Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
05/07/2015 23:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Προσωρινός πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης

Σε δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε:

"Ο ελληνικός λαός μίλησε. Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη συμφωνία σε 48 ώρες, όπως υποσχέθηκε! Και δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Η κυβέρνηση έχει πια την αποκλειστική ευθύνη. Την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευθεί με ένα ΟΧΙ, που εκείνη προκάλεσε. Την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία αμέσως, χωρίς την οποία η χώρα βουλιάζει μέρα με την μέρα. Την αποκλειστική ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματός της που τοποθετούνται, ανοικτά πια, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και πολλοί από εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι την επικράτηση του ΟΧΙ, θα την ερμηνεύσουν κάποιοι στην Ευρώπη, ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ένα τραγικό λάθος. Και οφείλει η κυβέρνηση να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αμέσως. Καλώ τους εταίρους μας στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Εκεί είναι η θέση μας. Κάθε τι διαφορετικό, θα ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη. Άλλωστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς! Και χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα! Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, για να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μειωθεί η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία. Αυτό είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης από απόψε το βράδυ. Την καλούμε να προχωρήσει χωρίς καμιάν αργοπορία. Και της ευχόμαστε να το επιτύχει. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σβήνει και τις μεγάλες ευθύνες της…Και το πιο σημαντικό: Να εξουδετερώσουμε, όλοι μαζί, την απειλή διχασμού. Να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι! Αυτό που μοιάζει τόσο "αυτονόητο", είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. Και η μεγάλη ευθύνη. Για όλους μας. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως είχαμε καταφέρει, με αγώνα και με μόχθο, να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη και να αποκαταστήσουμε αίσθημα ασφαλείας και μέσα στην Ελλάδα και στον περίγυρό μας".

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως κράτησε τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, για να διευκολύνει να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του ΝΑΙ. "Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη Παράταξή μας χρειάζεται μια "νέα αρχή". Από σήμερα, λοιπόν, παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησα ήδη από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός Πρόεδρος. Και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί! Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, για μιαν Ελλάδα καλύτερη μέσα στην Ευρώπη. Ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα. Προειδοποίησα εγκαίρως για εκείνα που επρόκειτο να συμβούν. Πάλεψα για να τα αποτρέψω. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα κι έξω. Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επισήμανα επαληθεύονται. Εύχομαι, ειλικρινά, να μην βγουν αληθινοί ως το τέλος. Μοναδικός μου οδηγός, πάντα, ήταν και είναι η συνείδησή μου. Και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα, ήταν για να αποφύγει η χώρα μας μιαν άλλη, ακόμα πιο οδυνηρή, εξέλιξη. Αυτό δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό από όλους. Κι ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες", είπε.Τέλος,μίλησε για την επόμενη ημέρα της ΝΔ,τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο πολύ σύντομα. "Θα είμαι δίπλα της. Και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα. Όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή…".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 05/07/2015 23:22:07

  ΑΙΝΤΕ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ - ΣΩΤΗΡΕΣ! ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Ή ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΑ: ''ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ'' ΚΑΙ ''ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ''....

 2. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 05/07/2015 23:31:07

  Αντώνη θα κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα των ιδεών που εσύ μας έδωσες και σε ευχαριστούμε γιαυτό. Έκανες τα πάντα για τη χώρα, αυτοθυσιάστηκες. Δεν ξέρω αν το αξίζαμε. Η μεγάλη αγωνία μας είναι το μέλλον της Ελλάδας.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 05/07/2015 23:37:09

  Πρόεδρε, δεν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις εν θερμώ. Μην κάνεις κι εσύ το λάθος του Καραμανλή. Μεγάλο λάθος που θα το πληρώσουμε όλοι. Τώρα ο Τσίπρας θα αλωνίζει χωρίς αντίπαλο. Παρά την αντιπολιτευτική ανυπαρξία της ΝΔ όλον αυτόν τον καιρό, και μόνον η παρουσία σου στην ηγεσία ήταν αγκάθι στο μάτι του και στο μάτι πολλών άλλων. Τι να πούμε. Όσοι αγωνιστήκαμε για να εκλεγείς Πρόεδρςο και να παραμείνεις αυτόν τον καιρό, μετά τις 25 Ιανουαρίου, αισθανόμαστε εγκατελελειμμένοι, για να μην πω κάτι άλλο. Ο Θεός βοηθός...

 4. iconology2009 avatar
  iconology2009 05/07/2015 23:40:46

  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα καταβρόχθισε τρεις πρωθυπουργούς, εξαφάνισε ουσιαστικά απ΄το χάρτη ένα κραταιό κυβερνητικό κόμμα-το ΠΑΣΟΚ-και αποδεκάτισε το παλιό πολιτικό προσωπικό. Σ'αυτή την πρωτοφανή δίνη δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ούτε ακόμη και ένας αστός πολιτικός του αναστήματος του Σαμαρά. Όμως έχω την εντύπωση ότι έχει καθαρίσει με τον πιο ευτυχή τρόπο με την υπόθεση που λέγεται ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ. Στην διάρκεια της διακυβέρνησης του και η κοινωνική γαλήνη αποκαταστάθηκε και η χώρα πήρε το δρόμο της προς την έξοδο απ'τη κρίση. Αντίθετα ο διάδοχος του στη πρωθυπουργία χρεώνεται ΗΔΗ με μια κρίση, αληθινό όνειδος για σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και έχει καταστήσει τη χώρα αναξιόπιστη διεθνώς. Αν θελήσει να συνετιστεί και να σοβαρευτεί αυτό δεν θα είναι αρκετό για να σβήσει το τραπεζικό άγος και μέχρι να καταφέρει-λέμε τώρα!-να ξαναφέρει τη χώρα στις ράγες θα έχει ήδη κι αυτός υποστεί τη φθορά που δύσκολα μπορεί να αποφύγει.Πιθανολογώ ότι μόλις κλείσει χρόνο θα προκηρύξει εκλογές αλλά η δεύτερη θητεία του δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Άρα η όποια νέα ηγεσία στη Ν.Δ. πρέπει να δράσει μέσα σ'αυτόν τον μάλλον περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Γι'αυτό και ο Σαμαράς πρόκρινε τώρα και επειγόντως την αλλαγή ηγεσίας.

 5. fallen. angel avatar
  fallen. angel 05/07/2015 23:42:16

  Την ώρα που οι τράπεζες είναι κλειστές και ο Τσίπρας κρατάει μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του, είναι δυνατόν να χάνουμε τον αρχηγό?Δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες μόνους αυτή την στιγμή. Τα όποια λάθη σε επικοινωνιακό επίπεδο δεν πρέπει να τα επομιστεί ο Σαμαράς. Είναι αδύνατον να κάνουμε στην αριστερά αυτό το δώρο. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος ηγέτης που μπορεί να στηριχθεί ο Έλληνας. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να ανακαλέσει ή έστω να ξαναείναι υποψήφιος. Η χώρα χάνεται και τον χρειάζεται να παραμένει γιατί σύντομα θα κληθεί να την πάρει στα χέρια του.

 6. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 06/07/2015 10:40:40

  Γυμνός ὁ κόσμος τῆς ΝΔ χωρίς ΑΣ. Παρακαλῶ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ!

 7. ΝΤΑΗΣ avatar
  ΝΤΑΗΣ 06/07/2015 22:12:59

  αντιο ΗΓΕΤΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.