Παραλήρημα Φωτόπουλου: Tα λεφτά από τις περικοπές στη ΔΕΗ τα έφαγαν οι καταναλωτές
03/03/2015 21:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλήρημα Φωτόπουλου: Tα λεφτά από τις περικοπές στη ΔΕΗ τα έφαγαν οι καταναλωτές

Γιατί δεν μιλάει για τις κακουργηματικές κατηγορίες για το «ΓΕΝΟΠ Tours»; Γιατί δε μιλάει για τα λεφτά που φαγώθηκαν από τη ΔΕΗ για να καλοπερνάνε οι συνδικαλισταράδες;

Πρόκληση στην ελληνική κοινωνία αποτελεί η στάση των συνδικαλισταράδων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά κυρίως της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Παν. Λαφαζάνη. Ο οποίος αφού συναίνεσε στην προκλητική σύμβαση εργασίας για τις αυξήσεις 8% και 10%, άρχισε να πλέκει το εγκώμιο στους συνδικαλιστές λες και είναι αυτοί που σώζουν τη ΔΕΗ κι όχι οι καταναλωτές που πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Προστάτης του πιο βρόμικου και σκανδαλώδους συνδικαλισμού ο κ. Λαφαζάνης επιστρέφει την Ελλάδα πίσω, στα χρόνια του πιο άθλιου κρατισμού όπου κουμάντο έκαναν οι «πρασινοφρουροί» στις ΔΕΚΟ, τους οποίους χρησιμοποίησε μια χαρά το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή.

Την ίδια λογική, των επιδομάτων και των κρυφών αυξήσεων για να δέσει τους συνδικαλιστές, χρησιμοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ απροκάλυπτα. Πρώτα με την ΕΡΤ και τώρα με τη ΔΕΗ ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες «οσφυκαμψίες» σε συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου και Μπαλασόπουλου.

Όμως, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης που παίζει παιχνίδια με τη ΓΕΝΟΠ. Φαίνεται ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση η οποία όμως αφήνει πολλά παράθυρα για συγκρούσεις. Λέγεται τώρα ότι η «άγνοια» του Βαρουφάκη» για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον Ν. Χατζηνικολάου, δεν ήταν και τόσο... άγνοια. Μάλλον γνώριζε και με τη στάση του ήθελε να αποδοκιμάσει τον ομόλογό του κ. Λαφαζάνη, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι καθόλου καλές.

Όμως, την ώρα που η προκλητική και σκανδαλώδης κίνηση προσέγγισης των συνδικαλιστών έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ο πολλά βαρύς και μάγκας πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος, Ν. Φωτόπουλος, βγήκε με δήλωσή του να δικαιολογηθεί για τις αυξήσεις.

Διαβάστε τι λέει ο προκλητικός αυτός συνδικαλιστής που είναι αμφίβολο αν έχει δουλέψει ποτέ του: «Από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές» ενώ κάνει λόγο για «μεγαλοσχήμονες που όλα αυτά τα χρόνια οικονόμησαν εκατοντάδες εκ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών».

Θέτει τέλος το ερώτημα «Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς;»

Δηλαδή τα λεφτά από τις περικοπές στη ΔΕΗ τα φάγαμε εμείς; Τι λέει ο άνθρωπος; Τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα ποιος τις καρπώθηκε; Ο Φωτόπουλος; Και γιατί δε μιλάει για τα απίστευτα δάνεια και τις επιδοτήσεις για συνέδρια και ταξιδάκια ο κ. Φωτόπουλος; Γιατί δεν μιλάει για τις κακουργηματικές κατηγορίες για το «ΓΕΝΟΠ Tours»; Γιατί δε μιλάει για τα λεφτά που φαγώθηκαν από τη ΔΕΗ για να καλοπερνάνε οι συνδικαλισταράδες; Και γιατί δεν λέει εν πάση περιπτώσει πόσο μισθό παίρνουν οι εργαζόμενοι; Όχι οι σκληρά εργαζόμενοι των ορυχείων, αλλά οι τεμπέληδες εργατοπατέρες των γραφείων.

Κράτος εν κράτει λοιπόν ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός κι επειδή τους «έτσουξε» στην κυβέρνηση που γράψαμε για πιθανές αυξήσεις για να πληρώσουμε τα... τροφεία στους εργαζόμενους, εξέδωσε το Μαξίμου και non paper. Και λέει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και ότι η διοίκηση της ΔΕΗ διορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ε και; Αυτό είναι το θέμα ή οι προκλητικές ενέργειες που κάνει; Ακόμη πιο προκλητική είναι η ΔΕΗ που μετά το σάλο που δημιουργήθηκε εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δικαιολογηθεί για τα τροφεία.

Η ουσία είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση -και καλώς- μοιράζει κουπόνια και δίνει ενοίκια σε φτωχούς, αφήνει τη ΔΕΗ να δίνει αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 180 ευρώ το μήνα, δηλαδή 8%-10% αύξηση. Όταν όλη η κοινωνία στενάζει, δε μπορεί να προκαλούν με τέτοιο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φρουρός avatar
  Φρουρός 03/03/2015 23:35:28

  Ας μας πουν οι ¨εργαζόμενοι της ΔΕΗ¨ πόσο μισθό είχαν προ κρίσης , πόσο έχουν τώρα και ας τον συγκρίνουν με τον ¨μισθό¨ των 1.500.000 ανέργων. Την ώρα που οι νέοι επιστήμονες με περγαμηνές (μεταπτυχιακά - διδακτορικά - ξένες γλώσσες κλπ) φεύγουν από την πατρίδα, όλα τα αμόρφωτα γλειφτρόνια του συστήματος ζουν και βασιλεύουν, δεν το κουνάνε ρούπι από το βόλεμα που μάθανε και παίρνουν και αυξήσεις.

  • Παραγωγική Ανασυγκρότηση avatar
   Παραγωγική Ανασυγκρότηση @ Φρουρός 04/03/2015 00:02:14

   Μπορεί να είναι σχέδιο μηδενισμού της ανεργίας. Θα εκδιωχθούν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι από τη χώρα πλην ΔΥ. Θα μείνουν λίγοι και καλοί. Η ΕΕ θα αναλάβει τη μισθοδοσία και τις συντάξεις για καμιά 100αριά χρόνια έναντι "παραχώρησης προς ανάπτυξη" ολόκληρου του οικοπέδου "Ελλάς", είναι πολύ μικρό το ποσό για τα μεγέθη της ΕΕ. Θα μείνουν 2-3 εκατομμύρια πολιτικοί και κομματικοί από όλους τους "χώρους" για να υπάρξει "συναίνεση" στην "εθνική πολιτική εξόδου από την κρίση", οι ΔΥ και οι συνταξιούχοι Έλληνες. Οι υπόλοιποι θα είναι εξαθλιωμένοι λαθραίοι μετανάστες δούλοι που θα τους αξιοποιούν οι επιχειρήσεις της ΕΕ (των λαών) για να κάνουν τη δουλειά τους. Σε ξενοδοχεία, εστίαση, καφέ, χωράφια, μεταφορές, κατασκευές, σούπερ μάρκετ (για λευκούς)κλπ. Οι Έλληνες δε θα χρειάζεται να εργάζονται παρά μόνο στο δημόσιο. Με την κατάλληλη προπαγάνδα και καλλιέργεια ελπίδων, αν τεθεί η ιδέα σε δημοψήφισμα μάλλον θα υλοποιηθεί με πανηγυρισμούς.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Παραγωγική Ανασυγκρότηση 04/03/2015 12:19:54

    Ανατριχιαστικό το σχέδιο αλλά ηδη εφαρμόζεται εν μέρει . Στήν ουσία πρόκειται για κατάληψη και ιδιοποίηση της χώρας απο μια οργανωμένη μειοψηφία που αντί να υπηρετεί το σύνολο γίνεται απόλυτος αφέντης και εκμεταλευτής . Η διάλυση των συνδικαλιστικών μαφιών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου και του πολιτικού συστήματος είναι απαραίτητα . Υ/Γ Η ιστορία είναι γεμάτη απο παρόμοιες περιπτώσεις .Το ίδιο συμβαίνει και στην Θράκη η οργανωμένη απο το προξενείο μουσουλμανική μειονότητα κατευθύνει τις ψήφους σε συγκεκριμένους βουλευτές με αποτέλεσμα να αποσπούν προκλητικά προνόμια .

 2. M.V avatar
  M.V 04/03/2015 01:18:33

  Α, τους καημένους τους υπαλλήλους Δ.Υ της ΔΕΗ! Μα μόνο 1.200-1.300 € τον μήνα; Πραγματικά λιμοκτονούν. Ευτυχώς πάντως, διατηρούν μέσα στη δυστυχία τους, την επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα. Τι να τους πεί πια κανείς;

  • blackunder avatar
   blackunder @ M.V 04/03/2015 03:06:45

   Δεν υπάρχει υπάλληλος της ΔΕΗ με μισθό κάτω απο 2000. Προς αυτούς και τους υπόλοιπους ΔΥ: Έρχεται Αρμαγεδών! Τέλος του μήνα θα δείτε πράγματα πρωτόγνωρα...ή μάλλον δεν θα δείτε μισθό στα ΑΤΜ. Καλή προσγείωση.

   • Eva avatar
    Eva @ blackunder 04/03/2015 14:20:23

    Η άποψη μου για τους ΔΥ είναι γνωστή. Να μην πληρωθούν ομως δεν είναι λύση και δεν θα χαρούμε γι αυτό. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ομως να αξιολογηθούν, και να μετακινηθουν απ όπου περισσεύουν εκεί που υπάρχει ανάγκη. Και φυσικά να μην ξαναδούμε γελοία επιδόματα υπολογιστή κλπ κλπ. Η βουλή των χαιδεμένων παιδιών είναι μια καλή αρχή. Υπάρχει κανείς να το τολμήση?? Όσοι υπολογίζαν στους ψηφοφόρους που βόλεψαν διαψεύστηκαν.

    • Eva avatar
     Eva @ Eva 04/03/2015 15:09:01

     Ο ζ'ητουλας της θεσούλας στο δημόσιο, αφου καλοβολευτεί, άλλη σημαιούλα θα κουνάει σε λίγο, κι αυτό για καλύτερο επιδοματάκι, για να βολέψει και το βλαστάρι του κλπ, κλπ Κανένας πολιτικός δεν πήρε χαμπάρι οτι σε μεγάλο ποσοστό στηρίζεται απο ανθρώπους που δεν έχει δει ποτε.

    • blackunder avatar
     blackunder @ Eva 04/03/2015 16:57:09

     Eγώ θα χαρώ. Κυρίως γιατί θα μειωθούν οι φόροι που πρέπει να πληρώνω. Προβλημά μου είναι η επιβίωσή μου, δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για εμένα να μην απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος. Προτιμώ το τέλος επιτηδεύματος να το ξοδέψω για το παιδί μου παρά να αγοράσω τα γάλατα για τον Φωτόπουλο. Διαφορετικά ας θεσμοθετηθεί η απ'ευθείας δήμευση μέρους τον καταθέσεων υπέρ των μισθών των ΔΥ, γιατί στην πραγματικότητα αυτό γίνεται.

     • Παραγωγική Ανασυγκρότηση avatar
      Παραγωγική Ανασυγκρότηση @ blackunder 04/03/2015 19:15:17

      Καλά τα λες αλλά εφόσον η χώρα ζει με δανεικά και δεν παράγει, ενώ οι επιχειρήσεις κατ' ουσίαν εμπορεύονται εισαγόμενα, με το που θα χαθεί το εισόδημα των ΔΥ, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας. Ήδη πήραμε μια καλή γεύση από τα αποτελέσματα της εσωτερικής υποτίμησης στην προηγηθείσα 5ετία. Κλείνανε οι μισές επιχειρήσεις. Μην έχετε αυταπάτες περί του εγχώριου ιδιωτικού τομέα. Από τα δανεικά του κράτους ζει το μεγαλύτερο τμήμα του. Οι ΔΥ (και οι συνταξιούχοι) με την κατανάλωσή τους κάνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό την... διανομή των δανεικών στους υπόλοιπους κλάδους της "ελληνικής οικονομίας". Αν είχα εμπορική επιχείρηση και δε με ένοιαζε κάτι άλλο εκτός από το κέρδος, θα χαιρόμουν αν δίνονταν γενναίες αυξήσεις στους ΔΥ. Θα μπορούσα κ εγώ να δώσω αυξήσεις στο δικό μου προσωπικό λόγω αύξησης κερδοφορίας. Πελάτες μου είναι οι ΔΥ και δεν θα χαρώ καθόλου αν τους χάσω... Καταλαβαίνετε την αναγκαιότητα της κυκλοφορίας του χρήματος και των "γεμάτων τσεπών" των εργαζομένων; Το πρόβλημα είναι ότι το εμπόριο γίνεται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα με εισαγόμενα προϊόντα κυρίως λόγω του σκληρού νομίσματος, της συρρίκνωσης της βιομηχανίας, της έλλειψης παιδείας, της διαχρονικής ανικανότητας και βολέματος των κυβερνώντων. Η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ξαναρχίζει να παράγει αν με κάποιο τρόπο συνέφερε η ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής εις βάρος των εισαγωγών. Με δασμούς? Με δραχμή? Σε συμφωνία με τους... "θεσμούς"? Οι "θεσμοί" ξέρετε πως εκπροσωπούν εξαγωγικές χώρες, όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία. Δεν τους συμφέρει να σε χάσουν από πελάτη... Έτσι ΔΕΝ πρόκειται να σε αφήσουν να παράξεις εσύ εις βάρος των επιχειρήσεών τους που ήδη κλονίζονται και απολύουν κόσμο. Τι λέτε για μερικές "μονομερείς ενέργειες";;;

     • blackunder avatar
      blackunder @ Παραγωγική Ανασυγκρότηση 05/03/2015 01:51:53

      Για κρυφοκηφήνα σε κόβω.. Ωραία το έχετε βολέψει στο κεφάλι σας. Γνωστό επιχείρημα, αλλά αν είχε ίχνος λογικής, καιρός είναι να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο ή καλύτερα να μας μοιράζονται τα δανεικά του κράτους χωρίς τους αναγκαίους μεσάζοντες καλοπερασάκηδες τεμπελχανάδες ΔΥ. Στην πρώτη συνάντηση Κατρούγκαλου-Δημοτικών Υπαλλήλων, οι δεύτεροι ζήτησαν αύξηση αποδοχών!!!... Σε ποιον πλανήτη κατοικείτε? Λίγες μέρες υπομονή και θα δείτε τη γλύκα.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ blackunder 05/03/2015 13:34:05

      Εσύ μήπως είσαι από τον πλανήτη όπου έχουν ανάπτυξη και παραγωγή χωρίς κατανάλωση;

 3. panas avatar
  panas 04/03/2015 09:37:59

  Μετά τη διάλυση του το φαύλο τμήμα του Πασοκ καταφέρνει να αποδυναμώσει τη ΝΔ και τώρα διαλύει και τον Συριζα. Να δούμε τι θα έρθει μετά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.