03/03/2009 23:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραμένει ο αρχηγός της αστυνομίας

Όπως αναμενόταν, ύστερα από μια σκληρή κυβερνητική και αστυνομική αντιπαράθεση, στις κρίσεις της αστυνομίας επικράτησε ο αρχηγός της,  αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας που παραμένει στη θέση του. Αντιθέτως ο  Αντιστράτηγος Σκώτης ( ευνοούμενος του Προέδρου της Βουλής) και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί που αντιπαρετίθεντο όλο αυτόν τον καιρό μαζί του αποστρατεύθηκαν.

Ο κ. Τσιατούρας παραμένει στην ηγεσία του Σώματος παρά την κριτική που του ασκήθηκε τους τρεις τελευταίους μήνες για την υπόθεση Γρηγορόπουλου, τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις επιθέσεις ένοπλων ή μη οργανώσεων. Έκπληξη αποτελεί η προώθηση στη θέση του υπαρχηγού του μέχρι τώρα αρχηγού ΓΑΔΑ (Αττικάρχη) κ. Ι. Μπούτσικα, στενού συνεργάτη του κ. Τσιατούρα, ο οποίος είχε την κύρια ευθύνη για την κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων στα εκτεταμένα επεισόδια του προηγούμενου Δεκεμβρίου, αλλά παρέμεινε χάρις στον κ. Τσιατούρα.

Πληροφορίες από την αστυνομία υποστηρίζουν ότι οι μέχρι τώρα κρίσεις, (έως τον βαθμό των Ταξιάρχων) δείχνουν ότι ο αντιστράτηγος Τσιατούρας επέμεινε να προαχθούν καθαρά επιχειρησιακοί Αξιωματικοί και όχι επιτελικοί που «δεν έχουν γνώση της κοινωνίας αλλά μόνο των αριθμών» ! «Ενδεικτική η τοποθέτηση στην θέση του «Αττικάρχη» του υποστράτηγου Γιάννη Ραχωβίτσα».  Ο κ. Ραχωβίστας προοριζόταν για την αντιτρομοκρατική, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη ότι είναι προτιμότερη η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει τελικά ο Δημήτρης Χωριανόπουλος, ο οποίος είχε υπηρετήσει εκεί από το 2004 έως το 2007.

Ας ελπίσουμε λοιπόν κι εμείς ότι ο κ. Τσιατούρας θα κατορθώσει να αποκτήσει έτσι τον έλεγχο του σώματος και ότι κάτι θ΄ αλλάξει επιτέλους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Πράγμα πάρα πολύ δύσκολο κατά τα άλλα εκεί που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 04/03/2009 00:11:46

  Πολύ καλό το νέο σχήμα..επιχειρησιακό, έμπειρο, διακομματικό και..πολύ σκληρό!

  Έχω την εντύπωση ότι θα δούμε 1-2 "επιτυχίες" το επόμενο διάστημα.

 2. Factorx avatar
  Factorx 04/03/2009 00:31:23

  Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Βασίλειου Τσιατούρα τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας:

  · Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

  · ο Αντιστράτηγος Χρήστος Φράγγος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,

  · ο Αντιστράτηγος Αποστολίδης Στέργιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και

  · ο Αντιστράτηγος Οικονόμου Ελευθέριος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

  Αποστρατεύθηκαν οι αντιστράτηγοι Γρηγόρης Αναγνώστου, Στέφανος Σκότης, Δημήτριος Μπουλούκος και Αντώνιος Μπάμιατζη στους οποίους απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου στις θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν.

  Επίσης, εννέα υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένουν στο βαθμό τους, άλλοι επτά αποστρατεύονται.

  Συγκεκριμένα το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε ως διατηρητέους στο βαθμό του υποστρατήγου τους υποστρατήγους κ.κ. Ευάγγελο Δημητρουλάκο, Βασίλειο Γκαλογιάννη, Ιωάννη Ραχωβίτσα, Παναγιώτη Χριστοφιλάκη, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, Κωσταντίνο Κασαπάκη, Γεώργιο Γαλιάτσο, Γεώργιο Καμαρινόπουλο, και Νικόλαο Σερέτη.

  Ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους έκρινε τους υποστρατήγους Χρήστο Μακρή, Γεώργιο Δουλγέρη, Χρήστο Νικολόπουλο, Αθανάσιο Παλαιοπάνο, Βασίλειο Μωϋσή, Ιωάννη Αποστολόπουλο και Γεώργιο Μπαταλογιάννη. Επίσης έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον υποστράτηγο Υγειονομικού Κωνσταντίνο Αντωνάκη. Οι αποστρατευθέντες προήχθησαν στο βαθμό του αντιστρατήγου.

 3. Ανώνυμους avatar
  Ανώνυμους 04/03/2009 01:00:35

  Μακάρι άπό τις νέες θέσεις τους να οδηγήσουν σε επιτυχίες το σώμα ως προς τη μείωση της εγκληματικότητας - και της τρομοκρατίας - που μαστίζει πιο τη χώρα. Και να εξαλείψουν τις..ζαρντινιέρες του σώματος..

 4. kanis avatar
  kanis 04/03/2009 01:49:44

  Mακάρι!
  Δεν έχουν την πολυτέλεια της αποτυχίας!

 5. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 04/03/2009 11:05:02

  Όταν κάποτε κάποιος μου εξηγήσει σε τι χρειάζονται αξιωματικοί στην αστυνομία,μπορεί και να ασχοληθώ με το ζήτημα.Είναι γνωστό νομίζω ότι για να ανέβει ίεραρχικά κάποιος πρέπει να φιλήσει κατουρημένες ποδιές.Άρα χρωστά παντού ,άρα δεν μπορεί εξ 'ορισμού να παράγει έργο.Όσο για την εγκληματικότητα είναι θέμα πολιτικό όχι αστυνομικό.Ας δει επιτέλους κάποιος ποιοι εγκληματούν και ας τους στείλει από εκεί που ήρθαν.Εχει μειώσει κατά 60% αυτομάτως την εγκληματικότητα.Φυσικά θα κατηγορηθεί ως ρατσιστής αλλά νομίζω ότι στόχος είναι η πάταξη της εγκληματικότητας.

 6. logoplokos avatar
  logoplokos 04/03/2009 12:01:14

  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !...

  Με το άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης, ο λαός βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας : ο αρχηγός της Αστυνομίας, παρέμεινε στη θέση του !
  ΄Οσα κι αν έγιναν επί αρχηγίας του κ. Τσιατούρα, δεν ήταν αρκετά για να τον διώξουν… Κι έμεινε !...
  Οι πολίτες πανηγυρίζουν επειδή τον τελευταίο χρόνο η ασφάλειά τους ενισχύθηκε : ούτε κλεψιές, ούτε ληστείες, ούτε βιασμοί, ούτε φόνοι, ούτε απαγωγές, ούτε καμένα μαγαζιά… Και φυσικά, ούτε άσκοπες συλλήψεις, ούτε κακομεταχειρίσεις από τα όργανα, ούτε ζαρντινιέρες να χτυπούν, ούτε τοίχους να τρακάρουν κι ούτε «εξοστρακισμένες σφαίρες να δολοφονούν !...

  Ο πήχης, πλέον μπήκε πολύ ψηλά και ο – όποιος – επόμενος, για να τον υπερβεί θα πρέπει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ…
  Αλήθεια ποιος θα τολμήσει και γιατί, ν΄ αλλάξει πρόωρα τον αρχηγό της Αστυνομίας στο μέλλον ;

 7. fantomas avatar
  fantomas 04/03/2009 13:36:25

  100 ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ Ο ΤΣΙΑΤΟΥΡΑΣ!!
  ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!!!
  ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΛΥΨΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ!!
  ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΙΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.