08/01/2009 03:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλειπόμενα ανασχηματισμού

Οι εφημερίδες, τα ΜΜΕ και ορισμένα blogs πιάστηκαν στον ύπνο με τον ανασχηματισμό, αφού όλοι μιλούσαν για αναβολή.

Εμείς πάντως στις 23 Δεκεμβρίου είχαμε γράψει ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου» (http://www.antinews.gr/?p=4745). Πέσαμε μια ημέρα έξω, αν και η κυβέρνηση ορκίζεται σήμερα.

Η χειρότερη ημέρα της ζωής του ήταν η χθεσινή για τον Θ. Ρουσόπουλου. Όχι μόνο δεν ήταν στη νέα κυβέρνηση, όχι μόνο ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό ο Αντώναρος, αλλά είχε και την Μάρα να του γκρινιάζει που δεν την θέλουν στο Μέγκα. 

Επιπλέον έχει να φροντίσει τώρα και τα παπαγαλάκια που έμειναν ορφανά.

Θα πήξουμε στα νηστικά παπαγαλάκια. Στα προηγούμενα του «συστήματος Ρουσόπουλου» θα προστεθούν τώρα κι εκείνα του Αλογό.

Καμαρώνουν στην Καθημερινή και το ΣΚΑΙ που φαγώθηκε ο Αλογοσκούφης.

Αντιθέτως στο STAR πανηγυρίζουν για την υπουργοποίηση του Δένδια στο Δικαιοσύνης. Έτσι εξηγείται δηλαδή...

Στις μαύρες του ο Αβραμό αφού βγαίνει πλέον οριστικά εκτός αρένας διαδοχής.
________________________________________________________________________________________________________________
Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα, αυτό που έκανε χθες ο Καραμανλής ήταν -πολύ απλό: Ξεκαθάρισε τον αγώνα της διαδοχής και είπε, η Ντόρα από την μια και ο Αντώνης από την άλλη. Οι Αλογο και Αβραμό πάνε για βρούβες. Ο Κυριάκος σπίτι του και ο Μισέλ για σκι.

Διευκρινίζω επίσης στους ευλαβείς προσκυνητές της Αγίας Οικογένειας  ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει ένα υπουργείο που πρέπει να ...πέσει η Ακρόπολη για να αποτύχει.

Δεν νομίζω ως εκ τούτου ότι η Αγία Οικογένεια πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη και για ένα άλλο λόγο. Για την είσοδο και  τοποθέτηση στην κυβέρνηση υποστηρικτών της σε θέσεις και τομείς που καίνε.

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι τα εξωτερικά θέματα, οι μεταφορές, η δημόσια τάξη, τα οικονομικά κλπ θα είναι εύκολα θέματα. Ή ότι οι υφυπουργοί παίζουν κανένα  ρόλο.

Διαίρει και βασίλευε. Μου φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει και πολύ η πολιτική από την εποχή των Ρωμαίων και της PAX ROMANA

PAX KARAMANLIANA.....  χα χα χαααααα

Με άλλα λόγια, έχει να γίνει στη ΝΔ εκείνης της γνωστής κυρίας από την Πάτρα που της άρεσαν οι ναύτες.

Γι αυτό τον πάω τον Καραμανλή μερικές φορές. Αφασία, ξε-αφασία, δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Θα διαλυθούνε τα πάντα. Για την ΝΔ θα νοιαστούμε τώρα;

.

Χηνοφώτης. Ου παντός πλείν εις Κατεχάκη, ναύαρχε μου.

Δούκας, για γκολφ.

Σουφλιάς, παντός καιρού

Μειμαράκης, όποιος δεν προσέχει σκοντάφτει. Έκανε όλη τη δουλειά με το Βατοπέδι και τις πολιτικές ευθύνες και παρέμεινε στο Άμυνας.

Τα οικογενειακά site βροντοφωνάζουν από χθες, ότι η  «κυβέρνηση της Ντόρας» αποτελείται από τους εξής:  Θόδωρο Κασσίμη, Γιάννη Ιωαννίδη, Κώστα Κιλτίδη, Σοφία Καλαντζάκου, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιώργο Κοντογιάννη, Θανάση Μπούρα, Μιχάλη Μπεκίρη και Μιχάλη Παπαδόπουλο. Ευνοϊκά διακείμενοι οι Θανάσης Νάκος και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ερωτήματα: Αυτοί το ξέρουν ότι είναι της Ντόρας; Η Ντόρα το ξέρει ότι τα λένε που και που με τον Αγγέλου σε σκοτεινά σημεία;

Λύθηκε επιτέλους και το μυστήριο Καραχάλιου. Ο Ζαγορίτης παρέμεινε γραμματέας της ΝΔ και δεν έγινε υπουργός, λόγω εκλογών. Για να μείνει όμως ζήτησε για αντάλλαγμα την απομάκρυνση του Καραχάλιου, επειδή δεν ταίριαζαν τα IQ τους.

Έτσι, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού θα αναλάβει ο Μαλούχος.

(οι εικόνες από το καλό http://drseeng.blogspot.com/. Κατά σειρά:  Αλογό, Οικονομικών, Τουρισμού, Παιδείας, Δικαιοσύνης, αντάρτης)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tony avatar
  tony 08/01/2009 09:36:37

  Διευκρινίζω επίσης στους ευλαβείς προσκυνητές της Αγίας Οικογένειας ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει ένα υπουργείο που πρέπει να …πέσει η Ακρόπολη για να αποτύχει.

  Μην του βάζεις ιδέες,αυτός δεν το έχει σε τίποτα,να ρίξει και την ακρόπολη αν χρειαστεί.

 2. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 08/01/2009 09:42:22

  1 tony

  Ασε που αν ο Δρακουμελ ριξει την Ακροπολη,ολο και καποιο κομματι θα βρεθει για να πλουτισθει η συλλογη του!

 3. tony avatar
  tony 08/01/2009 09:50:16

  Ακριβώς και εμείς θα μείνουμε με την απορία μήπως ήμασταν εμείς που του δώσαμε την ιδέα?

 4. Helmut avatar
  Helmut 08/01/2009 09:53:59

  Ας θυμηθούμε ότι το φαινομενικά αθώο Υπουργείο Πολιτισμού τρώει τελευταία τα παιδιά του και πάει να μετατραπεί σε Μολώχ: Ζαχόπουλος, Βουλγαράκης, Λιάπης...

  Είναι όντως ιδανική καρέκλα για αυτοπροβολή και τζάμπα μαγκιές και μοίρασμα χρημάτων σε διάφορους... "πολιτιστικούς" και "αθλητικούς" συλλόγους της εκλογικής τους περιφέρειας ή μήπως τα πολλά λεφτά τελείωσαν και η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας είναι... παγίδα; Για να μην πω τι μπάχαλο γίνεται στην Λυρική Σκηνή, το Εθνικό, το Ελληνικό Φεστιβάλ...

  Και έχει δίκιο ο tony, εδώ οι προκάτοχοι του Σαμαρά κατάφεραν και έκαψαν την Ολυμπία και έβαλαν την J.LO να φωτογραφίζεται στην Ακρόπολη για τις φυλλάδες του Κωστόπουλου, ο Αντώνης μπορεί να κάνει και αυτός κανένα... θαύμα!

 5. KaryID avatar
  KaryID 08/01/2009 10:10:26

  Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αποδειχθεί ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ για τους υπουργούς που το αναλαμβάνουν.

 6. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 08/01/2009 12:40:15

  Μην είστε τόσο επιεικείς , δεν φταίει το υπουργείο Πολιτισμού .

  Η απίστευτη ηλιθιότητα και ασχετοσύνη τους φταίει . Όπως επίσης και η εμμονική , πλέον , εντύπωσή τους πως μόνο με επικοινωνιακά τερτίπια μπορούν να φανούν παραγωγικοί .

  Αχ αυτή η επικοινωνία ...

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/01/2009 13:33:53

  #6 Πες τα Χρυσόστομε! Αμα πια! Όπως το λες "η εμμονική εντύπωσή τους πως μόνο με επικοινωνιακά τερτίπια μπορούν να φανούν παραγωγικοί".

  Με άλλα λόγια, μόνον αν μας πείσουν ότι κάνουν έργο (χωρίς απαραίτητα να κάνουν - άρα και γιατί να το κάνουν τότε), θεωρούν αυτοί ότι κάνουν κάτι.

  Με λίγα λόγια, μόνον με την απάτη!

 8. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 08/01/2009 14:28:01

  @ Επώνυμος ,

  Μπα , ούτε καν αυτό Επώνυμε . Εννοώ ότι δεν ενδιαφέρονται καν να πας πείσουν . Άλλους ενδιαφέρονται να πείσουν αφού η υπουργοποίηση ή μη δεν έχει να κάνει με λαική αποδοχή αλλά με διαπροσωπικές σχέσεις .

  Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να φανεί στα μέσα έργο , όχι για να γίνουν πιο συμπαθείς στο λαό , αλλά για να μπορέσουν να αναπτύξουν λίγο παραπάνω τα διαπραγματευτικά τους χαρτιά μέσα στο εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα . Για την καριέρα δηλαδή και τη χρονική τους παρουσία στον υπουργικό θώκο που είναι και πολύ επικερδής .

  Ή αν δεν είναι και πολύ φιλόδοξοι θα σου θυμίσω απάντηση βουλευτή που δημοσιεύθηκε σε παραπολιτική στήλη (οπότε ελέγχεται αν είναι αλήθεια , αλλά πολύ πιθανό να είναι) :

  "Ας με βάλει ο πρωθυπουργός υφυπουργό έστω και για έξι μήνες να βγάλω τα γεράματά μου και μετά φεύγω κι από την πολιτική"

  Για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά δε μ΄αγαπάς....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.