#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2011 20:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπανδρέου-Βενιζέλος δεν τόλμησαν να ανακοινώσουν οι ίδιοι τα μέτραΤελικά ούτε θάρρος, ούτε ντροπή είχαν  ο Γ. Παπανδρέου και ο «τολμηρός» Ευ. Βενιζέλος για να βγουν στην τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση να ανακοινώσουν οι ίδιοι τα μέτρα που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή.

Άφησαν τον Η. Μόσιαλο να στείλει μια ανακοίνωση στα Μέσα Ενημέρωσης για να ανακοινώσει στους συνταξιούχους ότι η σύνταξη που θα παίρνουν από την 1η Νοεμβρίου δε θα είναι αυτή που ήξεραν μέχρι τώρα. Θα πληρώνονται κατά 20% λιγότερο για τα χρήματα πάνω από 1.200 ευρώ που παίρνουν.

Οσο για τους συνταξιούχους κάτω από 55 ετών θα παίρνουν 40% για το ποσό πάνω από 1.000 ευρώ. Τους τσεκούρωσε δηλαδή οριζόντια γιατί είναι... νέοι. Αν δηλαδή κάποιος δούλευε από 18 ετών και πήρε σύνταξη καταβάλλοντας όλες τους τις εισφορές για 35 χρόνια και πάνω θα δει το τσεκούρι του Βενιζέλου να πέφτει στο κεφάλι τους.

Επιπλέον φόρο πάνω από 500 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα φετινά εισοδήματα καθώς το αφορολόγητο πάει στα 5.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι ένας συνταξιούχος με σύνταξη 400 ευρώ στο εξής θα φορολογείται, το ίδιο και ο άνεργος που παίρνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Χάος στο δημόσιο τομέα. Αφού θα φύγουν σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 φέτος, θα πρέπει και τα επόμενα τρία χρόνια αν φύγουν άλλοι 90.000 (30.000 τον χρόνο). Και όσοι μείνουν θα φάνε τόσο ξύλο που θα παρακαλάνε να φύγουν. Το ενιαίο μισθολόγιο θα τους κόψει τους μισθούς σε τέτοιο βαθμό που θα φεύγουν από μόνοι τους.

Επιπλέον, εξομοιώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι από το φετινό χειμώνα θα επιβαρυνθούμε με περίπου 40 λεπτά το λίτρο επιπλέον.

Όσο για το χαράτσι στα ακίνητα. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Για τέσσερα χρόνια θα το πληρώνουμε και από του χρόνου μπορεί να το πληρώνουμε ακόμη και διπλάσιο σε περίπτωση που αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.

ΟΛΟ το κόλπο της κυβέρνησης, όμως, που προετοιμάζει και για νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, κρύβεται στην τελευταία παράγραφο του κ. Μόσιαλου. Λέει λοιπόν:Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν  την κοινωνική και αναπτυξιακή  συνοχή της χώρας».

Δηλαδή στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα μέτρα που θα έχουν να κάνουν με τα εισοδήματά μας και με τη φορολόγησή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – ντροπή της κυβέρνηση για τα μέτρα που τα βλέπει και πάλι δίκαια είναι:

«Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.

»Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν – όπως ανακοινώθηκε χθες – μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

»Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:

»Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

»Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

»Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος.

»Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

»Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.  Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

»Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

»ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν  την κοινωνική και αναπτυξιακή  συνοχή της 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/09/2011 20:09:55

  Να τους χαιρόμαστε τους φιλολαϊκούς σοσιαλιστές μας.

 2. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 21/09/2011 20:12:49

  ΑΝΤΩΝΗ, ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

  • GIANNHS M avatar
   GIANNHS M @ ΓΙΑΝΝΑ 21/09/2011 23:46:45

   Τώρα μαλιστα, σωθηκαμε! Πόσο μυαλό θελει για να καταλαβει κανεις οτι τα μετρα αυτά παρθηκαν επειδη απλα συναινει (επι τοις ουσιας) και ο Σαμαράς. Είναι αυτός που κρατα τον γελοιο στην εξουσια. Αν ειθελε θα μπορουσε να τον διωξει σε μια νυχτα. Απλά θα εδινε το συνθημα να κατεβει ο κοσμος στους δσρομους. Δεν το κανει και ετσι αυτοκτονει και αυτος πολιτικα. Ο λαος τον περιμενει στη γωνια. Ειναι συνενοχος!

   • Nikos avatar
    Nikos @ GIANNHS M 23/09/2011 01:20:17

    Συμφωνω 100% , ηλιου φαεινοτερο, συνενοχος κι αυτος, σε μια μερα αν ηθελε τον εριχνε και περιμενει να βγει; μην τρελλαθουμε, ολοι ενα, όλοι μαζι τα φαγαν και τα τρωνε

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/09/2011 20:14:41

  Κάθισε, νεοέλληνα, στον καναπέ...

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 21/09/2011 20:16:10

  Απίστευτος ο Καψής...τώρα υποστηρίζει Βενιζέλο...τόσο απροκάλυπτα...
  ΥΓ: Οι ΔΥ που λουφάζουν από μιζέρια και φόβο και δε συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα έχουν όλοι τους καλύτερη καμπούρα από τους άλλους..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΕΥΑ 21/09/2011 20:22:02

   Δεν αφορούν μόνο τους ΔΥ τα μέτρα. Το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία γίνεται μόνιμο πια! Δημεύουν τα σπίτια μας, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 5. νασος avatar
  νασος 21/09/2011 20:31:08

  πρόκειται για φορολογική γενοκτονία,πλέον καταντήσαμε δουλοπάροικοι του κράτους,δουλεύουμε για να ταϊζουμε τον Μολώχ της εφορίας

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 21/09/2011 20:34:51

  Πρόκειται για ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ πολιτικούς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!Ξεχαρβαλώνεται και διαλύεται το σύμπαν...Εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια,αφού ΡΗΜΑΞΑΝ την Οικονομία,ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ τη χώρα με μίζες,προμήθειες,θαλασσοδάνεια,ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΝ τη πατρίδα διεθνώς,ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΑΝ τους Έλληνες με ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ δεινά,ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ της Παναγιάς τα μάτια,ΤΩΡΑ καλούν με ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ,ΘΡΑΣΟΣ και εξωφρενική ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ έναν ολόκληρο λαό να ΛΙΜΟΚΤΟΝΗΣΕΙ!!!ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!!Η πασοκική παράταξη,ΠΙΣΤΗ,στο μισελληνισμό και μηδενισμό του ιδρυτή της,προχωρά ΑΚΑΘΕΚΤΗ στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ πυρπόληση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.....

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ Komis Montechristo 21/09/2011 21:16:51

   +1000000
   Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν! Βρίσκουν όλους αυτούς που ακόμα ισχυρίζονται ότι ο ΓΑΠ προσπαθεί να μας σώσει,βρίσκουν όλους αυτούς που λένε ότι φταίει για όλα ο ΚΚ ,βρίσκουν αυτούς που λένε ότι ευτυχώς που ήρθαν οι ξένοι για να μας βάλουν σε μια σειρά, βρίσκουν αυτούς που λένε που λένε ότι για όλα φταίνε οι ΔΥ, οι ΙΥ ,οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, κτλ. Βρίσκουν αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι σωστά όλα αυτά τα μέτρα και ότι ευτυχώς που παίρνει ο ΓΑΠ διότι αν ήταν η Δεξιά (η οποία κατά αυτούς θα έκανε τα ίδια και χειρότερα) από τις φασαρίες θα είχε καεί η χώρα.
   Σε αυτό το σημείο συμφωνώ και εγώ ότι θα είχε καεί η χώρα αν ποτέ κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούσε να περάσει όλα αυτά τα μέτρα αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είχε πέσει από τους ίδιους τους βουλευτές τις, αν όχι κατά την ένταξη στο ΔΝΤ αλλά 100% κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.Και φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν διότι τους στηρίζουν απροκάλυπτα τα ΜΜΕ και τα αφεντικά των ΜΜΕ (ΔΟΛ,Αλαφούζος, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) καθώς και ο ΣΕΒ

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 21/09/2011 20:35:07

  Ήταν σπόντα για τους εκπαιδευτικούς...για την αυριανή απεργία..εννοείται ότι μας αφορά όλους!!!

 8. zap-zap avatar
  zap-zap 21/09/2011 20:39:16

  όλοι έξω.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ zap-zap 21/09/2011 20:51:49

   Δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό της παράταξης...

 9. thes11 avatar
  thes11 21/09/2011 20:43:47

  Το συμπερασμα για τις 120,000 απολυσεις του αρθρου πως βγαινει? δεν το αναφερουν τα αλλα ηλ/κα εντυπα

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ thes11 21/09/2011 20:56:34

   ακριβώς...απολύσεις ΔΥ δεν ανακοινώθηκαν...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 21/09/2011 21:00:28

    Εσείς οι κοινωνικοί αυτοματιστές τις θέλατε εδώ και τώρα, ε; Δεν σας αρκούσε η εφεδρεία!

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 21/09/2011 21:29:09

     Και άλλη παράταση πήρατε Αυριανιστή..άλλη μια νίκη σας...εις βάρος βέβαια των γερόντων μας...

     Αλήθεια, είδες κανέναν Έφεδρο? ούτε θα δεις...όσο για ανέργους γέμισε ο τόπος...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 21/09/2011 21:35:53

      Άσε το μελό για τους αφελείς. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνεις πιστευτός.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 21/09/2011 21:43:44

      Το μελό ειναι ειδικότητά σου...
      εξάλλου οι αυτοματιστές είμαστε αναίσθητοι..

      αυτό που σου λεώ είναι αυταπόδεικτο αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου..δεν θα ψάξω επιχειρήματα..

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ Αυριανιστής 21/09/2011 21:57:55

      Τρελοί είστε?
      Εφεδρεία = απόλυση!

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Φακ Κωστας 21/09/2011 21:02:43

    Δεν χρειάστηκαν...Τα παίρνουν από τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να αντιδράσουν...
    Παστοκική γενναιότητα...

  • factorx avatar
   factorx @ thes11 21/09/2011 21:31:25

   30,οοο το χρόνο μέχρι 2014

 10. Έρεβος avatar
  Έρεβος 21/09/2011 20:49:44

  Σε 20χρόνια απο τωρα θα υπαρχουν δημοσιοι δρομοι ...Πωλ Τομσεν,Χορστ Ραιχενμπαχ,Ανγκελα Μερκελ!!
  Σταματηστε την κλαψα και αντιμετωπιστε με παρρησια τα γεγονοτα.

 11. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 21/09/2011 20:49:52

  Ο ΓΑΠ με το χαράτσι στα σπίτια πέτυχε μια παγκόσμια πρωτιά!!!
  Η Χώρα είναι η μόνη παγκοσμίως, που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα πληρώνει ενοίκιο!!!
  Δοξάστε τον!!!

 12. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 21/09/2011 20:52:21

  Τα κοτέτσια γιατί δεν φορολογούνται;;;;;
  Γιατί υποτιμούν τόσο τις κότες;;;

  • manos avatar
   manos @ αλλήθωρος 21/09/2011 21:08:54

   Οι κότες θα αντιδράσουν. Οχι σαν κι εμάς.

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ αλλήθωρος 21/09/2011 22:27:01

   Γιατί υπάρχει ένα κοτέτσι με 154 κοτούλες, που όλο λένε ότι θα επαναστατήσουν και δεν θα ψηφίζουν ότι τους λέει ό κόκορας, αλλά κάνουν κο..κο..κο... στο τέλος. Πώς να βάλεις χαράτσι στις καημένες; Για λύπηση είναι.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ αλλήθωρος 22/09/2011 08:40:09

   Οι κότες τσιμπάνε και σε πέρνουν στο κυνήγι. Οι άλλες "κότες" (βλέπε βολευτές του ΘΑΣΟΚ) κάνουν πραγματικά την κότα...

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/09/2011 20:58:44

  Τα κτήνη, κόβουν το επίδομα ΚΑΙ στους πολύτεκνους και όχι μόνο στους τρίτεκνους! Ξέρετε πολλές οικογένειες π.χ με 5 και 6 παιδιά που να μπορούν να ζήσουν με 55.000 ευρώ;

  ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αυριανιστής 22/09/2011 01:10:05

   Όταν εγώ μιλούσα στο θέμα για τον Πάγκαλο με γράφανε.

   Λοιπόν το θέμα έχει κριθεί από το ΣτΕ. Το ΠΑΣΟΚ και παλιότερα είχε συνδέσει τα επιδόματα με το οικογενειακό εισόδημα. Το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η διασύνδεση αυτή είναι αντισυνταγματική διότι η οικογένεια προστατεύεται από το Σύνταγμα και στην τελική τα 3.000 το χρόνο τιμητικά είναι για μια μάνα που έφερε στον κόσμο 3 παιδιά. Και βγάλανε το πορνοκάναλα τη Μενεγάκη στη σέντρα και δε ντρέπονται. Ακόμη και στο Star και είναι ντροπή του Βαρδή που το επέτρεψε.

 14. unfair avatar
  unfair 21/09/2011 20:59:41

  για το αφορολόγητο, θα δέχονται ΟΛΕΣ τις αποδείξεις;

 15. manos avatar
  manos 21/09/2011 21:01:36

  Το σχέδιο τους προχωράει περίφημα. Δεν είχε ποτέ να κάνει με το χρέος, ή τα δημοσιονομικά, ή τα δάνεια, ή την υπερκατανάλωση, ή του υπέρογκους μισθούς.
  Απλά ήθελαν ένα λαό με το κεφάλι σκυμμένο, ένα λαό χωρίς εθνική συνείδηση, ένα λαό χωρίς ενότητα, ένα λαό χωρίς περιουσία.
  Σίγουρα με τον τρίτο φόρο κατά της περιουσίας (και πόσοι άλλοι ίσως), το να έχεις ένα ακίνητο θα είναι περισσότερο παθητικό. Κάποια στιγμή θα το σιχτιρήσεις και θα το δώσεις κομμάτι ψωμί.
  Και τότε μέσα στην φτώχεια, την ανεργία, και την ανέχεια, θα δίνεις τα πάντα για λίγο γάλα για το παιδί σου. Γιατί όταν εξαρτιέσαι από άλλους ή όταν απλώνεις το χέρι για να ζήσεις, η ζωή σου ανήκει στον εκάστοτε αρωγό σου. Δεν έχεις την δύναμη και ούτε το δικαίωμα να σηκώσεις κεφάλι. Ισως να μην έχεις καν δικαιώματα.
  Αν ζούσε ο Στάλιν, θα τους έδινε συγχαρτήρια. Τέτοια παράδοση άνευ όρων, εκεί που αυτός εκτελούσε εκατομμύρια για το ίδιο αποτέλεσμα.
  Είμαι απαισιόδοξος? Ναι, δεν έχω και τίποτα άλλο να ελπίζω. Ο πατέρας μου δούλευε σαν το σκύλο από τα δεκάξι του και πήρε σύνταξη στα 67. Και ήδη έχει χάσει ετησίως περίπου 5.000. Γιατί ρε κερατά? Μαζί τα βγάζατε? Ιδιωτικός υπάλληλος ήταν. Πως θα ζήσει ρε? Ακόμα ξεπληρώνει το δάνειο για ένα σπιτάκι. Ή μήπως θα του κάνετε και αντίστοιχη μείωση στην δόση της τράπεζας;
  Καθάρματα.

 16. Orestios avatar
  Orestios 21/09/2011 21:03:45

  Ο Παπανδρέου είναι ήδη σε εφεδρία??????

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Orestios 21/09/2011 21:08:25

   "Κανο"νίζει την σύνταξη...

 17. kp8 avatar
  kp8 21/09/2011 21:04:10

  Ξύπνιοι είμαστε ! Τι προτείνεις ?

 18. RYaN avatar
  RYaN 21/09/2011 21:12:49

  Αυτό με το 55 χρονών είναι ντροπή ειδικά για τους ευδοκίμως τερματίσαντες στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για άλλες κατηγορίες όπως τους παθόντες εν υπηρεσία. Σε μία εποχή που η Τουρκία προκαλεί ανεξέλεγκτα, θα ήταν πρόκληση να ισχύσει κάτι τέτοιο με γενικευμένο τρόπο.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ RYaN 21/09/2011 23:25:26

   "Lifetime pensions are payable starting at age 50 with a minimum of three years of service. The normal retirement age is 62 and any pensions starting earlier are subject to early retirement penalties."
   Αυτά στο αυστηρό.. ΔΝΤ!
   http://www.imf.org/external/np/adm/rec/policy/pension.htm

 19. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/09/2011 21:16:11

  Μιλούσα σήμερα με έναν φίλο μου γιατρό. Εκτός από το ότι του χρωστάει ο ΟΠΑΔ περίπου €30.000, του ήρθε και μια κατραπακιά με την έκτακτη εισφορά για €8.000, που ακόμη να συνέλθει.
  Το τι μπινελίκι έριξε στον Λοβέρδο και στον Κουτρουμάνη, δεν λέγεται.
  Και όπως μου είπε, προβλέπονται μαύρα κατάμαυρα χρόνια στο θέμα της δημόσιας υγείας.
  Η κυβέρνηση δουλεύει για τους ιδιώτες. Και ας είναι σοσιαλιστική.
  Πολύ απλά, όπως μου είπε, για να παίρνει πλέον ένας γιατρός €1.900 το μήνα, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8.500 πελάτες! Κάντε την αναγωγή και θα καταλάβετε τι είδους περίθαλψη περιμένει τους ασφαλισμένους….

  Μιλούσα σήμερα με έναν φίλο μου δημόσιο υπάλληλο. Εκτός του ότι του έχουν ήδη κόψει το μισθό κατά 30-40%, εκτός του ότι τελείωσαν τα δώρα Χριστουγέννων κλπ. εκτός του ότι κι αυτουνού του χρωστάει ο ΟΠΑΔ περίπου €600 από το 2009, του ήρθε και μια κατραπακιά με την έκτακτη εισφορά €1.600, που περπατάει και παραμιλάει…

  Μιλούσα σήμερα με ένα φίλο μου ελεύθερο επαγγελματία. Καταστηματάρχη. Εκτός από το ότι ο τζίρος του έχει πέσει στο 30-40% του κανονικού, του ήρθε και μια κατραπακιά με την έκτακτη εισφορά, περαίωση, και κάτι άλλα που δεν τα κατάλαβα, που σκέπτεται να πάει ξανά φαντάρος… εθελοντής.
  Για να έχει , λέει, να τρώει. Αλλιώς δεν βγαίνει.
  Ήδη έκοψε φροντιστήρια, κολυμβητήρια, νόβα, βίντεο, κλπ και τα ανήλικα παιδιά του δεν του μιλάνε. Δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς, ότι αυτά παθαίνει κανείς όταν ψηφίζει σοσιαλιστικά….

  Μιλούσα σήμερα με ένα φίλο μου ταξιτζή. Δεν θα σας πως τι μου είπε, διότι θα παρέμβει το ραδιοτηλεοπτικό…
  Πάντως αν ήμουν στη θέση των Ρέππα και Ραγκούση, δεν θα ξανάμπαινα ποτέ σε ταξί. Μη τυχόν και τύχαινε να είναι οδηγός ο φίλος μου.
  Το τι θα τους έκανε αν τους πετύχαινε πουθενά, ούτε σε τσόντα του Γκουσγκούνη δεν θα έπαιζε… Τόσο καλά.

  Και πριν από λίγο μίλησα με τον 86χρονο πατέρα μου, συνταξιούχο του ΙΚΑ. Περιμένει πως και πώς να του φέρει ο ταχυδρόμος το μπιλιετάκι με το νέο φόρο ακινήτων, για ένα διαμέρισμα 120 τμ που έχει, και το οποίο αγόρασε στα 65 του έχοντας δουλέψει σκληρά μια ζωή ολόκληρη… από 14 χρονώ παιδί. Ήδη η μάνα μου έχει σταντ μπαι τα υπογλώσσια του, και έχει ενημερώσει μια γειτόνισσα της νοσοκόμα να είναι σε επιφυλακή. Δεν βλέπω να το γλιτώνει το έμφραγμα ο μπαμπάς.
  Το τι βρισίδι έριξε στο Πασόκ, δεν λέγεται. Κι ας έφαγε τη ζωή του ολόκληρη σαν Παπανδρεϊκός πρώτα, Ανδρεϊκός αργότερα, και από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ το `74… Τι να πω; Ας πρόσεχε.

  Με αυτά και με αυτά, άρχισαν να μιλάω πλέον με τον εαυτό μου. Κοινώς να παραμιλάω.
  Εμένα δεν μου ήρθε ακόμη η κατραπακιά της έκτακτης εισφοράς. Όμως την περιμένω. Ακίνητο(α) δεν έχω, οπότε εκεί καλά πάμε…Όμως περιμένω πως και πως τη μέρα των εκλογών.
  Διότι τελικά, καλές οι διαδηλώσεις, καλές και οι διαμαρτυρίες, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έχουν αποτέλεσμα. Ο ΓΑΠ εκεί, στο στόχο του… δεν καταλαβαίνει Χριστό.
  Αν δεν διαλύσει τη χώρα, και αν δεν ξεπουλήσει τα πάντα, δεν τον κουνάει κανείς. Σαν υπνωτισμένος είναι. Έβαλε κάποιον σκοπό, και δεν θα ησυχάσει αν δεν τον πετύχει. Μιλάμε για αφοσίωση, όχι αστεία. Άραγε ακούει και φωνές μέσα του;
  Η μόνη λύση λοιπόν είναι η κάλπη. Τίποτα άλλο. Το μόνο όπλο δηλαδή, που μας έμεινε. Αν δεν μας το κόψει κι αυτό ο ΓΑΠ, με τη φόρα που πήρε…

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 21/09/2011 21:40:36

   Φάκτορα, αυτό αξίζει να γίνει ξεχωριστή ανάρτηση!

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ Strange Attractor 21/09/2011 22:47:16

   Επίσης μια άλλη αλχημεία του ΟΠΑΔ είναι η εξής:
   Οι γιατροί για τα χρωστούμενα από τον ΟΠΑΔ κόβουν μια απόδειξη για χ ποσό και τους καταβάλλεται το 90% του ποσού. Η δικαιολογία από τον ΟΠΑΔ είναι ότι δεν γίνεται έλεγχος και το υπόλοιπο 10% θα το πάρουν όταν γίνει ο έλεγχος. Του Αγίου Φούφοτου ανήμερα δηλαδή.

   Η εφορία τι λες να τους φορολογήσει το 90% ή το ποσό που γράφει η απόδειξη;

   Είδες τι ωραία που μειώνει ο Λοβέρδος τα έξοδα του υπουργείου του;

  • popolaros avatar
   popolaros @ Strange Attractor 21/09/2011 23:20:00

   +10000 strange!!

   Έχουμε μια δοσιλογική σπείρα που έχει στοχοποιήσει το Ελληνικό λαό.
   Αντιδρούμε σε όλα, δεν δεχόμαστε τίποτα από αυτούς.
   ...και νερό στην έρημο να μας δώσουν δεν το πίνουμε.
   Μέχρι να πάνε στον αγύριστο.

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Strange Attractor 22/09/2011 00:09:53

   Μακάρι να ήταν λύση η κάλπη... Η κάλπη είναι ο μακρύς, (πολύ μακρύς όμως) δρόμος προς τη λύση. Εκτός αν πιστεύεις ότι με το που θα γίνουν εκλογές, θα γίνουμε Νορβηγία.

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/09/2011 21:17:49

  Πριν από ένα λεπτό, το αλαφουζοκάναλο είπε ότι θα εξαιρεθούν από το χαράτσι ακινήτων οι άνεργοι μέχρι 12 μήνες, αλλά δεν θα εξαιρεθούν οι... μακροχρόνια άνεργοι!

  Η νεοφιλελεύθερη κτηνωδία σε όλο της το μεγαλείο: δεν έχεις δουλειά για πάνω από ένα χρόνο; Ξεπούλα το σπίτι σου όσο-όσο για να μην πληρώσεις!

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 21/09/2011 21:37:11

   Το πρώτο σχόλιό σου για ανέργους...κάτι είναι και αυτό...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 21/09/2011 21:42:55

    Άνεργοι δεν θα είναι και οι 120.000 ΔΥ που θα διώξει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα ως το 2014; Τι σόι "πνεύμα" νομίζεις ότι πουλάς;

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 21/09/2011 22:01:34

     Θα τους λυπηθώ άμα (όταν και αν, ποτέ δηλαδή) απολυθούν...

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Φακ Κωστας 21/09/2011 22:32:53

      Μπορεί, αλλά δεν πληρώνεις για μένα...
      Εγώ, μάλλον πληρώνω, και όχι μονο εκτάκτως, εσένα...

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Φακ Κωστας 21/09/2011 22:42:42

      Είμαστε κι' άλλοι εδώ απλά βαρεθήκαμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

      Δεν είδα τον αυριανιστή να λέει τίποτε για -ένα ακόμη- εργοστάσιο που έκλεισε τις προηγούμενες μέρες στη Λάρισα και έμειναν άλλοι 50 άνεργοι. Αξιοι άνθρωποι ήταν κι' εκείνοι, πανάξιοι σαν τα καμάρια τους ΔΥ που όταν (και ΑΝ) θα φύγει ο πρώτος με απόλυση βλέπω να γίνεται και εμφύλιος. Αλλά κουβέντα για τις καθημερινές απολύσεις, κου-βέ-ντα, σαν να είναι κάτι απόλυτα λογικό.

      Κάτι ακόμα για το πετρέλαιο που αφορά όσους είμαστε στο βορρά. Πέρα από την τεράστια αδικία του μέτρου (στη φλώρινα ανάψανε ήδη καλοριφέρ και στην κρήτη ίσως το κάνουν κατά τον Δεκέμβριο) ακούγεται πως τελικά θα ισχύσει από του χρόνου η εξίσωση.

     • Απολλώνιος avatar
      Απολλώνιος @ Βούρδουλας 22/09/2011 00:39:10

      Εαν μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση απέλυε μαζικά μερικές δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της, δεν θα ήταν πολύ μεγαλύτερη είδηση και πολύ συγκλονιστικότερο κοινωνικό γεγονός σε σχέση με τις απολύσεις των υπολοίπων που γίνονται καθημερινά λίγο λίγο παντού? Θα ήταν.
      Για τον ίδιο λόγο είναι λογικό να τρελαινόμαστε περισσότερο με τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.
      Οι άνθρωποι βεβαίως την ίδια αξία έχουν...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 21/09/2011 22:43:57

      Μάλλον κοράκι είναι. Περιμένει να βγουν στο σφυρί σπίτια απολυμένων ΔΥ που δεν θα μπορούν να πληρώσουν δάνεια και χαράτσια, για να τα αγοράσει κοψοχρονιά με τα μαύρα του ελεύθερου επαγγέλματος.

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Αυριανιστής 21/09/2011 23:19:46

      Γιατί να περιμένει σπίτια ΔΥ ??? Εχουν βγει τόσα και τόσα άξιων ΙΥ τόσα χρόνια τώρα. Φαίνεται θα σου ξέφυγε πως απολύθηκαν και κάποιες χιλιάδες ΙΥ (άξιοι) μέχρι τώρα. Και όχι απαραίτητα "μαύροι" ξέρεις.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Βούρδουλας 21/09/2011 23:25:53

      Για ξαναδές το σχόλιο. Σε άλλη "συμπαθή" τάξη αναφέρονται τα μαύρα, όχι σε υπαλλήλους...

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 21/09/2011 23:50:59

      Αν το "κοράκι" πήγαινε σε μένα, σε καλωσορίζω στον προσοδοφόρο και αγγελικό χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας...με την υπηρεσία μια στάσης (λέμε τώρα) ανοίγεις και εσύ το "μαγαζί" σου...με τα "υπερκέρδη" που θα έχεις (αφού πληρώσεις υπαλλήλους, ενοίκιο, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, προμηθευτές, έκτακτες εισφορές κλπ) έλα να αγοράσουμε μαζί σπίτια στους πλειστηριασμούς...

      Ξεχνάς συστηματικά κάτι...άνθρωποι που έχουν δάνεια, παιδιά, γέρους κλπ είναι και οι Ελ.Επ και οι ΙΥ και οι άνεργοι (εξ αυτών αναγκαστικά για την ώρα)...να μην είσαι επιλεκτικά ευαίσθητος...

     • Φοτις avatar
      Φοτις @ Αυριανιστής 22/09/2011 00:39:52

      Πες τα αυτά και στους νέους επιστήμονες που απασχολούνται κατά 99% κόβοντας ΑΠΥ στους εργοδότες τους.
      Αλλά βέβαια, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο οι κρατικοδίαιτοι ΕλΕπ με τις Porsche τα αμέτρητα ακίνητα και το ανάλογο lifestyle.

     • Φοτις avatar
      Φοτις @ Φοτις 22/09/2011 00:43:58

      @Αυριανιστή...

     • m.s avatar
      m.s @ Βούρδουλας 21/09/2011 23:27:22

      κόλλημα που έχεις ρε αδερφάκι μου με τους ΔΥ.
      είπανε θα κόβουν 30.000-κεφάλια το χρόνο μέχρι το 2014 ,να μη ζηλεύουν και οι του ιδιωτικού .
      τι άλλο θες ; να τους τουφεκίσουν να τους κρεμάσουν να τους μαμήσουν ;
      τι; τι;
      (μη βάζω και ιδέες μέρες που είναι!!)

     • m.s avatar
      m.s @ m.s 21/09/2011 23:28:27

      @ Βούρδουλας

   • Orestios avatar
    Orestios @ Φακ Κωστας 21/09/2011 21:57:47

    Φακ Κώστας, άνεργος είσαι τελικά.
    Με τα μυαλά που έχεις όμως θα συνεχίσεις άνεργος για πολλά χρόνια.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Orestios 21/09/2011 22:29:59

     Έβγαλες διάγνωση ε? ΟΚ..

    • popolaros avatar
     popolaros @ Orestios 21/09/2011 23:26:13

     Είμαι άνεργος και δεν θέλω δουλειά.
     Απλά θέλω και οι άλλοι να γίνουν άνεργοι.
     Super!!

     Άλλοι θέλουν να απολυθεί ο Τζέφρις και άλλοι ο γείτονας που τους μπήκε στο μάτι.

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Orestios 21/09/2011 23:42:18

     Εσύ Ορέστιε...άεργος;

 21. Xmm avatar
  Xmm 21/09/2011 21:25:45

  Για αυτο και άρχισαν τις πασοκιες με τους ανέργους και τις περιουσίες για να βάλουν περιουσιακά κριτηρια

 22. nospam avatar
  nospam 21/09/2011 21:26:59

  Απαγοήτευση... άμα τέτοια μέτρα, και τέτοιο δούλεμα από τον πολιτικό αερόσακο, τα είχε περάσει η Ν.Δ τώρα το ΠΑΣΟΚ θα είχε σηκώσει τον κόσμο και θα είχε πέσει η κυβέρνηση... εδώ κάτι φωτιές άναξαν σε Πελ/νησο και ένα παλικάρι πέθανε και κόντεψε να γίνει εμφύλιος... και τώρα;....

  Τώρα κοιτάμε παθητικά όλοι μας τα μέτρα, ανακοινώσεις και γράφουμε σχόλια από το pc μας σε blogs, facebook κατά των μέτρων κτλ... είμαστε ραγιάδες, άξιοι της μοίρας μας!! Η Ν.Δ απλά φοβάται μην τυχόν πέσει η κυβέρνηση και πάρει αυτή τα μέτρα...

  Άντε τα λέμε τον Δεκέμβριο που και πάλι θα κάνουμε επάνασταση... απαγοήτευση!

 23. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 21/09/2011 21:29:38

  τι προτεινουμε? ολοι οι Δ.Υ. σε απεργια ,τουλαχιστον για δυο βδομαδες, μεχρι το τελος του μηνα να μη δουλευει τιποτα στο δημοσιο. εννοειτε και οι εφοριακοι. να μην μπορει το κρατος να εφαρμοσει τα μετρα. να μην μπορει να εισπραξει κανενα εσοδο.
  επισης να μην πληρωσει κανενας την εκτακτη εισφορα που ληγει στο τελος του μηνα. 1% προστιμο εχει , ο βρεγμενος τη βροχη δε την φοβαται.
  εαν περασει ο μηνας και εχει καταρευσει απο εσοδα το κρατος. το μονο που εχουν να κανουν ειναι εκλογες. και μη μου πειτε πως κινδυνευουμε να γυρισουμε
  στη δραχμη,αυτα ειναι παραμυθια.
  να ενας απλος τροπος να πεσει η κυβερνηση. αληθεια εκεινη που επι καραμανλη εβγαινεν και εκαιγαν και εσπαζαν καθε μερα ,τωρα που ειναι? περνανε καλα με το πασοκ?

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ mhtsos karditsa 21/09/2011 21:36:04

   Σωστός! αυτούς που έκαιγαν κι έσπαζαν επί Καραμανλή, τους έχει σε ''εφεδρεία'' τους τελευταίους μήνες το Πασόκ...μόλις ξεκινήσουν διαμαρτυρίες, τότε θα τους ξαναδιορίσει..

   • AB avatar
    AB @ ΕΥΑ 22/09/2011 01:46:25

    Ακριβώς, όπως έκανε και τον Ιούνιο με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ mhtsos karditsa 21/09/2011 22:06:17

   Κι εγώ φίλε μου, μετά από όλα αυτά, άρχισα να προσχωρώ στην άποψη πως όσο τους τα δίνουμε τόσο τους συντηρούμε στην εξουσία, άρα τους βοηθάμε στην ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου!
   Επί παραδείγματι λέω, αν καταθέσουμε την οφειλή μας προς τη ΔΕΗ για τις υπηρεσίες της στο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ποιά δικαιολογία θα μας κόψει το αγαθό, που της έχουμε ήδη πληρώσει; Με τη ΔΕΗ η σύμβασή μας για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καμία ισχύ;

 24. φωνη avatar
  φωνη 21/09/2011 21:40:24

  "Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα"

  Δεν τους αντέχω άλλο, πραγματικά! Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που αποτέλεσε το όχημα για την επίθεση των κερδοσκόπων στο ευρώ, ΔΕΝ μπορεί να επικαλείται σε καμία περίπτωση την αξιοπρεπή παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη ως τον σκοπό που αγιάζει και τα μέσα και τα μέτρα.

 25. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 21/09/2011 21:41:10

  Που εισαι Αντωνη? Θα τους αφησεις για πολυ ακομα να ασελγουν στον Ελληνικο Λαο? ΞΥΠΝΑ ΓΜΤ!!!!! ΡΙΞΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Τι περιμενεις? ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!

  • agitatoras avatar
   agitatoras @ Περιπτερας 21/09/2011 22:11:07

   Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ 300 ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ. ¨ΜΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΜΑΧΑΙΡΙ" .

 26. Ταραχή avatar
  Ταραχή 21/09/2011 21:50:24

  Οι αγανακτισμένοι τι έγιναν;Που είναι; Ρε μπάς και ήτανε κόλπο του καθεστώτος για εκτόνωση με μαλακιούλες του κόσμου για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο χωρίς πρόβλημα;Όσο περνάει ο καιρός για έτσι μου μοιάζει το πράγμα.
  Πάντως αφού ακόμη γράφουμε εδώ η ιστορία της σωτηρίας έχει κι άλλη συνέχεια.
  Δεν τελειώνει εδώ.Μόνο αν μας βρουν στο πεζοδρόμιο έχουμε κάποιες πιθανότητες να μην πεινάσουμε.

 27. Ο Καθένας avatar
  Ο Καθένας 21/09/2011 21:56:07

  Αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται η μικρή και μεσαία τάξη (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΟΙ) να είμαστε ενωμένοι και να ζητήσουμε το μοναδικό δημοκρατικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει : ΕΚΛΟΓΕΣ !
  Για να τους καταψηφίσουμε και να βάλουμε φρένο στο ξεπούλημα της Ελλάδας και του λαού της.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ο Καθένας 21/09/2011 22:29:23

   +1000000

  • xzetta avatar
   xzetta @ Ο Καθένας 22/09/2011 01:07:24

   πως ακριβώς θα μπεί το φρένο?

   • Ο Καθένας avatar
    Ο Καθένας @ xzetta 22/09/2011 12:41:44

    Με επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ανάλυση και διαγραφή μέρους του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο.
    Το βασικότερο όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι η έξοδός μας απο το €.

 28. johndoctor avatar
  johndoctor 21/09/2011 22:04:51

  O φασισμός της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσει
  Όλοι στους δρόμους τέρμα τα χαράτσια και η αδική φορολογία
  Εκλογές εδώ και τώρα

 29. sofia avatar
  sofia 21/09/2011 22:06:51

  ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
  Σύνθημα πανευρωπαϊκής επίθεσης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες έδινε το συντηρητικό, ευρύτατης κυκλοφορίας οικονομικοπολιτικό περιοδικό «Εκόνομιστ» ήδη από το εξώφυλλο του προηγούμενου τεύχους του: «Η μάχη που βρίσκεται μπροστά μας - Αντιμετωπίζοντας τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα» ήταν οι χαρακτηριστικοί τίτλοι του εξωφύλλου του. Θέμα του δεν ήταν φυσικά ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας, αλλά εκείνος των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, όλης της Ευρώπης.
  Ενα μανιφέστο κήρυξης πολέμου εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εκ μέρους των κυβερνήσεων όλων των πλούσιων χωρών της Δύσης, το οποίο φωτίζει με διαφορετικό τρόπο την εν εξελίξει επίθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εντάσσοντάς τη σε ένα πανευρωπαϊκό παγκόσμιο πλαίσιο των χωρών του ανεπτυγμένου καπιταλισμού.
  Το μανιφέστο αυτό αποδεικνύει μάλιστα με έμμεσο τρόπο ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων που ενορχηστρώνει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης, βάσιμες και αβάσιμες, χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για να επιτευχθούν άλλοι στόχοι, εντελώς άσχετοι με την απόδοση και την παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα.
  Ο «Εκόνομιστ» είναι ωμός στο γιατί πρέπει να χτυπηθούν ανελέητα οι δημόσιοι υπάλληλοι: «Σε πολλές πλούσιες χώρες οι μισθοί είναι κατά μέσο όρο υψηλότεροι στον κρατικό τομέα, οι συντάξεις είναι πάρα πολύ καλύτερες και οι θέσεις εργασίας είναι μακράν πιο σίγουρες» γράφει στο κύριο άρθρο του το περιοδικό. «Τα συνδικάτα έχουν συρρικνώσει τη διαφοροποίηση των μισθών στον δημόσιο τομέα. Εχουν αποσπάσει εξαιρετικά επιδόματα για τα μέλη τους. Εχουν προστατεύσει από την απόλυση υποαποδίδοντες εργάτες» προσθέτει στην ανάλυσή του.
  Σε απλά ελληνικά όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να χτυπηθούν, γιατί είναι ο τελευταίος τομέας όπου γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων! Οι δημόσιοι υπάλληλοι «χαλάνε την πιάτσα» κατά τη λαϊκή έκφραση.
  Στον ιδιωτικό τομέα «οι απολύσεις εργαζομένων είναι συνηθισμένο γεγονός» αλλά «ο δημόσιος τομέας, αντιθέτως, αποτελεί λιμάνι ασφάλειας και σταθερότητας, πολύς κόσμος έχει δουλειά για ολόκληρη τη ζωή του» σημειώνει με φρίκη το βρετανικό περιοδικό.
  Είναι άκρως αποκαλυπτικός ο προσανατολισμός του «Εκόνομιστ» στις προτάσεις που κάνει προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η ενοχλητική για την ασυδοσία του κεφαλαίου «ανορθογραφία» των δημοσίων υπαλλήλων.
  «Θα ήταν διεστραμμένο να απαγορευθούν ευθέως τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα» γράφει υποκριτικά, θέτοντας ουσιαστικά επί τάπητος ακόμη και το θέμα να τεθεί. εκτός νόμου (!!!) ο συνδικαλισμός των δημοσίων υπαλλήλων. «Το δικαίωμά τους όμως στην απεργία πρέπει να περιοριστεί πιο σφιχτά» τονίζει, εμφανίζοντάς το ως δήθεν παραχώρηση.
  Με κομψό τρόπο προτείνεται η αντικατάσταση της γενιάς των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν συναίσθηση των δικαιωμάτων τους με νέους, που δεν έχουν την πολιτική κουλτούρα των εργασιακών δικαιωμάτων: «Η επικείμενη συνταξιοδότηση της γενιάς του '60 είναι μια ευκαιρία να προσληφθεί μια νέα γενιά εργατών με διαφορετικά συμβόλαια» γράφει το περιοδικό.
  Ο «Εκόνομιστ» αναδεικνύει χωρίς περιστροφές ως στρατηγικό σημείο της σύγκρουσης τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αν καταρρεύσουν μέχρι και τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη, τότε θα ανοίξει μια κολοσσιαία αγορά τρισεκατομμυρίων ευρώ στο ιδιωτικό κεφάλαιο!
  «Θα έχουν οι κυβερνήσεις το θάρρος να αντιμετωπίσουν τις αιτίες της ρίζας του προβλήματος (όπως τις συντάξεις) αντί να ασχοληθούν με δευτερεύοντα προβλήματα (όπως οι μισθοί); Και θα τολμήσουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα ισχύος μάλλον, παρά απλώς πληρωμές και προνόμια;» αναρωτιέται το συντηρητικό βρετανικό περιοδικό, το οποίο υπογραμμίζει ότι «τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων σε όλη την Ευρώπη έχουν υποσχεθεί για το 2011 απεργίες κλίμακας, που δεν έχει ξαναδεί κανείς από τη δεκαετία του 1980».
  Η αιτία
  Συρρικνώνεται ο ρόλος του κράτους
  Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλεται συν τοις άλλοις και στο γεγονός ότι η σημασία του κρατικού μηχανισμού για την εξυπηρέτηση αναγκών του κεφαλαίου μειώνεται. Επί μισόν τουλάχιστον αιώνα το κράτος ήταν απαραίτητο για να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει τα τεράστια έργα υποδομής, που ήταν αναγκαία για μια ανεπτυγμένη καπιταλιστική οικονομία. Η φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα το ιδιωτικό κεφάλαιο παίρνει σταδιακά στην κατοχή του όλες τις κρατικές λειτουργίες με τις έτοιμες υποδομές (ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, σιδηροδρόμους, λιμάνια κ.λπ.) και φυσικά δεν θέλει υπαλλήλους με τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ sofia 21/09/2011 23:06:20

   Τι "απεργίες κλίμακας '80" βλέπεις εσύ να κάνουν οι ΔΥ στην Ελλάδα; Εδώ τους είπαν ότι θα τους απολύουν κατά δεκάδες χιλιάδες το χρόνο, και το όργανό τους -το συνδικαλιστικό, ε;- προκηρύσσει... 24ωρη!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 21/09/2011 23:10:41

    (Μην πω κιόλας ότι τη μέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα "βουλιάξουν" το Mall και το Golden Hall...)

   • Ο Καθένας avatar
    Ο Καθένας @ Αυριανιστής 22/09/2011 12:46:52

    Συμφωνώ μαζί σου, αντί της 24ωρης θα μπορούσαν να καταλάβουν δημόσια κτήρια και οργανισμούς, ανά βδομάδα, κυλιώμενα.

   • Ο Καθένας avatar
    Ο Καθένας @ Αυριανιστής 22/09/2011 12:49:16

    Συμφωνώ μαζί σου Αυριανιστή, αντί της 24ωρης θα μπορούσαν να καταλάβουν δημόσια κτήρια και οργανισμούς, ανά βδομάδα, κυλιώμενα.

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ sofia 22/09/2011 00:44:49

   Έξοχο το δημοσίευμα Σοφία, αποκαλυπτικότατο.
   Όπως καταπληκτική και η παρακάτω αφίσα:
   h**ps://www.facebook.com/photo.php?fbid=153227398099821&set=a.105662282856333.11993.100002376859915&type=1&theater

 30. Κρης avatar
  Κρης 21/09/2011 22:12:44

  Είναι σίγουρα τα οριστικά μέτρα ;
  Η τρόικα τα έχει υπογράψει ;
  Οταν θα έλθουν -* από 'βδομάδα- μήπως προστεθούν και άλλα στην λίστα ;
  Μήπως ανακοιώθηκαμ αυτά για ''μέτρηση'' αντιδράσεων ;
  ''λειψά φαίνονται'' σε σχέση με τα αναφερθέντα προ 2-3 ημερών

 31. Aris. A avatar
  Aris. A 21/09/2011 22:25:10

  Το καταπληκτικό το ρώτησε με βλέμα απορίας και τρόμου η μάνα μου
  "Καλά παιδί μου για την επόμενη δόση τι θα κόψουνε;;"

  • m.s avatar
   m.s @ Aris. A 21/09/2011 23:20:32

   ari , η δικιά μου με ρώτησε πόσες δόσεις μείναμε ακόμα;
   σαλτάρισε η γριούλα μου

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/09/2011 22:34:16

  αυτό ήταν το σχέδιό τους. Από την αρχή. Αποκοίμισαν τον λαό, υποθήκευσαν την χώρα, και φταίνε όλοι, ΕΚΤΟΣ από τους ίδιους. Το κακό ΔΝΤ, η κακή Τρόϊκα, ο κακός Σαμαράς. ΟΛΟΙ φταίνει εκτός από τα τομάρια τους.

 33. a824 avatar
  a824 21/09/2011 22:34:45

  Καλα να παθουνε οσοι τους ψηφησαν.Εμεις οι υπολοιποι ειμαστε παραπλευρες απωλειες.Δεν τους αρεσε που τους ειπε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ οτι θα υπαρξει παγωμα των μισθων για 2 χρονια θελανε αυξηση πανω απ τον πληθωρισμο.Φατε τωρα την αυξηση του πετρελαιου φατε την μειωση του αφορολογητου και φατε και την απολυση.Και ολα αυτα γιατι ησασταν αχορταγοι.ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ

 34. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 21/09/2011 22:34:56

  Το χαράτσι στα ακίνητα και το μαγείρεμα της Στατιστικής Υπηρεσίας για το έλλειμα του 2009 αρκούν και παρααρκούν για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Τσίπρας έχει χάσει κάθε κοινοβουλευτική νομιμότητα. Η αναβολή των εκλογών σημαίνει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ό,σο επιδεινώνονται οι δείκτες της οικονομίας, η ανεργία και τα αντιλαϊκά μέτρα τόσο θα φουντώνει η οργή κατά των μνημονιακών δυνάμεων.
  Αντώνη Σαμαρά, δεν φθάνει πια να ζητάς εκλογές. Πρέπει να τις προκαλέσεις.

 35. dadelos avatar
  dadelos 21/09/2011 22:41:14

  Εχει ερθει και στην Ελλαδα ο τυφωνας 'malakas'.

 36. Aggelos avatar
  Aggelos 21/09/2011 22:46:23

  ρε παιδια,,η εξισση φορου στο πετρελαιο θερμανσης πότε θα γινει τελικα?στα καναλια ειπαν απο του χρονου Οκτωβριο,,ψεματα ειπαν,,απο τωρα τελικα?

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Aggelos 21/09/2011 23:17:51

   Μάλλον Οκτώβριο 2012. Φέτος μόνο 6-7 λεπτά το λίτρο, έτσι κατάλαβα.

 37. pepito avatar
  pepito 21/09/2011 22:51:30

  +1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 38. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 21/09/2011 22:54:48

  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????????
  ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ?????? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ?????

 39. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 21/09/2011 22:55:27

  Κανενας να μην πληρωσει ουτε ενα ευρω.!!!!!
  Ηρθε οι ωρα σας, δεν παει αλλο, θα μας τρελανετε!!!!!
  Οταν θα σηκωθουν ολοι, μα ολοι οι Ελληνες τοτε να δουμε με ποια εντολη θα βαλουν χερι στο ταμειο του καθε Ελληνα, και τι θα τους δοσουμε;;;;

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΧΑΡΗΣ 22/09/2011 04:51:15

   +1000000
   Το ζητούμενος σ΄ αυτό το ‘απροκάλυπτο πείραμα ολικής πνευματικής καταστολής’
   είναι να ξεχάσουμε την υπεροχή μας!
   Είμαστε πολλοί, Είναι "λίγοι".-
   Ας βγούμε επιτέλους έξω από τη σπηλιά.

 40. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 21/09/2011 23:01:34

  Στερούνται πλήρως κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης.

  Ο ΑΣ δικαιούται και υποχρεούται πλέον να θέσει το ζήτημα μαζί με το αίτημα για εκλογές απευθείας στον λαό.

  Ομιλία στο Σύνταγμα σε μια παλλαϊκή συγκέντρωση που θα δώσει ελπίδα ,
  όραμα , θα ενώσει όλους τους Ελληνες και θα στείλει ισχυρό μήνυμά και εκτός Ελλάδας.

 41. Aris avatar
  Aris 21/09/2011 23:03:06

  Κι άλλο! Κι άλλο! Δεν την χορταίνω αυτή την hard core κυβέρνηση...

 42. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 21/09/2011 23:06:19

  Το παραπάνω σχόλιο πήγαινε σε μιά "φίλη" ΔΥ που με "έλουσε" κανονικά...

 43. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 21/09/2011 23:23:10

  http://www.youtube.com/watch?v=MJT0fJG9qWU
  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ

 44. Γιάννος Κύπριος avatar
  Γιάννος Κύπριος 21/09/2011 23:28:01

  Επειδή ο ΓΑΠ δεν πρόκειται να παραιτηθεί και επειδή οι πασόκοι βολευτές δεν πρόκειται να τον ανατρέψουν, ο μόνος τρόπος για να γίνουν εκλογές είναι να παραιτηθεί εκείνος ο μαϊντανός από τα Γιάννενα. μα τι λέω, κι αυτός πασόκος είναι...

  • NIK THE GR avatar
   NIK THE GR @ Γιάννος Κύπριος 22/09/2011 11:15:31

   Που τετοια χαρα το μωρο κανει συλλογη απο μπαλες(μπασκετ,βολεϋ,πολοκλπ)

 45. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/09/2011 23:30:21

  Τι να ανακοινώσουν? Τα μέτρα δεν είναι οριστικά. Σε τρεις σε πέντε σε δέκα μέρες μπορεί να ανακοινώσουν και άλλα. Σίγουρα βέβαια πριν από την επόμενη δόση. Γιατί τα μέτρα δεν θα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά, γιατί θα φταίει η ύφεση (που δημιουργούν), γιατί θα φταίει ο... Σαμαράς, γιατί όπως μετά από κάθε "σωτηρία " το ρίχνουν στην αδράνεια και το μπλα-μπλα. Να δείτε που μόλις κλείσει το θέμα με την 6η δόση (την επιτυχία θα την ανακοινώσει ο εξαφανισμένος εδώ και καιρό Λεφτά Υπάρχουν Παπανδρέου) θα μας φλομώσουν με ιστορίες για δημοψηφίσματα για τις αρμοδιότυητες του ΠτΔ και την.... μετατροπή του Ανώτερου Ειδικού Δικαστηρίου σε Συνταγμαικό Δικαστήριο (για κάτι τέτοια δημοσκοπούσε τις απόψεις μας πριν καμμιά 20αριά μέρες το ΒΗΜΑ). Περαστικά μας!

 46. νεφέλη avatar
  νεφέλη 21/09/2011 23:43:12

  Το ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΙ ΕΣΤΙΩΝ δεν ξέρω, πως μεταφράζεται,
  ώστε να αποδοθεί το δέον νόημα.
  Εμείς οι Έλληνες το βιώσαμε και το νιώσαμε στις εφιαλτικές πυρκαγιές
  του 2007, όταν κάποιοι συμπολίτες μας χάθηκαν, αφού αρνήθηκαν, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους , που τα απειλούσε η πύρινη κόλαση.
  Σπίτια που κτίστηκαν με υστέρημα αλλά και με μεράκι κι αγάπη.
  Σπίτια στόχος ζωής, φύλακας αναμνήσεων , οικογενειακής ταυτότητας,ατομικής οριοθέτησης....
  Σπίτια που πλέον απειλούνται, από το "μεσοσπρόθεσμο" καθώς αποτελούν στατιστικά, τον ουσιαστικότερο θύλακα περιχαράκωσης του Ελληνα πολίτη....
  Τα σπίτια στις οφσορ η τα ιδρύματα δεν αγγίζονται, προφυλάσσονται έτσι!

  Αρα, στόχος είναι η εξυπηρέτηση του μεσοπρόθεσμου (που ακόμη κι ο τζόγος στον ΟΠΑΠ θα μπορούσε ,να ικανοποιήσει), ή η Αχίλλειος πτέρνα του Ελληνα πολίτη, που δεν υπέκυψε στις σειρήνες των διεθνών χρηματηστηριακών παιχνιδιών;

 47. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/09/2011 23:53:25

  “Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας"

  Επώνυμη Επιστολή Ανώτατου Αξιωματικού από το Τα Χάλια
  Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα, με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.
  Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

  Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς… … Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου.
  Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών, φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας.

  Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή, από τους ( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες.

  - Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα!!
  - Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος, λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς.
  - Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.
  Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ!
  -Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου, νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή … υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού
  Υ.Γ Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο.
  Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί.
  Γνωρίζω Αγγλικά, γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους, γνωρίζω όλα τα όπλα ατομικά και ομαδικά, μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε.
  Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται … Μακρυγιάννης Χρήστος Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ αλλενάκι 22/09/2011 00:51:02

   Μερικούς ακόμη με τα ίδια προσόντα χρειαζόμαστε και τα βάσανά μας (=ΓΑΠ) τελειώνουν γρήγορα...!

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Απολλώνιος 22/09/2011 01:47:25

    Τι κρίμα! Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είναι και ο 'πάσα ένας'. Αυτό ήταν το μήνυμα που επειρες Απολλώνιε από την απεγνωσμένη κατάθεση ψυχής ενός συνανθρώπου σου? Το πως αυτός ο δύσμοιρος (αλλά υπερήφανος) άνθρωπος θα μπορούσε να σε βοηθήσει να απαλαγεις από τα βάσανα σου? Πάλι ο εαυτουλης μας μπροστά? Και εσύ πάλι καλά που απάντησες, όπως απάντησε, αμ όλοι οι άλλοι που ούτε καν γύρισαν να δουν έναν άνθρωπο 'να σπαρταρά στην άσφαλτο'?!.......Και μην ειπει κανείς ότι μπορεί να μην πρόκειται για πραγματική ιστορία, γιατί η απάντηση είναι έτοιμη: ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ?!........

    • Απολλώνιος avatar
     Απολλώνιος @ Agrofylakas 22/09/2011 19:57:57

     Aγαπητέ μου αγροφύλακα (και νυν δασοφύλακα), με παρεξήγησες.
     Δεν θέλω να σώσει τον εαυτούλη μου ο άνθρωπος αυτός, αλλά την Πατρίδα μου.
     Κι αν κατάλαβες καλά, από την παράθεση των προσόντων του αυτό επιθυμεί κι αυτός ο άνθρωπος, δεν μπορεί όμως μονος του...

     • Agrofylakas avatar
      Agrofylakas @ Απολλώνιος 23/09/2011 07:44:57

      Φιλτατε Απολλώνιε,
      Μα και παλι την πατριδα ΜΟΥ ειπες, δεν ειπες την πατριδα ΤΟΥ, η ακομη καλλιτερα, την πατριδα ΜΑΣ. Δεν αμφισβητω τις προθεσεις σου αλλα οτι γραφεις και οτι λες καταλαβαινει ο κοσμος.

 48. blue nile avatar
  blue nile 21/09/2011 23:55:52

  Άποψη σου.

  Προτιμώ ακόμα λίγο ανέχεια αλλά να σιγουρευτώ ότι ο Σαμαράς θαεκλεγεί με τον σωστό τρόπο.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ blue nile 21/09/2011 23:59:43

   Προσδιόρισε, παρακαλώ, το "λίγο"...
   Πως μπορείς να "σιγουρευτείς";
   Πόσες "δόσεις" έχουμε ακόμα;

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ blue nile 22/09/2011 09:59:46

   δε μπορω να το ακουω αλλο αυτο ... εχει αρχισει πλεον και γινεται επικινυνο... και ο νοων νοειτο

 49. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 21/09/2011 23:57:41

  Εγώ θα τους λυπηθώ μόνο όταν τους δω να αυτομαστιγώνονται,τρώγοντας τυρόπιτα.

 50. manitou avatar
  manitou 22/09/2011 00:03:51

  Δεν είναι μόνο Αναποτελεσματικοί. Είναι Καταστροφικοί. Μακάρι να έφευγαν κι αύριο
  (και το λέω αυτό εγώ, που τους ψήφισα το 09, απηυδισμένη απο την διαφθορά της ΝΔ)

 51. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 22/09/2011 00:07:18

  "είπανε"...

 52. Φοτις avatar
  Φοτις 22/09/2011 00:19:00

  Πόσα σου πήρε η "τσιγγάνα" για να σου διαβάσει την παλάμη;

 53. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 22/09/2011 00:19:12

  Βλέπω με "χαρά" πως ξανάρχισε ο σκυλοκαυγάς μεταξύ Δ.Υ. και Ι.Υ.. Να σας ρωτήσω κάτι αγαπητοί Ι.Υ., τώρα που θα πηδήξουν τους Δ.Υ. (όχι φυσικά τα δικά τους παιδιά ή τους διαπλεκόμενους, αλλά τους τίμιους και ανένταχτους), τι νομίζεται ότι θα κάνουν σε εσάς τους Ι.Υ.; Αν έχετε πρόβλημα φαντασίας μπορώ να βοηθήσω. Γι' αυτό, δεν σταματάτε όλοι τον σκυλοκαυγά και να δούμε πως θα ξεφορτωθούμε αυτούς που μας καταστρέφουν όλους.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Αμυδρός 22/09/2011 00:23:32

   Μπα, δεν καταλαβαίνουν από καλοπροαίρετες παραινέσεις...

 54. Φοτις avatar
  Φοτις 22/09/2011 00:23:32

  Τους "παίρνει" και τα λένε αυτά.
  Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει καμιά σοβαρή αντίδραση από κάποιον.
  Από ότι φαίνεται θα έχει και συνέχεια η ιστορία.

  • AB avatar
   AB @ Φοτις 22/09/2011 01:58:44

   Ετσι ακριβώς είναι και η συνέχεια θα είναι πολύ σύντομα.

 55. Φοτις avatar
  Φοτις 22/09/2011 00:41:43

  Στον Αυριανιστή αναφέρομαι...

 56. antanistimi avatar
  antanistimi 22/09/2011 00:46:25

  πολυ φοβαμαι οτι δεν θα ειναο μονο αυτα τα μετρα...πιθανον να υπαρχουν.........................ψιλα γραμματα ακομη.......για να δουμε

 57. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 22/09/2011 00:52:24

  Πολύ θα ήθελα να δω την φορολογική σου δήλωση, κι αν εχεις ποτέ πληρώσει φόρο εισοδήματος.

 58. petros avatar
  petros 22/09/2011 00:53:09

  Πρέπει να γνωρίζουν ότι σε 1-2 χρόνια δεν θα έχουν βουλευτική ασυλία...
  Ούτε αυτοί, ούτε όσοι απέκτησαν παράνομα τεράστιες περιουσίες με δημόσιο χρήμα, ούτε όσοι εφαρμόζουν τα μέτρα στις πλάτες του ελληνικού λαού, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. Θα κάνουμε μαζικές αγωγές εναντίον τους και θα πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν τώρα, με δήμευση της περιουσίας αυτών και των συγγενών τους, και όσων συνεργάστηκαν στη ΕΓΚΛΗΜΑ διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας.
  Περιμένουμε τους δικηγορικούς Συλλόγους να ορίσουν δικηγόρους για να στραφεί ο ελληνικός λαός κατά των χαρατσιών και των έκτακτων εισφορών...

 59. Απόστολος avatar
  Απόστολος 22/09/2011 01:02:47

  Η πλατεία ήταν γεμάτη.... από συντρόφους οικοδόμους φοιτητές...

  Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, είχε παλμό και αγανάκτηση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

  Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.

  Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.

  Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα στρατηγού.

  Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120. 000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.

  Παραδίπλα ο Σωτήρης, ο Γρήγορης (40αρηδες) με το νόμο 3717/08 εθελουσία από την ΟΑ με 2,400 ευρώ το μήνα - το ποσό του εφ' άπαξ δεν μας το αποκάλυψε - μόλις είχαν γυρίσει από ουζερί στη Καισαριανή.

  Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, αεροπόρος από τη ΣΤΥΑ, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει σύνταξη γιατί τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν "πολεμικά" και μετράνε διπλά λέει –έγινε κανένας πόλεμος και δεν το μάθαμε;-) και περιμένει εφάπαξ 120,000 ευρώ (μόνο) .

  Δίπλα τους ο θειος μου o Βαγγέλης , δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

  Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω Δημάρχου γνωστού – του έδινε τις βιταμίνες του μας έλεγε γελώντας-.

  Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακλουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε χρήση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, μαζί με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.

  Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφαλίστους αλλοδαπούς και 3 έλληνες και ο Αγησίλαος που παίρνει εδώ και 20 χρόνια αναπηρική σύνταξη τυφλού αλλά οδηγεί ταξί και είναι έξαλλος με την απελευθέρωση του επαγγέλματος από τον Ραγκούση .

  Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32, παρέα με τον Γιώργο, γιατρό, τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.

  Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο Εφοριακό απόφοιτο Δημοτικού που παίρνει 3,200 ευρώ το μήνα και φοβάται ότι θα του κόψουν το… ΔΙΒΕΤ και κάθε 2 χρόνια αγόραζε και ένα διαμέρισμα.

  Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.

  Να και ο Μηνάς έμπορος που είχε ξεχάσει ποτέ έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα κτήματα του.

  Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,

  "Κάτω τα χέρια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"
  ……………….

  Ο Στέφανος, αδελφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια:
  "-Ρε, Κώστα, εμείς εδώ τι κάνουμε;"

  • Τοσοδούλης avatar
   Τοσοδούλης @ Απόστολος 22/09/2011 01:15:49

   Ήμουν κι εγώ εκεί, στην τελευταία γραμμή γιατί δούλευα υπερωριακά και τσάμπα γιατί ο ιδιώτης εργοδότης μου έτσι έχει αποφασίσει. Την ώρα ακριβώς που σχολάω να με χρειάζεται επειγόντως.

   Λίγο πιο μπροστά είδα τον Απόστολο και τον φίλο του τον Στέφανο, τον οικοδόμο ντε, που όποτε τον φώναξα για εργασίες στο σπίτι μου ΠΑΝΤΑ τα πήρε μαύρα. Κατάμαυρα όμως.

   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ!

   Δημόσιοι και Ιδιωτικοί μη πέφτετε στο τρυπάκι των ανόητων.

  • Ιξίων avatar
   Ιξίων @ Απόστολος 22/09/2011 11:01:21

   Σου απαντώ όσο πιο ευγενικά μπορώ : Λες χοντρές μ@λ@κίες ,ειδικά
   για κείνο τον ''αεροπόρο απο τη ΣΤΥΑ με τα 120000 εφαπαξ.
   Ετσι όλοι μαζί στον ίδιο λάκο.
   Σου προτείνω να κάνεις αλλού τον απόστολο ή να πας να γυαλίζεις τα παπούτσια του κουτρουμάνη, κάτι θα κονομήσεις....

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Ιξίων 22/09/2011 12:44:23

    Ακριβώς 120,000 ευρώ εφάπαξ πήρε ο άνθρωπος τι να κάνουμε τώρα. Θέλεις να σου προσθέσω και άλλες παροχές; Τις προίκες των παιδιών στην ενηλικίωση; Τις Λέσχες ; Τα ΟΣΕΑΥ; Την δωρεάν μεταφορά στην εργασία του ; Το ότι στις "σπουδές" του έπαιρνε μισθό από την πρώτη μέρα; Το ότι δεν αντιμετώπισε εργασιακό πρόβλημα σε όλη του τη ζωή; Για το τι προσέφερε αυτά τα λίγα "πολεμικά χρόνια" στην Πατρίδα το αφήνω σ' αυτούς που το γνωρίζουν....

 60. The Saint avatar
  The Saint 22/09/2011 01:28:57

  Οπως στο γνωστό παράδειγμα με τον βάτραχο, ανεβάζουν τη θερμοκρασία σιγά-σιγά μέχρι να ψηθούμε...
  Γιά να βγούμε έξω απο αυτήν ούτε λόγος. Και καλά να πάθουμε... Τέτοιοι μ@λ@κ€$ που είμαστε...

 61. Kostas avatar
  Kostas 22/09/2011 02:22:24

  Ψάχνοντας βιντεάκια για τον Πάγκαλο, έπεσα τυχαία στο yutube, σε μια κυρία που τα έβαλε με αυτόν και μου έκανε εντύπωση ο συγκροτιμένος λόγος της!

  http://www.youtube.com/watch?v=n30eJFUegFI&feature=youtube_gdata_player

  Τέτοια στελέχη μπορεί να βρει ο Σαμαράς;

  Είμαι σίγουρος πως η χώρα είναι γεμάτη από τέτοιους ανθρώπους γιατί βλέποντας κανείς τις μούρες των διαφόρων δοκιμασμένων-αποτυχημένων που συνοστίζονταν για να φανούν στις πρώτες σειρές του Βελλίδειου τις προάλλες, μπορεί εύκολα να καταλάβει πως ήρθε η έμπνευση της εργασιακής ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ στον Πρόεδρο!
  Εφεδρεία εφ´ όρου ζωής μάλιστα, ως την Σύνταξη γιατί αν βγουν στην ανεργία και ψάξουν αλλού για "δουλειά" όλο και κάποια ζημιά, θα κάνουν!

  στείλε τους στην Εφεδρεία

 62. sofia avatar
  sofia 22/09/2011 07:30:03

  ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (ΕΦΟΡΙΕΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΚΛΠ). Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ Δ.Υ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΟΥΣΕΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ (300% ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ).

 63. sofia avatar
  sofia 22/09/2011 07:31:32

  ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ? ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ.

 64. sofia avatar
  sofia 22/09/2011 07:51:11

  ΟΣΟ ΚΑΘΟΜΕΣΤΕ ΣΤΑ LAPTOP KAI ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΙΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ: ΜΙΑ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΓΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕΣ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ "ΚΑΤΑΒΡΕΧΕΙ" ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΗΔΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ (ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΓΑΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ) ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΜΑΡΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΖΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΜΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΠΑΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΚΑΙ ΚΑΛΜΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LAPTOP ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΦΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΗ.

 65. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 22/09/2011 07:55:21

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;
  90 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ "ΕΦΕΔΡΕΙΑ", ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ.
  ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΘΑ ΦΚΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΣΩΣ 600, ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 2.000.000 "ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ";

 66. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 22/09/2011 08:00:26

  Τα μεσιτικά για το deal της πώλησης της Ελλάδος κανονίζει.

 67. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 22/09/2011 08:01:12

  Όταν ξεκίνησαν το μνημόνιο, είχαν σίγουρο το οικονομικό μακελειό των Ελλήνων.Είσαστε σίγουροι ότι δεν έχουν πρόβλεψη και για τον βιολογικό αφανισμό?Εγώ πιστεύω θα λαλήσουν τα Καλάσνικοφ.

 68. Dark Blue avatar
  Dark Blue 22/09/2011 08:12:10

  Εχθές τελείωσε οριστικά το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης.

 69. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 22/09/2011 08:24:46

  Από τα 155 πρόβατα κανείς δεν φοράει παντελόνια;
  Όλοι καλσόν με τραβηγμένους πόντους;

  • Κρης avatar
   Κρης @ Γιάννης Καλαματιανός 22/09/2011 10:04:23

   154 ειναι
   h**p://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/
   αν και η ιστοσελιδα του Πασοκ του εχει 156 ακόμη
   Τον Λιάνη και Κουρουμπλη εχει ακομη στην λιστα
   h**p://www.pasok.gr/portal/map/vouleytes.jsf

 70. mparmpamitsos avatar
  mparmpamitsos 22/09/2011 08:41:29

  Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω προσωπικά για την χαρά που μας δίνουν καθημερινά τα παλικάρια .
  Μήπως πρέπει να μας πληρώσουν και τις διακοπές αφού τα έχουν σκεφτεί όλα ???

 71. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/09/2011 08:43:26

  Για να βγούμε από αυτήν, πρέπει πρώτα να βγούμε από το τριπάκι του κοινωνικού, αγαπητέ Άγιε. Όσο θα είναι κάποιοι παγιδευμένοι σ' αυτό, μην περιμένεις σωτηρία.

 72. popolaros avatar
  popolaros 22/09/2011 09:22:20

  χούντα είναι αλλά δεν περνάει..

 73. k269 avatar
  k269 22/09/2011 10:24:09

  ..θυσιάζουμε - τουλάχιστον - μια γενιά Ελλήνων εν ονόματι της ανικανότητας, της ρουσφετολογίας και της πελατειακής σχέσης των πολιτικών με τους πολίτες...
  Λυπάμαι αλλά δεν τα φάγαμε μαζί....εμείς απλώς τη τσίκνα μυρίσαμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας που δεχόμαστε να μας κυβερνούν ανεπάγγελτοι και ανίκανοι.
  "κατά λαό και οι άρχοντες" ............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.