20/09/2008 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράλυτη η κυβέρνηση λόγω ανασχηματισμού

Κανένας δεν δουλεύει στην κυβέρνηση. Όλοι τα έχουν φορτώσει στον κόκορα και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ζυμώνονται μεταξύ τους εν όψει ανασχηματισμού. Ο οποίος πλησιάζει αν κρίνουμε από τη σημερινή δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη «ας μην εκλαμβάνουν ...κάποιοι αυτή τη στάση μου ως αδυναμία» («Κόσμος του Επενδυτή») - η ερώτηση αφορούσε την έντονη εσωκομματική κριτική που δέχεται.

Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός. Από σήμερα μέχρι το αργότερο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, λένε τα παπαγαλάκια Μαξίμου και Ρηγίλλης. Αυτό επειδή ο πρωθυπουργός θα λείπει στο εξωτερικό όλο τον Οκτώβριο (Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Κατάρ), ενώ η Ντόρα επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη (όπως γράψαμε) στις 27 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα τα σενάρια είναι πολλά και ακούγεται ό,τι θέλει και εύχεται ο καθένας. Και επειδή εκ παραδόσεως εμείς δεν κάνουμε ποτέ προβλέψεις για ανασχηματισμό διαβάστε τα σενάρια που δημοσιεύει το enimerosi24.gr για να δείτε τι παίζεται:

Σενάριο light:
Μετακινούνται αμοιβαία Αλογοσκούφης-Μπακογιάννη (τώρα τι σχέση έχει η μια με τα οικονομικά και ο άλλος με τα εξωτερικά θέματα ο Θεός και η ψυχή τους).

Ο Θ. Ρουσόπουλος με όλα τα σενάρια κατευθύνεται προς τον Πολιτισμό
Ο Β. Μεϊμαράκης πάει είτε στο κόμμα (το θέλει και ο ίδιος) είτε στο Υπουργείο Εσωτερικών (ενόψει εκλογών). Αν πάει στο κόμμα, στο Υπουργείο Εσωτερικών θα πάει ο Λ. Ζαγορίτης για να οργανώσει από εκεί τα των εκλογών για το κόμμα πιο άνετα.

Ο Α. Σπηλιωτόπουλος πάει για τουρισμό (ιδιωτικώς...)

Με όλα τα σενάρια μπαίνει στην κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς και κατευθύνεται προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Σουφλιάς με όλα τα σενάρια μένει στην θέση του εκτός των άλλων και για λόγους υγείας αφού δεν μπορεί να πάει σε Υπουργείο που απαιτούνται πολλά ταξίδια στο εξωτερικό (π.χ. Οικονομίας) αφού λόγω του γνωστού προβλήματος δεν μπορεί να μπαίνει σε αεροπλάνα.

Σε όλα τα σενάρια ο Αβραμόπουλος μένει στην θέση αλλά με κάποιο τρόπο για να του χρυσωθεί το χάπι θα δοθεί το μήνυμα στα ΜΜΕ ότι μένει «αναβαθμισμένος» και ότι είναι πλέον προνομιακός συνομιλητής του Καραμανλή και άλλα τέτοια...

Ο Π. Παυλόπουλος πάει στο Άμυνας

Σενάριο hardcore

O Αλογοσκούφης πάει σπίτι του!
Ο Λιάπης πάει σπίτι του! (ξεκινά οικογενειακός εμφύλιος...)
Την θέση του Ρουσόπουλου παίρνει ο Παυλόπουλος με αναπληρωτή τον Άρη Σπηλιωτόπουλο!!! (ε ρε γλέντια με τον Ρουσόπουλο που αναλαμβάνει το Πολιτισμού που ενώνεται με το Τουρισμού)
Υπουργός Οικονομικών ο Στ. Δήμας και την θέση του στην Κομισιόν παίρνει η Μ. Γιαννάκου
Συγχώνευση Εξωτερικών και Άμυνας με Ντόρα (!!!)
Εσωτερικών ο Μεϊμαράκης

Ανάπτυξης Σαμαράς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 20/09/2008 13:49:27

  Αυτή η κυβέρνηση είναι πεθαμένη λόγο παντελής ελλείψεις πολιτικού λόγου

 2. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 20/09/2008 13:50:06

  "Κανένας δεν δουλεύει στην κυβέρνηση. Όλοι τα έχουν φορτώσει στον κόκορα.."

  Καλύτερα, γιατί έτσι έχουν σίγουρες επιτυχίες:

  1. Δεν μπορούν να κάνουν άλλα λάθη (όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει σφάλματα)
  2. Δεν μεγαλώνει η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ
  3. Ο κ Αλογοσκούφης μετά τις "σφαλιάρες" τροποποιεί κάθε μέρα τα φορολογικά μέτρα. Αν συνεχίσει με τόση συνέπεια και σοβαρότητα όση επέδειξε στον σχεδιασμό και στην κατάρτιση του εν λόγω νομοσχεδίου .....μέχρι και άφιξη του αφορολογήτου ορίου προβλέπω για να σωθεί.

  :-)

 3. ο μετρητής avatar
  ο μετρητής 20/09/2008 16:06:21

  Από το Σάββατο της Εκθεσης μέχρι σήμερα: ημέρες 15.

  (Μετράω πότε θα πάει σπίτια του ο Ρουσό).

 4. Τσουκνίδα avatar
  Τσουκνίδα 20/09/2008 18:33:01

  τελικά οι κυβερνήσεις Καραμανλή γίνονται με βάση τα εσωκομματικά Αμάν τι αυτισμός και αυτός...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/09/2008 19:56:01

  και εγώ την προτιμώ παράλυτη. Μοιάζει περισσότερο με laisez faire (και εγώ είμαι υπέρ του laissez faire, γιατί έχει λιγότερους φόρους, λιγότερο κράτος κλπ).

  Προσπαθώ να γίνω υπάλληλος πουθενά, να έχω τα ίδια αφορολόγητα με τους υπόλοιπους και δεν με θέλει κανείς. Αχ βαχ.

 6. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 20/09/2008 20:30:44

  Αγαπητέ archaeopteryx, ότι και να γίνεις σε αυτή την χώρα....

  Αλιεύματα διαδικτύου:

  Οι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης.
  Οι επιτυχίες της Οικονομίας μας:

  1. Οι ώρες εργασίας τους είναι οι περισσότερες της Ευρώπης
  (45,4 ώρες την εβδομάδα έναντι 38,4)
  2. Έχουν τα περισσότερα προβλήματα υγείας λόγω της υπερεργασίας τους, των συνθηκών εργασίας.
  3. Το 14% των εργαζόμενων Ελλήνων είναι φτωχοί,
  ενώ οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους έχουν αντίστοιχο ποσοστό 7%.
  4. Οι μισθωτοί έχουν τις χαμηλότερες μικτές αμοιβές και το χαμηλότερο
  κατώτατο μισθό, σε σχέση με τους Ευρωπαίους (των 15 κ Αλογοσκούφη ευτυχώς ξεπερνάμε την Βουλγαρία των 300 €).
  5. Οι άμεσοι φόροι που πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι
  είναι το 51% των συνολικών φόρων και οι έμμεσοι το 41% (επιτυχία που επιτελέσθηκε τα τελευταία 5 χρόνια) .
  6. Οι 6 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 600 ευρώ σύνταξη.
  7. Οι 3 στους 10 συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ.
  8. Μόλις 15 στους 100 συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 1050 ευρώ.
  9.Τα όρια συνταξιοδότησής τους είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης
  ( 61,7 έτη έναντι 60,9).

  Οπότε καλύτερα να μην ασχολείται με τίποτα η κυβέρνησή μας.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/09/2008 21:13:48

  σε πληροφορώ ότι η Βουλγαρία, παρ' ότι είναι πίσω, προχωράει γρήγορα. Οι άνθρωποι προσπαθούν, δουλέυουν και τους βγαίνει η τεχνική και βιομηχανική παράδοση

  Δεν νομίζω ότι φταίμε εμείς, οι εργαζόμενοι, που είμαστε "φτωχοί". Σίγουρα δεν ειναι πλούσια η χώρα, αλλά αυτή η παρατεταμένη αφαίμαξη κάποια ζημιά έχει κάνει. Επιπολαιότητα, ράβε-ξήλωνε και χρατς χρουτς, χρόνια τώρα.

 8. ataktos avatar
  ataktos 20/09/2008 21:42:11

  O Ιθαγενής-αν γνωρίζεις πως διαμορφώνετε η διάρκεια ζωής του Έλληνα τα τελευταία 25 χρόνια δίχως την συμμετοχή μεταναστών .

 9. salmonellas avatar
  salmonellas 20/09/2008 21:46:17

  Να δουμε ποτε θα συσταθουν δικαστηρια που θα δικασουν, και θα καταδικασουν, αυτους που εσπρωξαν την Ελλαδα σ' αυτη την καταντια. Η ασυδοσια δεν καταπολεμαται με χαιρετουρες και κοινωνικες εκδηλωσεις, ενω η πολυσερβιριζομενη θεωρια οτι ο " πολιτικοε δεν τιμωρειται, αλλα παει σπιτι του" δεν μπορει να ισχυει οταν παει σπιτι του ΠΛΟΥΣΙΟΣ. Η εκμεταλλευση της χωρας απο πολιτικο για ιδιο πλουτισμο επρεπε να ειναι ΙΔΙΩΝΥΜΟ απο την εποχη του νομου περι Τεντυμποισμου.

 10. miaouth avatar
  miaouth 20/09/2008 22:01:38

  Ο πλουτισμός αρκετών πολιτικών είναι πολύ σοβαρό ΑΜΑΡΤΗΜΑ (έχω επίγνωση για το νόημα της λέξης, γι αυτό τη χρησιμοποιώ), αλλά είναι μόνον το κερασάκι της τούρτας. Αυτού του τύπου οι πολιτικοί είναι απλώς τσάτσοι των πραγματικών ΑΚΡΙΔΩΝ - των επιχειρηματιών που δεν παράγουν τίποτε, μόνον lifestyle και πολυτελή καατανάλωση.
  Το φάρμακο είναι ένα:
  Σκληρή φορολόγηση των εταιρικών κερδών που διανέμονται και πάνε στην κατανάλωση, μικρή φορολόγηση των εταιρικών κερδών που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ επενδύονται. Για να φύγουν οι ακρίδες (αφού υποστούν αφαίμαξη) με προορισμό κάποια τροπική χώρα.
  Είναι πολύ καλό που ο Παπανδρέας το συμπεριέλαβε στις οικονομικές του προτάσεις. Πρώτα πρέπει όμως αύριο να το εφαρμόσει, και τότε θα τον πιστέψουμε πραγματικά.
  Όσο για την αναδιανομή, καιρός είναι να θυμηθούμε την παραβολή του Ιησού για τον αμπελουργό που προσέλαβε εργάτες για διαφορετικό χρόνο εργασίας και τους πλήρωνε όλους εξίσου:
  ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ (δηλαδή εξίσου) καί όχι ανάλογα με την απόδοσή του.

 11. Νικος χωρίς τόνο avatar
  Νικος χωρίς τόνο 21/09/2008 03:43:34

  Να δώ γκόμενα στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραχίας, κι ας είναι και η Ντόρα. Τι "γυναίκα πρωθυπουργός" και κουραφέξαλα, αν γίνει αυτό και δώ αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και υ.στράτηγους Διοικητές Σωμάτων να βαράνε προσοχή σε γυναίκα, έχω κλείσει σαν άνθρωπος, βγάζει κάτι το ερεθιστικά BDSMικό όλα τα λεφτά. Μέχρι εδώ καλά.
  Αν αυτή βέβαια είναι η Ντόρα, που θα πηγαίνει με το γνωστό χαμόγελο από στρατόπεδο σε στρατόπεδο να χαιρετάει στρατιώτες το Πάσχα, εδώ που τα λέμε εντάξει, ο Ελληνικός Στρατός θα λέγεται τσίρκο με βούλα και σφραγίδα. Θα αποσταλεί σήμα προς πάσα μονάδα και φυλάκιο από το ΓΕΣ πως από εκείνη τη στιγμή και μετά, η στάμπα Ε.Σ στις πετσέτες θα μετατραπεί σε Ε.ΤΣ.

 12. ATHENA avatar
  ATHENA 21/09/2008 16:21:30

  ΤΣ ΙΡΚΟ

 13. aksiokraths avatar
  aksiokraths 21/09/2008 16:31:42

  Είχα μείνει με την εντύπωση πως ο ΕΣ είναι ήδη Τσίρκο, και οι άλλοι στο Εξωτερικών κλάουν με γραβάτες. Αλλά δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος...

  Ιθαγενή έτσι είναι. Με μαθηματική ακρίβια πάμε για εθνική χρεοκόπα. Κάτι όπως συνέβη με Αργεντινή. Μέχρι τηλεπαιχνίδια είχαν στήσει με έπαθλο... μια δουλίτσα στο δημόσιο! Κι όποιος πιστεύει πως το Ευρώ μας "οχυρώνει" ας διαβάσει λίγο τους όρους σύμβασης ΟΝΕ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.