#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2010 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραβιάσεις στο Αιγαίο παράλληλα με την επίσκεψη ΕρντογάνΤην ώρα που ο Ερντογάν επισκεπτόταν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας τουλάχιστον 6 τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν παραβιάσεις στο Αγαθονήσι.

Φυσικά τα επίσημα ΜΜΕ κουβέντα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 14/05/2010 14:39:39

  Το να αποφασίσουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα έχει κόστος. Το να καθόμαστε στη γωνιά υποτακτικοί και προσκυνημένοι καρπαζοεισπράκτορες της Άγκυρας δεν έχει κόστος?
  Ας δούμε τι λένε τα νούμερα:- 18.615 ώρες πτήσεων αναχαίτισης- Πάνω από 280 εκατομμύρια ευρώ πτητικό κόστος- Νεκροί πιλότοι στα περιβόητα «ατυχήματα».- Κλονισμένη εθνική υπόσταση και περηφάνια.- Γκρίζο και αμφισβητούμενο το μισό Αιγαίο.- Προκλητικός περιορισμός της εθνικής δυνατότητας αξιοποίησης του φυσικού του ενεργειακού και όχι μόνο πλούτου προφανώς μέσα στα όρια της Ελληνικής επικράτειας
  «Ναι αλλά. (επιμένουν οι βαθυστόχαστοι εγκρατειολάγνοι της καρπαζιάς) . δεν θέσαμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν βάλαμε τη χώρα σε πολεμική περιπέτεια. Έχουμε ειρήνη και προσβλέπουμε σε ανάπτυξη κλπ κλπ κλπ κουραφεξαλολογία. Αν είχατε εσείς στα χέρια σας το τιμόνι αυτής της χώρας θα παίρνατε αυτό το ρίσκο?»
  Συνεχίζουμε λοιπόν «εμείς» οι απερίσκεπτοι, ακραίοι και πολεμοχαρείς ελαφρόμυαλοι.

  Αν είμαστε «εμείς» αυτοί που θα είχαν στα χέρια τους το τιμόνι αυτής της χώρας πριν απ όλα δε θα είχαμε αφήσει τα πράγματα να φτάσουν εκεί. Πιο συγκεκριμένα:
  - Δε θα υπογράφαμε το έκτρωμα που ακούει στο όνομα «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ» και κατά συνέπεια δεν θα είχαμε «νομιμοποιήσει» με αφελέστατες ή και ενδοτικές υπογραφές την τουρκική προκλητικότητα.
  - Δε θα αντιδρούσαμε σαν «δαρμένα σκυλιά» στην πρώτη επιχείρηση πρόκλησης εκ μέρους των τούρκων, αλλά θα είχαμε φροντίσει από την πρώτη στιγμή να τους «σπάσουμε τον τσαμπουκά» κι αυτό γιατί κάθε υποχώρηση γεννά καινούργιο θράσος και στο τέλος του κατήφορου είναι πάντα ο πάτος.
  - Δε θα διαβεβαιώναμε σε όλους τους τόνους την «αλητεία του Αιγαίου» πως . «ότι και να κάνετε παιδιά εμείς μαζί σας είμαστε». Θα φροντίζαμε να ξέρουν από την πρώτη στιγμή πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους σθεναρούς και αποφασισμένους να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη και στο Αιγαίο, και στην Ευρώπη και στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς για να κατανοήσουν επαρκώς ότι η Ελλάδα δεν παίζει με την εθνική της κυριαρχία.
  - Θα είχαμε φροντίσει αντί να «παίζουμε» διαρκώς αμυνόμενοι, να έχουμε περάσει στην «επίθεση» της άσκησης των θεσμοθετημένων μας δικαιωμάτων πείθοντας πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα κατοχυρωμένα μας δικαιώματα
  Επομένως, δεν θα κάναμε τα ίδια «λάθη» και από την άποψη αυτή ξεκινάμε από μια εντελώς διαφορετική αφετηρία συλλογισμών.
  Είναι διαφορετική η συλλογιστική μας γιατί δεν μπήκαμε ποτέ στη λογική της δουλοπρέπειας και του ενδοτισμού.
  Δε θα φορτωθούμε ούτε και ως «υπόθεση εργασίας» την εγκληματική σε βάρος των εθνικών συμφερόντων πολιτική και τακτική που ακολουθήθηκε.
  Οι σύμμαχοι και οι οχτροί μας θα είχαν εμπεδώσει επαρκώς πως η Ελλάδα δεν παίζει με τα δίκια της. Είναι μια δύναμη που ξέρει να κρατά το κεφάλι ψηλά και αταλάντευτα και ως εκ τούτου ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ.
  «Ναι αλλά. ( επιμένουν οι κατά συνείδηση προσκυνημένοι) καλώς ή κακώς υπήρξαν λάθη που έγιναν και δεν ήταν όλα δικά μας. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να χειριστούμε το όλο ζήτημα προσεκτικά για να αποφύγουμε τις περαιτέρω περιπέτειες»
  Όχι λεβέντες.Ο μπαμπούλας του «κινδύνου» που επικαλείσθε, δεν είναι εξαγνιστήριο για τους εγκληματικούς σας σε βάρος της χώρας χειρισμούς.

  Κάνατε πολλά και ανεπίτρεπτα που δεν πείθουν πλέον κανέναν πως η στάση σας είναι προϊόν περισυλλογής και ευθύνης. Ας αραδιάσουμε μερικά διότι πρέπει σ αυτό το λαό να σας παραδώσουμε «γυμνούς» όπως άλλωστε είστε:
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας ανάγκασε να δεχτείτε το Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα με την γνωστή ανά την υφήλιο πλέον προκλητική πτήση ή ο ενδοτισμός σας?
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας επιβάλει να δέχεστε αδιαμαρτύρητα την υπονομευτική δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και στη Ρόδο ή η κατάφωρα δουλοπρεπής σας τακτική?
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας έκανε να μην ψελλίσετε ούτε μια λέξη για το δράμα του Βάσκο στα κολαστήρια των Σκοπίων - πράγμα που θα έπρεπε να είχατε αναδείξει ως κορυφαίο διπλωματικό και πολιτικό θέμα διεθνώς ή το σκυμμένο σας κεφάλι που αρνείται να δει τι γίνεται πέρα από τα κορδόνια των παπουτσιών σας?
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας έκανε να ανεχθείτε την τιμωρία των καταδρομέων στην Κύπρο επειδή τραγούδησαν πατριωτικά εμβατήρια η ο ανεπίτρεπτος υποτακτισμός σας?
  Καμία περισυλλογή και καμία ευθύνη δε σας υποχρέωσε να κάνετε αυτά αλλά και δεκάδες άλλα που υπονόμευσαν δραστικά την εθνική μας αξιοπρέπεια.

  Ποια άλλη χώρα στον κόσμο θα ανεχόταν να έχουν κάνει ξέφραγο αμπέλι την εθνική της κυριαρχία τα τούρκικα μαχητικά??? ΚΑΜΙΑ.

  Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα έκανε η Τουρκία αν ένα Ελληνικό μαχητικό παραβίαζε έστω και μία φορά τον εθνικό της εναέριο χώρο???

  ποιόν θα πείσετε αύριο στη διεθνή κοινότητα και για τα δίκια ποιάς χώρας όταν μήνες και χρόνια έχετε επιτρέψει οι παραβιάσεις των τούρκων να αποτελούν πλέον καθεστώς ενδεχομένως και . «κεκτημένο» των άσπονδων γειτόνων μας???

  μπήκατε ποτέ στη λογική των Τούρκων προκειμένου να κατανοήσετε ποιόν απώτερο σχεδιασμό υπηρετεί η συγκεκριμένη τους τακτική για να αντιληφθείτε ποια θα έπρεπε να ήταν η εκ μέρους της Ελλάδας ενδεδειγμένη αντίδραση???

  και τέλος. Ποιος σας είπε ότι θα αποφύγετε τελικά αυτό που υποτίθεται ότι φοβάστε όταν ήδη η τουρκική αεροπορία συγκεντρώνει αεροπορικές δυνάμεις στα κοντινά στο Αιγαίο αεροδρόμια???

  Το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσετε αυτή τη μίζερη και ενδοτική τακτική, κοντολογίς θα παραδώσετε τη χώρα παροπλισμένη κυρίως από την περηφάνια της, βορά στα αλλότρια σχέδια που κάνουν τους δικούς τους προγραμματισμούς για τα αυριανά Βαλκάνια.
  του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  • NTINOS avatar
   NTINOS @ Νίκος 14/05/2010 15:09:51

   ΑΠΟ ΘΕΣΕΩΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ...ΟΡΘΩΣ ΟΜΙΛΗΣΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ.
   Ο τσαμπουκάς είναι εύκολος αλλα οταν θα σου δωσουν το φυλλο πορείας και τον γΚρα που πιθανον να είναι και σκουριασμένος τότε σε θέλω.
   Μιά χωρα που δέν εχει ΣΑΛΙΟ στα ταμεία μόνο ενδοτικη μπορεί να είναι και να ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ για την υπαρξη της τον εκάστοτε προεδρο των ΗΠΑ και τον φιλελληνισμο των ΓΑΛΛΩΝ οσο ακόμη και αυτοι θα ειναι γαλουχημενοι με ...αχαιοελληνικο πνευμα.
   ΑΣ μελετήσεες την Ιστορια μας απο το 1952 μεχρι σημερα και θα δεις οτι ειμαστε ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ Ή ΣΤΑ 4.
   ΓΙΑΤΙ;;;
   ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ.
   ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ .....ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ;;;
   Εμεις ...πουλησαμε την κυπρο για να σωθουμε δυο φορές,οχι μονο το 1974.ΤΟ 1922 ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ και το πιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ.
   Εχουμε παραδοση στο να πουλαμε ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΛΑΠΑΔΕΣ.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 14/05/2010 14:50:37

  Είναι η πρώτη φορά που γραφώ στο sites σας. Έχω κάνει επί πολλά χρόνια ανταποκριτής στην Τουρκία γνωστών ΜΜΕ.
  Είμαι εξοργισμένος για ένα γεγονός εκτός των πολλών άλλων που γίνονται στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.
  Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν κατέθεσε στεφάνι το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη όπως όφειλε, την στιγμή που όλοι οι Έλληνες επίσημοι που πηγαίνουν στην Άγκυρα σέρνονται να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ του πατέρα της εθνοκάθαρσης της Μικράς Ασίας.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/05/2010 15:01:45

  Για τους Τούρκους, προτείνω τις τελευταίες λέξεις αυτού του κλιπ. Όποιος έχει απορίες στην μετάφραση, εδώ είμαστε.

  http://www.youtube.com/watch?v=Z50w6JaNPzM

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ archaeopteryx 14/05/2010 23:20:35

   Waste the motherfuckers? Καλο εργο ηταν.

 4. GreenHorses avatar
  GreenHorses 14/05/2010 15:11:56

  Τεμενάδες στους πασάδες...

  Μα καλά νομίζεται ότι ο ΓΑΠ αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο Αιγαίο, μιλάμε για παιδική χαρα.

 5. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 14/05/2010 15:44:00

  άλλα βούλεται ο κουμπάρος...
  άλλο τα στρατιωτάκια του...
  το πρόβλημα....
  δικό τους....

  το ΔΝΤ δικό μας!

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ χελιδόνι 14/05/2010 19:43:53

   Ο κουμπάρος και τα στρατιωτάκια του είναι ένα και το αυτό!

 6. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 14/05/2010 15:46:01

  Υπερβολές!
  Επειδή δεν είχαν περιστέρια να αφήσουν να πετάξουν -ένεκα η ειρήνη-, οι άνθρωποι πέταξαν ότι είχαν: F-16.
  Δε σας βρίσκω πουθενά! (που έλεγε και η γιαγιά μου, που δεν ήξερε αμερικάνικα)

 7. renos avatar
  renos 14/05/2010 17:01:54

  http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_8039.html

  diavaste kai auto paidia

 8. enianos avatar
  enianos 14/05/2010 19:29:36

  Πολύ κατήφεια έπεσε….Ένα πράγμα να ξέρετε, θα πάρουν ( αν τα καταφέρουν γιατί είναι μπουνταλάδες μασκαρεμένοι, που παριστάνουν την υπερδύναμη ) ότι είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.