Παρακάλια Τσίπρα σε Μέρκελ για εκταμίευση χρημάτων
23/04/2015 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακάλια Τσίπρα σε Μέρκελ για εκταμίευση χρημάτων

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου», λένε κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου.

Συνεχίζει την επικοινωνιακή διγλωσσία και την διπλοπροσωπία της η κυβέρνηση όπως προκύπτει και από όσα διαρρέουν από την επί σχεδόν μία ώρα συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συνομιλίες Τσίπρα-Μέρκελ «διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα» και μάλιστα «καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο (σ.σ. 23 Μαρτίου) μέχρι σήμερα»!

Σε, εκ πρώτης όψεως, εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τις αρχικές διαρροές για το στόχο της κυβέρνησης από τη συνάντηση αυτή όπου το Μαξίμου άφηνε να εννοηθεί ότι ο Τσίπρας θα ζητήσει από τη Μέρκελ να ανταποκριθούν οι δανειστές στις υποχρεώσεις τους ή αλλιώς θα μπει ταφόπλακα στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, τώρα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι «ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου».

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να παρουσιάσει τον Τσίπρα ως λιοντάρι που βρυχάται την ώρα που στην πραγματικότητα παρακαλάει για λίγα ευρώ επειδή έχουν στεγνώσει τα ταμεία του κράτους και υποχρεώνεται να προσφύγει σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Από εδώ προκύπτει και η φούρια για «ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου».

Από εκεί και πέρα αυτό που μένει αναπάντητο είναι τι απάντησε η Μέρκελ και σε κάθε περίπτωση αν έδωσε το πράσινο φως όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικοί κύκλοι. Ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στο εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ τι είδους ανταλλάγματα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με δεδομένο ότι από τα τεχνικά κλιμάκια αυτό που προκύπτει είναι το γεγονός ότι παραμένει το χάσμα σε κρίσιμους τομείς της διαπραγμάτευσης, όπως φάνηκε και από τη δήλωση Θεοχαράκη στο Παρίσι.

Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας φαίνεται να υπερασπίζεται την επιλογή της 20ης Φεβρουαρίου αλλά με τρόπο που να αφήνει ικανοποιημένο ένα σημαντικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι μια συμφωνία θα είναι περίπατος στον ήλιο και δεν θα απαιτήσει δύσκολα μέτρα και ταυτόχρονα εκείνο το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπει με καλό μάτι μια συμφωνία με βάση τους όρους που θέτουν οι δανειστές και ζητούν προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει πραγματικά να κάνει τη στροφή, το θέμα είναι αν πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει προς τους δανειστές και αν με τη σειρά τους τον πιστεύουν και αυτοί έχοντας πάντα κατά νου ότι παραμένει πρόεδρος του …ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 23/04/2015 18:33:50

  Αυτό σημαίνει απόγνωση. Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει επίσης ότι το όποιο-καλοδεχούμενο-πλεονέκτημα σαν νεοεκλεγμένη κυβέρνηση έχει ήδη εξαντληθεί από τις 20 Φεβρουαρίου και όλος ο υπόλοιπος διαρρεύσας χρόνος πέρασε όχι μόνο μάταια αλλά και με ζημιά, αφού όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτέρευσαν.

 2. Jim Beam avatar
  Jim Beam 23/04/2015 23:07:33

  Βλέπω τα παρακάλια να μην έχουν σταματημό ..... Στους Γερμανούς, τις ξένες Τράπεζες, την Αμερική ..... Αλλά θα γίνουν και δημόσια, για να εκτεθούν και να ταπεινωθούν. Όπως πρέπει για να μάθουν να σέβονται, θεσμούς, συμμάχους και ισορροπίες ...

 3. Tζανής avatar
  Tζανής 23/04/2015 23:24:08

  Ο Εθνικός Ζήτουλας βγήκε στη γύρα.

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/04/2015 09:56:32

  Το εθνικό τραγούδι του 2015. Να γελάσουμε και λίγο (και να κλάψουμε). Aυτό είμαστε . ΑΥΤΟΙ Είμαστε. https://www.youtube.com/watch?v=G-CKywL2uuw Είσαι του πόνου μου η αιτία Είσαι ένα βάρος στη κοινωνία Είσαι η καμπούρα που χω στη πλάτη μου
  Είσαι του ξεπεσμού μου η αιτία Είσαι του κόσμου η αηδία Αλλά... άμαν θέλεις δώσμου 2 κατοστάρικα Δώσμου δυο κατοστάρικα (δώωστουυ) δώσμου δυο πεντακοσάρικα (δώωωστου) δώμου απαυτά τα καινούρια τα διακοσάρικα δώσμου ότι έχεις ------------ Πάμε αλέκο πάμε υπερήφανα δυνατά πάμε ελληνικέ λαγέ αλύγιστε πάμε πανάρα μάγκα
  Στα δύσκολα δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.