Παπούλιας προς Γκάουκ:Ζήτημα πολιτικής ηθικής οι πολεμικές αποζημιώσεις
06/03/2014 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπούλιας προς Γκάουκ:Ζήτημα πολιτικής ηθικής οι πολεμικές αποζημιώσεις

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο γραφείο του κ. Παπούλια όσο και στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις κοινές δηλώσεις του με τον Γερμανό ομόλογό του τόνισε ότι «....η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών».

Από την πλευρά του, κ. Γκάουκ απάντησε στο θέμα αυτό, λέγοντας: «...δεν μπορώ να πάρω άλλη θέση από τη νομική θέση της κυβέρνησης της Γερμανίας. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι, όταν πάμε μαζί στα Γιάννενα, να βρω τα λόγια και να αναγνωρίσω την ενοχή της Γερμανίας στα θύματα της περιοχής. Η ενοχή δεν έχει μόνο υλική, αλλά και ηθική διάσταση. Στη Γερμανία υπάρχει μία λάθος εξέλιξη. Πολλά πράγματα έχουν περάσει στη λήθη. Υπάρχει ηθικής τάξεως ενοχή. Θα δείξω τον δρόμο. Οι φρικαλεότητες του ναζισμού θα πρέπει να μείνουν στη μνήμη μας».

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε τον κ.Γκάουκ για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Ο Γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια εξέφρασε

την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα - έναν τόπο γεμάτο ιστορία όπως είπε-

Επιβεβαίωσε ακόμη τη μακρόχρονη φιλία των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι παραμένει ισχυρή, παρότι «μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά».

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη

Γερμανία καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».

Υποδεχόμενος τον Γερμανό πρόεδρο ο κ. Παπούλιας τόνισε, από την πλευρά του, ότι το μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι παρακολούθησε με προσοχή όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης», υπογράμμισε.

Στη διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών που ακολούθησε ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι «δυόμισι εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα το 2013 και αναμένεται το 2014 να αυξηθούν 10-12% και αυτό δείχνει την αγάπη των Γερμανών για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της» και εξήγησε ότι το αναφέρει «ως παράδειγμα της εγκάρδιας συννενόησης των δύο λαών».

«Διακόπτω εδώ κ. Πρόεδρε για να σας δώσω τον λόγο να απαντήσετε και για να προετοιμαστεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας να σας αναπτύξει τα πάθη που τραβάει με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», πρόσθεσε.

Ο κ. Γκάουκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «οι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να τρομοκρατηθούν απ’ όσα γράφονταν στον Τύπο, για την κατάσταση στη χώρα σας» και επισήμανε: «Μαζί έχω και δύο μη πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας ασχολείται με το θέμα του Διστόμου».

Ο Κάρολος Παπούλιας επανήλθε στο δείπνο

Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περικοπές. Ο κοινωνικά δίκαιος επιμερισμός των βαρών είναι επιβεβλημένος, αλλά δεν αρκεί...η βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να επιτευχθεί μόνο παραλλήλως με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις. Και αυτές δεν πρόκειται να γίνουν εάν δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος».

Με αυτή τη διατύπωση έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τα προβλήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης ,στη προσφώνησή του στον Γερμανό ομόλογό του, Γιόακιμ Γκάουκ, το βράδυ στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι η κρίση που διέρχεται η Ελλάδα οφείλεται σε σημαντικά δικά της λάθη επισημαίνοντας ωστόσο τις ελλείψεις στη δομή του ευρώ και το αδιέξοδο των τιμωρητικών, όπως ανέφερε, πολιτικών που επιβάλλουν οι χώρες του Βορρά.

Ο κ. Παπούλιας έθεσε και τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε τους προσωπικούς δεσμούς που έχω με τη Γερμανία. Οι ιδιαίτεροι αυτοί δεσμοί καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο να κατανοήσω την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν πρόκειται μόνο για μία εκκρεμότητα που ρίχνει αρνητική σκιά στις σχέσεις μας. Πρόκειται και για ένα κρίσιμο ζήτημα πολιτικής ηθικής. Είναι οξύμωρο ο ελληνικός λαός να καλείται να υλοποιεί, άνευ συζητήσεως, επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να αρνείται τη διαπραγμάτευση. Να αρνείται τη διεθνή διαιτησία. Να αρνείται, δηλαδή, τη διεθνή νομιμότητα για την επίλυση διαφορών. Η θέση σας ότι "δεν υφίσταται θέμα" είναι ένας ισχυρισμός. Δεν μπορεί να προβάλλεται μονομερώς σαν τελικό συμπέρασμα», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στο Κυπριακό και τις νέες διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί σχέδιο λύσης που θα νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής ούτε βεβαίως σχέδιο λύσης που δεν θα είναι απολύτως συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο ενώ διατύπωσε τις αντιρρήσεις της χώρας στην ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ζητώντας την ουσιαστική συνδρομή όλων των χωρών και ανάληψη των βαρών.

Μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνης, για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο απάντησε ο Γερμανός Πρόεδρος

Με τη παρότρυνση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με τόλμη και χωρίς δισταγμούς για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση αλλά και με επανάληψη της σταθερής θέσης της Γερμανίας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, παρά μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνης, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο , απάντησε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, στον Κάρολο Παπούλια, στην αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι το ενδιαφέρον, ο σεβασμός, η συμπόνια, η αλληλεγγύη καθιστούν σε ατομικό επίπεδο πιο εύκολο το δρόμο προς τη συμφιλίωση και φέρνουν κοντύτερα τους λαούς μεταξύ τους», ανέφερε ο κ. Γκάουκ ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ευθύνη που φέρει για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν. Πρόσθεσε δε ότι τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα είναι κατά πολύ άγνωστα και ανεξιλέωτα στη Γερμανία.

Για τη διερχόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, ο Γερμανός Πρόεδρος, ευχήθηκε να έχουν τη δύναμη να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και διαβεβαίωσε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες χρειάστηκε να επωμιστούν πολλά κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων και να καταβάλουν προσωπικές θυσίες, προκειμένου να δημιουργήσουν μια προοπτική για την πατρίδα και τον εαυτό τους. Σας διαβεβαιώ , κυρίες και κύριοι, αυτό γίνεται αντιληπτό στη Γερμανία και τυγχάνει σημαντικής αναγνώρισης».

Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο χωρών κάνοντας αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη να προχωρήσει το έργο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προγράμματα για την ενίσχυση της συνεργασίας των νέων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/03/2014 18:00:46

  Μα και οι ίδιοι οι Γερμανοί επισήμως δεν αποδεικνύουν πουθενά ότι παραιτηθήκαμε επίσημα από τις πολεμικές επανορθώσεις. Απλά αρνούνται και αποφεύγουν το θέμα γυρνώντας το στο φιλικό. Για να παραιτηθεί επίσημα μια χώρα από τέτοιο δικαίωμα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή από 200 βουλευτές τουλάχιστον. Ειδάλλως ακυρώνεται όπως επικυρώθηκε από επόμενο νόμο. Και ούτε αυτό δεν εγινε. Το μόνο που υποθέτουμε είναι ότι ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ, είτε με χρήμα είτε με εκβιασμούς λόγω SIEMENS οι πρωθυπουργοί ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να ασχοληθούν. Και αυτό δείχνει πολλά για το αν αξίζει ο Σαμαράς...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 06/03/2014 22:32:14

   Mα Γιώργο,ούτε ο Σαμαράς ασχολείται.Δεν ξέρω τι θα πράξει στο μέλλον,αλλά τώρα τί γίνεται;

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Κυθήριος 06/03/2014 23:08:22

    Εξαίρετη η ομιλία τού Προέδρου τής Ελληνικής Δημοκρατίας. Επειδή ο κ. Πρόεδρος είναι η ύψιστη πολιτειακή αρχή, τέτοιου είδους παρεμβάσεις δέν γίνονται χωρίς τήν έμμεση ή άμεση έγκριση τής πολιτικής καί δή τής κυβέρνησης. Η επίσημη θέση τού κ.Προέδρου, τόσο γιά τό κατοχικό δάνειο καί τίς πολεμικές αποζημιώσεις, όπως καί γιά τό Κυπριακό καί τήν βιωσιμότητα τού χρέους μέ τήν παράμετρο τής ανάπτυξης μού «μυρίζει» σκιώδη σαμαρική παρέμβαση. Αλήθεια μόνος του έγραψε τήν ομιλία πού διάβασε ή κάποιο «σκιώδες» χέρι βοήθησε στήν σύνταξή της;. Δέν ξέφυγε ούτε σέ ένα καί από τό γραπτό κείμενο, τό οποίο ήταν ουσιαστικό, καίριο καί τοποθετεί τά ουσιώδη πολιτικά ζητήματα στήν σωστή καί πολιτικά εθνικοπατριωτική τους διάσταση. Γιατί μού θυμίζει Χρύσανθο;-

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Ιαπετός 06/03/2014 23:33:56

     Πιθανόν να είναι έτσι,δεν πρέπει όμως να υπάρχει ευθεία παρέμβαση εκ μέρους του Πρωθυπουργού προσωπικά,που υποτίθεται παίρνει και τις αποφάσεις; Σ'αυτό το θέμα δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιό κινητικός από μάς και όχι μόνο λόγω Γλέζου. Ετσι τουλάχιστον φαίνεται..

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Κυθήριος 07/03/2014 00:08:30

      Ο Πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός τής εκλεγμένης κυβέρνησης καί τό πότε θά θέσει ένα συγκεκριμένο θέμα είναι η πολιτική του επιλογή. Αυτό πού χρονικά δέν επιθυμεί νά τό θέσει άμεσα, αλλά δέν θέλει καί νά τό αφήσει σέ ασάφεια, τό κάνει ο Πρόεδρος;τής Δημοκρατίας. Τί απάντησε έμμεσα ο Γιόαχιμ Γκάουκ; «Θα δείξω τη συμπάθειά μου και θα αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα. Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να διαφοροποιηθώ από την κυβέρνησή μου και να δεχθώ αποζημιώσεις, που είναι νομικά ανέφικτες» Τί είπε δηλαδή ακριβώς; «εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να διαφοροποιηθώ από την κυβέρνησή μου και να δεχθώ αποζημιώσεις, που είναι νομικά ανέφικτες.» Αυτό πού έκανε καί ο Παπούλιας μέ τήν τοποθέτησή του στό θέμα γιά πολεμικές αποζημιώσεις καί κατοχικό δάνειο. Δέν επιτρέπει τό πολιτειακό μας σύστημα τήν διαφοροποίηση τού ανώτατου πολιτειακού Άρχοντα (όπως καί τό γερμανικό) από κυβερνητικές επιλογές (πόσο δέ όταν αποτελούν καί επιλογές τού συνόλου τής αντιπολίτευσης). Άν υπάρχει διαφοροποίηση θά έχουμε αύριο πολιτειακό θέμα, πού δέν θά υπάρξει. Γιατί; Γιατί δέν υπάρχει διαφοροποίηση υού ανωτάτου Άρχοντος από τήν κυβέρνηση.

 2. Θρίαμβος avatar
  Θρίαμβος 06/03/2014 19:20:03

  Και η Τροία επισήμως δεν παραιτήθηκε ποτέ των ελληνικών αποζημιώσεων...

 3. stavros avatar
  stavros 06/03/2014 21:58:44

  Τον τρόμαξε τον Γερμανό ο Καρολος.....Τον άκουσε ο Γερμανος ή τα είπε από μέσα του.....;;; ΄Πέφτει δούλεμα με αυτές τις αποζημιώσεις......

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/03/2014 22:35:40

  Μια ωραία παρέμβαση έκανε ο γερμανός Καθηγητής Ιστορίας Χάϊγκεν Φλάϊσερ,υπέρ της ανάγκης ηθικής και υλικής αποζημίωσης της Γερμανίας πρός την Ελλάδα.

 5. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 06/03/2014 22:51:40

  Ο γηραιος πλέον πλέον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο πέρας της άχρωμης θητείας του, που θα καταγραφεί ως θητεία στην οποία απομειώθηκε η εθνική κυριαρχία και δια της δικής του ανοχής (για να μην πω συνενοχής), ψέλλισε κάτι λόγια στον Γερμανό τουρίστα, καθότι στην Καγκελαρία για να πούμε μισή κουβέντα, τρέμει ο κώλος να φύγει η ψυχή μας... Ο Deputy Primeminister Μπένυ, διαφωνεί με τη νομική βάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο Στουρνάρας δεν θεωρεί κατάλληλη την ώρα να ασχοληθεί με θέματα του παρελθόντος και η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για τις αποζημιώσεις βολοδέρνει κάπου μεταξύ ΥΠΕΞ, ΓΛΣ, ΝΣΚ, και Μαξίμου. Και κάπως έτσι, αποδομείται η σοβαρότητα της χώρας ... (όποια έχει απομείνει τελοσπάντων). Ιεροφάντης.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ιεροφάντης 06/03/2014 23:27:12

   Δεν θυμάμαι, να υπήρξαν πολλές φορές στο παρελθόν, που Έλληνας Πρόεδρος Δημοκρατίας επέμεινε, σε επίσημη συνάντηση με Γερμανό ομόλογό του, στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ... Υπάρχει άλλος τρόπος να ικανοποιήσει η άλλη πλευρά ένα σου αίτημα, από την επαναδιατύπωση του αιτήματος σου, όσες φορές χρειαστεί ;

 6. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 07/03/2014 07:14:14

  Ο γενναίος Κάρολος, του τα είπε χύμα αυτού του άτιμου του Ιωακείμ και μάλιστα ήταν τόσο αποφασιστικός, που ο άλλος κατατρόμαξε κι έτοιμος ήταν να υπογράψει ...επιταγές! Αργότερα όμως που έπεσαν οι τόνοι κι ήρθανε τα εδέσματα και τα ακριβά κρασιά, το κλίμα έγινε πάλι θερμό, φιλικό και οι φοβέρες ...ξεχαστήκανε. Οι Ιθαγενείς εξάλλου, είχανε ήδη απολαύσει το Greek spaggeti στο El Paso Irodou Attikou και χρεία περαιτέρω -για το ..θεαθήναι- όξυνσης, δεν υφίστατο. Ας μην ξεχνάμε οτι εμείς εδώ, ψοφάμε για δηλώσεις συμπαράστασης, αλληλεγγύης και κατανόησης. ''Τα λόγια σου μας χόρτασαν και τα ...λεφτά σου κράτα τα'' ένα πράγμα.... Μας έχουν καταλάβει όλοι και δεν δίνουν σημασία. Έτσι ζήσαμε εμείς καλά και μας κορόϊδεψαν αυτοί καλύτερα. Υπόθεση ρουτίνας. Τελειότητα!

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 12/09/2014 15:27:24

  Κάρολος Παπούλιας: «Γεφύρι της Άρτας το κτήριο της πρεσβείας στο Βερολίνο»| Ναυτεμπορική | Πέμπτη 11-9-2014| «Γεφύρι της Άρτας» χαρακτήρισε το υπό ανέγερση κτήριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του. Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το κτήριο, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να αναληφθεί σοβαρή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου. «Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι» χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου, Γιοάχιμ Γκάουκ. «Νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης - καθυστέρησης ετών - και επιτέλους πρέπει να αναληφθεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να τελειώσει αυτό το πολύ αναγκαίο έργο, έργο σημαντικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια μεγάλη πρωτεύουσα όπως είναι το Βερολίνο και μάλιστα σε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο και σε αυτό το πολύ ωραίο κτίσμα» ανέφερε. Επισημαίνεται ότι το κτήριο χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Ελληνικού Δημοσίου, όπου βρισκόταν προπολεμικά η πρεσβεία. Εκεί αναμένεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της ελληνικής αποστολής, η πρεσβεία, το προξενείο, αλλά και η πρεσβευτική κατοικία, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, το κτίριο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012. Αύριο Παρασκευή, ο Κάρολος Παπούλιας θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Γερμανός Πρόεδρος για την 10η επέτειο από τη θέσπιση των υποτροφιών «Bellevue» του Ιδρύματος «Ρόμπερτ Μπος», πρόγραμμα το οποίο αφορά τη μετεκπαίδευση και την ανταλλαγή νεαρών στελεχών του Δημοσίου και στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί και η Ελλάδα. Πηγή: AMΠΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.