#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2009 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παρεϊσμός», τελευταίο στάδιο του «καραμανλισμού»

Από συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στο σημερινό «Βήμα»:

- Στη ΝΔ υπάρχει πολυφωνία; Γιατί ακούω όλο και περισσότερους συναδέλφους σας να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει.

«Δεν είναι σε καμιά περίπτωση γνώμη η επίδειξη τυφλής υπακοής και νομιμοφροσύνης προς τον αρχηγό. Και όσοι αυτό "εμπορεύονται" θέτουν σε αμφισβήτηση άλλα, πιο σημαντικά προσόντα τους- αν τα διαθέτουν. Οι αρχηγοί όταν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές δεν ωφελούνται, αντιθέτως ζημιώνονται. Δεν είναι αρχηγοί ομάδας. Είναι αρχηγοί του όλου. Και από την πολιορκία εκείνων οι οποίοι υποδηλώνουν δεξιά και αριστερά, προς ίδιον όφελος, ότι είναι "κολλητοί" του προέδρου ή "κολλητοί των κολλητών" δεν ωφελήθηκε ποτέ κανένας αρχηγός και κανένα κόμμα. Από τον κακό κομματισμό υπάρχει κάτι χειρότερο: ο «παρεϊσμός». Και μάλιστα των «άκαπνων μυαλοπωλών».

Παρατηρώ ότι αφήνετε εκτός των πυρών σας τον κ. Γ. Καρατζαφέρη...

«Με απροθυμία μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση. Γιατί το θεωρώ αποπροσανατολισμό ο οποίος εξυπηρετεί μικρούς, για να μην πω ταπεινούς, ιδιοτελείς σχεδιασμούς κάποιων. Θυμίζω ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι καθαρό δημιούργημα των ηγεσιών της ΝΔ. Και δεν επεκτείνομαι επ΄ αυτού. Όμως ερωτώ: Οι γεμάτες σαφήνεια (!) θεωρίες περί "μεσαίου χώρου" σημαίνουν ταυτοχρόνως και την αποβολή, τη βίαιη έξωση όλων των Δεξιών από τη ΝΔ; Καθαρότητες και πολιτικοί πουριτανισμοί σε δημοκρατικά και πολυσυλλεκτικά κόμματα δεν ισχύουν. Αυτό είναι παλαιό, παμπάλαιο πολιτικό δόγμα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/03/2009 15:51:18

  Ανέκαθεν το δίκιο της παρέας έκρινε καταστάσεις. Τα κόμματα δεν είναι κι`αυτα μια ακόμη μορφή παρέας; Ο παρεισμός λοιπόν είναι και το ανώτατο στάδιο της κομματικής δημοκρατίας μας. Οργανωμένη εν είδη "παράξενου ελκυστή" και μέσα στο φαινομενικό χάος της πολυφωνίας, η παρέα δημιουργεί την δική της τάξη. Αλληλοκολακευόμενη και αλληλουποστηριζόμενη απομονώνει τον όποιο "εισβολέα" και του επιτίθεται με την γνωστή μέθοδο του gang banging ήτοι "όλοι επάνω του για μπούγιο". Όποιος δεν προσαρμόζει τις απόψεις του στην κυρίαρχη αντίληψή της παρέας, υφίσταται την μοίρα που υφίστανται, σε άλλες βεβαίως κοινωνικές καταστάσεις, τα θύματα της Μαφίας, των Hell`s Angels, των Skinheads και άλλων παρόμοιων κλειστών "παρεών". Όλοι εναντίον ενός είναι το "μυστικό" όπλο των παραπάνω ομάδων. Όταν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν έχουμε απλώς κάτι το μεμπτό. Έχουμε κάτι πολύ χειρότερο. Έχουμε διολίσθηση προς τον φασισμό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω σημαίνει και συντεχνιασμός. Κυριαρχία δηλαδή των ομάδων, των παρεών και των συμφερόντων αυτών. Η δημοκρατία τελικά είναι αυτό που ορίζει η εκάστοτε επικρατούσα παρέα. Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι η επίκληση της δημοκρατικότητας είναι το τελευταίο καταφύγιο των μπαγαπόντηδων; Και ότι με την επίφαση της δημοκρατικότητας είμαστε όλοι μας φασίστες στο βάθος βάθος;
  Το δίκαιο, σε τελική ανάλυση, το καθορίζει η εκάστοτε παρέα. Έχουμε την δημοκρατία της παρέας και αυτή έχει πάντα δίκιο. Προσαρμόζεσαι ή φεύγεις. Ότι απαιτεί το μπούγιο.

 2. theo1611 avatar
  theo1611 22/03/2009 16:09:08

  Δεν νομίζω ότι πρέπει να ενοχοποιήσουμε τις "παρέες" συλλήβδην, επειδή ο στρατηγός άμεμος αμόλησε άλλη μια βαθυστόχαστη μπαρούφα!!!

  Εξάλλου υπάρχουν "καλές" παρέες και "κακές" παρέες (συναναστροφές)

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/03/2009 16:34:51

  Και η "σέχτα" μια μορφή παρέας δεν είναι;

 4. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 22/03/2009 16:54:32

  Λογικο φαινεται.
  Υποτιθεται βεβαια,οτι για ωρισμενα ζητηματα,δεν ισχυει το δικαιο της παρεας,γιατι αν ηταν ετσι,θα ελεγε καποιος,να του κοψουμε τ αυτια του ταδε,γιατι ετσι μου αρεσει,η να την βιασουμε ομαδικως την ταδε,γιατι φαινεται πολυ σεξυ.
  Ειναι τα βασικα αρθρα στο Συνταγμα,η οπως αλλοιως τα λεμε.
  Αυτα,που και δεν αναθεωρουνται.

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 22/03/2009 16:58:24

  Και λίγα λέει. Οι παρέες, οι κολλητοί και οι κουμπάροι κατέστρεψαν την Ν.Δ., τόσο τυφλοί είναι και δεν το βλέπουν ;

 6. ataktos avatar
  ataktos 22/03/2009 17:02:33

  Αφού το κόμμα που ονομάζεται Ν.Δ. είναι προσωπικό τι περιμένετε άλλο …

 7. Robin Hood avatar
  Robin Hood 22/03/2009 18:28:59

  Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πνεύμα που συγκροτεί την "παρέα" σε ενιαίο όλον. Δεν είναι όλες οι "παρέες" κακό πράγμα.
  "Παρέα" ήταν και η Ακαδημία του Πλάτωνα, "παρέα" έκαναν μεταξύ τους (με καυγάδες πότε - πότε) και πολλοί φιλόσοφοι του Διαφωτισμού, "παρέα" κι Ομπάμα με τον Ιμμάνιουελ από πιτσιρίκια στο μπάσκετ και στα στενά του Σικάγου, "παρέα" (με πυρήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου τόσα και τόσα) οι Καραμανλικοί, παρέα εδώ, παρέα εκεί...
  Δυστυχώς ή ευτυχώς, είτε κάθε "παρέα" έχει την "ηγεσία" που της αξίζει, είτε μια φαύλη ή ανεπαρκής "ηγεσία" μπορεί να χαλάσει οποιαδήποτε "παρέα".
  Να προσέχουμε λοιπόν πώς διαλέγουμε τις παρέες μας...

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/03/2009 19:40:16

  Τα προσανάμματα του πόνου της απώλειας της καρέκλας, υποβοηθούμε να από τον στρατηγό άνεμο που σκόρπισε τις δάφνες της εξουσίας, οδήγησαν στην ξάστερη ματιά της σκέψης....

  Βρε που πάμε...που θα ανάκραζε παλιός ηθοποιός, η μνήμη στην Ελλάδα, πάσχει είτε από την επιπολαιότητα της προχειρότητας είτε από την εξασθένιση λόγω της ηλικίας, μα πάνω από όλα από την καρέκλα που καθόμαστε όταν εκφέρουμε γνώμη.

  Ο άνθρωπος που προΐσταται του αρμόδιου τομέα όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα, δίνει συνεντεύξεις.... δυστυχώς δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε καν από το βιβλίο που έγραψε για το Μπουσίντο.

  ΥΓ

  μια μικρή αντιγραφή:

  Ας μην πολυλογώ όμως... Κυρίες και κύριοι, το προεκλογικό φυλλάδιο του πολιτικού, διανοούμενου και σαμουράι (κώδικας Μπουσίντο!) Βύρωνα Πολύδωρα!

  "Ο Βύρων είναι απόγονος ευγενών, ορεινών πολεμιστών της Αρκαδίας, Τσιράνηδων και άλλων, οι οποίοι, αν η Ελλάδα στην εποχή τους ήταν ελεύθερο βασίλειο, όπως η Γαλλία των προγόνων του κ. Ντε Βιλπέν, θα είχαν τιμηθεί με τίτλο ευγενείας επ' ανδραγαθία."

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/03/2009 20:16:03

  @8 Δηλαδή θα μπορούσε να λέγεται Λόρδος Βύρων της Παζαρούδας; Lord Byron of Pazarouda?
  Γουάοοουυυυ!!! που θα έλεγε και η Ράπτη.

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/03/2009 20:20:46

  :-)

  Ψάξε να βρεις το προεκλογικό του φυλλάδιο, είναι ένα ποίημα του γραπτού λόγου, μια όαση στο πεζό λόγο, μα πάνω από όλα μια λεκτική φωτογραφία

 11. κ. χορτης avatar
  κ. χορτης 22/03/2009 21:27:41

  H Δεξιά έχει τελειώσει. Το κακό που έχει κάνει στην Ελλάδα δεν αποτιμάται με τίποτε. Πρέπει να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική που σχεδιάζεται και που θα λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις!

 12. stelios avatar
  stelios 23/03/2009 11:04:21

  Ποιος ειναι πιο Καργκοζης,ο γραφικος...Λατινος Εραστης(κατα τ6ην τραγουδιστρια Μαντω),η εμεις που δεν τον εχουμε αλειψει ακομη με πισα και πουπουλα και δεν τον φουνταραμε σε καμια...γρανα?

 13. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 23/03/2009 15:54:16

  Μια μεγάλη παρέα ήταν βέβαια και τα γαλάζια παιδιά για τα οποία εκόπτετο ο Βύρων κι έχασε την υπουργοποίηση από την αρχή της επανίδρυσης του κράτους. Μετά από μια περίοδο συνετισμού συμμετείχε στην επανίδρυση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.