#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2010 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραμονή «Φώτων», μας άλλαξαν τα …φώταΗ περίφημη οικονομική διπλωματία του κ. Παπανδρέου που τον έκανε να γίνει και υπουργός Εξωτερικών ώστε να δώσει την αξιοπιστία της χώρας, πήγε περίπατο. Η Κομισιόν έδειξε με τον πιο ωμό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό. Αφενός έστειλε πίσω το Πρόγραμμα Σταθερότητας (έστω κι αν στην Αθήνα το «βαφτίζουν» μικρή αναβολή) κρίνοντάς το ανεπαρκές και αφετέρου διεμήνυσε ότι το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί σε βάθος τριετίας κι όχι τετραετίας που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.

Αν αυτό δεν είναι πλήρης αποτυχία της διαπραγμάτευσης που δήθεν είχε ξεκινήσει πριν τις εκλογές τότε τι είναι;

Σε μια επίδειξη ομοψυχίας Γ. Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη στήθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και είπαν ότι όποια μέτρα είναι να παρθούν αυτό θα γίνει τα επόμενα τρία χρόνια, κι όχι τέσσερα. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα για όποιον δεν έχει καταλάβει:

1. Οι Βρυξέλλες, βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν «τραβάει» καλά το κάρο της οικονομίας τους έβαλε όρο να πάρουν άμεσα και σκληρά μέτρα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια «κόβοντας το βήχα» όσων ήλπιζαν ότι θα έχουν έναν επιπλέον χρόνο για να μειώσουν το έλλειμμα κάτω από 3%. Τώρα πλέον η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει 4% φέτος το έλλειμμα και από 3% τα επόμενα δύο χρόνια.

2.Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρεθούν στο χρονικό αυτό διάστημα άλλα 2,5 δις ευρώ επιπλέον σε σχέση με όσα προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Τα 2,5 δις που η κυβέρνηση πίστευε ότι θα τα εισέπραττε την τέταρτη χρονιά της παράτασης που ζητούσε πρέπει να τα βρει εδώ και τώρα. Είναι σα να παίζεται ένα ποδοσφαιρικό ματς, ο γηπεδούχος να έχει κανονίσει να βάλει γκολ στο 95ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής να δίνει καθυστέρηση 4 λεπτά, οπότε όλο το βάρος να πέφτει στα λιγότερα λεπτά της παράτασης.

Από εκεί και έπειτα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας έχει σχεδόν «κλειδώσει» αλλά θα οριστικοποιηθεί την ημέρα των Φώτων που επέλεξαν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι για να... μας αλλάξουν τα φώτα. Αύξηση – σοκ πάνω από 20% στους έμμεσους φόρους σε ποτά και τσιγάρα είναι το πρώτο μέτρο το οποίο θα επιβαρύνει κάθε πακέτο τσιγάρα 0,5 έως 1 ευρώ και κάθε μπουκάλι ποτό από 3 έως και 6-7 ευρώ.

Η φορολόγηση των επιδομάτων κατά 10% είναι επίσης ένα άμεσο μέτρο ενώ θα ισχύσουν και όλα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς, για φόρους στα ακίνητα με στόχο της είσπραξη 1 δις ευρώ, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, νέοι κλίμακες φορολόγησης, μείωση των φοροαπαλλαγών, ταμειακές μηχανές παντού, φοροκυνηγητό για όλους, κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το μεγάλο σοκ, ωστόσο, το μέτρο που ζητούν επιτακτικά οι Βρυξέλλες είναι η εξομοίωση των χρόνων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Σταδιακά και ανάλογα την κατηγορία οι γυναίκες από το 2013 θα κληθούν να δουλέψουν έως και 17 χρόνια επιπλέον για να βγουν στη σύνταξη. Εννοείται ότι μπαίνει τέλος σε πρόωρες συντάξεις, ακόμη και για εργαζόμενες με τρία παιδιά.

Στο ερώτημα που θα βρεθούν τα 2,5 δις ευρώ λόγω της μείωσης σε τρία χρόνια της παράτασης που δίνει η Κομισιόν, η κυβέρνηση δεν απαντά, αλλά τα μέτρα που μένουν πλέον είναι δύο: Αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες καθώς και αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, μέτρα πολύ βαριά για το σύνολο των πολιτών.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Το ζωνάρι θα σφίξει τόσο πολύ μέχρι το 2012 που υπάρχει κίνδυνος να γίνει θηλειά και να κρεμαστούμε όλοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TASSOS avatar
  TASSOS 05/01/2010 17:34:41

  Τα megalicious Βατοπαίδια ενόχλησαν-εξόργισαν πολλούς συμπατριώτες μας μιας και είχαν την ευκαιρία, επί μακρόν, να ενημερώνονται από τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ιδωτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς με τους δεκάδες έμπειρους και αδέκαστους δημοσιογράφους και δημοσιογραφίσκους να εμβαθύνουν με το διεισδυτικό τους μάτι στον εγκέφαλο των ανυποψίαστων προβάτων - πολιτών που τάχα περίμεναν "να ακούσουν τις ειδήσεις" .ΤΩΡΑ??
  Εμείς οι λίγοι που φωνάζαμε ότι άλλο η ανεπάρκεια και άλλο η μειοδοσία ψαχνόμαστε μέσα στην αδυναμία της μειοψηφίας. Ανεπαρκής ο Καραμανλής? Αναμφισβήτητα. Αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και για εμάς ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

 2. Greek avatar
  Greek 05/01/2010 17:35:22

  Έτσι θα σπάσουν τον τσαμπουκά του Γιωργάκη! Ξεκίνησε με αμερικανιές και τράβηξε το δικό του δρόμο όσον αφορά ορισμένα λεπτά θέματα που απασχολούν την ΕΕ. Τώρα λοιπόν, του ήρθε ο λογαριασμός. Θα αναγκαστούν να πάρουν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα που ούτε ο ίδιος φανταζόνταν. Οσονούπω, έρχονται....

 3. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 05/01/2010 17:46:31

  "Λεφτά υπάρχουν"...αυτό το ανέκδοτο θα μείνει στην ιστορία, ως η ρήση του "Μαυρογιαλούρου της Ιπποκράτους".

  Θέλει να βρει 2-3 δις. εύκολα η κυβέρνηση

  Λαθρεμπόριο καυσίμων
  Ετησίως στοιχίζει στο κράτος τουλάχιστον 2 δις. Ευρώ.

  Η περίθαλψη των λαθρομεταναστών στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσομοκομεία σύμφωνα με εκτιμήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στις αρχές του 2009, στοιχίζουν γύρω στο 700 εκατομύρια


  Το παρεμπόριο στοιχέιζει στο κράτος 2 δις το χρόνο

  Η υπετιμολόγηση φαρμάκων και νοσοκομειακού υλικού στοιχείζει από 1 έως και 2 δις το έτος


  Επίσης αρκετά δεκάδες εκατομμύρια μπορούν να σωθούν με την ορθολογιστική διαχείριση του Υπουργείου Αμύνης (Συννένωση μονάδω, κατάργηση σχηματισμών-φαντασμάτων, εκποίηση υλικού που είναι σε αποθήκες)

  Κατάργηση εκατοντάδων άχρηστων επιτροπών του δημοσίου και συνένωση εκατοντάδων οργανισμών του δημοσίου.  Το δημόσιο κατέχει τεράστιες εκτάσεις γης στη χώρα. Ένα μικρό μέρος από αυτές εάν πωληθεί η ενοικιαστεί, βγάζεις μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια.

  Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων-αύξηση των επενδύσεων-νέες θέσεις εργασίας-περισσότερο ΦΠΑ και έσοδα


  "Τσεκούρι" στη γραφειοκρατία, 2-3 εργάσιμες μέρες για να ανοίξεις επιχείρηση, κατάργηση της εφορίας όπως λειτουργεί σήμερα, κατάργηση των δελτίων παροχής υπηρεσιών και όλων των ειδών τα "χαρτάκια". Η φορολόγηση να γίνεται στο τρόπο διαβίωσης και όχι στο εισόδημα. Έτσι μπορείς να αυξήσεις και το ΦΠΑ 2-3 μονάδες...  Νομιμοποίηση εισαχθέντος "μάυρου χρήματος", αλά Ιταλία και κατάργηση του πόθεν έσχες για όποιον φέρνει χρήμα από το εξωτερικό (με ορισμένες εξαιρέσεις και κανόνες).

  Συγκρότηση τουλάχιστουν δεκαετούς σταθερού φορολογικού πλαισίου, ώστε ο καθένας να ξέρει τι θα κάνει και να υπάρχει στοιχειώδες προγραμματισμός.

  Εάν εφαρμοστούν τα παραπάνω (βασικά το υποσχεθέν πρόγραμμα....της ΝΔ), το έλλειμα μηδενίζεται, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, έρχονται επενδύσεις και δεν χρειάζεται να κάνεις φορομπηχτική πολιτική και ούτε να ξεπουλήσεις ΔΕΚΟ και δημόσια περιουσία.  Αλλά....οι σημερινοί κυβερνώντες, νύχτα πήραν τα διπλωματά τους στα οικονομικά.

  Δεν πειράζει, χάρη στο Σαμαρά κάνουν και στην παρπαάιουσα Αριστερά, για τις επερχόμενες εκλογές.

 4. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2010 17:47:06

  Πάλι σε μπακαλοτέφτερο τους πήγαν το πρόγραμμα? Όπως με τον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ τότυε που έψαχναν το εκατομμύριο του Τσουκάτου?
  Τέτοια ξεφτιλίκια μόνο η κυβέρνηση του GAP τα κατάφερε. Και το χειρότερο?
  Την ανικανότητά τους μας ζητούν να την πληρώσουμε εμείς. Έκλεψαν χρήματα, έκλεψαν ψήφους, κλέβουν το δικαίωμα στην εργασία από χιλιάδες και ετοιμάζονται να κλέψουν ότι έχει απομείνει. Το καθεστώς GAP οφείλει να εκδιωχθεί.

 5. Χρήστος avatar
  Χρήστος 05/01/2010 17:54:39

  ωχχχ μαναμ μαναμ πάλι κωλοτούμπα το ΓΑΠοπασοκ...

 6. Greek avatar
  Greek 05/01/2010 18:07:58

  Η κυβέρνηση των 100 ημερών του ΓΑΠ:

  - Λιμάνι-cosco (γίναμε ρόμπες διεθνώς),
  - το τρύκ της τεχνητής διόγκωσης του ελλείματος (γίναμε ρόμπες διεθνώς),
  - την απόλυτη φούσκα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (γίναμε ρόμπες πανελλαδικώς),
  - τις παλινωδίες για το πάγωμα των μισθών (γίναμε ρόμπες πανελλαδικώς),
  - την ανικανότητα γρήγορης στελέχωσης της Κυβέρνησης (είναι γνωστό ότι είοναι ρόμπες),
  - την ...στελέχωση της τελικά με σούπερ αξιοκρατικά κριτήρια του βαθέος ΠΑΣΟΚ (γίναμε ρόμπες ηλεκτρονικώς),
  - την αρλούμπα με τα τέλη κυκλοφορίας (γίναμε ρόμπες κωλοτουμπικώς),
  - τη δήθεν και χωρίς σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής (αρλούμπες),
  - το "έτσι γουστάρω άμα σας αρέσει" νομοσχέδιο για τους μετανάστες (ια γίονουμε ρόμπες στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ).

  Αχ, βρε Τιραμόλα γιατί σε πίστεψα και ψήφισα το καημένο το ΓΑΠ. Αφού το παιδί δεν κάνει γι΄ αυτή τη δουλειά. Έχει κόμπλεξ κατωτερότητας σε σχέση με το μπαμπά του, γι΄ αυτό ο ΑΝΔΡΕΑΣ τον είχε μονίμως στο κλάσιμο. Ας όψεται αυτό το διαζύγιο της Μάγκυ. Έπρεπε νατης δώσει όχι 500 αλλά ενα δις με τον όρο να φύγει αππο Ελλάδα και να πάρει και το ΓΑΠ μαζί του.

  ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ γιατί ως ενήλικος:
  - ψήφισα ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές
  - έχω καταστρέψει τη παιδεία
  - έχω υπονομεύσει το μέλλον τους
  - έχω διαβρώψσει τη ψυχή τους
  - έχω διδάξει τον ωχαδερφισμό και τονν γραψαρχιδισμό
  - έχω μειώσει τον εγκάφαλό τους
  - έχω πλημμυρίσει τη ψύχή τους με αμάθεια, ασέβεια, οπορτουνισμό, εγωκεντρισμό και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για τη χώρα


  ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 05/01/2010 18:57:59

  @Greek


  Δυστυχώς τα λάθη πληρώνονται και αυτή τη φορά κυριολεκτικά.

  Το χέρι στη τσέπη για να πληρώνουμε τον ΓΚΑΠ και τους συμβούλους του...στην "Υεμένη του Βορά"

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dubai Expatriate 05/01/2010 20:49:09

   Πολύ καλό! Υεμένη του Βορρά! χαχαχαχα
   Το όραμα γίνεται πραγματικότητα.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/01/2010 19:05:18

  φορολογικό μποϋκοτάζ... θα πέσουν...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ archaeopteryx 05/01/2010 19:09:45

   Έξυπνη η ιδέα σου δεν λέω, αλλά πες ότι έπεσαν τι θα γίνει μετά που θα'μαστε φαληρισμενοι;

   Θα εγκαταστήσουν ..."αναρχολαϊκη δημοκρατία" τα εξάρχεια, ο επαναστατικός αγώνας, το ΚΚΕ κι ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο δημοκρατίας τον Ξηρό του ζούγκλα;

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Αγανάκτηση 05/01/2010 20:52:38

    "Θα εγκαταστήσουν …”αναρχολαϊκη δημοκρατία” τα εξάρχεια, ο επαναστατικός αγώνας, το ΚΚΕ κι ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο δημοκρατίας τον Ξηρό του ζούγκλα;"

    Σιγά, σιγά, εξάρχεια, επαναστατικός αγώνας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στο τσάμπα δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα μην ανησυχείς

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Αγανάκτηση 05/01/2010 21:15:58

    όχι, δεν θα επικρατήσουν οι περίεργοι, ούτε θα αναλύσω τι θα γίνει αν ακουστεί η φωνή:
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ, ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ!
    και σε διαβεβαιώ, δεν είμαι μπαχαλάκιας

    Το Πασόκ βγήκε επειδή ο ΚΚ ο β' είτε από μόνος του είτε with a little help from his friends δεν τρωγόταν. Το Πασόκ του ΓΑΠ είναι αυτό που έλεγαν τα γκάλοπς.

 9. o aristos avatar
  o aristos 05/01/2010 20:40:20

  Η επιτάχυνση των "εμπροσθοβαρών" αποφάσεων....

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_606.html

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/01/2010 20:59:14

  Υπάρχει σχέδιο....χαχαχα

  Η τρίτη κωλοτούμπα από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα:

  -Από το υπάρχουν λεφτά και στο μη πάγωμα των μισθών
  -Από το Ζάππειο
  -Από την ήπια τετραετή προσαρμογή

  έφτασε την 5/01/2010

  -μείωση μισθών
  -τριετή προσαρμογή

  Αύριο στα Φώτα βλέπουμε, μπορεί να βουτήξουν για τον σταυρό και το κρύο της θάλασσας να επανεκκινήσει τα εγκεφαλικά κύταρα των φωστήρων...

  ΥΓ

  Μην ξεχνάμε ότι ακόμα ψάχνουμε για ΓΓ, Προέδρους και ΔΣ οργανισμών, το ΣΔΟΕ θα είναι μάλλον ΠΡΟ.ΠΟ, είχαμε τα βιογραφικά ΕΟΤ - ΟΠΑΠ - ΠΡΟ.ΠΟ, είμαστε ρατσιστές που γίναμε "φοβικοί" όταν αναρτούμε σχόλια για το μεταναστευτικό, τα ΤΕΜΠΗ έκλεισαν, αλλάζει η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας, η τετραετή ήπια προσαρμογή θα γίνει τριετή μέχρι να μας πουν κάτι άλλο από τις Βρυξέλλες, τα τέλη αυξήθηκαν αλλά θα μας πουν του χρόνου τι θα κάνουν, θα μαζεύουμε αποδείξεις που τον Μάρτιο θα μας πουν τι θα ισχύει και τι θα εκπίπτει, τα ιδιωτικά ΑΕΙ που έγιναν κολέγια που θα γίνουν ΙΕΚ, αλλά παρηγορούμε έχουμε εφεδρεία τις ...ΑΠΕ....

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 05/01/2010 21:07:29

   Έκλεισαν 100 μέρες?

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Orestios 05/01/2010 21:21:56

    Την άλλη Δευτέρα που ανοίγει το τριώδιο για να συμβαδίζει εικόνα - πρόσωπα - πράξεις.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Ο Ιθαγενής 05/01/2010 21:31:41

     Τελεια. Κυβέρνηση καρνάβαλος.

 11. vas avatar
  vas 05/01/2010 21:35:14

  Τα λαμόγια των ΜΜΕ δεν βγάζουν μιλία για το ΑΛΑΛΟΥΜ της ερασιτεχνικής υπουργικής σύνθεσης ,που έχασαν την μπάλα σκεφθείτε οτι ένας υφυπουργός οικονομικών (δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του)έλυσε το πρόβλημα της μείωσης των δαπανών βρίσκοντας ένα κωδικό που όπως είπε ήταν για ύφασμα καπαρτίνας των ενστόλων ,τις οποίες καπαρτίνες δεν τις φοράνε και κατήργησε τον κωδικό ????? και έλυσε το πρόβλημα ο άνθρωπος ............ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ .......ΠΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,,,,,ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ??????
  ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΚΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΆΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ,ΚΛΠ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΚΥΡΙΕ ΕΙΔΙΚΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ????ΓΙΑΥΤΑ ΠΕΣΜΑΣ ΠΑΝΡΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ .............

 12. Δημοσιογράφος avatar
  Δημοσιογράφος 05/01/2010 23:17:10

  Σκεφτήκατε όλοι σας ότι τελικά μπορεί να επεδίωκαν οι ίδιοι να γίνει τριετές το πρόγραμμα σταθερότητος ώστε τον τέταρτο χρόνο που θα είναι προεκλογικός να μπορούν να προχωρήσουν σε παροχές;

 13. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 06/01/2010 00:03:10

  Φορολογικό μποϋκοταζ σημαίνει χρεωκοπία. Μια χρεωκοπία αυτή τη στιγμή που επικρατεί αστάθεια και υπάρχουν στο προσκήνιο περίεργες δυνάμεις (αναρχικοί, χρυσαυγίτες, χουντικοί, παλαιοκομμουνιστές, τρομοκράτες, μειονότητες και πάει λεγοντας) μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις.

 14. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 06/01/2010 14:48:52

  Γιατί "σοκ" η αύξηση των ορίων ηλικίας στις γυναίκες;

  Είναι γελοίο να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη από τα πενήντα ή και λίγο πριν. Εξάλλου οι γυναίκες ζουν μια πενταετία περισσότερο από τους άντρες.

  Όχι στις πρόωρες συντάξεις ΓΕΝΙΚΩΣ.

 15. ._ avatar
  ._ 06/01/2010 14:58:52

  Μην σου πω και στα 35 όταν ίσχυε ή δεκαπενταετία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.