροαριστερά εναντίων φιλοευρωπαικής κεντροδεξιάς .
  Το άλλο σίγουρο είναι ότι η ευήμερη Ελλάδα που ξέραμε πλέον χάθηκε ,καλό για να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα να το κατανοήσουμε γρήγορα όλοι μας ,διαφορετικά κινδυνεύουμε να χαθούμε και σαν Έλληνες ,τα στοιχεία συγκλίνουν σε αυτό ,υπογεννητικότητα ,2 με 3 εκατομύρια λαθρομεταναστών που πλέον ξεκάθαρα φαίνετε ο σκοπός της κατάληψης της χώρας μας ,που αν και είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ,εν τούτοις καθημερινά διαβαίνουν τα συνορά μας εκατοντάδες λαθρομεταναστών ,άραγε τι να θέλουν ,δουλειά αποκλείετε ,φαγητό ,αυτό δεν περισεύει για εμάς ,την ιδιοκτησία μιας ωραίας χώρας όλοι όμως την θέλουν.

 29. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/05/2012 14:56:39

  Τρία πράγματα ἀπό αὐτά πού εἶπε ὁ κ.Σαμαρᾶς,εἶναι τά πιό ἀναγκαῖα: 1)Ξεκάθαρος διαχωρισμός τοῦ ἀντιευρωπαϊκοῦ ἀριστεροῦ μετώπου ἀπό τό κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό,στό ὁποῖο θά ἐντάσονται ξεκάθαρα ὃλοι οἱ Ἓλληνες πού θέλουμε νά παραμείνουμε στήν Εὐρώπη καί τί εὐρῶ. 2)Προσπάθεια νά ξεσκεπασθεῖ πλήρως τό πρόγραμμα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ,καί ὃλες οἱ περίεργες θέσεις καί ἀπόψεις τους καί γιά τά ἐθνικά καί γιά τά οἰκονομικά θέματα,γιά νά ξέρει ὁ κόσμος πού ψηφίζει''ΤΣΙΠΡΑ'' τί καί ποιοί κρύβονται ἀπό πίσω... καί 3)Ξεκάθαρη πολιτική μέ ἐφαρμόσιμο καί ἀδησώπητο πρόγραμμα γιά τούς λαθρομετανάστες,χωρίς ὑπαναχωρήσεις.Ἑάν εἶναι δυνατόννά χτυπηθεῖ ἡ Χρυσή Αὐγή ἀπό αὐτές τίς ἐξαγγελίες,δέν τήν θέλουμε βοηθό καί ἀρωγό στά θέματα πού ἒχουν σχέση μέ τούς λαθράμπουλες...

 30. franc avatar
  franc 11/05/2012 14:58:24

  Aν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει πρώτος με 27-30%, όπως δείχνουν τα προγνωστικά και με τον 'σοφο' εκλογικό νόμο πάρει τις 50 έδρες πρίμ, τότε κάνει αριστερή κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ και ανοχή ΑΝΕΛ.

 31. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 11/05/2012 14:59:17

  Μέσα στην virtual reality διάσταση της ζωής μας,ομολογώ ότι αυτή η ιστοσελίδα έκπέμπει έναν ενεργειακό παλμό απο την ένταση ποιοτικής σκέψης ελλήνων πολιτών και πατριωτών.Οι ζυμώσεις για το μέλλον και την ύπαρξη της Ελλάδας διαμορφώνονται απο τον''μεσαίο'' χώρο[ό,τι σημαίνει αυτό]διαχρονικά.Οι ιδιοτελείς απόψεις επίσης καθρεπτίζονται εδώ και αποκαλύπτονται.Συγχαρητήρια σ΄όλα τα μέλη αυτού του ιστοχώρου.Συνεχίστε έτσι!

  • partyman avatar
   partyman @ άγρυπνη 11/05/2012 15:13:06

   σωστή! για ακριβώς αυτούς τους λόγους διαβάζω και εγώ antinews

 32. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 11/05/2012 15:04:36

  Πρόκειται γιὰ καλὲς ἐξελίξεις. Ἐπιτρέψτε μου: 1) Αὐτὴν τὴν στιγμὴ ὁ Τσίπρας ἀνεβαίνει πιὸ ψηλά, πιὸ ψηλὰ καὶ ἀφήνει τὴν ΝΔ δεύτερη. Ὅσο ἡ ΝΔ κατεβαίνει στὶς ἐκλογὲς ὠς ΝΔ, θὰ ἀποτελεῖ τὸν δεύτερο πόλο τοῦ νεκροῦ δικομματισμοῦ καὶ θὰ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ. Ἡ εἰλικρίνεια τοῦ ἐγχειρήματος Εὐρωπαϊκοῦ Πόλου ἀπέναντι στὶς δυνάμεις τῆς διεθνοῦς ἀπομόνωσης θὰ κριθεῖ ἀπὸ τὸν λαὸ ΚΑΙ μὲ τὴν ΜΗ κάθοδο μὲ τὸ σύμβολο τῶν "φαντασμάτων τοῦ παρελθόντος". Νὰ τὸ πῶ λιανά: καὶ Εὐρώπη νὰ θέλει ὁ κόσμος, ΝΔ -ΔΕΝ- θὰ ψηφίσει. Ἕνα καθολικὸ ψηφοδέλτιο ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ θὰ τὸ ρίξει πολὺ πιὸ εὔκολα, γιὰ λόγους ΚΑΙ οὐσίας ΚΑΙ ἐπικοινωνίας. 2) Αὐτὴ τὴ στιγμὴ ὁ Τσίπρας παίζει τὸ χαρτὶ "μὰ κι ἐμεῖς θέλουμε νὰ μείνουμε στὸ Εὐρώ". Ἂς πεῖ ὁ Σαμαρᾶς τί ἐννοεῖ μὲ τὴν Ἐπαναδιαπραγμάτευση καὶ ἂς... καλέσει τὸν Τσίπρα νὰ συμμετάσχει στὸ "Μέτωπο", ὑπὸ τὸ πρῶτο κόμμα φυσικά, ἀφ' ἧς στιγμῆς ἐπαγγέλεται κι ἐκεῖνος ἐπαναδιαπραγμάτευση στὸ Εὐρώ. Ὅταν ὁ Τσίπρας πεῖ "ὄχι", ἂς κληθεῖ νὰ ἐξηγήσει ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ τὸ πρόταγμά του, ὥστε νὰ καταδειχθεῖ πασίδηλα ὅτι μᾶς πάει ἐκτὸς Εὐρωζώνης. Ὁ κόσμος δὲν τὸ ἔχει καταλάβει αὐτό, ἀκούει "θέλουμε νὰ μείνουμε στὸ Εὐρὼ" καὶ τὸ πιστεύει. 3) Παρὰ τὰ διάφορα συμφεροντάκια καὶ λοιπὲς βλακεῖες, ἂν ὑλοποιηθεῖ τὸ δίλημμα "Ναὶ ἢ Ὄχι στὸ Εὐρὼ καὶ στὴν Εὐρωπαϊκὴ Προοπτικὴ τῆς Χώρας" ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ καὶ ὄχι μόνο ρητορικῶς σὲ δύο διακριτοὺς πόλους, ἀκόμα καὶ οἱ περισσότερες δυνάμεις τῆς ΔΗΜΑΡ θὰ στήριζαν τὸ "Μέτωπο"- ἢ ἔστω οἱ ψηφοφόροι της, ποὺ εἶναι ΣΑΦΩΣ εὐρωπαϊστές. 4) Μὴν ἀσχολεῖστε μὲ τὸ ΠΑΣΟΚ, εἶναι νεκρό. Ἐξηγεῖστε στὸν κόσμο ὅτι ὁ πόλος "Κόμμα τῶν Βρυξελλῶν, τοῦ ΝΑΙ σὲ ΟΛΑ" -ΠΕΘΑΝΕ- ἀπὸ τὴν λαϊκὴ ἐτυμηγορία, τὸν πάτησε τὸ τραῖνο, καὶ ἔτσι ἡ ἐναλλακτικὴ στὸν ΣΥΡΙΖΑ -δὲν- εἶναι ἡ ὑπεράσπιση τῶν μνημονίων -αὐτὸ ΠΕΘΑΝΕ- ἀλλὰ ἡ ἀλλαγή τους ἐντὸς Εὐρὼ καὶ ἐκτός... Τσάβες.

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 11/05/2012 22:01:15

   Αστυάνακτα,
   στην προοπτική της συγκρότησης των δύο πόλων της επερχόμενης αναμέτρησης η προσέγγισή/πρότασή σου είναι η πλέον σοβαρή και πραγματιστική. Υπάρχουν τα επιχειρήματα να τη στηρίξουν πολιτικά.
   Ο Σαμαράς έχει ανάγκη από πολλαπλασιαστές του λόγου του. Αυτή η αδυναμία υπήρχε πριν και πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα. Κι επιτέλους να βγάλει στο γυαλί κι άλλους. Φρέσκα πρόσωπα με λόγο.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Εύμηλος 11/05/2012 23:12:15

    Καλὰ βρὲ Εὔμηλε, δὲν ἀπέρριψες μετὰ νουθεσιῶν τὴν -ἴδια ἀκριβῶς- προσέγγιση/πρόταση (διότι τὰ ἴδια ἔγραφε) ἐχθές, στὸ ἄρθρο ""Για ένα Πατριωτικό Μέτωπο Επαναδιαπραγμάτευσης"";;;; Σήμερα λὲς ὅτι εἶναι "ἡ πλέον σοβαρὴ καὶ πραγματιστική"! Εὐχαριστῶ, ἀλλὰ μπερδεύομαι...

  • franc avatar
   franc @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 11/05/2012 22:04:57

   Aγαπητέ Αστυάνακτα,
   Ορθά παρατηρείς: "Ἂς πεῖ ὁ Σαμαρᾶς τί ἐννοεῖ μὲ τὴν Ἐπαναδιαπραγμάτευση καὶ ἂς… καλέσει τὸν Τσίπρα νὰ συμμετάσχει στὸ “Μέτωπο”."
   Φοβάμαι οτι στο ουσιαστικώτερό σου ερώτημα, ο Σαμαράς δεν θα σου απαντήσει ποτέ γιατί :1. Δεν είναι έτοιμος. Μέχρι το βράδυ των εκλογών πίστευε οτι μόνο και μόνο η αναφορά σε Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που υπέγραψε σκάβοντας μόνος του το λάκκο του, την επόμενη μέρα η Μέρκελ θα πέταγε την Ελλάδα έξω απο το παράθυρο της ΕΕ. Το "θράσος" του Τσίπρα που εξέπληξε όλη την Ευρώπη του έδωσε και αυτουνού (και του Βενιζέλου) το θάρρος να μιλήσει περι Επαναδιαπραγμάτευσης, χωρίς βεβαίως να έχει κάποιο σαφές σχέδιο. Αλλωστε για να προτείνει τωρα πλέον, κατόπιν υπογραφής κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει το σχέδιο στους Γερμανούς και άν και ό,ποτε το εγκρίνουν να μας το γνωστοποιήσει.
   2. Πώς να " καταδειχθεῖ πασίδηλα ὅτι μᾶς πάει ἐκτὸς Εὐρωζώνης" η επαναδιαπραγμάτευση του Τσίπρα όταν ήδη με το 17% που πήρε και πρίν διατυπωσει τα αιτήματά του άρχισαν οι "ιθύνοντες" τις υποχωρήσεις στο μνημόνιο. Βλ. πχ. δηλώσεις Τσάρλς Νταλλάρα.
   Αν στις εκλογές πάει πρώτος με 30% προφανώς θα δεχτούν και πολλά άλλα. Πχ. νέο κούρεμα του χρέους (τό επαχθές), μείωση επιτοκίου κοντά στο 2-3% ,σίγουρα 2-5 χρόνια επιμήκυνση και τουλάχιστο ενα σχέδιο Μάρσαλ ώστε από του χρ’όνου να έχουμε ανάκαμψη +2% τουλάχιστο.
   Μάλλον προχωράει καλά ο μικρός. Οι μεγάλοι φοβούνται τις αναταραχές και πληρώνουν για νάχουν ησυχία. Εχουν λεφτά. κι αν χρειαστεί τυπώνουν κι άλλα…

 33. wx avatar
  wx 11/05/2012 15:13:21

  απορώ για τα μπράβο στον Σαμαρά...
  πήρε το χειρότερο αποτέλεσμα (33%) και το πήγε στο μισό...
  έχει ένα επικοινωνιακό επιτελείο που έχει αναγορεύσει τον Τσίπρα σε κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού και προνομιακούς του συνομιλητές τα πολιτικά πτώματα Κουβέλη και Βενιζέλο..
  Και εις ανώτερα.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ wx 11/05/2012 19:11:09

   ΚΑΙ ΤΟ 1981 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ
   "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ " ΚΑΙ "ΘΑ
   ΔΙΩΞΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ" ,ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ? ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ
   ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ...ΑΝΔΡΕΑ ?

   • leleki avatar
    leleki @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 12/05/2012 19:25:54

    Αν βάζετε ήδη στη θέση του «ανεύθυνου» Αντρέα τον Τσίπρα και στη θέση του «υπεύθυνου φιλοευρωπαϊστή» Ράλλη ή Μητσοτάκη , τον Σαμαρά, ετοιμαστείτε για σήκουελ άλλης μια 30ετίας ηγεμονίας της Αριστεράς.

 34. antonis avatar
  antonis 11/05/2012 15:27:10

  Υπαρχει περιπτωση οι οπαδοι των -- συριζα , ΚΚΕ , καμενοι(ακαυτοι ) ,δημαρ , ανταρσια , οικολογοι , κ.λ.π. , κ.λ.π. , γιατι μας εδωσαν χαρτια 32 !!!! κομματων , να μη πηγαν να ψηφισουν !!!!!!!! Ευτυχως δεν ¨¨σηκωσαν¨¨ τους πεθαμενους......

  • antonis avatar
   antonis @ antonis 11/05/2012 15:34:09

   Δεν προλαβω να ολοκληρωσω ,διοτι πιστευω οτι η μεγαλα αποχη ειναι απο τουςσ Ν.Δ. , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΩΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ........αρκετα περασαμε με τον Γιωργακη

 35. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 11/05/2012 15:35:26

  Προς Θειο : θα ηθελα να διαβασεις λιγο την πολυ προσφατη ανακοινωση του ΚΚΕ σχετικα με το θεμα που θεσαμε περι να τελειωσει η ηγεμονια της αριστερας τοσες δεκαετιες και τι ακριβως ειπε το ΚΚΕ.Και στην συνεχεια επισης να δεις και να διαβασεις ανακοινωση οτι την Δευτερα , το ΚΚΕ καλει σε συγκεντρωση στο Πεδιον του Αρεως.
  Τι συμπερασμα βγαζεις οταν η χωρα προσπαθει αυτη την περιοδο με νυχια και δοντια να κρατηθει ορθια ? :)

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Μπροστα και Δεξια 11/05/2012 15:51:57

   Βλέπω μάλλον πανικό στο ΚΚΕ. Η "ενδοαριστερή" διαμάχη δεν πάει καθόλου καλά για το κόμμα αυτό, αυτή τη στιγμή.
   Κι αυτοί ασχολούνται με τον κομματικό μικροπερίγυρό τους, αν θα είναι αυτοί πιό δυνατοί ή ο ΣΥΡΙΖΑ...
   Ίδιο σύμπτωμα, μάλλον κοινή ασθένεια με όλο το πολιτικό φάσμα.

   • Μπροστα και Δεξια avatar
    Μπροστα και Δεξια @ Ο Θείος 11/05/2012 16:50:43

    Αρα σκεψου το εξης : και αυτοι συνεχιζουνε να επιμενουνε για κυβερνηση Αριστερας !Πως λοιπον επιθυμουνε κατι τετοιο , οταν οι ιδιοι οι Αριστεροι δεν μπορουνε να τα βρουνε μεταξυ τους και περισσοτερο τους νοιαζει το ιδιο το κομμα τους παρα η Πατριδα ?Ολοι αυτοι μεινανε στο απυροβλητο και στα ευχολογια.Στην ευκολη κριτικη.
    Η Ν.Δ. αντιθετα ανελαβε ευθυνες και βαρος που επρεπε να το κανει ως υπευθυνο κομμα εξουσιας , και οχι ως κομμα του μπαλκονιου.
    Ομως ξαναλεω εγω εκλογες ΔΕΝ θελω , κυβερνηση συνεργασιας θα ηθελα.Εαν ομως παμε σε εκλογες τελικα , προσωπικη μου γνωμη ειναι αυτη που ανεφερα πιο πριν.

    Εν τελει , ο ΣΥΡΙΖΑ αφου θα μας παει θελουμε δεν θελουμε σε εκλογες , ας εκφρασει ευθεως την βουληση του οτι επιθυμει αυτοδυναμια.Τι κυβερνηση αριστερας συνεχιζει να λεει ?Με τους κομμουνιστες που ξεκαθαρα βαζουν τον εαυτο τους εκτος Ευρωπης ?Εκτος εαν στον ΣΥΡΙΖΑ ακομα δεν ξερουν εαν θελουν να ειναι εντος η εκτος Ευρωπης , η γενικα δεν ξερουν τι θελουνε γιατι πλεον δεν θα αποτελουνε το 5% που φωναζει αλλα θα αποτελεσουνε αναγκαστικα ενα κομμα που θα παρει πλεον ευθυνες.

 36. antonis avatar
  antonis 11/05/2012 15:35:34

  Δεν προλαβω να ολοκληρωσω ,διοτι πιστευω οτι η μεγαλα αποχη ειναι απο τουςσ Ν.Δ. , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΩΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ........αρκετα περασαμε με τον Γιωργακη και το ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥ......

 37. Alilouia avatar
  Alilouia 11/05/2012 15:41:58

  Με συγχωρείτε εκεί στην Ν.Δ αλλά οφείλετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις παραλαβής των μηνυμάτων σας . Ακόμη τις έχετε στο μη αποδοχή . Χαμπάρι δεν πήρατε ; Συνεχίζετε την ίδια αποτυχημένη τακτική ; Μα τι είναι αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα που προσπαθείτε να δελεάσετε τους απομακρυσμένους ψηφοφόρους σας ; Έλεος πια ;Τόσο δύσκολο σας είναι να κατανοήσετε πως δεν τσιμπάνε πλέον στην καταστροφολογία σας ; Ναι όλοι θέλουμε Ευρωπαϊκή προοπτική αλλά με ανθρώπινες πολιτικές για τους λαούς όχι να εξυπηρετούν τους τραπεζίτες και τις αγορές και σίγουρα όχι οσφυοκάμπτες Έλληνες πολιτικούς αλλά συγκρουσιακούς σε αυτούς που πλήττουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας . Νέους Μεταξάδες ,θέλουμε όχι νέους Τσολάκογλου. Φτάνει πια ,ας βροντοφωνάξουμε Ναι στην Ευρώπη που ονειρεύτηκαν ο Καραμανλής και ο Ντε Γκώλ όχι σε μια Ευρώπη με ηγεμόνα μια πρώην (;) κομουνίστρια .

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Alilouia 11/05/2012 19:13:51

   ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΟΙΟΝ ΛΕΣ ? ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ?

 38. theo1611 avatar
  theo1611 11/05/2012 15:46:51

  Είδατε τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας? Όλος ο θίασος 2004-2009 επί σκηνής και με τα κουστούμια ραμμένα (ας όψεται ο εκλογικός νόμος). Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα και καλά κάνει, εδώ που φτάσαμε. Win-Win situation!!! Ή θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ή θα καθαρίσει το κόμμα το εκλογικό σώμα (όπως το καθάρισε και για το ΠΑΣΟΚ). Ρόλο στη νέα Βουλή ή/και κυβέρνηση ο Σαμαράς θα παίξει ούτως ή άλλως - θα του δοθεί η ευκαιρία!!!

 39. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 11/05/2012 15:48:17

  Δεν φοβαται μονο ο Τσιπρας να κυβερνησει.
  Ολοι φοβουνται .Και οταν λεω ολοι .εννοω ολοι μηδενος εξαιρουμενου.
  Δυστυχως και ο Σαμαρας δεν εχει τα κοτσια να περασει τιποτα.
  Τελειωσε ,παμε για αλλα.
  Μεχρι και ο Τραγκας του τα χωνει.
  Δυστυχως δεν εχει ουτε κατα ελαχιστον το πολιτικο αισθητηριο,που χρειαζεται αυτην την στιγμη.

 40. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 11/05/2012 15:53:01

  "Και με στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των Αριστερών ιδεών στην Ελλάδα, ώστε να βρει ξανά η χώρα μας και ο λαός μας τις ιδέες που του ταιριάζουν καλύτερα' Εδώ είναι το μυστικό. Ας αρχίσουν με το "όσοι ζωντανοί" ,του Ίωνα Δραγούμη,να φτάσει σε κάθε ελληνική οικογένεια.Εφημερίδες υπάρχουν.

  • Μπροστα και Δεξια avatar
   Μπροστα και Δεξια @ Αξύριστος Μαρξιστής 11/05/2012 16:52:56

   Σκεψου οτι για καποιους ο Δραγουμης θεωρειτε και γραφικος...Εκει φτασαμε...Τα λεμε αλλα καποιοι δεν το καταλαβαινουνε.

 41. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 15:57:52

  O Τράγκας είναι παλιό και χαρακτηριστικό σύμπτωμα αυτού που προετοίμασε από καιρό τους Καμμένους και έστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ κόσμο κάθε άλλο παρά αριστερό (ιδεολογικά). Χρησιμοποίησαν ως εργαλείο και όχημα τον "λαικοδεξιό" πολιτικό λόγο για να πετύχουν άλλα πράγματα, πολύ πιό πεζά. Εν μέρει τα κατάφεραν. Τώρα αυτός και άλλοι (βλέπε ιστοσελίδες, κανάλια ή τέως κανάλια, ραδιόφωνα, ποιλλές δωρεάν ή μη εφημερίδες) επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δούμε άν πετύχουν πάλι. Ίδιος ο προορισμός, με άλλο όχημα.

  • μαρια τσωνη avatar
   μαρια τσωνη @ Ο Θείος 11/05/2012 16:15:46

   Βρισκουν προσφορο εδαφος και τα κανουν,
   Δυστυχως πολυ λαικη δεξια επεσε τελευταια ,και ετσι δεν εχουμε σαφεις διαχωριστικες γραμμες.
   Κριμα.
   Το μελλον θα δειξει οτι εχουμε κανει λαθος.
   Τωρα παει ο Σαμαρας να τα μαζεψει ,αλλα ειναι πολυ αργα ,νομιζω.
   ΙΔΩΜΕΝ

   • Dimitris avatar
    Dimitris @ μαρια τσωνη 11/05/2012 18:27:25

    Κάποιος να εξηγήσει στο λαό, ότι πολλοί απο τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, κινούνται με ιδιοτελή συμφέροντα.
    Είτε υπάρχουν επιχειρηματίες που τους πληρώνουν για να σπρώχνουν στη δραχμή και έχοντας χρήματα στο εξωτερικό να αγοράσουν τη μισή Ελλάδα, είτε χρωστάνε οι ίδιοι σε δάνεια, εφορίες κλπ και πιστεύουν ότι με το χάος θα τη γλυτώσουν.
    Βρίσκουν βέβαια και τους χρήσιμους ηλίθιους που τους πιστεύουν....

 42. Jande avatar
  Jande 11/05/2012 16:42:16

  +++++ Αντώνη

  μόνο με σκληρή γλώσσα απέναντι στον σχεδιαζόμενο πραξικόπημα
  να καταγγείλει τις τερατωδίες που γράφουν τα συριζέϊκα μπλογκ
  τον εγγενή ανθελληνισμό του
  και τον παντελή καιροσκοπισμό του

  ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ
  ΟΠΩΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΤΕ ΗΔΗ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΓΑΠ

  Ο αγών είναι πάραπάνω και από επιβίωσης
  δεν θα διστάσουν για τίποτα

  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουμε Κούβα και εκείνος Κάστρο και μάλιστα νομίμως

  ΞΥΠΑΝΤΕ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ
  ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 43. bodys avatar
  bodys 11/05/2012 17:20:05

  η θέση του σύριζα για τις γυναίκες

  http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2012/05/07/04-00/pa-sy-a_anakoinwths_2012-05-07_04-00_diktyo_gynaikwn_syriza_01_%28x900x%29.htm

  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ bodys 12/05/2012 11:29:17

   Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και ούτε πρόκειται αλλά για πες μου, βρήκες κάτι λάθος σε αυτά που λέει για τις γυναίκες;

 44. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 11/05/2012 17:26:07

  Δεν καταλαβαίνω τους πολιτικούς μερικές φορές. Αφού τα τρία κόμματα συμφωνούν τι τον θέλουν τον Σύριζα ; Χειρότερα θα είναι. Ας προχωρήσουν και με την στήριξη των ξένων , θα δούμε αν έχουν δίκιο σε αυτά που λένε.
  Πολύ το ζαλίζουμε.

 45. partyman avatar
  partyman 11/05/2012 17:51:40

  το " δεν ξέρω" εκφράζει απλά την απογοήτευση απο την αδυναμία της νδ να προσφέρει το "κάτι παραπάνω"..

  παθητική στάση και μόνο.. ξαναζεσταμένο φαγητό..
  δεν μου αρκεί

  αλλά ταυτόχρονα δυσκολέυομαι να προτείνω και λύση.. εξάλλου οι "φωστήρες" σύμβουλοι της Συγγρού, ανεξάρτητα από το τι λέει ή (ακόμα χειρότερα) τι ψηφίζει ο κόσμος , ζούνε στο δικό τους σύμπαν...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ partyman 11/05/2012 19:03:40

   ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ
   ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ.
   ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"
   ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΠΕΠΤΟ.

 46. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 18:19:33

  Είναι καιρός, ο κ. Σαμαράς να μαζέψει όλο το επιτελείο του (κυρίως συμβούλους επί της στρατηγικής - τακτικής και "πρωινό καφέ") και να τους βάλει ένα "τέστ αξιολόγησης" με απλά ερωτήματα. Πώς αντιλαμβάνονται τις έννοιες:
  1. Συστημικός κίνδυνος.
  2. Συμβατότητα ταυτόχρονων πολιτικών πρωτοβουλιών μεταξύ τους.
  3. Αποτροπή κινδυνων (risk aversion).
  4. Γραμμικό ή κυκλικό πολιτικό φάσμα;
  5. Χαοτικές διαδικασίες στις μετακινήσεις ψηφοφόρων
  Φυσικά το τέστ είναι χρήσιμο και για άλλα κόμματα.

 47. Dimitris avatar
  Dimitris 11/05/2012 18:21:39

  Εκλογές. Και αν ο λαός μετά απο αυτά τα δείγματα γραφής της κάθε συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους ξαναψηφίσει, τότε συγγνώμη, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος (σημ.: ο Ελευθέριος), ούτε ο Θεός ο ίδιος δε μπορεί να σώσει τη χώρα. Επιτέλους ο λαός πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται σαν καλομαθήμενο παιδάκι. Οι επιλογές να είναι όμως ξεκάθαρες: Ευθύνη ή χάος.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Dimitris 11/05/2012 19:16:30

   Ο ίδιος λαός που σήμερα εμφανίζεται δεξιά κι αριστερά να μετατρέπεται σε Ταλιμπάν του Τσίπρα (αλήθεια που πήγαν οι στρατιώτες του Καμμένου;) θα σπεύσει στην πρώτη στραβή να ξεσκίσει τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του. Και η ιστορία έχει δείξει...η πολύ πρόσφατη (Νοέμβρης 2011) ότι όποιος "προδίδει τις ελπίδες του λαού" (αντιλαμβάνεστε τι ρόλο παίζουν εδώ τα εισαγωγικά) στο τέλος σταυρώνεται έως και χειρότερα απ΄ τον πρωταίτιο.

 48. rasputin avatar
  rasputin 11/05/2012 18:25:16

  Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει . Δεν είναι κορόιδα οι τρεις να αναλάβουν την λάντζα και ο Τσίπρας να μείνει στην απ' έξω για να λέει εξυπνάδες και να γίνει πρωθυπουργός το πολύ σε 1 χρόνο . Να μπει σε κυβέρνηση μόνος του ο Κουβέλης για τον φωνάζουνε Εφιάλτη και να μην βρει ούτε την ψήφο του την άλλη φορά;
  Η να ξαναπληρώσει η ΝΔ το μάρμαρο μιας νέας συμμετοχής σε κυβέρνηση που δεν θα ελέγχει απόλυτα;
  Προεκλογικό πόκερ παίζεται για να εκτεθεί ο Σύριζα ενόψει των επικείμενων εκλογών .
  Σε 1 μήνα θα προκύψει κυβέρνηση . Δεν χάθηκε κι ο κόσμος , έλεος σιγά την ζημιά από την ακυβερνησία των 30 ημερών .
  Το πιθανότερο να δοθεί μάχη μεταξύ Σύριζα-ΝΔ για την πρωτιά . Άλλοι 2 Στρατούληδες να βγουν θα κριθεί πρόωρα το ντέρμπυ .
  Η δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας με τον Τσίπρα καβάλα στο άλογο και τους άλλους δύο σε κατάσταση σοκ , ήταν πολύ λογικό να βγάλει αυτά τα νούμερα .
  Αν ξαναγίνει την επόμενη εβδομάδα θα είναι αλλιώς τα πράγματα .
  Και το Πασόκ στις επόμενες θα πάρει παραπάνω από 13% .

  • κεντρώος εξτρεμιστής avatar
   κεντρώος εξτρεμιστής @ rasputin 11/05/2012 19:17:10

   ++++++

 49. Aris. A avatar
  Aris. A 11/05/2012 19:09:31

  Ακόμα αδυνατούν να αντιληφθούν μερικοί τα αίτια για τα οποία καταποντίστηκαν ταυτόχρονα ΝΔ ΠΑσόκ Λαος Μπακογιάννη.

  Ο κόσμος καταψήφισε όσους συμμετείχαν τις τελευταίες δεκαετίες στην λεηλασία του δημόσιου χρήματος των κοινοτικών κονδυλίων και των δανείων.

  Ο κόσμος καταψήφισε ένα πολιτικό σύστημα που αντί να σχεδιάζει δημιουργεί προλαμβάνει οργανώνει ξημεροβραδυάζεται στους καναπέδες τηλεοπτικών σταθμών δίνοντας όρκους πίστης στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

  ο κόσμος καταψήφισε όσους δημιούργησαν αυτή την άθλια κρατική μηχανή που δημιουργήθηκε για να εκτελούν ρουσφέτια κάποιοι.

  Η Μπακογιάννη με τέτοια υποστήριξη με τέτοιο μηχανισμό με τόσα ρουσφέτια πήρε 2,5 και ο Τζήμερος 2,1.

  Εαν πάμε σε εκλογές χωρίς να έχουν αλλάξει πολλά στην ΝΔ και σε πρόσωπα και σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας και πάλι θα πάει πολύ χαμηλά.

  Γιατί κύριε Σαμαρά 2,5 χρόνια δεν προχωρήσατε στην συγκρότηση ενός υγειούς κόμματος παραμένοντας κολημμένος σε νοοτροπίες πρακτικές και πρόσωπα τα οποία στο παρελθόν ηττήθηκαν.

  Τι είναι το νέο που προτείνεται στο εκλογικό σώμα πέρα από πατριωτικές κορώνες που δεν πείοθυν κανέναν.

  Αν ξαναπάμε σε εκλογές Πασόκ και ΝΔ τι ζητούν από το εκλογικό σώμα;;

  Να ψηφίσει αυτούς που φαλήρισαν την χώρα για να μην έρθει ο Τσίπρας.

  Το πιθανότερο είναι ο κόσμος απογοητευμένος να πάει να δει το έργο Τσίπρας το οποίο έχει άγνωστη πιθανόν και ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάληξη παρά το χιλιοπαιγμένο έργο Πασόκ και ΝΔ.

  • restart avatar
   restart @ Aris. A 11/05/2012 20:37:56

   νόμιζαν ότι αυτο το έργο που θα κρατήσει αιώνια.
   ώσπου ένας μαυρος κύκνος έκανε την εμφάνιση του
   και μπλόκαρε το σύστημα.
   τίναξε την μπάνκα στον αέρα & άλλαξε το ρου της ιστορίας!

   http://www.capital.gr/messages/uploads/posts/26438EEE-3344-437F-97EB-7793C08E5466.jpg

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ restart 12/05/2012 05:23:08

    Χα χα χα χα ! Εκπληκτικό ! Πρώτο !

    • franc avatar
     franc @ Ο Θείος 12/05/2012 13:26:50

     Kαι είναι και αλήθεια!!! Αν μάλιστα τον είχαν αφήσει να κάνει το δημοψήφισμα θα γλιτώναμε το IIο μνημόνιο και θα 'χαμε καρδίσει και ενα χρόνο σχεδόν...

  • leleki avatar
   leleki @ Aris. A 12/05/2012 19:30:15

   Ζητούν να εφαρμοστούν τα 77 μέτρα του Παπαδήμου, που έχουν ανακοινωθεί για τις επόμενες εβδομάδες, με τα οποία κατάσχεται η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, προκειμένου να μην έρθει ο Λένιν -Τσίπρας και κινδυνεύσει η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.

 50. κεντρώος εξτρεμιστής avatar
  κεντρώος εξτρεμιστής 11/05/2012 19:37:52

  συμφωνώ απολύτως. Αν δε στις επαναληπτικές πάρει αυτοδυναμία ο συριζα ας υποστεί ο κυρίαρχος λαός τις συνέπειες των επιλογών του.

 51. arslonga avatar
  arslonga 11/05/2012 20:26:23

  Ο Σαμαράς νοιώθει την Ελλάδα, αντιλαμβάνεται τις βαθύτερες διεργασίες στην πολιτική, οι θέσεις του έχουν μακροχρόνιους και σαφείς στόχους, οι αναφορές του είναι σταθερές.

  Οι θέσεις του για την οικονομική κρίση είναι ότι πιο ρεαλιστικό μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη εσωτερική και διεθνή συγκυρία. Επιπλέον, απευθυνόμενος στον "έλληνα που επιχειρεί" υποδεικνύει τον τρόπο για να βγούμε από το βάραθρο του χρόνιου κρατικο-παρασιτισμού.

  Η θέση του για την αντιμετώπιση της ελληνικής πολιτικής κρίσης -όπως επιτέλους- βγήκε στο φως με το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το πρώτο σταθερό σκαλοπάτι που πατάμε στην κινούμενη άμμο των μανιο-καταθλιπτικών πολιτικάντηδων και του φρενιασμένα αποπροσανατολισμένου εκλογικού σώματος (που είτε πήγε είτε δεν πήγε να ψηφίσει). Ο Σαμαράς έβαλε τρείς σταθερές που συμπυκνώνουν και το δράμα και την ελπίδα μας:

  1η σταθερή: Η συγκρότηση κυβέρνησης.
  Οικουμενική, με την ανοχή του Σύριζα. Εναλλακτικά, "αριστερή" κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή της ΝΔ. Το σημαντικό είναι η διακυβέρνηση της χώρας. Το γενικό συμφέρον πάνω από το ειδικό.

  2η σταθερή: Η Ευρώπη είναι εθνική επιλογή. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης των λαών και των κρατών. Στην Ευρώπη τη θέση σου την αποκτάς, δεν στην χαρίζουν.
  Η Ελλάδα δεν είναι μια κουκίδα στον χάρτη. Είναι μέρος συνόλων και συγκρούσεων. Μετατοπίσεις περιεχομένου στο μοντέλο της Σομαλίας είναι πιθανές, αλλά ο τόπος μας στον κόσμο δεν αλλάζει, εδώ θα μείνουμε στριμωγμένοι μεταξύ Ιταλίας, Αλβανίας, Λιβύης και Τουρκίας. Οι πολιτικές επιλογές έχουν τρομερές εθνικές επιπτώσεις. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος.

  3η σταθερή: Συμφωνίες αρχών μεταξύ πολιτικών δυνάμεων. Όσο δύσκολο και να είναι, είναι ο μόνος τρόπος να βγούμε από τις ιδεοληψίες, τις μπλόφες και τις σκοπιμότητες των πολιτικάντηδων.

  Ο Σαμαράς είπε τις θέσεις του. Ας εμβαθύνουμε και ας βοηθήσει ο καθένας από μας τον εαυτό του και τους αγαπημένους του να διασχίσει τη φλεγόμενη βάτο που βιώνουμε. Οι θέσεις του είναι πολύ περισσότερα από την αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ και τώρα. Οι θέσεις του είναι για την Ελλάδα και για το μέλλον μας .

 52. FALCON avatar
  FALCON 11/05/2012 21:06:38

  Ένα στο αριστερό (ΣΥΡΙΖΑ), ένα και ένα δυό (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ-ΑΡ), τρία και αλλαγή δεν προκύπτει, άρα πάμε για εκλογές. Εκλογές με νέο επιτελείο διότι το υπάρχων απέτυχε. Θέλουμε πρόσωπα που να ανταποκρίνονται στις ελπίδες του λαού, πρόσωπα αναγνωρισμένα που να δημιουργούν την αισιοδοξία για το αύριο και πρόσωπα που έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά στην υλοποίηση του οράματος. Το κόμμα δεν μπορεί να πάει στις εκλογές με το υπάρχων επιτελείο, δοκιμάσθηκε και απέτυχε. Η επιτυχία του επόμενου στόχου ξεκινάει από τα πρόσωπα που θα στηρίξουν στην πράξη τον Πρόεδρο και θα παρασύρουν τους ψηφοφόρους στην κάλπη. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ.

 53. Aggelos avatar
  Aggelos 11/05/2012 21:10:48

  παιδια αφηστε το σαμαρα.

  γραψτε για το τσιπρα και την κωλοτουμπα με την επανεξεταση μνημονιου προς τους ευρωπαιους

  αυτο πρεπει να γινει σημαια της νδ..

 54. Factorx avatar
  Factorx 11/05/2012 21:24:53

  Διάβασε και καμιά άλλη ανάρτηση

 55. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 11/05/2012 22:12:33

  Ιστορικά η αριστερά στο σύνολό της κινούταν στο 54%
  Η δεξιά στο υπόλοιπο 46%

  Οι εκλογές έδειξαν ότι η δεξιά ως σύνολο έχει 52% .
  Το σύστημα θέλει κυβέρνηση αριστεράς...

  • franc avatar
   franc @ Αξύριστος Μαρξιστής 12/05/2012 13:29:24

   Δυστυχώς ο Μπένυ διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και το 52% της δεξιάς έγινε 38% τώρα!...

 56. Παρμενιοντας avatar
  Παρμενιοντας 11/05/2012 22:35:04

  Συγχαρητήρια εις τον Κύριον Σαμαρα που δια της ξεκάθαρης θέσεως του θέτει τα πράγματα εις μιαν πραγματικήν βάση και δεν ενδίδει στο λαϊκισμόν της ανεύθυνης αριστεράς.

 57. GIANNIS HALKIDIKH avatar
  GIANNIS HALKIDIKH 11/05/2012 22:37:52

  Ότι και να κανει ο ΑΣ είναι πλέον αργά στεναχωριέμαι που το λέω αλλά η παρτίδα έχει χαθεί ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός. Άν βέβαια δεν γίνει μέχρι τότε κάτι συνταρακτικό. Τώρα το τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό στα εθνικά θέματα ας διαβάσουν όλοι το πρόγραμμα - απόψεις τπου ΣΥΡΙΖΑ και μετά με το χέρι στην καρδιά τις επόμενες εκλογές ας ψηφίσουν.

 58. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 11/05/2012 22:40:38

  Γνωριζουνε ομως τι εστι πραγματικα η Αριστερα και ιστορικα και ανα τον κοσμο , οπως επισης γνωριζουνε που θα παει η χωρα ?Αυτο λεμε , ας δειξουμε επιτελους την πραγματικοτητα.Μονο με μια πολιτικη στο ιδιο φασμα των Αριστερων μπορουμε να δειξουμε την αληθεια.Ποια δηλαδη ?Την ενταση και το να κουναμε και εμεις το δαχτυλο.Να δουμε ποιος θα το κουνησει τελευταιος , και ας βγουνε στην φορα ολα οσα εχουνε πει και κανει κατα καιρος -ειδικα- πανω σε Εθνικα θεματα.Εδω και μονο οσα λεχθηκανε απο διαφορα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ φτανουνε ωστε να καταλαβει ο κοσμος τι γινεται.Ετσι και αλλιως , ο μικρομεγαλισμος τους δεν εχει ορια , αντι να κοιταξουνε να βαλουν την λογικη στο τραπεζι , συνεχιζουν μια συμπεριφορα αντιπολιτευσης και φωνασκιων στην τηλεοραση χωρις ΚΑΜΙΑ προταση ουσιαστικη.Και επισης συνεχιζουν ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ να χτυπιουνται στο ποιος ειναι πιο πιστος αντιμνημονιακος και ποιος ειναι πιο αριστερος απο τον αλλον.
  ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΕ ?

  Καποιους που απλα λενε μεγαλα λογια και θεωριες , και που ουτε μεταξυ τους δεν μπορουνε να τα βρουνε ?Και εαν δειτε ο ΣΥΡΙΖΑ επιμενει σε κυβερνηση Αριστερας !Γιατι κυριοι του Συριζα δεν ζητατε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ?
  Τι θελετε ολη την αλλη αριστερα ?Ζητηστε αυτοδυναμια λοιπον , να κυβερνησετε ανενοχλητοι , με ενα 25-27%% πιθανον να παρετε και +50 εδρες ετσι οπως εχει γινει το πραγμα , ειστε πολυ κοντα σε αυτον τον στοχο.
  Εμπρος λοιπον , καντε το σχεδιο σας , καντε την Ελλαδα εναν νεο σοσιαλιστικο παραδεισο οπου ολοι θα εχουμε δουλεια , θα αυξηθουνε οι μισθοι , θα εχουμε την καλυτερη υγεια και την πιο δικαιη κοινωνια...
  Αλλα εαν αυτα δεν γινουνε τοτε κυριοι θα εχετε να αντιμετωπισεται την ιδια την κοινωνια...Και η κοινωνια δυστηχως ετσι οπως ειναι τωρα , μονο τετοια παιχνιδια δεν αντεχει και δεν θελει..

 59. Stefanos avatar
  Stefanos 11/05/2012 22:58:11

  Πότε θα σταματήσουν οι αυταπάτες σε αυτή τη χώρα; Είναι δυνατό να δεχθεί η Μέρκελ επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με τους προσκυνημένους πολιτικούς μας που υπέκυψαν στις απειλές και τους εκβιασμούς της; Έχουν καταλάβει πολύ καλά οι ξένοι με τι γιουσουφάκια και φοβιτσιάρηδες έχουν να κάνουν.

  • stef avatar
   stef @ Stefanos 12/05/2012 00:37:27

   Συμφωνώ. Υποψιάζομαι οτι η Γερμανία θέλει να μας βγάλει απο την Ευρώπη. Ισως είναι το αντίτιμο για να έχει καλή σχέση με την Τουρκία η οποία δέν μπαίνει στην Ευρώπη.
   Η συνέχιση της πολιτικής της, τώρα που βλέπει ποιές είναι οι επιπτώσεις
   της στούς Ελληνες (εκλογική συμπεριφορα), αυτό δείχνει.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Stefanos 12/05/2012 04:17:54

   Χε χε, ίσως η Μέρκελ "τελειώνει" την Κυριακή στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (το μεγαλύτερο Ομόσπονδο κράτος) - όπως ακριβώς τέλειωσε ο προηγούμενος καγκελλάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ το 2005! Μετά από ήττα σε εκλογές στο ίδιο Ομόσπονδο κράτος!
   Το φαντάζεστε;

 60. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/05/2012 00:55:32

  Τις δημοσκοπήσεις τις βλέπετε? Το ποσοστό όσο πάει πέφτει. Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει κάτι ΤΩΡΑ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Δημήτρης 12/05/2012 13:54:20

   Σε άλλες ανεβαίνει. Διάβασε προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις και μην βιάζεσαι. Κάτσε να προκηρυχθούν εκλογές πρώτα

 61. yiannis avatar
  yiannis 12/05/2012 00:56:12

  Mπλέξαμε. Εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο. Το μομέντουμε είναι με το ΣΥΡΙΖΑ. Θα λεηλατήσει όλα τα αριστερά κόμματα ακόμη και το ΚΚΕ και βέβαια θα προσελκύσει μεγάλο μέρος του "αντιμηνονιακού" κοινού. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει. Αν δεν αλλάξει αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση μόνος του ή με άλλους τη βάψαμε. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη πλειοψηφία τους δέν έχουν εθνική συνείδηση. Για αυτούς η λέξη ΕΘΝΟΣ είναι εθνική κατασκευή στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Σκεφτείτε μόνο τι έλεγε η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 "νοιάζομαι για τους αφγανούς μετανάστες στον ίδιο βαθμό όπως για τους έλληνες." Είναι ικανοί για όλα. Η Ελλάδα όπως τη ξέραμε μέχρι τώρα ας τη ξεχάσουμε θα γίνουμε ισλαμαμπάντ. Μακάρι να γίνει κάτι και να αλλάξει το κλίμα αλλιώς δεν μας βλέπω καλά ως χώρα......

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ yiannis 12/05/2012 14:01:25

   Μέχρι τις νέες εκλογές θα έχουν έρθει στο φως οι ακρίδες. Δηλαδή οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά, τους λαθρομετανάστες, τα οικονομικά, την κρατικοδίαιτη οικονομία θα βγούν στην επιφάνεια θέλουν δεν θέλουν!

   Πάει τέλειωσε το παραμύθι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει και θα μάθει ο λαός με ποιούς έχει να κάνει. Η κοντή μνήμη θα τελειώσει τώρα που θα αναγκαστούν να μας αποδείξουν ότι ένα και ένα κάνουν δύο και όχι κάτι άλλο.

   Άντε γιατί αρκετά με τον λαϊκισμό.

   Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ήταν σοφό. Ο Θεός μας λυπήθηκε και μας άφησε να δώσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Γιατί το λέω αυτό: Αυτό το αποτέλεσμα μάς σπρώχνει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη - κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά - και να μην ψάχνουμε τον τρίτο από εμάς για να του φορτώσουμε το φταίξιμο. Ο λαϊκισμός, το χάϊδεμα των αυτιών από τους πολιτικούς που στην ουσία ήταν το ναρκωτικό που μας έκανε να ξεχνάμε την ευθύνη που έχουμε όταν επιλέγουμε πολιτικό προσωπικό έχει τελειώσει ως επιλογή. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια.

   Κανένα κόμμα δεν κυριάρχησε εκλογικά, επομένως τώρα ο κάθε Έλληνας καλείται να ψηφίσει μια φορά κι αυτός περισσότερο με λογική, ευθύνη και όραμα (με λογισμό και μ' όνειρο που λέει κι ο ποιητής) και όχι με ή κυρίως με τα ενστικτώδη ορμέμφυτά του και την προσδοκία να τον βολέψουν σε μια θέση "σοσιαλιστικής" αργομισθίας.

 62. rasputin avatar
  rasputin 12/05/2012 02:59:03

  Προχτές η δημοσκόπηση έγραφε 27,8 Σύριζα - 20 ,2 ΝΔ .
  Αυτή που δημοσιεύευται αύριο γράφει 25,5 Σύριζα - 21,7 ΝΔ .
  Την επόμενη βδομάδα θα είναι στήθος με στήθος .
  Η μάχη τώρα ξεκινάει , μην φοβάστε . Και οι περισσότεροι πλέον δεν ψηφίζουν για να τιμωρήσουν , αλλά επιλέγουν ποιος θα κυβερνήσει .

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ rasputin 12/05/2012 14:02:44

   Σωστά, εύστοχο

 63. tsakali avatar
  tsakali 12/05/2012 09:01:39

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ gmd ,ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΠΑΣ Κ ΞΥΠΝΗΣΕΙ !!! ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΞΕΡΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟ ΕΔΡΟΥ Κ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ Κ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΡΕ!!!! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΝΤΩΝΗ? ΠΟΥ ΛΟΥΦΑΞΑΝΕ ΟΙ ΚΟΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ? ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΟΧΙ Κ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΝΤΡΟΠΗ !!!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ tsakali 12/05/2012 13:35:17

   Καμία ύβρις. Είδα την εκπομπή. Μια χαρά του τα είπε του Γλέζου ο βουλευτής της ΝΔ. Κατάφερε μάλιστα και ψάρεψε από τον Γλέζο το λαυράκι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να πάρει αναγκαστικό δάνειο από τις καταθέσεις των πολιτών με εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ!!!

 64. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/05/2012 13:50:52

  Μετά την πρώτη νύξη του Σαμαρά για σύσταση Ευρωπαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί οι αρνήσεις ΟΛΩΝ των αρχηγίσκων των κεντροδεξιών κομματιδίων.

  Ο Καρατζαφέρης από τον κανάλι του, εμφανώς εξαγριωμένος και καταθλιμμένος από την μεγάλη ήττα του αποκάλεσε τον Σαμαρά "προδότη" και ότι δεν πήγε λέει να δεί νεκρή τη Μαρίκα αλλά πήρε μόνο τηλέφωνο το Μητσοτάκη.

  Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει μιλήσει ακόμα αλλά δεν έχει πει και όχι στην πρόσκληση του Μάνου να κατεβούν μαζί στις νέες εκλογές.

  Ο Στεφ. Μάνος με τον μεσαιοχωρίτη Αλαφούζο και την δημοσιογραφική υποστήριξη των υπαλλήλων του έχει ήδη πει όχι στον Σαμαρά.

  Ο Τζήμερος είπε ότι δεν είναι κεντροδεξιό το κόμμα του οπότε δεν τον αφορά το προσκλητήριο αλλά δεν θα έλεγε όχι στον Μάνο.

  Όπως καταλαβαίνετε ο Αλαφούζος εκπέμπει μηνύματα με σημαΣΙΑ.
  Και τί μας λέει; Ο Σαμαράς είναι τάχα μου "παλαιοκομματικός" και ο υπέργηρος Μάνος ο φίλος του (και φίλος των μεγαλοξενοδόχων που τους νομιμοποίησε τα κτίσματα που είχαν κατασκευάσει πάνω στον αιγιαλό τη δεκαετία του 90) είναι το "νέον" εις τον κεντροδεξιόν χώρον της δύσμοιρης πολιτικής πραγματικότητος!

  Συμπέρασμα:

  Το "Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Ελλάδα" θα έχει έναν ηγέτη, τον Α. Σαμαρά με ιδεολογική βάση τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Αρέσει δεν αρέσει, ο Σαμαράς είναι ο μόνος που υπάρχει. Πείτε μου άλλον. Δεν υπάρχει, απλά και ξεκάθαρα.

  Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες που ζουν στον πραγματικό κόσμο της δημιουργίας και της ελεύθερης οικονομίας και δεν ελπίζουν ότι θα αναστηθεί το φάντασμα του Ανδρέα μέσω ΣΥΡΙΖΑ να τους διορίσει στο Δημόσιο.

  Το Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Ελλάδα έχει κοινωνική βάση που εκτείνεται από την λαϊκή δεξιά της εργασίας και του μικρομεσαίου ιδιωτικού τομέα, περνάει από το κέντρο, το χώρο της μετριοπαθούς και ορθολογικής πολιτικής θεώρησης και διανόησης, και φτάνει μέχρι και την πατριωτική αριστερά που δεν αντέχει όπως και οι υπόλοιπη τους δυσβάσταχτους φόρους και θέλει η όποια ανάπτυξη της Χώρας ακολουθήσει, να φέρει θέσεις εργασίας και εισοδηματική αξιοπρέπεια.

  Στις επόμενες εκλογές το δίλημμα είναι κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό στην πράξη και με εγγύηση παραμονής μας στην ευρώπη και τους θεσμούς της (ευρώ) ή ακυβερνησία με προοπτική μετατροπής μας σε χώρα αφρικανικού τύπου.


  Διαλέξτε:

  Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Ελλάδα ή αριστερό μέτωπο μέσω ΣΥΡΙΖΑ

  Πιο απλά:

  Ευρώπη ή Αφρική;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/05/2012 14:15:19

   Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και ότι το “Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Ελλάδα” με ηγέτη τον Α. Σαμαρά θα έχει ως στόχο την παύση της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς στην χώρα. Οι αριστερές πολιτικές παντού στον κόσμο απέτυχαν, στην Ελλάδα απέτυχαν (εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ με τα γνωστά αποτελέσματα) καιρός να πούμε ναι ως ελληνική κοινωνία στις κοινωνικά φιλελεύθερες ιδέες.

   Ναι στην επιχειρηματικότητα,
   ναι στην εθνική αξιοπρέπεια,
   ναι στην δικαιοσύνη,
   την ανταγωνιστικότητα,
   τον αυστηρό έλεγχο του κράτους αλλά με σμίκρυνσή του,
   με ιδιωτικοποιήσεις στους περισσότερους τομείς (εκτός από όσους είναι εθνοστρατηγικής σημασίας),
   με ασφάλεια για τον πολίτη με σεβασμό στη Δημοκρατία,
   με επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης μέσω απέλασης των παρανόμων μεταναστών,
   με εγγύηση διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας,
   με σεβασμό στην εθνική ιστορία και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.