26/09/2008 02:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία

Το Μονομελές Πρωτοδικείου έκρινε παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων, μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσε σε βάρος της Ομοσπονδίας τους το υπουργείο Οικονομικών.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου που ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των τελωνειακών, επικαλούμενο ότι η απόφαση για την κήρυξη της απεργίας ελήφθη από αναρμόδιο όργανο και ότι η ζημιά που προκαλείται στο κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλη και δυσανάλογη προς το αντικείμενο της.

Το γεγονός ότι δεν κρίθηκε καταχρηστική, ερμηνεύεται ότι δίνει το δικαίωμα στους τελωνειακούς να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση και να κηρύξουν νέα απεργιακή κινητοποίηση - ακόμα και εντός της Παρασκευής - με τα ίδια αιτήματα.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του κλάδου με βάση και τα νέα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. t avatar
    t 26/09/2008 08:46:53

    Mετά από συνεδρίαση, που τελείωσε στις 04:00 τα ξημερώματα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους. Mια απόφαση ωστόσο που προκάλεσε αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές, οι οποίοι πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και έκαναν λόγο για ξεπούλημα του αγώνα.

  2. δημοσθενης avatar
    δημοσθενης 26/09/2008 10:25:10

    Πρώτη η τελευταία .Αυτοί την κήρυξαν αυτοί την έκλεισαν .Όπως παντού κατάντια σε όλο το μεγαλείο .!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.