16/11/2009 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πατάει σε δυο βάρκες ο Άρης, ή τον εγκατέλειψε η ομάδα του;

Ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προσχώρησε στο στρατόπεδο της Αγίας Οικογενείας, παρατηρούνται τα εξής:

- Ο διευθυντής του γραφείου του Θανάσης Κοτταράς ήταν στην  μεγάλη συγκέντρωση του Σαμαρά στο Μπάντμιντον και δηλώνει ότι τον υποστηρίζει.

- Ο Νίκος Νικολόπουλος από την Πάτρα δήλωσε σήμερα ότι είναι λάθος η προσχώρηση σε συγκεκριμένο στρατόπεδο.

- Ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Δ. Γαλαμάτης της «ομάδας Άρη» κι αυτός ετοιμάζεται όπως μαθαίνουμε να εκδηλωθεί υπέρ Σαμαρά.

 Ερώτημα: πατάει σε δυο βάρκες ο Άρης, ή τον εγκατέλειψε η ομάδα του;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπίθας Δημήτριος avatar
  Σπίθας Δημήτριος 16/11/2009 17:13:38

  H δηλώσεις του Νικολόπουλου σήμερα τπρωί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας. λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η συμμαχία, ήταν ξεκάθαρο μήνυμα στον Άρη ότι το αγκάλιασμα στην Ντόρα θα το κάνει μόνος του και να μην υπολογίζει στους λοχαγούς..... Η ανάρτηση στο online-pressblog.blogspot.com έχει ως εξής:
  Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο ALPHA Radio και στο ΩΜΕΓΑ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε:
  «Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, η Αχαϊα απαίτησε -πρώτη- κάλπες και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ανταποκρίθηκε με ένα δημοκρατικό άλμα, θεσπίζοντας εκλογή προέδρου από τη βάση.
  Δεν συντελέστηκε έτσι απλώς μια διαδικαστική αλλαγή, αλλά προσφέρθηκε στην κοινωνία η δυνατότητα να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.
  Στο πλαίσιο αυτό η δήλωση συστράτευσης με συγκεκριμένο υποψήφιο Πρόεδρο νομίζω ότι υποβαθμίζει και -ενδεχομένως- αποδυναμώνει το επίτευγμά μας αυτό. Η κοινωνία δεν αγωνιά για την ατομική μου ψήφο, με προτρέπει όμως να παραμείνω μία ψύχραιμη, ενωτική φωνή, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφασιστική αξία έχει η ψήφος των πολιτών.
  Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή, υπήρξα πάντα ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών και αξιών, χωρίς ίχνος πολιτικού καιροσκοπισμού. Αισθάνομαι κάθε μέρα και πιο δικαιωμένος για την επιλογή μου να μην ταχτώ δίπλα σε έναν από τους υποψηφίους προέδρους, πιάνοντας «στασίδι».
  Η προσπάθεια επιρροής της εκλογής αυτής μπορεί να αποδειχθεί ζημιογόνα για την Νέα Δημοκρατία. Οι ενεργοί πολίτες, έχουν άποψη έχουν θέσεις πολιτικές παρακολουθούν τον διάλογο μεταξύ των υποψηφίων αξιολογούν και κρίνουν. Η κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους δημόσιους διαπληκτισμούς και τα τηλεοπτικά παράθυρα.
  Και εγώ ταλαντεύτηκα, μαζί και με άλλους συμμαχητές, στην ανάγκη παρέμβασης και ανάληψης πρωτοβουλιών. Κατέληξα όμως στην αναγκαιότητα οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παραμείνουν στους Πολίτες. Μόνο η επιλογή των Πολιτών κατοχυρώνει και εγγυάται ένα δυναμικό Αύριο.
  Παραδεκτό είναι ότι καθένας από τους υποψηφίους φωτίζει ένα μόνο μέρος της αλήθειας. Όμως η Δημοκρατία βασίζεται στη σύνθεση και τη συμπληρωματικότητα. Και αυτό χρειάζεται η παράταξη. Όλους.
  Η επόμενη μέρα δεν είναι του ΕΝΟΣ, είναι ΟΛΩΝ. Ο επόμενος ή η επομένη πρόεδρος δεν πρέπει να αναζητεί τους υπάκουους, αλλά τους ικανούς. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια δυναμική νίκης.
  Την επομένη της εκλογής όλοι μαζί θα είμαστε στη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και στις πολιτικές συγκρούσεις που φαίνονται αναπόφευκτες. Γι αυτό με την στάση μου αυτή θεωρώ ότι προσθέτω και δεν αφαιρώ, γεφυρώνω και δεν διχάζω, δουλεύω από σήμερα για την επόμενη μέρα.
  Η αναγκαιότητα της ανακαίνισης του πολιτικού μας οικοδομήματος, δεν σημαίνει ότι θα ραγίσουμε τις κολώνες, τα υποστηλώματα, το φέροντα οργανισμό.
  Η προσωπική μου διαδρομή είναι γνωστή. Δίνω «τα πάντα-όλα» για τη στερεότητα των Αρχών και των Αξιών μας, τις οποίες ασυμβίβαστα υπηρετώ.
  Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν δίστασα να τοποθετηθώ ακόμα και όταν οι θέσεις μου ήταν αντίθετες με την κρατούσα άποψη. Όμως πάντα οι τοποθετήσεις μου ήταν επί της πολιτικής. Προεκλογικά υποσχέθηκα στους Αχαιούς ότι θα είμαι η φωνή τους. Η φωνή αυτή για να είναι βροντερή και ξεκάθαρη πρέπει να είναι και να παραμείνει αδέσμευτη και ασυμβίβαστη.

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 16/11/2009 17:23:55

  προσπαθει να συγκρινει τον αρουλη με το Αβραμο....ειναι δυνατον...?

 3. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 16/11/2009 18:03:53

  Ο αρθογράφος και πολλοί άλλοι δεν έχετε ακόμη καταλάβει το βασικότερο πρόβλημα, βλέπετε αυτά που θέλετε εσείς να βλέπετε. Αυτό συμβαίνει επειδή καταστάσεις σαν τις σημερινές δεν έχουν επαναληφθεί, έτσι δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού κι αυτό δυσκολεύει την κατανόηση τους, η ΝΔ έκλεισε τον κύκλο της και αυτοδιαλύεται,

 4. Mara avatar
  Mara 16/11/2009 18:11:41

  Δικαίωμα του κάθε βουλευτή, είναι να στηρίζει τον υποψήφιο που πιστεύει(για τ δικούς... του λόγους, ο καθένας) ότι θα είναι καλύτερος αρχηγός.
  Η κοινή συνέντευξη όμως Άρη-Ντόρας για την ανακοίνωση της στήριξης του πρώτου,ήταν κακή αντιγραφή Αβραμόπουλου-Σαμαρά και υπερβολή.
  Ο Αβραμόπουλος ήταν υποψήφιος αρχηγός και μετά την παραίτηση του από την διεκδίκηση της αρχηγίας, ήταν λογικό να ανακοινώσει την στήριξη του σε άλλο υποψήφιο αρχηγό, με αυτόν τον τρόπο.
  Ο Σπηλιωτόπουλος δεν είναι και καμμιά μεγάλη προσωπικότητα της παράταξης, ένας απλός βουλευτής είναι. Πρός τί τόση επισημότητα?????
  Δεν είδαμε κανέναν άλλο βουλευτή να ανακοινώνει με αυτό τον τρόπο στήριξη σε υποψήφιο.
  Νομίζει η Ντόρα ότι θα γυρίσει την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση με αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα?

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Mara 16/11/2009 19:41:44

   Κάνεις λάθος εσείς είσαστε αυτοί που του δίνετε τόσο μεγάλη σημασία, εσείς είσαστε αυτοί που περιμένατε με ανοιχτό τον στόμα να ακούσετε σε ποιόν δίνει την υποστήριξη του ο Σπηλιωτόπουλος. Είσασταν σίγουροι οτι θα υποστηρίξει Σαμαρά αλλά όταν είδατε το αντίθετο και απογοητευτήκατε τον αρχίσατε στα μπινελίκια.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Mara 16/11/2009 19:44:38

   Στοχεύει στις ψήφους των στυλάτων, γλυκανάλατων,μελάτων, μοδάτων και καλά, μπουρνουζοφόρων νεοδημοκρατών.

   • Κεραυνός avatar
    Κεραυνός @ Strange Attractor 16/11/2009 20:08:27

    Εσύ τί πρόβλημα έχεις? Αφού έχεις δηλώσει επανειλημένα οτι δέν πρόκειται να ψηφίσεις ποτέ ούτε Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε να μάθουμε το δικό σου πολιτικό είδαλμα?

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Κεραυνός 16/11/2009 20:28:58

     Είδαλμα; Τέλος πάντων, το πολιτικό μου ίνδαλμα είναι η Ε. Καϋλή αλλά επειδή εντάχθηκε σε κόμμα, κάνω πέτρα τη καρδιά και την παρακολουθώ εκ του μακρόθεν μη ψηφίζοντάς την.
     Ένα άλλο ίνδαλμά μου είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, αλλά καθότι άψογος, τον εξαφάνισαν από προσώπου γης, και έτσι τρώμε στη μάπα Γκερέκου, Ράπτη, και Αϊβαλιώτηδες.

    • Unionist avatar
     Unionist @ Κεραυνός 17/11/2009 01:18:05

     Κεραυνε, πες μας γιατι ακριβως να απογοητευτουμε με την συμπραξη Αρη-Ντορας;
     Προσθετει ο Αρης τιποτα ιδεολογικα και πολιτικα οπως εκανε ο Αβραμο στον Σαμαρα; Κοινη πλατφορμα ειχαν απο πριν, αν και διαφωνουσαν σε διαδικαστικα ζητηματα.
     Προσθετει κουκια; ο Χαρακοπουλος, ο Κοτταρας και ο Νικολοπουλος ειτε διαφωνουν μ'αυτον ειτε παραμενουν ουδετεροι.
     Το ισχυρο χαρτι του Σαμαρα εξ'αρχης ηταν το ανοιγμα στη βαση και αυτο παραμενει. Με το να υπερτιμουμε την κινηση Αρη απλως κοροιδευουμε τον εαυτο μας...

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Strange Attractor 16/11/2009 22:02:38

    εκ του μακρόθεν; τελοσπάντων. μακρόθεν λοιπόν....

 5. markella avatar
  markella 16/11/2009 18:30:04

  Παλια ξυνα σταφυλια..!

  Ενα copy paste της κοινης παρουσιας Σαμαρα Αβραμο. Καμμια εντυπωση.
  Πεπερασμενο και ψυχρο...αχρωμο και αοσμο το backround, σα να μην ειχαν σχεση όλα αυτα με τη ΝΔ αλλα με καποια ιδιωτικη υποθεση!

 6. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 16/11/2009 18:32:30

  Μάρα και Μαρκέλλα έχουμε τηλεπάθεια. Τα ίδια πράγματα γράψαμε.

 7. markella avatar
  markella 16/11/2009 18:35:08

  ΕΕΕΕ ...Κοπελλα μου !!
  Τα προφανη...μονο ο ζαβλακωμενος δεν μπορει να τα δει!
  Ευτυχως...ειμεις δεν ειμαστε!
  (χωρια που τα μεγαλα πνευματα συναντιωνται!!!)

 8. Mara avatar
  Mara 16/11/2009 20:04:48

  Δεν καταλαβαίνουν ότι, όσοι πλέον πάνε στον Σαμαρά αυτοί κερδίζουν και μόνον αυτοί. Κερδίζουν πρώτα από όλα στα μάτια του κόσμου που τους ψηφίζει. Αν δεν το καταλαβαίνουν θα έρθουν εκλογές και θα το καταλάβουν...

  • tiramola avatar
   tiramola @ Mara 16/11/2009 20:27:00

   @mara
   Το έχει καταλάβει και ο Μπασιάκος αυτό...

 9. vas avatar
  vas 16/11/2009 20:09:30

  Η ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΟΥΛΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ,
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΥΠΑΚΙ ΘΑ ΤΗΣ ΕΔΙΝΕ ΠΟΝΤΟΥΣ?

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ vas 16/11/2009 20:57:58

   Μπράβο παλαμάκια ... και άν τυχόν έλεγε ο Αρούλης σήμερα οτι στηρίζει Σαμαρά εσύ θα μας έλεγες τώρα οτι το θέμα της διαδοχής έχει τελειώσει.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ Κεραυνός 16/11/2009 21:44:00

    Δεν είναι το ίδιο. Καταρχάς, η Ντόρα εδώ κάνει μια εμφανώς απελπισμένη προσπάθεια σύγκρισης της στήριξης του Άρη με τη στήριξη Αβραμόπουλου στο Σαμαρά. Όσο πιο έντονη είναι αυτή η προσπάθεια, τόσο πιο γελοία φαίνεται στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι απορημένος και σκέφτεται "καλά, τόσο σημαντικό στέλεχος ήταν ο Άρης και δεν το ξέραμε;". Βγήκαν άλλα μεγαλοστελέχη μαζί της όπως ο Χατζηδάκης (που στο κάτω κάτω, πέτυχε και την πώληση της Ολυμπιακής εκεί που όλοι απέτυχαν) και δεν έκανε τόσο ντόρο. Τι συνέβη με τον Άρη; Είναι φανερό ότι είχε ανάγκη από μια φιέστα. Με τον τρόπο αυτό όμως, αντί να προμοτάρει την υποψηφιότητά της, το μόνο που καταφέρνει είναι να προμοτάρει την απελπισία της.

    Αντιθέτως, τυχόν στήριξη Σαμαρά θα ήταν απλή επιβεβαίωση του ρεύματος Σαμαρά και θα πρόσθετε στην υποψηφιότητα Σαμαρά. Έτσι όπως έγινε, στο χρονικό σημείο που έγινε και με τις απίθανες διαστάσεις που της δόθηκαν, η στήριξη Άρη φαντάζει ακόμη πιο πολύ ως κίνηση απελπισίας.

    Θυμάμαι μια ωραία φωτογραφία που υπήρχε αρχικά στην ανάρτηση "τα αλλεπάλληλα λάθη τακτικής της Ντόρας" με μια σκάλα που κατέβαινε κυκλικά προς τα κάτω. Ό,τι και να κάνει βυθίζεται και περισσότερο. Πιστεύω ότι θα πέσουν κι άλλο τα ποσοστά της τις επόμενες μέρες.

 10. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 16/11/2009 20:36:53

  O ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ

 11. fit to go avatar
  fit to go 16/11/2009 21:04:44

  Ο Άρης το παίζει έξυπνα. Έστειλε όλους τους δικούς του στον Σαμαρά και κουβαλάει το κορμί του στη Ντόρα. Ήδη είναι έξαλλοι οι βουλευτές της Β Αθηνών που στηρίζαν τη Ντόρα. Μην εκπλαγείτε Χατζηδάκης Βαρβιτσιώτης κλπ αν κρατήσουν στάση ουδετερότητας. Συνεργάτες και των δυο ήταν στα κάγκελα πριν από λίγο σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με δημοσιογράφους

 12. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 16/11/2009 21:20:06

  πολύ σωστός ο Νικολόπουλος, πολλοί στη Ν.Δ κάνουν προσπάθεια να προσαρμόσουν τον εαυτό τους στη νέα κατάσταση αδιαφορώντας για την προσαρμογή του κόμματος στη νέα κατάσταση.

 13. markella avatar
  markella 16/11/2009 21:38:07

  Για να μαθεις και τα dessous...Ο Νικος Νικολοπουλος ειναι ενα απο αυτα τα παιδια που ο μηχανισμος Ντορα τον υπονομευσε στις εκλογες του 2007.
  Δυστηχως εκει ο Καραμανλης δεν τον στηριξε επαρκως.
  Εχει την μουρλα του...αλλα ειναι αγωνιστης.

 14. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 16/11/2009 21:41:03

  Κρίμα που δεν ψηφίζω Αχαια. Και μόνο γι αυτή την τοποθέτηση του θα την κέρδιζε την ψήφο μου ο Νικολόπουλος.
  Κατά τα λοιπά οι γνωστές φαιδρότητες: ο "κ Τίποτα" που φτύναμε έγινε μάγκας, λεβέντης και παλληκάρι γιατί ήρθε με μας, το "αποτυχημένο τυπάκι" που γλυκοκοιτάζαμε έχασε την ευκαιρία να γίνει "παίδαρος" γιατί πήγε με τους άλλους. Η μανικιουρίστα του χ πήγε με Σαμαρά, η κομμώτρια του όμως με Μπακογιάννη. Θα έλεγα ότι τελικά έχει πλάκα.Μήπως τελικά η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο νομίζω?

 15. markella avatar
  markella 16/11/2009 21:57:03

  Ειναι αληθεια οτι το όφελος των εντυπωσεων το έχει εκεινος που κανει τη "πρωτη κινηση", την κινηση ματ.
  Εν προκειμενω, ο Σαμαρας ειχε την πρωτοβουλια των κινησεων και μετα ολα φανηκαν απλα σαν ντομινο.
  Γι αυτο πια ειναι ανευ νοηματος οποια περαιτερω προσκολληση σε αρματα...ιδιως της Ντορας, γιατι υποδηλωνει και μια απελπισια...

 16. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/11/2009 21:58:32

  Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή... μέχρι γελοιότητας...
  Η σοβαρότητα και η ορθότητα, η χρησιμότητα και η διαύγεια κάποιου εξαρτάται από τη σημαία που προσκυνά, από τη σημαία που διαλέγει...
  Ιδέες, σκέψεις, υποτάσσονται στο θέλω.
  Κακός ή καλός κάποιος ανάλογα αν ο γράφων είναι Σαμαρικός ή Μητσοτακικός...

  YG

  Το έχουμε γράψει πολλοί πολλές φορές το τέλος της Μεταπολίτευσης, κόμματα που υπάρχουν μόνο στο όραμα της εξουσίας, με δομές λαβύρινθου για κατανομή καρεκλών...
  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μόνο ένα συνδετικό κρίκο πλέον, τη διαχείριση του κράτους...

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ Ο Ιθαγενής 16/11/2009 22:15:48

   Eπειδή ακόμα έχω χαλαρή διάθεση και για να ανήκω κι εγώ κάπου μπορώ να δηλώσω ....... Νικολοπουλικός?
   Θερμή παράκληση μην αποκαλύψετε ότι ο ψιλικατζής μου στηρίζει Ψωμιάδη!

 17. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 16/11/2009 23:12:04

  Ρε παιδιά τι ομάδα να έχει ο Αρούλης πλάκα κάνουμε; Ο Αλιβιζάτος που ήταν στην ομάδα του ήταν στους 50 που υπέγραψαν για το Σαμαρά! Οι περισσότεροι την έχουν κάνει προς Σαμαρά, ατύχησε η Αγ. Θεοδώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.