#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2010 21:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπανδρέου αδειάζει ΠαπακωνσταντίνουΣε προηγούμενη ανάρτηση γράφαμε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ήταν εκρηκτικό και υπήρξε γερή κόντρα μεταξύ των υπουργών. Λένε μάλιστα ότι ακόμη και η “πράσινη” Τίνα εξανέστη όταν ετέθη θέμα πώλησης μετοχών της ΔΕΗ.

Καυγάς στο υπουργικό συμβούλιο για το …πάπλωμα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, όμως, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην κυβέρνηση και ίσως τεθεί ακόμη και θέμα Γ. Παπακωνσταντίνου ή μπορεί ο ίδιος να το θέσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον υπουργό Οικονομίας άδειασαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και του “πέταξαν στα μούτρα” την εισήγηση που είχε κάνει και η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάστηκε έπειτα στη συνέντευξη. Είχε δώσει δηλαδή συγκεκριμένες και πολύ πιο τολμηρές προτάσεις για ιδιωτικοποίηση των πάντων, χωρίς να κρατά το Δημόσιο την πλειοψηφία ή το management και κάνοντας βάζοντας θέμα και για τη ΔΕΗ.

Η εισήγηση απορρίφθηκε ως επιεικώς απαράδεκτη αφού προσέκρουε στα “βιλαέτια” του κάθε υπουργού.

Αν κρίνουμε από τη διαφορετική εισήγηση που παρουσίασε ο  Γ. Παπακωνσταντίνου και οι άλλοι υπουργοί, συμπεραίνουμε ότι υπήρξαν αλλαγές ώστε να πέσουν οι τόνοι στο υπουργικό. Και φαίνεται ότι τον υπουργό Οικονομίας “άδειασε” και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποκύπτοντας στις πιέσεις των υπολοίπων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου στο “ψαλίδισμα” που του έγινε σήμερα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/06/2010 21:31:47

  Αντίδραση; Σιγά να μην αντιδράσει. Το θέμα είναι να κρατήσουμε την κουτάλα σύντροφοι, και για να την κρατήσουμε πρέπει να την κάνουμε τουμπεκί όταν δεν μας παίρνει. Βασικοί κανόνες αυτοσυντήρησης. Αν δεν τους εφάρμοζε, θα είχε επιβιώσει τόσα χρόνια σε υψηλές θέσεις;

  Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν θα κάνει τελικά τίποτα.

  Καλό σας βράδυ.

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 02/06/2010 21:34:47

  Οι γνωστοί θεατρινισμοί πασοκ για να ηρωποιείται ο ξενομερίτης πρωθυπουργός.

 3. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 02/06/2010 21:44:11

  έχει πρωθυπουργό η Ελλάδα? Νόμιζα πως μας κυβερνάνε αντι-εξουσιαστές.

  • Νταβέλης avatar
   Νταβέλης @ Νταβέλης 02/06/2010 21:48:16

   Είχα μια απίστευτη ιδέα! Σα να με χτύπησε κεραυνός. Πως θα σας φαινότανε η ιδέα να παραιτηθεί ο ΓΑΠ υπέρ της Όλγας Τρέμη που απ'ό,τι φαίνεται όλα τα ξέρει και θα της πήγαινε περίφημα ο ρόλος της Θάτσερ.. και ο ΓΑΠ ν'αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ ή το ελεύθερο ρεπορτάζ???

   • Efrosyni avatar
    Efrosyni @ Νταβέλης 02/06/2010 23:22:32

    θα ξεπερνούσε και τον Λαλάκη σε ακροαματικότητα!

   • salmonellas avatar
    salmonellas @ Νταβέλης 03/06/2010 10:25:29

    Γιατι οχι να παραιτηθει υπερ της Τζουλιας και με ανταλλαγη ρολων?

 4. Asterix avatar
  Asterix 02/06/2010 21:47:28

  Αναδεικνύεται και πάλι το μεγάλο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή το πασόκ.
  Η εσωκομματική αντιπολίτευση που για την ώρα είναι μουγκή, και που όμως όλο και κάτι διαρρέει στον φίλιο διαπλεκο-τύπο από βδομάδα σε βδομάδα.

  • Asterix avatar
   Asterix @ Asterix 02/06/2010 21:51:07

   ... και όσο καίνε οι φωτιές και τα καζάνια της λεγόμενης "Εξεταστικής", δεν είναι απίθανο να δούμε να αρπάζει λίγη φωτιά και το σακάκι του Παπα/κώνου.
   Ετσι για το θεαθήναι (ως προς εμάς)
   Και για να κάτσει για λίγο στα αβγά του (για τους cabinet men)
   ;-)

 5. Βασίλης avatar
  Βασίλης 02/06/2010 21:48:24

  Εμένα φίλοι μου δεν με ενδιαφέρουν οι διάφοροι Παπακωνσταντίνου διότι όλοι έχουν την ίδια μούρη. Όποιος και να έλθει θα πρέπει να κάνει πρώτα μια βρώμικη δουλειά και ύστερα θα του φορτώσει λάθη και ανικανότητα ο "Ικανός Γιωργάκης" και θα τον αδειάσει...

  Εμένα με ενδιαφέρει το παρακάτω ερώτημα που το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση και το απαναφέρω, μήπως το δουν περισσότερα μάτια και πάρω κάποια απάντηση.

  Διάβασα στο "Frapezitis Blog" την 11/5/2010 μία ανάρτηση με τίτλο "Στρίβειν του χρέους δια του Δ.Ν.Τ…όχι για πολύ μα για 4 χρόνια", όπου αναφέρονται τα παρακάτω:

  Εντός εισαγωγικών μέρος της ανάρτησης:

  ".........σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου του Δ.Ν.Τ το χρέος της Ελλάδος θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ το 2013, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

  Στην πραγματικότητα ..... η Ελλάδα έκανε αναδιάρθρωση του χρέους που έχει να πληρώσει την επόμενη τετραετία. ............ Όλα αυτά τα ομόλογα θα πληρωθούν στην ώρα τους ελέου του μηχανισμού ΕΕ+ΕΚΤ+ΔΝΤ αλλά η πραγματική αποπληρωμή τους για την Ελλάδα θα ξεκινά 3 ¼ χρόνια αργότερα σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψε το Ελληνικό κράτος με την ΕΕ+ΕΚΤ+ΔΝΤ

  Η Ελλάδα ..... στο τέλος του προγράμματος, όμως την στιγμή που θα πρέπει να περπατήσει μόνη της και θα χρειαστεί να ξοδέψει λεφτά .......... θα βρεθεί στο λάθος χώρο την πιο ακατάλληλη στιγμή. Ο χώρος θα λέγετε διεθνείς αγορές χρήματος και η πιο ακατάλληλη στιγμή θα έχει να κάνει με το ότι το χρέος της Ελλάδος θα είναι στο 150% του ΑΕΠ ........

  Το προδιαγεγραμμένο δυστύχημα για την Ελλάδα που θα λάβει χώρα σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα είναι ότι το 50% τους χρέους της θα το έχει υποθηκευμένο με κρατικά / εθνικά assets και το άλλο 50% θα είναι χωρίς εμπράγματη επιβάρυνση (good will), ενώ σήμερα το 100% του χρέους δεν έχει καμία υποθήκευση. Πότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα πιστεύετε τότε ή τώρα;"

  Αυτό τώρα τι σημαίνει; Μήπως όταν μετά από 3 χρόνια βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε και επειδή το πλέον πιθανό θα είναι να μη μας δανείζει κανένας, θα έλθουν το ΔΝΤ και οι χώρες της Ε.Ε. που μας δάνεισαν στο πλαίσιο του περιβόητου μηχανισμού και θα μας πουν, αφού δεν έχετε να πληρώσετε φέρτε μου εδώ τα ακίνητα και τα κινητά του δημοσίου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής. Δηλαδή θα βγάλουν στο σφυρί τη περιουσία του δημοσίου;; Μήπως θα μας πάρουν και τα σώβρακα;; Αν δεν φθάνει η περιουσία του δημοσίου υπάρχει φόβος να μας βγάλουν στο κλαρί για βίζιτες;; Εγώ μια φορά είμαι μεγάλος και μάλλον θα αποφύγω το π….α.

  Μπορεί να μου πει κάποιος που γνωρίζει από οικονομικά αν είναι έτσι... Σας παρακαλώ.. Μπορεί κάποιος να με ελεήσει με τις γνώσεις του...

  Και αν είναι έτσι, ο Παρθενώνας κινδυνεύει;;;; Τα νησιά μας είναι σίγουρο ότι δεν κινδυνεύουν γιατί όπως είπε ο Γιωργάκης τα αγαπάμε…

  Και αν είναι έτσι μήπως πρέπει να πηδήξουμε επιτέλους όλους αυτούς τους αλήτες που έχουν καθίσει στο κεφάλι μας, όλους αυτούς τους άθλιους και μέχρι μυελού οστών διεφθαρμένους που το παίζουν πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές;;

  Έλεος! Τι παίζεται Θεέ μου πίσω από τις πλάτες μας;

  • Asterix avatar
   Asterix @ Βασίλης 02/06/2010 21:59:05

   To δικό μου σενάριο λέει το εξής:
   Αναθεωρείται το άρθρο 24 του Συντάγματος, καταργούνται έτσι οι "προστασίες του περιβάλλοντος" κ.λπ. Αντικαθίσταται η δασική νομοθεσία με κάποιο έκτρωμα που θα εμφανίζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυστηρό αλλά θα είναι διάτρητο από παράθυρα και παραθυράκια.

   Στο φινάλε, θα άρουν κάθε έννοια περιβαλλοντικής προστασίας για να επιτρέψουν την παραχώρηση (ξέρετε, με το σύστημα των 50 ετών παραχώρησης χρήσης) εκτάσεων - φιλέτα για γκόλφ, ξενοδοχοclubs κ.λπ.

   Είναι άλλωστε το βασικό αίτημα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας εδώ και 15 χρόνια. Πρόσφατα το είδαμε να επαναλαμβάνεται στα οικονομικά έντυπα, μόνο που τότε είχαμε αλλού τη προοσχή μας...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Asterix 02/06/2010 23:46:06

    Αν δείτε (από κοντά ή από δορυφορικές φωτογραφίες) τις Μαλδίβες, ένα σύμπλεγμα κοραλλιογενών αμμονησίδων στον Ινδικό Ωκεανό, θα παρατηρήσετε ότι τα κατοικημένα νησάκια (σ.σ.: "κατοικημένα" νησιά εκεί θεωρούνται αυτά στα οποία διαμένουν οι ντόπιοι) δεν έχουν σχεδόν καθόλου παραλίες κατάλληλες για κολύμπι. Απεναντίας, όλα τα νησάκια με τις γνωστές, πανέμορφες τροπικές παραλίες που βλέπουμε στις καρτ-ποστάλ έχουν δοθεί βορά σε ξενοδοχειακές εταιρείες, που τα έχουν μεταβάλει σε νησιά-θέρτερα, προς αποκλειστική χρήση των ξένων τουριστών. Σε αυτά τα νησιά δεν διαμένουν ντόπιοι, εκτός από όσους εργάζονται στα θέρτερα και κατοικούν κάτω από υποβαθμισμένες συνθήκες σε "αθέατες" γωνιές των νησιών-θερέτρων.

    Βγάλτε συμπεράσματα λοιπόν για το τι μας περιμένει, έτσι και γίνει αυτό που λες. Το μόνο που με παρηγορεί, είναι ότι η κυβέρνηση (ακόμα και με τον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα) δεν έχει τις απαιτούμενες ψήφους στη Βουλή για να περάσει αναθεώρηση του Συντάγματος.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Βασίλης 02/06/2010 22:16:49

   Το θέμα φίλε μου έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ και νομίζω ότι αυτός ο ιστοχώρος το έθεσε πρώτος. Ψάξε λίγο τις παλιές αναρτήσεις. Εχτές σχολιαστής ανέφερε ότι το θέτουν και οι FT.
   Ουσιαστικά ο ΓΑΠ ξεπούλησε τη χώρα. Μας έκανε ρεντίκολο διεθνώς και μας πέταξαν έξω από τις αγορές, μας έβαλε στο μηχανισμό για να προστατευτεί το διεθνές τραπεζικό κατεστημένο διότι οι τράπεζες με αυτό το κόλπο τα λεφτά τους θα τα πάρουν και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής των δανείων στο μηχανισμό θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.

   Το βασικό μας πρόβλημα ήταν η κακή διασπορά του χρέους. Τα ομόλογα έληγαν στο 80% μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια. Αν εξοφλούσαμε τα μισά και αναχρηματοδοτούσαμε τα άλλα μισά για εξόφληση σε μεταγενέστερο χρόνο δε θα είχαμε πρόβλημα. Βγάζοντάς μας ο ΓΑΠ έξω από τις αγορές η αναχρηματοδότηση δεν έγινε δυνατή. Οπότε πήγαμε στο μηχανισμό. Τώρα ο μηχανισμός είναι κοράκια και θα έρθουν να μας φάνε και να αρπάξουν τα πάντα. Οι υπουργάρες θα πάρουν κανονικά τις μίζες τους και ο λαός δε θα έχει ούτε μια φυσιολογική σύνταξη.

 6. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 02/06/2010 22:14:37

  Θα κρατήσουν το 51% των επιχειρήσεων για να το προσφέρουν αργότερα έναντι πινακίου φακής στους ανθρώπους που τους βοήθησαν στην "αρπαγή" της εξουσίας.
  Αν πουληθούν τώρα τα δυνατά της Πολιτείας τι θα δώσουν για κεράσματα;
  Αργότερα λοιπόν όταν οι Έλληνες θα ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες και θα συναγωνίζονται τις γάτες και τα τρωκτικά.

  • Efrosyni avatar
   Efrosyni @ ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 02/06/2010 23:25:55

   Η Ελλάδα είναι μια χώρα αυτάρκης Ναουσαίε! Τα πάντα έχουμε αρκεί να κουνήσουμε τα χεράκια μας. Αντε να ασχοληθούμε και λίγο με τη γή μας και ας αφήσουμε αυτά περι πείνας. Θα κάνουμε όλοι και κορμάρες και δεν θα χρειαζόμαστε και χαπάκια για να κοιμόμαστε.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Efrosyni 03/06/2010 09:29:07

    +1000 Ευφροσύνη.

  • Χαμενος avatar
   Χαμενος @ ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 02/06/2010 23:42:56

   Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα αυτάρκης, όπως μπορούσαν και οι Αργεντινή και η Ρωσία, δυο από τις πιο πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Και όμως πείνασαν άσχημα όταν ανέλαβε το ΔΝΤ και μέχρι να το πετάξουν έξω μαζί με τους φαύλους πολίτικους τους.

   • Χαμενος avatar
    Χαμενος @ Χαμενος 02/06/2010 23:47:25

    ...πιο πλούσιες...

   • Efrosyni avatar
    Efrosyni @ Χαμενος 03/06/2010 00:46:33

    Σίγουρα, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλος κουμάντο σ'αυτό το κόσμο.

 7. aggelos avatar
  aggelos 02/06/2010 23:24:45

  Είναι οι ίδιοι που ανέλαβαν την εξουσία τον Οκτώβρη; Πώς να αισθάνεται άραγε το 44% που τους ψήφισε; Αργά ή γρήγορα ο Παπακωνσταντίνου θα γινόταν το παιδί της σφαλιάρας. Μέχρι και η Τίνα του έκανε κριτική! Ωραίος πάντως. Αύριο θα παραιτηθεί και θα μας πει ότι δεν τον άφησαν να εφαρμόσει το προγράμμά του!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ aggelos 03/06/2010 02:30:57

   Αν δεις προσεκτικά όσα περί ανασχηματισμού έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες εβδομάδες, θα καταλάβεις ότι ίσως και να επιθυμεί εδώ και καιρό ο ίδιος τη μετακίνησή του. Έχει άλλωστε αφήσει να διαρρεύσει ότι "δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα ανακοινώσει τα επόμενα μέτρα, αν χρειαστούν". (Φυσικά, αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά της αποσάθρωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, θα ανταμειφθεί τώρα με ένα χαρτοφυλάκιο λούφας και χαλαρότητας.)

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/06/2010 00:23:32

  Εγώ πάντως, κρατάω μικρό καλάθι. Όταν οι γκαουλάιτερ του ΔΝΤ δίνουν εντολή να μετατραπεί σε υπερυπουργείο το υπουργείο Οικονομικών, και όταν στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου έχουν βρει το πιστότερο γιουσουφάκι τους, λέτε να μην έχουν λόγο για το αν θα μείνει ή αν θα φύγει;

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Αυριανιστής 03/06/2010 00:25:35

   Λες να τους λείψουν τα γιουσουφάκια;
   Γεμάτη η κοινοβουλευτική ομάδα...ΛΑΟΣ...Ντορίτα...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΡΑΧΟΣ 03/06/2010 01:02:29

    Ε, ναι, αλλά τόσο πειθήνιος όσο αυτός, μόνο ο Λοβέρδος είναι. BDSM την έχουνε καταντήσει και οι δυο τους τη σχέση τους με το ΔΝΤ.

 9. Βασίλης avatar
  Βασίλης 03/06/2010 09:09:49

  Ευχαριστώ για τα σχόλια, είναι ενδιαφέροντα, αλλά απάντηση από οικονομολόγο δεν πήρα.
  Ρε παιδιά θα με βγάλουν στο κλαρί αν το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν πάρουν πίσω αυτά που μας δάνεισαν;;

  • anemos avatar
   anemos @ Βασίλης 04/06/2010 08:54:25

   Τι εννοεις θα βγεις στο κλαρι? Θα γυρισουμε στην δραχμουλα με τα καλα και τα κακα...Θα εχουμε ολοι ενα αυτοκινητο και οχι 3 καθε οικογενεια,
   θα το κινουμε λιγοτερο (σχετικο αυτο γιατι επι δραχμης η βενζινη ητανε φτηνοτερη...τωρα πως γινοτανε δεν ξερω...)...οι τιμες στα ακινητα θα πεσουν (δεν ξερω εαν γινει αναλογικα με το ποσο θα πεσει και η αξια του χρηματος...μαλλον αφου το 80% εχει σπιτι..) θα λιγοστεψουν σιγουρα οι εξορμησεις στο εξωτερικο και θα μενουμε Ελλαδα...Ολα αυτα δεν με φοβιζουν...μονο την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δεν ξερω τι θα γινει...Αλλα να μου πεις και σημερα καλυτερα ειναι???
   Αρκει βεβεα το πολιτικο κατεστημενο να σηκωθει να φυγει......

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/06/2010 12:02:47

  ΠΩΛΕΙΤΑΙ η χώρα. Πληροφορίες εντός.

 11. ataktos avatar
  ataktos 02/07/2010 18:39:14

  Έχει δίκιο λοιπόν να φοβάται ο κ. Παπακωνσταντίνου μια αναδιαπραγμάτευση του χρέους και μάλιστα εντός του ευρώ, υπό την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Λέει όμως αλήθεια όταν διαβεβαιώνει ότι θα την αποφύγουμε εφαρμόζοντας την σκληρή και ανάλγητη πολιτική του «μνημονίου»; Όχι. Κι αυτό φαίνεται και από μια πρόσφατη συνέντευξη του Πόουλ Τόμσεν, που είναι επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Σε μια ερώτηση περί ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Τόμσεν απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει εξετάσει προσεκτικά τις επιλογές της και συμφωνώ μαζί της ότι μια επιβεβλημένη ή ακούσια επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, γιατί θα περιελάμβανε τεράστιο κόστος. Αντ΄ αυτού, η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει αξιοπιστία και πεποίθηση και να επιστρέψει στον ομαλό δρόμο της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης- και αυτό θα ωφελήσει την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει σταδιακά να μακρύνει τη χρονική διάρκεια λήξης του χρέους της με την έκδοση ομολόγων μακράς ωριμότητας.» (Το Βήμα, 27/6)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.