#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράσημο από τον Χατζηδάκη στο ΠΑΣΟΚ επειδή αναβάθμισε την ανταγωνιστικότητα της χώρας!!!

(Έχουν τρελαθεί τελείως....)Μήνες τώρα ακούμε για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να εξομαλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των μέτρων, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμε. Έχουμε δει δύο ή τρεις συνεντεύξεις του αρμόδιου υπουργού για την Ανάπτυξη, κ. Χατζηδάκη, αλλά από ουσία μηδέν. Τη μια φταίει η τρόικα, την άλλη η γραφειοκρατία την παράλλη ο Ράιχενμπαχ, σήμερα φταίει η ΕΤΕπ. Αλλά ποτέ οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες που έχουν «φλομώσει» τους ξένους στο ψέμα ή στην κοροϊδία. Ακόμη και να θέλουν να επενδύσουν κάποιοι στην Ελλάδα, βρίσκουν απέναντί τους ένα τοίχο. Δεν περιμέναμε φυσικά από την κυβέρνηση να λύσει σε τέσσερις μήνες το πρόβλημα της απομάκρυνσης των ξένων επενδυτών ή της αδυναμίας απορρόφησης κονδυλίων αλλά από κάπου πρέπει να αρχίζεις και οι αρμόδιοι ακόμη βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει σήμερα σε Ελληνορωσικό συνέδριο για τα ακίνητα που σκοπό είχε να προσελκύσει Ρώσους που θέλουν να έρθουν και να αγοράσουν στην Ελλάδα, αντί να τους ανοίξουμε τις πόρτες ορθάνοικτες, τους τις κλείνουμε στα μούτρα.

Κάλεσαν τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, να παρευρεθεί κι αυτός ειδοποίησε πέντε λεπτά πριν την έναρξη του συνεδρίου ότι δε θα πάει. «Έχουν πολύ δουλειά στο υπουργείο», σχολίασαν οι διοργανωτές του συνεδρίου. Μετά κάλεσαν την ηγεσία του Invest in Greece κι αυτοί εξαφανίστηκαν χωρίς καν να ειδοποιήσουν. Ακόμη τους περιμένουν.

Πήγε κάποιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών ονόματι Π. Μίχαλος, μίλησε τρία λεπτά και σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς καν να ακούσει το χαιρετισμό του εκπροσώπου του ρωσικού κράτους, μέλους της πρεσβείας στην Αθήνα.

Τα ρούβλια τα θέλουμε, βέβαια, αλλά λειτουργούμε με απόλυτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό. Γι' αυτό και οι Ρώσοι έχουν κάνει πρώτο προορισμό τους την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Διότι εκεί τους υποδέχονται ως σωτήρες.

Και πάμε στην περίφημη ανάπτυξη που αν ήταν φαγητό θα είχαμε χορτάσει για γενιές. Αλλά και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας με βάση έρευνα που δημοσιεύτηκε και η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια... άλματα. Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας το «Doing Business Report» η Ελλάδα ανεβαίνει από την 100η θέση στην 78η θέση αναφορικά με το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας.

Τι να εννοεί άραγε η έκθεση; Ότι πάμε να γίνουμε παράδεισος για τους ξένους επενδυτές; Και πώς μετριέται η ανταγωνιστικότητα σε μια οικονομία που είναι νεκρή; Μήπως με το γεγονός ότι 1,5 εκατ. Έλληνες ικετεύουν για μια δουλειά έστω και κακοπληρωμένη;

Επισήμως λέγεται ότι αυτό οφείλεται στην απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών και αδειοδότησης επιχειρήσεων. Όμως, αν κάποιος που ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά διαβάσει την έκθεση θα βάλει τα γέλια. Αν θυμόμαστε καλά Έλληνας ήθελε να ανοίξει κουρείο και τους ζητούσαν εξέταση αίματος. Τι να λέμε τώρα...

Από την άλλη ο κ. Χατζηδάκης, όπως θα έκανε και κάθε υπουργός στη θέση του, έσπευσε να πανηγυρίσει για την... επιτυχία της Ελλάδας αλλά είπε και το εξής αμίμητο: «Αυτό (εννοεί την επιτυχία) δεν έγινε τυχαία, ούτε έγινε από εμένα. Έγινε από τους προκατόχους μου. Βασίζεται σε δουλειά στο επίπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών στην απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στις αδειοδοτήσεις κλπ, που οδήγησε τελικά στην αναβάθμιση της χώρας διεθνώς ως προς την ανταγωνιστικότητα».

Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη και συγκεκριμένα η Λούκα Κατσέλη και ο Μ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να πάρουν παράσημα για την επιτυχία τους αυτή;

Και συνεχίζει ο κ. Υπουργός: «Η δέσμευση αυτής της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο. Η προσπάθεια αυτή έγινε μέχρι σήμερα με τη στήριξη όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η προσπάθεια από εδώ και πέρα θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και με τη στήριξη θέλω να πιστεύω της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Μίλησε βέβαια για απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, περιβαλλοντική αδειοδότηση επιχειρήσεων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, σύσταση γενικού εμπορικού μητρώου κ.λπ. Μα που τα είδε όλα αυτά γιατί εμείς μάλλον σε άλλη χώρα ζούμε ή σε άλλη ζει ο κ. Χατζηδάκης.

Αντί λοιπόν να κάνουν επιτέλους κάποια δουλειά, να δείξουν έργο, αλληλοσυγχαίρονται πρώην και νυν για τη μεγάλη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. Τόση ομοθυμία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ούτε «αδελφά» κόμματα να ήταν. Ας αφήσουν τα λόγια, λοιπόν γιατί έργα τα βλέπουμε. Αυτό που συνέβη στο Ελληνορωσικό φόρουμ ήταν ενδεικτικό...

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/10/2012 11:51:18

  Απίστευτο:
  Για να μην πάρει εύσημα το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χατζηδάκης έπρεπε να πεί (έστω και ανακριβώς) ότι η ανταγωνιστικότητα της χώρας υποβαθμίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα.
  Ή (επειδή είναι μετριοπαθής άνθρωπος) να μην πεί τίποτε !
  Ύστερα, φαντασιωνόμαστε ότι θα υπάρξει εθνική πολιτική, κάποτε, στη χώρα της φαιδράς αγγουρέας...

  • GO avatar
   GO @ Ο Θείος 24/10/2012 11:55:51

   Εδώ, θα συμφωνήσουμε. Τον αδικούν.

 2. VASILIS avatar
  VASILIS 24/10/2012 11:57:09

  Όταν καλός Υπουργός "βαφτίζεται" ο ήπιος και συναινετικός αντί του αποτελεσματικού.

  • GO avatar
   GO @ VASILIS 24/10/2012 13:15:53

   Η Ο.Α κόστιζε στον φορολογούμενο €400.000.000,00 ετησίως.
   Τώρα, κοστίζει €0,00.
   Ο ήπιος και συναινετικός είναι και αποτελεσματικότατος!

   • θυμαμαι avatar
    θυμαμαι @ GO 24/10/2012 14:07:27

    Και ποια είναι η αντίστοιχη "κίνηση" του ΠΑΣΟΚ που κάνει τον Υπουργό να το θαυμάζει; Το ότι έλεγε ό,τι έλεγε και έκανε ό,τι έκανε στο λιμάνι με την COSCO;
    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σώβρακο που μπορεί να ξεπλυθεί με πράσινους και κυρίως μπλέ κόκκους!
    Το ΠΑΣΟΚ είναι το πολιτικό κόμμα που έχει τεράστια πολιτική και πολλές ποινικές ευθύνες για ό,τι τραβάει σήμερα η χώρα και κανένας ύπουλος κρυφός ή φανερός μελλοντικός πολιτικός σχεδιασμός μπορεί να το απαλλάξει από τις ευθύνες αυτές ! Όσοι σχεδιάζουν διαμελισμό του και προσχώρηση του "υγιούς" ΠΑΣΟΚ σε κάποιο άλλο κόμμα, ας το σκεφτούν καλά!

    • GO avatar
     GO @ θυμαμαι 24/10/2012 18:02:12

     Ας μην καταναλισκόμαστε άδικα.
     Ο επισχολιασμός μου έχει να κάνει με την είδηση, το αρθρογράφημα και το σχόλιο του VASILIS.
     ...φιλτάτη η αλήθεια!

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ GO 25/10/2012 15:03:41

    Δεν είναι ακριβώς έτσι.
    Αν βάλεις στο λογαριασμό πόσα κόστισαν τα εφάπαξ, οι μεταθέσεις/αργομισθίες, τα πλασματικά ένσημα και δεν συμμαζεύεται φοβάμαι ότι θα βγει ίσα βάρκα - ίσα νερά (μη σου πω ότι πληρώσαμε και κάτι παραπάνω για να πουλάει ο Χατζηδάκης παραμύθια ότι έκανε τάχαμου ιδιωτικοποίηση...)
    Τα χρυσά αλεξίπτωτα κοστίζουν.

 3. Ελευθεριαδου βουλα avatar
  Ελευθεριαδου βουλα 24/10/2012 11:58:24

  πρωθυπουργέ μας τελείωνε με τους έξω γιατί οι μέσα έχουν ξεφύγει

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/10/2012 12:10:14

  Δεν με πείραξαν αυτά που είπε ο Χατζηδάκης. Το κράτος έχει συνέχεια, μόνο στην Ελλάδα δεν το έχουμε καταλάβει. Σε ξένους απευθύνεται, άλλωστε, ο υπουργός. Να του ασκηθεί κριτική για αυτά που δεν έκανε, όχι για τη συγκεκριμένη διπλωματικού τύπου έκφραση.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 24/10/2012 21:23:04

   Να μάθουν όλοι, να απευθύνονται σε Έλληνες και ξένους με την ίδια επιχειρηματολογία, ρητορική και λεξιλόγιο.
   Αρκετά μας παραμυθιάσανε επί δεκαετίες με την "διπλή γλώσσα".
   Μπράβο στον κ. Χατζηδάκη που έχει "μονοκόμματη" γλώσσα, χωρίς τη γνωστή πολιτική "χελιδονοουρά" μπροστά.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 24/10/2012 12:11:23

  Πείτε μου πως δεν κάτι δεν καταλάβαμε καλά. Γιατί αυτό δεν λέγεται συναίνεση, λυπάμαι αλλά αλλιώς το λένε.

  Δεν θα σχολιάσω για την έκθεση, ευτυχώς που έχουμε και τις εκθέσεις.

 6. Midnight avatar
  Midnight 24/10/2012 12:17:31

  Νομίζω ότι ο υπουργός αναφέρθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία αν - δεν κάνω λάθος - στηρίξαμε.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Midnight 24/10/2012 12:27:22

   Ως μουρουνέλαιο που έπρεπε να το πιούμε. Δεν χειροκροτούμε κι από πάνω.

   • Midnight avatar
    Midnight @ victoria (true) 24/10/2012 12:54:16

    Ναι, εντάξει, μουρουνέλαιο. Αλλά αφού είναι έτσι όπως τα λέει, για ποιο λόγο να πει ψέματα ή να το αποκρύψει; Για να δώσει σωσίβιο στον κάθε στριμωγμένο Παπακωνσταντίνου; Νομίζω το να επιτιθέμεθα στον Χατζηδάκη με αφορμή την ειλικρίνειά του πάει πολύ.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Midnight 24/10/2012 14:31:07

     Δεν νομίζω πως κανείς από τους σχολιαστές επιτίθεται, σχολιάζουμε την επίθεση που υπέστησαν τα αυτιά μας, να ακούγεται πως η κα.Κατσέλη ή ο Χρυσοχοϊδης βοήθησαν "με διαρθρωτικές αλλαγές στην απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος". Αν αυτό ήταν που λέχθηκε.

     Και, γενικά, ένας λόγος παραπάνω να μη μετέχουμε στις προσωπικές απόπειρες διάσωσης του καθενός μεγαλοστελέχους του πασοκ.

 7. dorothea avatar
  dorothea 24/10/2012 12:26:07

  Μα δεν ξέρεις αγαπητέ Φάκτορα ότι από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ και τον εξέχοντα πρόεδρο του κύριο Αθανασόπουλο, μέλος εν ενεργεία του ΔΣ της "Καθημερινής"(σ.σ. δεν έχει παραιτηθεί...)επιβάλλεται face control στους επενδυτές με κριτήριο την προέλευση τους; Σε πληροφορώ λοιπόν ότι οι Ρώσοι είναι σε αποκλεισμό γιατί απλούστατα τις διαδικασίες ελέγχουν πλήρως οι Γερμανοί και η Κομισσιόν η οποία και επισήμως ζητά αποκλεισμό των Ρώσων, τουλάχιστον στους τομείς της ενέργειας. Προφανώς αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης, αν κρίνω και από το ρεπορτάζ που μεταφέρεις για την επίσημη εκπρόσώπηση στο συνέδριο...

 8. sitting duck avatar
  sitting duck 24/10/2012 12:30:03

  Moυ κάνει εντύπωση που κάποιοι εδω μέσα υπερασπίζονται συστηματικά τον Χατζηδάκη. Ο οποίος εκτός από αντιαισθητικά νεοφιλελεύθερος, είναι και πασιφανώς υπερτιμημένος. Τρείς μήνες στο υπουργείο, δεν έχει παράγει διακριτό έργο, εκτός από μεγαλόστομες εξαγγελίες. Βεβαίως δεν μου κάνει εντύπωση που υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν θυμάστε ότι μαζί με κάποιους άλλους(ονόματα δεν λέμε)είχε πρωτοστατήσει στην συλλογή υπογραφών και στις συννενοήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να την δημιουργήσει; Ερμε Σαμαρά αυτοί νομίζεις ότι θα σε στηρίξουν;...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ sitting duck 24/10/2012 12:49:08

   Είδατε όμως πώς τον στήριξε ο "ιδεολογικά προσκείμενος" κ. Μαρκόπουλος....
   Και ο κ. Σταυρογιάννης (του Χατζηνίκου).

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 24/10/2012 12:52:17

  ....τής πλάκας....

 10. Δρυς avatar
  Δρυς 24/10/2012 13:53:29

  Τον πέτυχαν οι μπούφλες στο κεφάλι, αυτόν που είναι "μικρός". Έ ρε τι θα γίνει με κανένα "μεγάλο" έτσι και βρεθεί στον κόσμο.

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/10/2012 15:05:20

  Αρκετοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι η πολιτική καθορίζεται από την (μεταβαλλόμενη) σχέση αντιπάλων και εταίρων.
  Και ότι τα τελευταία 2 -3 χρόνια, ιδίως όμως μετά τις διπλές εκλογές, οι εταιρικές πολιτικές σχέσεις και τα μέτωπα αντιπαλοτήτων έχουν μεταβληθεί ραγδαία.
  Αναγκαστικά ίσως και όχι εξ επιλογής, αλλά τι πράγμα στον κόσμο είναι πιό δυνατό από την ανάγκη;
  Ο κ. Χατζηδάκης αποδείχθηκε πιστός πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά, άλλοι θεωρούμενοι κατά τεκμήριο φίλοι του κ. Σαμαρά όχι. Το αντίθετο.
  Η δε ΝΔ κυβερνά τώρα σε κυβέρνηση συνασπισμού με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όχι μόνη της . Και όχι βέβαια με τους ΑΝΕΛ την ΧΑ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Απλό δεν είναι; Τι το παιδεύουμε;

 12. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 24/10/2012 16:05:59

  Τελικά αυτοί αν με κάποιο τρόπο δεν ενωθούν με το ΠΑΣΟΚ δεν θα ησυχάσουν. Είναι τέτοιο το μέγεθος του ετεροπροσδιορισμού και του υπαρκτικού κομπλεξισμού που τους διακατέχει , που αβαντάρουν ακόμα και τώρα τα δυσώδη και απονομιμοποιημένα ρετάλια του παπανδρεϊσμού, μόνο και μόνο επειδή είναι… καθαρόαιμα. Εδώ ο κόσμος καίγεται δηλαδή κι αυτοί το παίζουν… Νίμπλουμ.

 13. ηρακλης avatar
  ηρακλης 24/10/2012 18:25:40

  Ε οχι τωρα εχει συνεχεια το κρατος!!!
  Οταν ηλθε ο γκαπ ο χρυσοχοειδης και τα λοιπα δεν αφησαν τιποτα ορθιο απο τα εργα που ειχε ξεκινησει η ΝΔ. Αλλα τα εβγαζαν αχρηστα σε αλλα - ελεω καρχιμακη μην τον ξεχναμε- ευρισκαν σκανδαλα .. Πληρης απαξιωση της συνεχειας του κρατους
  Βαρεθηκα μια ζωη τη ΝΔ να κανει υποκλισεις στο καθε Αδιαβαστο (λεγεμε χρυσοχοειδη) πασοκο. Νισαφι ρε χατζηδακη που θα μας πεις επιτυχημενους τους αχρηστους

 14. nikos avatar
  nikos 25/10/2012 00:41:51

  Θα συμφωνήσω πλήρως με τον Θείο, απο άλλη οπτική γωνία όμως. Ο Χατζηδακης είπε αυτο που επιτέλους πρέπει να γίνει παραδεκτό: οι και ακυβερνησία ΠΑΣΟΚ, Παπαδημου , ΝΔ , ΝΔΗΜΑΡΠΑΣΟΚ δεν διαφέρουν σε τίποτα όσον αφορά την πολιτικη κατεύθυνση και στόχευση. Οπότε φυσικοτατα υπάρχει συνέχεια και συνέπεια πολιτικής και έτσι επιτεύχθηκε αυτο που ο υπουργός κρίνει και παρουσιάζει ως θετικό.
  Λοιπόν μην μας χαλάει αν οι βάσεις για κάτι τέθηκαν επι ΠΑΣΟΚ και το αποτέλεσμα ήρθε τώρα. Είναι στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, όπως βέβαια και τα μνημόνιο 1.2 και 3 . Αλλος τα ξεκίνησε και άλλος τα συνεχίζει . Με την ίδια πολιτικη πάντα

 15. θησεας avatar
  θησεας 25/10/2012 12:04:21

  ο ¨αποτελεσματικος¨ προτεινει εκπτωσεις 4 φορες το χρονο....φοβερος!μαλλον τα χτυπηματα του δημιουργησαν μονιμη βλαβη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.