30/11/2009 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρασκήνιο από την απομάκρυνση Αράπογλου

Οι… αιφνιδιαστικές αλλαγές που δρομολογήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Εθνική τράπεζα, δεν ήταν και τόσο αιφνιδιαστικές. Στην αγορά είχε αρχίσει από καιρό να ακούγεται η φημολογία ότι ο Τάκης Αράπογλου είναι τελειωμένος για το ΠΑΣΟΚ. Πως να μην είναι άλλωστε αφού κατηγορήθηκε σφόδρα, όχι μόνο για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank (η οποία του βγήκε για να λέμε και την αλήθεια) όσο για την εξαγορά της χρηματιστηριακής εταιρείας Π&Κ. Για πολλούς η εν λόγω χρηματιστηριακή θεωρείται ιδιαιτέρως «αμαρτωλή» και ο λόγος της εξαγοράς της από την Εθνική ήταν η προσπάθεια συγκάλυψης πιθανών σκανδάλων και χρηματιστηριακών συναλλαγών που θα έκαναν πάταγο αν έβγαιναν ποτέ στο φως. Λέγεται στην χρηματιστηριακή πιάτσα ότι μέσω της Π&Κ Χρηματιστηριακής γινόταν πολύ χοντρά παιχνίδια από κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο της μεγάλης φούσκας, δηλαδή 1998-2000. Στα δελτάρια της Π&Κ φαίνεται να υπάρχουν αγορές μεγάλων πακέτων μετοχών από πολύ υψηλά πρόσωπα και τζάκια του «γαλάζιου» στρατοπέδου, οπότε έπρεπε με κάποιο τρόπο να κρυφτούν κάτω από το χαλί όλα αυτά. Η εξαγορά από την Εθνική ήταν μια καλή προσπάθεια και για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε έντονα τον κ. Αράπογλου. Ότι δηλαδή έπαιξε το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας την ίδια στιγμή που αυτή κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για το περίφημο σκάνδαλο το Χρηματιστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, από τον Οκτώβριο είχε γίνει γνωστό στους τραπεζικούς κύκλους η βούληση του Γ. Παπανδρέου για αντικατάσταση του κ. Αράπογλου.

Για να είμαστε αντικειμενικοί, ο διοικητής της Εθνικής χαίρει μεγάλης εκτίμησης στις διεθνείς αγορές, και μεταξύ των ελλήνων τραπεζιτών ενώ θεωρείται καλός Manager. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχει πολλές φιλίες, οπότε μην εκπλαγείτε –όταν κατασιγάσουν τα πάθη- να ξαναβγεί το όνομά του στην επιφάνεια για κάτι μεγαλύτερο…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/11/2009 13:56:46

  Ο Αράπογλου είναι μια χαρά, και η αγορά τουρκικής τράπεζας ψηνόταν από εποχής Μίρκου, θα ήθελαν και επι Καρατζά. Η Π&Κ όμως έχει παραδοσιακά μυριστερά μπουμπούκια. Από την εποχή Σημίτη. Η παλιά παρέα τώρα θα είναι όλη μαζί. Λες να ανέβει πάλι το ΧΑ? 8000 μονάδες? Ή θα πάει στο 12.000? Να αγοράσω τώρα ή θα το διαβάσω πρώτα στις εφημερίδες? Προσοχή στα δαχτυλίδια και τις βέρες σας.

 2. donaE avatar
  donaE 30/11/2009 14:31:29

  Δεν εχει βιογραφικα εδω;
  Ο φοβος φυλαει τα ερημα...

 3. lypon avatar
  lypon 30/11/2009 22:34:38

  Μια ερώτηση μόνο:

  Σχετικά με τον κ. Αράπογλου, πρόκειται για απόλυση ή για αναβάθμιση;

  Δεν τάχουμε δει ακόμα όλα, νομίζω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.