#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2010 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραβιάσεις λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΕπειδή το έχω πάθει και εγώ δυο φορές, μια πέρσι και μια πριν από μερικές ημέρες, με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρούσα στο Hotmail, θεωρώ καλό να ενημερωθούν για την τελευταία εξέλιξη σε αυτό το θέμα και οι αναγνώστες του Antinews, προκειμένου  να έχουν το νου τους.

Αυτό που έπαθα εγώ είναι ότι ξαφνικά οι διευθύνσεις μου άρχισαν να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα σε επαφές μου, που ήταν καταχωρημένες στους λογαριασμούς, χωρίς εγώ να έχω την παραμικρή ιδέα. Τα μηνύματα που «έστελνα» ήταν από κάποιες εταιρίες στη Κίνα, που με άθλια αγγλικά προσπαθούσαν να σε κάνουν να επισκεφτείς κάποια σάϊτ, άγνωστο για ποιο λόγο καθώς δεν τόλμησα να τα επισκεφτώ. Αναγκάστηκα να κλείσω τους δυο αυτούς λογαριασμούς, διότι εκτός από τον κίνδυνο να εκτεθώ σε τρίτους, αισθάνθηκα όπως θα αισθανόμουν αν κάποιος παραβίαζε το σπίτι μου ή το αυτοκίνητό μου. Δηλαδή εκτεθειμένος και ευάλωτος.

Σήμερα, σύμφωνα με το Threatpost,  έρχεται η Google, και προειδοποιεί μέσω μηνυμάτων της στους χρήστες του Gmail, λέγοντας πως έχουν σημειωθεί χιλιάδες εισβολές στους λογαριασμούς της εταιρίας, από πλευράς Κινέζων χάκερς. Οι προειδοποιήσεις αναφέρουν πως «Ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε πρόσφατα από τη Κίνα», και συνοδεύονται από έναν ολόκληρο κατάλογο διευθύνσεων ΙΡ.

Δεν διευκρινίζεται αν οι παραβιάσεις αυτές έχουν σχέση με «κατασκοπεία» εκ μέρους των κινεζικών αρχών ή αν απλά πρόκειται για μεμονωμένους κερδοσκόπους. Η Google, σε έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι παραβιάσθηκαν λογαριασμοί του Gmail που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες απλών πολιτών, και επιχειρήσεων, σε πολλές  χώρες του κόσμου, και που οι χρήστες αυτοί δεν έχουν καμία εμπορική ή άλλου είδους σχέση με τη Κίνα.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 25/09/2010 17:40:51

  καταγγελια ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ

  Η ''ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ" ΚΑΓΚΕΜΠΕ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΡΙΚΑ ΝΑ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ("Το αφοδεύειν δημοσίως") ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ  Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης

  ΤΟ ΑΦΟΔΕΥΕΙΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ

  του Γιάννη Σχίζα

  Το "χάπενινγκ" ως πολιτική έκφραση δηλώνει συχνά και την "απόσυρση" της κοινωνίας από την ενεργό δράση: Οι άνθρωποι παραμένουν αραγμένοι σε "ντιβάνια, καρέκλες, σκαμπό, καναπέδες, κρεβάτια" κλπ. - που λέει ο γνωστός περφόρμερ Λιακόπουλος - και αφήνουν τους άλλους να μιλήσουν για λογαριασμό τους.....Φυσικά ένα καλό χάπενινγκ είναι καλύτερο από το τίποτε, επί πλέον δε έχει θεατρική αξία - σε αντίθεση με τον θεατρινισμό στον οποίο προσφεύγουν πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί ή δημοσιοσχεσίτες...Μερικά χάπενινγκ έχουν μηδαμινές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, υπάρχουν όμως και άλλα "που δεν τρώγονται με τίποτα"....Ένα από αυτά είναι και το προταθέν να διεξαχθεί στη Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, με την μαζική έξωση των προϊόντων του εντερικού σωλήνα...Η ιδέα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, και είχε ως εξής περίπου:

  Το πρωί του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου, 9:30 στην Πλατεία Συντάγματος!

  .

  ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ..ΠΕΣΙΜΑΤΟΣ

  .

  ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ - ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΩΒΡΑΚΑ, ΒΡΑΚΙΑ, ΒΡΑΚΕΣ, ΚΥΛΟΤΕΣ ΚΑΙ …ΠΕΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΚΑKΙΑ ΚΑΙ, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΩ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ.

  .

  ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  . .

  ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΟ, ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ!

  .

  ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ..ΠΕΣΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  1. Συγκέντρωση των ατόμων

  2. Κάλεσμα από ντουντούκα για να δηλωθεί διά βοής η πρόθεση συμμετοχής

  3. Σφύριγμα/σύνθημα για ταυτόχρονο κατέβασμα των βρακιών και έναρξη του ….πεσίματος

  Αν δεν σας έλθουν, δεν χάθηκε ο κόσμος, αρκεί η συμμετοχή και το συμβολικό του πράγματος.

  Μην παραλείψετε να φέρετε χαρτί υγείας..

  Η ώρα επιλέχθηκε έτσι, ώστε οι περισσότεροι να έχουν «πράμα»..

  Ευκοίλιος, δυσκοίλιος, έλα όπως είσαι!

 2. tsilivithras avatar
  tsilivithras 25/09/2010 17:45:31

  Το hotmail είναι προβληματικό εδώ και καιρό.
  Την πάτησα 2 φορές όπως περιγράφεις αλλά εγώ ήμουν στην πλευρά του παραλήπτη.
  Το gmail δεν μας τα λέει καλά τώρα τελευταία...

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 25/09/2010 17:56:51

  Έχω ακούσει ότι το R360.com, είναι από τους πιο αξιόπιστους παροχείς αλληλογραφίας.
  Δεν γνωρίζω εάν ισχύει, αλλά οι ειδικοί θα μπορούσαν να μας πουν

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ ο νοών...νοείτω 25/09/2010 17:58:46

   Θράκααααααα...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 25/09/2010 23:56:40

    @tsilivithras

    Δεν την ξέρω την R360.com.
    Εγώ χρησιμοποιώ το gmail.
    Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

    Δες και παρακάτω για μια ενημέρωση, περί e-mail

    Θραξ Αναρμόδιος

 4. athamas avatar
  athamas 25/09/2010 17:59:24

  Χρησιμοποιείστε «ελληνικά προϊόντα» που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και δεν ασχολείται κανένας «κινέζος» χάκερ μαζί τους.

  mailbox.gr
  mail.gr
  in.gr
  freemail.gr
  pathfinder
  κλπ κλπ

  Άμα θέλετε νάστε πρώτη μούρη :lol: τότε θα είστε και πρώτοι στόχοι.
  Όχι ότι τα ελληνικά webmails παρέχουν και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά ..ποιός ασχολείται μαζί τους;
  Άλλο νάχεις ms os με κάτι εκατομμύρια χρήστες και άλλο linux x distro με μερικές χιλιάδες χρήστες.

  Και την δουλειά τους την κάνουν και μερικά μάλιστα (π.χ. freemail.gr) και με το πολύ παραπάνω και *χωρίς* ούτε μία διαφήμιση παρακαλώ!

 5. Όνομα Επώνυμο avatar
  Όνομα Επώνυμο 25/09/2010 18:13:23

  Να βάλετε antivirus. Να κάνετε έναν καλό έλεγχο για spyware/adware.
  Να μην κάνετε logon σε αυτές τις υπηρεσίες από η/υ που δεν ξέρετε την κατάσταση του.
  Πολύ πιθανόν κάποιος φίλος σας να έχει ιούς και να φεύγουν τα email από τον δικό του messenger. Πολύ συχνό αρκετές επαφές να είναι κοινές μεταξύ γνωστών.. Έτσι διαρρέει και η διεύθυνση σας. Καθόλου δύσκολο να βάλω όποια διεύθυνση θέλω σαν αποστολέα..
  Σταματήστε να εγκαθιστάτε ότι βρίσκετε μπροστά σας, ειδικά add-ons για messengers (φατσούλες και διάφορες άλλες βλακείες)
  Όταν προωθείτε ένα email σβήνετε τους προηγούμενους αποστολείς και παραλήπτες και ειδικά όταν στέλνετε σε πολλούς παραλήπτες χρησιμοποιείτε το Bcc (Κρυφή Κοινοποίηση νομίζω..) και όχι το απλό "Προς". Έτσι κανείς δεν βλέπει το email του άλλου.

  Η λειτουργία του gmail είναι υποδειγματική. Ειδικά το Spam filter του..

  Και εμένα μου έρχονται τέτοια μηνύματα, δεν σημαίνει ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός μου..
  Εκτός εάν ο κωδικός σας είναι 12345678 ή 1111 ......

  • Calamari avatar
   Calamari @ Όνομα Επώνυμο 25/09/2010 23:55:30

   + 1000

 6. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 25/09/2010 18:54:20

  To gmail.com σε περίπτωση ύποπτων κινήσεων στο λογαριασμό τον κλειδώνει και στέλνει SMS στον ιδιοκτήτη με κωδικό για να ανοίξει πάλι.
  Ποιός "μελετάει" όμως νόμιμα το περιεχόμενο των μηνυμάτων ίσως ξέρει ο Joe Biden να το πει στον ΓΑΠ για να μας το ανακοινώσει!

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 00:33:14

  Το e-mail είναι μια σχετικά απλή υπηρεσία, που παρέχουν διάφοροι πάροχοι. Επί πληρωμή ή δωρεάν.

  Ιδού, χοντρικά, πως "δουλεύει".

  Οταν γράφω ένα e-mail και πατάω το κουμπί για να αποσταλεί, το μήνυμα που έγραψα φεύγει από τον δικό μου υπολογιστή και πηγαίνει σε έναν υπολογιστή του παρόχου της υπηρεσίας, πχ otenet, gmail, hotmail κλπ, ο οποίος υπολογιστής είναι επιφορτισμένος με αυτή την δουλειά. Να δέχεται δηλαδή από τους χρήστες που εξυπηρετεί, τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν σε άλλους χρήστες. Αυτός λοιπόν ο υπολογιστής λέγεται server εξερχομένων (outgoing server).

  Για να δεχτεί αυτός σέρβερ εξερχομένων το μήνυμα που θέλω να στείλω, πρέπει εγώ να έχω έναν e-mail λογαριασμό στον σέρβερ αυτό. Με όνομα και κωδικό, που τον ξέρω μόνο εγώ, λογικά.

  Το πρόγραμμα που χρησιμοποιουμε για να γράψουμε και να στείλουμε το μήνυμα (e-mail client), έχει όλες αυτές τις ρυθμίσεις του λογαριασμού και ξέρει πως να βρει τον σέρβερ εξερχομένων για να του παραδώσει το μήνυμα. Εννοείται ότι ο σέρβερ εξερχομένων θα ζητήσει όνομα χρήστη και κωδικό από τον δικό μας υπολογιστή, πριν παραλάβει το εξερχόμενο μήνυμα. Το e-mail client πρόγραμμα για να μη μας κουράζει, ΔΕΝ μας ζητάει όλη την ώρα το όνομα και τον κωδικό του λογαριασμού μας. Τα ξέρει και τα χρησιμοποιεί. Και αυτό είναι και το πρόβλημα βασικά.

  Ο σέρβερ εξερχομένων, αφού παραλάβει το μήνυμα, θα το προωθήσει (κάποια στιγμή που θα κρίνει αυτός ότι πρέπει), και θα το παραδώσει σε έναν άλλο σέρβερ υπολογιστή. Αυτός ο σέρβερ που θα πάρει το μήνυμα ανήκει στον πάροχο του παραλήπτη-χρήστη. Αυτός είναι ο σέρβερ εισερχομένων (incoming server).

  Ενας σέρβερ εισερχομένων διατηρεί ένα "νοητό" κουτί εισερχομένων μηνυμάτων για κάθε χρήστη-λογαριασμό. Κάτι σαν το γραμματοκιβώτιο που έχουμε όλοι στις πολυκατοικίες.

  Οταν ο χρήστης παραλήπτης πατήσει στον δικό του e-mail client πρόγραμμα το κουμπί Παραλαβή ή κάπως έτσι, ο δικός του υπολογιστής θα πάει στον σέρβερ εισερχομένων και θα πάρει τα εισερχόμενα μηνύματα.

  Χοντρικά, αυτή είναι η διαδικασία, μόνο που στην πραγματικότητα είναι πολύ-πολύ πιο περίπλοκη.

  Ας πάμε στο πρόβλημα που αναφέρει ο Strange Attractor. Οτι δηλαδή "κάποιος" χρησιμοποίησε τις επαφές του και έστειλε σε όλους μήνυμα με τον λογαριασμό του.

  Οι επαφές είναι μια λίστα από διεθύνσεις. Αν χρησιμοποιούμε e-mail client στο δικό μας μηχάνημα, δηλαδή έναν desktop e-mail client, και όχι στο web (όπου στέλνουμε και παραλαμβάνουμε e-mail μηνύματα χρησιμοποιόντας τον browser, πχ. Internet Explorer, Firefox κλπ), τότε οι επαφές αυτές είναι αποθηκευμένες στον δικό μας υπολογιστή. Αν χρησιμοποιούμε web-mail (δεν το κάνω αυτό), τότε οι επαφές είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή του παρόχου (πχ gmail, hotmail κλπ).

  Υπάρχουν ιοί υπολογιστών, που μπορεί να τον "κολλήσει" ένας υπολογιστής και οι οποίοι, χωρίς να μας ρωτήσουν φυσικά και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, παίρνουν όλες τις επαφές μας και τους στέλνουν ένα μήνυμα. Οτι μήνυμα θέλουν. Σαν να ήμασταν εμείς οι αποστολείς. Αυτό γίνεται διότι χρησιμοποιούν τον δικό μας υπολογιστοί οι ιοί αυτοί. Κι έτσι στα μάτια του σέρβερ εισερχομένων είναι σαν να το στείλαμε εμείς οι ίδιοι. Ενας τέτοιος ιός, πολύ διάσημος γύρω στο 1998-9 ήταν ο φοβερος και τρομερός "I love you".

  Για να κάνει το ίδιο πράμα ένας ιός, όταν οι επαφές μας είναι στο web, πρέπει να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τον υπολογιστή του παρόχου, με κάποιον τρόπο. Πράγμα πιο δύσκολο.

  Συνηθως δηλαδή, όταν παραπονιούνται φίλοι μας ότι παίρνουν e-mail από μας που δεν τα στείλαμε εμείς, ΕΧΟΥΜΕ ΙΟ στον υπολογιστή μας.

  Βέβαια αυτό δεν είναι σίγουρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει το ίδιο, κι εγώ δεν είμαι ειδικός στα δίκτυα ή το e-mail πρωτόκολο.

  Αυτό που γίνεται συνήθως με τα e-mail, είναι το λεγόμενο spam e-mail. Δηλαδή κάποις έχει συγκεντρώσει (με νόμιμο ή παράνομο τρόπο) χιλιάδες διευθύνσεις e-mail και πιάνει και στέλνει μαζικά σε όλους ένα μήνυμα. Συνήθως είναι διαφημιστικό. Για βιάγκρα και τέτοια. Αλλά όχι μόνο. Οι επιχειρηματίες που το κάνουν αυτό, αγοράζουν τις διευθύνσεις, συνήθως με την χιλιάδα, ώστε να στείλουν διαφημιστικά μηνύματα. Διατείνονται μάλιστα ότι 1 στους 1000 αγοράζει.

  Γι' αυτό ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΤΕ την διεύθυνση e-mail μας ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. Διότι συνήθως χρησιμοποιούν ρομπότ προγράμματα, που όλη μέρα περιδιαβαίνουν το ίντερνετ, μπαίνουν σε ΟΛΕΣ τις σελίδες, κάνουν ανάλυση (parsing) τα κείμενα, και αν βρουν κάτι που μοιάζει με e-mail διεύθυνση, το μαζεύουν και το πηγαίνουν στο αφεντικό τους. Τέτοιες λίστες e-mail είναι ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ιδίως όταν ξέρουμε και το επάγγελμα ή τα ενδιαφέροντα του κατόχου, πχ γιατρός, νοικοκυρά κλπ. Ωστε να του στείλουμε και το κατάλληλο διαφημιστικό.

  Δεν γράφουμε λοιπόν ΠΟΤΕ την διεύθυνση e-mail μας με τρόπο που να διευκολύνει αυτά τα προγράμματα, πχ MyName@MyServer.com, αλλά, για παράδειγμα, MyName[papaki]MyServer(teleia)com

  Ωστε να προφυλαχθουμε από τους spammers όσο γίνεται.

  Προσοχή επίσης στα html e-mail, δηλαδή στα e-mail που ΔΕΝ είναι μόνο κείμενο, αλλά περιέχουν και άλλα αντικείμενα, σαν μια html σελίδα στο ίντερνετ. Αυτά τα e-mail, αν είναι κακόβουλα, μπορεί να εκτελέσουν προγραμματάκια στον υπολογιστή μας ή να περιέχουν script ιούς (πως να το εξηγήσω τώρα αυτό;). Ο "I love you" τέτοιος ιός ήταν. Καλύτερα να αποφεύγουμε τα html emails. Οι mail clients εχουν ρυθμίσεις για "μόνο κείμενο".

  Φίου, πολλά είπα πάλι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 09:54:06

   Να σαι καλά ρε συ Θράκα.
   Για κάτι e-στόκους σαν κι εμένα ήταν υπέρ του δέοντως χρήσιμο αυτό το σχόλιο.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 09:55:38

   με το Norton 360 τελειωνεις και ηρεμεις.

   • gdp77 avatar
    gdp77 @ Enzo 26/09/2010 10:15:57

    Απλά έλεος... Βασικά το Norton είναι ό,τι πιο βαρύ και αναξιόπιστο υπάρχει. Πριν δέκα χρόνια ήταν κάτι. Πλέον... Τέλος πάντων : γούστα και προτιμήσεις είναι αυτά....

   • Enzo avatar
    Enzo @ Enzo 26/09/2010 11:21:51

    το καινουριο ειναι πολυ καλο και τρεχει μια χαρα σε μενα, καμια σχεση με τα παλια.

 8. neotera avatar
  neotera 26/09/2010 01:08:08

  Αφού έχει πρόσβαση παντού το Γκούγκλι, ο Μεγάλος Αδερφός σε σύνδεση και με τις εταιρίες τηλεφωνίας, όχι μόνο στη συλλογή, αλλά και στην επεξεργασία των δεδομένων των υπολογιστών μας, τι μας νοιάζει τι κάνουν οι κινέζοι λιμάρηδες ? Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο απλος χρήστης είναι να πάρει τις προφυλάξεις του μακρυά απ'τη Μάϊκροσοφτο και τους αμέσως συνεργαζόμενους. Και το αβαστ και το εφ σεκιούρ, και ιδίως το Κασπέρκυ για απαιτητικούς(και υπομονετικούς) είναι προτιμότερα από Μακάφυ Νόρτονα και τίποτα Πάντα. Αυτά είναι ζητήματα που δεν μπορεί να επαφίενται στο χειρισμό ιδιωτικών εταιριών, όσο μεγάλες και να είναι. Για να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικός χώρος χρειάζεται ισχύρό δημοκρατικό κράτος χωρίς "αρχές" κοροϊδίας, αλλιώς πάπαλα. Οτι βρίσκεται μέσα στους υπολογιστές είναι σε κοινή θέα και χρήση αφού αποφέρει κέρδος.

 9. Peter Pan avatar
  Peter Pan 26/09/2010 01:36:25

  Μια απορία. Για να είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet όλοι πληρώνουμε κάποιον πάροχο. Ο πάροχος αυτός μας διαθέτει mail, πολλές φορές πάνω από ένα.

  Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ποιός ο λόγος να έχει κάποιος gmail, hotmail κλπ.
  Προσωπικά θεωρώ όλα αυτά τα παραπάνω mail σαν τα ανώνυμα καρτοκινητά που υπήρχαν.

  Επομένως προς τι τα παράπονα;
  Ενώ αν έχεις το τιμιότατο otenet, forthnet κλπ no problem.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Peter Pan 26/09/2010 02:23:50

   Peter Pan, το τιμιότατο otenet "no problem" βάσει ποιών στοιχείων? Me 93% oveerflow scam-spam-junk τον μήνα? Με ανύπαρκτα φίλτρα ικανά να προστατέψουν τον χρήστη? Περίπου 2 ώρες την ημέρα χρειαζόμουν γιά να καθαρίσω τα σκουπίδια στο Office Οutlook. Mε την πατέντα SpamArrest® που εμπιστεύονται ABC, BBC, CNN κ.α., βρήκα την ησυχία μου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε ενδιαφερόμενο (http://bit.ly/c82hMX)

 10. gdp77 avatar
  gdp77 26/09/2010 09:12:46

  Ρε παιδιά, δεν έχει τόσο σχέση η υπηρεσία ή ο provider που χρησιμοποιείτε, όσο το τι κάνετε στο pc σας και με ποιο λειτουργικό.

  1) Δε σου φταίει η υπηρεσία (π.χ. google ή Hotmail), αν έχεις weak password π.χ. "00000000" ή "12345678". Είναι θέμα χρόνου το πότε θα παραβιαστεί από επιτήδειους.

  2) Ακόμα και δυνατό pass να έχεις (συνδυασμό από γράμματα, σύμβολα και αριθμούς πχ "12go!@" ) αν το διάτρητο λειτουργικό σύστημα (λέγε με windows) έχει κολλήσει malware (κάποιο keylogger), πανεύκολα ο οποιοσδήποτε κινέζος στην άλλη άκρη του κόσμου θα μάθει το pass σου και θα χρησιμοποιεί κατά βούληση το email σου.

  3) Η λύση για προστασία στο διαδίκτυο και απόλυτη ασφάλεια είναι η χρήση linux os (π.χ. www.ubuntu.com - είναι ΔΩΡΕΑΝ ). Τότε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι οι πιστωτικές σου και τα προσωπικά σου δεδομένα δεν κινδυνεύουν. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να σε προστατέψει αν είσαι ανυποψίαστος και δίνεις σε όποιον σου ζητάει το pin σου χωρίς να ξέρεις το λόγο (π.χ. ένα email που δήθεν είναι από την τράπεζά σου και εσύ τους απαντάς με το pin σου - Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να σε προστατέψει κανένα λειτουργικό).

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ gdp77 26/09/2010 11:37:01

   Οι ιοί, τα σκουλήκια, τα keyloggers, τα trojan, και τα χίλια δυο, είναι διαδεδομένα στα Windows, γιατί είναι τα Windows διαδεδομένα.

   Είμαι fun του open source, αλλά ούτε τα open source λειτουργικά έχουν ανοσία σε τέτοιες "ασθένειες". Απλώς τα open source λειτουργικά έχουν μικρότερη διάδοση, από ότι τα Windows της Μ$.

   Αν είχαμε Linux διανομές στην θέση των Windows, είμαι σίγουρος ότι θα βλέπαμε και εκεί τα ίδια πράγματα.

   Θέλει προσοχή πάντα από τον χρήστη, τον άνθρωπο. Και λίγη γνώση, σιγά-σιγά.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • gdp77 avatar
    gdp77 @ Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 20:40:53

    Όλα καλά. Τον οπαδισμό σε ποιο ακριβώς σημείο του post μου τον είδες; Εγκυκλοπαιδικά ρωτώ, γιατί τουλάχιστον στο δικό μου νου είναι άλλο το να έχεις μια χ άποψη (τεκμηριωμένη ή όχι) και άλλο ο οπαδισμός (=τυφλή προσήλωση σε κάτι)

 11. gdp77 avatar
  gdp77 26/09/2010 09:18:06

  Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ποιός ο λόγος να έχει κάποιος gmail, hotmail κλπ.

  Πολλοί λόγοι

  1) Είναι προσβάσιμα από παντού στον κόσμο

  2) Έχουν απείρως περισσότερες δυνατότητες

  3) Τα κρατάς μια ζωή ενώ πάροχο (forthnet, hol κτλ) μπορεί να αλλάξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου, οπότε χάνεις το mail σου.

  κτλ κτλ

 12. anonyme avatar
  anonyme 26/09/2010 14:52:28

  Έχω αντίστοιχο πρόβλημα και εγώ με το hotmail εδώ και δύο μέρες.
  Έβαλα username kai password και μετά βρέθηκα σε μια σελίδα
  που με ενημερώνει ότι ο λογαριασμός μου έχει αποκλειστεί για
  παραβίαση των όρων χρήσης .Δεν ξέρω τι έχει συμβεί , προσπαθώ να βγάλω άκρη
  αλλά τίποτα.
  Πριν από μερικούς μήνες είχα και το πρόβλημα που αναφέρεται στην ανάρτηση.
  Δηλαδη έστελνα αυτοματοποιημένα μηνύματα στις επαφές μου
  χωρίς να το γνωρίζω τα οποία ήταν σπαμ και περιείχαν διαφημιστικά μηνύματα.
  Αυτό το έλυσα αλλάζοντας το κωδικό μου, αλλά το πρόβλημα
  που έχω τώρα είναι πιο σοβαρό, δεν έχω καθόλου πρόσβαση.

 13. gdp77 avatar
  gdp77 26/09/2010 15:16:23

  Αυτό που λες είναι FUD που έχει διαδοθεί κυρίως από την M$. Το linux είναι διαδεδομένο όσο δε φαντάζεσαι στο net (σχεδόν όλοι οι mission critical servers και data centers με δεδομένα πολύ πιο πολύτιμα από τον καθένα από μας). Ναι, αν είχε μεγαλύτερο ποσοστό στο desktop θα γινόταν στόχος. Όμως επειδή είναι φτιαγμένο με εντελώς άλλη λογική από τα windows δεν μπορεί να παραβιαστεί η ασφάλεια του συστήματος τόσο εύκολα όσο στα windows και είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και αν κάποιο σύστημα προσβληθεί, να υπάρξει πολλαπλασιασμός (= μετάδοση) του ιού. Πεισματικές προσπάθειες που έχουν γίνει στα εργαστήρια έχουν αποτύχει πολλάκις, αποδεικνύοντας πόσο ασφαλές είναι το linux. (Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που το κάνουν πιο ασφαλές, αλλά μακρυγορούμε).

  Ο καθένας ας πάρει τις αποφάσεις του. Προσωπικά επιλέγω να κάνω όλες τις online αγορές μου από linux OS και νιώθω ασφαλής. Αυτό έχει σημασία. Οι υπόλοιπο μπορούν να τζογάρουν καθημερινά.

 14. gdp77 avatar
  gdp77 26/09/2010 15:21:05

  Έπαθες αυτό που λέμε "και χτυπημένος και γ@μημένος"...
  Ο λογαριασμός σου παραβιάστηκε και η υπηρεσία "hotmail" τον έκλεισε γιατί θεωρεί ότι έκανες spamming. Όλα αυτά εν αγνοία σου βέβαια... Θα πρότεινα πρώτα απ΄ όλα να βγάλεις με κάποιο τρόπο τα keyloggers από το σύστημά σου.

  • anonyme avatar
   anonyme @ gdp77 26/09/2010 17:44:46

   ξέρεις περισσότερα από εμένα.Τι εννοείς keyloggers
   και πως μπορώ να το κάνω αυτό;

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ gdp77 26/09/2010 17:49:19

   @anonyme

   google: "get rid of keyloggers"

  • anonyme avatar
   anonyme @ gdp77 26/09/2010 18:50:18

   έτρεξα το spybot kai το avg και δε βρήκαν τίποτα.
   Αφού έψαξα στο γκουγκλ για το θέμα βρήκα ένα φόρουμ που
   προτείνει ένα πρόγραμμα το security task manager το
   οποίο εντοπίζει περίεργες διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο.Ούτε με αυτό το πρόγραμμα εντόπισα τίποτα στον
   υπολογιστή μου.Άρα μήπως δεν έχω keyloggers; Έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα;

  • gdp77 avatar
   gdp77 @ gdp77 26/09/2010 20:43:58

   Για να αποκτήσεις κάποιος πρόσβαση στο account σου, πρέπει να γνωρίζει το user name και το pass σου. Αυτό έγινε είτε με κάποιο πρόγραμμα keylogger (πρόγραμμα που τρέχει στο παρασκήνιο και παρακολουθεί ό,τι πληκτρολογείς - ναι ακόμα και τα στοιχεία της πιστωτικής σου), είτε είχες πολύ εύκολο pass (π.χ. 12345678) και κάποιο bot (πρόγραμμα) παραβίασε εύκολα το λογαριασμό σου.

 15. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 15:26:01

  Εγώ θέλησα να πω δυο πράματα όσο πιο απλά μπορούσα μήπως και φανούν χρήσιμα σε κάποιον χρήστη που δεν τα ξέρει.

  Δεν με καίει το Linux ούτε ο κάθε οπαδισμός. Και τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ το πνεύμα "δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου". Κανείς δεν επιτέθηκε στο Linux και κανείς δεν υπερασπίστηκε την Microsoft. Είμαι πολύ μεγάλος σε ηλικία για τέτοια.

  Αυτό το πνεύμα της οπαδικής υποστήριξης είναι που δεν κατάλαβα ποτέ. Και όσο για το Linux, και πίστεψέ με το παρακολουθώ από ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ, έχω να πω πως ο χειρότερος εχθρός του είναι η κοινότητα των οπαδών του. Εδώ ΚΑΙ έξω. Και θα αφήσω αυτόν τον ισχυρισμό μου και ΧΩΡΙΣ τεκμηρίωση.

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.