#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2011 20:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρά τα μέτρα, οι Γερμανοί δεν αποκλείουν την χρεοκοπίαΤην  ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε με τα νέα χαράτσια, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ δεν αποκλείει πλέον μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί το ευρώ.

«Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ακόμη και βραχυπρόθεσμα καμία απαγόρευση σκέψεων», υποστηρίζει ο κ. Ρέσλερ σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα ‘Die Welt‘ στην αυριανή έκδοση της Δευτέρας. Ο κ. Ρέσλερ συμπεριλαμβάνει στις ενδεχόμενες ενέργειες «εν ανάγκη και μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας, εάν υπάρχουν τα απαραίτητα προς τούτο εργαλεία».

Ο κ. Ρέσλερ ζητά να καταστεί εφικτή η συντεταγμένη πτώχευση ως έσχατο βήμα. Στόχος ενός τέτοιου βήματος είναι «να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του πληττόμενου κράτους, ενδεχομένως και μέσω της περιοδικής περιστολής κυριαρχικών δικαιωμάτων», γράφει ο κ. Ρέσλερ. Στη διαδικασία αυτή κατά τον υπουργό θα πρέπει να υπάρχει και «ουσιαστική συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζονται για την περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, το περιοδικό ‘Der Spiegel‘ στην αυριανή του έκδοση υποστηρίζει ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει γίνει επεξεργασία του «σχεδίου Β» για την περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας είτε με παραμονή στο ευρώ είτε με επιστροφή στη δραχμή.

Στο μεταξύ, στελέχη στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Μέρκελ κάνουν συνεχείς  αναφορές στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο γενικός γραμματέας των Ελεύθερων Δημοκρατών,ο Κρίστιαν Λίντνερ, προχώρα πιό μακριά από τον Ρέσλερ, δηλώνοντας στην Berliner Morgenpost ότι το κόμμα του δεν αποκλείει τη δυνατότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο ειδικός για θέματα προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών, Νόρμπερτ Μπάρτλ, ερωτώμενος από το Ρόιτερς απάντησε ότι "με τον δρόμο, που τα πράγματα παίρνουν, δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους".

Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών Βόλκερ Μπούφι δήλωσε από την πλευρά του στο Spiegel ότι "εάν δεν πετύχουν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, να κάνει περικοπές και μεταρρυθμίσεις, πρέπει να θέσουμε το ερώτημα, αν πράγματι μάς χρειάζονται νέοι κανόνες, που θα καταστήσουν δυνατή την έξοδο ενός μέλους από την ευρωζώνη".

Τέλος πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γιοσκα Φίσερ δήλωσε στην Bild am Sonntag. Δήλωσε:"Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σήμερα σοβαρότερη παρά ποτέ. Έως τώρα, δεν σκεπτόμουνα ότι θα αποτύχει το ευρώ, όμως αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, θα καταρρεύσει".

Το τραγικό όμως  της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι; Ότι ακόμη και με τα νέα σκληρά μέτρα η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσουμε. Το είπε άλλωστε σήμερα  ο φωστήρας της οικονομικής σκέψης, Ευ. Βενιζέλος ο οποίος δεν απέκλεισε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 11/09/2011 20:42:33

  Το θέμα δεν είναι αν θα χρεωκοπήσουμε, αλλά πότε.
  Τα μέτρα δεν παίρνονται εσπευσμένα για να μην χρεωκοπήσουμε αλλά για να προλάβουν να πάρουν όσα μέτρα έχουν αποφασίσει πριν τους προλάβει η χρεωκοπία. Το μνημόνιο δεν υπογράφτηκε για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία, αλλά για να Αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος όλου αυτού του δράματος που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια.
  Πρώτα όλα και μετά η φόλα!(έτσι το είχε διατυπώσει παλιότερα κάποιος εδώ στο αντι)

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 11/09/2011 20:46:23

  Το θέμα δεν είναι αν θα χρεωκοπήσουμε, αλλά πότε.
  Τα μέτρα δεν παίρνονται εσπευσμένα για να μην χρεωκοπήσουμε αλλά για να προλάβουν να πάρουν όσα μέτρα έχουν αποφασίσει πριν τους προλάβει η χρεωκοπία στην οποία εξώθησαν τη χώρα. Αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος όλου αυτού του δράματος που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια.
  Πρώτα όλα και μετά η φόλα!(έτσι το είχε διατυπώσει παλιότερα κάποιος εδώ στο αντι)

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/09/2011 21:00:15

  Ο Βιετναμέζος δεν μιλάει τυχαία. Προφανώς και η χρεωκοπία είναι αποφασισμένη, ίσως ήταν εδώ και πολλούς μήνες προαποφασισμένη. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (Νεοφιλελεύθεροι) λειτουργούσαν γενικά ως αιχμή του δόρατος στην κυβέρνηση Μέρκελ.
  Η απορία μου είναι η εξής: Αφού πρόκειται να χρεωκοπήσουμε, δηλ. να κηρύξουμε στάση πληρωμών για κάποιο διάστημα, με τις γνωστές ή και άγνωστες συνέπειες, χρειάζεται να υποστούμε όλη αυτή την αφαίμαξη μέσω της έκτακτης εισφοράς για την ακίνητη περιουσία; Τουλάχιστον, ας έχουμε μερικά χρήματα στην άκρη (τρόπος του λέγειν...) για τις δύσκολες εβδομάδες ή τους μήνες που θα ακολουθήσουν τη στάση πληρωμών.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 11/09/2011 21:24:59

   Yπαρχουν πολλων ειδων χρεωκοπιες.Επισημος στοχος της 21ης Ιουλιου ειναι η επιλεκτικη χρεωκοπια.
   Αυτο θα προσπαθησει η κυβερνηση ή εν αναγκη μια χρεωκοπια συμφωνημενη με ην οποια θα μεινουμε στο ευρω και θα παιρνουμε τις δοσεις.
   Εαν πιασουμε τα νουμερα που εχουν συμφωνηθει δεν εχουν πατημα να μας υποχρεωσουν σε κατι αλλο.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ ΒΙΣ 11/09/2011 21:25:37

   Αν έχεις μερικά χρήματα στην άκρη, πως θα μπορέσουν οι μαυραγορίτες να αγοράσουν "για ένα τενεκέ λάδι" όλη την περιουσία σου?
   Μη ξεχνάς ότι με το μνημόνιο έχουν υποθηκεύσει και τις περιουσίες των ιδιωτών. Ένας άμεσος τρόπος αρπαγής τους θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις, επιλέγουν συνεπώς έναν έμμεσο. Αυτόν της οικονομικής εξαθλίωσης του κόσμου, ο οποίος για να επιβιώσει θα πουλήσει τα υπάρχοντά του κοψοχρονιά.
   Το ΓΑΠ, ο Παπακωνσταντίνου και ο Μπένι, μπορεί να είναι ενεργούμενα χαμηλής νοημοσύνης, αλλά αυτοί που τους έχουν επιλέξει ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ εναςάσχετος 11/09/2011 21:52:12

    To μνημονιο δεν εχει υποθηκευσει τιποτα.Ουτε εχει πουληθει το παραμικρο.Και ουτε προκειται κανεις να πουλησει το σπιτι του για 400 ευρω που ειναι η εισφορα.
    Για να γινει καλη κριτικη δεν πρεπει να λεγονται τερατολογιες.

  • juliet avatar
   juliet @ ΒΙΣ 11/09/2011 21:35:20

   ΒΙΣ
   Μήπως είναι στο πρόγραμμα και αυτό να μας αφήσουνε να πεθάνουμε;
   Ρουμανία 47-49, οι σοσιαλιστές αφου έχουνε κατακλέψει τις περιουσίες με βίαιο τρόπο και σε ορισμένες περιπτώσεις με σφαγές ,οι γέροντες περιφέρονται στους δρόμους για ένα κομμάτι ψωμί.Ητανε οι πλούσιοι του χθες ,ένα καρβέλι ψωμί 1 χρυσή λίρα.
   Αγαπητέ μου ,με πιάνει πανικός όταν σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί μ ' αυτούς σ΄αυτό τον τόπο την Πατρίδα μας.
   Ποδοπατούσανε τα πάντα στο όνομα του σοσιαλισμού .Ρημάξανε έναν λαό και τον διέφθειραν και το ίδιο έπραξαν και εδώ με διαφορετικό τρόπο αλλά το αποτέλεσμα ίδιο.Οι εποχές διαφορετικές οι άνθρωποι και τα πάθη τους ίδια,πάντα οι εκλεκτοί του συστήματος και ο λαός .Τώρα υπάρχει η ενημέρωση μεγάλο πλεονέκτημα δεν είσαι στο σκοτάδι της αμάθειας .

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ ΒΙΣ 12/09/2011 02:04:23

   Ο Βιετναμέζος είναι ακόμα μια περίπτωση υπουργού Οικονομικών που είναι άσχετος με τα οικονομικά. Το συγκεκριμένο άτομο είναι ιδιαίτερα κομπλεξικό, γιατί θέλει να αποδείξει πως είναι πιο Γερμανός από τους Γερμανούς. Το ίδιο κάνει εδώ και χρόνια τώρα, από το Στρατό μέχρι την Εκκλησία και αλλού. Άλλο που δεν θέλουν κάποιοι Συντηρητικοί, βέβαια. «Να, κοιτάξτε, όλους θα τους κάνουμε σαν κι εμάς.»

 4. φωνη avatar
  φωνη 11/09/2011 22:03:18

  Ο υπουργός οικονομικών της Αμερικής είπε προς την Ευρώπη (Γερμανία) ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι μεγαλύτερο από το κόστος διάσωσης της Ελλάδας. Σα να τους λέει δηλαδή πληρώστε να τους σώσετε αλλιώς θα γίνεται μύλος.

  Η Γερμανία δε χάφτει μύγες, όπως εμείς προφανώς. Και σου λέει έτσι είσαι...τώρα θα δεις ποιός κάνει κουμάντο. Τώρα όλα τα μέτρα οι Έλληνες, αλλιώς δεν έχει δόση και ενώ η Μέρκελ είπε να κάνουμε υπομονή με τους Έλληνες, ταυτόχρονα βάζει τον Αντιπρόεδρό της να πει.....δεν έχουμε και ιδιαίτερο πρόβλημα αν φύγει η Ελλάδα. Και δεν πληρώνει πριν επιβάλλει αυτά που θέλει και απειλεί αυτή τώρα με έξοδο από το ευρώ.

 5. juliet avatar
  juliet 11/09/2011 22:48:29

  Μπορεί να είναι και το τελικό χτύπημα,η Αγκέλα το παίζει Πόντιος Πιλάτος,εγώ προσπάθησα εσεις δεν προσπαθήσατε αρκετά.
  Παιγνίδια και εμείς η μπάλα στα πόδια του πιο επικίνδυνου εθνικού αληταριού.
  Αθεος,άπατρις ,άπληστος,ανθέλληνας ο κύριος 10% καμαρώστε τον πράσινα ερπετά.Η Πατρίδα μας χάνεται ,σβήνει ,αργοπεθαίνει ,αιμοραγεί και εμείς ψάχνουμε στα σκουπίδια για την χαμένη αξιοπρέπειά μας ,αξιοπιστία μας.
  Ο ανθρωπος που δεν έχει πατρίδα είναι γύφτος περιπλανάται και πεθαίνει έρμος,ξένος ανάμεσα σε ξένους .Στα παιδιά του δεν αφήνει δέντρα να καθήσουνε στον ίσκιό τους να ξαποστάσουνε να θαυμάσουνε την δημιουργία της φύσης ,περιπλανάται μέχρι να βρεί μια γη να ξαποστάσει και να συνεχίσει μετά.
  Οι Γερμανοί παίζουνε το παιγνίδι τους ,μπορούμε να τους πολεμήσουμε αλλά θα πρέπει να φύγουνε αυτοί που κάθε μέρα που ξημερώνει γίνονται πιό επικίνδυνοι.

 6. NEOTERA avatar
  NEOTERA 12/09/2011 00:44:18

  Ψυχραιμία άσε τα σάπια. Εχει δίκιο ο άσχετος. Το ξέρουν όλος ο ντουνιάς παντού, ρώτα και στην Πρεσβεία. Πρώτα σε στεγνώνουν με τους τόκους (και τις εισφορές ! )) κι ύστερα σου κατάσχουν την περιουσία, δημόσια ή ιδιωτική. Ονομάζεται αναγκαστική κατάσχεση και έρχεται μόλις μείνεις με το βρακάκι. Ετσι κάνουν οι περιούσιοι τοκογλύφοι άπό γενέσεως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.