31/08/2009 18:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτήθηκε ο Μανώλης με επίθεση, χωρίς να τους κατονομάζει, στη Ντόρα και το ΣουφλιάΤην παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε, νωρίτερα από ό,τι είχε προαναγγείλει, ο Γιάννης Μανώλης. Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί με την έναρξη των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Τη θέση του Γιάννη Μανώλη στη Βουλή αναμένεται να πάρει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα, ο οποίος είναι ο κ. Δημήτρης Κρανιάς.

«Εκλογές αυτοκτονίας»

Ο κ. Μανώλης αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή του νωρίτερα για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό εν όψει της ΔΕΘ αλλά και για να μην υποκύψει ο Κ.Καραμανλής «σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας» και κάνει λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ.

Παράλληλα, ο Γ.Μανώλης επιτίθεται κατά όσων εισηγούνται πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι είναι εκείνοι που «ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος» ή επειδή «επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο».

Βολές εξαπολύει τέλος ο κ. Μανώλης και κατά όσων στη ΝΔ «πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων» και όσους «έβαλαν την ΝΔ στο κάδρο του σκανδάλου Siemens», αλλά κια κατά όσων «δηλώνουν αμετακίνητοι» και «απαιτούν το βόλεμα των δικών τους».

Οι δηλώσεις του Γ.Μανώλη

«Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, ν’ ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό.

»Έχει υποχρέωση, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, ν’ αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία, που θα την φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, με ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάσπασης», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο Γιάννης Μανώλης.

Κατά το βουλευτή της ΝΔ, τις εκλογές προτείνουν ορισμένοι που «ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο.

»Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλείψεις τους έβαλαν την ΝΔ στο κάδρο του σκανδάλου Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του Πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους, ενώ θέτουν βέτο ακόμα και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της ΝΔ διαθέτουν και κρίση και μνήμη», συνεχίζει ο βουλευτής.

«Το σύνθημα που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της ΝΔ βροντοφωνάζαμε για χρόνια στις πλατείες 'ήρθε η ώρα του Καραμανλή' γίνεται σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί. Οφείλει να προχωρήσει σ’ αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες. Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα τον κρίνει όμως, αυστηρά η ιστορία, εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως, μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση», καταλήγει ο Γιάννης Μανώλης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/08/2009 18:07:23

  Δεν τον πιστεύει κανείς. Είναι σαν το παραμυθι με τον ψεύτη βοσκό.

 2. tiramola avatar
  tiramola 31/08/2009 18:11:46

  Υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με το ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές...
  Πάω στοίχημα ότι δεν θα παρατήσει τον αγώνα λαικής εκπροσώπησης που ο Υψιστος του έχει αναθέσει....

 3. tiramola avatar
  tiramola 31/08/2009 18:20:28

  Ενδέχεται να έχει χαρμανιάσει για τηλεπαράθυρο και να μην άντεξε...
  Μετά άλλος γύρος δημοσιότητας λόγω προσχώρησης του στο ΛΑΟΣ και πάει λέγοντας...

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/08/2009 18:31:45

  Μπορεί να του υποσχέθηκαν εκπομπή σε κανένα κανάλι, στη θέση του Αυτιά.

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 31/08/2009 18:37:43

  .."Να μην υποκύψει σε όσους οδηγούν το Κ.Κ. σε εκλογές αυτοκτονίας.." λέει ο Μανώλης..

 6. tiramola avatar
  tiramola 31/08/2009 18:38:55

  Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε το βράδυ να πληροφορηθούμε για την τηλεοπτική γλάστρα που έκανε τις βίζιτες στο Λουτράκι από το να βλέπουμε τη φάτσα του...
  Επ ευκαιρίας να απονήμουμε και τα εύσημα στον πρώην της οικονομίας που είχε συμπεριλάβει στα έσοδα τέτοιου είδους συναλλαγές.
  Αρχαίε μην περιμένεις ακριβώς τώρα εσύ , υπολογιστικά πάντα...

 7. theo1611 avatar
  theo1611 31/08/2009 18:40:34

  Στην ανάρτηση υπάρχει είδηση, υπάρχει σχόλιο, αλλά όχι ενημέρωση (για ποιό λόγο).

  • tiramola avatar
   tiramola @ theo1611 31/08/2009 18:49:17

   @theo1611
   Μην είσαι ανυπόμονος , σε μιά ωρίτσα θα τα πει ο ίδιος.
   Τώρα μαθαίνει παπαγαλία τα τσιτάτα και κοιτάζεται στο καθρέφτη.

 8. isnogood avatar
  isnogood 31/08/2009 18:57:48

  Σιγά να μην το έκανε στις 9 Σεπτέμβρη...
  Μάλλον θα του σφύριξε κανένας φίλος του, οτι στις 9 Σεπτέμβρη του 1993...ο γνωστός Μητσοτακοφάγος Πόντιος Χειρουργός Συμπίλο....χειρούργησε τον ψηλό!
  ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ...ΣΥΓΚΡΙΣΗ.
  Απλά τα πράγματα...

 9. Factorx avatar
  Factorx 31/08/2009 20:30:13

  Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Ιωάννης Τραγάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ο Γιάννης Μανώλης, ενεργώντας με προφανώς προσωπικά πολιτικά κίνητρα, δε νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως δήθεν τιμητής της πολιτικής ζωής του τόπου και της παράταξης που τον στήριξε και τον ανέδειξε».

 10. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 31/08/2009 21:52:48

  Βρε ουστ ένας ένας που μας γίνατε και πολιτικοί στην κασίδα μας.

 11. Βανζέλ Παπαντό avatar
  Βανζέλ Παπαντό 01/09/2009 01:07:19

  Σωστά πάει να τα πει, αλλά τέτοιος κλόουν που κατάντησε, ποιος θα τον πάρει πλέον σοβαρά αυτόν τον τύπο;

 12. parsifal avatar
  parsifal 01/09/2009 01:39:14

  Μα ειναι δυνατόν να ασχολείσθε ακόμη με τον κύριο αυτόν και τους ομοίους του ?
  Αέρα !

 13. Juan avatar
  Juan 01/09/2009 12:53:48

  Τουλάχιστον ο Μανώλης δείχνει και ένα Α' ήθος. Μπορεί να κατάντησε γραφικός αλλά τιμά το κόμμα και τον Πρωθυπουργό και αποχωρεί. Ο Σουφλιάς και η Ντόρα ας παραιτηθούν. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει εκλογές και δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δει το τσιράκι των Αμερικανών να αναλαμβάνει πρωθυπουργός... Όσοι είναι ενάντια στη βάση της Ν.Δ. ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αποχωρήσουν. Κάνουν κακό στην παράταξη.
  Α και όσοι μιλάν για γραφικούς ας θυμηθούν κατι τύπους στυλ Γιαννόπουλου, Πάγκαλου, Χρυσοχοίδη, Κατσέλη και δε συμαζέυεται.....

 14. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 01/09/2009 16:28:39

  Γράφει ο Μανώλης "και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό"
  Ε, οχι και "εκατομμύρια των πολιτων" τον ανέδειξαν αρχηγό, αλλα το συμβούλιο των σοφών της ΝΔ, με τους λοχαγούς για ξεκάρφωμα.
  Μη τρελαθούμε κιόλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.