16/08/2010 10:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του ομογενή από τη Χειμάρα

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε τον 35χρονο ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρα της Αλβανίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, επικαλούμενο επίσημες αστυνομικές πηγές, ο Ιλίρ Μούκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι παραδόθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τού αποδίδονται σε σχέση με τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, την περασμένη Πέμπτη.

Εξάλλου, την αναδιάταξη των αστυνομικών σωμάτων, με γνώμονα την αναλογική εκπροσώπηση της ελληνικής μειονότητας στις τάξεις της αστυνομίας, βάσει και των όσων ισχύουν από τις διεθνείς συνθήκες, ζήτησε ο επικεφαλής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "News 24", ο κ. Ντούλε ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ότι οι Έλληνες μειονοτικοί υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προβούν, σήμερα το πρωί σε στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.

Όπως μετέδωσε, εξάλλου, το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, ο κ. Ντούλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Για σοβαρό έγκλημα, για το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα, έκανε λόγο η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερμονέλα Φέλαϊ, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Έλληνα ομογενούς στη Χειμάρρα.

Η κ. Φέλαϊ απέδωσε το έγκλημα στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Αλβανία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει όλη την επικράτεια και έχει παραδώσει τη χώρα στα χέρια των εγκληματιών.

Αντίδραση για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα υπήρξε και από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, το κόμμα υπό τον Ιλίρ Μέτα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό "News 24", το κόμμα αυτό, μέσω του Γενικού Γραμματέα του, Λουάν Ράμα, έκανε λόγο για μια καταδικαστέα πράξη και κάλεσε τους κατοίκους της Χειμάρρας να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν με όλη την αυστηρότητα του νόμου.

Επίσης, ο Λουάν Ράμα κάλεσε την αστυνομία να ενημερώσει πλήρως και με ακρίβεια το κοινό για το περιστατικό και τα αίτια που το προκάλεσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zame avatar
  zame 16/08/2010 13:20:04

  Ειναι σαφες πως δεν αρκούν οι καταδικαστέες δηλώσεις ..ούτε οι υποσχέσεις για την τιμωρία των ενόχων..Αλλά το αυτονόητο κεκτημένο κοινωνικό αγαθό.
  Δηλαδή το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή .
  και ότι ισχύει από τις διεθνείς συνθήκες..

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ zame 16/08/2010 15:25:36

   Πλάκα πλάκα στην Αλβανία του Μπερίσα είσαι ποιό ασφαλής παρά στην Ελλάδα του Παπανδρέου.

   • 3birdssitting avatar
    3birdssitting @ Ολντ Τραφορντ 16/08/2010 18:51:04

    Μπα, απλως ξεμπροστιάστηκαν και φάνηκε ο εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός που διαπερνά την Αλβανία.

    Τωρα τρέχουν να καλύψουν την ζημιά.

    Φοβούνται να μην ακουστει πιο εξω το συμβάν και προδοθουν οι σκοποί τους.

    Δεν γινεται να παριστάνουν τα θύματα στο Κόσοβο και να να σκοτώνουν στην Αλβανία και να μην δημιουργειται θεμα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 2. manos avatar
  manos 19/08/2010 13:23:11

  Κύριε Γιώργο Παπανδρέου
  Πρωθυπουργέ της Ελλάδας
  και Υπουργέ Εξωτερικών, προϊστάμενε των διπλωματών

  Γιατί υποχωρήσατε και αφήσατε ατιμώρητους τους θρασύτατους διπλωμάτες σας που αφού παρκάριζαν επί μία πενταετία παράνομα τα αυτοκίνητά τους στη Νέα Υόρκη και πέταγαν στα σκουπίδια τις κλήσεις του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, υποχρέωσαν την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει τους λογαριασμούς τους, συνολικού ύψους 530.131 δολαρίων.

  Κύριε Παπανδρέου, απαιτούμε να δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των διπλωματών που παρανόμησαν και επιβάρυναν το δημόσιο προϋπολογισμό του Κράτους με τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, που τελικά, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι, μέσω της Εφορίας.

  Ποιοι ακριβώς ήσαν οι διπλωμάτες αυτοί, ποια είναι τα ονοματεπώνυμά τους και τι αξιώματα έχουν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ; Εξακολουθούν να παρκάρουν παράνομα στο νέο πόστο τους στο εξωτερικό, μια και δεν έπαθαν τίποτα;

  Ποιο είναι το όνομα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών που με την υπογραφή του έδωσε την άδεια να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο τα πρόστιμα και συγχρόνως να μην καταλογιστούν αυτά στους διπλωμάτες που παρανόμησαν;

  Ποια είναι τα ονόματα των μελών του Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών που αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα πρόστιμά τους οι διπλωμάτες που παρανόμησαν, αλλά να τα πληρώσουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι, επειδή οι διπλωμάτες ήσαν «καλών οικογενειών», με εγγυημένα καλά πόστα και εγγυημένη καλή καριέρα;

  Μήπως κύριε Παπανδρέου, ανάμεσα στους διπλωμάτες που πάρκαραν παράνομα και έσκιζαν τις κλήσεις του Δημάρχου, «επειδή ήσαν διπλωμάτες», υπάρχουν και ονόματα σημερινών συνδικαλιστών που επιμένουν να σας πείσουν ότι δεν πρέπει να τους φορολογείτε για τις 6.000 – 9.000 Ευρώ που παίρνουν ως επίδομα εξωτερικού, πέρα από το μισθό και τις πληρωμένες από το δημόσιο Πρεσβευτικές ή Προξενικές κατοικίες τους στο εξωτερικό;

  Αληθεύει κύριε Παπανδρέου ή όχι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ο Δραγουμάνος (http://e-dragoumanos.gr/?cat=2200 )July 26th, 2010 by admin «..Τελικά με μεθόδους «ψυχολογικού πολέμου» και κρυψίνοιας, την Παρασκευή που πέρασε, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πέρασε διάταξη νόμου με την οποία αίρει προηγούμενη απόφασή του με την οποία φορολογούσε βαριά τους τοποθετημένους στο εξωτερικό υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Χάρτη στην διάταξη αυτή το 50% των εισοδημάτων αλλοδαπής όπως και τα επιδόματα τέκνων και κατοικίας δεν φορολογούνται αλλά μόνο το υπόλοιπο μισό του εισοδήματος αλλοδαπής…»


  (Βλ. και δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ στο http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=478841)

  530.131 δολάρια για παράνομη στάθμευση των διπλωματών μας στη Νέα Υόρκη!
   
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/07/2009

  Πόσα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα συγκέντρωσαν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη την τελευταία  πενταετία; Μη κουράζεστε, διότι αποκλείεται να προβλέψετε πως το ποσό έφτασε τα 530.000 δολάρια! Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη. Ένα καλογραμμένο ρεπορτάζ για αυτήν τη λίαν ενδιαφέρουσα περιπέτεια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Έφτασε στην κόρη μου, και αυτή το έκανε επισύναψη στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Επειδή μου φαινόταν σχεδόν απίστευτο, επικοινώνησα με το υπουργείο Εξωτερικών όπου μου επιβεβαίωσαν το γεγονός!
  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι Έλληνες διπλωμάτες επικαλούμενοι την ιδιότητά τους, και τις ελληνικές συνήθειες, πάρκαραν στη Νέα Υόρκη όπου τους βόλευε. Εισέπρατταν τις κλίσεις και δεν αναρωτήθηκαν γιατί οι αστυνομικοί της πόλης επιμένουν να κόβουν κλίσεις αν και βλέπουν πως οι πινακίδες των οχημάτων τους σημειώνουν πως ανήκουν σε μέλη διπλωματικών αποστολών. Τελικά, όπως προαναφέραμε, συγκεντρώθηκε το ποσόν των 530.131 δολαρίων, όπως μας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
  Ο δήμος της Νέας Υόρκης έστειλε τον λογαριασμό στα γραφεία της μονίμου αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ και απαίτησε την εξόφληση του ποσού. Στο ΥΠΕΞ θεώρησαν πως η διπλωματική ιδιότητα θα τους προστατεύσει από την απαίτηση του δημάρχου. Αδιαφόρησαν. Ο δήμος της Νέας Υόρκης ζήτησε τη μεσολάβηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να πληρωθούν τα πρόστιμα αλλά οι δικοί μας κωλυσιεργούσαν. Τα πήραν στο κρανίο οι Αμερικανοί και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Έτσι το αμερικανικό πεντάγωνο ειδοποίησε το ΥΠΕΞ πως περικόπτει τις υποτροφίες προς τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού στο ύψος του προστίμου, το οποίο θα αποδώσει αυτό στο δήμο της Νέας Υόρκης.
  Η εξέλιξη αυτή μύριζε σκάνδαλο και το ΥΠΕΞ αποφάσισε να συμμορφωθεί. Όχι, δεν απαίτησε από τους παραβάτες διπλωμάτες μας να καταβάλουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου και μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ, ο δήμος της Νέας Υόρκης τους έκανε έκπτωση 40% επειδή πλήρωσαν "κας". Το τελικό ποσό που καταβάλαμε ήταν 320.000 δολάρια. Καταλάβατε, κ. Παπαθανασίου; Δώσαμε, δώσαμε!
  Δ. ΧΡΗΣΤΟΥ

  Άραγε ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Αναστάσιος Μητσιάλης έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους διπλωμάτες υπαλλήλους του να μην παρκάρουν παράνομα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, και σε κάθε περίπτωση να πληρώνουν οι ίδιοι τα πρόστιμα που τους επιβάλλει ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και όχι να τα αφήνουν να τα πληρώνουν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας τους;


  Δίνετε εσείς κύριε Αναστάσιε Μητσιάλη το καλό παράδειγμα; Μήπως με την ευκαιρία θα μπορούσατε να βρείτε και μια πιο φτηνή σουϊτα να μένετε στη Νέα Υόρκη και όχι να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τα 20.000 δολάρια το μήνα που δίνετε για ενοίκιο; Χάθηκαν τα φτηνότερα διαμερίσματα; Αφού τους ξένους συναδέλφους σας τους δέχεστε στο Γραφείο σας, την πολυτελέστατή σας Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δύο βήματα από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Σιγά μη χρειάζεστε να τους κάνετε και δείπνο στους ξένους στην σουϊτα των 20.000 δολαρίων μηνιαίως. Με τα λεφτά αυτά θα κάνατε πολυτελέστατα δείπνα 145 φορές το μήνα, αφήστε που τα έξοδα φιλοξενιών, δεξιώσεων και γευμάτων σας τα πληρώνει το κράτος χωριστά, δηλαδή τα πληρώνουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.


  Αρκετά δεν σας ευνόησε το κράτος σε όλη της διάρκεια της σταδιοδρομίας σας; Τα καλύτερα πόστα σας έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Με το που βγήκατε στο εξωτερικό σας έδωσαν πόστο στη Ρώμη. Στη Ρώμη ξαναγυρίσατε σαν Πρέσβης. Μήπως θα ξαναπάτε στη Ρώμη σαν Πρέσβης μετά το δυσμενές πόστο σας της Νέας Υόρκης; Πήγατε στο Γιοχάνεσμπουρκ την εποχή που η Νότια Αφρική ήταν παράδεισος (περίοδος του άπαρχάιντ τότε που ο Μαντέλα ήταν στη φυλακή). Και δεν σας έφτανε αυτό αλλά από το Γιοχάνεσμπουρκ πήρατε και απόσπαση στη Νέα Υόρκη για να σας πληρώνει το κράτος (δηλαδή οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι) συγχρόνως και το επίδομα εξωτερικού της Νότιας Αφρικής και το επίδομα εξωτερικού της Νέας Υόρκης. Μετά πήγατε και πρώτη φορά σαν πρέσβης στην Αργεντινή την εποχή του ήταν παράδεισος (πριν από την οικονομική της κρίση). Μετά στη Ρώμη σας όπως είπαμε παραπάνω, λές και είναι γραμμένη στο όνομά σας, και τώρα στη Νέα Υόρκη. Παρά την ηλικία σας, τα μαλλιά σας είναι κατάμαυρα κορακί και ντύνεστε στην τρίχα, ο ράφτης δεν αφήνει ούτε ένα εκατοστό κοστούμι που δεν σας χρειάζεται, όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα που αναρτήσατε. Το παρουσιαστικό σας πράγματι πείθει το κράτος ότι δεν πρέπει ποτέ να σας στείλει να υπηρετήσετε στην Ασία και την Αφρική ή σε κανένα δύσκολο πόστο. Στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών υπηρετήσατε σαν Διευθυντής της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και όλοι οι Έλληνες σας έβλεπαν στην τηλεόραση πόσο επιδέξια και αριστοτεχνικά υποδεχόσασταν τον Μάθιου Νίμιτς τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, πράξεις σας για τις οποίες όλοι οι Έλληνες έχουν συγκινηθεί βαθύτατα.

  Τώρα αναλογίζεστε την ψωροσύνταξη που σας περιμένει μόλις φύγετε από τη σταδιοδρομία σας, με τις νέες ρυθμίσεις που μας επέβαλε η Τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το νέο τρόπο υπολογισμού και με την επιβολή του ΛΑΦΚΑ, ενώ το μειωμένο επίδομα εξωτερικού σας (παρά την πληρωμένη από το κράτος πολυτελή σουϊτα σας, τους πληρωμένους υπηρέτες οδηγούς, τα πληρωμένα έξοδα γευμάτων σας κλπ) σας οδήγησε στην απόφασή σας να μην συνεισφέρετε το 8% του επιδόματος εξωτερικού στο κοινό ταμείο ως βοήθημα για τους συναδέλφους σας διπλωμάτες της Κεντρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα που δεν έχουν αρκετά ούτε για να πληρώσουν το ενοίκιό τους στα Πατήσια. Καλά τους κάνατε. Ας αρκούνται να βλέπουν καθημερινά την υπέροχη φωτογραφία σας που δείχνετε το θώρακά σας με τόση αυτοπεποίθηση την οποία έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.