31/03/2010 10:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακράτηση φόρου 8% για παροχή υπηρεσιών

Απροσδόκητη υπερφορολόγηση στα έσοδα των επιχειρήσεων επιβάλει η κυβέρνηση, με διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, η διάταξη επιβάλει από την 1η Ιουλίου 2010 παρακράτηση φόρου 8% στα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ που κόβουν οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα οι ανωτέρω επιχειρήσεις απαλλάσσονταν από την παρακράτηση φόρου (ίσχυε μόνο στην παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο). Με τη νέα ρύθμιση η υποχρέωση επεκτείνεται και για συναλλαγές με τρίτους.

Μιλώντας στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μέτρο βαρύ και έκτακτο, ωστόσο θέλοντας να δικαιολογήσει το μέτρο, υποστήριξε ότι θα μειωθούν ή και θα εξαφανιστούν τα εικονικά τιμολόγια.

Με δεδομένο ότι ο τζίρος του κλάδου παροχής υπηρεσιών φτάνει τα 60 δισ. ετησίως, τα έσοδα από την προκαταβολή μπορεί να φτάσουν έως και 4,8 δισ. ευρω στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από τις επιχειρήσεις.

Εάν εφαρμοστεί η διάταξη οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών θα υποχρεώνονται να καταβάλουν φόρο επί πωλήσεων από τις οποίες δεν έχουν εισπραχθεί χρήματα.

Η διάταξη αφορά μεγάλους κλάδους, όπως ο τουριστικός.

Στο μεταξύ, με αλλαγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πιθανόν να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θα εισαχθεί προς ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η κυβέρνηση θα καταθέσει τη Μεγάλη Τετάρτη στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει νέα αυστηρότερα τεκμήρια για τους έχοντες και κατέχοντες και υπαγωγή στον μηχανισμό των τεκμηρίων των συνταξιούχων ηλικίας μέχρι 60 ή 65 ετών.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι να εντοπιστούν τα εισοδήματα εκείνα που ξεφεύγουν των τεκμηρίων και δεν θίγονται με τις υπό συζήτηση ρυθμίσεις. Παράλληλα, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των λογαριασμών των γιατρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κολωνακίου προκειμένου να διαπιστωθεί η απόκρυψη ή όχι φορολογητέας ύλης.

www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Green St avatar
  Green St 31/03/2010 10:48:12

  Από την μια κλαίγονται ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι μέτρα ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μας χώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο......

 2. Άγνωστος Μ. avatar
  Άγνωστος Μ. 31/03/2010 11:05:10

  Εμπρός όλοι μαζι να αναφωνήσουμε: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑΕΝΝΙΑΕΥΡΟ !!!!

 3. Orestios avatar
  Orestios 31/03/2010 11:18:13

  Σοσιαλισμός. Πιο καθαρός δεν γίνεται.

 4. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 31/03/2010 12:24:27

  ...Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι να εντοπιστούν τα εισοδήματα εκείνα που ξεφεύγουν των τεκμηρίων και δεν θίγονται με τις υπό συζήτηση ρυθμίσεις....

  Προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο Ιθαγενής πολύ σωστά έχει τεκμηριώσει ότι αρκούσε να υποχρεώσουν όσους φοροδιαφεύγουν να αποδώσουν το φόρο. Είτε επειδή όλοι αυτοί ανήκουν στην νομενκλατούρα του κόμματος είτε λόγω ιδεολογίας το ΘΑΣΟΚ προτιμά να φορολογήσει εκ νέου τα συνήθη υποζύγια. Ας χαίρεται ο κομματικός στρατός που ψήφισε σοσιαλησμό και πολυπολιτισμικότητα.

  Και τους εύχομαι σήμερα κιόλας ο εισαγόμενος στρατός κατοχής να αρχίσει να μετακινείται προς τα βόρεια.

  Να μπουν και να κατασκηνώσουν οι Πακις στην βιλλάρα της Δαμανάκαινας και του Μάκαρου στην Εκάλη και αλλού. Και να υποχρεώσουν όλη την αστυνομία να βγει και να πάει να τους φυλάει αλλά να μην τους βγαίνουν τα νούμερα.

 5. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 31/03/2010 14:30:53

  Και τι θα αλλαξει ?

  παλι θα την πληρωσουν αυτοι που παντα πληρωναν
  αυτοι που ηξεραν να φοροδιαφευγουν παλι δεν θα πληρωσουν, 100000% Χ 0 = 0

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.