19/05/2009 00:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραπέμπεται σε δίκη ο Πρόεδρος της Τουρκίας


_________________________________________________________________________________________
Την παραπομπή σε δίκη του Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ, απεφάνθη δικαστήριο της χώρας για μια υπόθεση κομματικής χρηματοδότησης που ανάγεται στα τέλη του 1990. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Γκιούλ κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε κεφάλαια του υπουργείου Οικονομικών την περίοδο που διατελούσε υπουργός του Κόμματος της Ευημερίας του πρώην πρωθυπουργού, Νετζμετίν Ερμπακάν.

Ωστόσο, βάσει του τουρκικού συντάγματος, ο πρόεδρος Γκιούλ χαίρει ασυλίας λόγω της θέσης του. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή δεν αποκλείεται να προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την επανεμφάνιση φαινομένων πολιτικής αστάθειας να αποτελεί έναν ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο. Η σύγκρουση ισλαμιστών και κεμαλιστών, στον απόηχο του σκανδάλου "Εργκένεκον" έχει ήδη οξύνει τα πνεύματα στη γειτονική χώρα, με το "βαθύ κράτος" των στρατηγών να απειλεί σε κάθε ευκαιρία τόσο τον πρόεδρο Γκιούλ, όσο και τον πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. (Από την Enet.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Titos avatar
    Titos 19/05/2009 08:41:23

    Αυτό που παρατηρώ είναι ότι στην "ανατολική" Τουρκία βρέθηκε δικαστήριο για να παραπέμψει τον πρόεδρο της χώρας για υπόθεση του 1990. Αυτό σημαίνει ότι: Τέτοια αδικήματα ισχύουν και δεν παραγράφονται, 19 (και ποιος ξέρει...) χρόνια απο την τελεσή τους. Αν στο τέλος καταδικαστεί ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα. Παρακαλώ να αποφύγουμε κάθε μελαγχολική σύγκριση με άλλες έυρωπαϊκές" χώρες. Καλήμερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.