#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράνοια: Η Τρόϊκα ωθεί την κυβέρνηση σε κατάρρευση 

Παράνοια. Αυτό ζούμε τις τελευταίες ώρες με την τρόικα να έχει έρθει στην Αθήνα σε έξαλλη κατάσταση και να απαιτεί πράγματα που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Κι ενώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής γνωρίζαμε ότι οι τροικανοί δεν αναγνωρίζουν μέτρα ύψους 2 δις ευρώ, τη Δευτέρα μάθαμε ότι η τρόικα δεν πιστεύει τα μέτρα ύψους 6 δις ευρώ και δέχεται μόνο τα 5,5 δις ευρώ. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον Β. Βενιζέλο, κι αν δε μας κάνει κάποιος πλάκα τότε έχουμε να κάνουμε με μεγάλο χάσμα που δύσκολα θα γεφυρωθεί.

Μάλιστα, από την Ιπποκράτους έλεγαν ότι ο Γ. Στουρνάρας είπε στο ΠΑΣΟΚ ότι η διαφορά θα είναι τελικά 3 δις, ωστόσο μετά τη συνάντηση το ποσό διπλασιάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρόσωπο που ήταν μέσα στη σύσκεψη με την τρόικα, οι ξένοι δεν αναγνωρίζουν μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα. Πρόκειται περί παραλογισμού αφού οι ίδιοι οι τροικανοί είναι αυτοί που ζητούν διαρθωτικές αλλαγές αλλά τώρα δεν τις δέχονται. Για παράδειγμα δέχονται όλες τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κι όταν τίθενται θέματα όπως μειώσεις δαπανών στην υγεία ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκεί στηλώνουν τα πόδια. Χαρακτηριστικό το σημείο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ που αναφέρει: «Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι παράλληλα η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις νομοθετικές και άλλες διαρθρωτικές πρωτοβουλίες που καθιστούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά μέτρα που δεν συνδέονται με μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αλλά με την μεταρρύθμιση του κράτους και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών».

Στην κυβέρνηση επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός  επειδή χθες η Τρόικα απέρριψε ουσιαστικά το πακέτο των μέτρων ζητώντας περισσότερες περικοπές από παντού και κυρίως απολύσεις εδώ και τώρα στο Δημόσιο. Επιπλέον η Τρόικα απορρίπτει την εργασιακή εφεδρεία και διατύπωσε ενστάσεις για σειρά μέτρων που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ και τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα. Επιπλέον, χαρακτήρισαν υπεραισιόδοξη την πρόβλεψη για έσοδα 3,8 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής την περίοδο 2013-2016 και ζήτησαν να περιοριστεί ο στόχος στο μισό, δηλαδή στα 1,9 δισ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι άλλη μια «τρύπα» που πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα. Εκτός αυτών η Τρόικα αμφισβητεί  το κόψιμο  στις φαρμακευτικές δαπάνες (911 εκατ. ευρώ), τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου (750 εκατ. ευρώ), τη μετάθεση της πληρωμής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τον ισοσκελισμό των εσόδων από ανταποδοτικές υπηρεσίες στους δήμους (150 εκατ. ευρώ).

Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο καταστροφικά σενάρια. Πρώτον, να πάρει περισσότερα μέτρα για να ικανοποιήσει τους τροϊκανούς, αλλά να επιταχύνει έτσι και την φθορά της και την έκρηξη της κοινωνίας. Δεύτερον, να δημιουργηθεί ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή και να πέσει η κυβέρνηση. Προς το παρόν ο κ. Βενιζέλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα σπάσει με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης όμως  προβληματίζεται πολύ επειδή έχει να αντιμετωπίσει και τους βουλευτές του.

Τίθεται όμως και ένα άλλο ζήτημα: Οι τροικανοί εμφανίζονται να έχουνε εντελώς διαφορετική στάση από αυτή που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, κάτι που γεννά ερωτήματα και υποψίες. Ενώ δηλαδή στις ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στη Γερμανία το κλίμα έχει βελτιωθεί για τη χώρα και δείχνουν να εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα απορρίπτει μέτρα που δεν εμπιστεύεται δημιουργώντας το τεράστιο αυτό χάσμα των 6 δις ευρώ.

Η κατάσταση στο πεδίο της διαπραγμάτευσης χαρακτηρίζεται πολύ κακή, γι’ αυτό και θα υπάρξει καθυστέρηση τόσο στην ανακοίνωση των μέτρων όσο και στην κατάθεση του προϋπολογισμού. Υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι συζητήσεις σε συμφωνία, τα μέτρα να δημοσιοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά να υπάρξει η τελική λύση για την Ελλάδα στις 8 Οκτωβρίου στο Γιούρογκρουπ. Την Παρασκευή στη Λευκωσία ο Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει απλά ένα περίγραμμα των μέτρων που όμως δε θα είναι τα οριστικά.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι και η συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Μ. Ντράγκι στη Φραγκφούρτη. Σίγουρα εκεί θα τεθούν τα θέματα της «ανάσας» για την Ελλάδα, δηλαδή της επιμήκυνσης. ΄

Δύο είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα διαπραγματευτικά ατού της κυβέρνησης στην τελική διαπραγμάτευση με τους τροικανούς και τον Μ. Ντράγκι.

1.              Η κυβέρνηση θα παίξει το χαρτί της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής. Δηλαδή θα υποστηρίξει ότι μέτρα που δε θα είναι δίκαια θα φέρουν «πόλεμο» στους δρόμους και θα βάλουν την κυβέρνηση σε δοκιμασία. Θα πουν δηλαδή ότι δε μπορεί η Ευρώπη να αλλάζει υπέρ της Ελλάδας και να απειλείται η κυβέρνηση με κατάρρευση εξαιτίας της επιμονής στη λανθασμένη συνταγή της τρόικας. Αν η κυβέρνηση καταρρεύσει, τότε χάνεται η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας και μπαίνει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

2.              Ο Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει τα δραματικά νούμερα για την ελληνική οικονομία με την ύφεση στο 7% αντί για πρόβλεψη 4-5%, με ανεργία 24,4% αντί για 18%, με όλους τους δείκτες να έχουν καταβαραθρωθεί. Μ’ αυτά θα υποστηρίξει ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί μια ακόμη συνταγή λιτότητας που θα πλήξει τα ασθενέστερα εισοδήματα.

Τα πάντα είναι ανοικτά, πάντως, καθώς οι απόψεις της τρόικας είναι απρόβλεπτες. Αν όμως οι Τόμσεν και Μαζούχ στην Αθήνα έχουν βάλει στη μέγκενη την ελληνική κυβέρνηση την ώρα που η Λαγκάρντ και η Μέρκελ εμφανίζονται διαλλακτικές, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ή πρόκειται για παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας ή δεν υπάρχει καμιά λογική.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φ1 avatar
  Φ1 11/09/2012 07:26:10

  Απλά οι Τροϊκανοί, και οι ευρωπαίοι ειδικότερα, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη ούτε στην ελληνική κυβέρνηση ούτε στους έλληνες, (δικαίως), και γι' αυτό θέλουν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα όσων δανείζουν αυτό το άθλιο ελληνικό κράτος.

  • Parapanhsios avatar
   Parapanhsios @ Φ1 11/09/2012 13:25:13

   Δλδ, αν μας αφήσουν και χρεοκοπήσουμε, αρνούμενοι τη δόση, πόσα θα πάρουν πίσω;

   Ο σωστός οικογενειάρχης θα έλεγε : Σηκώστε τα μανίκια και να δουλέψουμε, να ξεχάσουμε τα χαβιάρια και τα δάνεια , Από το πρωτογενή τομέα πρέπει να / θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία και η ανάπτυξη + ο τουρισμός + ο υπόγειος πλούτος. Όλα αυτά να ανήκουν σε εμάς. Εκεί να βοηθήσει η κυβέρνηση.

  • nikolas avatar
   nikolas @ Φ1 12/09/2012 21:12:51

   Και επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη μας οδηγούν στην καταστροφή; Γιατί δε μας σκοτώνανε τότε από την αρχή και μας βασανίζουν τόσο καιρό τώρα; Έλεος...........

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/09/2012 07:32:17

  Μήπως ἡ ξαφνική ''διαλλακτικότητα'' τῆς Μέρκελ καί τῶν ἄλλων Εὐρωπαίων ἀρχηγῶν,χρησιμοποιεῖ τήν ἀδιαλλαξία τῶν Τροϊκανῶν ὥς μέσο πίεσης κατά τῆς ἑλληνικῆς κυβέρνησης;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/09/2012 10:34:02

   http://www.antinews.gr/2012/08/30/176967/
   “Ολάντ: Να στηρίξουμε την Ελλάδα, αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις”

   «ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ χάριν των ευκαιριών που θα δημιουργούνταν όταν θα ξαναχτίζονταν από τα ερείπια..»

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/09/2012 11:06:49

   - Το παληό, καλό, και δοκιμασμένο παιχνίδι του '' Κακού και του καλού αστυνομικού''..
   .Αντι για 100 επαχθή μέτρα από τα προτεινόμενα, θα μας αφήσουν να πάρουμε ΜΟΝΟ τα 95, με πολιτική απόφαση.

   Και εμείς θα είμαστε ευγνώμονες.

 3. monomaxos avatar
  monomaxos 11/09/2012 07:33:01

  Κάπως έτσι καταστράφηκε η Αργεντινή. Το ΔΝΤ ζητούσε να παρθούν επιπλέον δυσβάσταχτα μέτρα, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τα πάρει, το ΔΝΤ αποσύρθηκε, μαζί και οι ενισχύσεις του με αποτέλεσμα η χώρα να καταρεύσει.

  Αυτό περιμένω από την αρχή να γίνει και στη χώρα μας.

  Για καλή μας τύχη αυτό δεν φαίνεται ακόμη να γίνεται. Την Αργεντινή την κατέστρεψαν αφού πρώτα της "ξεκοκάλησαν" τις υποδομές της με ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις υπαλλήλων.

  Όσο δεν έχουν βάλει στο χέρι οι δικοί τους άνθρωποι τις συγκοινωνίες μας, τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμιά μας τα ενεργειακά και τα άλλα δίκτυά μας, δεν πρόκειται να μας καταστρέψουν. Αν το κάνουν τότε θα έχουν φάει ένα σκασμό λεφτά χωρίς να πάρουν πίσω τίποτα.

  Για αυτό να το ξέρουμε, δίνουν τον υπερ πάντων αγώνα τώρα με τον Στουρνάρα και τον νέο νόμο για μηδενική συμμετοχή του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και άλλες υποδομές.

  Αλίμονο αν ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των "ασημικών" μας. Σε ένα χρόνο θα έχουμε τελειώσει σαν χώρα.

  Γι' αυτό θα ρωτήσω ξανά: πως θα ξεπληρώσουμε τα δανεικά που έχουμε πάρει αν αποκρατικοποιήσουμε τις κερδοφόρες επιχειρήσεις μας (ΔΕΠΑ 244 εκατ κέρδη, ΔΕΣΦΑ 90 εκατ κέρδη, ΟΠΑΠ 132 εκατ κέρδη, ΟΣΕ 25 εκατ. κέρδη κ.α.)

  Απλά οι "δανειστές- δυνάστες" ξέρουν ότι δεν θα ξεπληρώσουμε, αλλά αν μας τα πάρουν τα παραπάνω κοψοχρονιά τότε χαλάλι μερικά δις μπρος στον έλεγχο όλης της χώρας.

  • dimx avatar
   dimx @ monomaxos 11/09/2012 12:29:43

   Ακριβως αυτο ειναι η ουσια , τα ειπες ολα φιλε μου και χαιρομαι που ακουγονται και τετοιες αποψεις εδω , αλλα να μην τα ριχνουμε ολα στον Στουρναρα και ξεχναμε το τριωδιο που μας κυβερνα.

  • Προκόπιος avatar
   Προκόπιος @ monomaxos 11/09/2012 23:16:57

   Να μην χάσουμε τα ασημικά σας.Για εμάς είναι βαρίδια.Χρυσοπληρωμένα.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/09/2012 07:40:40

  Eαν δεν δεχονται καποια μετρα τοτε αυτα τα μετρα δεν προστιθενται στα άλλα που θα παρθουν αλλά δεν λαμβανονται καθολου.Αυτη πρεπει να ειναι η πρωτη λογικη απαντηση.
  Το υφεσιακο αποτελεσμα ειναι το ιδιο,ειτε κοβεις μισθους ,ειτε κοβεις συνταξεις ,ειτε κοβεις προμηθειες του Δημοσιου.η α
  Κατα τη γνωμη μου η μειωση συνταξεων πρεπει να ειναι περιορισμενη.
  Η λυση ειναι να βγαλει διαγγελμα ο Σαμαρας και να προχωρησει σε περικοπες αποκλειστικα απο τους μισθους ΔΥ.Θα το αιτιολογησει λεγοντας οτι η τροικα ζητησε απολυσεις στο Δημοσιο και αυτος αρνηθηκε και θα καλεσει ολους τους ΔΥ να αποδεχθουν μια νεα μειωση 5% στο μισθο τους για να αποφευχθουν οι απολυσεις δεσμευομενος οτι μολις βελτιωθουν τα πραγματα θα τα δωσει πισω ενω θα προχωρησει η συνταξιοδοτηση 150.000.
  Δεδομενου οτι με την επιμηκυνση η απωλεια θα απλωθει σε 4 χρονια δεν θα ειναι μεγαλη η διαφορα.Ακομη και 10% να ειναι η μειωση ερχεται 2.5% τη χρονια και με υποσχεση οτι ειναι τα τελευταια μετρα και μολις βελτιωθει η κατασταση θα ανακληθουν.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ ψυχραιμια 11/09/2012 12:14:18

   Σωστός! Άλλωστε τι είναι ένα ψωρο -10% στις αμοιβές ενός υπαλλήλου; Άσε που είναι και δημόσιος. Μήπως θα συμπαρασύρει και τους μισθούς των ιδιωτικών; ή μήπως θα λείψουν από την αγορά; Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ΔΥ, τα λεφτά τους τα καταθέτουν σε τράπεζες του εξωτερικού.

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/09/2012 07:51:57

  Είναι πιθανό το λόμπι της δραχμής να κατοικοεδρεύει στο ΔΝΤ;

  • noldor avatar
   noldor @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/09/2012 14:47:33

   Μπά, μάλλον στο Μαξίμου.

 6. peiraths06 avatar
  peiraths06 11/09/2012 08:03:35

  Δεν περιμένα και κάτι διαφορετικό από νέες μειώσεις....

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/09/2012 08:22:57

  Τα αρχιλαμόγια Λανγκάρντ και Μέρκελ έβαλαν μπροστά τον Τόμσεν και την παρέα του και άλλα λένε αυτές μπροστά στις κάμερες και άλλες εντολές δίνουν στους τσάτσους τους. Όσα ζητά η τρόικα είναι η απόδειξη του πόσο δίκιο έχουμε όσοι φωνάζουμε για στημένο σχέδιο διάλυσης και κατακερματισμού της Ελλάδας μας. Ή στηλώνει τα πόδια λοιπόν ΤΩΡΑ ο Σαμαράς ή χάνει το παιχνίδι και η ζημιά για τη δημοκρατία θα είναι μεγάλη με όσα θα γίνουν στους δρόμους αν ληφθούν τέτοια μέτρα. Ακόμη και ενδεχόμενο πραξικόπημα υποκινούμενο από ΗΠΑ α λα 1967 δεν αποκλείεται. Είναι πολλοί οι πρόθυμοι δυστυχώς. Ας ψάξουμε αλλού για συμμάχους λοιπόν. ΗΠΑ και ΕΕ απέδειξαν πόσο φίδια και όχι φίλοι είναι πολλάκις από τον Α' ΠΠ και μετά. Τώρα ευθέως -αλλά όχι ειλικρινώς- μας διαλύουν. Τι περιμένουμε πια;

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Γεώργιος Τ. 11/09/2012 12:52:55

   Συμφωνούμε.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ Γεώργιος Τ. 11/09/2012 19:07:17

   Το ζητούμενο είναι ποιοί πραγματικά είναι οι τσάτσοι των ανωτέρω. Εμφανείς αλλά κυρίως αφανείς. Αλλοδαποί αλλά κυρίως γηγενείς;!

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Γεώργιος Τ. 12/09/2012 21:14:38

   "ΗΠΑ και ΕΕ απέδειξαν πόσο φίδια και όχι φίλοι είναι πολλάκις από τον Α’ ΠΠ και μετά. Τώρα ευθέως -αλλά όχι ειλικρινώς- μας διαλύουν. "

   Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!!
   Να τα ακούνε οι οπαδοί της νεωτερικότητας και οι άκριτα φιλοευρωπαιστές. Η ΕΕ με τη σημερινή της μορφή, είναι μια συμμορία και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση το όραμα κάποιων παλαιών ηγετών (Αντενάουερ, Σμίτ, Καραμανλής (θείος) κ.α.)

 8. giorgos avatar
  giorgos 11/09/2012 09:11:08

  Ολα αυτα ειναι η ψυχολογικη διαχειρηση του Ελληνα να δεχθει τα νεα μετρα.Παντως οτι και να κανουν εφτασε ο κομπος στο χτενι.Οι εξαθλιωμενοι πλεον θα ειναι περισσοτεροι απο αυτους που τα κουτσοφερνουν οποτε δυσκολα τα πραγματα.

 9. Ανιψιός avatar
  Ανιψιός 11/09/2012 11:14:57

  Όχι ρε γμτ! Τι κωλόπαιδα είναι αυτοί οι τροϊκανοί; Τα έχουν αλαλιάσει τα παλικάρια μας. Θα τα αναγκάσουν στο τέλος να παραβούν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες!

 10. Ted avatar
  Ted 11/09/2012 11:34:16

  Να που ίσως να βγει και κάτι καλό από τις πιέσεις της Τρόικα

 11. Φανη avatar
  Φανη 11/09/2012 11:40:26

  Μας ετοιμαζουν μεγαλοπρεπη εξοδο απο την ευρωζωνη και πιστευουν οτι εχουν παρει και τα μετρα τους για τις επιπτωσεις, απλα περιμενουν τον Νοεμβριο να δωσει κι η Αμερικη το πρασινο φως μετα τις εκλογες.Επειδη ομως υπαρχουν και ΠΟΛΛΟΙ ασταθμητοι παραγοντες, καλο θα ειναι η κυβερνηση να εχει ετοιμο και ενα σχεδιο για τα δυσκολα πχ εναν πολεμο, μια μεγαλη ελλειψη τροφιμων και φαρμακων και οχι μονο πληρωμη τοκων στην ΕΕ.Οταν θαρθουν τα δυσκολα, καθε χωρα θα κοιταξει τα δικα της και μεις θα μεις θε ειμαστε τελειως γυμνοι.Για δε τους στρατιωτικους καμμια περικοπη γιατι ειναι η τελευταια μας ελπιδα ειτε για εξωτερικους ειτε για εσωτερικους κινδυνους......

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/09/2012 11:45:35

  "Τσιμπάμε", "τσιμπάμε" στις διαρροές...
  Και το παιχνίδι καλά κρατεί....

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/09/2012 11:58:04

  Μακάρι να επιμείνουν μέχρι τέλους. Είναι ο μόνος τρόπος να ταρακουνηθεί, έστω και στο "και πέντε", η κυβέρνηση και να στείλει στο διάολο τα θρασύτατα υπαλληλάκια των ευρωναζί.

  • Θουκης avatar
   Θουκης @ Αυριανιστής 11/09/2012 20:29:50

   διαθετεις φαντασια αυριανιστη. παντως μαθαινω οτι στο τσακ ειναι να τους στειλει στο διαολο.

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/09/2012 12:08:32

  "ψυχραιμία", ειλικρινά δεν σε αναγνωρίζω. Τι έγινε, σε έπιασε... σοσιαλμανία ξαφνικά;

 15. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 11/09/2012 12:16:30

  Η τρόικα δείχνει απλά το ποιος κυβερνάει στην Ελλάδα χάρη στον Ανδρέα και τους επιγόνους του.

 16. gio avatar
  gio 11/09/2012 12:29:54

  Ο κοσμος μετα τη θλιψη και την οργη εχει πεσει στην απαθεια, τα μετρα θα περασουν και μαλιστα με λιγοτερες αντιδρασεις απο οσες περιμενουμε

 17. Θεοδωρος avatar
  Θεοδωρος 11/09/2012 12:41:47

  Κ ξαφνικα εκει που η Τροικα εχει στηλωσει τα ποδια κ δεν κανει πισω σε μια δραματικη συνεδριαση Βενιζελου-Σαμαρα-Τροικας οι Τροικανοι θα αποδεχτουνε καποια μετρα λιγοτερα κ τα παλληκαρια μας θα βγουνε με τα κεφαλια των Τροικανων κ θα φωναξουνε "νενικηκαμεν".
  Οτι δλδ θελετε να μας πειτε οτι οταν ο Σαμαρας συναντηθηκε με την Μερκελ κ κλεισανε οι πορτες δεν αποφασιστηκανε ολα αλλα περιμενουνε τον Τομσεν να πει το οκ?
  Ειπαμε ρε παιδια δεν μιλατε πλεον στο κομματικο ακρωατηριο του 80-90 σε εμας μιλατε.

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ Θεοδωρος 11/09/2012 13:38:54

   Συμφωνώ απολύτως.

 18. xp avatar
  xp 11/09/2012 12:48:25

  Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Μονομάχου δηλαδή πρωτα αγοράζουν μετα μας αποσυνδέουν.Υπάρχει και το αντιστροφο μας αποσυνδέουν και μετά μας αγοράζουν.
  Αυτές οι εκρήξεις του Τομσεν προφανώς ήταν ξαφνικές .Τα πάντα είχαν αναλυθεί σαν μέτρα και άρχισε να το παίζει "τρελλίτσα".Κάποιος θέλει να εκβιάσει..........

 19. Darki avatar
  Darki 11/09/2012 12:50:48

  http://www.iatropedia.com/articles/read/2659

 20. Bohemian avatar
  Bohemian 11/09/2012 12:57:32

  3 μήνες μετά τις εκλογές και βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν
  πέρα από κάποιες αβρότητες από Μερκελ-Ολάν έπειτα από υπόδειξη
  του Ομπάμα;
  Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα δηλαδή; Εκπληκτικός προγραμματισμός.
  Πού βρίσκονται οι περικοπές στα υπουργεία κωδικό προς κωδικό
  που έλεγε ότι έχει έτοιμες ο Σαμαράς;
  Δεν έγινα δεκτές; Λογικό αφού άλλος αποφασίζει.

 21. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/09/2012 13:14:52

  Παντού ναρκοπέδιο.''Βρωμάει'' και ''μυρίζει'' από δω μέχρι πέρα.Θέλουν να μας πεθάνουν,να μας ξεφτιλίσουν,να μας εκμηδενίσουν,να μας λιώσουν!!!Από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Παπανδρέου φάνηκε που θα πάει...Όλα έγιναν τόσο αριστοτεχνικά,τόσο μακιαβελικά....Πόσοι και πόσοι τα έγραφαν εδώ μέσα και προειδοποιούσαν για το τι θα έρθει....Και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο πάτο του βαρελιού....Ως κράτος έχουμε φτάσει στο κατώτατο επίπεδο αξιοπρέπειας....Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο....Και ας μην ξεχνούμε πως αυτοί που παμπόνηρα,βρώμικα,ύπουλα,πρόστυχα μας έβαλαν στο ΔΝΤ κυκλοφορούν ελεύθεροι,''πουλούν'' πνεύμα,διδάσκουν στο εξωτερικό,το παίζουν μεγάλα κεφάλια και πίνουν εις υγείαν όλων ημών των κορόιδων...Πως να μην έχει φωλιάσει,στη ψυχή του κάθε Έλληνα,οργή,αγανάκτηση,πίκρα,αηδία για τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν....

 22. Tassos avatar
  Tassos 11/09/2012 13:20:02

  Αυτή την "κοινωνική έκρηξη" που αναμένουν άπαντες, την βλέπω να μετατίθεται στο άδηλο και απώτατο μέλλον. Ενα πράμα κάτι σαν τον κομμουνισμό ως ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού, κάτι σαν πολιτική ουτοπία του Τσίπρα, των χουντικών, των αναρχικών.

 23. GR.DOUR avatar
  GR.DOUR 11/09/2012 13:24:55

  Παρτε το χαμπαρι,εχουμε χουντα και πρεπει να αντιδρασουμε τα υπολοιπα ειναι ροζ κορδελεs.

 24. Γεωργία avatar
  Γεωργία 11/09/2012 13:25:47

  Οι μεγάλοι ηγέτες έμειναν στην ιστορία από τα ΟΧΙ και όχι από τα ΝΑΙ.

  • kotstak avatar
   kotstak @ Γεωργία 11/09/2012 15:15:14

   Τα “ΝΑΙ” είναι “αθόρυβα”. Είναι το κλείσιμο μιας συμφωνίας.
   Η συμφωνία ένταξής μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην ουσία είναι ένα “ΝΑΙ”.
   Τα βλακώδη “ΟΧΙ”, που είναι και τα πολλά και δεν τα ακούν οι ηγέτες, δεν τα γράφει η ιστορία.
   Η ιστορία δεν θα γράψει το: “ΟΧΙ στην ΕΟΚ των μονοπωλίων” της αριστεράς.

   Είναι χιλιάδες τα “ΝΑΙ”. Η ανθρωπότητα προοδεύει με τα “ΝΑΙ”.
   Είναι πολλά τα βλακώδη “ΟΧΙ” που δεν εισακούστηκαν, δεν τα έγραψε η ιστορία και δεν τα ξέρουμε.

   Οι Γερμανία με “ΝΑΙ” επανενώθηκε.
   Εάν, πριν μερικές δεκαετίες, οι ηγέτες των δυο υπερδυνάμεων δεν είχαν έρθει σε συμφωνία λέγοντας “ΝΑΙ”, ίσως να μην υπήρχαμε σήμερα.
   Το βλακώδες “ΟΧΙ” που, ευτυχώς, δεν είπαν, δεν το μετράς στη στατιστική σου.
   Χιλιάδες ήσαν αυτοί και στην Αμερική και στην τότε Σοβιετική Ένωση που έλεγαν:
   "Οι μεγάλοι ηγέτες έμειναν στην ιστορία από τα ΟΧΙ και όχι από τα ΝΑΙ."
   Ευτυχώς, οι ηγέτες δεν τους άκουσαν.

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ kotstak 11/09/2012 17:57:08

    Συγκρίνεις ανόμοια πράματα. Αυτήν την στιγμή έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο χειροτέρεψε όλους τους δείκτες , πλην αυτόν του ελλείματος.
    Το χρέος, η ανεργία, η ύφεση κλπ, όλα ανέβηκαν σε ύψη που δεν έχει ξαναδεί χώρα σε περίοδο ειρήνης. Τα ίδια ακριβώς παθαίνει η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, τα δυο καλά παιδιά της τρόικας.

    Προσωπικά περίμενα να δοθεί χρόνος για να κάνει αποκρατικοποιήσεις και διαρθωτικές αλλαγές μετά από δύο εκλογές. Το περίμενε και ο Σαμαράς αλλά και οι άλλοι δύο.

    Τελικά έχουμε μία από τα ίδια, και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Καιρός λοιπόν να πούμε ΟΧΙ στην τρόικα.

    Δεν θα πάθουμε τίποτα εάν είμαστε σωστοί στην πολιτική μας αξιοπιστία. Αλλά θα τα γκρεμίσουμε όλα, αν η κοινωνία είναι εναντίον της κυβέρνησης. Φτάσαμε στο σημείο να φωνάζουν κάποιοι τους ναζί για να κάνουν τους μπαμπούλες.

    Να βγει η κυβέρνηση ανοικτά και να το ξεκαθαρίσει σε διεθνής συνέντευξη τύπου, ώστε ΟΛΟΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Αυτό να γίνει τώρα, ΠΡΙΝ τις Αμερικάνικες εκλογές.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ kotstak 11/09/2012 19:01:23

    @"Η ιστορία δεν θα γράψει το: “ΟΧΙ στην ΕΟΚ των μονοπωλίων” της αριστεράς".

    Μπορεί να μη το γράψει η ιστορία, αλλά πιθανότατα θα το δικαιώσει.

 25. kotstak avatar
  kotstak 11/09/2012 13:37:49

  Ένας εκ των δυο έχει δίκιο.
  Αυτός που έχει δίκιο, δεν μπορεί να πείσει ότι έχει δίκιο.
  Πόσες φορές έχω πει να φτιάξουμε πρόγραμμα προσομοίωσης;
  Μήπως κάποιοι δεν θέλουν την αλήθεια;

  Μήπως φοβούνται ότι το πρόγραμμα θα πει:
  “Απολύστε τους κοπρίτες και τα παράσιτα”. Δηλαδή τα “δικά μας παιδιά”.
  Μήπως φοβούνται ότι το πρόγραμμα θα πει:
  “Φρένο λίπους στα προνόμια”. Δηλαδή στα “δικά μας παιδιά”.
  Μήπως φοβούνται ότι το πρόγραμμα θα πει:
  “Κατεδαφίστε τα ρετιρέ”. Δηλαδή τα “δικά μας παιδιά”.

  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι όταν κάποιος κάνει περικοπές από κάπου, το χρήμα πάει κάπου αλλού.
  Το χρήμα αυτό, μέσω των τραπεζών, θα διοχετευθεί στον ιδιωτικό τομέα.
  Εάν οι τράπεζες κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν δίνουν το χρήμα σε παρασιτικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (πχ. ΜΜΕ), αλλά το δίνουν σε υγιείς εξωστρεφείς επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις που παράγουν, που δημιουργούν, που υλοποιούν καινοτομίες, που κάνουν έρευνες, ώστε να μπορέσουν αυτές να αναπτυχθούν και να παραγάγουν πλούτο, οι περικοπές πιάνουν τόπο.
  Είναι ευλογία αυτές οι περικοπές.
  Εάν δεν γίνει ακριβώς αυτό βουλιάξαμε.

  Κάντε Π Ρ Ο Σ Ο Μ Ο Ι Ω Σ Η.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ kotstak 11/09/2012 19:04:19

   @"Είναι ευλογία αυτές οι περικοπές".

   Ποιός ήταν που είπε ότι: "το μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα";
   Εσάς είχε διαβάσει;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ανιψιός 12/09/2012 00:49:21

    Μάλλον ο χοντροπάγκαλος γράφει, με άλλο ψευδώνυμο, και εδώ μέσα.

  • Νικολαος avatar
   Νικολαος @ kotstak 11/09/2012 19:27:23

   Αυτα μονο ο Αδωνις θα τα εγραφε μιας και με το Παγκαλο ειναι ισως οι μονοι ''Ελληνες'' που πιστευουν οτι τα μνημονια ειναι ευλογια.Στην υγεια σας.

 26. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 11/09/2012 13:48:41

  Μην τρώτε κουτόχορτο.
  Για να περάσουν όλες οι μειώσεις και τα νέα χαράτσια που έχουν αποφασιστεί, πρέπει να δείξουν οι κυβερνώντες ότι είναι αυτοί που πέτυχαν να μην μας πάρουν και τις τρίχες από το σώμα μας...(τα βρακιά μας τα παίρνουν με τα νέα μέτρα).
  Για να μην βγούμε στους δρόμους και φωνάζουμε.....
  Βέβαια στους δρόμους ήδη υπάρχει η ΧΑ να μας προστατεύει από τους μαύρους και λοιπούς (πλην των Ελλήνων) λαθρέμπορους, τους οποίους όμως δεν θέλει να μαντρώσουμε σε στρατόπεδα, γιατί τότε τί θα κάνει στους δρόμους το μαύρο μπλουζάκι.....
  Α! προχθές έκαναν επεισόδια στα Εξάρχεια και οι αναρχικοί......
  Που να διαμαρτυρηθείς τώρα εσύ, όταν ξέρεις ότι στην ουρά της διαδήλωσης θα βρίσκονται οι αναρχοκουμμουνιστές που θα κάψουν τα μαγαζιά του κοσμάκη και θα σπάσουν τα κρατικά κτίρια.
  Άντε βρε, βάλε τον Σουλεϊμάν στην TV να ξεχαρμανιάσουμε με καμιά Γκιουζελχανούμ, αφού οι δικές μας TVπερσόνες, κρύβουν τα εισοδήματά τους....

 27. TasosC avatar
  TasosC 11/09/2012 14:01:30

  Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα σχόλια των φίλων σχολιαστών αντιλαμβάνεται κάποιος ότι οι περισσότεροι πλέον έχουν καταλάβει το παιχνίδι του κακού & καλού μπάτσου (π.χ Αφροδίτη).
  Αυτοί που μπαίνουν στη λούμπα να προτείνουν μέτρα, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο της Τρόικας (π.χ ο/η ''Ψυχραιμία΄΄).
  Όσο και να ελπίζουν ότι αυτό που προτείνουν δεν θα τους ακουμπήσει, η τελευταία τριετία απόδειξε ότι στο επόμενο βήμα είναι η σειρά του άλλου (του όποιου άλλου).
  Μόνο οι εκατοντάδες χιλιάδες κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδες συμπολίτες μας έμειναν ουσιαστικά ανέγγιχτοι.

 28. Νικος avatar
  Νικος 11/09/2012 14:10:01

  Οταν διαβαζω τετοια αρθρα παντα μου ερχεται στο μυαλο μια ερωτηση.Πριν οι δυο απο τους τρεις προθυμους αναλαβουν τη διακυβερνηση ηξεραν ή οχι τι υποχρεωσεις ειχε αναλαβει η χωρα,με δικες τους μαλιστα υπογραφες;ηξεραν την αδιαλακτικοτητα των τροικανων;ηξεραν οτι για να προχωρησει οτιδηποτε απο εδω και περα θα εξαρτωνταν αποκλειστικα απο την εφαρμογη των συμφωνηθεντων;Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να βγαινει η κυβερνηση μεσω διαρροων και να παρουσιαζεται οτι πευτει απο τα συνεφα με αυτα που ζητα η τροικα.Μετα τον καταιγισμο πληροφοριων και αναλυσεων για τον ξαφνικο ερωτα της Μερκελ για το Σαμαρα και την αναγνωρηση των θυσιων των Ελληνων ερχεται η ανωμαλη προσγειωση των πραγματικων προθεσεων των τοκογλυφων.Οσο θα διαρκουν οι ερευνες ανα την Ελλαδα για την επιβεβαιωση της υπαρξης κοιτασματων τοσο θα δηλωνουν πως η χωρα θα παραμεινει στην ευρωζωνη.Μολις αποδειχθει το προφανες τοτε θα τεθει σε λειτουργεια το σχεδιο της αποδομησης των υποδομων και το πεταμα σαν λεμονοκουπα.

 29. λαλακης avatar
  λαλακης 11/09/2012 14:30:27

  Προκυρηξη νεων εκλογων μαλλον η μονη λυση καθως ο Σαμαρας δεν εχει
  τη δυναμη με 29+ % να επιβαλλει σαρωτικα μετρα , που ετσι κ αλλιως δε
  φενεται να θελει να τα επιβαλλει.
  Οι νεες εκλογες ειναι θεμα χρονου πλεον ,οι μονοι που δε θελουν ειναι
  οι Βουβουζελος -Κουνελης που θα καταποντιστουν .
  Ο Συριζα ερχεται καλπαζωντας το 2013 με ΧΑ αντιπολιτευση .
  Η χωρα ζει μια νεα μικρασιατικη καταστροφη , θα πρεπει καποιοι
  να λογοδοτησουν και ιδιως οσοι μας εβαλαν στο ευρω χωρις τις προυποθεσεις.

 30. Tasos avatar
  Tasos 11/09/2012 14:31:49

  Καλοστημένη κωλυσιεργεία απλά να περάσει ο καιρός μέχρι τις εκλογές των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε μέρα το πακέτο ανοιγοκλείνει, τα ραντεβού αλλάζουν, τα γιουρογκρουπ δεν έχουν πολύ σημασία μέχρι το επόμενο και γενικά γίνεται οτιδήποτε πρέπει για να μη κλεισει κανένα μέτωπο πουθενά.

 31. arcane avatar
  arcane 11/09/2012 14:38:21

  Αν θέλει να κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση ο Σαμαράς μία είναι η λύση, να τυπώσει μυστικά σε κάποια χώρα του εξωτερικού που δεν υπάγεται στην κα. Μέρκελ καινούργια χαρτονομίσματα δραχμής σε ικανές ποσότητες γιά να μπορεί να αλλάξει το νόμισμα σε ένα σαββατοκύριακο και να στείλει ένα ολοκαίνουργιο σετ σε κάθε τροϊκανό και κάθε αρχηγό Ευρωπαϊκής κυβέρνησης. Μετά να κάτσει στο τραπέζι να συζητήσει.

  • Scarface avatar
   Scarface @ arcane 11/09/2012 18:21:52

   Προς θεου, μη χρεοκοπησουμε. Πως θα ζησουμε χωρις παρμεζανα, μαλτ ουισκι και 50αρα led tv; Και ΖΑΡΑ φυσικα... Καλυτερα να τα ξεπουλησουμε ολα, βγαινει και το καινουργιο iphone...

 32. andreas avatar
  andreas 11/09/2012 15:00:29

  ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

 33. dimitrtf avatar
  dimitrtf 11/09/2012 20:17:49

  Ο σαμαρας κακως επαιξε με την παραμονη στο ευρω οπωσδηποτε διαπραγματευση σημαινει ΕΚΒΙΑΣΜΟς εκατερωθεν λοιπον ας παιξει ακομη και δραχμη και αποχωρηση εννοωντα το ,να κανει μπουρδελο τισ αγορες καθε τοσο οπως και αυτοι εκανα σε εμας και εχοντας το λαο πισω του θα πετυχει πολλα περισσοτερα απο αυτην την πολιτικη που ακολουθουν ολοι μεχρι σημερα εχει τα κακαλα???εδω που φτασαμε αυτοι θα μας λοιωσουν σαν λαο χωρα εθνος ντροπη δεν παει αλλο ο εξευτελισμος και ο δικος μας αλλα και του σαμαρα ττωρα θα πει το μεγαλο ναι η το μεγαλο οχι .μερες που ειναι 28 οκτωβριου γαρ ας κανει ενα ταξιδι στην προσφατη ιστορια καλο θα του κανει ισως ονειρευτη τη γιαγια του που προτιμησε τον θανατο παρα να δει τους γερμανους στη ν πατριδα που τοσο αγαπουσε.Αντωνη να ξερεις οτι ο λαοςε προτιμ να πειναση αξιοπρεπως απο το να γινει μπανανια της γερμανιας ,αντωρα σηκωσεις αναστημα ηγετη εστω και τωρα θα γραψεις ιστορια ειμασται ετοιμη για σκληρη δουλεια ακομη και εμεις οι μεγαλυτεροι σε ηλικια φτανει να ποκτησουν οι ελληνες οραμα για το μελλον εμπρος λοιπον.

  • Evro-skeptikos avatar
   Evro-skeptikos @ dimitrtf 11/09/2012 21:59:02

   Λίγο αργά τις καταλάβαμε αυτές τις απλές αλήθειες παιδιά 3 μήνες μετά τις εκλογές... Στις 17 Ιουνίου ακόμα μασάγαμε το κουτόχορτο της επαναδιαπραγμάτευσης με την ελπίδα να παραμείνουμε στον "παράδεισο" του ευρώ που αποδεικνύεται λυκοφωλιά... Τώρα που φύγαμε από το ταμείο τρέχα να βρείς τα ρέστα σου... Έτσι που καταντήσαμε θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στους σάπιους Πασόκους και στον θλιβερό κυρ Φώτη για να δώσουν τέλος στην κυβερνητική παρωδία...

 34. εξωκοινοβουλευτική αριστερά avatar
  εξωκοινοβουλευτική αριστερά 11/09/2012 20:44:27

  Επειδη "..το αθλιο ελληνικο κρατος.." ειμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, σε οποιον δεν αρεσει , ας παρει τα μπογαλακια του για αλλα αδιαφθορα κρατη... εδω οσοι μεινουμε , θα εχουμε τα πιστευω μας , αλλα θα μεινουμε εδω να δωσουμε τη μαχη μας για την επιβιωση του τοπου μας ... Αφου η κυβερνηση δεν τους εχει πεταξει εξω ακομα τους τροϊκανους , μετα απο τοσα ξεφτιλικια , σκεφτειτε ποσα ραμματα εχουν για τη γουνα των κυβερνωντων...

 35. AZ avatar
  AZ 12/09/2012 00:25:39

  Δεν ειναι μονο τα 11.5 δις το προβλημα. Ειναι οι μπαρουφες που ελεγαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ προεκλογικα. Ισοδυναμα, οχι νεες μειωσει μισθων και συνταξεων, προγραμματικες συμφωνιες. Τα ψεματα δεν ειναι πλεον ανεκτα απο τον λαο.

 36. Pandykar avatar
  Pandykar 12/09/2012 02:23:08

  Κι' όμως την λύση μπορεί να την δώσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!..
  Αν αυτά το "λεβεντόπαιδα" τύπου Καιάδα και Μπαρμπαρούση κάνουν ένα ντου και βουτήξουν τους τροϊκανούς, την ώρα που οι φρουροί τους θα κάνουν τα "στραβά μάτια" και τους "καλαφατίσουν" για μια-δυο ωρίτσες, πάω στοίχημα ότι μετά το καλαφάτισμα ο Μαζούχ κι' ο Τόμσεν θα δίνουν μέχρι και τα ρολόγια τους για να σωθεί η Ελλάδα!

 37. Τάκης Μπ. avatar
  Τάκης Μπ. 12/09/2012 07:09:04

  Σεπτέμβρης. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, της εποχής που φθίνουν οι οπώρες, λένε. Αντίθετα, κάθε άλλο παρά φθίνουν οι εκπαιδευτικές ασκήσεις που μάς επιβάλλουν οι εντεταλμένοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.
  Ο κ. Μαζούχ, δεν ξέρω, ίσως έχει μακρινή συγγένεια με τον Λεοπόδο φον Μαζόχ. Ο κ. Τόμσεν, όμως, είναι-φώς φανάρι- εραστής των αντιλήψεων και πεποιθήσεων του μαρκήσιου ντε Σάντ. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί το λαϊκό δίπτυχο: "Εμείς θα σας ξεσκίσουμε και σεις θα το απολαύσετε"!
  Χάρισμά τους, λοιπόν, οι στίχοι του Σαββόπουλου:

  Ολαρία - ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά
  τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά
  βρικολάκιασαν σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

  Ολαρία - ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά
  Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά
  διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά

  Ολαρία - ολαρά, με σουραύλια και βιολιά
  θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιά
  και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά

  Ολαρία - ολαρά, γύρω - γύρω τα παιδιά
  ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
  ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά

 38. o apotetoios avatar
  o apotetoios 12/09/2012 17:54:16

  δεν θέλω την απόλυση κανενός,αλλά ποιό είναι ακριβώς το κακό από την απόλυση ενος ρουσφετιού ,που έγλυψε κατουρημένες ποδιές για να διοριστεί παρακάμπτοντας τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ?
  αυτούς όλους ένα κράτος αξιοκρατικό δεν θα έπρεπε να τους απολύσει και να προκηρύξει εξετάσεις γραπτές ΑΣΕΠ για να διορίσει όσους χρειάζεται?

  πως εννοούμε εμείς το αξιοκρατικό κράτος?

  για την ώρα βλέπω επαίσχυντα περικοπές κτλ να εφαρμόζονται σε όλους, και στους διορισμένους αξιοκρατικά και στους διεφθαρμένους που αποτέλεσαν μια γάγγραινα για τον τόπο...και εφαρμόζονται οριζόντια αυτά τα μέτρα γιατί κάποιοι κύριοι δεν λένε να εγκαταλείψουν τα κομματικά τους βιλαέτια

  εμείς όμως θέλουμε ισχυρή,σύγχρονη και δίκαιη ελλάς απαλλαγμένη απο τα κομματικά βαρίδια του παρελθόντος...έτσι δεν είναι?

 39. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 12/09/2012 18:52:37

  Η τροικα κάνει απλά τη δουλειά της . Ας έχει η κυβέρνηση την κατάλληλη διαπραγματευτική ικανότητα και ανθρώπους για να περάσει τις δικές της απόψεις . Υπάλληλοι είναι ενός διεθνούς οργανισμού που αμοίβονται για αυτό το λόγο, να κάνουν το dirty job .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.