#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2012 07:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραδομένη στο έγκλημα η ελληνική κοινωνίαΤην πιο μαύρη περίοδο όσο ποτέ άλλοτε στα χρονικά της εγκληματικότητας γνώρισε η Ελλάδα στη διετία 2010-11, παρά τα μεγάλα λόγια των εκάστοτε υπουργών Προστασίας του Πολίτη περί αντιεγκληματικής πολιτικής, που τελικά δεν ήταν τίποτε άλλο από πράσινες πομφόλυγες και «έπεα πτερόεντα».

Για πρώτη φορά ο πολίτης βρέθηκε τόσο πολύ απροστάτευτος και παραδομένος στο ανεξέλεγκτο έγκλημα, σε σημείο τέτοιο που ο φόβος να έχει γίνει βίωμά του, ακόμη και στις καθημερινές του συνήθειες, και σαν «άμυνα» - στο απόν κράτος- να αποφεύγει να κυκλοφορεί στους δρόμους, ιδίως το βράδυ όπου ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας μετατρέπονται σε «Σόχο». To πρόβλημα, πλέον, το ομολογούν και οι ίδιοι οι ιθύνοντες, με πρώτο και καλύτερο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που μόλις πριν από τρεις ημέρες αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια ότι το κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει, πια καθώς έχει παραδοθεί στους μετανάστες, στην ανομία και το έγκλημα.

Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα κατά αποκλειστικότητα ο «Τύπος της Κυριακής» και που βρίσκονται καταχωνιασμένα στα συρτάρια της Κατεχάκη πιστοποιούν τραγικά το πρόβλημα.

- Κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές και διαρρήξεις!

- Κάθε μία ώρα γίνεται και από μια ένοπλη ληστεία!

- Κάθε δύο ημέρες ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του.

Ιδιαίτερα στις ανθρωποκτονίες, αυτές τουλάχιστον που έγιναν με κίνητρο τη ληστεία αυξήθηκαν σε ποσοστό 87% και τα περισσότερα θύματα στα αστικά κέντρα ή στα χωριά της επαρχίας ήταν στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένα άτομα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες «κοστολόγησαν» την ανθρώπινη ζωή μόλις λίγα ευρώ. Η αύξηση στις ανθρωποκτονίες με πρόθεση τη ληστεία, όπως σημειώνουν αξιωματικοί -και αυτό σηματοδοτεί μία άλλη σοβαρή πτυχή- είναι αποτέλεσμα μια αλλαγής συμπεριφοράς των δραστών, οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν χρήση ακόμη και πολεμικών όπλων (καλάσνικοφ), προκειμένου να αφαιρέσουν και μικρά ποσά ή αντικείμενα. Δείχνουν, όπως λένε, να απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή και χρησιμοποιούν άσκοπη και υπέρμετρη βία ακόμη και εναντίον υπέργηρων ανθρώπων. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη περίπτωση (πριν από δύο εβδομάδες) της 75χρονης στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου οι δράστες τη στραγγάλισαν για της αποσπάσουν τις λιγοστές οικονομίες της.Όμως και οι άλλοι δείκτες του εγκλήματος προκαλούν σοκ. Οι ένοπλες ληστείες στα σπίτια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ολόκληρη την επικράτεια αυξήθηκαν κατά 111,57%! Στα καταστήματα κατά 35%. Στα περίπτερα κατά 41,86%. Το ίδιο ανησυχητικά είναι και τα ποσοστά στις κλοπές και τις διαρρήξεις, όπου σε επιμέρους κατηγορίες η αύξηση ανέρχεται σε χιλιάδες. Για παράδειγμα: οι κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα το 2011 ήταν κατά 1.330 περισσότερες από το 2010, ήτοι ποσοστό 11.42%. Οι διαρρήξεις στα σπίτια ήταν 2.988 περισσότερες (12,14%), ενώ η αύξηση στις αρπαγές (κλοπές) τσαντών ανέρχεται σε 15,55 τοις εκατό.

«Κόκκινο»… χτυπούν οι δείκτες και στις υπόλοιπες κατηγορίες του εγκλήματος. Σε ολόκληρη την επικράτεια, σύμφωνα με τα αποκλειστικά στοιχεία του «ΤτΚ», που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, οι κλοπές των τροχοφόρων αυξήθηκαν το 2011 κατά 16,88% σε σχέση με το 2010. Οι απάτες κατά 23,75%. Οι εκβιάσεις κατά 22,87%. Η κυκλοφορία των παραχαραγμένων νομισμάτων κατά 40,71% και το λαθρεμπόριο κατά 118,67%.

Να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιφέρειες της Ελλάδος και σε συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων, τα ποσοστά κυριολεκτικά έχουν «ξεφύγει» κατά πολύ από το μέσο όρο. Όπως, για παράδειγμα, στις ληστείες στα σπίτια, με μέσο όρο αύξησης στην επικράτεια 11,57%, στην Κρήτη έχουν αυξηθεί κατά 700%, στη Θεσσαλία κατά 340% και στη Δυτική Μακεδονία κατά 300%.

Ανίσχυρη λόγω κρίσης η Αστυνομία απέναντι στους κακοποιούςΗ Ελληνική Αστυνομία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα βρέθηκε ανίσχυρη και ανήμπορη, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την απόρροια μιας οικονομικής κρίσης που δεν είναι άλλη από τη ροπή μιας μερίδας της κοινωνίας στο έγκλημα. Και η ίδια η ΕΛ.ΑΣ., όμως, εγκλωβίστηκε στη δίνη της κρίσης και πλήρωσε (και εξακολουθεί να πληρώνει) τη συγκυρία. Από τη μια στιγμή στην άλλη, οι αστυνομικοί βρέθηκαν με γλίσχρους μισθούς και με ακινητοποιημένα περιπολικά λόγω έλλειψης καυσίμων ή συντήρησης, εξαιτίας των δραστικά μειωμένων κονδυλίων για την Αστυνομία που υπαγόρευσαν η Τρόικα και η μνημονιακή πολιτική. Με ανύπαρκτο φρόνημα και μηδαμινά μέσα, είναι αδύνατο, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, να αντιμετωπιστεί το έγκλημα.

Επιπλέον η ΕΛ.ΑΣ., που δεν πρέπει να της αμφισβητηθούν και επιτυχίες, τόσο στο κοινό έγκλημα όσο και στην τρομοκρατία, είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, των χούλιγκαν και κυρίως τις συνεχείς διαδηλώσεις και πορείες -που συνήθως καταλήγουν σε επεισόδια-, με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος της να μην ασχολείται με την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Βέβαια, ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εγκληματικότητα και τη δικαιολογημένη έλλειψη του αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη της αναλογεί. Και αυτό μεταφράζεται στην πράξη σε ελλιπή αστυνόμευση, σε «άδεια» νευραλγικά αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες και υπέρμετρη συγκέντρωση αστυνομικού προσωπικού σε επιτελεία (γραφεία).

Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους μισούς δράστεςΟι επιτελείς στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν αρνούνται το πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα. Το παραδέχονται. Την αύξηση στις κλοπές και τις ληστείες την αποδίδουν στην οικονομική κρίση και στη συνήθεια των πολιτών να φυλάγουν τα χρήματά τους στα σπίτια τους, φοβούμενοι επιδείνωση της οικονομίας και κατάρρευση των τραπεζών.

Οπως εκμυστηρεύθηκε ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στον «ΤτΚ», «η απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες και η φύλαξη μετρητών σε οικίες αύξησαν τις ληστείες και τις κλοπές με διάρρηξη στα σπίτια, ενώ η ανάγκη έστω για λίγα μετρητά αύξησε τις μικρο-ληστείες και τις μικρο-κλοπές σε καταστήματα, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και τις αρπαγές τσαντών στο δρόμο».

Ακόμη οι επιτελείς της Αστυνομίας αποδίδουν την αύξηση της εγκληματικότητας στην παρουσία πολλών αλλοδαπών στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίοδο κρίσης αδυνατούν πλέον να βρουν περιστασιακές-εποχικές εργασίες, με αποτέλεσμα να στρέφονται για την καθημερινή επιβίωσή τους στο έγκλημα και κυρίως στο «street crime» (έγκλημα δρόμου). Πράγματι, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας φαίνεται η μεγάλη συμμετοχή των αλλοδαπών και, σύμφωνα με αυτά, από τους δράστες που έχουν συλληφθεί για ληστείες σε σπίτια οι 2 στους 3 είναι λαθρομετανάστες. Στις κλοπές και τις διαρρήξεις, το 40% είναι αλλοδαποί. Στις ένοπλες ληστείες, το ποσοστό των αλλοδαπών ανέρχεται στο 55 τοις εκατό.

Στέλιος Παρασκευόπουλος και Αλέξανδρος Καλαφάτης στον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 11/03/2012 08:05:28

  Η εγκληματικότητα σε μια κοινωνία είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων τους οποίους δεν έχει σημασία να αναφέρουμε τώρα παρά τον κυριότερο εξ αυτών: την κοινωνική συνοχή που πηγάζει από τη διάχυτη ή μη αίσθηση περί κοινωνικής δικαιοσύνης την οποία έχουν τα μέλη μιας ορισμένης κοινωνίας . Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως σε χώρες με ισχυρό ή ισχυρότατο κοινωνικό κρατος όπως οι σκανδιναβικές και οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης με προεξάρχουσες και στις δύο ομάδες τη Σουηδία και τη Σοβιετική Ένωση η εγκληματικότητα ήταν (είναι) από ελάχιστη ως σχεδόν ανύπαρκτη. Και αυτό δεν οφειλόταν τόσο στα μέτρα αστυνόμευσης-φυσικά παίζουν κι αυτά το ρόλο τους -αλλά στην αίσθηση του δικαίου που υπήρχε στους πολίτες λόγω της εξαιρετικά μειωμένης ανισότητας στις κοινωνίες αυτές. Όταν λοιπόν κάθε πολίτης έχει μια θέση εργασίας, μια κατοικία για να μην είναι άστεγος, τροφή, κοινωνική ασφάλιση, καλή παιδεία και υγεία, τότε νομίζω πως δεν υπάρχει χώρος για έγκλημα. Και αν κάποιος έχει αντιρρήσεις σε αυτά θα του θυμίσω πως τώρα στην Ελλάδα του μνημονίου καθημερινά γίνονται 20 ληστείες-η μία ίσως μετά φόνου και 200 περίπου κλοπές.

  • Μάκης avatar
   Μάκης @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 11/03/2012 10:51:18

   Μεγάλε, τι σχέση έχει η Σουηδία με την ΕΣΣΔ; Στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχε εγκληματικότητα επειδή υπήρχαν γκούλαγκ. Και στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει εγκληματικότητα γιατί υπάρχει σαρία. Μην τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι, δεν κάνει.

 2. S.P. avatar
  S.P. 11/03/2012 08:36:19

  Το παρόν πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
  Ο λαός μέχρι τώρα εξέλεγε πολιτκούς και βουλευτές τους χειρότερους για να κάνει την (παράνομη συνήθως) δουλειά του.
  Οι πολιτκοί μέχρι τώρα δεν ενδιασφέρονται για την Ελλάδα.

 3. axis avatar
  axis 11/03/2012 08:40:57

  Να τοποθετηθεί η ΝΔ τι ακριβώς θα κάνει με το μεταναστευτικό μετά τις εκλογές. Τι θα γίνει με τους λαθρομετανάστες; Όλος ο κόσμος αυτό συζητάει. Να τοποθετηθεί και το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ο κόσμος πρέπει να μάθει τι λένε τα κόμματα και κυρίως τι λέει ο Σαμαράς που θα είναι - το πιθανότερο - ο αυριανός πρωθυπουργός.

  • S.P. avatar
   S.P. @ axis 11/03/2012 08:48:30

   Έχετε απόλυτο δίκιο. Συμφωνώ μαζί σας!

  • yianna avatar
   yianna @ axis 11/03/2012 09:26:56

   Έχετε δίκηο. Πού είναι η ΝΔ? Ποιά θέση παίρνει? Τι θα κάνει όχι μόνο με το θέμα της ασφάλειας αλλά και το μεταναστευτικό. Σιωπή...
   Τα θέματα που καίνε δεν τα αγγίζει κανείς.
   Εμείς δεν έχουμε 4 αστυνομικούς να φυλάνε το σπίτι μας ή να συνοδεύουν τα παιδιά μας και εμάς. Αυτοί έχουν, επομένως επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, θεωρώ ότι δεν τους αφορά. Η ψήφος μας όμως τους αφορά.

   • tak avatar
    tak @ yianna 11/03/2012 09:55:01

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:
    Θα το καταργήσουμε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Δημοσίευση: 08 Φεβ. 2010, 20:19

    Αθήνα
    Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα γίνει μαγνήτης περισσότερων παράνομων μεταναστών με το νόμο για την ιθαγένεια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
    Συμπλήρωσε πως η χορήγηση ιθαγένειας σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, ενδέχεται να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης και ξενοφοβίας.
    Μολονότι αναγνώρισε πως το τελικό νομοσχέδιο είναι βελτιωμένο, σχολίασε πως πρέπει να γίνουν περισσότερες αλλαγές.
    Συγκεκριμένα, πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να αποκτούν το δικαίωμα της ιθαγένειας στην ενηλικίωσή τους, υπό δύο προϋποθέσεις: την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και την εγκατάλειψη της ιθαγένειας των γονιών τους.
    Όχι απλώς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση μεταναστών, αλλά και θα το καταργήσουμε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι» είπε ο κ. Σαμαράς που υποστήριξε ότι το κοινωνικό πρόβλημα από την νόμιμη παραμονή των μεταναστών έχει ήδη λυθεί με νομοθετικές παρεμβάσεις της διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Επέκρινε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι «μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, παίρνει μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη» νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης».
    Σημείωσε επίσης ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει πλέον στα όρια της, όσον αφορά την απορρόφηση μεταναστών: «Όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της χειρότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα τη μεταπολεμική περίοδο, το να χορηγούμε ιθαγένεια μαζικά σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, μαζί με τα παιδιά τους, εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων» είπε ο κ. Σαμαράς.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η ομαλή ένταξη μεταναστών γίνεται σταδιακά με τρόπο που δεν δημιουργεί κίνδυνο να έλθουν κι άλλοι: «Δεν στέλνω το μήνυμα ότι η χώρα έχει χαλαρές διαδικασίες μαζικής πολιτογράφησης. Δεν μετατρέπω την Ελλάδα σε μαγνήτη εισόδου νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών [..] Δεν στέλνω αυτό το μήνυμα ούτε στους δουλεμπόρους που καραδοκούν να φέρουν κι άλλες καραβιές απελπισμένων, ούτε στην υπόλοιπη κοινωνία, που ήδη βρίσκεται στα όρια της».

    Αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ επί του θέματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα θα αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν ιθαγένεια, όχι αμέσως, αλλά στην ενηλικίωση τους με τις εξής προϋποθέσεις: Να έχουν τελειώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, και να εγκαταλείψουν την ιθαγένεια των γονιών τους. «Μ άλλα λόγια, όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα θα πάρουν ιθαγένεια με την ενηλικίωση τους εφ όσον το θέλουν. Αλλά δεν θα πάρουν ιθαγένεια εξ αρχής και οι γονείς τους».
    Τόνισε μάλιστα ότι η ΝΔ θέλει τους μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας, να αφήσουν πίσω τους στοιχεία του πολιτισμού τους που είναι ασύμβατα με το δικό μας, να ενταχθούν στην κοινωνία μας, να νιώσουν Έλληνες, να γίνουν Έλληνες μέσω της «ημετέρας παιδείας».
    Δεν θέλουμε απλώς να «πάρουν τα χαρτιά τους» με συνοπτικές διαδικασίες και να αναπαράγονται ως διαφορετικά γκέτο. Θέλουμε την ενσωμάτωση των ξένων, για να καταπολεμήσουμε την ξενοφοβία. Για να τελειώσουμε το ρατσισμό. Δεν θέλουμε τα γκέτο που τροφοδοτούν κι αναπαράγουν το ρατσισμό είπε χαρακτηριστικά.

    Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ρύθμιση για τη ψήφο στις δημοτικές εκλογές είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις και πολώσεις μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση «να αποσύρει ολοκληρωτικά αυτό το σημείο».
    Δευτερολογία
    Δευτερολογώντας ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε: «προσέξτε μήπως με την πολιτική σας στο μεταναστευτικό σπείρετε ανέμους, γιατί θα θερίσετε θύελλες σε εποχές μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης» και επανέλαβε: «Εμείς λέμε ναι στην ενσωμάτωση όχι στην αναπαραγωγή των γκέτο και της καχυποψίας, όπως το μοντέλο πολυπολιτισμικότητας που προωθείτε».
    Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως «συνεχιζόμενη απρέπεια και παραμύθι» το λεγόμενο ότι «ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Ελλάδα». Αφενός, σημείωσε γιατί ως υπουργός Εξωτερικών δεν είχε δικαιοδοσία στα σύνορα και αφετέρου τα κλειστά σύνορα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια ήσαν από την αλβανική πλευρά που έπαψαν να φυλάσσονται όταν κατέρρευσε το καθεστώς Χότζα: «Εγώ φταίω και γι’ αυτό; Βάσει επίσημων στοιχείων ήσαν λιγότεροι από 20.000 αυτοί που μπήκαν τότε. Οι μεγάλες μάζες μπήκαν επί ημερών σας. Τότε, γιατί δεν κλείσατε εσείς τα σύνορα;»

    Παραδέχθηκε ο κος Σαμαράς την κίνηση βουλευτών του υπέρ της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές στη συνταγματική αναθεώρηση, που πάντως δεν πέρασε, ούτε ήταν επίσημη θέση του κόμματος, θύμισε όμως ότι ο σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού, καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος, είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της δυνατότητας ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές μόνον μετά από συνταγματική αναθεώρηση.

    Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενεργοποίησε την FRONTEX και κάλεσε την κυβέρνηση να πει πόσους λαθρομετανάστες επαναπροώθησε στους τέσσερις μήνες. «Αυτή η στάση της Τουρκίας θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα είναι εμπόδιο για την ενταξιακή της προοπτική», είπε.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Δημοσίευση: 08 Φεβ. 2010, 20:19

   • tak avatar
    tak @ yianna 11/03/2012 10:39:45

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1104180
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:
    Θα το καταργήσουμε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Δημοσίευση: 08 Φεβ. 2010, 20:19
    Αθήνα
    Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα γίνει μαγνήτης περισσότερων παράνομων μεταναστών με το νόμο για την ιθαγένεια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
    Συμπλήρωσε πως η χορήγηση ιθαγένειας σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, ενδέχεται να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης και ξενοφοβίας.
    Μολονότι αναγνώρισε πως το τελικό νομοσχέδιο είναι βελτιωμένο, σχολίασε πως πρέπει να γίνουν περισσότερες αλλαγές.
    Συγκεκριμένα, πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να αποκτούν το δικαίωμα της ιθαγένειας στην ενηλικίωσή τους, υπό δύο προϋποθέσεις: την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και την εγκατάλειψη της ιθαγένειας των γονιών τους.
    Όχι απλώς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση μεταναστών, αλλά και θα το καταργήσουμε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι» είπε ο κ. Σαμαράς που υποστήριξε ότι το κοινωνικό πρόβλημα από την νόμιμη παραμονή των μεταναστών έχει ήδη λυθεί με νομοθετικές παρεμβάσεις της διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Συνέχεια: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1104180

 4. tasos1 avatar
  tasos1 11/03/2012 08:47:03

  Ιδού ευκαιρία Αντώνιε, να επικαιροποιήσεις αυτά που έχεις πει κατά καιρούς, επειδή οι μνήμες στην Ελλάδα είναι ασθενικές,,,

 5. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 11/03/2012 09:31:17

  Καλημέρα την μεγαλύτερη απογοήτευση νειωθω το τελευταίο εικοσιτετράωρο
  Που υπάρχουν Έλληνες που ,παρακολουθούν ,χειροκροτούν ,ακολουθούν όλους
  Αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.Θα καταλάβουμε ποτέ Ότι απο
  Εμάς εξαρτάται η τύχη ήχων και το μέλλον το δικό μας των παιδιων μας των
  Εγγονων μας .Α ρ κ ε τ α

 6. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 11/03/2012 09:37:03

  Προς S.P. , AXIS αλλά και Tasos1: Συμφωνώ με τη σειρά μου κι εγώ μαζί σας. Φαίνεται πως εμείς οι απλοί άνθρωποι διαθέτουμε τον κοινό νου. Φαίνεται πως και στο θέμα των λαθρομεταναστών ή και απλών μεταναστών πρέπει να ισχύσει η αρχαιοελληνική αρχή: μέτρον άριστον, δηλ. όσοι μεν έχουν εργασία και προσφέρουν στην κοινωνία έχοντας τα χαρτιά τους εντάξει να παραμένουν, όσο για τους άλλους σταδιακά να επαναπροωθούνται ή στις χώρες καταγωγής τους ή και σε όποιο ευρωπαικό κράτος επιθυμούν. Φυσικά όλα αυτά να γίνονται νόμιμα , με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και το κυριότερο με ανθρώπινο και δημοκρατικό τρόπο γιατί οι πιο πολλοί απ' αυτούς δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι.

 7. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 11/03/2012 10:00:43

  Περᾶστε κόσμε, περᾶστε κόσμε, τό πασόκ δίνει ἱθαγένειες στούς ψηφοφόρους του!  Ὀἱ ὁμογενεῖς ἑξαιροῦντε!!

  • φερετζες της Μαργιωρης avatar
   φερετζες της Μαργιωρης @ Φωτεινή 12/03/2012 18:36:53

   Θα επρεπε να εξαιρουνται ολοι οσοι ξερουν ορθογραφια σαν εσενα.

 8. Dark Angel avatar
  Dark Angel 11/03/2012 10:22:28

  O κ.Σαμαράς δεν θα απαντά σε κάθε δημοσίευμα, κάθε εφημερίδας.
  Έχει τοποθετηθεί για το θέμα λαθρομετανάστευσης.
  Αλλαγή του γελοίου και επικίνδυνου νόμου Ραγκούση.
  Το κακό είναι αλλού.
  Έχει πει ότι θα τιμήσει τις υπογραφές της χώρας.
  Στις υπογραφές της χώρας περιλαμβάνεται το Δουβλίνο 2.
  Έφτασε η Αυστρία να εγκαλεί την Ελλάδα για σύνορα με φύλαξη της πλάκας, αλλά δεν είπε κουβέντα για τις ορδές που καταφθάνουν από τα σύνορα που φυλάνε(;) μογγολοειδή...

 9. α.α avatar
  α.α 11/03/2012 10:36:56

  Το έγκλημα ανθει και η νομοθεσια παραδόξως γίνεται όλο και πιο επιεικής τα τελευταία έτη με πρόσχημα τον υπερπληθισμό των φυλακών. Αναστολή σε ποινές έως 5 έτη, αποφυλάκιση στο 1/10 για πλημ/τα, υποχρεωτική αναστολή στην έφεση για ποινη έως 3 έτη και κανόνας η αναστολή στην έφεση για ποινή έως 10 έτη. Αυστηροποίηση των όρων για προφυλάκιση . Μάλιστα με το νομο που ψηφίστηκε στις 6/3για τη δίκαιη δίκη και με΄ψήφους της ΝΔ, κατάργηση της απέλασης για τα πλημμελήματα , αυστηροποίηση των όρων απέλασης για τα κακουργήματα και κατάργηση της διάταξης (αρ. 99 παρ2 ΠΚ) αναστολής της ποινης φυλάκισης υπό τον όρο απέλασης του κατάδικου αλλοδαπού. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του

 10. juliet avatar
  juliet 11/03/2012 10:46:17

  Kαλημέρα,
  χθες άκουγα τον Καρατζαφέρη να μιλά για υπευθυνότητα του Σαμαρά για την είσοδο των Αλβανών στην Ελλάδα.Είδες κανέναν ν΄αναλύσει αυτό το θέμα;Δεν ήτανε είσοδο Αλβανών ήτανε είσοδο Βοριοηπειρωτών .Ητανε ο Ελληνισμός που έπρεπε να μάθει ότι η Ελλάδα είναι κοντά του ,που τόσα χρόνια δεν μπορούσε να πει την εθνικοτητά του.Η Βόρειος Ηπειρος δεν ήτανε Αλβανία αλλά πάντα πουλημένοι πολιτικοί ξεπουλάνε ,και όταν κάποιος είναι διαφορετικός πρέπει να φάει λάσπη.Και είτε μας αρέσει είτε όχι ρέπουμε προς την συκοφαντία,ακούμε πιο εύκολα τις ''βρωμιές '' και κωφεύουμε στις καλές πράξεις ,ιδέες ,έργα ,πιστεύω .Είμαστε μικρόψυχοι.Μετά οι επόμενοι γιατί δεν έκλεισαν τα σύνορα; τα φτηνά εργατικά χέρια που μετά μετατράπηκαν σε εργοδότες και όταν ο Αλβανός βγαίνει και λέει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι έργο Αλβανών εργατών,λες και δεν πληρώθηκαν .Και τ΄ανεχόμαστε όλα .Ενας από τους λόγους που στηρίζω τον Σαμαρά είναι αυτός .Τον συκοφαντούν ,τον εκθέτουν ,τον''συμβουλεύουν '' ποιοί όλοι αυτοί που δεν έχουνε τι θάρρος να σταθούν και να κοιτάξουν στα μάτια τον απλό άνθρωπο.Η Αυστρία και η κάθε Αυστρία όταν της δίνουμε δικαίωμα ότι ήμαστε ανοχύρωτη χωρα ότι θέλουν λένε.Σήμερα δεν είμαι πολύ ψύχραιμη εγώ:)

  • tak avatar
   tak @ juliet 11/03/2012 12:25:49

   juliet να σου απαντήσω εγώ... Ότι σου λέω είναι επίσημο... Οι πρώτοι των Βορειοηπειρωτών πέρασαν τα σύνορα κυνηγημένοι, με τα πολυβόλα των Αλβανών να τους θερίζουν! Είχαν γεμίσει τα νοσοκομεία τραυματίες... Το ΥΠΕΞ τότε, ως όφειλε, είχε προειδοποιήσει τους Αλβανούς και ο υπουργός δεν είχε κάνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να προστατεύσει τους Βορειοηπειρώτες και μόνο... Υπάρχουν πολλά, που δεν μπορούν να αναφερθούν, όμως ο Γιώργος Καρατζαφέρης ισχυριζόμενος τα αντίθετα, ενώ ξέρει την αλήθεια, μήπως λέει ψέματα, για σκοπούς και λόγους προφανείς; Πολύ θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά ... θου Κύριε...

   • juliet avatar
    juliet @ tak 11/03/2012 12:50:24

    Επειδή και εγώ γνωρίζω κάποια πράγματα ...είναι ντροπή του να ΄πιάνει τέτοια θέματα.Οταν έχεις ισοπεδώσει την ιστορία ,όταν οι προβοκάτορες λένε ότι θέλουν πως θα πείσεις για τις πράξεις ένος άνδρα που πονά για την Πατρίδα του ,γιατί είναι στο πετσί του να μείνει η Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ;
    Θα σου πω το αστείο που διάβασα στο Παρόν ''Σκεφτείτε να μάθει ο Καρατζαφέρης ότι υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων από τον ΛΑΟΣ στο Κόμμα των Κυνηγών .Θα καταγγείλει μέχρι και τις μπεκάτσες.....

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/03/2012 11:10:19

  Θυμάστε κάτι κεντροαριστερούληδες "διαμορφωτές γνώμης" που, παλαιότερα, ισχυρίζονταν ότι οι αλλοδαποί "θα σώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία"; Είναι οι ίδιοι που τώρα λένε ότι οι αλλοδαποί... φεύγουν μόνοι τους από την Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης (και, άρα, καλό κάνει η "προσαρμογή" που υφίσταται η ελληνική οικονομία)! Ε, λοιπόν, το πόσο "φεύγουν" το βλέπουμε καθημερινά και δυστυχώς το νιώθουμε στο πετσί μας...

 12. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 11/03/2012 11:15:39

  Tώρα προσπαθείς να βρεις σοβαρότητα στα λόγια ενός Καρατζαφέρη ; Βαλτός είναι να πλαγιοκοπεί τη Ν.Δ. αλλά αυτή τη φορά την έχει άσχημα κι ας έχει άφθονα μέσα για να φέρει σε πέρας την εντεταλμένη του υπηρεσία.

  • juliet avatar
   juliet @ EΛΛΗΝΑΣ 11/03/2012 11:53:49

   ΕΛΛΗΝΑ,
   Οταν έχεις να κάνεις με μάζα αναλύεις .Τόσα χρόνια δεν άκουσα κανένα να πει το Πασοκ άφησε τα σύνορα ανοιχτά ,τη χώρα κέντρο διερχομένων ,μόνιμη κατοικία των κάθε λογής αποβρασμάτων αλλά ..πάντα ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα.Οταν ανοίγανε τα σπίτια του γιατί πάντα είχανε κατα νου φτηνά εργατικά χέρια για να φτιάξουν τις πισίνες και τα πέτρινες επενδύσεις τότε δεν τους έφταιγε κανένας.Πρέπει να λέγονται ,εδώ φτάσαμε με το δεν βαριέσαι ,με το να μη δίνουμε σημασία για να γίνει η δουλειά μας.Καιρός να σταματήσει ,καιρός να μπαίνουν όλα στη σωστή τους θέση πια.

   • EΛΛΗΝΑΣ avatar
    EΛΛΗΝΑΣ @ juliet 11/03/2012 12:07:27

    Κάποτε αυτή η προπαγάνδα κατά του Σαμαρά περνούσε. Ήταν οι εποχές που το Μητσοτακαίϊκο του έβαζε τη μια τρικλοποδιά μετά την άλλη για να τον εξαφανίσει απο το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει το ρόλο και των μεν και του δε, οπότε ας πράξουν και ανάλογα στην κάλπη.

 13. Economist avatar
  Economist 11/03/2012 11:15:52

  Από τη στιγμή που βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των οικονομικών κύριος Βενιζέλος και δήλωσε ότι οι Έλληνες έχουν στα σπίτια τους 46 δισεκατομμύρια ευρώ, οι κλέφτες έπαψαν να χτυπάνε τις τράπεζες και άρχισαν να χτυπάνε τα σπίτια. Σου λένε εδώ υπάρχουν πιο πολλά χρήματα, αμφιβάλω αν σε όλες τις τράπεζες μαζί υπάρχουν 46 δισεκατομμύρια σε μετρητά, και λιγότερος κίνδυνος. Και άντε να τους πείσεις αν έρθουν να σε κλέψουν ότι δεν υπάρχει μία, όταν έχουν μπει στην καρδιά τους τα 46 δισεκατομμύρια του Βενιζέλου. Δυστυχώς τέτοιου πνευματικού επιπέδου άνθρωποι μας κυβερνάνε!

 14. abcd avatar
  abcd 11/03/2012 11:42:38

  Σε αυτό που ισχυρίζονται οι "αριστερούληδες" πως δεν κυβέρνησαν για να νιώθουν υπεύθυνοι για την μαζική είσοδο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών τι απαντάμε εμείς οι "δεξιούληδες" ;
  Πως έχουν άδικο και φοβόμασταν τις ΜΚΟ τους λες και ψήφιζαν τις κυβερνήσεις της Ν.Δ ;
  Τι είχε πει ο Πάκης ;;; Ευχαριστώ που μας προτιμούν οι λαθρομετανάστες δεν είπε ;
  Δυστυχώς έχουμε χορτάσει κούφιες υποσχέσεις , εργαλείο υπήρξαν οι λαθρομετανάστες στον σχεδιασμό διάλυσης της χώρας και του έθνους μας ,που δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις μας εξυπηρέτησαν και στήριξαν ακόμη και η σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου !!

 15. Poisonous avatar
  Poisonous 11/03/2012 11:49:37

  Χωρίς νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας ιδίως εντός της οικίας δεν υπάρχει ελπίδα

 16. elli avatar
  elli 11/03/2012 12:00:29

  Αν δηλαδή τώρα, αρχίσει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ να βγάζει "κορόνες" προεκλογικά ότι θα αλλάξει το νόμο για τους λαθρομετανάστες, πρέπει ο κόσμος να τους πιστέψει? Απλά θα είναι άλλο ένα προεκλογικό σύνθημα επειδή το θέμα "πουλάει". Ξέρουν πολύ καλά ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με τους λαθρομετανάστες και ότι η εγκληματικότητα έχει ανέβει 300% και όχι βέβαια την τελευταία διετία όπως ισχυρίζονται κάποιοι για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, αλλά από την πρώτη χρονιά που άνοιξαν τα σύνορα, όλη η Αλβανία απέκτησε χαρτιά βορειοηπειρωτών με διάφορους τρόπους και "άδειασε " τις φυλακές της στην Ελλάδα.
  Αφού λοιπόν αυτά τα δύο κόμματα είναι τόσα χρόνια στα πράγματα και δεν κάνουν τίποτα γιατί να πιστέψουμε ότι θα κάνουν κάτι τώρα? Ίσα-ίσα τόσα χρόνια είχαν και τα "παπαγαλάκια τους" των ΜΜΕ που όποιος τολμούσε να πει κουβέντα για τους λαθρομετανάστες, τον "βάπτιζαν" αμέσως ρατσιστή και φασίστα, για να φοβάται ο κόσμος να εκδηλώσει την αντίθεσή του.
  Τώρα νομίζω είναι πολύ αργά να πείσουν τον κόσμο ότι θέλουν να κάνουν κάτι γι ' αυτό!

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2012 12:13:38

  Πρώτον: η συμμετοχή των αλλοδαπών στις ανθρωποκτονίες κατά αμάχων είναι συντριπτική.

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2012 12:25:48

  Πρώτον: η συμμετοχή των αλλοδαπών στις ανθρωποκτονίες κατά αμάχων Ελλήνων είναι συντριπτική. Αυτό το άρθρο δεν το λέει.

  1400 δολοφονηθέντες άμαχους από αλλοδαπούς είχαμε τη δεκαετία 20002-2011.

  Δεύτερον: ο τίτλος του άρθρου έπρεπε να είναι "Παραδομένη στο Αλλοδαπό έγκλημα είναι η ελληνική κοινωνία".
  Δεν γίναμε ξαφνικά οι Έλληνες μια κοινωνία εγκληματιών.
  Oι Έλληνες αυτοκτονούν όταν είναι σε απόγνωση. Δυστυχώς.
  Δίνονται λάθος μηνύματα στο εξωτερικό:
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

  Τρίτον: λείπει από το άρθρο μια κατηγορία εγκλήματος μεταξύ αφροασιατών που είναι οι απαγωγές και οι τεμαχισμοί.

  Τέταρτον: το ΔΝΤ όπου πάει κυβερνάνε ΜΕ το έγκλημα.
  Στην Αργεντινή ηταν οι εισαγόμενοι Κόνδορες τους οποίους ΠΛΗΡΩΝΑΝ (μισθοφόροι).
  Εδώ τους έχουν αφήσει ξαμολυτούς για να είμαστε περικυκλωμένοι από παντού, και όχι μόνο δεν τους κοστίζουν τίποτα, αλλά κερδίζουν οι δουλεμποροι και οι ΜΚΟ.

  Η λύση είναι μία και μόνη: ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ και το έγκλημα κατά αθώων αμάχων (street crime) σχεδόν θα ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ.

  Θα απομείνει το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά που είναι άλλης τάξης ζήτημα.

  Άλλωστε τι σημαίνει "ενσωμάτωση" και απόδοση ξένης προς αυτούς ιθαγένεια? Δεν έχει κανένα νόημα. Μισθοφόρους κατά της Ελλάδας φτιάχνει η απόδοση ιθαγένειας.

  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗ, ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΤΟΥΣ (Η ΛΕΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ..) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΤΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΝ.

  ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ.

  Κουβαλούν πέντε κινητά ο καθένας, όλοι έχουν λαπτοπ. Επικοινωνούν καθημερινά με τους δικούς τους στις πατρίδες τους.

  Οι Ελληνίδες γυναίκες, νέες, εργαζόμενες, ηλικιωμένες και έφηβες (ήτο το 55% του πληθυσμού μας) θα πρέπει να προβληματιστούν για πως θα ξαναπερπατήσουν στο Κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ……

  Σήμερα δεν είμαστε ελεύθερες να κυκλοφορήσουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.

  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/03/2012 15:44:36

  1. Ανάσχεση με πραγματικά πυρά στα σύνορα και απομάκρυνση της Frontex. Τη χώρα από τους εισβολείς θα την φυλάξουμε εμείς. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι μουσουλμάνοι εισβολείς που έδωσαν πολλά λεφτά στους δουλέμπορους και τα τουρκικά κυκλώματα.
  2. Ελεγχοι διαρκείς και εξαντλητικοί στους δρόμους. Εύκολο να εντοπιστούν οι λαθρο-ασιάτες. Οσοι συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά, εγκλεισμός σε στρατόπεδα και κατόπιν απέλαση.
  Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται. Να δείτε πόσο θα φτιάξει το Κέντρο της Αθήνας όταν φύγουν οι λαθρο-ασιάτες και λαθρο-αφρικανοί.

 20. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 11/03/2012 16:47:53

  "Οσοι συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά,. . ."

  Μέ χαρτιά ἤ χωρίς χαρτιά, ὈΛΟΙ ἘΞΩ! Δύο φορές ἀλβανοί ληστέψανε τούς γέροντες γονεῖς μου, τήν τρίτη μπορεῖ καί νά τούς σκοτώσουν!

 21. Nik avatar
  Nik 11/03/2012 22:04:32

  Σταθείτε λίγο! Η κρίση μας πάει πίσω, σε οικονομικά μεγέθη, στο 2002 μας λένε οι ειδικοί. Στην δεκαετία του 1970 ήμασταν πολύ πιο κάτω οικονομικά από το 2002, και η Αθήνα ήταν παράδεισος ασφάλειας, δεν υπήρχε σημείο της πόλης που φοβόσουν να πας. Αφήστε λοιπόν τα περί της κρίσης. 'Αλλα έχουν αλλάξει και όλοι ξέρουμε τι. Εχουν εισβάλει στη χώρα άτομα που έρχονται με μόνο σκοπό το έγκλημα διότι έμαθαν ότι είμαστε μπόσικοι.

  Οχι δεν καταφέρομαι εναντίον μεταναστών γενικά. Είχαμε και παλιά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από Ινδία και Φιλιππίνες και πρόβλημα ουδέν. Τα νέα φρούτα που αφέθηκαν να μπουν κάνουν τη ζημιά και είναι γνωστά.

  Γνωστή είναι και η λύση. Να μεταφερθεί το ρίσκο ενός αδικήματος κατά ζωής στον δράστη. Να ξέρει ότι οταν πάει για να το κάνει κινδυνεύει άμεσα. Αυτό έχει δοκιμαστεί αλλού με επιτυχία. Και να δείτει για πότε κόβεται ο βήχας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Nik 11/03/2012 22:08:07

   Aν στο λαθρομετανάστη του κάνεις τον βίο αβίωτο θα σηκωθεί να φύγει. Μου έλεγε οικογενειακή μας φίλη ότι Αφγανός γνωστός της πήγε από εδώ στη Δανία, με χαρτιά φυσικά (είχε καταφέρει να βγάλει εδώ άδεια παραμονής), και κάθε δύο μέρες τον σταματούσε η αστυνομία στον δρόμο για εξαντλητικό έλεγχο. Τον "κόβανε" από τη φάτσα και τον σταματούσαν. Δεν ήταν κακοποιό στοιχείο, αλλά στη Δανία δεν περνούνε αυτά, ούτε βέβαια σου κάνουν ψυχογράφημα. Σηκώθηκε και γύρισε πίσω, δεν άντεχε άλλο...
   Είμαστε ο παράδεισος της ανομίας και της ασυδοσίας και είναι γνωστό διεθνώς. Γι' αυτό μας κουβαλιούνται.

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/03/2012 22:04:51

  Προς τους οπαδούς του ΚΚΕ:
  1. Υπάρχουν ή όχι αφίσες του ΠΑΜΕ στην αγγλική που λένε "νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των μεταναστών";
  2. Εχετε ή όχι Πακιστανούς στις τάξεις σας στις πορείες;
  Σιγά μην το παίξετε πατριώτες. Ας μην ανοίξουμε και τον φάκελλο του μακεδονικού και τις συμφωνίες σας στην ένοπλη Ανταρσία κατά του ελληνικού κράτους (1946-1949), τον κατ΄ ευφημισμό "Εμφύλιο"...

 23. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 12/03/2012 01:32:06

  Στο μυαλο μου τα εχω λιγο διαχωρισμενα....
  Οι λαθρομεταναστες εξ Ανατολης ή Αφρικης εμπλεκονται περισσοτερο σε χαμηλης κλιμακας εγκληματικοτητα..τσαντες, πορτοφολια, καμια διαρηξη αυτοκινητου.. μερικες φορες σκοτωνουν κιολας οπως στην περιπτωση του Μανωλη Κανταρη που τον σκοτωσαν στην ψυχρα για μια καμερα..
  Ομως εχω την εντυπωση οτι η εξαρση της μειζονος εγκληματικοτητας δεν σχετιζεται τοσο πολυ με αυτους οσο με τις βαλκανικες και ρουμανικες και ρωσικες μαφιες που εχουν εισβαλλει στον Ελλαδικο χωρο.. αν δειτε καθημερινα ποιους συλλαμβανουν, η συντριπτικη πλειοψηφια εγκληματιων με βαρυ ή ελαφρυ οπλισμο που ενεχονται σε ενοπλες ληστειες (με ή χωρις φονο) ειναι Αλβανοι κατα κυριο λογο, Βουλγαροι, Ρουμανοι, Ρωσοι, Γεωργιανοι και τωρα τελευταια και Ρομα.... ειναι μαφιες ετοιμες για ολα που δεν υπολογιζουν κατ ελαχιστον την αξια της ανθρωπινης ζωης, και πολλοι απο δαυτους (ειδικα Αλβανοι , Βουλγαροι και Γεωργιανοι) βγαζουν και ενα μισος που θα το χαρακτηριζα "εθνικο".. διοτι οταν χτυπουν τον ηδη ηλικιωμενο μεχρι θανατου και ενω ηδη εχουν βρει τα χρηματα που εψαχναν καταλαβαινετε οτι μια βαθυτερη ενορμηση λειτουργει μεσα τους...
  Επομενως εκτος απο τις λαθρομεταναστευτικες ορδες που εχουν συσσωρευθει στην πατριδα μας πρεπει να δοθει ενα τελος και σε αυτες τις μαφιες... εγω οσο και αν ακουγεται σκληρο ή απανθρωπο αυτο που θα πω ειμαι της αποψης αυτα τα αλβανοκαθαρματα που πιανουν και που σκοτωνουν, βιαζουν και καταληστευουν τους συμπατριωτες μας (και που αυριο μπορει να ειμαστε και εμεις στην θεση των θυματων) να τους χωνουν βαθεια μεσα στα μπουντρουμια και καποια στιγμη.... να τους "αυτοκτονουν".. οπως γινεται μια χαρα σε ενα σωρο φυλακες του κοσμου χωρις να ακουγεται κιχ... εκτος και αν ελπιζει κανεις οτι αυτοι θα σωφρονιστουν ποτε.. αυτα ειναι ανθρωπιστικες νομικιστικες σαχλαμαρες... πρεπει καποια στιγμη να παψουμε να βαυκαλιζομαστε... δεχομαστε ασυμμετρη απειλη.. μια μορφη πολεμου πρωτοφανους για τα ελληνικα δεδομενα.. και στον πολεμο αν δεν σκοτωσεις θα σε σκοτωσουν.. ..

 24. kas avatar
  kas 12/03/2012 13:04:35

  τραγικό λάθος η ιθαγένεια (sic) στα παιδιά...1ης γενιάς

  τραγικό απλά

  στην 3η γενιά υπηκοότητα και με αυστηρές προϋποθέσεις

  για ιθαγένεια μετά από γενεές 14
  εκτός από την ημετέρα παιδεία

  που ούτε ημετέρα είναι
  ούτε παιδεία
  υπάρχει και το dna

  ο ολοκληρωτισμός των απόψεων
  ότι μόνο το dna μιλάει (ενώ υπάρχουν και λευκές σελίδες)
  ή ότι μόνο η παιδεία μετράει είναι
  τουλάχιστον ταλιμπανικές

  γιατί απλά μπορεί ο ευγενικής καταγωγής να είναι τομάρι είτε έχει καλή παιδεία, είτε όχι
  όπως και ο καταγωγής κράβαρα, μπορεί να είναι αγνός τη καρδία ανεξαρτήτως παιδείας
  και τούμπαλιν και vice versa

  εγκληματικό...να δίδονται δικαιώματα σε 1ης γενιάς μετανάστες
  που ούτε λογική,
  ούτε κουλτούρα,
  ούτε πολιτισμό,
  ούτε ήθη και έθιμα ελληνικά υπάρχει περίπτωση να υιοθετήσουν

  ποιός στο κάτω κάτω...επιθυμεί να τα αποκτήσει και ποτέ ?

  γιατί ντε και καλά να κάνουμε πακις και μαρόκις ''έλληνες'' την στιγμή που ως βανδαλικές φύσεις δεν θα γίνουν ποτέ
  και τι στιγμή που δεν μπορούμε και τους εγχώριους ελλαδίτες μέσω παιδείας να τους κάνουμε έλληνες

  θα φρόντιζε ο Θεός άμα ήταν να ζουν τα ψάρια στην στεριά, οι κνίτες με φρικιά...και όλοι να είχαμε ένα χρώμα, ένα γονότυπο, ένα φαινότυπο, μία γλώσσα και τα ρέστα

  σεβασμός στην διαφορετικότητα ναι
  αλλά από μακριά και αλάργα
  ο καθένας στο οικοσύστημά του

  τέλος._

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.