#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2009 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπανδρέου: Πάμε για τεράστιες περικοπές

Απίθανο θεωρεί το σενάριο αδυναμίας πληρωμών σε συνέντευξή του προς το δίκτυο Bloomberg ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου πακέτου μέτρων που θα στοχεύουν σε περαιτέρω περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου πήρε η δημοσιογράφος του Bloomberg Francine Lacqua:.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μου κατ΄αρχήν, εάν σας εξέπληξαν τα όσα ακούσαμε από την Standard & Poor's  για την επιδείνωση παρά τα ριζικά μέτρα που εσείς ο ίδιος είχατε εξαγγείλει.

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι ευνόητο. Ανέλαβα πρόσφατα την διακυβέρνηση της χώρας, αφού εξελέγην με εξαιρετικά σαφή και ισχυρή πλειοψηφία από τον Ελληνικό λαό. Η κατάσταση ωστόσο δεν αλλάζει εν μία νυκτί. Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε το έλλειμμα αξιοπιστίας που προκλήθηκε μετά από αρκετά χρόνια μιας αδιάφορης διακυβέρνησης και το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την στιγμή. Είμαι αρκετά αυστηρότερος, όσον αφορά την κριτική που ασκώ στον εαυτό μου, για την χώρα μου, σε σύγκριση με πολλούς άλλους εκτός Ελλάδας. Για παράδειγμα, έχω αναφερθεί εκτενώς στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της διαφθοράς του συστήματος, της πελατοκεντρικής πολιτικής και της εξαγοράς πολιτικής εύνοιας με χρήμα. Όλα τα παραπάνω έχουν ευνοήσει την φοροδιαφυγή και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Υπάρχουν ως εκ τούτου αρκετά ζητήματα που πρέπει να πατάξουμε και να αλλάξουμε. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα καταστήσουμε την Ελλάδα οικονομικά βιώσιμη, στραμμένη προς την πράσινη οικονομία, για την οποία συζητούμε στην Κοπεγχάγη. Καταλαβαίνω ωστόσο, ότι προς το παρόν, ο κόσμος αναρωτιέται. Εγώ απαντώ, ζητώντας ένα μικρό διάστημα χάριτος. Θα σας δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε την Ελλάδα 360 μοίρες

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παπανδρέου, η S&P απείλησε ακόμα μια φορά να σας υποβαθμίσει. Πόσο σας ανησυχεί η πιθανότητα αυτή; Αποκλείετε αυτή την στιγμή εντελώς την κήρυξη αδυναμίας πληρωμών;

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχουμε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα δυσκολευτούμε να αντλήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Φυσικά, καταβάλλουμε υψηλότερο αντίτιμο δανεισμού, αλλά νομίζω ότι κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών, ο κόσμος και οι αγορές θα διαπιστώσουν ότι προχωρούμε σε μείζονες αλλαγές - ήδη έχουμε προχωρήσει σε πραγματικά σημαντικές αλλαγές, κατά τις πρώτες 60-70 ημέρες διακυβέρνησης - που θα αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και ότι βάζουμε κάποια τάξη στην χώρα.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρόλα αυτά θεωρείτε την αδυναμία πληρωμών πιθανή;

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν νομίζω. Αντιθέτως, πιστεύω ότι η αδυναμία πληρωμών δεν είναι εναλλακτική λύση, απλώς και μόνον γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση μας υποστηρίζει αρκούντως και επίσης, γιατί έχουμε σημειώσει πρόοδο σε θέματα τακτοποίησης της οικονομίας μας. Για παράδειγμα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον υπό ψηφοφορία προϋπολογισμό του 2010, θα μειωθεί σχεδόν στο 4%. Πρόκειται για σημαντική περικοπή σε περίοδο ύφεσης, αλλά είναι απαραίτητη και θα γίνει. Όπως γνωρίζετε, έχω ανακοινώσει πακέτα μέτρων σε διάφορους τομείς, τα οποία θεωρώ σημαντικά. Ίσως το «κοκτέιλ» μέτρων που ανακοίνωσα να μην είναι "ορθόδοξο", ίσως ορισμένοι να απογοητευθούν, αλλά όλα τα μέτρα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την Ελλάδα και πολύ πιο ρηξικέλευθα από το αναμενόμενο.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλοί έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στο πακέτο σας, κυρίως γιατί δίνει έμφαση στην φορολογία και όχι στην περικοπή των δαπανών. Σκέφτεστε να αναθεωρήσετε; Εξετάζετε την πιθανότητα εξαγγελίας δεύτερου πακέτου μέτρων εντός των επομένων εβδομάδων, ώστε να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες των φορέων κατάταξης;

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Φυσικά και θα εξετάσουμε το θέμα της περικοπής των δαπανών. Η φορολογία συνιστά έναν και μόνο τομέα. Αν καταφέρουμε ωστόσο να περιορίσουμε την φοροδιαφυγή, δεν θα αντιμετωπίζουμε το σημερινό πρόβλημα. Πιστεύω δε, ότι αυτό είναι περισσότερο από πιθανό και, μάλιστα, ότι θα αλλάξουμε αρκετά τα πράγματα όσον αφορά την φοροδιαφυγή. Προβλέπεται όμως και περιορισμός των δαπανών σε αρκετούς τομείς. Θα γίνουν τεράστιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, σε όλα τα είδη απασχόλησης. Έχουμε ήδη αποδεσμεύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Αναμένεται να περικόψουμε τις στρατιωτικές δαπάνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, τις καταναλωτικές δαπάνες του προϋπολογισμού μας και νομίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι μείζονος σημασίας.

http://www.ethnos.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ avatar
  ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ 18/12/2009 18:52:58

  Στροφή 360 μοιρών σημαίνει ότι ερχόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο...(το σωστό θα ήταν να πει 180μοιρών)
  Είναι λάθος στη μετάφραση ή πραγματικά ελέχθη από τον πρωθυπουργό μας?

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ 18/12/2009 20:40:25

   Σε βλέπω να διστάζεις να το πιστέψεις, γιατί;
   Ξέχασες που χάθηκε στο Σχοινιά με το κανό και τον βρήκε ο ψαράς;
   Ξέχασες που έβαλε το κερί μαζί με το ποτηράκι στο μανουάλι το Πάσχα στην Πάρο;
   Ξέχασες το "όλοι στις κάλτσες" (ιούνιο μήνα στις ευρωεκλογές);
   Τί είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορείς να καταπιείς φίλε Χριστάρα;
   Το μέγεθος ή την ποιότητα του στόκου;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ πρασινάλογα 18/12/2009 20:44:23

    μπορεί να έκανε 360 αλλά προς άλλο επίπεδο και βλέπει πάνω ή κάτω τώρα.

 2. stelios avatar
  stelios 18/12/2009 19:02:43

  Το Παιντι σε διαγαλαξιακο νοητικο χασιμο,μεχρι και στροφη...360 μοιρων θα κανει,κοινως ζειμπεκια γυρω απο τον εαυτο του και επιστροφη εκει απο οπου ξεκινησε.
  Ετοιμαστειτε για αναγκαστικη διαχειρηση με Κυβερνηση Συνεργασιας.
  Εδω του λενε οτι δε βγαζουμε ουτε το μηνα και αυτος τους λεει οτι θα μπουν τα πραγματα στη θεση τους με την Πρασινη Αναπτυξη στις 30..Φεβρουαριου,ο θεος να μας λυπηθει.

 3. dreak-X avatar
  dreak-X 18/12/2009 19:08:24

  Θα γυρίσει την Ελλάδα 360 μοίρες!! lmao

 4. man8os avatar
  man8os 18/12/2009 19:15:45

  Εγω αναμενω πως και πως το επομενο δραματικο διαγγελμα που θα καλει τα κομματα σε κυβερνηση εθνικης ενοτητας.

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 18/12/2009 19:16:16

   Μονο ολοι μαζι μπορουμε να σωσουμε την χωρα.

 5. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 19:25:24

  Mια ερωτηση:Θα εφθανε αραγε το ελλειμα στο 12.6% και θα ηταν η κατασταση τοσο τραγικη αν
  1) η κυβερνηση εστελνε εγκαιρως τα τελη κυκλοφοριας
  2)συνεχιζονταν το μετρο της αποσυρσης και της ρυθμισης των ημιυπαιθριων
  3)δεν καταβαλλοταν μεσα στο 2009 το επιδομα αλληλεγγυης;

  Εχουμε καταλαβει ολοι οτι το σημερινο χαλι οφειλεται στην θεωρια της καμενης γης που αναπτυσει η σημερινη κυβερνηση;Οτι η ιδια εχει παρατησει καθε προσπαθεια εισπραξης εσοδων για το 2009 μεταθετοντας τα παντα για το 2010;
  Γι αυτο πρεπει και εμεις να μην τσιμπαμε με αυτα που λεγονται περι οικονομικης δυσπραγιας.Γιατι υπηρχε πραγματικο προβλημα δεν θα μοιραζαν τωρα τα επιδοματα!Και να θυμαστε: ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ,ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 20:58:19

   Δηλαδή οι δηλώσεις περί ελλείματος ειναι ψευδείς; Το οτι το χρέος του Ελληνα ειναι 300δις η αλλιως 27χιλ κατα κεφαλή ενω για παραδειγμα στη Γερμανία ειναι 20χιλ, ειναι κι αυτό αναληθές; Παντως εδώ τα Γερμανικά μέσα υποψιάζονται οτι το έλλειμα ειναι υψηλότερο.

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Βασίλης 18/12/2009 21:16:07

    Το Πασοκ κατασκευαζει μια εικονα για να επωφεληθει αυτης αργοτερα.Το εργο το εχουμε ξαναδει το 1993 οταν και τοτε κινδυνευε η χωρα αλλα ως εκ θαυματος λιγα χρονια αργοτερα μπηκε στην Ο.Ν.Ε Με τη σκληρη δουλεια των κυβερνησεων Σημιτη βεβαιως βεβαιως.

    • Βασίλης avatar
     Βασίλης @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:32:43

     Οχι ως εκ θαύματος αλλα με ψευδή στοιχεία. Μεχρι και οι βρεφονηπιακοι σταθμοί βούηξαν, δεν εχω διαβάσει αρθρο σε γερμ.εφημερίδα που να μην αναφέρεται στην "κομπίνα". Το οτι ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε μερικά θεματα απέτηχαν δεν το αμφισβητώ, αλλά αυτα που εγιναν επι κωστάκη ( ε οχι και πρωθυπουργός ντροπή στον τιτλο) γινόταν μόνο πριν την 21η Απριλιου γιά να μην πω επι επταετίας.

 6. neos agrotis avatar
  neos agrotis 18/12/2009 19:29:11

  Με τα αλλα ενταξει, αλλα με την απόσυρση το έλλειμα θα μεγάλωνε και το εμπορικο ισοζυγιο επίσης.

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ neos agrotis 18/12/2009 19:36:17

   Τα εσοδα θα μεγαλωναν γιατι θα λειτουργουσε ο Φ.Π.Α επι των πωλησεων αυτοκινητων που δεν μπορει να αποκρυφθει απο τις εμποριες.

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 19:46:58

    Να ρωτησω και κατι ακομα: αφου ο Καραμανλης δεν αφησε ουτε κοκκο ρυζιου πως γινεται το Πασοκ να δινει επιδοματα.Θελω να πω οτι το Πασοκ καπου τα βρηκε τα λεφτα για να τα μοιρασει.Δεν τα τυπωσε.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 20:48:57

    πήγαν να δανειστούν 5 δις προχτές και τους έδωσαν μόνο 2. Στα ψιλά στις ειδήσεις. Μας μείωσαν το εορτοδάνειο.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 20:52:12

    Αρχαίε κάνεις πραγματική φορολογική δήλωση?
    Θέλω να πω είσαι μισθωτός?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 20:56:30

    φυσικά και κάνω φορολογική δήλωση (δηλαδή την κάνει ο φοροτεχνικός μου και την υπογράφω). Μετά πληρώνω. Είμαι κατά της παρανομίας παληκάρι μου. Και όταν είμαι ελευθερος επαγγελματίας και όχι υπάλληλος, δεν γράφω κάν τα έξοδα γιατι συχαίνομαι το πάρε δώσε. Θες το ΑΦΜ μου?

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:00:12

    Όχι δεν με ενδιαφέρει το ΑΦΜ σου.Μου κάνει εντύπωση όμως η ευκολία της κριτικής όταν η συντριπτική πλειοψηφία κλέβουν το κράτος για το οποίο δήθεν κόπτονται και είναι και πατριώτες.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:02:32

    και σε περίπτωση που περνάς ρεύμα, εμείς οι φορολογούμενοι έχουμε βαρεθεί να πληρώνουμε πάντα εμείς και εμείς ι ίδιοι, γιατί εμείς δείχνουε έσοδα, εμείς έχουμε αυτοκίνητο, εμείς σπίτι, εμείς ΦΠΑ, εμείς ΤΑΠ ΚΑΠ ΣΑΠ ΜΑΠ ΓΑΠ (ωχ άκυρο το τελευταίο). Η σιωπηρή μειοψηφία που όταν εξαγριωθεί δεν θα ξέρουν τα τρωκτικά που να κρυφτούν. Βασίζεστε στο ότι κλέβω ή κρύβω κλπ. Όμως αντίθετα από την Πασοκική αντίληψη, πολλοί αστοί ή μιρκοαστοί θέλουν και είναι ενταξει. Για αυτό σιχτιρίζουμε σύντροφε.... Για αυτό ζητάω zero based budgeting. Κουράστηκα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:04:08

    όχι φίλε, δεν είναι "όλοι κλέφτες". Ούτε όλοι αντιγράφουν στα διαγωνίσματα. Ούτε όλοι κλέβουν τα ρεστα στο ΚΨΜ.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:08:16

    οτι θα επαιρνε απο το ΦΠΑ θα το εδινε πτσω για την αποσυρση. Οσο για το επιδομα αλληλεγγυης τα πηρε με τις εκτακτεσ εισφορες στα κερδη των μεγάλων και στην ακίνητη περιουσια.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:09:02

    Και να σου πω? Θα έπρεπε να κλέβω το κράτος. Το κράτος κλέβει παρασιτολογεί κοροϊδεύει, εκπορνεύει, εκπαιδεύει μαθητευομενους μάγους. Δεν το έχεις δει το μπλουζάκι don't steal, the government doesn' like the competition!

    Πληρώνω φόρους και τελη για να με ταλαιπωρούν.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:14:27

    Οι σάλτσες περί πασοκικής αντίληψης σε εκθέτουν και σου έχω πει να βαστάς πισινή ειδικά με τον ΓΑΠ.
    Εν πάσει περιπτώσει είναι τουλάχιστον τραγικό να τρέχουν να μαζέψουν τα πράγματα και να τους ειρωνεύεσαι από πάνω και εσύ και οι Ορέστιοι.
    Μάλιστα όταν ο ίδιος ο Σαρκοζί σε συνομιλία του με τον ΓΑΠ , ο οποίος μετά τα είπε με τον Θαπατέρο , του υπενθύμισε ότι η S&P είχε γνωμοδωτήσει "καλώς" για την λιμαν μπραδερς 2-3 εβδομάδες πριν αρχίσουν να τα μαζέύουν οι υπάλληλοι...
    Δεν ξέρω αν είσαι πλούσιος και φοβάσαι για τις καταθέσεις σου αλλά προτάσεις τύπου να κόψουν το δώρο προκαλούν τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση....

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:21:24

    Πάντως μ'αυτή τη λογική η Ελλάδα θα χτυπά για μερικές δεκαετείες ακόμη σημειοτών. Αν συγκρινουμε δε τους φόρους που πληρώνουμε εμεις εδω στη Γερμανία με αυτους στην Ελλάδα είναι να βάλει κανείς τα γέλια, αλλα θα μου πείς αν δεν πληρώσουμε εμεις πως θα ζουν οι Ελληνες πανω απο τις δυνατοτητες τους;

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:22:04

    Και βεβαια το ωφελος απο το Φ.Π.Α στην πωληση του αυτοκινητου,απο τα τελη ταξινομισης ,το σημα κυκλοφοριας ξεπερνουν το διχιλιαρο της αποσυρσης.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/12/2009 21:32:35

    τι λες ρε τιραμόλα ότι με εκθέτω. Χ_στηκε η φοράδα στ' αλώνι. Την σύνταξη θα μου μειώσεις; Θεωρώ ότι μέχρι να πάρω σύνταξη θα έχουν φαλίρει τα ταμεία.

    Το δώρο έχετε πολλούς τρόπους να το κόψετε. Θα δώσετε δώρο θα πάρετε τέλος. Και παχιές λέξεις "αλγεινά"... Πουλάκια μου! Ώρες είναι να κάνετε σε μένα αντιπολίτευση. Χαχαχαχαχα. Με το ένα χέρι στο τηλέφωνο είναι όσοι έχουν λεφτά. Εγώ ως αρχαιοπτέρυξ δεν έχω τέτοιες ανάγκες. Για να σας δω...

    Ναι φιλαράκο. Έπρεπε να έχετε περάσει ένα μυνημα στα φουκαράκια τα υποζύγια. Η ειλικρίνεια και η τιμιότητα εκτιμώνται. Δανειστήκατε για δώρο. Μάζελτοφ.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/12/2009 20:42:50

  Σαν χθες θυμάμαι τον ΓΑΠ να λέει: "υπάρχουν λεφτά".

 8. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 18/12/2009 20:47:56

  Στη στροφή 360 μοιρών ποιός θα χτυπάει παλαμάκια;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ένας Τυχαίος 18/12/2009 21:34:36

   δεν είναι στροφή, είναι πιρουέτ.

 9. Orestios avatar
  Orestios 18/12/2009 20:56:00

  Είναι απίστευτα ικανοί να δίνουν συνεντεύξεις εδώ κι εκεί και παραπέρα, αλλά να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα δεν είναι. Δυστυχώς όσο περισσότερο μιλούν τόσο περισσότερο φαίνονται πως είναι παντελώς ανίκανοι έστω και να διαχειριστούν πράγματα. Λόγια, λόγια, λόγια επιβεβαιώνοντας τις κατηγορίες που δέχονται για άκρατο βερμαλισμό. VERBA VOLANT (λόγια του αέρα, να έχουμε να λέμε)

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/12/2009 21:58:38

  Το σύνολο του πασοκικού τύπου αδιαφορεί με απίστευτη ευκολία για τα συντριπτικά χτυπήματα που δεχόμαστε ως χώρα, το ένα πίσω από το άλλο, που οφείλονται αποκλειστικά στην απύθμενη ανικανότητα αυτών που ανέλαβαν, υποτίθεται, να κυβερνήσουν στις 4 Οκτωβρίου. Αυτό που συνέβη με το δάνειο των 5 δις που ζήτησε για να πάρει 2 (με spread 250!) δεν έχει συμβεί από το 1990 στην οικονομία μας! Είναι εξοργιστική η ευκολία με την οποία αναλαμβάνουν να χρεώσουν την κυβέρνηση Καραμανλή με πράγματα που συνέβησαν μετά τις 4 Οκτωβρίου. Και πριν τις 4 Οκτωβρίου ήταν κακή η κατάσταση της οικονομίας, αλλά υπήρχε στοιχειωδώς αξιόπιστη οικονομική πολιτική και τέτοια άλλωστε υποσχέθηκε και ο ΚΚ στους ψηφοφόρους.

  Και, άντε, να καταλάβω μια μετακλογική κωλοτούμπα ΓΑΠ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αυτό που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι η ευκολία με την οποία εξακολουθούν να δίνουν συνεντεύξεις για μέτρα που ΘΑ πάρουν, η ευκολία με την οποία ξαναεξαγγέλουν τα ίδια και τα ίδια μέτρα με τον ίδιο και περισσότερο στόμφο (χωρίς ποτέ να τα παίρνουν!) και η ευκολία, επίσης, με την οποία βαρύγδουπα εξαγγέλλουν μέτρα που ήδη ισχύουν. Τέτοια πολιτική εξαπάτηση η χώρα έχει να ζήσει από το 1981.

  Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κόσμος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ αυτά τα ανέχεται. Εκεί ακριβώς βασίζεται ο ΓΑΠ για να κάνει τα πολιτικά του και οικονομικά του εγκλήματα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 18/12/2009 22:05:11

   Δεν νομίζω ότι πολλοί εχουν καταλάβει τι σημαίνει να ζητάς 5 και να παίρνεις 2 (όπως και επί ΚΚ να ζητάς 5ετές και να παίρνεις 2ετές...). Αλλά φαίνεται ότι η "πολιτκή σκεψη" λέει "κάνε την πάπια και θα γίνει το ...θαύμα". Δεν τους καταλαβαίνω

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 18/12/2009 22:07:14

    To κανουν επειδη δεν θα εχουν συνεπειες.Ξερουν οτι εσυ δεν θα βγεις στο δρομο να καις αυτοκινητα και να σπας μαγαζια.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 18/12/2009 22:14:39

     λες να χάνουμε κάτι?...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ψυχραιμια 18/12/2009 22:19:03

     Δε χανουμε τιποτα αλλα μετα τα περυσινα Δεκεμβριανα το ζητημα της βιας στα πλαισια του κοινοβουλευτικου πολιτευματος πρεπει να απασχολησει τη ΝΔ και δεν βλεπω τιποτα.Δεν μπορει να υπαρχει μονομερης βια επι 35 χρονια και να κλεινουμε τα ματια.Οποια απωθημενα υπηρχαν λογω χουντας εχουν ξεπερασθει και ειναι προσχηματα.Υπαρχει αναρχοαριστερο παρακρατος και πρεπει να αντιμετωπισθει αλλιως κοροιδευομαστε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 18/12/2009 22:25:14

    Αρχαίε μου, δεν είναι το ίδιο και το ξέρεις. Την περίοδο της κορύφωσης της κρίσης όλος ο πλανήτης πήγαινε σε μείωση της χρονικής περιόδου του δανεισμού και των ομολόγων, λόγω της γενικότερης ανασφάλειας. Εδώ η Κίνα αντάλλαξε όλα τα της δολαριακά ομολόγα με βραχυπρόθεσμα. Δίνοντας όμως υψηλότερο spread, ο ΚΚ ζητούσε 2 και του πρόσφεραν περισσότερα. Τόσο που δεν έβρισκαν να δανειστούν οι Γερμανοί (εκεί ήταν που τα είχαν πάρει με το spread που έδινε η Ελλάδα).

    Τώρα τούτοι εδώ και spread δίνουν και λεφτά δεν παίρνουν! Όταν συνειδητοποιήσει ο κάθε Έλληνας το κατάντημα της χώρας μέσα σε 71 μόνον ημέρες, θα πάρει το ντουφέκι να τους κυνηγήσει. Ίσως είμαι αιθεροβάμων, αλλά εμένα έτσι μου 'ρχεται να βγω στους δρόμους. Τέτοια θρασεία και υψηλόφρονα ανικανότητα δεν έχω ματαδεί.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Επώνυμος 18/12/2009 22:37:57

     πρέπει να το καταλαβαίνουν και αυτή είναι η αμηχανία που βγάζουν... Κάτι είπε ο ΓΑΠ για περικοπές...ίσως κατέληξαν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι ελαστικότερες από τα άλλα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Επώνυμος 18/12/2009 22:06:56

   "Και πριν τις 4 Οκτωβρίου ήταν κακή η κατάσταση της οικονομίας, αλλά υπήρχε στοιχειωδώς αξιόπιστη οικονομική πολιτική και τέτοια άλλωστε υποσχέθηκε και ο ΚΚ στους ψηφοφόρους."

   χαχα
   Δεν γίνονται αυτά....

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ tiramola 18/12/2009 22:44:37

    tiramola says: "Πιστευω εις έναν ΓΑΠ, Πασόκο Παντοκράτορα, ποιητή, λογοτέχνη και πάντων Πασόκων, πλην εκσυχρονιστών!"

 11. o aristos avatar
  o aristos 18/12/2009 22:03:24

  "Μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή"...

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_4383.html

 12. Βασίλης avatar
  Βασίλης 18/12/2009 22:26:14

  Τι θα πει να μην διαβαζω τα γερμανικά μέσα; Το τι εγω κάνω είναι δικός μου λογαριασμος και εκτός αυτου ειναι η μητρική μου. Ασε που αμφιβαλλω αν γνωριζεις το τι παρουσιάζουν τα μεσα εδω περι ελλαδας.

 13. NAMED avatar
  NAMED 18/12/2009 22:36:34

  Το spread θα φθάσει και 300 άμα συνεχίσουν έτσι οι μαθητευόμενοι μάγοι. Ερωτήσεις που θέλω να απαντήσετε εαν μπορείτε...........
  1. Εάν μία κυβέρνηση έκανε 70 ημέρες για να διορίσει τους Γενικούς, Ειδικούς και παρατρεχάμενους, αυτό πως θα το εκλαμβάνατε?
  2. Εάν μία κυβέρνηση μέσα στους κόλπους της έχει ανθρώπους που οι του εξωτερικού οικονομικοί παράγοντες γνωρίζουν τι έχουν κάνει, αυτό εσείς ως επενδυτές πως θα το εκλαμβάνατε?
  3. Όταν σε μία χώρα όλοι οι σχετιζόμενοι με πολιτικά κόμματα και μικρομάγαζα και που ήταν/είναι και/ή θα είναι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ και αυτό το γνωρίζουν από ΠΡΙΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ?
  4. Όταν σε μία χώρα που δεν παράγει τίποτα και έχει η χώρα αυτοί το μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ στη σχετική κατηγορία?
  5. Όταν ο νέος ΥΠΕΘΟ δεν μπορεί να τιθασεύσει τους κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ μέσα στο δημόσιο τομέα για να κάνει το κουμάντο που γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει υποχρεωτικά......

 14. Βασίλης avatar
  Βασίλης 18/12/2009 23:17:00

  Δεν μας τα λες καλά, η κριτική σου ειναι εκτός θέματος και άκρως ρατσιστική. Οσο για τα προιόντα: αλλο απο ελ. γιαούρτια και τυρί εχω να δω χρόνια στην Γερμ.

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/12/2009 23:32:24

  Κύριοι της Κυβέρνησης,

  Ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα. Η αγορά σίγουρα το ξέρει. Η διαχείριση κρίσης είναι διαφορετικό πράγμα από τα συμβατικά που ξέρετε. Έχετε ένα ή δύο στην παρέα που το καταλαβαίνουν αλλά οι υπόλοιποι δεν έχετε τις παραστάσεις για τέτοια.

  Η κρίση απαιτεί ελικρινή επικοινωνία, έξυπνα κίνητρα, και αίσθηση "δίκιου".

  Επιγραμματικά έχω πει αυτά που ξέρω:

  Μην τρομοκρατήσετε το κεφάλαιόο, άσπρο ή μαύρο, θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Ναι και το μαύρο. Realpolitik.

  Βγάλτε το κίνητρο για την φοροδιαφυγή. Είναι πιο αποτελεσματικό από την αστυνόμευση. Ο πιο απλός τρόποος είναι 1) μείωση συντελεστών και 2) απροδείξεις. Χωρίς το πρώτο, το δεύτερο δεν δουλεύει, δυστυχώς λυπάμαι, απλή αριθημτική.

  Ναι στις εφάπαξ φορολογήσεις αυτών που έχουν. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Δείξτε 1€ περικοπή για κάθε 1€ κάπέλο. Δίκαιο, ή εύπεπτο. Αυτοί που ΞΕΡΕΤΕ ότι έχουν τους έχετε ηδη φορολογήσει 2 και 3 φορές . Κανείς δεν θα τσινίσει σε φορολογήση της πολυτελούς κατανάλωσης ("Καγιέν" κλπ γδάρτε τους, είναι και "πράσινο") (και κοψτε και τα κρατικά λούσα, εγώ πληρώνω)

  Έχετε πρόβλημα με την αποξένωση του πολίτη. Σας φοβαται ο πολίτης. Φοβάται αυτό που αντιπολιτευτικά ονομάζεται "εμπάθεια". Και αν δεν πείσετε περί του αντιθέτου, όλοι θα βρίσκουν ερείσματα να γλυστράνε και να αντιστέκονται. Εκτός αν φαντάζεστε ανελεύερα πράγματα, δεν επιθυμείτε αντίσταση, συνεργασία επιθυμείτε.

  Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με μερικούς πλούσιους και αρκετούς μεσαίους. Το ζητούμενο είναι να σωθεί το μαγαζί και δεν είναι αυτοσκοπός να ξεκανουμε τις δύο πιο πάνω κατηγορίες, Θα ξεκάνετε αυτους που φαίνονται. Οι άλλοι θα έχουν φύγει.

  Το έχω ξαναγράψει. Υπάρχει υγιές ελληνικό κεφάλαιο. Όχι πολύ, αλλά υπάρχει. Αυτοί που καλώς κακώς είναι εδώ (ή και εδώ). Αυτούς να ακούσετε. Αυτούς που περιμένουν χρήματα από τον κορβανά ,είναι "μείον", όσο "ισχυροί" και αν είναι, όσο καλά και να σας τα λένε.

 16. george avatar
  george 19/12/2009 01:53:52

  Προσπαθεί με λόγια και στομφώδη επιχειρήματα (και δυστυχώς μόνο με αυτά) να πείσει τους ξένους και τις αγορές, αλλά...... δεν πείθονται. Γιατί θέλουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. θα μειώσω σε συγκεκριμένο ποσό και με συγκεκριμένο ποσοστό τις δαπάνες από τις συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών. Θα αυξήσω τα έσοδα με τους συγκεκριμένους φορολογικούς συντελεστές και την συγκεκριμένη φορολογητέα ύλη. Όσο αυτά δεν λέγονται τόσο θα εντείνεται το πρόβλημα.
  Πάντως έχω την αίσθηση ότι οι συγκεκριμένες συνεντεύξεις μάλλον πρέπει να γίνονται για "εσωτερική κατανάλωση", δηλαδή για το ντόπιο ακροατηρίο. Διότι οι περισσότεροι από αυτούς, όπως και ο ΓΑΠ, έχουν εμπειρία και πρέπει κανονικά να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι αγορές. Αν όμως, όντως πιστεύουν ότι με αυτούς τους πομπώδεις λόγους, την φθηνή επιχειρηματολογία εναντίον των ανεπαρκών οίκων αξιολόγησης, και τα πολιτικά επιχειρημάτα θα τους πείσουν, τότε είναι περισσότερο ανίκανοι από όσο πιστεύουμε.

 17. pikos avatar
  pikos 19/12/2009 03:10:48

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν εκδίδουν ομόλογα τα οποία θα μπορεί να αγοράζει ο λαός με καλές αποδόσεις(όπως είπε και το ΣΥΝ),αυτό ακριβώς είχαν κάνει οι,Ηπα και Βρετανια(war bonds) και γνώρισαν την μεγαλύτερη οικονομική άνθιση στην ιστορία τους(σκεφτείτε εναν παγκόσμιο,σχέδιο μαρσαλ και πόλεμο κορεας).Μετά μας μιλάει ο κος παπανδρεου για μειωμένη εθνική κυριαρχία....Μα αγαπητέ αφού ξεπουλάτε τα πάντα(έχετε κατά νου την zirat) όπου προλάβετε χωρίς καν να εμπιστευτείτε τον γαμoλαο που σας εξέλεξε!!!

  • Y. avatar
   Y. @ pikos 19/12/2009 03:35:58

   Ανοιχτός και άμεσος εσωτερικός δανεισμός, Το είχε κάνει ο Παπαδόπουλος επί χούντας. Είναι μια καλή λύση. Το πρότεινε και ο Ανδρουλάκης. Ούτως ή άλλως γίνεται εμμέσως στη δευτερογενή. Εκτίμησή μου, αργά ή γρήγορα, θα το κάνει.

 18. μαρικα avatar
  μαρικα 19/12/2009 21:10:01

  360 μοιρες και μηδεν ης το πηλικιον.πολυ υπερβολικος για πρωθυπουργος και
  μοιαζει σαν να κανει αντιπολιτευση αντι να κυβερναει, οπου παει κατηγωρει την Ελλαδα,ειναι σωστο αυτο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.