27/05/2009 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπανδρέου: Πρώτο βήμα για ριζική αλλαγή


______________________________________________________________________________________________
Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, προκειμένου να αλλάξει πορεία η χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο λέγοντας: «Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε. Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε».

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές μπορούν να γίνουν «το πρώτο βήμα για μία ριζική πολιτική αλλαγή».

Τέλος, επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο λαός με την ψήφο του θα αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα

Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο, εάν το κόμμα του θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, διευκρίνισε μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις Ευρωεκλογές τονίζοντας ότι με την αποχή αποφασίζουν άλλοι. Ζήτησε να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη και δήλωσε ότι συμμερίζεται την απογοήτευση του πολίτη για το πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό πρόσθεσε μόνο με τη συμμετοχή αλλάζει. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας το σύνθημα σοσιαλισμός και βαρβαρότητα ενώ σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιβάλλει και με το κλείσιμο της Βουλής μια κατάσταση συγκάλυψης και ανομίας. Όσον αφορά την υπόθεση Siemens και Χριστοφοράκου είπε ότι είναι προσωπικές οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για τη συγκάλυψη των σκανδάλων. Για το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τις λίστες της Νέα Δημοκρατίας οι λεγόμενοι Βατοπεδινοί, είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι τρανή απόδειξη ενοχής και συγκάλυψης. Τέλος, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα με γνώμονα τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

http://www.protothema.gr/content.php?id=33461

http://www.skai.gr/

http://www.naftemporiki.gr/euroelection/story.asp?id=1669554

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λεχρίτης avatar
  Λεχρίτης 27/05/2009 19:30:54

  Στο ζάπειο μια μέρα περιπατούσα συνάντησα το ΓΑΠ και τον ρωτούσα... σολιαλισμός ή μπουγατσοτυρόπιτα

 2. theo1611 avatar
  theo1611 27/05/2009 19:34:13

  Καμμία ψήφος από αυτούς που συμμετέχουν δεν πάει χαμένη ΓΑΠ, μην σκοτίζεσαι και πάρα πολύ

 3. apropos avatar
  apropos 27/05/2009 19:34:51

  Συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο: Ένας από τους πιο βαρετούς άνθρωπος που γεννήθηκαν ποτέ στη γή κατάφερε μέσα σε 2 ώρες να πεί τη φράση «ο λαός αισθάνεται» 3,698 φορές.

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την αδικία.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» τη φτώχεια.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την ατιμωρησία.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την καταστροφή.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την απογοήτευση.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την αδιαφάνεια.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την ανασφάλεια.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την πελατειακή λογική.

  «Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται» την αναξιοκρατία.

  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΦΛΕΒΕΣ:
  ……………………….
  Δημοσιογράφος : Εάν η αποχή είναι μεγάλη θα συνεχίσετε να θεωρείτε ότι οι ευρωεκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα;

  Απάντηση ΓΑΠ: Σκοπεύω να φέρω την ευημερία, δικαιοσύνη, αισιοδοξία, αίσθημα ασφάλειας, αξιοκρατία (άσχετο).
  ………………………
  Δημοσιογράφος : Προτιμάς τη Ντόρα ή το Σαμαρά για αντίπαλο (υπονοούμενο ότι ο Καραμανλής θα χάσει από το Γιωργάκη):

  Απάντηση ΓΑΠ: Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της χώρας (μπράααααβοοοοο, πού το διάβασες γιγαντοτεράστιε;).
  …………………………
  Δημοσιογράφος: Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ασφαλιστικό. Άλλοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 46 και άλλοι στα 65. Τι θα κάνεις γι΄αυτές τις διαφορές;

  Απάντηση ΓΑΠ: Θα χτυπηθώ με τα αρνητικά χαρακτηριστικά της νέο-συντήρησης (αυτό τι σχέση έχει με την ερώτηση μόνο ο ίδιος –ίσως- μπορεί να μας το εξηγήσει.
  …………………………………………
  Δημοσιογράφος: Θα νομιμοποιήσεις τους συμβασιούχους που κατηγορούσατε τη ΝΔ ότι δεν το έκανε;

  Απάντηση ΓΑΠ: Οι συμβασιούχοι «αισθάνονται» σε ομηρεία. Δεν θα τους νομιμοποιήσω όλους αλλά όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως ακριβώς και η ΝΔ, ΟΚ).
  …………………………………………..
  Δημοσιογράφος: Κάποια στελέχη σας (Παπακωνσταντίνου) απείλησαν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ότι εάν δεν είναι ευνοϊκές με το πασόκ θα τις «τακτοποιήσετε» εάν εκλεγείτε, εσείς τι λέτε;

  Απάντηση ΓΑΠ: Η ΝΔ έχει φέρει σε απόγνωση το λαό που «αισθάνεται» ότι αιχμαλωτίζεται η διαφάνεια και εγκλωβίζεται η δημοκρατία (άλλα αντ’ άλλων – είναι ή βαρεμένος ή κουφός).
  …………………………….
  Δημοσιογράφος: Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύστησαν πάγωμα μισθών στο δημόσιο, εσείς θα τους αγνοήσετε;

  Απάντηση ΓΑΠ: Ναι, γιατί η ΝΔ έχει φέρει σε απόγνωση το λαό και εμείς θα φτιάξουμε μία ευνομούμενη πολιτεία που θα κτυπήσει την απόγνωση (άντε πάλι η κασέτα).
  ………………………..
  Δημοσιογράφος: Πώς θα χρηματοδοτήσετε το κοινωνικό κράτος που λέτε;

  Απάντηση ΓΑΠ: Το έχω ξαναπεί, θα τα πάρω από τους πλούσιους, τους βιομήχανους και τις τράπεζες και θα κάνω αναδιανομή (είδες μακριά λέξη που έμαθα προχθές;) στο λαό.
  ……………………………..
  Δημοσιογράφος: Μερικά από τα στελέχη σας ενδέχεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τι θα κάνετε με αυτούς;

  Απάντηση ΓΑΠ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ! (απίστευτο)
  …………………………………….
  Δημοσιογράφος: Θα νομιμοποιήσεις τους λαθρο-μετανάστες;

  Απάντηση ΓΑΠ: Ναι, ιδιαίτερα όσους είναι δεύτερης γενιάς (πχ. παιδιά αλβανών).
  …………………………………….
  Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ο Πρωθυπουργός να μην βάλει υποψήφιους όσους εμπλέκονται στο Βατοπέδι, ποια είναι η θέση σας;

  Απάντηση ΓΑΠ: Εάν τους διώξει είναι ένοχοι, εάν τους κρατήσει είναι συγκάλυψη (που να βρείς άκρη με τη σκέψη του;).
  …………………………………….
  Δημοσιογράφος: Για το σκάνδαλο Ζίμενς σίγουρα ρωτήσατε το Σημίτη για την παράνομη χρηματοδότηση του πασόκ αλλά είχατε πεί ότι θα κάνετε και εσωτερικό έλεγχο. Τι απέγινε;

  Απάντηση ΓΑΠ: …Μμμμ… Φταίει ο Καραμανλής που δεν έφερε το θέμα στη Βουλή για να το εξετάσουμε.
  ……………………

  Και ένα τελευταίο:

  ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΕΝΤΕΞΙ ΦΟΡΕΣ: «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ»

  ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ; “ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ».

  Επειδή τυχαίνει ο μέσος Έλληνας να είναι πιο έξυπνος από εσένα και εγώ είμαι ο μέσος Έλληνας, ένα έχω να σου πώ.

 4. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 27/05/2009 19:38:45

  @apropos
  πολυ γρηγορη απομαγνητοφωνηση κανει η ΝΔ

 5. daris avatar
  daris 27/05/2009 19:43:26

  @3
  Δεν με επεισες οτι ειδες την συνεντευξη.
  Σου τα εδωσαν και την πατησες...
  Διαβασε την αυριο και θα δεις ποσο εκτεθηκες!

 6. daris avatar
  daris 27/05/2009 19:51:41

  “Εγω δεν χρωσταω σε κανενα. Παρα μονο στον Ελληνα πολιτη…”.
  Αυτο και μονο το αποσπασμα της ομιλιας του φτανει!

 7. christos avatar
  christos 27/05/2009 20:29:31

  τι λες ρε παιδί μου!!! και εγώ βοσκούσα τα πρόβατα εδώ επαραπέρα...

 8. Νἰκος avatar
  Νἰκος 27/05/2009 20:41:08

  Και μιας και η συζητηση ειναι περι την Νεα ταξη, εκρποσωπος της οποιας ειναι και ο ΓΑΠ, με "σοσιαλιστ(ρ)ικο" προσωπειο, για το κατωθι θεμα θα βαλετε τιποτα παραγοντεςΧ;

  ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΡΕΣΑΛΤΟ)

  http://www.klasikoperiptosi.blogspot.com/

  Στίς 25 και 26 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας το συνέδριο του "Economist" ενω "κατά σύμπτωση" πριν λίγες ημέρες ο "Αστέρας" στην Βουλιαγμένη γνώριζε στιγμές δόξας φιλοξενώντας την μυστική αλλά όχι κρυφή "τελετή" της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

  Στο συνέδριο του "Economist" του οποίου το κεντρικό θέμα ήταν "Οι οδοί για την παγκόσμια ανάκαμψη από την κρίση" εκτός των ομιλιών των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου ,ακούσαμε και τις ομιλίες "επιφανών" προσώπων όπως του κυρίου Ντ. Σπέκχαρντ , ο οποίος ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα και εκπρόσωπος της PAX AMERICANA , απηύθυνε την προτροπή "να ανοίξει συζήτηση με την Τουρκία για το Αιγαίο".

  Λίγες ημέρες πριν,την ίδια ακριβώς "προτροπή" είχε κάνει προς την Ελληνική κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Αμερικής Τ.Στάϊνμπεργκ.Ως φαίνεται θα είχε διαβάσει εκτός απο τον φάκελο με τις οδηγίες του "αυτοκράτορα" και το βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ από το Ινστιτούτο Stratfor και το οποίο τοποθετεί τη χώρα μας το 2050 στην τουρκική σφαίρα επιρροής, σε χάρτη τον οποίο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του (http://www.stratfor.com/).

  Δεν γνωρίζω αν και πως θα υλοποιήσει αυτή την ...εντολή η ελληνίδα ΥΠΕΞ όταν θα επισκεφθεί τον Τούρκο ομόλογό της, αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι ο κύριος Νταβούτογλου προχθές, σε ισλαμική διάσκεψη στην Δαμασκό, αναφέρθηκε στα μειονοτικά προβλήματα των ΤΟΥΡΚΩΝ της δυτικής Θράκης.Να θυμίσουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πριν λίγες ημέρες και μάλιστα την ημέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα , λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Τουρκία,δήλωνε με σημασία ότι
  " ... Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει ρόλο δύναμης αποκατάστασης και διατήρησης της τάξης σε όλες τις περιοχές..."
  (http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/05/blog-post_8114.html).

  Την προηγούμενη ημέρα αλλη μια "σύμπτωση" έρχεται να συμπληρώσει το μίγμα του καταλύτη των γεωπολιτικών ζυμώσεων της "Νέας Εποχής".

  Ο σουηδός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην γαλλική "ΦΙΓΚΑΡΟ" φανέρωνε προς όλους τους ενδιαφερομένους την φιλοτουρκική διάθεση της επερχόμενης Σουηδικής προεδρίας στην Ε.Ε λέγοντας:"...η Ευρώπη στο μέλλον έχει ανάγκη τον οικονομικό και δημογραφικό δυναμισμό της Τουρκίας".Φυσικά δεν έκρυψε την επιθυμία της Σουηδίας να ενταχθεί άμεσα η Τουρκία στην Ε.Ε αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα προαπαιτούμενα για την ευρωπαϊκή σύγκλιση της γείτονος χώρας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

  Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι: "...αν η Κύπροις που είναι ένα νησί στα ανοιχτά της Συρίας ανήκει στην Ε.Ε,είναι αδύνατον να μην υποστηρίξουμε ότι η Τουρκία είναι στην Ευρώπη".
  Το "παζλ" των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή των Βαλκανίων, σχηματοποιήθηκε με την προκλητικά αυτοκρατορική εμφάνιση και ρητορική , του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο βελιγράδι όπου προειδοποιούσε την έτσι κι αλλιώς φιλοαμερικανική σερβική κυβέρνηση ,να μήν τολμήσουν να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου ή να ενθαρύνουν το ομόσπονδο κρατίδιο των Σέρβων της Βοσνίας να αποσχισθεί απο το νέο ομοσπονδιακό μόρφωμα των Κροατών και των Μουσουλμάνων.

  Ο αμερικανός εκπρόσωπος του "Καίσαρα" μιλώντας στη βουλή του Σεράγεβο ξεπέρασε κάθε κανόνα διπλωματικής ευγένειας και προσχήματος όταν απευθυνόμενος στους βουλευτές έλεγε :
  "...Σήμερα για να είμαι πολύ ωμός μαζί σας,εγώ προσωπικά και η ηγεσία της χώρας μου, ανησυχούμε για την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα σας και για το μέλλον σας...".

  Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός αναλυτής ώστε να καταλάβει τι έχει σχεδιάσει η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" για τα Βαλκάνια και το Αιγαίο.

  Δεν θέλουμε να κάνουμε "δίκη προθέσεων" αλλά τα ¨ίχνη" της πορείας της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μέχρι σήμερα δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για καλοπροαίρετες σκέψεις.Δυστυχώς όλα τα παραπάνω,οι προκλητικές υπερπτήσεις της τουρκικής αεροπορίας πάνω απο τα ήδη αμφισβητούμενης Ελληνικότητας νησιά μας, ο Τούρκος διοικητής στο νατοϊκό στρατηγείο της Λάρισας και οι δραστηριότητα της τούρκικης εξωτερικής πολιτικής, διαμορφώνουν μια κακή εικόνα για το μέλλον της Ελλάδας και της κυριαρχίας της στο Αιγαίο.

 9. ataktos avatar
  ataktos 27/05/2009 21:43:31

  Αν είναι όπως η «Πράσινη Πολίτικη» του άσε να κλάψω .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.