31/05/2010 16:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας

πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του στο Αφγανιστάν.

"Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τα καθήκοντά μου ως προέδρου", δήλωσε ο Κέλερ από το Βερολίνο, εξηγώντας ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική συνέντευξη για την αναγκαιότητα κάποιων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γερμανίας στο εξωτερικό, προκειμένου η χώρα να υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα.

Αργότερα, ο Κέλερ διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν, επισημαίνοντας ότι δεν συνδέονται με την εμπλοκή της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.

"Λυπάμαι που οι δηλώσεις μου δημιούργησαν μία παρεξήγηση σχετικά με ένα σημαντικό και δύσκολο θέμα της χώρας μας", δήλωσε ο Κέλερ στο Ρόιτερ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/05/2010 17:03:04

  άκου για τι ψύλλου πηδήματα παραιτούνται στην Γερμανία... Μην το πει κανείς του ΓΑΠ και τον πιάσει καμιά ευθιξία και τον χασουμε πριν ολοκληρώσει την κάθαρση!...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ archaeopteryx 31/05/2010 17:17:09

   Ο Γερμανός Πρόεδρος είναι εθιμοτυπικό πρόσωπο. Η μικρή Λένα έχει 1000 φορές μεγαλύτερη πολιτική ισχύ στα χέρια της σήμερα.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 31/05/2010 18:41:53

  Οι Γερμανοί έχουν αποθρασυνθεί τελείως!

  Μόνο "ψύλλου πήδημα" δεν είναι η δήλωση τού Φύρερ Κέλερ. Στην ουσία είπε ότι αν π.χ. η Ελλάδα αρνηθεί να παραλάβει τα υποβρύχια που μπατάρουν, η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να εισβάλλει στην Ελλάδα.

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 01/06/2010 10:09:21

  Ο δικός μας;

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.