#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2010 16:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπούλιας: "δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"«Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τον ενημέρωσε για εργασιακά και ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποχρέωση απέναντι στους δανειστές της «κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις», απάντησε ο υπουργός Εργασίας, οποίος την Τρίτη ενημερώνει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Κύριε Πρόεδρε, περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι γιατί με στηρίζει η πίστη που έχω και αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουμε εμείς οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σʼαυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο» είπε απαντώντας στον κ. Παπούλια ο υπουργός Εργασίας.

«Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Και γιʼαυτό άλλωστε προσπαθούμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας, αλλά και σε συνεννόηση και με τους δανειστές μας, να κάνουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

»Είναι τραχύς ο αγώνας αυτός. Έχω όμως ένα ευχάριστο μήνυμα και θέλω να σας το αναφέρω, ότι χτες στη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των τριών -Ευρωπαϊκή Επιτροπής και λοιπών- υπήρξε συμφωνία και των μερών ότι οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι κοντά στο 63 με 64%, όπως δηλαδή η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει από μόνη της κάνοντας την αλλαγή του ασφαλιστικού.

»Επίσης, για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους τους κάποια άλλου είδους πρόταση. Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

* Συνομιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους, ο κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι δεν μπορεί, εκ του Συντάγματος, να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, όπως είχε ζητήσει μία ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

"Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου"

Η ενημέρωση του Προέδρου λίγο έλειψε να καταστεί επεισοδιακή, όταν δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον κ. Παπούλια λέγοντας του: «Οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε».

«Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα», ήταν η απάντηση του κ. Παπούλια.

Επιθετική δημοσιογραφική «παρέμβαση» δέχθηκε και ο υπουργός Εργασίας όταν αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το τέλος της συνάντησης, άκουσε τον ίδιο δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «υπουργό των ανέργων και των εξαθλιωμένων».

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε τα εξής: «Σ' αυτόν τον τόπο οι περιστάσεις επιβάλλουν να υπάρξουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνες. Ελπίζω, εύχομαι και προσδοκώ, ο κόσμος κάποια στιγμή να με κατατάξει ανάμεσα σε αυτούς».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 18/06/2010 16:42:19

  Ε τότε τι τον κρατάμε δλδ? Αν ήταν έτσι, ας κρατούσαμε σε διακοσμητικό ρόλο το Βασιλιά: και πιο φτηνός μας έβγαινε τελικά και είχαμε και μια ατραξιόν βρε αδερφέ!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/06/2010 16:46:10

  Να ρωτήσει κάποιος τον Παπούλια την εκτίμησή του για τό "πόσοι τον παίρνουν αυτόν και το Συνταγμα που δήθεν τον δεσμεύει στον διακοσμητικό ρόλο του στα σοβαρά". Τι λέει το Σύνταγμα για εκχώρηση κυριαρχίας; Και γιατί χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (από διακοσμητικό Πρόεδρο); Η Βουλή τι έπαθε; Χάλασε το σύστημα ψήφισης των νόμων του Κράτους;

 3. axbax avatar
  axbax 18/06/2010 16:49:53

  επίσης να τον ρωτήσει κάποιος γαιτί το νομοσχέδιο περί εργασιακής ανασφάλειας του Λοβέρδου πριν ένα μήνα, αν και τον έκρνε αντισυνταγματικό η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, δεν τον ανέπεμψε. Άσε μας ρε Παπούλια!

 4. Greg avatar
  Greg 18/06/2010 16:54:56

  Το Σύνταγμα προβλέπει μόνο το ύψος του μηνιαίου μισθού μου, τους ανθρώπους της προσωπικής μου φρουράς και το πρωτόκολλο αίγλης που πλαισιώνει τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Πού ζείτε;

 5. Ιορδάνης avatar
  Ιορδάνης 18/06/2010 16:56:07

  ...ά, σάς παρακαλώ, ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
  Αφήστε τόν άνθρωπο νά κάνει τή δουλειά του.....

 6. SoToS avatar
  SoToS 18/06/2010 16:56:22

  ενταξει,να μην υπογραψει δεν μπορει,να παραιτηθει ομως;

  • zonitis avatar
   zonitis @ SoToS 19/06/2010 00:39:08

   Σωστος ο SoToS!

 7. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 18/06/2010 17:12:58

  Επομένως, αναρωτιόμαστε:
  Τι λόγο ύπαρξης έχει η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όταν η βούληση του κάθε υπουργού είναι ανώτερη και δεσμευτική για τον ΠτΔ;;

  Τι λόγο ύπαρξης έχει η δυαρχία Προέδρου και Πρωθυπουργού;;

  Δεν θα ήταν καλύτερα να υπάρχει ένας μόνο ηγέτης που να εκλέγεται απευθείας από το λαό με 50%+1, με συγκεκριμένη τετραετή θητεία και με όριο θητείας τις δύο τετραετίες το πολύ (Προεδρική Δημοκρατία);;

  Λέω, μήπως πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να το σκεπτόμαστε;;;;

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 18/06/2010 18:32:29

   Μία θητεία όλοι. Κανείς δεύτερη. Και αμισθί. Αν θέλει. Οχι με το ζόρι.

   Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι.
   Μόνο στην Ολιγαρχία υπάρχουν αναντικατάστατοι.

   Και το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι πως θα στήσουμε την ομάδα στα γήπεδο, κιαν θα χουμε ΚΑΙ πρόεδρο ΚΑΙ πρωθυπουργό.

   Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις. Τώρα ο λαός ΔΕΝ έχει καθόλου λόγο.

   Και το δεύτερο πρόβλημα είναι ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ τον δημοκρατικό έλεγχο. Οι εκλεγμένοι βουλευτές; Για γέλια δηλαδή. Μπορεί ο λαός να ανακαλέσει εκλεγμένο άρχοντα; Οχι. Εμ, τότε τι δημοκρατία και κουραφέξαλα έχουμε;

   Οσο για το Σύνταγμα, ας μη μιλήσω γιατί δεν θα μπορέσω να συγκρατηθώ.

   Εχουμε επενδύσει δύο αιώνες και άπειρα χρήματα σε αμοιβές για αυτό το κοινοβουλευτικό σύστημα που μας οδηγεί από χασούρα σε χασούρα. Μαγαζί να ήταν και υπαλλήλους να τους είχαμε θα τους είχαμε απολύσει όλους και θα αλλάζαμε το σύστημα. Ας το δούμε έτσι λοιπόν. Σαν επένδυση.

   Μπαίνουμε μέσα κύριοι.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • MARIA avatar
   MARIA @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 18/06/2010 18:57:35

   Ποιά Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ?

   Πρόεδρο Δημοκρατίας στην ουσία δεν έχουμε αφού δεν μπορεί να μην υπογράψει !

   Κοινοβούλιο στην ουσία δεν έχουμε αφού οι βουλευτές είναι ανύππαρκτοι για τον πολίτη και η κυβέρνηση περνάει ότι θέλει μέσω Προεδρικού Διατάγματος και όχι μέσω Κοινοβουλίου !

   Δημοκρατία στην ουσία δεν έχουμε γιατί η κυβέρνηση απλά ακολουθεί το 'Αποφασίζουμε και Διατάζουμε' !

   Και όλοι αυτοί και οι περί αυτών (ουκ ολίγοι...) τρώνε με χρυσά κουτάλια και κυρίως δεν θα βγούν στη σύνταξη στα 65 !

 8. Κρης avatar
  Κρης 18/06/2010 17:25:47

  διαβασα , οτι εχουν αναβληθει δυο φορες οι υπογραφες των προεδρικων διαταγματων για το μνημονιο .
  αληθευει αυτο ;

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 18/06/2010 17:26:41

  Μέχρι τώρα ήξερα ότι υπήρχαν μόνο μοιραίες γυναίκες, τώρα έμαθα ότι υπάρχουν και μοιραίοι πρόεδροι δημοκρατίας.
  Ντροπή και αίσχος!

 10. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 18/06/2010 17:27:03

  archaeopteryx- αγαπητέ μου φίλε ..το φουντάρισμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δλδ. Ενός τεχνικού Ευρωπαϊκού Κράτους ..δίχως τυπική υπογραφή του «αξιότιμου» αλλά χρόνια τώρα διαπλεκομενου πρόεδρου δεν είναι δυνατή . Μην κουράζεσαι εσύ και μερικοί λίγοι που προσπαθούμε ..είμαστε γραφικοί ,τρελοί του χώρου κλπ ..έτσι κανείς τους δεν μας περνά στα σοβαρά . Αν ο λαός θα κάθετε αποχαλημένος μπροστά στη ΜΜΕ αποβλακωμένος και ευτυχισμένος μην περιμένουμε «άσπρη μέρα» ..άλλωστε ο κάθε λαός ,άνθρωπος πάντα αξίζει αυτό που έχει

 11. DOC avatar
  DOC 18/06/2010 17:30:50

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΕΟΔΡΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΟΤΑΝ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ. ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ YOU TUBE. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ. ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ARCHAEOPTERYX, ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, ΠΟΙΕΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΩ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΑΥΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΙΚΑ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΜΑΙΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΙΣΩΣ,ΤΕΛΙΚΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ. ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

 12. DOC avatar
  DOC 18/06/2010 17:32:35

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΟΤΑΝ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ. ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ YOU TUBE. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ. ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ARCHAEOPTERYX, ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, ΠΟΙΕΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΩ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΑΥΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΙΚΑ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΜΑΙΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΙΣΩΣ,ΤΕΛΙΚΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ. ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ DOC 18/06/2010 18:34:49

   Συνήθως δεν παραπονιέμαι για τέτοια, αλλά μου είναι αδύνατο να διαβάσω μεγαλογράμματη γραφή και μάλιστα χωρίς παραγράφους.

   Ισως να φταίει και η συνήθεια τόσα χρόνια, αλλά...

   • DOC avatar
    DOC @ Θραξ Αναρμόδιος 18/06/2010 18:52:54

    Όντως είναι θέμα συνήθειας. Σιγά σιγά,θα μπορέσεις να το διαβάσεις όμως κι εγώ θα προσπαθώ να γράφω με μικρά. Πάντως, δες το βίντεο στο you tube.

 13. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 18/06/2010 17:44:45

  Το στρατηγικό σχέδιο της ελληνικής Ολιγαρχίας που εκπροσωπούν σήμερα Παπουλιας ,ΓΑΠ είναι η διάλυση του Ελληνικού Κράτους ..και μέχρι σήμερα το πέτυχαν άριστα ..και ο λόγος είναι απλός δεν θέλουν να συμπράξουν (συγχωνευτούν )με ξένα κέντρα… διότι θα τους φάνεναι ..και ετσι παίζουν ..με την αντοχή του λαου μας ...

 14. DOC avatar
  DOC 18/06/2010 17:52:17

  ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 1987, Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ). ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

 15. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 18/06/2010 17:57:17

  Δηλαδή, κύριε πρόεδρε, εννοείτε ότι δεν σας είναι ευχάριστη η υπογραφή αυτού του Π.Δ. αλλά δεν μπορείτε να πράξετε διαφορετικά εκ του Συντάγματος;

  Μπορείτε όμως να παραιτηθείτε, όπως έκαναν πολλοί μόλις διαπίστωσαν ότι αν συνέχιζαν να παίζουν το ρόλο τους, αντί να στηρίζουν αξίες, γίνονταν de facto συνένοχοι στον εξευτελισμό και στη διαστροφή αυτών των αξιών. Και ας προστρέξει μετά ο συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος στην τρόικα ή "στους δανειστές μας", που τους επικαλείται με δέος κάθε φορά που βγαίνει στα πρωινάδικα, για την επικύρωση του εκτρώματος που αυτοί ακριβώς του συνέταξαν.

  Το Σύνταγμα, εκτός απ' το να καθορίζει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας, γράφει και κάτι άλλα πραγματάκια: Ποιο είναι το θεμέλιο του πολιτεύματος, περί ισονομίας, περί σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου (πολίτη), περί καθολικής συνεισφοράς στα δημόσια βάρη. Κατονομάζει επίσης τα θεμελιώδη ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στην (άνευ κραυγαλέων, τουλάχιστον, σκοπιμοτήτων) πληροφόρηση, στην κοινωνική ασφάλιση, στην εργασία. Ειδικά η τελευταία "αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού". Όπως όλοι διαπιστώνουμε!

  Με όλο το σεβασμό στο αξίωμα αλλά και στο πρόσωπό σας, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, θέλετε να μετρήσουμε μαζί πόσα άρθρα και πόσες παράγραφοι του συντάγματος κουρελιάστηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο; Την τελευταία διετία; Την τελευταία δεκαετία; Από το 1975;

  Για την υπογραφή,
  Έλλην δουλοπάροικος

  • DOC avatar
   DOC @ Άνθρωπός τις 18/06/2010 18:00:27

   ΣΩΣΤΟΣ!

  • Άνθρωπός τις avatar
   Άνθρωπός τις @ Άνθρωπός τις 18/06/2010 18:16:27

   Αααα, παραλίγο να το ξεχάσω:

   Άρθρo 120

   3. O σφετερισμός, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξoυσιών πoυ απoρρέoυν από αυτή διώκεται μόλις απoκατασταθεί η
   νόμιμη εξoυσία, oπότε αρχίζει και η παραγραφή τoυ εγκλήματoς.

   4. H τήρηση τoυ Συντάγματoς επαφίεται στoν πατριωτισμό των Eλλήνων, πoυ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ.

   Η επισημάνσεις δικές μου. Η επιβολή της πενίας και της εξαθλίωσης μήπως είναι βία, σεβαστέ κύριε Πρόεδρε; Το καθημερινό αναμάσημα ψευδών και η κατατρομοκράτηση του λαού, μήπως κι αυτό είναι βία; Η γελοιοποίηση κάθε συμβόλου εθνικής αξιοπρέπειας, μήπως είναι κι αυτή μια μορφή βίας; Μήπως; Λέω...

 16. Greco avatar
  Greco 18/06/2010 17:59:34

  αφου με την αναθεωρηση του 85,ο παπανδρεου τον κατηντησε διακοσμητικο στοιχειο τον Προεδρο της Δημοκρατιας

  • Greco avatar
   Greco @ Greco 18/06/2010 18:20:25

   συμφωνα με το ισχυον συνταγμα ειναι "ανευθυνος" ο Πτδ
   ακομα και οι υπογραφες του ειναι διακοσμητικες επι της ουσιας

   Καλα εσυ απτον Παπουλια περιμενεις να σε σωσει?

   • Άνθρωπός τις avatar
    Άνθρωπός τις @ Greco 19/06/2010 07:37:07

    Όχι, απλώς δεν ανέχομαι να με δουλεύει κι από πάνω ο επικοινωνιακός του μηχανισμός.

 17. DOC avatar
  DOC 18/06/2010 18:03:10

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOU TUBE, ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΕΝΑΚΗ. ΑΥΤΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΡΡΡΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΑΝ ΨΑΡΙ.

 18. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/06/2010 18:10:29

  Μην γράφετε ανοησίες και παραπλανάτε τον κόσμο! Τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα ενός Προεδρικού Διατάγματος την ελέγχει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Από το ΣτΕ εξετάζονται υποχρεωτικά όλα τα Π.Δ πριν πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν δεν είναι νόμιμα τροποποιούνται.Με την τροποποίηση του Συντάγματος του 1986 ο Πρόεδρος δεν έχει πλέον αρμοδιότητες ουσιαστικές. Δεν κυρώνει νόμους ούτε εγκρίνει Προεδρικά Διατάγματα. Μπορεί σε κάποιους να μην τους αρέσειαλλά έτσι είναι. Και ευτυχώς!!! Ακριβά τις πληρώσαμε τις εξουσίες της βασιλείας, τις αυθαιρεσίες και τις απόψεις τους, τις αποφάσεις, τις παρεμβάσεις όταν ο Ανώτατος Αρχοντας είχε εξουσίες. Αφήστε δε τι θα βλέπαν τα ματάκια μας εάν ο Σαρτζετάκης αποφάσιζε για τις τύχες μας. Μια χαρά είμαστε... Η κυβερνητική πολιτική εξετάζετε στη Βουλή και κρίνεται στην κάλπη...

 19. panos avatar
  panos 18/06/2010 18:11:15

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ?ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ?ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ?ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ...ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ????

 20. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 18/06/2010 18:14:12

  Αν Ο Παπουλιας ηθελε να διατηρηση την αξιοπρεπεια του αν μη τι αλλο η να απαιτουσε να παει στο προεδρο το διαταγμα ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΗΣ η να το αναπεμψει 3 φορες η απλα να παη σπτι του και να δημιουργησει ΠΟΛΙΤεΙΑΚΗ κριση....Προεδρευει σε μια ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΗ και ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ και υπο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ χωρα....

 21. Μαρία avatar
  Μαρία 18/06/2010 18:14:48

  Ο Πρόεδρος της Γερμανίας παραιτήθηκε γιατί αρνήθηκε να ανακαλέσει τη δήλωση του ότι η παρουσία των γερμνανικών στρατευμάτων στο Ιράκ εξυπηρετεί τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα και μόνο. Μήπως να παίρνει ιδέες κι ο Κάρολος;


  Αν νομίζει ότι η μόνη του υποχρέωση είναι να υπογράφει τότε μάλλον δεν έχει καταλάβει το ειδικό βάρος της θέσης του! Δεν είναι γραφιάς! Προέδρος της Δημοκρατίας είναι! Όχι ο Πόντιος Πιλάτος!

 22. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 18/06/2010 18:22:37

  Ο Πολωνός Κατσινσκι έδωσε την ζωή του ..για τον λαό του…. και δεν δέχτηκε το υποχρεωτικό δάνειο τον 20 δις από ΔΝΤ και το ξεπούλημα της κοινωνικής ασφάλισης γενιών

 23. Dimi avatar
  Dimi 18/06/2010 18:30:10

  To ότι οι καραβιές λαθρομεταναστών τείνουν να γίνουν οι κύριοι της Ελλάδας.

  Το ότι ρακένδυτοι «ελληνοποιημένοι» λαθρομετανάστες γίνονται «τοις μετρητοίς» και κατά πλήρη κυριότητα ιδιοκτήτες ακινήτων και ελληνικής γης. Πόθεν έσχες οι Λάθρo;

  Το ότι οι Ελληνες γίνονται μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα.

  Το ότι οι Ελληνες που διαφωνούν με τη διάλυση και αφελληνισμό της Χώρας τους, θεωρούνται φασίστες.

  Το ότι το λαθρομεταναστευτικό έγκλημα έχει κτυπήσει κόκκινο.

  Το ότι η «πολυπολιτισμική» αστυνομία «δείχνει κατανόηση» στη λαθρομεταναστευτική παραβατικότητα.

  Το ότι η «πολυπολιτισμική» αστυνομία προπυλακίζει, συλλαμβάνει και φυλακίζει τους διαφωνούντες με τη νεοταξική «πολυπολιτισμικότητα», Ελληνες Πολίτες.

  Το ότι ο αφρικανο-μαφιοκρατικός εποικισμός της χώρας τείνει να γίνει στην Ελλάδα «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον».

  Το ότι στη Πατρίδα του Ξενίου Διός, ουδείς ξένος θεωρείται ξένος.

  Το ότι έχουν καταργηθεί τα Εθνικά Σύμβολα, οι Εθνικές Εορτές, οι Εθνικές Παρελάσεις.

  Το ότι «ελληνοποιημένοι» λαθρομετανάστες εγκαθίστανται σε «ευαίσθητες» περιοχές με απώτερο μακροπρόθεσμο στόχο την «εθνοκάθαρση» εις βάρος των Ελλήνων.

  Το ότι μακροπρόθεσμος στόχος είναι να γίνει η «Μαυρισμένη» Ελλάδα, μιά αγορά 20 εκατομμυρίων, χωρίς Εθνική Σύνθεση και Ταυτότητα.

  Το ότι μετά τις «ελληνοποίησεις» θ’αναγνωρίζονται και οι «Επίσημες» μειονότητες των αλβανών, πακιστανών, τούρκων, «μακεδόνων» κλπ..

  Το ότι σχεδιάζονται «μειονωτικά κόμματα» (του 5%-15%) με απώτερο στόχο τη διακυβέρνηση της Ελλάδας με έξωθεν εντολές (βλέπε τσαμουριά, Αιγαίο, Θράκη).

  Το ότι το Ιστορικό Κέντρο των Αθηνών έχει μετατραπεί σε γκέτο ανενόχλητου λαθρεμπορίου, φόβου, παραβατικότητας, εγκληματιών, πορνείας, επαιτείας και φερετζέδων.

  Το ότι λαθρομετανάστες απαγάγουν, βιάζουν, δολοφονούν κι εγκαταλείπουν πτώματα Eλληνίδων σε παιδικές χαρές, στο Γαλάτσι.

  Το ότι τα ΜΜΕ ένοχα σιωπούν.


  Ολ’αυτά, και άλλα εφιαλτικά, ών ουκ έστιν αριθμός, μπορείτε εκ του Συντάγματος να τα υπογράφετε, κύριε Παπούλια;

 24. Μαρία avatar
  Μαρία 18/06/2010 18:48:25

  Εύστοχος και περιεκτικός!

 25. nik avatar
  nik 18/06/2010 18:59:35

  Και πια διάταξη του συντάγματος του επιτρέπει να υπογράφει αντισυνταγματικά διατάγματα ; Θα μας τρελάνει ο Παπουλιας .

 26. DOC avatar
  DOC 18/06/2010 18:59:35

  Τι θα λέγατε να φύγουμε όλοι και να μείνουν με τους λαθρομετανάστες μόνο? Μια χαρά είναι και τα νησιά του Ειρηνικού! Ούτε εκεί υπάρχουν τα τρελά λεφτά, αλλά δεν υπάρχει καθόλου άγχος. Και η πιο επίσημη ενδυμασία είναι η βερμούδα! Αστειεύομαι, αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα πώς θα τους φαινόταν.

  • Άνθρωπός τις avatar
   Άνθρωπός τις @ DOC 18/06/2010 19:07:22

   Τα τελευταία είκοσι χρόνια κάνουν εισαγωγή προλεταριάτου - τώρα και λούμπεν - κι εσύ αναρωτιέσαι πώς θα τους φανεί αν φύγουμε; Ανακουφιστικό!

   Εγώ αναρωτιέμαι για κάποιους κρετίνους που ζήλεψαν τους Σολάνα και Μπαρόζο και ονειρεύονται Ευρωατλαντικές καριέρες... Πώς θα τους φανεί αν μείνουν για πάντα εδώ, στιγματισμένοι από τα αίσχη τους και με το λαό να τους φτύνει όπου βρεθούν κι όπου σταθούν;

   • DOC avatar
    DOC @ Άνθρωπός τις 18/06/2010 19:29:30

    Δεν ξέρω λεπτομέρειες, για αστείο το έγραψα. Αλλά διαφορετικά θα είναι, φαντάζομαι, να φορολογείς 7-8 εκατομμύρια κόσμο και διαφορετικά 2 εκατομμύρια που δεν ξέρει και τα ελληνικά. Άντε να συνεννοηθούν!!

 27. Greg avatar
  Greg 18/06/2010 19:07:18

  Διακοσμητικός δεν είναι κανένας ρόλος. Απλά όλοι οι αξιωματούχοι στην Ελλάδα κρατούν τα προνόμια και ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους. Αν θέλεις να είσαι πρύτανης, πρόεδρος, στρατηγός, υπουργός κτλ, πρέπει να έχεις και τα κότσια για συγκρούσεις και ανατροπές. Αντίθετα, εδώ, οι προαναφερόμενοι ακολουθούν την πεπατημένη: Ποιος θα τα βάλει με το ΔΝΤ; Με τους χούλιγκανς; Με τα συμφέροντα; Με τους πολιτικούς; Με τους οικονομικούς παράγοντες; Εγώ, πάντως, όχι, έχω και οικογένεια..Με τέτοιους ανθρώπους, κομμάτι της κοινωνίας αναμφίβολα, δεν υπάρχει ελπίδα σε συνθήκες κρίσεις. Έχουν ξαναειπωθεί αυτά, θα κάνουν ό,τι κάνουν και μετά θα την..."κάνουν" με ελικόπτερο, με ελαφρά πηδηματάκια και πολύ βαρύτερο τραπεζικό λογαριασμό.

 28. ApoTel avatar
  ApoTel 18/06/2010 19:08:04

  Τι να πούμε για τον Παπούλια;
  Έδωσε το καλό παράδειγμα φοροδιαφυγής "δανείζοντας" τον μέγα ηγέτη για το κωλόσπιτο.
  Δέχτηκε για 6 μήνες την κοροϊδία του ΓΑΠ με το εκλογές πρώτα πρόεδρος μετά.
  Έβαλε πρώτος πλάτη στα μέτρα λέγοντας στον λαό να δεχτεί τα μέτρα.

  Ενας μικρός άνθρωπος που σε κρίσιμη εποχή βρίσκεται σε λάθος θέση.
  Δυστυχώς άλλη μια "πετυχημένη" επιλογή του Καραμανλή

 29. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 18/06/2010 19:20:06

  Eίπαν: Αndrea Loberdo, Minister of Labour and Social Security  «περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι γιατί με στηρίζει η πίστη που έχω και αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουμε εμείς οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σʼαυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο»

  Tι σημαίνει δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόστος;

  αδιαφορούν για τη γνώμη των πολιτών;

  Aν όμως αδιαφορούν για τη γνώμη των πολιτών η δημοκρατία… μας τελείωσε… βασικό συστατικό της σύγχρονης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι η λογοδοσία της εξουσίας και η γνώμη - βούληση των πολιτών.

 30. Νίκος avatar
  Νίκος 18/06/2010 19:20:42

  ApoTel, ξεχασες να πεις οταν ως υπουργος εξωτερικων ηρε το εμπολεμο με την Αλβανια και ανοιξε ουσιαστικα τα συνορα κει γεμισε η Ελλαδα με αποβρασματα και καλασνικοφ.

  • DOC avatar
   DOC @ Νίκος 18/06/2010 19:32:18

   ΣΩΣΤΑ. ΤΟ 1987. ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ Νίκος 18/06/2010 23:20:30

   Για να είμαστε δίκαιοι με τους Τσάμηδες αντέδρασε σωστά! Ματαίωσε την επίσκεψη και επέστρεψε στην Ελλάδα.

   http://news.in.gr/greece/article/?aid=660531

 31. DOC avatar
  DOC 18/06/2010 19:40:31

  ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ.

 32. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 18/06/2010 19:42:46

  Ασε αυτός έχει παραμυθιάσει μέχρι και τους Παλαιστίνιους και τελικά όταν ήρθε ο πρόεδρος Κάτσαβ (αυτός μωρέ ο σοσιαλιστής του Λικούντ..), μας φάνηκε ότι τον ήξερε από παλιά και πολύ... Υπάρχει και η σχετική εγκάρδια φωτό από την εκδρομή στην ΣΕΛΑΝΙΚ

 33. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/06/2010 22:24:18

  Μπορεί, εκ του Συντάγματος, να παραιτηθεί.
  Δεν πειράζει. Στα δύσκολα δείχνει ο καθένας τον χαρακτήρα του. Αρκεί να θυμόμαστε.

 34. armatistis avatar
  armatistis 18/06/2010 22:31:45

  Ο πρόεδρος έχει ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα και τη πατρίδα. Με βάση το σύνταγμα δεν έχει καμιά εξουσία πλην της παραίτησης. Πότε πρέπει και οφείλει ο πρόεδρος να υποβάλει τη παραίτησή του; Μόνο όταν καταστρατηγείται το σύνταγμα και από τις πράξεις της κυβέρνησης τίθεται σε κίνδυνο η εθνική κυριαρχία!

  Και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις κατά τη γνώμη μου ισχύουν.

  1) Το μνημόνιο που υπόγραψε η κυβέρνηση με τη τρόϊκα έχει μεταφέρει την άσκηση των κυβερνητικών εξουσιών και τη λήψη των αποφάσεων σε κάποιους ξένης υπηκοότητας τεχνοκράτες. Αυτοί ουσιαστικά ελέγχουν και αποφασίζουν. Αυτό στη πραγματικότητα σημαίνει κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας. Άρα πατεντάτη παραβίαση του συντάγματος από μία κυβέρνηση που καμιά εξουσιοδότηση δεν διαθέτει για τέτοιες ενέργειες. Δηλαδή η κυβέρνηση παρέδωσε την εξουσία που εμείς οι πολίτες της εμπιστευθήκαμε. Ούτε η δικτατορική κυβέρνηση του Τσουδερού διανοήθηκε να παραδώσει την εξουσία στους Γερμανούς το 1941. Ανέβηκε σε ένα αεροπλάνο και διέφυγε στο Κάϊρο για να συνέχιει το πόλεμο.

  2) Με την έγκριση του μνημονίου από το κοινοβούλιο η Ελλάδα παραιτήθηκε από οποιαδήποτε νομική ασυλία απολαμβάνει σαν κυρίαρχο κράτος έναντι των απαιτήσεων των δανειστών της στη περίπτωση που δεν επιστρέψει τα δανεικά. Αυτό επεκτείνετε και στο υπόλοιπο χρέος που είναι εκτός μηχανισμού. Σε απλά Ελληνικά οι δανειστές μας μπορούν να μας βγάλουν στο σφυρί και να μας πάρουν και τα σώβρακα. Αυτά δεχθήκαμε να εκδικάζονται με βάση το Αγγλικό δίκαιο που είναι κάταλληλα προσαρμοσμένο σε αποικιοκρατικές συμβάσεις.
  Δηλαδή ξεπούλησαν τη πατρίδα με το έωλο επιχείρημα ότι εξασφαλίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, λες και το ζήτημα είναι πως θα επιζήσει η δική μας γενιά και όχι οι αγένητοι!!!

  Αυτά τα δύο μεταξύ πολλών άλλων αποτελούν τους σοβαρότερους λόγους για τη παραίτηση του προέδρου, αφ' ενός για να μη συνδέσει το όνομά του με πράξεις που το πλέον πιθανό πολύ σύντομα θα χαρακτηριστούν ως εσχάτη προδοσία (έγκλημα διαρκές) και αφ' ετέρου για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Όσο ο πρόεδρος δεν παραιτείται αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες που δεν του αναλογούν. Αλλωστε η δηλωσή του ότι οφείλει να υπογράψει, υποδηλώνει την αντιθεσή του και τη δυσφορία του προς τα τεκταινόμενα.

  Τέλος θα ήθελα να πω ότι δεν χρειαζόμαστε πρόεδρο. Κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για το αν το πολίτευμα της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα πρέπει να αντικατασταθεί από μία καθαρά προεδρική δημοκρατία με δύο μόνο θητείες για το πρόεδρο. Το ισχύον πολίτευμα έχει παραδώσει το πνεύμα.

 35. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 18/06/2010 23:29:16

  Γιατί να μην στείλουμε όλοι εμείς που διαφωνούμε και οργιζόμαστε με τα νέα μέτρα ένα απλό e-mail στον Πρόεδρο κ.Παπούλια όπου να του επισημαίνουμε το έγκλημα που συντελείται από την τρόϊκα ;
  Παραθέτω το e-mail : pressoffice@presidency.gr
  Ας κάνουμε το αυτονόητο!Ας του εκφράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη δυσφορία και αγανάκτησή μας.Δεν κοστίζει τίποτε φίλοι μου...

 36. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 18/06/2010 23:48:39

  Να ηρεμήσουμε λίγο παρακαλώ απαιτούμε από τον ΠΡΟΕΔΡΟ να ρίξει την κυβέρνηση ,γιατί άραγε δεν το κάνουμε εμείς ο λαός ;.Άλλωστε ένα γεροντάκι είναι ,διακοσμητικό στοιχείο ,έτσι για να μας δουλεύουν οι πολιτικοί ότι τάχα έχουμε δημοκρατία.
  Αλήθεια αναρωτιέμαι ο ΣΑΜΑΡΑΣ που είναι ,δεν πιστεύω και αυτός να κάνει διακοπές μαζί με τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .
  Φίλε ΦΑΗΛΟ πολύ μας τον ανέβαζες τον ΣΑΜΑΡΑ δεν τον βλέπω όμως πουθενά τώρα που πάει ο ΛΟΒΕΡΔΟς να μας θυμίσει ότι πριν 90 χρόνια οι παπούδες μας ήταν κολίγοι.

 37. anonymos avatar
  anonymos 19/06/2010 01:16:22

  Κε Πρόεδρε αν δεν υπογράψετε θα σας πάψουν? Οχι βέβαια, λοιπόν αρνηθήτε να υπογράψετε και αν επιμείνουν παραιτηθείτε. Το ζήτημα δεν είναι δεν μπορείτε μάλλον δεν θέλετε. Και η Ιστορία είναι εδώ για να σας κρίνει. Το κόμμα σας έχει ήδη κριθεί.

 38. δημητρης avatar
  δημητρης 19/06/2010 10:43:46

  Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

 39. anonymos avatar
  anonymos 19/06/2010 18:58:40

  Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων. Αρθρο 120.

 40. πολίτης avatar
  πολίτης 20/06/2010 02:18:18

  Παπούλια, ούτε το δικαίωμα αναπομπής του νόμου δεν άσκησες όμως, που σου το επέτρεπε το Σ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.