05/07/2010 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρέδωσαν τη χώρα!!!Όχι 120 σελίδες που πέρασαν από τη Βουλή αλλά 1300 και πλέον σελίδες φέρεται είναι το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση!!! Εφόσον αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έχει συντελεστεί στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Χωρίς καν να κοιτάξουμε τα όσα επιπλέον αναφέρονται, η ΑΠΑΤΗ είναι δεδομένη. Πόσω μάλλον να αρχίσουμε να τα κοιτάμε κιόλας.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μην πάρει δάνειο από άλλη χώρα, δε μπορεί να υποθηκεύσει ή ενοικιάσει έσοδα ή περιουσία ή να μεταφέρει τα χρέη της, κάτι που όμως μπορούν να κάνουν οι χώρες που δανείζουν. Τα χρέη δηλαδή της Ελλάδας θα μπορούν να μεταβιβάζονται αλλού στην Τουρκία για παράδειγμα! Μπορεί να γίνει έτσι Εξωτερική πολιτική; Ποτέ! Μπορεί έτσι ένα κράτος να είναι πράγματι κυρίαρχο; Ποτέ!

Η σύμβαση υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό σημαίνει. Για να είναι νόμιμη η σύμβαση αναφέρεται ότι αρκεί η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών και τίποτα άλλο. Δε μπορεί να προσφύγει σε δικαστήρια. Μόνο το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τα συνταγματικά δικαστήρια των χωρών δανειστών μπορούν να κρίνουν το μνημόνιο. Αυτά και πολλά ακόμα....

Γ.Α.

Μνημόνιο Ντροπής 2

Μνημόνιο Ντροπής 3

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/07/2010 13:40:24

  1. Το ΠΛΗΡΕΣ κείμενο του ΑΓΓΛΙΚΟΥ μνημονίου πρέπει να αναρτηθεί επίσημα από την κυβέρνηση.

  2. Στη συνέχεια πρέπει να συσταθεί ταχύτατα ανεξάρτητη αρχή για την πιστή και λέξη προς λέξη εκ νέου μετάφραση του μνημονίου και όλων των παραρτημάτων αυτού, και στη συνέχεια να γίνει επίσημη και ανοιχτή σε ηλεκτρονική διαδικτυακή διαβούλευση αντιπαραβολή αυτής της μετάφρασης με την έκδοση μετάφρασης που παρουσίασε το κυβερνών κόμμα του ΔΝΤ.

  3. Aν διαπιστωθούν αποκλίσεις αγγλικού-ελληνικού, παραλείψεις και αποκρύψεις, το κατοχικό μνημόνιο πρέπει να AKYΡΩΘΕΙ και τα κόμματα που το ψήφισαν πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού και για ΠΡΟΔΟΣΙΑ της χώρας και των πολιτών της.

  4. Tαυτόχρονα και έως ότου γκρεμιστεί η νέα δουλεία απαιτούμε να αναρτώνται σε διαδικτυακή διαβούλευση όλες οι προσθήκες και επισυμφωνίες που συνάπτουν καθημερινά ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ οι νεοκατοχικοί δανειστές της χώρας με την κυβέρνηση του ΔΝΤ και για τις οποίες ΔΕΝ ενημερώνεται ο Ελληνικός λαός.

 2. loretta avatar
  loretta 05/07/2010 13:48:32

  Φακτορα μονο εσεις και αντε δυο ακομα να ασχολουνται με το θεμα του μνημονιου .....ΟΙ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ....για μια ακομα φορα αποδυκνειουν του λογου το αληθες....εχουν προσκυνησει τον ΠΡΟΔΟΤΗ...και εμεις ας λεμε οτι θεμε που λεν και την Σαλονικα.

 3. Misha avatar
  Misha 05/07/2010 13:54:21

  Προσφυγές και χιλιάδες αγωγές κατά του Μνημονίου.

  Συνταγματικό πραξικόπημα η ψήφισή του. Έπρεπε να περάσει με 180 ψήφους, λένε συνταγματολόγοι.

  Περιφρόνησαν τη Βουλή και τη λαϊκή κυριαρχία, τονίζει στο «Π» ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης.

  Μπαστούνια τα βρίσκει η κυβέρνηση... όχι μόνο για το Μνημόνιο και τις αποφάσεις που επιβάλλει, αλλά και για τον τρόπο που το ψήφισε στη Βουλή.

  Προσφυγές και αγωγές πρόκειται να κατατεθούν μέσα στον Ιούλιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργηση νομοθετημάτων που προστατεύονται από τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

  Προσφυγές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και άλλους οργανισμούς, αλλά και αγωγές κατά του Δημοσίου για τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και επιδομάτων, για επιστροφή των παρακρατούμενων.

  Στόχος των οργανισμών, με επικεφαλής τον ΔΣΑ, κατά της λαίλαπας του Μνημονίου είναι να σταλεί ένα μεγάλο μήνυμα αντίστασης, με την κατάθεση αγωγών από 100.000 και πάνω (!), ώστε να υποχρεωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να δει τι θα κάνει, ότι δεν περνάνε τα μέτρα που καταλύουν ανθρώπινα δικαιώματα, που προστατεύονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση του 1952 και τη Συνθήκη της Λισσαβώνας.

  Με το Μνημόνιο καταλύονται όλα. Καταλύεται η νομιμότητα. Και δεν θα μείνουν μόνο εκεί. Θα υπάρξει συνέχεια στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

  Αυτή είναι η μια πλευρά.

  Υπάρχει όμως και μέγα θέμα παραβίασης του Συντάγματος.

  Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης, που έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των δικαστικών ενεργειών των παραπάνω φορέων, είναι σαφής.

  Μιλώντας στο «Π» ο κ. Κασιμάτης μας είπε:

  - Αυτή η μεθόδευση της ψήφισης του Μνημονίου ως απλού νόμου είναι πρωτοφανής. Έπρεπε να περάσει με τα 3/5 της Βουλής (δηλαδή 180 ψήφους), όπως προβλέπει το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος. Παρέκαμψαν το Σύνταγμα. Πρόκειται για παραχώρηση αρμοδιότητας της Βουλής. Περιφρόνησαν τη Βουλή. Περιφρόνησαν τη λαϊκή κυριαρχία. Πρόκειται, λένε και άλλοι συνταγματολόγοι, για συνταγματικό πραξικόπημα!

  Και υποστηρίζουν ότι είναι ΑΚΥΡΗ η σύμβαση, το Μνημόνιο!

  από το ΠΑΡΟΝ τής Κυριακής 4/7/2010

  • Il marinero avatar
   Il marinero @ Misha 05/07/2010 14:14:58

   Αγαπητέ μου Misha ακόμα και στην ανύπαρκτη πιθανότητα να είναι Έγκυρη, όταν εγώ θα κρατώ το "μαχαίρι" ποιό "πεπόνι" θα μου κουνήσει το χαρτί της εγκυρότητας?
   Αν στην Εξουσία βρεθεί ένας με grante cojones και τους πει ό,τι όχι μόνο δεν παίρνουν τίποτα αλλά, αν επιμείνουν μπορεί να τους δανείσει το "μακρύτερο", τι ακριβώς θα γίνει τότε?
   Το πολύ-πολύ να το πάρουν προς "τέρψιν και συμμόρφωσιν"!

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 05/07/2010 14:24:01

   Το πρωτεύον είναι η εθνική ανεξαρτησία.
   Τα υπόλοιπα έχουν εκτεθεί αρμοδίως από οικονομολόγους οι οποίοι αναφέρονται από την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την αναδιάρθωση χρέους μέχρι την άρνηση αναγνώρισης τους χρέους,στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ.
   Επιλογές είχαμε ακόμα κι όταν οι πασάδες μας έπαιρναν τα παιδιά και τα έκαναν γενίτσαρους.
   Δεν έχουμε σήμερα;

 4. Greg avatar
  Greg 05/07/2010 14:21:26

  Συμβόλαιο ή συμφωνία που παραβιάζει την νομιμότητα δεν έχει ισχύ. Π.χ. Αν ένας εργαζόμενος υπογράψει συμβόλαιο με τον εργοδότη ότι ο δεύτερος θα πιάνει(κυριολεκτικά) τον κώλο του πρώτου όταν μπαίνει στον χώρο εργασίας, αυτό το συμβόλαιο δεν έχει νομική ισχύ. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων δέχεται την σύνταξη ως περιουσία και ως εκ τούτου την μείωσή της ως υφαρπαγή περιουσίας. Οι επιταγές του μνημονίου, λοιπόν, δεν είναι μόνο αντισυνταγματικές στην Ελλάδα αλλά παραβιάζουν και διεθνή νομοθεσία. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική χούντα και οι εδώ συνεργάτες της στην ουσία πραγματοποιούν επανάσταση και η επανάσταση, ως γνωστόν, δημιουργεί δίκαιο. Οι λαοί θα αντιδράσουν, με πρώτον τον ελληνικό, μιας και σ'αυτόν έλαχε ο κλήρος να αναδείξει στην εξουσία τον πιο στενό, απ ό,τι φαίνεται, συνεργάτη του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ;

  • zackii avatar
   zackii @ Greg 05/07/2010 15:07:30

   Και κάτι άλλο. Είναι νόμιμο να πληρώνεις κρατήσεις τόσα χρόνια γιά 1500 περίπου ευρώ σύνταξη και να συνεχίσεις να τις πληρώνεις ώσπου να κλείσεις 40 και στο τέλος να πάρεις 750?

 5. petros avatar
  petros 05/07/2010 14:31:37

  για δειτε το ειδικό συμπλήρωμα για τη διαχείριση κεφαλαίων σε σημερινή (Ιούλιος 5), η FT, στη σελίδα 11 («Δεν είναι μυστικό: Η Ελλάδα είναι σε αναδιάρθρωση του χρέους". Είναι μια εξέταση των ομολογών για το θέμα του χρέους στο νοσοκομειακό τομέα η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δημόσιο χρέος θα μπορούσε να αναδιαρθρωθεί μ'ένα κούρεμα του κατά 70%.
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ...! ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!

 6. zap-zap avatar
  zap-zap 05/07/2010 15:00:23

  Ερώτηση και ΑΚΕ του Αλ.Τσίπρα,Π.Λαφαζάνη,Δ. Παπαδημούλη και Θ. Δρίτσα - ΘΕΜΑ: Αίτηση Ελλάδας προς το ΔΝΤ για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας
  Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσαν α) ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τη διαμεσολάβηση γραφείων για τη δανειακή σύμβαση Ελλάδας – Κρατών Ευρωζώνης και β) αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αίτηση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ για παροχή διακανονισμού χρηματοδότησης άμεσης ετοιμότητας τις οποίες σας επισυνάπτουμε:

  ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
  Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

  ΘΕΜΑ: Αίτηση Ελλάδας προς το ΔΝΤ για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας

  Τα άδικα και σκληρά μέτρα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία έχουν παρθεί στο πλαίσιο της απαράδεκτης συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

  Στον εργασιακό και ασφαλιστικό τομέα, επικαλούμενοι τις επιταγές του Μνημονίου, προτείνετε μέτρα που οδηγούν τη χώρα σε ένα κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

  Επειδή

  • έχουμε πια πειστεί ότι χρησιμοποιώντας το κατεδαφιστικό Μνημόνιο και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, οδηγείτε τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω, καταστρατηγώντας κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, που κατακτήθηκαν με αγώνες,

  • η Ελλάδα υπέβαλε στο ΔΝΤ αίτηση για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας

  • δικαιούμαστε να γνωρίζουμε λεπτομερώς ποιες δεσμεύσεις έχετε αναλάβει.

  Ζητάμε

  Να μας χορηγηθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην έγκριση εκ μέρους του ΔΝΤ της παραπάνω αίτησης της Ελλάδας για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας συμπεριλαμβανομένης και της Δανειακής Σύμβασης που τυχόν υπογράφτηκε μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  Προς τον κ. Υπουργό

  Οικονομικών

  Θέμα: «Διαμεσολάβηση δικηγορικών γραφείων για τη δανειακή σύμβαση Ελλάδας – Κρατών Ευρωζώνης »

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων στις 7.5.2010, ο κ. Υπουργός Οικονομικών μίλησε για τη διαμεσολάβηση δικηγορικών γραφείων προκειμένου να οριστικοποιηθούν συμφωνίες χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου από χώρες-μέλη της Ε.Ε. στο πλαίσιο του μνημονίου που συνυπέγραψαν κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

  Κατόπιν τούτου, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποια δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέλαβαν αυτό το διαμεσολαβητικό ρόλο για την οριστικοποίηση δανειακών συμβάσεων;

  • Ποια συμβαλλόμενα μέρη εκπροσώπησε κάθε ένα από τα παραπάνω δικηγορικά γραφεία;

  • Με ποια διαδικασία επιλέχτηκαν;

  • Ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος αυτών των δικηγορικών γραφείων;

  • Συνεχίζουν τα εν λόγω δικηγορικά γραφεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα συμβαλλόμενα μέρη;

  • Ποια αμοιβή κατέβαλε η χώρα μας για την παροχή των εν λόγω δικηγορικών υπηρεσιών;»

  Αθήνα, 18 Ιουνίου 2010

 7. ZARKO avatar
  ZARKO 05/07/2010 16:12:49

  Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος, αυτό το έθνος, αυτοί οι πολίτες; Στην επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή επιβάλλεται να στηθούν κρεμάλες και να αναρτηθούν πανό με το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ...
  Υ.Γ. ο ΓΑΠ δεν έλεγε ότι όλες οι υπουργικές αποφάσεις και οι νόμοι του κράτους θα αναρτώνται στο διαδίκτυο; Γιατί δεν ''ανεβάζει'' και το μνημόνιο;

 8. popolaros avatar
  popolaros 05/07/2010 16:22:21

  Αγαπητοί αντινιουζίστες, το περιβόητο μνημόνιο είναι το μεγαλύτερο colpo grosso του αιώνα, εις βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.
  Πρόκειται περί κουτοπόνηρων απατεωνίσκων που λογάριασαν όμως, χωρίς το ξενοδόχο.
  Το πιο προδοτικό είναι ότι υπέγραψαν, οι γρακύλοι, την απαγόρευση λήψης δανείου από Ρωσία και Κίνα ειδικά.
  Πλέον με το internet είμαστε ένα μικρό χωριό και τα νέα μαθαίνονται εύκολα.
  Όλος ο κόσμος είναι οργισμένος και τους ετοιμάζει μεγάλο χουνέρι από Σεπτέμβη μετά τις διακοπές.
  Θα πέσουν σύντομα και θα πέσουν με θόρυβο.
  Το θέμα είναι να τιμωρηθούν κιόλας για την προδοτική πολιτική τους, που έχουν το θράσος να την βαφτίζουν πατριωτική.

 9. Greg avatar
  Greg 05/07/2010 16:28:08

  Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου*

  Όλοι μοιάζει σήμερα να αναζητούν μια κάποια λύση ως προς την κρίση που ταλανίζει την χώρα. Σαχλαμάρες! Στη πραγματικότητα κανένας δεν αναζητεί …λύση. Απάντηση σε ερωτήματα που ο καθένας θέτει με κριτήριο το δικό του συμφέρον στην συγκυρία αναζητεί. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν υπάρχουν αντικειμενικές λύσεις. Αντικειμενικότητα η πολιτική πρακτική αποκτά αποκλειστικά μέσω της κοινωνικοποιητικής διαδικασίας. Άρα το ερώτημα είναι αν η κρίση αντιμετωπίζεται σήμερα μέσω μιας δημοκρατικής κοινωνικοποιητικής διαδικασίας ή όχι. Η απάντηση είναι κοινός τόπος: προφανώς όχι, καθώς όχι μόνον ο λαός δεν μετέχει στις αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά πολύ περισσότερο η χώρα κυβερνάται πλέον με κανόνα το Μνημόνιο και όχι το Σύνταγμα – όπως παραδέχονται και υπουργοί της κυβέρνησης.

  Η κυβέρνηση πέτυχε να αντιστρέψει την φιλοσοφία του Συνταγματικού Δικαίου. Δεν νομοθετεί ξεκινώντας από αυτό, αλλά αγνοώντας το εντελώς σαν να μην υπάρχει, υποστηρίζοντας ότι αν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της με βάση το Μνημόνιο – η ύπαρξη του οποίου και μόνον παραβιάζει τη συντακτική τάξη του ελληνικού κράτους – κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια στο μέλλον …θα δούμε τι μπορεί να γίνει! Ο έλληνας νομοθέτης λοιπόν αναζητεί λύση στη κρίση παραβιάζοντας την δημοκρατική τάξη στη χώρα με τον πλέον χυδαίο τρόπο: αγνοώντας το Σύνταγμα.

  Αυτό σημαίνει ότι ο νομοθέτης μας αγνοεί την θεσμική πηγή της εξουσίας του. Ασκεί τα καθήκοντα με έναν «ημι-επαναστατικό» τρόπο! Κάνει ότι κάνουν οι χούντες, αλλά με μια κρίσιμη διαφορά. Αυτές αναστέλλουν την εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος, ενώ η σημερινή κυβέρνηση τις παραβιάζει συνειδητά, αφήνοντας τον δικαστή να κρίνει για την συνταγματικότητα των νόμων του κράτους, αργότερα. Έτσι όμως δεν προσβάλλονται απλώς κάποιες συνταγματικές διατάξεις, αλλά αυτή καθαυτή η φύση του Συνάγματος στη χώρα μας, που προνοεί η νομοθετική λειτουργία να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σ. και όχι απλώς να ελέγχεται δικαστικά σε αυτό το πλαίσιο.

  Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι χειρότερο από εκείνο που πράττουν χούντες...

  Περιστέλλει την λαϊκή κυριαρχία άδηλα και αυτό το ονομάζει περιστολή της εθνικής κυριαρχίας στη συγκυρία εξαιτίας της κατάστασης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αυτή είναι η έννοια του Μνημονίου. Το θέμα δεν είναι ασφαλώς αν η κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή έχει αυτό το δικαίωμα – προφανώς δεν το έχει στο πλαίσιο του Σ. – αλλά αν ο λαός νομιμοποιεί αυτή την πρακτική που ουσιαστικά καθιστά ολόκληρο το πολιτειακό οικοδόμημα της Ελλάδας χάρτινο πύργο δίχως σοβαρή βάση για την άσκηση των εξουσιών.

  Αν το νομιμοποιεί σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει κάτι …αναχρονιστικές λεπτομέρειες σαν το Σύνταγμα και ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφή αυταρχισμού αρκεί να μην χάσει και τον ένατο μισθό που του απέμεινε ( αυτό του απέμεινε αν κάνεις σωστό λογαριασμό)!

  Η κυβέρνηση αυτή την ώρα κυβερνά «ημι-επαναστατικώ δικαίω».
  Αυτή ήταν φαίνεται η αλλαγή που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος. Τελικά, μοιάζει εκείνη τη μέρα που συναντήθηκαν για την παράδοση-παραλαβή Καραμανλής-Παπανδρέου, ο δεύτερος να δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει αυτό που φαιδρά επαγγέλθηκε ο πρώτος: την επανίδρυση του κράτους σε μια άλλη αυταρχική βάση, όπου το Σύνταγμα θα καταστεί ο πολιτικός φερετζές μιας ολιγαρχικής εξουσίας νεο-αποικιακού τύπου. Αν είναι έτσι κάντε το τουλάχιστον ολοκληρωμένα. Καταργήστε το Σύνταγμα, δεν χρειάζεται! Πολιτική νομιμοποίηση θα σας προσφέρουν αποκλειστικά οι δημοσκοπήσεις. Αν δεν φτάνει αυτό δημιουργείστε και κανένα διαδικτυακό τόπο να υποβάλλουμε μαζί με προτάσεις και αιτήσεις υποψηφιότητας - για να κατασκευάζετε αποκλειστικά στατιστικές βάσεις - και την ψήφο μας προς «διαβούλευση»! Γιατί να τρέχουμε στις κάλπες, σε διαδηλώσεις και άλλα …αναχρονιστικά; Καταργήστε τη δημοκρατία αν θέλετε, μη βάζετε όμως φερετζέ στη χούντα που με επιμέλεια δομείτε! Μην παραπλανάτε τόσο τον λαό. Δεν χρειάζεται! Όσοι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες θα αντιδράσουν έτσι ή αλλιώς, όσοι δεν έχουν θα το προτιμούσαν …καυτό! Θα ήθελαν μια καθαρή χούντα, όπως ποθούν και οι δεξιοί σύμμαχοι της σοσιαλδημοκρατικής μας κυβέρνησης.

  Για να συζητήσουμε λοιπόν για την λύση στην κρίση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: την μορφή της κρίσης και την μορφή της λύσης. Αν η κρίση δεν εξετασθεί πολιτικά η λύση δεν μπορεί να είναι δημοκρατική. Αν η κρίση παραμείνει στο επίπεδο της οικονομικής απειλής προς την κοινωνία, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε νέες αυταρχικότερες μορφές διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Ας το προσέξουν όσοι έχουν μάτια να βλέπουν πέραν της τηλεοπτικής οθόνης και των κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων.

  *Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πολιτικός αναλυτής, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ενώ άσκησε επί είκοσι χρόνια δημοσιογραφία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δέκα ως παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών.

 10. Misha avatar
  Misha 05/07/2010 17:26:59

  Όταν μιλουσαμε για Νέα Κατοχή κάποιοι μάς έλεγαν υπερβολικούς.
  Tελειώσαμε κύριοι, ως ανεξάρτητη χώρα.Το Συνταγμα μας είναι σε αναστολή.
  Όπως έκανε η χούντα , έτσι και ο ΓΑΠ αναστέλλει το Σύνταγμα.
  Συνταγμα της χώρας είναι πια το μνημόνιο.
  Διαβάστε τις ειδησεις του μονοπύθμενου πετρελαιά οικολόγου:

  «Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει στο σύνολό του ή έν μέρει το Μνημόνιο για την εξυγίανση της οικονομίας. Αυτό δήλωσαν στο ΣΚΑΪ καλά πληροφορημένες πηγές της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μνημόνιο συνιστά διεθνή συμφωνία και ως τέτοια αποτελεί τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας.

  Συνεπώς, αν οποιοσδήποτε προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου αυτά να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή όχι του μνημονίου, το ελληνικό δικαστήριο θα θέσει προδικαστικό ερώτημα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

  Το τελευταίο θα αποφανθεί ότι το μνημόνιο -ως τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας- υπερέχει των ελληνικών νόμων και του ίδιου του Συντάγματος. »

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 05/07/2010 22:54:10

   Μίσα, πριν από μερικά χρόνια, το Άρδην είχε μια σειρά εκδηλώσεων που δεν είχα παρακολουθήσει, αλλά είχε τον πολύ ενδιαφέροντα τίτλο 1204-2004 - Οκτώ αιώνες αποικιοκρατίας. Αυτό από μόνο του έλεγε πολλά πράγματα.

   Αυτοί οι οκτώ αιώνες αποικιοκρατίας μας έχουν ξεμάθει να είμαστε ανεξάρτητο, εντελώς ανεξάρτητο κράτος, όπως είναι η Αγγλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Τουρκία, ή ακόμη και το Ιράν. Ψάχνουμε πάντοτε κάποιον προστάτη, κάποιον σωτήρα. Υποσυνείδητα ή συνειδητά αυτό κατατρύχει το σύνολο της συλλογικής μας ζωής. Γι' αυτό δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

   Συνεχώς είμαστε κομπλεξικοί έναντι της "πολιτισμένης Δύσης" και συνεχώς αγχωνόμαστε, μήπως μας πουν "οπισθοδρομικούς ανατολίτες".

   Πάνω σε αυτά τα ψυχολογικά συμπλέγματα βασίζεται η πολιτική του ΓΑΠ. Είμαστε αποτυχημένοι, σου λέει. Χρειαζόμαστε "σωτηρία", σου λέει. Χρειαζόμαστε "μηχανισμό στήριξης", σου λέει. Και αυτά τα συνθήματα ανταποκρίνονται μια χαρούλα στον υποταγμένο ψυχισμό του μέσου Έλληνα. Δεν χρειάζεται να τα "αποδείξει" ο ΓΑΠ, ο Έλληνας τα "γνωρίζει" αυτά μέσα στο υποσυνείδητό του.

   Αν σε κάτι μοιάζει τον πατέρα του ο ΓΑΠ, αυτό είναι η βαθιά γνώση των ελαττωμάτων αυτού εδώ του λαού. Ο πατέρας του εκμεταλλεύτηκε κάποια, αυτός εδώ εκμεταλλεύεται άλλα. Το σύνδρομο της υποτέλειας.

   Ε, λοιπόν, κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτήν εδώ την ιστορία. Η συνειδητοποίηση ότι δεν γίνουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά.

   Η υλοποίηση της "προστασίας" και της υποτέλειας που πάντοτε επιζητούσαμε ως έθνος, ήρθε η ώρα να συμβεί. Και να αντιληφθούμε ταυτόχρονα πόσο κακό πράγμα είναι.

   Ο ΓΑΠ λοιπόν άθελά του φέρνει κοντύτερα το τέλος 806 έτων αποικιοκρατίας.

   Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να την αποτινάξουμε. Η γενιά μας είναι πια ώριμη για μια τέτοια κίνηση. Μετά την ανδρεϊκή απάτη του ΠΑΣΟΚ, το κίνημα αληθινής εθνικής ανεξαρτησίας λαμβάνει σάρκα και οστά κάθε μέρα που περνάμε. Κάθε μέρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες θα αντιλαμβάνονται τι πλιατσικολόγημα της χώρας είναι το "Μνημόνιο".

   Ζήτω η Ελλάς!

 11. ΣΥΣ avatar
  ΣΥΣ 05/07/2010 22:32:41

  την ίδια ώρα στα αντικειμενικά ΜΜΕ γνωστό κανάλι μιλάγανε 20 λεπτά για το καλώς απολύθηκαν 270 νέοι άνθρωποι επιστήμονες μιά και καμιά 35 απο αυτούς είναι συγγενείς υπουργών της νέας δημοκρατίας.
  δηλαδή οι λεγόμενοι σοβαροί δημοσιογράφοι κραύγαζαν και πανηγύριζαν γιατί απολύθηκαν κάποιοι την ίδια ώρα που πληρώνονται πεθαμένοι και υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πάνε κάν στην δουλειά τους ,την ώρα που τα λαμόγια οργιάζουν ,η μίζα έχει αυξηθεί ,οι φαρμακοεμποροβιομήχανοι πανηγυρίζουν για την έκπτωση της κυρίας υπουργού κλπ.
  Καταλαβαίνετε τι σπέκουλα κασι τι απροσανατολισνμός γίνεται παραμονή ψήφισης του νέου ασφαλιστικού με το οποίο χάνονται κατακτήσεις 30 ετών αγώνων,
  Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα και φαίνεται η στήριξη του με νύχια και μΕ δόντια από τα μεγαλοσυμφέροντα της χώρας.
  Ο κόσμος χάνει μισθούς κ συντάξεις ,απολύοννται κάθε μέρα νέοι άνθρωποι γιατί κλείνουν επιχειρήσεις και αυτοί δείχνουν τον ΓΑΠ να κάνει κανό............

 12. Κικη avatar
  Κικη 05/07/2010 23:27:12

  Αντε παλι θετουμε σε ισχθ λοιπον το 114 αρθρο του παλαιου συνταγματος ,κλασσικο στην εποχη μου ,οτι η τηρηση του παροντος συνταγματος επαφειεται στον πατριωτισμο των Ελληνων. Αντε παιδια αντισταθειτε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.