#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2012 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράθυρο ... επιμήκυνσης ανοίγει η ΓερμανίαΗ Βαβέλ που επικρατεί στην Ευρώπη σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας συνεχίζεται. Λίγα 24ωρα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Φ. Ρέσλερ ότι είναι διαχειρίσιμη μια έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ, τώρα έρχονται δηλώσεις αποδοκιμασίας κατά του αντικαγκελάριου και ελπίδας για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστική η δήλωση Γερμανού αξιωματούχου που δεν κατονομάζεται, ο οποίος λέει ότι θα μπορούσε στην Ελλάδα να δοθεί περισσότερος χρόνος για να εφαρμόσει το πρόγραμμα, όχι όμως και περισσότερα χρήματα. Ο αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στην Α. Μέρκελ είπε ότι δεν είναι εφικτό ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο από την πλευρά της Γερμανίας αλλά θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα. Ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο επιμήκυνσης, χωρίς όμως να υπόσχεται περισσότερα χρήματα, κινούμενος στη λογική του ΔΝΤ ότι δε μπορούν να δοθούν νέα πακέτα. Άλλωστε, με την Ισπανία προ των πυλών της πλήρους ένταξης στο μηχανισμό και την Ιταλία επίσης να ψυχορραγεί δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα διαθέσιμα.

Επίσης, η σκληρή συνήθως Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μ. Φέχτερ δήλωσε ότι δεν σκέπτονται έξοδο της Ελλάδας προς το παρόν. «Είμαστε σε αναμονή της έκθεσης της τρόικας», δήλωσε η Αυστριακή η οποία είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για έξοδο από το ευρώ και αυτό που προέχει είναι να δουν αν η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το χρέος της μέχρι το 2020.

Αναφορικά με τον Ρέσλερ και τις ανθελληνικές του δηλώσεις ερωτηθείς ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ είπε ότι οι δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομίας, όσο και του υπουργού Οικονομικών εκφράζουν απλώς «τα συναισθήματα των δύο, εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας και την απόφαση του Eurogroup.

Την αντίθεσή του στα λεγόμενα του υπουργού Οικονομίας και μάλιστα λίγο πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης σε συνέντευξή του στην DW.

«Θεωρώ ότι η διατύπωση μιας τέτοιας άποψης, μια μέρα πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα δεν αποτελεί σωστή συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης. Ένας γ.γ. βαυαρικού κόμματος, ακόμα κι αν αυτό συγκυβερνά, θα μπορούσε να το πράξει. Όχι όμως ένας αντικαγκελάριος. Ένας αντικαγκελάριος έχει φυσικά το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, όμως με αυτό τον τρόπο είναι σαν να προδικάζει την αποτυχία, πριν καν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε εδώ με υπεύθυνη συμπεριφορά κυβέρνησης».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. abc avatar
  abc 24/07/2012 12:51:01

  Ως συνήθως...
  Η συμπεριφορά των Φαραώ για να κτιστούν οι Πυραμίδες.
  Μετά το μαστίγιο, το καρότο στο σκλάβο για να συνεχίζει ως την επόμενη δόση και να γεμίζει ο "ειδικός λογαριασμός " των Δανειστών και της Γερμανίας...

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/07/2012 12:55:06

  Έχει χαθεί απολύτως ο έλεγχος από τους κυβερνητικούς στο Βερολίνο.
  Στην πραγματικότητα, αυτό που τους προκαλεί πανικό είναι η Ισπανία (πρακτικά εκτός αγορών - εκτός άν συμβεί θαύμα τον Αύγουστο). Και η Ιταλία. Ταχύτατα πάει στην ίδια κατάσταση με την Ισπανία.
  Αντί να ομολογήσουν πλήρη αποτυχία πολιτικής, μερικοί κυβερνητικοί για εσωτερικούς κομματικούς λόγους επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή στον γνωστό "φθαρμένο κρίκο" Ελλάδα: Είναι η γνωστή στρατηγική που επικαλείται τον "συνήθη ύποπτο", όταν δεν έχει απάντηση στο πραγματικό πρόβλημα.
  Είναι σε σταυροδρόμι, θα πιεσθούν ν' αποφασίσουν σύντομα. Ίσως αυτός ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν μπορεί - οπότε πιθανόν να επιλέξουν την "λύση Καραμανλή" του 2009.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 24/07/2012 12:59:24

   Η Αυστρία - με "μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό" και Σοσιαλδημοκράτη καγκελλάριο - αργά αλλά σταθερά περνά στο Ευρωπαικό πολιτικό μπλόκ Ολλάντ - Μόντι.
   Το πρόβλημα είναι η Ολλανδία και Φινλαδία. Άν πέσει η Γερμανική κυβέρνηση, οι αντιδράσεις τους θα είναι εντελώς απρόβλεπτες. Η έξοδος της μιάς ήτης άλλης απο το Ευρώ και η "Δανοποίηση" δεν αποκλείεται.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 24/07/2012 12:59:43

   H Γερμανία Θείε, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ..θηρίο που εξέθρεψε την τελευταία τριετία...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 24/07/2012 13:01:28

   Η εξοδος Ολλανδιας ή Φινλανδίας από το Ευρώ θα δημιουργήσει επίσης αναταραχή. Είναι μικρές χώρες, αλλά με κάποιες συγκριτικά ισχυρές εταιρείες.

  • abc avatar
   abc @ Ο Θείος 24/07/2012 14:27:55

   Αγαπητέ Θείε,
   Τώρα "ανακάλυψαν" οι Γερμανοί ιθύνοντες τον πανικό της Ισπανίας?
   Προφανώς δεν διαβάζουν antinews που τον περιγράφει εδώ και δυό χρόνια και με λεπτομέρειες.
   Εσύ μάλιστα ήσουν απο τους πρώτους που τους τον επισήμανες. Αλήθεια μηπως υπάρχει κανα Γερμανικό antinews να τους τα γράφεις και εκεί στα Γερμανικά μπάς και καταλάβουν? Αλλά θα μου πεις δεν το χρειάζονται αφού οι Γερμανικές εφημερίδες γράφουν και στα Ελληνικά αμα λάχει...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ abc 24/07/2012 15:14:53

    Ολόκληρος FT Deutschland, εδώ και 2 χρόνια, με τον Münchau και άλλους..
    Handelsblatt...
    Έγραφαν ότι θα σκάσουν οι τράπεζες στην Ισπανία, ότι ο EFSF/ESM έχει οπλοστάσιο για κυνήγι μύγας...
    Δεν ήθελαν να τα πιστέψουν, κυττάνε μόνο δημοσκοπήσεις.
    Άλλωστε ο Ρέσλερ είναι γιατρός! Άντε να του εξηγήσεις για σκασμένες υποθήκες ακινήτων και για έρημες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, με εγκαταλειμμένα γιαπιά στα μπετά, στην Μούρθια και Βαλένθια!

  • voter avatar
   voter @ Ο Θείος 24/07/2012 15:50:03

   Να περιμένουμε δηλαδή , Μέρκελ , Ρέσλερ και Ραχόι τον δεκαπενταυγουστο στη Λούρδη ?

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/07/2012 14:02:36

  Η Κεντρική Bundesbank εναντίον του αντικαγκελλάριου Ρέσλερ και του Βαυαρικού συγκυβερνώντος κόμματος CSU. "Έξοδος της Ελλάδας ισούται με το τέλος της Eυρωζώνης".
  Το μπάχαλο στη Γερμανία τείνει να γίνει αναρχομπάχαλο.
  h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231206363

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/07/2012 17:13:09

  Από συνέντευξη του Jürgen Trittin, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στην Bundestag, στην σημερινή Zeit:
  ZEIT : Κύριε Trittin, ο υπουργός οικονομίας Philipp Rösler είπε ότι τον τρομάζει πιά η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ. Το βλέπετε κι εσείς έτσι?
  Jürgen Trittin: Η φλυαρία του κ. Rösler είναι ανεύθυνη. Τέτοιες εικασίες οδηγούν σε πιστοληπτική υποβάθμιση της Γερμανίας, όπως συνέβη σήμερα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να επιμείνουμε σε συντεταγμένες διαδικασίες. Η Τρόικα είναιε κεί και εξετάζει την κατάσταση στην Ελλάδα. Φρόνιμο είναι να περιμένουμε την έκθεσή της.

  ZEIT: Τι θα συμβεί, άν το συμπέρασμα της Τρόικας είναι, ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα ;
  Trittin: Τότε θα έχει πρόβλημα η Γερμανία. Για τον κίνδυνο μετάδοσης στην Ευρωζώνη σιωπούν ακόμη και οι αυτοαποκαλούμενοι "ειδικοί", όπως ο Γενικός Γραμματέας του Βαυαρικού CSU Alexander Dobrindt, ο οποίος φλυαρεί εδώ και μήνες για έξοδο της Ελλαδας από το Ευρώ. Αυτός και ο Rösler αποκρύπτουν, τι συνέπειες μπορεί να έχει μια Ελληνική χρεωκοπία για την Γερμανική οικονομία . Στην οικονομία μας, δεν ξέρω κανέναν Γερμανό επιχειρηματία που να θεωρεί καλή εναλλακτική λύση την έξοδο της Ελλαδας από το Ευρώ.

  ZEIT : Πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση να υποστηριζουμε συνεχώς την Ελλάδα, για να αποφύγουμε το ντόμινο;
  Trittin: Πρέπει να έχουμε πρώτα τα στοιχεία και μετά ν' αποφασίσουμε. Είναι άχρηστο να συζητούμε τώρα με σενάρια. Και πρέπει να σταθμίσουμε τις συνέπειες σε άλλα κράτη που έχουν κρίση. Η Ελλάδα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Αλλά για την Ισπανία και Ιταλία, η καγκελάριος αποφεύγει να μιλήσει. Εδώ δεν μπορεί να διηγηθεί το παραμύθι της για την λιτότητα. Παρά τα αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης, οι 2 αυτές χώρες δέχονται πολύ μεγάλη πίεση στα επιτόκια κρατικών ομολόγων. Ισπανία και Ιταλία είναι τα καλύτερα παραδέιγματα που αποδεικνύουν ότι η Angela Merkel έχει αναλύσει την κρίση με λανθασμένο τρόπο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 24/07/2012 17:27:03

   h**p://www.zeit.de/politik/deutschland/2012-07/gruene-interview-trittin-europa-beschneidung

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Ο Θείος 24/07/2012 18:13:13

    Αυτά όμως δεν μας τα επικοινωνεί κανείς εκτός από εσάς, και να είστε καλά γι αυτό (κυριολεκτώ). Έχει πιο πολύ "ψωμί" η οποιαδήποτε καταστροφολογική μπαρούφα του κάθε... αντικαγκελαρίου!

    • Νικήτας avatar
     Νικήτας @ GreekInLux 24/07/2012 18:44:10

     Αγαπητέ θείε συνέχισε έτσι!

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 24/07/2012 18:11:42

   Ωραία τα λέει ο Πράσινος Θείε.
   Αλλά άλλοι αποφασίζουν και θα αποφασίσουν.
   Και δεν υπάρχει κανένα αξίωμα που να προδικάζει πως θα αποφασίουν το σωστό , ακόμη και με κριτήριο το στενό γερμανικό συμφέρον. Είναι γνωστοί "γιγαντες με μυαλό μικρού παιδιού".
   Ρίξε αν θες μιας ματιά και εδώ. Σόιμπλε και ΔΝΤ θα κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο και όλοι μαζί πίσω από τις εκθέσεις ιδεών του ...Μαζούχ και ίσως αποφασίουν να πατήσουν το κουμπί. Θα δείξει. Μια φορά αυτοί εταίροι δεν είναι.
   http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/715342/Article.aspx

 5. MAKAO avatar
  MAKAO 24/07/2012 19:50:04

  ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΤΩΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΧΦΡΕΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100% ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ , ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.