14/09/2008 17:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πατάει γκάζι με σηκωμένο το χειρόφρενο»

Λόγω ανωτέρας βίας δεν παρακολουθήσαμε την σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη. Θέτουμε λοιπόν ως βάση της συζήτησης που πρέπει να γίνει την κριτική που ασκεί το http://orfni.blogspot.com/, που είναι κατά τη γνώμη μας η σοβαρότερη «από τα μέσα» κριτική του ΠΑΣΟΚ (και του υπενθυμίζουμε ότι όταν ανεβάζει κομμάτια μας, πράγμα που κάνει συχνά, να βάζει και κανένα link, έτσι για το τυπικό):

Όταν θέλεις να είσαι αρχηγός του σοσιαλιστικού "κινήματος" που ίδρυσε και μεγαλούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου (ο πατέρας του δηλαδή) και θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός, δεν περιμένεις...χάδια στα αυτιά (όσο κι αν η συνέντευξη της ΔΕΘ ήταν ένα μεγάλο δώρο των δημοσιογράφων στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ).
Ας αρχίσουμε με την κριτική που δέχθηκε από το μικρότερο κόμμα της βουλής το ΛΑΟΣ: «Είναι σίγουρο ότι ο κ. Παπανδρέου με τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη προσέφερε στον τραυματισμένο Πρωθυπουργό, το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του»

Απαντήσεις σε slow motion, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, πολυακουσμένες, σκουριασμένες θέσεις, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες του τόπου. Ο κ. Παπανδρέου έδειξε ότι επιμένει να πατάει το γκάζι, με σηκωμένο το χειρόφρενο".
Ας πούμε, όμως,  ότι αυτά τα ακούει από τους αντιπάλους του. Η κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, η δίκαιη ανακατανομή του πλούτου, η "πράσινη" αγροτική ανάπτυξη, τα μέτρα για τις υπερχρεωμένες οικογένειες και την πρόνοια για υγεία, παιδεία και "καθαρές" σχέσεις με την εκκλησία και τους επιχειρηματίες αλλά και την δικαιοσύνη, παραπέμπουν στην ηθικολογία της ΝΔ, του "σεμνά και ταπεινά" που στην πράξη είδαμε ΟΛΟΙ τι σημαίνουν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε "σχέση εμπιστοσύνης" με τους πολίτες για να δημιουργήσει ένα...άλλο κράτος (μια άλλη επανίδρυση του κράτους που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ο Κ. Καραμανλής) και υποσχέθηκε ότι την "πρώτη τετραετία" θα εμπεδώσει τις πολιτικές "χωρίς οικονομικό κόστος" (με κάποια βέβαια οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των "μικρομεσαίων"- που τα θεωρεί αναγκαία για οποιαδήποτε συνέχεια του ΠΑΣΟΚ). Οι ερωτήσεις για το που θα βρει τα χρήματα, ήταν άνευ ουσίας και αντικειμένου - και το ξέρουν και όσοι ρώτησαν....
Όλα μας θύμισαν τον Κ. Καραμανλή πριν το 2004.....(με άλλα λόγια και ρητορικό στόμφο). Το ότι ευχήθηκε στον πρωθυπουργό για τα 52α γενέθλια του, χωρίς να επαναλάβει χαρακτηρισμούς ή να αναφερθεί γενικά στο όνομα του, λέει πολλά...Όπως και οτι υπάρχουν δυνάμεις - και υπουργοί - μέσα στην ΝΔ (υγιείς και θετικές που αγωνίζονται αλλά προς το παρόν...σκεπάζονται από τους αμαρτωλούς...) λέει από μόνο του επίσης πολλά...(για το μέλλον).
Η επανάληψη του "όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα" που ανέπτυξε (σε σχέση με την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής) σε όλες τις εξειδικεύσεις που του ζητήθηκαν παρέπεμπαν σε μια μεγαλόπρεπη "λευκή επιταγή". Από πολιτικές μέχρι πρόσωπα (που θα τις υλοποιήσουν).
Στα πολύ θετικά του ΓΑΠ (Σάββατο και Κυριακή) η δέσμευση του οτι το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται "λαϊκό κίνημα" με στόχο "την αναδιανομή του πλούτου" και στη συνέχεια οι καθαρές σχέσεις με όλους μέσα από την αξιοκρατία παντού.
Είναι εντυπωσιακό πάντως οτι στις πρώτες 2 ώρες της συνέντευξης ΔΕΝ δέχθηκε ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ για την εξωτερική πολιτική ΟΥΤΕ ΚΑΝ για το σκοπιανό!!
Αυτά προς το παρόν.....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 14/09/2008 17:45:04

  Την υπόσχεση για μια ανθρώπινη κοινωνία, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ
  Το όραμά μας είναι διαχρονικό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ, όταν ανέβει την εξουσία, θα είναι η δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  "Το Σάββατο είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, για το πώς θα βγει η χώρα από την πολιτική και οικονομική κρίση, την οποία έχει βάλει η Νέα Δημοκρατία Αισθανόμαστε το τέλμα της πολιτικής που έχει περιέλθει η χώρα, μια πολιτικής χωρίς στρατηγικής και στόχους", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι χωρίς στρατηγική και όραμα και πως η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει τους πλουσιότερους πλήττοντας τα χαμηλά εισοδήματα.
  Ανέφερε ακόμη ότι οι πόροι προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένοι και θα προέλθουν από τη φορολογική δικαιοσύνη των μεγάλων εισοδημάτων. Τα μέτρα αυτά είναι εφικτά και συγκεκριμένα και θα δημιουργήσουν όχι μόνο αναδιανομή αλλά θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο διαφυγής και λειτουργεί ως μεσίτης, δεσμεύτηκε ότι με την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της πολιτείας για μια δύσκολη αλλά εφικτή ανάκαμψη.
  Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας
  Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έχουν χαθεί 4 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τις χαριστικές πράξεις του κ. Αλογοσκούφη προς τους 200 επιχειρηματίες με το αφορολόγητο των μερισμάτων. Παράλληλα, θα υπάρξει φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας όπως επίσης και της εκκλησιαστικής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η εκκλησία δεν θα θελήσει να απέχει από αυτή την προσπάθεια. Ενας άλλος τομέας πρόσθεσε, από από μπορούν να εξευρεθούν χρήματα είναι οι εξοπλιστικές δαπάνες καθώς μέχρι το 2013 θα διατεθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα αυτό.
  Στόχος του είπε είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία με τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής, έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με αίσθηση δικαίου, αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ φέρνει την ελπίδα και ο λόγος του είναι λόγος τιμής.
  Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Συνασπισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι στόχος είναι νίκη και η αυτοδυναμία και πως το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με ευρύτατες συναινέσεις και θα συνεργαστεί με κόμματα τα οποία επιδιώκουν τις ίδιες αλλαγές.
  Σε ερώτηση για τον Κ. Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός "παλεύει κι αυτός για να φύγει αυτή η κυβέρνηση".
  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: "Δεν πάμε καλά, έχουμε πάρει την κατηφόρα".
  "Οχι" στα τεκμήρια
  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ, εάν ανέβει στην εξουσία, θα καταργήσει τα τεκμήρια.
  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα αξιοποιηθούν τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτει η χώρα μας, "κάτι τέτοιο θα είναι πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό".
  OTE
  "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσει το δημόσιο τον έλεγχο του Οργανισμού", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση για τον ΟΤΕ.
  Yπέρ χωρισμού κράτους - εκκλησίας
  "Πρόθεσή μας είναι η καθαρή σχέση χωρισμού κράτους - εκκλησίας", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
  Μονή Βατοπεδίου
  "Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου".
  Διαφάνεια
  Κληθείς να απαντήσει, πώς θα αντιμετωπίσει τα "σκάνδαλα" για τα οποία το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση, απάντησε ότι έχουμε τη βούληση για διαφάνεια και παραδειγματική τιμωρία, την οποία ζητάει ο λαός για όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, και την οποία θα αναλάβουν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες της Βουλής και της δικαιοσύνης. Για την τελευταία είπε ότι θα ενισχύσουμε τις διαδικασίες για ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
  Στόχος μου,είπε, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία με τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους.
  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=937592&lngDtrID=244

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/09/2008 17:57:55

  Νομίζω τα ξαναέγραψα, έχουμε λοιπόν: νέο ξεκίνημα, νέες πολιτικές, νέα σχέση πολίτη κράτους, όχι στη διαφθορά, φορολογική διακιοσύνη των μεγάλων, πάταξη της φοροδιαφυγής ("...θα αξιοποιηθούν τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτει η χώρα μας,"), ανεξάρτητη δικαιοσύνη κλπ.

  Γιατί νομίζω ότι άκουγα έναν λάιτ Καραμανλή του 2003?
  Με ποίους θα τα επιτύχει όλα αυτά?
  Πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει?
  (τι απάντησε στην ερώτηση: για το αν θα είναι σε μια μελλοντική κυβέρνηση στελέχη που στο παρελθόν πλούτισαν μέσω της πολιτικής? ....)

  Συμπέρασμα : μόνο η καρέκλα της εξουσίας αυτός είναι ο στόχος.

  ΥΓ

  1. Τι ήθελε να πει ο ποιητής για εκλογές και παραγραφή, γιατί εγώ δεν κατάλαβα.
  2. Ξανά ερωτώ: για σκοπιανό τίποτα?
  3. Για λαθρομετανάστευση τίποτα?

 3. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 14/09/2008 18:01:06

  Πατάει γκάζι με σηκωμένο το χειρόφρενο ... και σβησμένη την μηχανή για λόγους ασφαλείας.

 4. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 14/09/2008 18:04:58

  Ο τίτλος της ανάρτησης με βρίσκει ριζικά αντίθετο. Παρακολούθησα τη συνέντευξη του ΓΑΠ και θα συμφωνήσω με το συντάκτη της ανάρτησης σε ένα πράγμα: ΔΕ ΧΑΪΔΕΨΕ ΑΥΤΙΑ.
  Ανέπτυξε το πρόγραμμά του, λαμβάνοντας υπ' όψιν το Ευρωπαϊκο πλαίσιο, με όλες τις δυσκαμψίες και τη φιλελεύθερη ιδεολογία του, και τους περιορισμούς που απορρέουν από αυτό.
  Δυστυχώς οι συμπατριώτες μας που θέλουν «πιο τολμηρές προτάσεις» πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί ταυτόχρονα δηλώνουν μαζικά ευρωπαϊστές.
  Βεβαίως είναι πάντα εύκολο να χαϊδεύεις αυτιά και να μην υλοποιείς τις υποσχέσεις. Αυτό θέλουμε;
  Η παρούσα κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές το 2004 υποσχόμενη, κυρίως, δυο πράγματα: κατάργηση του ΑΣΕΠ και κατάργηση του ΣΔΟΕ. Υλοποίησε και τις δυο υποσχέσεις της γι αυτό κασι επανεξελέγη. Είναι όμως μακράν η χειρότερη κυβέρνηση της Δημοκρατίας και μόνο με την τελευταία κυβέρνηση της Χούντας μπορεί να συγκριθεί.
  Κάποτε πρέπει να μάθουμε να αποφασίζουμε τι θέλουμε και τι δε θέλουμε

 5. factor y avatar
  factor y 14/09/2008 18:17:36

  Νομίζω ότι η εμπειρία σου στην δημοσιογραφία σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις τον Χατζάρα. οπως επίσης και τα τεκταινόμενα στην ΠΟΕΣΥ...
  Επομένως δεν θα έκοβα το κεφάλι μου ότι ο Χατζάρας είναι ο φανατικότερος των οπαδών του Παπανδρέου...
  Καλησπέρα.

 6. aionios avatar
  aionios 14/09/2008 18:18:01

  Δε θέλουμε διλήμματα και μπαμπούλες.

 7. nick avatar
  nick 14/09/2008 18:18:51

  Αναρωτιέμαι τι θα έσουρε ο Καραμανλής σήμερα αν ήταν στη θέση του Παπανδρεου...Επανάσταση κατά της σαπίλας θα είχε κηρύξει...

  Η συνέντευξη είναι ηδη αναρτημένη στο site του ΠΑΣΟΚ. Την άλλη του καταλληλότερου ακόμα ψάχνω να τη βρώ...Δεν κρύβεται και καμία μίζα απο πίσω για να ασχοληθεί κανείς...

  Φάκτορα, απλά τα πράγματα...Και μόνο τις προθέσεις του για τη διαφάνεια να υλοποιήσει ο ΓΑΠ, κέρδος θα είναι για τη χώρα και τα παιδιά μας...Το πλιάτσικο όσο έρχεται το τέλος τους, τόσο θα μεγαλώνει. Θα είναι μια επιλογή χαμηλού ρίσκου να απαλλαγούμε από δαυτους...Και αν αποδειχτούν και τούτοι οτι δεν εννούν όσα λένε, υπάρχει και για αυτούς ο κάλαθος...

 8. πρωην πασοκ avatar
  πρωην πασοκ 14/09/2008 18:22:20

  ποια διαφάνεια,με τον ρεππα,τον καστανιδη,τον πετσαλνικο,αθανασακη που δεν θυμούνται ποτε δουλεψαν τελευταία φορά.τερμα τα ψεμματα,προτιμω οικολόγους

 9. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 14/09/2008 18:34:14

  Η κριτική του orfni ειναι τουλαχιστον προκατειλειμενη. Αναρτησε χθες ενα απιθανο παραληρημα του Σ Χατζαρα και στη συνέχεια τισ τριχες που αναμεταδιδεις. Η συνεντευξη - οπως και η ομιλία του ΓΑΠ- ήταν συγκροτημενη με πολιτικό στίγμα και συνέπεια.
  απέφυγε τον ευκολο δρομο της πλειοδοσίας της σκανδαλολογίας. Αντι να αρχισει και να τελειώσει με κλέφτες, απατεώνες και σκάνδαλα προτιμησε να μιλήσει για την πολιτική και την ουσία της.
  Το οτι δεν δεχθηκε ούτε μια ερώτηση για την Εξωτερική Πολιτική και τα εθνικά θέματα γιατι καταγραφεται στα αρνητικά του??? Ο ΓΑΠ απαντουσε δεν ρωτούσε - για ναμην τρελαθουμε κιολας.

 10. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 14/09/2008 18:39:25

  σε όσους τον αποκαλούσαν Γιωργάκη να ψάξουν για κάτι άλλο....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

 11. πρωην πασοκ avatar
  πρωην πασοκ 14/09/2008 18:43:58

  απο εδω και περα οχι γιωργακησ,αναβαθμιστηκε σε τζεφρι

 12. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 14/09/2008 18:45:43

  νεώτερη αναρτηση του orfni.
  http://orfni.blogspot.com/2008/09/blog-post_7895.html
  Το πρόβλημα λεει ο πολυπειρος δημοσιογραφος ήταν στη δομη της συνεντευξης. Απειροι οι μικροι , αφησαν λέει τους εγκαθετους του ρουσοπουλου να περάσουν την γραμμή Καραμανλή στην αρχή της συνεντευξης.
  Αν τον ειχαν καλέσει αυτόν να την οργανώσει θα ειχε λάμψει ο Ηλιος του ΠΑΣΟΚ προφανώς
  Μη χειροτερα ΘΕΕ μου......

 13. Africa avatar
  Africa 14/09/2008 18:51:16

  Για σοβαρα θεματα οπως λαθρομεταναστευση, οργανωμενο εγκλημα, σκοπιανο.... τουρκια...ΤΙΠΟΤΑ! Δεν θα επρεπε ο Γ Παπανδρεου να αναφερθει σε αυτα θα θεματα..... το οραμα μας ο ανθρωπος... δεν ειναι αρκετο.

 14. insider avatar
  insider 14/09/2008 18:55:51

  Σε όλους αυτούς που θεωρούν "λίγο" τον ΓΑΠ (που και ίσως να είναι) θα πρέπει να υπενθυμίσει κανείς ότι:
  α) Στις εκλογές διαλέγουμε μεταξύ των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών. Οσοι απορρίπτουν π.χ. κάποιον περιμένοντας τον "ιδανικό" φορτώνονται για μια τετραετία ακόμα αυτόν που "στολίζουν¨ και κατηγορούν κάθε μέρα, ο οποίος μάλιστα θα λέει "ο λαός εγκρίνει την πολιτική μου" (π.χ. οι ψηφοφόροι του Nader στην Αμερική κατάφεραν να βγάλουν τον Bush - o Al Gor τους φαινόταν λίγος).
  β) Βασικό (αν όχι το βασικότερο) συστατικό της δημοκρατίας είναι η εναλλαγή κυβερνήσεων. Ακόμα και η καλύτερη κυβέρνηση αν μένει για πολύ στην εξουσία νομοτελειακά θα αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα αλλαζονείας / διαφθοράς / αυταρχικότητας (συμπτώματα που όλοι έχουμε δεί στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες).
  γ)Πραγματικά περιμένουμε σοβαρά κάποιον πολιτικό ηγέτη με "επαναστατικό" πρόγραμμα και πραγματικές "τομές" (εστω και σε επίπεδο προεκλογικών υποσχέσεων) να κερδίσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνία (την κατάντια της οποίας περιέγραψε ο factorX σε κάποιο άρθρο του Αυγούστου αν θυμάμαι καλά) ή απλά κάνουμε πλάκα (και πλάτες στο εκάστοτε καθεστώς);

 15. kioles avatar
  kioles 14/09/2008 19:03:25

  θα πρεπει καποτε να καταλαβουμε οτι τα ονοματεπωνυμα δεν ειναι το παν

 16. kioles avatar
  kioles 14/09/2008 19:03:52

  ττ

 17. kioles avatar
  kioles 14/09/2008 19:04:31

  ε

 18. kioles avatar
  kioles 14/09/2008 19:06:27

  τα ονοματεπωνυμα δεν ειναι το παν

 19. tiramola avatar
  tiramola 14/09/2008 19:07:15

  Τελευταια γραμμη αμυνας...
  Οικογενειοκρατια...
  Το εγραψε και ο Τατουλης...
  Ας γινει ο Τζεφρυ πρωθυπουργος και θα τους παρει ο διαολος ολους...ακομα και τους "πρωην ΠΑΣΟΚ"...

 20. tiramola avatar
  tiramola 14/09/2008 19:08:54

  Βγηκε και χαμογελαστο το πνευματικο παιδι του Εφραιμ να μιλησει για κυβερνητικο προγραμμα!!!!!!!!!!!

 21. tiramola avatar
  tiramola 14/09/2008 19:15:30

  Απο που θα βρει τα λεφτα??????????????????
  Θα τα παρει απο τους Βουλγαρακηδες και τους Ρουσοπουλους ρε!!!!!!!!!!!

  FactorX δεν ψαχνεις λιγο καλυτερα τον σεμνο και ταπεινο ηθοποιο?
  Αν δεν ειναι αυτος ειναι ο ξαδερφος του!
  http://www.hellenic-carriers.com/major_shareholders.html

 22. tiramola avatar
  tiramola 14/09/2008 19:19:24

  Ολοι στη φοροδιαφυγη!
  Ολη η οικογενεια , οι κουμπαροι , τα πνευματικα παιδια!

  Πολιτες πληρωνουν , υπουργοι και παρατρεχαμενοι κονομανε και φοροδιαφευγουν!

 23. politis33 avatar
  politis33 14/09/2008 19:22:48

  mporei na mou apanthsei kapoios pos tha paroume piso ton ote,kopste thn plaka...h politikh xreiazetai realismo,

 24. XristosL. avatar
  XristosL. 14/09/2008 19:25:01

  Ό,τι μα ό,τι και να κάνει ο ΓΑΠ πάντα θα υπάρχουν φωνές που θα προσπαθούν να τον μειώσουν.

  Θα χουν τους λόγους τους...

 25. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 14/09/2008 19:35:10

  Το μόνο θετικό που είπε σήμερα ο ΓΑΠ είναι η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας .

 26. nas avatar
  nas 14/09/2008 20:07:15

  Ο Γιώργος Παπανδρέου για μιά ακόμη φορά απέδειξε τι σημαίνει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην πολιτική... όσοι εξ υμών προσπαθούν είτε να αποδράσουν δια της εξωτερικής πολιτικής, είτε με συμψηφισμούς της πλάκας επιχειρούν να μειώσουν την παρουσία του Γιώργου,απλώς επιβεβαιώνουν το κόλλημά τους ενάντια στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος αν συνεχίσει το ίδιο σταθερά να υποστηρίζει πράγματα που αγγίζουν τους απλούς και εκβιαζόμενους καθημερινά πολίτες απο την νεοδεξιά διακυβέρνηση των νεολαμογίων, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν οι Πρετεντέρηδες της Σάρας και της Μάρας...
  και Factora, θυμήσου τι είχα πεί κάποτε: ο Γιώργος είναι παίχτης!

 27. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 14/09/2008 20:20:53

  Nas-σιγά τον παίχτη .Είναι πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος .Άρα είναι στο κέντρο τον εξελίξεων -και ένα κούτσουρο να έβαζες στη θέση του παίχτης θα ήταν? . Θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος του ? Θα λάβει ποσοστό που θα τον κάνει αυτοδύναμο .Απάντησε σε αυτά και μετά τα λέμε .

 28. takis avatar
  takis 14/09/2008 20:44:13

  Ο ΕΛΛΗΝ δεν βλέπει στον ΓΑΠ το είδωλο του. Κάποιον να επιτίθεται, να λαϊκίζει και να πετάει εξυπνάδες (σαν τον Καρατζαφέρη πχ.). Γιαυτό είναι δύσπιστος απέναντί του. Ούτε κουνάει απειλητικά τα χεράκια του σαν τον Καραμανλή. Είναι προφανές ότι είναι από άλλο ανέκδοτο.

  Τώρα όμως έχουμε δει τι κρύβεται πίσω από τα μεγάλα λόγια και τους δεκαρικούς...

 29. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 14/09/2008 20:44:17

  Τώρα το έπιασα για την δήλωση του ΓΑΠ για την φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας είναι η συνέχεια της παρέμβασης της Ντορουλας .Αυτοί πάντα πάνε ντουέτο .

 30. rs avatar
  rs 14/09/2008 20:49:08

  Πολύ φασαρία για το τίποτε.
  Πολύ απλά το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ο ...ίδιος του ο "εαυτός".
  Τι νόημα έχουν οι διατυπώσεις "πάταξη της φοροδιαφυγής", "μείωση τον αμαυντικών δαπανών",
  "αύξηση δαπανών για την παιδεία" όταν αυτοί που τα λένε είναι οι ίδιοι που έκαναν το πάν να χάσουν οι λέξεις το νόημά τους;
  Μπορεί κάποιος να μου αναφέρει έστω καί ένα λόγο γιατί τώρα θα τα κάνουν καλύτερα ή απλά θα τα εφαρμόσουν;

 31. miaouth avatar
  miaouth 14/09/2008 20:51:33

  O Καρατζαφέρης έχει χειρόφρενο κολλημένο τέρμα επάνω, εκ γενετής (και είναι σπασμένο, δεν διορθώνεται). Όσο το σκηνικό γίνεται άγρια συγκρουσιακό, κάθε γκαζιά του επιταχύνει ... προς τα πίσω.
  Το πραγματικό πρόβλημα για το ΛΑΟΣ είναι ότι το άθροισμα ΝΔ - ΛΑΟΣ μάλλον δεν θα φθάνει για κυβέρνηση δεξιού συνασπισμού.
  Ποιά άλλη εναλλακτική λύση πορείας έχει; Αντιπολίτευση σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ; Μά θα την κάνει επαρκώς η ... ΝΔ!
  "Αντιπολίτευση" σε νέα κυβέρνηση ΝΔ; Μα αυτό κάνει τώρα και το βλέπει το χαίρι.
  Αντιπολίτευση σε (υποθετική) κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ; Μα τότε θα αναγκαστεί να γίνει δεξιός ψάλτης για λογαριασμό του ΣΥΝ!
  Το κυνήγι της συνεργασίας είναι μονόδρομος για το ΛΑΟΣ άν δεν θέλει να γίνει ... ΠΟΛΑΝ. Αλλά τα κουκιά δεν βγαίνουν. Θα αναγκαστεί να επιτίθεται πάντα μια στο ΠΑΣΟΚ, μια στη ΝΔ, αλλά αυτή είναι μια θέση στο σύστημα κατειλημμμένη ήδη από ΚΚΕ και ΣΥΝ. Αδιέξοδο.

 32. nas avatar
  nas 14/09/2008 20:53:33

  Ναι, Αθανάσιε. Αυτό είναι. Θα γίνει ο Γιώργος πρωθυπουργός και θα κάνει κουμάντο η... Ντόρα! Δηλαδή αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, μόνο τόση είναι η αγανάκτηση του κόσμου; κι εσύ τι περιμένεις; οτι οι διαπλεκόμενες -και επι ΠΑΣΟΚ, έτσι;- που μετράνε τον...καταλληλότερο μέχρι να τα βρούν με τον επόμενο ακόμη καταλληλότερο, θα δώσουν απο τώρα στο Γιώργο τα ποσοστά που δικαιούται; περίμενε λίγο καημένε...το καλό πράγμα αργεί... όμως δεν μου είπες τίποτα για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που κεφράζει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ή διαφωνείς και σ' αυτό;

 33. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 14/09/2008 21:06:41

  nas-Εμένα με ενδιαφέρει πρώτιστος η δική μου αξιοπρέπεια για τον ΓΑΠ λίγο με ενδιαφέρει άλλωστε μόνο τον ακούω ούτε με γνωρίζει ούτε τον γνώρισα .Άρα το ίδιο αφορά όλους μας .

 34. Factorx avatar
  Factorx 14/09/2008 21:17:03

  1. Και να είχα παρακολουθήσει τη συνέντευξη του ΓΑΠ θα έβαζα την κριτική του i - reporter επειδή, όπως είπα ;hd. δείχνει την αντίδραση του παλαιού - ανδρεικού ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο.

  2. Προσέξτε όμως πως αλλάζουν γραμμή (προς το υπερ)Λαμπράκης και Μπομπολας , λόγω των δημοσκοπήσεων και την αναπάντεχης πτώσης Καραμανλή.

  3. Οι ηγέτες είναι σήμερα προιόν κυρίως των Μήντια. Έτσι ο Καραμανλής απο "άνεργος¨και τα άλλα που δεν γραφονται το 2000, έγινε μεγάλος ηγέτης απο το 2004 και μετά, για να ξαναπέσει σε αχρηστία απο εδω και στη συνέχεια

  4. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι τα Μήντια να φτιάξουν το προφίλ και του ΓΑΠ σε μια ανάλογη βάση. Να γίνει δηλαδή κι αυτός "μεγάλος ηγέτης" αν τα βρούνε μεταξύ τους που είναι και ζητούμενο γι αυτούς και ερώτημα για εμας

  5.Συνεπώς εμεις πρέπει να κρίνουμε με αυτά που νομίζουμε και καταλαβαίνουμε για τους ηγέτες και οχι με αυτά που μας λένε

 35. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 14/09/2008 21:34:13

  Factorx- τα ΜΜΕ θα παίζουν το παιχνίδι τους όπως πάντα τον έπαιζαν .Ο ρόλος ώμος το ελληνικών ΜΜΕ έγινε μπούμερανγκ για αυτούς παρ όλες της προσπάθειες ,και αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν ανοιχτή στα έξω ΜΜΕ ,μπήκαν τα blog .οι νέοι δεν παρακολουθούν ποια ούτε ΤΒ ούτε διαβάζουν πολιτικές εφημερίδες-ραγδαία πτώση πωλήσεων .Έχουν τους δικούς τους τρόπους επικοινωνίας .Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί η τάση να αντιστραφεί .Όσο διάφοροι Ψυχαρειδες ,Ντεμπεντεριδες να προσπαθήσουν διότι έχει κλείσει ο κύκλος ζωής τους .Δεν βλέπεις της προσπάθεια της Αγγελοπουλου .Και όταν λέμε κοινωνική κρίση δεν αφορά και αυτήν την πτυχή

 36. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 14/09/2008 21:44:22

  εγάλη αλλαγη των ΜΜΕ. ειδα σημερα ειδήσεις στο Μεγκα . Αν δεν ειχα δει τη συνενταυξη και τις αντιδρασεις του κόσμου στα μπλογκ θα ειχα πιστει οτι ο ΓΑΠ ήταν χειρότερος από τον Καραμανλή , λίγος , με μια λέξη Γιωργάκης. Τετοια αλλαγη. Το κυριο αρθρο του Ψυχάρη την περασμένη Κυριακή (κακος ο ΚΚ αλλα χειροτερος ο ΓΑΠ) ειναι η γραμμή του Λαμπακη. Την επαναδιατυπώνει σημερα ο >Πρετεντέρης. Λαμπρακης και Μπομπολας πριονοζουν το ΠΑΣΟΚ συστηματικά. ΟΧΙ τον ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ και τις πιθανότητες ανατροπής της ΝΔ. Το ξανάπα: Τους βολευει ο Καραμανλής και τον στηρίζουν. Δεν ειναι προσωπικό ε τον ΓΑΠ> Και με τον Μπένυ τα ιδια θα εκαναν.

 37. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/09/2008 22:26:21

  – Πώς παν, κόρακα, τα παιδιά σου;
  – Όσο παν, τόσο μαυρίζουν.

  Αντίς να βογκήσει το βόδι, βογκάει το αμάξι.

  ΠΠ

 38. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 14/09/2008 22:29:28

  Ο λόγος του ΓΑΠ ήταν η άλλη όψη του (ίδιου) νομίσματος του ΚΚ.
  Ο ΓΑΠ δεν χρειάζεται εκ των πραγμάτων να επιτεθεί στον ΚΚ., δοδομένου ότι αυτός έχει στοχοποιηθεί από τα κέντρα της υπερεξουσίας και επίκειται η πτώση του (ανατροπή του με τη μέθοδο ροκανίσματος του ποδαριού της καρέκλας). Εξ άλλου το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δυο παραμένει ανοιχτό και έχουν προηγηθεί σ΄αυτό συγκεκριμένες αναφορές, τουλάχιστον από κύκλους της ΝΔ., που αυτή τη στιγμή μόνο να κερδίσουν μπορούν από καταγγελίες για "συνεργασία με τον αντίπαλο".
  Ο ΓΑΠ κάλυψε τον ΚΚ. προβαίνοντας σε μια κούφια παροχολογία, μόνο και μόνο για να χαϊδέψει αυτιά.
  Ότι οι υποσχέσεις είναι παραμύθια είναι προφανές, σε όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς τους μηχανισμούς της οικονομίας. Η απόδοση του κεφαλαίου είναι αποφασιστικός παράγοντας όσο αφορά την επιλογή που αυτό θα στραφεί, για να επενδυθεί. Ποιος πολιτικός μπορεί να τολμήσει σε συνθήκες ύφεσης αύξηση στη φορολογία των μερισμάτων των επενδύσεων; Άλλο είναι το χρήμα των μεγάλων εισοδηματιών που μπορεί να φορολογηθεί, χωρίς άμεσο κόστος για την οικονομία. Το έδειξε εξ άλλου και η περίπτωση Βουλγαράκη. Περί αυτών ο ΓΑΠ κάνει την πάπια (Μήπως και αυτός δεν έχει Βουλγαράκηδες κάθε είδους, όχι μόνο στον κομματικό μηχανισμό);
  Στο θέμα της απάτης τύπου Βατοπεδίου καλλιέργησε σκόπιμα σύγχυση, μπερδεύοντας σκόπιμα τη εκκλησιαστική περιουσία - που είναι ένα άλλο θέμα καθ΄εαυτό - με τις απάτες που γίνονται με συνεργασία εκκλησιαστικών κυκλωμάτων. Διότι τι νόημα μπορεί να έχει η φορολόγηση κλοπιμαίων;
  Το βασικό ερώτημα, το οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμη, είναι που καταλήγουν τα κλοπιμαία, στο ποσοστό που μετρέπονται σε χρήμα, καθότι η γης δεν περπατάει. Σκεφτείτε την περίπτωση των ομόλογων. Τελικά οι κυβερνητικοί και τα ταμεία τους πήραν μόνο τις μίζες. Ο κορμός των κλοπιμαίων που καταλήγει; Τελικά ο Βουλγαράκης δεν ήταν περισσότερο από εξιλαστήριο θύμα, για να συνεχίζεται η "δουλειά" με άλλο κάλυμμα. Αυτά ο ΓΑΠ τα γνωρίζει καλά, γιατί είναι πολιτικός και όχι τηλεθεατής.
  Εγώ αδυνατώ να κόψω το κάπνισμα. Πόσο μάλλον το εκλογικό σώμα άλλες συνήθειες.

 39. Underdog avatar
  Underdog 14/09/2008 22:35:41

  You can't teach new tricks to old dogs.

 40. potamiotis avatar
  potamiotis 15/09/2008 00:50:16

  ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΩΡΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΑΝ ΚΑΙ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΧΑΝ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΝΑΣ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΝΕΟΦΤΩΧΩΝ,ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Μ ΈΠΕΙΣΕ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΆΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΤΕ....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ..

 41. Dr Sigmund avatar
  Dr Sigmund 15/09/2008 01:21:17

  ΔΥΣΛΕΞΙΑ:
  Στην πραγματικότητα ο όρος έχει να κάνει με δυσλειτουργία του γραπτού λόγου (διάβασμα - γράψιμο), όχι του προφορικού.
  Διαβάζω και ακούω συνέχεια αυτή την ακυριολεξία, μερικές φορές και από κανάλια, με το πές-πές παρασύρονται και καλοπροαίρετοι φίλοι, όπως ο potamiotis. Ως ψυχίατρος αισθάνθηκα την ανάγκη να το αναφέρω. Πόσο ημιμαθείς είναι οι αρχικοί πομποί - ΜΜΕ της μαζικής διάδοσής της, είναι φανερό.

 42. ven. avatar
  ven. 15/09/2008 12:13:09

  καταρχας συμφωνω οτι ηταν δωρο οι ερωτησεις των δημοσιογραφων...
  Ο καραμανλης οταν τον ρωτουσαν που θα βρει τ λεφτα απαντουσε¨απο τη παταξη της φοροδιαφυγης!ναι κυριοι και ειτε αρεσει σε καποιους,ειτε οχι γιαυτο βγηκε!
  ο γιωργος τι ειπε?"μη σας ανησυχει αυτο!"
  τεσπα,ο ανθρωπος νομιζω ζει στον κοσμο του

 43. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/09/2008 16:51:47

  "Πάτησε γκάζι με σηκωμένο χειρόφρενο" ήταν και ο τίτλος του "Ελεύθερου", σήμερα!

 44. μπαμπαλης ιωαννης avatar
  μπαμπαλης ιωαννης 15/09/2008 19:59:23

  το μονο που ειπε οτι θα βρει τα χρηματα ηταν η εθνικη αμυνα ...λειπει και ο τζεμ...ελεος και αισχος

 45. μπαμπαλης ιωαννης avatar
  μπαμπαλης ιωαννης 15/09/2008 20:00:49

  η αμυνα γεωργιε παπανδρεου δεν ειναι ζεϊμπεκικο. Κλαιω τα παλλικαρια που πεφτουν στο αιγαιο. Με τετοιους ταγους απορω πως αντεχει ακομα η ελλαδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.