#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2012 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλογισμός: Ζητούν και νέες μειώσεις στους μισθούςΑν θα ήθελε κανείς να κάνει απολογισμό  της επίσκεψης Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, θα έλεγε ότι ο επικεφαλής της tasc force και φυσικά αυτοί που τον διόρισαν, δεν έχουν βάλει μυαλό. Οι απαιτήσεις που έβαλε στο τραπέζι προτού καν η κυβέρνηση ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, είναι τόσο παράλογες που πλέον δε μπορεί παρά να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι ήρθαν για να διαλύσουν τη χώρα.

Και δε λέμε για μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει. Δε λέμε για το Κτηματολόγιο που έπρεπε να έχουμε, τη διαχείριση των σκουπιδιών που έπρεπε να υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ούτε για τον περιορισμό της σπατάλης στην υγεία και για τις μεταρρυθμίσεις σε θέματα γραφειοκρατίας στο δημόσιο.

Λέμε για τον παραλογισμό του Ράιχνεμπαχ να συνεχίζει να ζητά περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και γενικότερα μείωση του μισθολογικού κόστους διότι έτσι πιστεύει ότι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει τόσες κοινωνικές εκρήξεις, έχουν πέσει κυβερνήσεις, έχουν γίνει δύο εκλογές, έχουν δοθεί στους ξένους επίσημα στοιχεία για την κατάσταση εξαθλίωσης της Ελλάδας, εντούτοις οι γραφειοκράτες επιμένουν στο μοντέλο αποτυχίας τους.

Ο επικεφαλής της Task Force συνέδεσε για άλλη μία φορά το κόστος εργασίας με την ανταγωνιστικότητα της χώρας, επισημαίνοντας πως έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υπογράμμισε πως η συνέχιση της διαχείρισης του κόστους εργασίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, μειώνοντας περισσότερο το χάσμα με τις υπόλοιπες χώρες.

Με απλά λόγια ζητούν να ξαναδούμε τους μισθούς γιατί δεν τους φτάνει ότι έχουν γίνει περικοπές κοντά στο 30% και παρ’ όλα αυτά ούτε η ανταγωνιστικότητα αυξήθηκε, ούτε οι επιχειρήσεις έκαναν προσλήψεις για να μειωθεί η ανεργία.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι πλέον ζητούν κατώτατο μισθό 450 ευρώ μεικτά τότε οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί τελείως κι αν δε μαζευτούν μόνοι τους κάποιος πρέπει αν τους τραβήξει το αυτί. Είπαμε, μας δανείζουν αλλά δεν μπορεί να μας κάνουν Ουγκάντα.

Ο κ. «κόψτε από παντού» είπε ότι η παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τις επιχειρήσεις με πτώση της τάξεως του 40% στις επενδύσεις και 25% στην εσωτερική ζήτηση, με χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και σημαντική καθυστέρηση να παρατηρείται στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες.

Κι ενώ κάνει αυτές τις επισημάνσεις την ίδια ώρα ζητά πίεση του μισθολογικού κόστους για να αποτελειώσει την αγορά. Παράλογα πράγματα.

Βέβαια ζήτησε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθούν οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων ως σύνταξη ανάπτυξης. Προανήγγειλε μάλιστα την  έλευση ειδικών από την Ολλανδία στις 11 Ιουλίου με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας στην προώθηση των προϊόντων, την αναδιάρθρωση των κρατικών υπηρεσιών, το 'state branding' και τη βελτίωση των συνεργασιών με το εξωτερικό.

Απ’ ότι μαθαίνουμε και οι τροϊκανοί αναμένεται να επιμείνουν σε τέτοιες κατευθύνσεις θεωρώντας ότι υπάρχουν περιθώρια για μειώσεις μισθών και άλλες περικοπές.

Η κυβέρνηση από την άλλη έχει βάλει ορισμένες κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν πρέπει να περάσει σε καμιά περίπτωση. Υποχωρήσεις που έχουν να κάνουν με επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων θα έχει ως συνέπεια νέες κοινωνικές εκρήξεις από το φθινόπωρο. Τότε δε θα υπάρχουν ούτε περίοδοι χάριτος ούτε δικαιολογίες για την κυβέρνηση. Ισοδύναμα μέτρα για μείωση του κόστους υπάρχουν. Ας πάρουν μπροστά λοιπόν για να διαψεύσουν τροικανούς και Ράιχενμπαχ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 05/07/2012 14:52:07

  Είναι απλό μας σπρώχνουν προς την έξοδο απο το ευρώ

 2. xp avatar
  xp 05/07/2012 14:53:20

  Αμα δεν μπορείς να κάνεις υποτίμηση γιατί δεν έχεις δικό σου νόμισμα κάνεις εσωτερική υποτίμηση .Το 2010 το βήμα της κυριακής είχε τίτλο "Ταιβανοποίηση".Στις μεσες σελίδες το περιέγραφε ως κινεζοποίηση.Ευτυχώς που δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας για την καταπολέμιση της ανεργίας ,και μάλιστα 100.000 ! Επί Βουλγαρικού εδάφους φυσικά...

 3. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ avatar
  ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 05/07/2012 14:54:33

  δεν είναι παραλογισμός,μπορούν να ενταχθούν στον ενιαίο οι υπάλληλοι της βουλής,οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και οι πάντες πλην των δικαστών και κάποιων αστυνομικών σε ευαίσθητες θέσεις...
  κοινή λογική είναι όχι παραλογισμός.Και μάλιστα ιδίως αν ενταχθούν όλοι αυτοί και αυξηθεί το εισόδημα απ 'τους παρίες του δημοσίου που είναι ενταγμένοι ήδη στον ενιαίο ως αντιστάθμισμα στην ένταξη.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 05/07/2012 15:03:24

   Επιμένεις ότι τα 450/μήνα (μεικτά, δλδ καθαρά 380) δεν ειναι παραλογισμός;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 05/07/2012 15:13:40

   Έχεις αντιληφθεί ότι αυτό που ζήτησαν οι ευρωναζί είναι περαιτέρω μείωση μισθών στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα;

 4. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ avatar
  ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 05/07/2012 15:00:23

  γενικώς να μην υπάρχει μισθός ή σύνταξη πάνω απο δυο χιλ ευρώ στο χρεωκοπημένο δημόσιο μας είτε αυτος είναι δικαστή,είτε βουλευτή είτε συνταξιούχου και δεν ξέρω εγώ
  και ο μέσος μισθός να είναι στα 1800 ευρω(μεικτά) με συμπίεση των υψηλόμισθων και ελάφρυνση των χαμηλόμισθων που τώρα διέλυσαν εμ τον ενιαίο...
  με μια ταυτόχρονη εξυγίανση σε εφορίες ,πολεοδομίες,υπουργεία,νομοθεσία,αστυνομία,στρατο η ελλάδα θα βγεί απ την κρίση
  θέλει ένα τσουνάμι μέτρων και για να υπάρξει δικαιοσύνη δεν μπορούμε να φορτώνουμε το ίδιο γαιδούρι και φόρους και περικοπες κτλ...όπως είναι απαραίτητο να επιτρέψουν πια τραπεζίτες και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ να ανοιχτούν λογαριασμοι για να δούμε ποιος φοροδιαφεύγει και ποιος τα παίρνει

  • ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ avatar
   ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ @ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 05/07/2012 15:00:56

   ο Λέκκας της ΣΔΟΕ ξέρουμε τι αναφέρει σχετικά

  • panas avatar
   panas @ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 05/07/2012 15:21:41

   Η συμπίεση των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου από τα πάνω προς τα κάτω έχει και μια ηθική διάσταση.
   Οι περισσότεροι από αυτούς που απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο έχουν και είχαν -όχι όλοι φυσικά, γιατί υπάρχουν και υψηλόμισθοι κλητήρες- θέσεις ευθύνης στο δημόσιο.
   Τα αποτελέσματα της εργασίας τους στο δημόσιο τα είδαμε...
   Φυσικά, όμως, αυτοί θα προστατευθούν γιατί ήταν τα αγαπημένα παιδιά του κομματικού κράτους.
   Διαβλέπω πως αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο και πάλι θα είναι όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ..., και καλά να πάθουν αφού πλακώθηκαν στο διάβασμα, αντί να περάσουν μια βολτίτσα από κάποιο βουλευτικό γραφείο. :)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ panas 06/07/2012 10:05:48

    Να προσθέσω κάτι στην πρόβλεψή σου;

    Θα ιδεολογικοποιήσουν την επιλογή αυτή (εκδίωξη ΔΥ που μπήκαν με το ΑΣΕΠ) λέγοντας ότι το κάνουν για... κοινωνικούς λόγους, δηλαδή διώχνουν εκείνους που (κατά τεκμήριο) είναι νεώτεροι και έχουν πιο αυξημένες γνώσεις και δεξιότητες και άρα θα μπορούν πιο εύκολα να βρουν δουλειά, ενώ αν διώξουν τους (ΥΕ και ΔΕ) πρώην αφισοκολλητές μέσης ηλικίας και άνω δεν θα τους προσλαμβάνει κανείς...

 5. xp avatar
  xp 05/07/2012 15:04:57

  Επειδή η κβαντικη φυσική είναι δύσκολα συμβατή με την κοινή λογική ,πολλοί φυσικοί είχαν πάθος να την καταρρίψουν.Εκαναν πειράματα ,που απέδειξαν ,όχι το λάθος της θεωρίας , αλλά την ισχύ της .Παρ'όλα αυτά εκείνοι την μισούσαν ακόμη και ώς επιτυχημένοι φυσικοί. Αν διαβάσει κανείς το βιβλίο του Κόλμερ "το προτεκτοράτο" ,τις αναλύσεις Βαρουφάκη αλλά και τον Καζάκη , τις μισείς .Το δράμα είναι οτι επαλυθεύονται! Και ούτε αυτοί πρέπει να αισθάνονται καλά....

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ xp 06/07/2012 10:20:35

   Επειδή τα έχεις κάνει "αχταρμά" μέσα στο μυαλό σου (κβαντομηχανική με οικονομικές θεωρίες όπως λέμε "ο φάντης και το ρετσινόλαδο")
   θα σου επισημάνω μια θεμελιώδη διαφορά.
   Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων για την ορθότητα της κβαντοθεωρίας ούτε οικογένειες καταστρεφόντουσαν ούτε άνθρωποι αυτοκτονούσαν.Είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη αν μετά το τέλος του" πειράματος", εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος στη προκειμένη περίπτωση, αποδειχτεί ότι είναι λάθος (εγώ σου λέω με a priori πιθανότητες 1/1000) για τις επιπτώσεις που θα έχει στη Ελληνική κοινωνία;

 6. αγθ avatar
  αγθ 05/07/2012 15:06:18

  Μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε από την τρόικα ότι υπάρχει νέα υστέρηση 2 δις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, οπότε ...νέα μέτρα!

  Επίσης μόλις πριν λίγο, φιλικα πρόσωπα, στον ι.τ., με μικτά κάτω από 1000€, για εργασία με βάρδιες και μακριά από το σπίτι, "ενημερώθηκαν" για μείωση μισθού 20%(!), ασυζητητί...

  Και τα χαράτσια πέφτουν ...βροχή - τώρα μάλιστα θα μπουν σε ένα "πακέτο" μαζί με τα ασφαλιστικά(!), ώστε πολύ άνετα θα γίνεσαι πλέον "μπαταχτσής"...

  Αλλά, είπαμε, πρώτα οι "μεταρρυθμίσεις" και μετά(;) συζητάμε για ...ελαφρύνσεις (αν βέβαια είστε καλά παιδιά, κλπ.)

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ αγθ 05/07/2012 20:37:12

   "Αλλά, είπαμε, πρώτα οι “μεταρρυθμίσεις” και μετά(;) συζητάμε για …ελαφρύνσεις (αν βέβαια είστε καλά παιδιά, κλπ.)"

   Αυτό λένε, αλλά άλλο εννοούν: ΑΝ είστε ζωντανοί..!

 7. xp avatar
  xp 05/07/2012 15:15:37

  Δεν είναι μόνο θέμα εξοικονόμισης δαπανών ! Τα νούμερα δεν βγαίνουν χωρίς ανάπτυξη .Αλλά ο πιλότος είναι ένας και κατοικεί στο Βερολίνο ,αυτός ρυθμίζει τα πάντα. Την ροή του οξυγόνου στο θάλαμο επιβατών την ρυθμίζει αυτός. Φυσικά και η λιτότητα είναι αναγκαία αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν,απλά μόνο με εξοικονομίσεις.

  • panas avatar
   panas @ xp 05/07/2012 15:50:26

   Να αλλάξουμε πιλότο. Είδαμε όμως και τα χαΐρια μας με τους έλληνες πιλότους...
   Μήπως δεν μας πάει το αεροπλάνο (ευρώ)... Καλό και το λεωφορειάκι..., Παλιά στη κρήτη τα λέγανε και "αεροπλάνα", από τον θόρυβο που έκαναν...

 8. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ avatar
  ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 05/07/2012 15:31:19

  ΕΝΩ μιλά για μειώσεις μισθών ,για εξοικονομηθούν χρήματα , ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ 6 ΔΙς ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
  Ποιοι ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ιδιώτες ?
  Προμηθευτές νοσοκομείων (γερμανικές εταιρείες επι το πλείστον ) και εργολάβοι , κατασκευαστικές Εταιρείες συνεργάτες τους ( εξοπλιστικά μηχανήματα γερμανικά και αλλα)
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ χωρίς μείωση του ποσού ........ !!!!!
  ΠΟΤΕ θα αρχίσει να χτυπά ο ενας τον άλλον , το βλέπω πολύ σύντομα.

 9. kotstak avatar
  kotstak 05/07/2012 15:45:13

  “μας δανείζουν αλλά δεν μπορεί να μας κάνουν Ουγκάντα”

  Δεν μας κάνουν αυτοί Ουγκάντα.
  Η αναλογία ξένων προϊόντων που καταναλώνουμε εμείς, σε σχέση με τα δικά μας προϊόντα που καταναλώνουν οι ξένοι, μας κάνουν Ουγκάντα.
  Μας δάνειζαν επί δεκαετίες και δεν είμαστε Ουγκάντα.
  Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα και καταναλώνουμε εισαγόμενα.

  Το 1 δις ευρώ/ έτος που δίνουμε για αγορά εισαγόμενου χοιρινού κρέατος έχει σαν αποτέλεσματην μείωση του εισοδήματος 100 ευρώ / μήνα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.
  Άλλα 100 ευρώ/ μήνα έχουμε μείωση μισθού σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, επειδή προτιμάμε τα εισαγόμενα παπούτσια αντί τα εξαιρετικά Ελληνικά.

  Κάθε 1 δις ευρώ/έτος πλεόνασμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος κατά 100 ευρώ/μήνα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.
  Κάθε 1 δις ευρώ/έτος έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματος κατά 100 ευρώ/μήνα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.

  Αυτά δεν μας επηρέαζαν ως τώρα γιατί το δημόσιο είχε αυξημένες ανάγκες σε χρήμα. Χρήμα τόσο, ώστε διοχετεύοντάς το σε δεύτερο χρόνο στην αγορά (μέσω της αυξημένης μισθοδοσίας των ΔΥ), να μην έχει αυτή προβλήματα. Το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών μετατρεπόταν αυτόματα σε ΙΣΟΠΟΣΟ έλλειμμα του δημοσίου. Το δημόσιο δανειζόταν τα ελλείμματά του και έτσι δεν έλειπε το χρήμα από την αγορά.

  Εάν δεν ξυπνήσουμε και δεν αρχίσουμε να καταναλώνουμε ελληνικά προϊόντα, η Ουγκάντα θα μοιάζει μακρινό όνειρο.

  • kotstak avatar
   kotstak @ kotstak 05/07/2012 16:03:34

   Επειδή ο πατριωτισμός το τελευταίο διάστημα “πουλάει” και πολύ μιλούν για πατριωτισμό, ακόμα και οι αριστεροί, θα δώσω τον ορισμό του πατριώτη:
   Σήμερα πατριώτης είναι αυτός που αγοράζει ΜΟΝΟΝ ελληνικά προϊόντα, όταν αυτά υπάρχουν.

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ kotstak 05/07/2012 17:26:30

    Εγώ πάλι, αγοράζω φτηνά !

    Κι άν το αναλύσεις, αγοράζοντας ντομάτα Βελγίου απο το Lidl με 0,80 αναγκάζεις τον παπάρα γκάγκαρο απ'τα μεσόγεια που σου την πουλάει 1,5 (με 350% κέρδος)
    να το ξανασκεφτει λιγάκι.
    Δηλαδή, τον αναγκάζεις να ξυπνήσει ( έστω και με σφαλιάρες ) δηλαδή τον οδηγείς να γίνει ξανά πατριώτης !

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ τσώφλι πασατέμπου 05/07/2012 20:45:39

     Προφανώς δεν αγοράζεις ντομάτα Βελγίου, αλλά ένα "πράμα" από το Βέλγιο που μοιάζει μόνο στην εμφάνιση με ντομάτα.

     Καταστρέφεις την υγεία σου, βοηθάς στην περαιτέρω αποδυνάμωση της χώρας και δεν κάνεις και οικονομία, διότι τις ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σου και δεν υπάρχουν σε βέλγικες ντομάτες (ούτε με σφαίρες...) πρέπει να τις πάρεις από αλλού. Ξανασκέψου το.

     Πρέπει να είναι ό,τι πιο τραγικό έχει ειπωθεί ποτέ! Έλληνας αγοράζει ντομάτες Βελγίου!

     Είναι σαν να λες ότι Ρώσος αγοράζει Βότκα από τα Φιλιατρά: Ναι, είναι πιο φτηνή, αλλά ΔΕΝ είναι βότκα!

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Πεπόνης 06/07/2012 17:08:43

      Μωρέ, εσύ δεν αγοράζεις μόνο ντομάτες από τον "γκάγκαρο": Αγοράζεις και τα παραμύθια του.
      Αν θες να ξέρεις, ΟΥΤΕ του γκάγκαρου το "πράμα" είναι γνήσια ντομάτα. Μόνο οι παλιοί, επαρχιώτες κυρίως, που έτρωγαν ντομάτα πριν την εποχή των θερμοκηπίων και των υβριδίων, έχουμε στα ρουθούνια μας, ακόμα, την "ντοματίλα". Οι άλλοι, απλά, την ΑΓΝΟΟΥΝ. Όπως και το άρωμα του ροδάκινου, του βερύκοκκου, της κοντούλας...

   • panas avatar
    panas @ kotstak 05/07/2012 18:29:22

    Πολύ σωστά!!
    Γι' αυτό μέμφομαι τους πολιτικούς μας που δεν βγήκε σχεδόν κανένας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- για να αναδείξει αυτό τον νέο πατριωτισμό για να μην είμαστε εκβιάσιμοι με τις απειλές περί εξόδου μας από την ευρωζώνη.
    Όλοι μιλούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, αλλά η δρομολόγηση των πρωτοβουλιών για την εκμετάλευση αυτών γίνονται με ρυθμούς σαλιγκαριού...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kotstak 06/07/2012 01:02:16

    Εγώ μάλιστα θα πήγαινα και ένα βήμα παραπέρα την πρότασή σου.

    Όχι μόνο να αγοράζουμε προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά και που επιπλέον έχουν απόλυτα ελληνική προστιθέμενη αξία και τα κέρδη καταλήγουν σε εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

    Έχω πραγματικά αηδιάσει από την καμπάνια γνωστής γερμανικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στο χώρο του φτηνού λιανεμπορίου, η οποία διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι μεγάλο μέρος των προϊόντων της είναι ελληνικά. Σύμφωνοι, μπορεί να είναι ελληνικά, αλλά προκειμένου το κόστος να κρατηθεί χαμηλά οι "υπεργολάβοι" που τα παράγουν χρησιμοποιούν συνήθως φτηνούς λάθρο ως εργατικό δυναμικό, και -το σπουδαιότερο- τα κέρδη των τελικών πωλήσεων φεύγουν καθημερινά για τη Γερμανία (όπως άλλωστε κάνουν και πολλές άλλες πολυεθνικές, όλων των κλάδων).

    Γι' αυτό, την επόμενη φορά, προσοχή: όχι μόνο προϊόντα ελληνικής παραγωγής, αλλά και από καταστήματα αμιγώς ελληνικών συμφερόντων!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ kotstak 05/07/2012 16:54:04

   Πάρα μα πάρα πολύ σωστά! Λόγω του ότι δραστηριοποιούμαι στον εμπορικό τομέα στο εξωτερικό...κοινώς έχω κατάστημα ελληνικών προϊόντων, το οποίο διαθέτει προς πώληση κατά το 75-80% προϊόντα μόνο μικρών ελλήνων παραγωγών....γεγονός που απαιτεί αρκετά ενδελεχή έρευνα αγοράς και αναζήτηση έχω να πω πως έχω πολλές φορές "πάθει πλάκα" με το τι παράγεται ή με το τι μπορεί να παραχθεί στη χώρα μας. Στην κυριολεξία, σε ότι αφορά τουλάχιστον τα τρόφιμα, το φάσμα των προϊόντων ελληνικής παραγωγής καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού και βάλε. Βέβαια οι ποσότητες προφανώς δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση σε εθνικό επίπεδο και εδώ έρχεται ακριβώς το θέμα της απαξίωσης των ελληνικών γραμμών παραγωγής. Αλλά ορθώς λέτε..επιμένουμε να καταναλώνουμε εισαγόμενα και πραγματικά είναι ν' απορεί κανείς... τη σημερινή εποχή, θα το χαρακτήριζα έως και εγκληματικό...

 10. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 05/07/2012 16:25:33

  Μόνο τον Τσακ Νόρρις φοβάται η Τασκ Φορς;

 11. xp avatar
  xp 05/07/2012 17:19:56

  Τέλεια ανάλυση kotstak .Μην ξεχνούμε ότι η Ελληνική οικονομία για δεκαετίες ήταν πιο πίσω από την Ιαπωνική σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΕΗ.Μήμπως και η συμμετοχή μας στην ΕΟΚ δεν την επιβράδυνε?Μήμπως δεν έφταιγε μόνο ο Αντρέας αλλά και η ένταξη μας?Μήμπως αν ρίχαμε ειδική σύνδεση θα είμασταν καλύτεροι ,λιγότερο μαλθακοί και ποιό παραγωγικοί? Για το ευρώ ,δεν το συζητάμε !!! Το δημιούρημα του αέρα...

 12. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 05/07/2012 19:08:50

  H ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ...ΘΥΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΟΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΑ ΚΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....

 13. unfair avatar
  unfair 05/07/2012 19:09:38

  Μπορεί κάποιος ν' απαντήσει, ποιος είναι ένας μισθός στην Ελλάδα του σήμερα, ώστε να ζήσει κάποιος με αξιοπρέπεια? Στην απάντηση, βρίσκεται κ ο ελάχιστος μισθός που πρέπει να είναι ο κατώτατος μισθός.

 14. Morelo avatar
  Morelo 05/07/2012 21:41:38

  "που πλέον δε μπορεί παρά να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι ήρθαν για να διαλύσουν τη χώρα."

  Καλά ρε παιδιά πλάκα μου κάνετε; Λέτε ο Γιωργάκης να μας έβαλε στο ΔΝΤ διότι ήθελε να σώσει την "πατρίδα" του; Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και σκοπός είναι
  1. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ξένους νταβατζήδες
  2. Βουλγαροποίηση της αγοράς εργασίας με μισθούς 300ευρώ

  Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμα λυπάμαι, ΠΟΙΟΣ οικονομολόγος, ποιός υπουργός οικονομικών θα λάμαβανε ποτέ όλα ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...ΠΟΙΟΣ;;;;;
  Ποιοι θα μάς σώσουν; Οι Τροικανοί και ο Ράχινεμπαχ; Αλήθεια πιστεύετε ότι αυτοί κοιτάνε το δικό μας συμφέρον;;

  Καμία συζήτηση πλέον μαζί τους, η μέτρα ανάπτυξης αλλιώς κλωτσίες και έξω απο εδώ, εδώ είναι Ελλάδα γαμώ το διαολό σας

  • llila avatar
   llila @ Morelo 05/07/2012 22:43:37

   Είναι λοβοτομημένοι όλοι τους ...... δυστυχώς!

  • The Saint avatar
   The Saint @ Morelo 06/07/2012 02:06:07

   Eσύ αγαπητέ morelo, και η lila απο κάτω, γράψατε όλο το σκηνικό ακριβώς όπως παίζεται... Τα έχουμε χιλιοειπεί εδώ μέσα -και όχι μόνο- αλλά όπως ακριβως επισημαίνει, η lila, όλοι τους έχουν λοβοτομηθεί... Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.... Και αναμασούν διάφορες θεωρίες, και αναθέματα, κλπ....
   Ο σκοπος τους (με εντολοδόχους τους ΓΑΠ-ΠΑΠ) ειναι ακριβώς αυτός. Διάλυση του κοινωνικού ιστού, εξαθλίωση μέσω των συνεχών μέτρων, και των μειώσεων μισθών ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν δύο κατηγορίες πολιτών, τους Ι.Υ. και τους Δ.Υμ να παραμένουν ωσεί προνομιούχοι.... Γιά να δημιουργήσουν διχασμό.
   Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστήτε... Ερχονται μαύρες μέρες γιά όλους μας....

 15. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 05/07/2012 23:44:35

  Θα μπορούσαμε να παραδειγματιστούμε απο την Ισλανδία.Κράτησαν το κράτος πρόνοιας και έπεισαν το ΔΝΤ για την αναποτελεσματικότητα της συνταγής του.

 16. Χιροσιμα avatar
  Χιροσιμα 06/07/2012 00:34:50

  Ο Ραϊχενμπαχ ειδε ως τωρα αυξηση της ανταγωνιστικοτητας με τα δυο κυματα μειωσεων μισθων; Χειροτερη η ανταγωνιστικοτητα εγινε συμφωνα με την ετησια εκθεση ανταγωνιστικοτητας. Αυτο ασφαλως γιατι οι ελληνες επιχειρηματιες και τις 2 μειωσεις μισθων τις πηγαν στα περιθωρια κερδους τους και οχι στις τιμες. Το ιδιο θα κανουν και οι εστιατορες με την μειωση του ΦΠΑ που εχει λυσσαξει η κυβερνηση. Το μονο που θα προκαλεσει ειναι μειωση των φορολογικων εσοδων. Καταλαβετε οτι δεν εχουμε αποτελεσματικη οικονομια. Για παραδειγμα, στην Ιρλανδια με το που εγιναν οι πρωτες μειωσεις μισθων (και πολυ πιο ελαφριες απο τις δικες μας) η χωρα κατεγραψε για 2 ετη αποπληθωρισμο. Απο πληθωρισμο 4,5% κατεγραψε ΑΠΟπληθωρισμο 4,9% και 0,5%. Αυτο λεγεται εσωτερικη υποτιμηση. Στην Ελλαδα με τις πρωτες μειωσεις μισθων ο πληθωρισμος οχι μονο δεν εγινε αποπληθωρισμος αλλα εκτιναχτηκε απο το 2,1% στο 5,9%, σε επιπεδα που δεν ειχαμε ουτε με την δραχμη. Το ιδιο θα γινει και παλι αν διανοηθουν και μειωσουν κι αλλο τους μισθους. Η ανεργια θα παει 28%, η φτωχεια 30% και στις επομενες εκλογες το Τσιπρακι θα βγει με 40% να εφαρμοσει πληθωριστικες πολιτικες που θα προκαλεσουν χαμηλοτερο πληθωρισμο απ' ο,τι προκαλει η τροϊκα με την... πληθωριστικη εσωτερικη της υποτιμηση, χαχαχαχα! Τετελεσται αν υποχωρησει η κυβερνηση, guys...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Χιροσιμα 06/07/2012 00:53:32

   Συμφωνώ και το έχω ξαναγράψει, δύο φορές μάλιστα: η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί διπλά και τριπλά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ΔΕΝ πρόκειται να περάσει η μείωση στις τιμές, αλλά οι εστιάτορες θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν -ειδικά λόγω καλοκαιριού και τουρισμού- ό,τι έχασαν από το Σεπτέμβριο (που αυξήθηκε ο ΦΠΑ) μέχρι τώρα, κρατώντας για τον εαυτό τους τη διαφορά από τη μείωση. Πέραν αυτού, πρέπει να ξαναδούμε το μοντέλο της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δράσης και την κουλτούρα που καλλιεργεί. Μήπως υπήρξε ένα αδικαιολόγητο boom τα τελευταία χρόνια και ήρθε η ώρα να εξορθολογιστεί ξανά ο αριθμός των καταστημάτων αυτών ώστε να αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας;

 17. xp avatar
  xp 06/07/2012 01:07:04

  Δεν συμφωνώ ,γιατί τα λουκέτα δεν περιλαμβάνουν μόνο τις λιπώδεις καταστάσεις.Δρόμοι που είχαν ένα σωρό μαγαζια από την εποχή του 70 ,έχουν λουκέτα.Δεν είναι μόνο ο πανάκριβος αέρας του κολωνακίου......Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε δύο έννοιες ασύνδετες πιστεύω 1.Τηνάθλια γραφειοκρατία ,την φορολογία κτλ 2.την Υφεση/Κατανάλωση . Ο επιχειρηματίας γκρινιάζει για το πρώτο ,δεν επενδύει για το δεύτερο.Ας είχα τα Μακντοναλτς του συντάγματος και ας ήταν και παραπάνω φορολογία ,ας πλήρωνα και μίζες και ας με παίδευαν εκατό γραφειοκράτες |(θα έβαζα λογιστές και δικηγόρους) .Ας είχα το τέλειο κράτος αλλά μηδενική κατανάλωση .Μπαρμπουτσαλα ! ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ . Οσο για επενδύσεις στραμμένες , με προσανατολισμό τις εξαγωγές:Βουλγαρία έδρα και καγιέν με πινακίδες Βουλγαρίας. Απλό

 18. xp avatar
  xp 06/07/2012 01:12:40

  Η διαφθορά και οι περιορισμοί ευνοούν τον επιχειρηματία πολλές φορές.Σου βγαίνει ο πωπός για να μπείς εκεί που θέλεις , αλλά κλείνεις και ασφαλίζεις πόρτες και παράθυρα από εισβολείς.Για αυτό πολλοί γκρινιάζουν για τα παραπάνω αλλά κάνουν σαν τρελλοί να επενδύσουν σε τέτοιες καταστάσεις.Το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ μετράει.Χίλια συγνώμη για την αργκώ ,αλλά έτσι είναι...

 19. V avatar
  V 06/07/2012 08:34:03

  Αν γινει αυτο η ΝΔ δεν θα ξαναμπει στη βουλη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.