#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2010 13:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραίτηση Καμίνη - δεκανίκι Κουβέλη στο ΠΑΣΟΚΤην παραίτηση του από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ύστερα και από τη σχετική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως αναφέρει στη σχετική δήλωση του η παραίτησή του θα υποβληθεί και επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου ανεξαρτήτως από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα προκειμένου να μη βαρύνει καμια απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή.

Εκφράζει πάντως την πεποίθησή του ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ανάγκη από μία εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικες περιχαρακώσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνω οκτώ χρόνια, δηλαδή δύο πλήρεις θητείες στο αξίωμα του Συνήγορου του Πολίτη, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στην ίδια αρχή από τη θέση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη. Βασική μέριμνά μου από την πρώτη στιγμή ήταν η προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της αρχής. Όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τους άμεσους συνεργάτες μου και το προσωπικό, προσπαθήσαμε συστηματικά να εμφυσήσουμε στη δημόσια διοίκηση δύο αρχές θεμελιώδεις για ένα σύγχρονο κράτους δικαίου : τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Στις αρχές του μήνα ο κύριος Φώτης Κουβέλης μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να με προτείνει ως υπερκομματικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας. Δέχτηκα να συζητήσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στον Συνήγορο του Πολίτη. Επιπλέον, εκτιμώντας ότι ο Δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση, θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, αποφάσισα να παραιτηθώ, προκειμένου να μην βαρύνει καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή στην οποία υπηρετώ. Την παραίτησή μου θα υποβάλω εντός του Σεπτεμβρίου, περιοριζόμενος έως τότε στη διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες δεν είναι νομικά δυνατή η αναπλήρωσή μου. Κατά τα λοιπά και έως την εκλογή νέου Συνήγορου του Πολίτη, θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αναπλήρωσης από Βοηθό Συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, το προσωπικό του Συνήγορου του Πολίτη και τους χιλιάδες πολίτες που έχουν κατά καιρούς προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή τιμώντας την με την εμπιστοσύνη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xmm avatar
  xmm 25/08/2010 14:06:09

  και δηλαδη για μισο λεπτο, η ενναλακτικη ειναι ο Νικητας,που επι δημαρχιας του η Αθηνα εγινε στην καλυτερη Νεο Δελχι; Αν δεν φταιει αυτος αποκλειστικα, που δεν φταιει, επρεπε να εχει βγει καταγγελτικα και δυναμικα και να μην χαιδευει αυτια οταν επρεπε. Η θα επρεπε να αποδεχτει την αποτυχια του και να δωσει την ευκαιρια στην ΝΔ να κατεβασει ενα αφθαρτο υποψηφιο. Ελπιζω να μην εκλεγει και να αποχωρησει απο την πολιτικη οπως και δηλωνε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ xmm 25/08/2010 15:04:38

   OK, η εναλλακτική δεν είναι ο Νικήτας. Αλλά όχι και να μας περνάνε για κάφρους, νομίζοντας ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει σε πολιτικό επίπεδο αυτή η ανίερη συμμαχία, αυτός ο μικροαστικού τύπου γάμος συμφέροντος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικο"Αριστεράς"...

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/08/2010 14:24:55

  Τα βρήκαν οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί, έτοιμοι πλέον να πέσουν στις αγκάλες του ΓΑΠ και του νεοφιλελεύθερου, μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ. Αν δεν τα είχαν βρει, τον είχατε για χαζό να παραιτηθεί;

  Άντε κύριε Φώτη, με το καλό και υφυπουργός σαν το Μπίστη της ΑΕΚΑ...

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Αυριανιστής 25/08/2010 18:08:28

   Θα έλεγα το σημερινό ΠΑΣΟΚ ακροδεξιό, αφού η «πολιτική» του εκφράζεται μόνο με οικονομικούς όρους, και αυτοί είναι του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή της μετανεωτερικής ακροδεξιάς..

 3. zap-zap avatar
  zap-zap 25/08/2010 14:39:51

  την τύχη του Μπίστη θα έχει... με τον Χατζησωκράτη μέλος θα μείνει.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ zap-zap 25/08/2010 21:58:36

   Αν χρειαστεί, θα κοπεί κι άλλη «φέτα».

 4. ApoTel avatar
  ApoTel 25/08/2010 14:52:48

  Ζήτω οι "ανεξάρτητες" αρχές Άντε να του ανταποδώσει ο ΓΑΠ την επίσκεψη.

 5. anonymous avatar
  anonymous 25/08/2010 15:53:00

  Όλοι οι φελλοί μαζεύτηκαν στην Αθήνα. Δείγμα παρακμής. Τον Καμίνη τον είχαμε στο Παν/μιο και δεν τον θεωρούσαμε σοβαρό. Άλλωστε ο τομέας του δημοσίου κάτι αριστερούς φελλούς πάντα μάζευε.

  Μετά ήταν βοηθός συν. πολίτη. Του έστειλα ένα παράπονο για ένα θέμα και του έγραφα μέσα ότι επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπηρεσία πριν μεταβώ και τους ρώτησα αν θα μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν. Μου απάντησαν ναι και όταν πήγα 100 χλμ. δρόμος δεν είχαν τα ειδικά έντυπα και μου έδωσαν ένα προσωρινό για να βολευτώ προσωρινά αλλά έπρεπε να ξαναπάω. Δηλ. διπλά έξοδα και χαμένη άλλη μια μέρα. Του ζήτησα να μεσολαβήσει για αποκατάσταση της δαπάνης μετάβασης, γιατί θα μπορούσαν να μου πουν να μην πάω.

  Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι εξυπηρετήθηκα από το προσωρινό τρίμηνο έντυπο. Όταν δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα, ότι εγώ έπρεπε να ξαναπάω και να πληρώσω διπλά εισιτήρια, πως διάολο θέλει να γίνει Δήμαρχος ενός εκ. κατοίκων;

  ΥΓ. Όταν ο λογιστάκος έβγαλε στην πιάτσα τις ανεξάρτητες αρχές για να βολευτούν κάμποσοι αργόσχολοι είχα τεστάρει την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και το συνήγορο του πολίτη.

  Συμπέρασμα και για τους δυο: Μεγάλη απάτη.

 6. Misha avatar
  Misha 25/08/2010 18:30:58

  Η «αριστερά» αυτή βρωμάει πιο πολυ κι από την ακροδεξιά.
  Σαν το κάθαρμα τον οικολόγο Φίσερ και τον άλλο , τον Μπερνάρ Κουσνέρ που πρωτοστάτησαν στον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Misha 25/08/2010 18:39:23

   Misha, αυτή η "αριστερά" είναι πιό ραφιναρισμένη και πιό αποσμησμένη απο την ακροδεξιά και κατα συνέπεια πολύ πιό επικίνδυνη.
   Ανέκαθεν το σύστημα, χρησιμοποιούσε τέτοια πολιτικά μορφώματα για να διεισδύει σε κοινωνικούς χώρους, τους οποίους η δεξιά με το κανονικό της πρόσωπο, ήταν αδύνατο ακόμα και να τους πλησιάσει.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Misha 25/08/2010 18:56:34

   Δ.Α.ΛΑ..ΣΟ.Κ & Θυγάτηρ–όλα μαζί μας δίνουν το φάσμα της σύγχρονης, μετανεοτερικής ακροδεξιάς -και τα περί «δεξιάς», «κεντροδεξιάς» και «κεντροαριστεράς» είναι σαν τις διαφορές ανάμεσα στις μάρκες του ίδιου τυποποιημένου προϊόντος..

  • Orestios avatar
   Orestios @ Misha 25/08/2010 18:59:54

   Συνωμοσιολογήστε λίγο περισσότερο.
   Σοσιαλιστές είναι και πάντα αυτή ήταν η σοσιαλιστική πρακτική.
   Μάλλον εσείς εξαπατηθήκατε και νομίζετε πως είστε σοσιαλιστές.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Orestios 25/08/2010 20:31:22

    Εγώ πάντως, ούτε νομίζω, ούτε είμαι, ούτε θέλω να είμαι σοσιαλιστής και με προσβάλει σφόδρα να με χαρακτηρίζουν έτσι!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:35:31

    Ζητώ συγγνώμη άσχετε αν ένοιωσες έτσι.
    Το να θεωρείς κάτι άλλο και όχι σοσιαλισμό τις πρακτικές όλων αυτών είναι φυγή από την πραγματικότητα.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Orestios 25/08/2010 20:49:50

    Πούρος καπιταλισμός φίλε μου. Στην πιό επιθετική μορφή του, εντελώς απαλλαγμένος απο προσχήματα, ηθικές αναστολές και αντίπαλο δέος. Συνεπικουρούμενος φυσικά και απο τα εξαπτέρυγά του που προσπαθούν για μια θέση στον ήλιο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:51:28

    Και πού είναι το κεφάλαιο σε αυτόν τον καπιταλισμό?

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Orestios 25/08/2010 21:29:32

    Ε..καλά τώρα, μη μου πείς ότι δεν βλέπεις που είναι το κεφάλαιο.
    Οι τράπεζες τι είναι? O Μπομπολας, ο Αλαφούζος, o Κόκκαλης?
    Αλλά και το "διεθνές" κεφάλαιο που λόγω παγκοσμιοποίησης γυρνάει απο χώρα σε χώρα, εκμεταλεύεται τις παραγωγικές δυνάμεις κάθε χώρας και συγκεντρώνει τα πλούτη που αποκομίζει όπου αυτό κρίνει ότι είναι ασφαλή.

 7. ΓΙΑΝΝΙΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΙΣ 25/08/2010 21:05:56

  O ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ!

 8. akis avatar
  akis 25/08/2010 21:49:40

  apokalufthike giati efuge....dn sas kanei entuposei oti kanoune oloi oti mporoune enantion tou mikrou?...auto kai mono me vazei se skepseis kai apo antidrasi na psifiso suriza.......diladi o mikros ftaiei.malista........eno oloi oi alloi oi megaloi 65 kai...pou mas exoune ftasei eos edo dn milei kaneis e....dn ftaine.kai oxi mono auto tous psifizoune kiolas akoma.......ti na po kai pou na pao me ton neolina pia.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.