14/12/2008 16:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραχώρησαν εναέριο χώρο στην Τουρκία

Η κυβέρνηση υπέκυψε τελικώς στο μόνιμο τουρκικό αίτημα να καταργηθούν στο Αιγαίο τα ελληνικά μόνιμα πεδία βολής, που καλύπτουν διεθνή και εθνικό εναέριο χώρο και έτσι «δεν έχει αντίρρηση», όπως αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο, να παραχωρήσει μέρος του μόνιμου πεδίου βολής Άνδρου στην Τουρκία για αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά, όλο τον μήνα Ιανουάριο 2009. Τμήμα της περιοχής της τουρκικής άσκησης στην περιοχή της Άνδρου βρίσκεται μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο, δεδομένου ότι απέχει μόλις 6 ν.μ. από τη νήσο Καλόγεροι βόρεια της Άνδρου και 6 ν.μ. από ...τη Μύκονο.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης συναποφάσισαν στις αρχές του μήνα (4.12.2008) ότι «δεν έχουν αντίρρηση» να επιτρέψουν στην Τουρκία να διενεργήσει αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά σε 6 συνολικά περιοχές στο Αιγαίο (οι τέσσερις από αυτές απεικονίζονται στον χάρτη και οι υπόλοιπες δύο βρίσκονται νοτίως της Ρόδου).

Ντόρα και Βαγγέλης δηλαδή.....

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%B6%ED%E4%F1%EF%F5&a=&id=85067364

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 14/12/2008 16:38:21

  Άσχετο. Bush.
  Είναι στην γειτονιά μας.
  Bush makes surprise Iraq visit just 37 days before he hands the war off to a successor who has pledged to end it.
  Λέτε επιστρέφοντας να έλθει Αθήνα.
  Για λίγες φωτιές ακόμη.

 2. Hypericum Perforatum avatar
  Hypericum Perforatum 14/12/2008 16:45:58

  Τα δέκα νμ δεν είναι εθνικός εναέριος χώρος.
  Δείτε την ιστοσελίδα του ελληνικου στρατου
  Το ερώτημα είνα εαν παραχώρησαν εντος της ζώνης των 6 νμ

 3. t avatar
  t 14/12/2008 16:47:33

  Την βγαίνει και η Ελευθεροτυπία από... δεξιά!!
  Δεν παμε καλά…

 4. adbusters avatar
  adbusters 14/12/2008 16:48:39

  Που είναι οι δημοσκοπήσεις οεο? Κυρ. Ελευθεροτυπία, Καθημερινή και Σκάι έκοψαν τις δημοσκοπήσεις των 2 πιό έγκυρων εταιρειών, υποθέτω επειδή όπως είπε ο Μαυρής πριν 5 μέρες στην τιβί, τα αποτελέσματα είναι οδυνηρή έκπληξη για τους μεγάλους, ενώ ανεβαίνει ο ενοχλητικός κουκουλοφόρος. Γαμώ τις ελευθεροτυπίες...

 5. Hypericum Perforatum avatar
  Hypericum Perforatum 14/12/2008 16:53:18

  Είναι γεγονός ότι η διαφορά μεταξύ του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας αποτελεί παγκόσμια παραδοξότητα και καμία χώρα (με την εξαίρεση της Κύπρου) δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτό στη χώρα μας. Άλλωστε, δια της αποδοχής του νατοϊκού κανονισμού MC 66/1 το 1962, η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ότι ο εθνικός εναέριος χώρος για νατοϊκές λειτουργίες δεν είναι τα 10 ναυτικά μίλια, αλλά μόνον τα 6. Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων κατά τη διάρκεια νατοϊκών ασκήσεων.
  http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/eex.asp

 6. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 14/12/2008 16:59:29

  H σελίδα ανοίγει μια φορά στις τρεις σήμερα. συμβαίνει κάτι;
  Και μία παράκληση:
  Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος; μέσα σ΄ αυτό το άγριο επταήμερο ένας σχολιαστής μίλησε για τις γεωπολιτικές ανακατάξεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και στις οποίες συμμετέχει και ο Καραμανλής στις συμμαχίες και στις αλλαγές των σχεδιασμών, επιλέγοντας στρατόπεδο... (με Γερμανούς και Γάλλους), για τους ...εκσυγχρονιστές που πλέον χάνουν το παιχνίδι, μαζί με τους Αμερικάνους. Για το πως αυτό ήδη έχει αρχίσει να εκφράζεται με τις αλλαγές ισορροπιών στο εσωτερικό τοπίο και με τους σπασμούς του συστήματος των ΜΜΕ που στηρίζανε το μέχρι πρότινος οικοδόμημα... Έχω φάει από εχθές με το κουτάλι όλες τις αναρτήσεις από τις 6 του Δεκέμβρη και δεν έχω βρει το συγκεκριμένο σχόλιο... Μήπως θυμάται κανείς κάτι; Μήπως ο γράφων μπορεί να το επαναφέρει; Θα του είμαι ευγνωμονούσα!

 7. t avatar
  t 14/12/2008 17:02:27

  @ 5
  ΓΑΠ σε ομιλία του στη Βουλή,στις 11/6,απευθυνόμενος προς τον ΚΚ τόνιζε:
  “Όλη η περιοχή, από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι σημαντική και κρίσιμη για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων στον υπόλοιπο κόσμο” ….
  “Μην εμπλακείτε σ’ αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής, αναζητώντας πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει ότι, σε ανάλογες ιστορικές περιόδους και καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, ο φιλειρηνικός Ελληνικός λαός πλήρωσε τέτοιες αναίτιες εμπλοκές.”

 8. Nick avatar
  Nick 14/12/2008 17:08:53

  Αχ αυτά τα "εξαμίλια"...

 9. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 17:14:03

  και για λίγη ιστορία, μοντέρνα αυτή τη φορά, παραθέτω το ακόλουθο.

  Εκτός από την Προπαγάνδα, προώθησε και οργάνωσε την τρομοκρατία μέσω της παραστρατιωτικής οργάνωσης των SA. Σε άρθρα του εμφάνιζε τους άνδρες της SA ως ήρωες. Ειδικά ο θάνατος του 23χρονου SA Χορστ Βέσελ (Horst Wessel]] αποτέλεσε ευκαιρία για τον Γκαίμπελς να πλάσει έναν «ήρωα μέσα από τον λαό». Οργάνωσε μια πομπώδη κηδεία και στην κατοπινή του ομιλία δημιούργησε τον μύθο του «ήρωα και μάρτυρα του Τρίτου Ράιχ» Χορστ Βέσελ

 10. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 17:19:54

  @ t
  Aν δεν εννοεί εμμέσως πλην σαφως το παιχνίδι των αγωγών, καλώ τον tau να μας δώσει την εξήγηση καθώς είναι καλός στο να κοπιάρει λόγους αλλά χωρίς να παραθέτει την γνώμη του. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο GAP (mind the)?
  Γιατί ζητά από τον λαό να μην εμπλακεί? Τι γνώριζε και δεν προείπε?

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 14/12/2008 18:04:09

  Οτι η νεοραγιαδες των Αθηνων ειναι ικανοι για ολα φαινεται απο τις ανταποκρισεις του δημοσιογραφου Θωμα Σαρα.

  Καποιος με ρωτησε πριν βδομαδες να δωσω αποδειξεις για το ρολο του Γκιοργκος και το τι ειπε στον υπουργο αμυνης των ΗΠΑ W. Cohen του Κλιντον στον Καναδα. Ιδουν λοιπον:


  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ 1 (1999)
  Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ (Κώστας Σημίτης)
  Πηγή (blog):
  Διεύθυνση:
  http://politis-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_08.html
  Ημερομηνία δημοσίευσης:
  Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

  Τίτλος άρθρου:
  Μερικά στρέμματα γης λιγότερα…
  Πηγή άρθρου του politis-gr:
  ΠΑΤΡΙΔΕΣ (PATRIDES) North American Review in Greek and English,
  Serving the World's Greek Speaking Communities.
  Διεύθυνση άρθρου:
  http://www.patrides.com/jun08/free.htm
  Ημερομηνία δημοσίευσης:
  Ιούνιος 2008;
  Τίτλος άρθρου:
  Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής
  Αρθρογράφος:
  Θωμάς Στεφ. Σάρας (Δημοσιογράφος, εκδότης της επιθεώρησης ΠΑΤΡΙΔΕΣ,


  ΕΠΙΤΟΜΗ: Ο Δημοσιογράφος Θωμάς Σάρας στο άρθρο του με τίτλο «Μακεδονικό, η επανάσταση της κοινής λογικής», το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά (τεύχος Ιουνίου, 2008), αναφέρει τα εξής:

  Το 1999 πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Μέτρο Τορόντο» στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή των Υπουργών Άμυνας όλων των χωρών μελών. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ενός σχετικά μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων από την Αθήνα ενώ παρόντες ήταν και ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας. Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με συνεντεύξεις τύπου των συμμετεχόντων μελών και στην συνέντευξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας ο Υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει ότι «όλα πήγαν καλά και ότι η Ελλάδα έφευγε κερδισμένη από την σύνοδο». Στη συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των Η.Π.Α ο Δαβίδ Κοχέν, Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Μπιλ Κλίντον ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων, τόνισε ότι «οι εργασίες πήγαν πολύ καλά» και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δημοσιογράφος Θωμάς Σάρας ρώτησε τον Δαβίδ Κοχέν «πως είναι δυνατόν να μιλά για «συνεργασία και κατανόηση» ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών βραχονησίδων που διεκδικούσε η «σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία». Η απάντηση του τελευταίου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, «Έχεις δίκιο, εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτούμενη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί».

  Κατά σύμπτωση, μερικές εβδομάδες αργότερα, επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέντευξη τύπου προς τους φορείς των ομογενειακών ΜΜΕ, η οποία οργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε!!! της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης Τούρκους και ζήτησε την κατανόηση!!! των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο πολυ-πολιτισμό, όσον αφορά δε το Σκοπιανό δήλωσε ότι «μας συμφέρει σαν έθνος να γειτονεύουμε με μια αδύνατη δημοκρατία την οποία είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε να επιζήσει, παρά να τη σπρώξουμε με την άρνησή της αποδοχής μας στα σλαβόφωνα κράτη της περιοχής, όπως η Βουλγαρία και η Σερβία». Όταν ο δημοσιογράφος Θωμάς Σάρας έλαβε τον λόγο ρώτησε Γιώργο Παπανδρέου αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Δαβίδ Κοχέν και έλαβε την παρακάτω απάντηση, «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα!!!!! από εκείνα που μας ανήκουν και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».
  Για τα υπόλοιπα παρασκηνιακά του όλου θέματος (και για διάφορα άλλα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα η διάλυση της «Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά» με προτροπή του Κάρολου Παπούλια (το καλοκαίρι του 2005, έξι μήνες μετά την ορκωμοσία του) για να μην υπάρχει αντίδραση στα προδοτικά σχέδια που προωθούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις…) ανατρέξτε στο άρθρο του Θωμά Σάρα.

  Συμφωνα λοιπον με τον Γκιοργκος "συμφερει να εχουμε ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗς ΛΙΓΟΤΕΡΑ"

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 14/12/2008 18:09:50

  Περιττο δε να πω οτι ο Γκιοργκος θα τα αρνηθει, αν δεν το εκανε ακομα.

  Και σεις στην Αθηνα φιλονικειτε για ...αριστερες και ...δεξιες πολιτικες και τριχες κατσαρες.
  Γι'αυτο λεω, γι'αυτο θα σας ξανα-κυβερνησουν ξενοι.

 13. οκτώ avatar
  οκτώ 14/12/2008 18:16:33

  Το παρακράτος είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό.
  Μετά από μόνιμα Τουρκικά αιτήματα τελικά το Ελληνικό κράτος υπέκυψε και παραχωρεί Ελληνικά εδάφη στον Τουρκικό στρατό να διεξάγει ασκήσεις … χωρίς πυρά, την ώρα που το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση και η Βουλή απειλείται με μολότωφ .
  Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης θα φέρουν την ευθύνη εάν τα Τουρκικά αεροσκάφη ξεχάσουν να αφήσουν τις ρουκέτες πίσω στην βάση τους και συμβεί κάποιος εξοστρακισμός βλήματος ;
  Η μήπως είναι σχεδιασμένο να συμβεί αυτό για να περάσουν στο plan B ;
  Εμ, τζάμπα λέτε η κα Μαρίκα να μαγείρευε τα γαμοπίλαφα στον πατέρα Μπους, όταν εκείνος επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Χερσόνησο των Χανίων ;

 14. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 19:11:05

  Η "αλλαγή" θα έρθει όταν καπνός θα βγεί από την Βουλή. HABEMUS PAPAM

 15. Neoklis avatar
  Neoklis 14/12/2008 21:39:09

  Αν δεν το πήρατε χαμπάρι ακόμη, ότι οι "ελληνικές" κυβερνήσεις, αργά αλλά σταθερά, ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ εθνικό χώρο στους "φίλους" μας προς ανατολάς; Είναι η ίδια λογική που έχουν και με τους κουκουλοφόρους: αφήστε τους να τα ρημάξουν όλα για να αποφύγουμε θύματα. Μα η πραγματική αποστολή μιας κυβέρνησης είναι να εξασφαλίζει τους πολίτες της ακόμα και με ΘΥΜΑΤΑ μεταξύ των εχθρών, εσωτερικών ή και εξωτερικών. Διαφορετικά ΔΕΝ είναι κυβέρνηση και ΔΕΝ μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτήν. Πολύ απλά τα πράματα.

 16. barbutsala avatar
  barbutsala 15/12/2008 09:12:41

  Να το πάμε στα 12νμ να τελειώνουμε ή να δίνουμε κεφαλικό φόρο στην νεο-Οθωμανία για να μπορούμε να κάνουμε βόλτες στο Αιγαίο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.