Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Γ. Καρατζαφέρης
19/11/2014 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Γ. Καρατζαφέρης

Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής καθώς το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής ειναι επιβαρυντικό.

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης δύο υπεράκτιων εταιριών, καθώς και ακίνητης περιουσίας ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, και συγκεκριμένα αυτά της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από συμμετοχή σε εγκληματική δράση και της ίδρυσης/ συμμετοχής σε offshore.

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών παραπέμπει τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ στον εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο, μαζί με τον συνοδευτικό φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα. Επίσης Θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, βουλευτής που δεν κατονομάζεται αποκάλυψε πως υπήρξε και τρίτη off shore που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Όπως αναφέρει «την 5-8-2008 πραγματοποιήθηκε έμβασμα ύψους 150.000 ευρώ από λογαριασμό που διατηρούσε η εταιρία MALWERN στην τράπεζα ABJ προς λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα Julius Baer and Co Ltd στη νήσο GUERNSEY, η εταιρία με την επωνυμία «CATALINA INTERNATIONAL». Σύμφωνα με την έρευνα «πραγματικοί και ισότιμοι δικαιούχοι της εν λόγω εταιρίας είναι ο κ. Καρατζαφέρης και ο υιός του, Ιωάννης Καρατζαφέρης».

Προκύπτει ακόμη ότι «η συγκεκριμένη συναλλαγή αφορούσε στην τελική αποπληρωμή προσωπικού δανείου ύψους 1.650.000 ευρώ που είχε λάβει τον Οκτώβριο του 2007 ο Αλέξανδρος Τσάτσος από την εταιρία CATALINA, το οποίο φέρεται να επεστράφη μόλις έναν μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2007, μέσω τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στο Λονδίνο».

Στη συνέχεια αναφέρεται: «Η εταιρία CATALINA με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 για να μετονομαστεί τον Ιανουάριο του 2009 σε SUNLIGHT DELIGHT LTD, στην οποία ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ Παναγιώτα Βασιλάκη». Αυτό σημαίνει ότι η κα Βασιλάκη κατείχε τις μετοχές για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου, δηλαδή του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος οι ελεγκτές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «η αποτίμηση του portofolio ης εταιρίας στην τράπεζα JULIUS BAER ανέρχονταν σε 6.400.000 δολάρια (μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις= 3,2 εκατ. δολάρια και ομόλογα= 3,2 εκατ. δολάρια»).

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «στο φάκελο ΔΕΟΥΣΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ που διατηρούσε η τράπεζα JULIUS BAER για τον Γεώργιο Καρατζαφέρη, βρέθηκαν έγγραφα της υπεράκτιας εταιρίας (offshore) με την επωνυμία HOMERIC με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος που ιδρύθηκε στις 28-10-1983, καθώς επίσης και ότι εκτός από τις δύο υπεράκτιες εταιρίες, εμφανίζεται ως κάτοχος ακίνητης περιουσίας ύψους 20 εκατ. Ευρώ».

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Γ. Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλιο του 2010 οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.

Το πόρισμα καταλήγει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης «είναι υπόχρεος να υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ότι απαγορεύεται να διαθέτει, ο ίδιος ή μέσω παρένθετου προσώπου, υπεράκτια/ες εταιρία/ες».

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 19/11/2014 23:21:48

  Και αυτομάτως τίθεται το ερώτημα, γιατί τόσο στους τελευταίους ελέγχους, όσο και στον αναδρομικό έλεγχο, οι ορκωτοί, οι οποίοι πληρώθηκαν €800.000 για αυτή τη δουλειά, δεν βρήκαν κάτι; Πώς και δεν εντόπισαν αμέσως τη μαγική εικόνα εμφάνισης-εξαφάνισης των εξωχώριων εταιρειών, του διαπρύσιου κήρυκα του νόμου και της τάξης, του κήνσορα της ηθικής; Πώς να μην υποθέσει ο πολίτης ότι έχουν "πνιγεί" και άλλες υποθέσεις;

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ ΙΚΟ 20/11/2014 09:37:41

   Ο ΒΗΜΑτοδότης μας υπενθυμίζει ότι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι από το γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ γινόταν παρέλαση για να τον πιέσουν να υπογράψει τη σύμβαση με τα υποβρύχια. "Ερχόταν η Βάσω Παπανδρέου, αλλά με αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ, ερχόταν ο Χαλβατζής για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα υποβρύχια συνοδευόμενος πάντα από κομματικά στελέχη. Ερχόταν ο Καρατζαφέρης, αλλά πάντοτε μόνος του. Έχει διαφορά, οι άλλοι έρχονταν με αντιπροσωπείες, αλλά ο Καρατζαφέρης μόνος του και με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση. Και μου κατέθετε και ερωτήσεις στη Βουλή γιατί καθυστερούσα την υπογραφή". Ντροπή και αίσχος σε όλους όσους μέμφθηκαν τον Βαγγέλα, για τα γαλλικά που έσουρε στους διάφορους κοραντήδες του ΛΑΟΣ, στους διαδρόμους της Βουλής. Συγχαρητήρια στο Antinews για τη θέση που είχε πάρει, τότε. http://www.antinews.gr/POLITIKE/milaei-kai-o-lagos-ton-upobruxion/

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 20/11/2014 00:07:26

  Φαντάσου πόση απογοήτευση θα νιώθουν οι ψηφοφόροι που σπαταλούσαν την ψήφο τους στον Καρατζαφέρη .....

 3. δημης avatar
  δημης 20/11/2014 23:23:56

  http://www.youtube.com/watch?v=v1oa5seBIGo

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 21/11/2014 15:28:20

  Η τραγωδία είναι που το 80% περίπου των ψηφοφόρων του ήταν άνθρωποι θρησκευόμενοι, από αυτούς που λέμε της εκκλησίας και των κατηχητικών, που μαγεύονταν από τον Χριστιανικό του λόγο.

 5. κωσταντινου avatar
  κωσταντινου 22/11/2014 01:47:20

  ψηφιζεις ιδεολογια-πατριδα -θρησκεια-οικογενια και οχι καρατζαφερη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.